cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12345678910Následující
Aktuální stránka: 1 z 10
volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 10.04.2010 19:17

Dnes jsem viděla přelepovat rádlovy billboardy 2009 rádlovými billboardy 2010 - tak je možná čas na nějaké názorové polemiky koho volit?

Jako typický zklamaný pravicový volič zatím tápu mezi menším zlem, zda volit provařeného Kalouska a top09 nebo ods. Nerada bych zahodila hlas směrem k Paroubkovi volbou strany, která se do parlamentu nedostane. Pan Nečas je pro mě v té ostatní politické špíně celkem přesvědčivý, problém mám s Bendlem a s Rádlem na kandidátce středočeského kraje. Myslím, že i s preferenčními hlasy jiným kandidátům bych je vlastně podpořila, nebo se mýlím?

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2010 09:55

Někde jsem četla: Kdyby mohly volby něco změnit, už dávno by je zakázali.

Proč nerozdávat stranám trestné body jako jsou u řidičáku? Prokázaná korupce při zadávání státní zakázky? 3 body. Zpackaný nákup vakcín proti medvědí žloutence? 2 body... Strana, která se vyboduje, má v následujícím volebním kole distanc.

Moniko, proč nedat hlas straně, která má menší šance se do PS dostat? Tak podporujete ty staré provařené tváře. Podle mě je to jedno, jestli Jirka, Mirek nebo Vojta. Politika je hra pro diváky, skutečný direktorát divadla nevolíme.

Vaše Kopretinka

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2010 14:12

:-) Víru a iluze by si měli lidé v dnešní nepříznivé době chránit. I pocit, že mohou něco ovlivnit.

Malou stranu jsem volila vloni, strana pak poprvé díky výsledku dostala i finanční příspěvek od státu. Teď nevím - volit stranu pro hlupáky nebo stranu zlodějů nebo stranu přeběhlíků, stranu budoucích zlodějů,co je menší zlo ? Čím víc stran se do parlamentu dostane, tím asi lépe. Na druhou stranu volit budoucí neparlamentní stranu považuji za hlas hozený do kanálu a za neplánovanou podporu vítězné strany, v tomto případě Paroubka, a to prosím opravdu NE.

S preferenčními hlasy to asi nevymyslím, nepletu-li se?

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2010 14:20

to je,kopretinko stary anarchisticky heslo :-)))
tak si to asi vzala na antifa.cz :-)))
jinac az lidi budou volit i ty maly strany,bude aspon veselo,pac sledovat jak se mamlasci musej domluvit,aby udrzeli korejtka bude vetsi legrace,nez soucasny zvasty v parlamentu...

moniko-hledej dobro,zla je plnej svet...

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 08:56

iluze bych nechala do mileneckych vztahu, do politiky mi nesmi.

kdyz zvolite mensi zlo, je pravdepodobne, ze se najde "shoda napric politickym spektrem" nebo neco jeste hnusnejsiho a Vam zbydou oci pro plac. To fakt radsi volit podle programu bez ohledu na sance nebo nevolit vubec, kdyz neni co. Tak to vidim ja.

S temi preferencnimi hlasy si nejsem jista, ale myslim si, ze tim, ze pomuzete preferovanym, davate moc jejich strane, takze de facto i tem ostatnim clenum.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 11:22

moniko,

na nekolik radcich jste nam tu objasnila, proc ceska politika vypada, jak vypada. at tam ti zm**i provedou cokoli, cechacek stejne v dalsich volbach pujde a zase je tam hodi, s argumenty typu "aby hlas nepropadl". a navic se opravdu domniva, ze volbou jedne casti te party da za vyucenou te druhe, coz je takovy vrchol naivity, ze by se za nej melo odebirat volebni pravo.

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 13:36

ty mas na moniku pifku,zejo jezevec :-)))

p.s. neni monika jako monika :-)))

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 13:40

Proč "za vyučenou"? Volím kvůli sobě a kvůli ILUZI, že tím aslespoň trochu ovlivním svoji budoucnost a budoucnost své rodiny. Kvůli pocitu pomsty bych se nenamáhala.

Melesi, na několika řádcích jste nám tu objasnil, proč dnešní čecháčství vypadá, tak jak vypadá. Demagogie, pesimismus, zášť, agrese, neúcta k ostatním a anonymní práskačství.

