cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Tunel Praha - Beroun
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2008 21:16


Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: Michal Schrotter (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2009 21:36

Pry se neco bude dit s tunelem ...

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: sleva (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2009 18:13

Stavba tunelu do Berouna je ohrožena, podle EU je předražená.
Rychlíky podél Berounky?
Do hry se tak může vrátit nejlevnější varianta železničního koridoru Praha – Beroun. Tedy ta, která počítá s kolejemi vedenými po nynější berounské trati.
Jenže to by se neobešlo bez protestů obyvatel i ekologických iniciativ. Trať by totiž musela být uzavřena v pásu protihlukových stěn, které by hyzdily údolí Berounky. Navíc by se zde mísila mezinárodní doprava s tou regionální a vlaky by zde nemohly jezdit zdaleka takovou rychlostí jako tunelem.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2009 21:11

Tak že jsou takovéto stavby u nás předražené o desítky (padesátky) procent oproti totožným projektům na západ od nás se přeci ví. Navíc protihlukovým stěnám se nevyhneme tak jako tak, neboť to vyžadují hygienické normy.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2009 10:52

co si to ty eurobyrokrati dovolujou??? at solej a drzej hubu a krok, dyk jim do toho prece nic neni, komu tu koncej v kapsach europenize! dyk to tu dotedka tak pekne fungovala, ruka ruku myla a ted nam tasdy tu nasi pohodu budou rozkopavat!!!!

a ja uz se tesil, ze skanska a metrostav postavej za prahou z vytezenyho materialu nejakou osmitisicovku pro pana beme...

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2010 17:20

Zdá se, že tunel asi jen tak nebude. Na webových stránkách projektu [www.praha-beroun.cz] je umístěna následující aktualita:

22.12.2009
Technická studie
V listopadu byly započaty práce na nové technické studii, jejímž hlavním cílem je nové prověření povrchových variant nové tratě mezi Prahou a Berounem.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2010 19:42

"Jednou z variant je i návrh konvenční tratě s maximálním stoupáním 25 promile a maximální rychlostí 200 km/h."
Moc rád bych se na stoupání 25 promile svezl rychlostí 200 km/h. Nicméně doufám, že se taková kravina nebude realizovat.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: Madona (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2010 22:40

Měli bychom zabránit stavbě protihlukových stěn, které zhyzdí všechny obce a města na celé trati. Nerozumím tomu, vlak zde jezdí již 150 let, na hluk si téměř nikdo nestěžuje, lidé chápou, že vlak dělá rámus. Rekonstrukce trati bude znamenat nové koleje, nový spodek trati, nové vlaskové soupravy, takže ve srovnání s dnešními rozmlácenými kolejemi, podmáčeným a nerovným spodkem a rozpadajícími se panťáky bude zcela jistě hlučnost trati i při vyšší rychlosti NIŽŠÍ!!! Tak k čemu hnusné protihlukové stěny???
Prý to nevyhovuje normě - a dners to vyhovuje???

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2010 09:39

No, tak k tomu bych se pridal, ale obavam se, ze to je jeste nemoznejsi boj nez sesadit nekoho z radnice. "Boj" s uredniky, kteri se ohaneji normami, nelze vyhrat. Taky si myslim, ze uzasne betonove steny, nahore s uzasnym prosklenim vsem dotcenym obcim spise uskodi. Jeste tak kdyby slo o nejake reseni, ze by to byl treba dreveny, rozumne vysoky plot porostly nejakou rostlinou, a po nejakych vzdalenostech treba i se stromy, aby se tlumil primy hluk od koleji, ale beton a sklo napric celou obci take opravdu nemusim.

Ale v tomhle se obavam, ze nema absolutne nikdo narok takovou zmenu prosadit, aby se zde nebudoval beton a sklo v nekolika km ve stejnem provedeni, jako je to v Male Chuchli - tam je to taky opravdu "nadhera", a to je to "jen" par desitek metru.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2010 09:47

ticho leci :-)))

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2010 13:38

:-D To jo grinning smiley

Ale v tom pripade by bylo "nejlepsi" zrusit a zakazat vlaky, auta, autobusy, letadla, ... , a budeme chodit pesky a jezdit na kole a na lyzich :-) ;-) To by se k nam do Kocourkova (CR) hodilo :-). A nebo prikazat, ze vsechno bude jezdit/letat jen 30km/h, jak to navrhuji tusim prazske matky :-). Tim by se i usetrilo - zadna draha rekonstrukce trati by nebyla potreba, natoz tunel Praha-Beroun :-) :-)

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 10:33

protihlukove steny se nestavi proti hluku, ale proto, ze stoji hodne penez. je na tom neco nejasneho?