Budu volit pravicovou stranu, která alespoň trochu ví, co dělá. VV, strana svobodných občanů,volte pravý blok, liberalove.cz, klíčové hnutí atd. mi tímto sítem po shlednutí programu propadávají, když si přidám podmínku, že chci volit někoho důvěryhodného, nikdo mi nezbyde :-) Volit chci, některé strany jsem na webu nenašla, myslela jsem, že i v diskuzi bych mohla získat další pohledy na věc. Vypadáte, že máte všichni jasno :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 13:52

volte balbinovu poetickou :-)))

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 15:55

Moniko, zkuste tohle:
[kohovolit.eu]
Nevím zda Vám to pomůže při rozhodování, ale myslím, že ztráta iluzí úměrně roste s výší přerozdělování veřejných financí. Čím více pošlete na veřejnou správu, tím větší zklamání můžete očekávat smiling smiley
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 16:23

mila moniko, n

evim tedy, kde jsem predvedl zast, demagogii ci anonymni praskacstvi, ale budiz, treba mate lepsi oci nez ja.

jinak, esli rozmyslite, zda top09 ci ods, tak nedelate nic jineho, nez ze chcete i nadale podporovat cast stavajiciho establishmentu, v naivni vire, ze tato cast bude lepsi nez paroubek. a tim prave podporujete jednu cast sehrane party, ktera tu vcelku uspesne sehrava divadylko na "politicky boj". ve skutecnosti se tyhle dve casti party nikdy nepodtrhnou - ten, kdo neuspeje ve volbach, se dostane k nevolenym korytum, a az pristi volby "pomer sil" otoci, pujdou k nevolenym korytum zase ti druzi. to neni cynismus, to je proste fakt, staci se podivat na hajzliky nalezle v ruznych statnich ci polostatnich teplych kreslech. to neni zast ani pesimismus, ale hola skutecnost, ve ktere uz leta zijeme.

osobne pujdu asi se skripenim zubu volit zelene. ne, ze bych z nich jakkoli jasal, ale narozdil od vsech tech CEZem ovladanych stran vpravo i vlevo alespon nevyhrozuji, ze nam zajisti zarivou budoucnost prostrednictvim plosneho vybetonovani statu a temelina za kazdou druhou vesnici.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 16:44

Pane Strejčku, děkuji za zajímavý odkaz, názorová shoda mi vyšla se zelenými, což je pro mě docela překvapení. Potom, co tu tahle strana za poslední roky předvádí s Bursíkem nebo Liškou, jsem jí jako alternativu nebrala. Nejednotná, nehotová strana lidí s rozličnými zájmy, ale budu o nich hledat víc informací. ¨

Melesi, děkuji za odpověď. Co píšete, je všeobecně známá realita, v rámci možností chci volit proti současné politické mafii. Taky se skřípěním zubů, protože stejně nakonec budu volit menší zlo. Za největší blbost považuji nevolit vůbec, koho volit, nevím. Proto se i tady ptám.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 16:44

jinak, lojzo, na moniku pifku rozhodne nemam, neco mam pouze proti "logice" preference velkych stran.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 16:47

pokud chcete skutecne volit proti politicke mafii, pak prvni, koho musite vyskrtnout, je prave top09 a ods (predpokladam, ze parubkovce vyskrtavat netreba, ti nemohou soudneho cloveka ani napadnout).

s vasimi vyhradami vuci zelenym souhlasim, ale furt je to daleko lepci nez cokoli ostatniho. bohuzel.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 18:21

Mně pan Nečas a jeho argumentace přijde přesvědčivá a pravdivá... kdyby šlo ignorovat tu žumpu, která je kolem něj.

Tenhle stát potřebuje ulevit od korupce a od cíleného mrhání penězi. Možná ještě víc potřebuje radikální reformu důchodového systému a zdravotnictví. Až k reformám konečně dojde, asi se tu tolik krást nebude, lidé se budou hodně zlobit. Nebo se tu krást nebude, protože už nebude co.

Zelení mají jiné stěžejní priority, tohle neřeší. V tomhle stavu státu je pro mě těžké volit ekologii :-), ale beru to jako variantu

Re: volby do parlamentu
Autor: ch (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 18:22

Jo ja tajky budu zelený volit a to ze stejných důvodu co tady zazněly, Nakonec ten Bursik měl trochu pravdu s těna krávama a když už se tam trochu projasnilo... No uvidíme

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2010 21:56

Dík za názor, zajímá mě to. Lidi kolem mne tápou stejně jako já nebo volit nepůjdou.