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: anonym (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 17:20

Myslím, že v rámci optimalizace trati, která prochází naším městem, by bylo nejlepší řešení zahloubit trať do země a umožnit tak mimoúrovňové křížení železnice se silnicemi. Je to estetické řešení bez hluku a bez nutnosti stavět protihlukové stěny. Ano, bude to dražší pro ČD, ale pro naše město určitě přínosnější po všech stránkách. Proč tohle naši zastupitelé neprosazují ???

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 17:25

No, nevim nevim, jestli jde o rozumny navrh. Zeleznice je z drtive vetsiny stavena umyslne nad hranici 100 lete vody, coz by v pripade Cernosicke zastavky zrejme prestalo byt splneno (kdyby to slo do zeme tak, aby nad tim mohly byt stavajici komunikace krizene mimourovnove). Cenove by se to pak zrejme zacalo vyznamne blizit tomu tunelu z Prahy do Berouna :-)

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: anonym (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 18:01

Já myslím, že by to bylo i vůči hrozbě povodní možné. Určitě by stálo za to oslovit projektanta a prozkoumat tuto variantu. Ano, tato verze by byla dražší než betonová zeď a současný návrh, ale vidím jednoznačný přínos pro Černošice. Tak proč nezkusit s ČD vyjednávat... Ahoj a dík za názor.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 18:13

Pán je estét, že? Pán evidentně nemá představu kolik by stála výstavba sypaného tunelu založeného pod hladinou spodní vody, že?
Problém mimoúrovňového křížení trati 170 s komunikací II/115 a místními komunikacemi nemá dobré řešení. A to nejen v Černošicích. Podjezdy jsou ohroženy spodní i vrchní vodou, nadjezdy jsou ošklivé a potřebují výkup pozemků a nemovitostí. Snad jedině ona příslovečná baba poradí...
Vlastní tunel Praha - Beroun je podle mé 35 praxe u firmy dodávající sdělovací a zabezpečovací zařízení velmi podivná stavba, nemající praktické využití. Co by se tím tunelem kromě několika párů rychlíků vozilo??? Jak by ona proponovaná rychlodráha byla zaústěna na nádraží Praha hlavní???

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: anonym (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2010 20:47

Tak kolik by podle Vás stál takový černošický tunel? Jsem opravdu zvědav, zda s něčím konkrétním přijdete...nebo to je jen výkřik do prázdna, tolik populární v dnešní době? Když nevím nebo se mi nechce, řeknu, že na to nejsou peníze a ono to vždy vypadá věrohodně :-). Tunely se dnes staví všude, tak proč ne v rezidenčním městě jako jsou Černošice.
Pokud se trochu zajímáte o problematiku životního prostředí a mezinárodní logistiku, mělo by Vám dojít, že tunel Praha-Beroun je věc drahá, ale do budoucna potřebná.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2010 20:12

Pán je ochránce přírody? Tím je řečeno fše!
Kdyby pán měl zájem, tak si jistě vygůgluje cenu 1 metru tunelu metra vedoucího pod hladinou Vltavy a znásobí si ho zhruba konstantou 1,5 (tunel pro vlak má výrazně větší profil kvůli napájení elektrické trakce). Pak si pán připočte stejnou cenu za nástupištní tunely a za domácí úkol vyřeší problém jak se trefit do nivelety mokropeského mostu přes Berounku. Až to pán bude mít, tak to sem může hodit a budeme se bavit dál.
Když pán dodá solidní rozvahu dopravního toku tunely Praha - Beroun (musí být minimálně dva, protože podtunelování Kačáku by neprošlo ani u eurotrotlů v bruseli), tak se mu zde omluvím za svoji ironii.

Re: Tunel Praha - Beroun
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2010 18:40

honzak bod...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.