Co Vy, kopretinko?
kdybych vybírala pouze podle programu, tak bych musela opravdu volit top09 nebo ods. Takže tudy cesta nevede, politiky, co kandidují každé volební období za jinou politickou stranu, volit nelze. Zajímá mě koho a proč. Jestli tu i nadále budou převažovat zelení, tak splynu s proudem :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 09:37

moniko,

a proc si jako myslite, ze ta banda politovanihodnych existenci typu nasich dalmatinu vysoupla do cela necase? prave proto, aby vzbudila jakes-takes zdani slusnosti. verit jim to je ale asi na stejne urovni, jako verit paroubkovi, ze je kovany demokrat.

jinak, vety "tezko v tomto stavu statu volit ekologii" a "zeleni tohle (ekonomiku) neresi" jsou nesmyslne. zaprve, az se postavi vsechny ty temeliny, prolomi tezebni limity v severnich cechach, az se postavi vsechny ty zhovadile dalnice pres posazavi a cesky raj, az se spachaji nesmyslne jezy na labi, az se zacne tezit uhli v beskydech, az se na sumave zacnou prohanet harvestory v prvnich zonach a dojde vubec na vsechny ty bezvadne napady, za ktere se berou vsechny ty strany napojene na cez a betonarskou lobby, pak bude na ekologii pozde. naopak, clovek, ktery vidi dal nez na parkoviste nejblizsiho hypermarketu, se musi minimalne zamyslet. co se tyce druhe vytky, doporucuji vasi pozornosti fakt, ze ekonomickym expertem zelenych je miroslav zamecnik, cili clovek, ktery narozdil od mnohych "ekonomickych expertu" velkych stran vi, o cem mluvi (staci srovnat s borci typu kalouska, ktery si krize vsiml pul roku pote, co vsichni ostatni, kocourka, tlusteho ci nedejboze tech podivnych okresnich tajemniku od cssd)

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 10:45

Moniko, nevidím v tom smysl. Podle mě se zásadní věci nerozhodují mezi členy Parlamentu a nenašla jsem stranu, která by mě přesvědčila, že by to změnila (k lepšímu). Volit nepůjdu.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 13:02

Hmmm. Nevolit mi přijde jako nejhorší varianta a jako rezignace na jediný způsob, jakým alespoň nějak můžeme vyjádřit co chceme či nechceme. Určitě je škoda nechávat si všechny iluze jen do mileneckých vztahů :-) Takže jste mi neporadila a kážete mi tu o programech stran.

Nečas nejen že působí jako slušňák a člověk, který věří tomu, co hlásá, pro mě navíc jím představovaný program má hlavu a patu. Ale volit zbytek ods opravdu nebudu, to by jich museli vyházet o pár desítek víc. A Bendl, Tluchoř a Rádl by museli patřit mezi ně.

Zdravotnictví a důchody nás pohřbívají neporovnatelně rychleji než betonování celé země (stejně už skoro není za co). Na druhou stranu, když zvolím zelené, aspoň tu zůstane víc zeleně a lesů. A bude jednou (i nás) starce kam vyhánět :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 13:31

ze neni za co betronovat ? na to jste prisla jak? podivejte se na rozpocet reditestvi silnic a dalnic (kteremu soucasna tragicka vlada priklepla v osekanem rozpoctu historicky rekordni castku), nahlednete na to optikou skutecnosti, ze v nemecku se dalnice stavi za polovic a dostanete se k cislu cca 70 miliard korun, ktere cpeme zcela zbytecne betonarum do chrtanu. chapu, ze duchody zerou vic, ale vyplata duchodu je nevyhnutelnost, narozdil od predrazene vystavby nesmyslnych dalnic.

no, a dale bysme se treba mohli bavit o emisnich povolenkach pro cez zdarma (asi je to chuda firma, ze ji musime venovat 70 miliard z rozpoctu), nakupech laserovych tiskaren pro ministerstvo vnitra za 250 000 kc/ kus a dalsich vecech, pri kterych mizi penize danoveho poplatnika jak v kanale.

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 13:54

Poradite mi, Moniko, jak mam se svym hlasem nalozit tak, abych vyjadrila, ze nechci nic z toho, co je v nabidce?

Re: volby do parlamentu
Autor: abc (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 15:01

Přehled nabídky je např. zde:
[cs.wikipedia.org]

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 17:49

Moniko, tak to zkuste naopak sestupně - vylučovací metodou. Ten kdo zbyde jistě nebude ideál, ale aspoň se mu bude nejvíce přibližovat. Je to stejné jako s demokracií, k té se můžeme také pouze přibližovat (nebo naopak vzdalovat), ale absolutní nebude nikdy. Jde o to přiblížení smiling smiley
Personální animozity v tom dělají trochu emocionální paseku, ale na druhou stranu bych např. v případě našeho pana poslance viděl jako výhodu, že "je při ruce". S tím se dá pracovat nepoměrně lépe, než kdyby byl např. z Lysé nad Labem smiling smiley
Takže KSČM, ..., ..., ...
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 18:06

pane strejcku,

jak souvisi prrvni cast vaseho prispevku (tedy doporuceni vylucovaci metody) se zaverem, kdy se pisete, ze je lepsi mit "poslance" pri ruce, ac je to hajzl az na pudu a u kazdeho soudneho cloveka by sel ve vylucovaci metode jako prvni? mimochodem, kdyz toho radla tak vzyvate, muzete mi rici, jaky maji cernosice konkretni prospech z toho, ze ten smejd krom starostovani v cernosicich drepi i v psp?

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 18:10

pokud vim, jedine, co pri nechutne praxi pporcovani medveda urval, bylo vyasfaltovani ulice pred vasim domem, coz je vzhledem ke skodam, jake tu s tim svym bolsevickym kumpanem napachali, dosti hubena bilance.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 21:18

melesi, už teď ve státní správě začínají docela nehezky šetřit, další na řadu přijdou nepopulární opatření, jako je propouštění. Prostě dřív či později betonovat přestanou. Lidi budou taky šetřit, čím dál víc jich tu bude topit radějinevědětčím a my to budeme dýchat, zelení nezelení.

Reforma zdravotnictví a důchodového systému je u nás nerealizovatelná, tak si jí vyžerem, až dopadnem na dno. Je to černá díra, nefunkční systémy a časovaná bomba. Ve všech postkomunistických zemích byli dávno nuceni to nějakým způsobem řešit, jen u nás ne, tak si to užijem v plné parádě. Předražené je u nás všechno -dálnice, běžné zboží, i ty léky...proč asi. Korupce, nezájem, neschopnost, či naopak přílišná schopnost každého starat se jen sám o sebe.

Kopretinko - volte toho, kdo se Vašim představám vzdaluje nejméně. Nebo toho, koho si alespoň trochu vážíte. Máte mé požehnání volit i komunisty či Paroubka, lepší než nevolit vůbec :-)

Pane Strejčku, problém je program versus kandidáti. Já uvažovala i o Zemanovi, kdyby neměl v programu populistické nesmysly o zrušení poplatků ve zdravotnictví.

Nevím, zda je pro Černošice dobré mít Rádla v parlamentu. Volby ods nevyhraje, tak už sotva najde nějaké zdroje. Stačil hejtman Rath a je po tancování. Navíc mi nepřijde, že by jakékoliv finanční prostředky města vynakládal v jiném, než v osobním zájmu.

V něco je ale třeba věřit, aby ta "blbá" nálada kolem pominula. Jinak si opravdu zasloužíme, aby nás omladina jednou vypráskala do lesů.

Re: volby do parlamentu
Autor: no name (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 21:52

Doufejme,ze v tomto státě jsou melesové a moniky vyjímkou. Měli by podniknout výlet do komunistických skanzenů v cizině aby si vzpomněli na vládu levice,pokud jí zde nezažili!!!

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 21:57

Diky, Moniko. Divame se na to kazda jinak, mozna mi chybi zkusenost, kterou mate Vy, nevim, neznam Vas. ale ted to vidim tak, ze zahodit hlas je volba, ktera presne vystihuje muj nazor na situaci; je to tedy moje nejlepsi volba. uprimne receno, myslim si, ze jsem moc radikalni na to, aby se nasla strana, ktera by mi vyhovovala. patrim nekam do stareho Rima smiling smiley

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 21:59

no name> koho budete volit Vy? vlada levice je prakticky vsechno, co je v soucasnosti na scene k mani. jmenujte mi stranu, ktera do toho opravdu pujde a necha lenochy a idioty vymrit.

Jdi na stránku: 12345678910Následující
Aktuální stránka: 1 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.