cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 2 z 10
Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 22:23

no name: vase dusevni kapacita asi nebude uplne nejvetsi, co? kdo tady co rikal o levici? (notabene, co ma levice (a myslim tim skutecnou levici, nikoli to, co si na ni hraje u nas) spolecneho s komunismem, jaky jsme tu meli? slysel jste nekdy slova jako "svedsko","rakousko", "francie", "nemecko" ci "nizozemi"?

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2010 22:29

monika: ve statni sprave se setri? mate na mysli treba janotuv balicek, kde vedly zvysene dane nad usporami (a to jeste tak nablblymi, jako je snizovani platu ucitelum (kdy se dostavame do situace ze stredoskolsky ucitel bere pulku toho co kdejaky zbytecny pologramot v uniforme) ci materske) cca 8:1? stat nesetri ani omylem, stat se pouze rozhodl zdimat znas vic a vic, pricemz akovym chudakum chudym, jako je treba cez, na ukor nas vsech jeste prilepsuje. nadruhou stranu musim rici, ze vam vas optimismus v teto oblasti zavidim smiling smiley.

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 02:59

Ano ano pane Melesi, jen hezky na mě ukažte prstem a nezapomeňte přitom zmínit, že zastupitel Strejček si od pana poslance nechal vyasfaltovat Mokropeskou. Možná byste ještě mohl dodat, že si za tu lumpárnu zasloužím řádně potrestat, protože ty dva kilometry tankodromu bez chodníku, dešťové kanalizace atd. sloužili obci nepoměrně lépe, než ten hnusný "medvědí" asfalt po kterém si vozíme prdel teď.
S pozdravem M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 10:09

Kopretinko, hlas bych urcite nezahazoval. Ja sam nemam jeste uplne jasno, koho volit. Vim ale urcite, ze volit pujdu, a ze zcela urcite nevolim ani Paroubka, ani Zemana, ani komunisty (co to maji v nazvu strany - protoze rozlisit dnes komunisty jinak nez takto je pomerne slozite :-) ). Minule jsem volil zelene, ale to co predvedli potom v boji o pozice v ramci strany a parlamentu, to me dosti odrazuje. ODS je pro me volitelna jen po dukladne ociste. Topolanek byl a je sice hulvat, a obklopeny podivnymi individui - kdo dnes z vrcholnych politiku ale neni, ale jinak jsem mu toho prilis vytknout nedokazal, presto jeho vymena za relativne neuspineneho, slusneho a vecneho Necase pro me neni dostatecna (Langra bych dokazal prekousnout jen po uplnem zverejneni spisu Krakatice, a pokud by se zaroven ukazalo, jak a zda vubec namocen (ne)byl, ale pak je tam cela rada jasnych lidi, co by meli jit pryc tutove - Jancik, Radl, Tlusty, ...). Co se tyce Topky, pak Kalouska moc nemusim. Na druhou stranu, je to jedina strana, ktera uz pred volbami jasne rika, co za nepopularni opatreni je potreba udelat, a byla to jedina strana, co od zacatku jednoznacne podporovala Janotuv balicek (bez jakychkoliv zmekcovani).

Nicmene, i kdyz chapu, ze podobna dilemata ma asi skoro kazdy, tak nevolit je proste uplne spatne. Prave kvuli nevoleni a kvuli tomu, ze lidi porad jeste prilis malo pouzivaji PREFERENCNI hlasy, se do cela radnice Prahy 5 znova dostal Jancik !!!! A to pres to, ze skoncil na kandidatce az tusim na predposlednim jeste volitelnem miste z puvodne prvniho nebo druheho !!! A proc ?? Prave proto, ze nekdo nesel volit a nebo alespon NEPOUZIL preferencni zaskrtavani.

Proto prosim, bezte vsichni volit, a pokud uz budete volit mensi zlo, zaskrtavejte, zaskrtavejte, zaskrtavejte. Je to jediny kousek primeho vlivu, co jeste zbyl, a je skoda ho promrhat. Navic je dobre mit na pameti, ze soucasny volebni system s prepocitavanim hlasu na mista v parlamentu tezce strani velkym stranam. Nejlogictejsi by byl system, kdy by se kresla delily podle vzajemneho pomeru ziskanych hlasu, ale prepocitavani spolu s chytre stanovenymi volebnimi okrsky zvyhodnuje vetsi strany (v soucasnosti tedy hlavne CSSD a KSCM - ale mozna by pro nas vsechny bylo lepsi a poucnejsi, kdyby to tyhle strany vzaly zase pevne do rukou :-) :-) )

Jo a Melesi :-), poznamka pana Strejcka jak jsem ji pochopil ja, nebyla zcela jiste myslena ani tak pro obhajobu Radla, ale pouze jako vecne konstatovani, ze pokud uz ma byt Radl zvolen, a on s nejvetsi pravdepodobnosti bude zvolen (diky neucasti ve volbach a diky nezaskrtavani...), tak je samozrejme lepsi mit zvoleneho poslance v zastupitelstvu nasi obce, nez nekde jinde ;-). Diskutovat o jeho kvalitach je zcela mimo misu, protoze na kandidatce je a bude ;-) :-). A tahat do toho navic Mokropeskou zpusobem, co jste predvedl, je opravdu uboha podpasovka, to se na me nezlobte.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 10:23

pane strejcku (a tomme),

nechte te hysterie. to, co tvrdite, jsem nerekl. rekl jsem, ze jedine prachy, ktere nas dobrodej z porcovani medveda pritahl, jsou, co vim, prachy na vyasfaltovani ulice, vedouci kolem vaseho domu. kdyby to byla ulice kolem meho domu, napsal bych, ze se jedna o ulici kolem meho domu, kdyby to byla ulice kolem tommova domu, napsal bych, ze se jedna o ulici kolem tommova domu.

a tomme: mit cloveka "kvalit" toho levaka v zastupitelstvu je pro mesto totalni tragedie, at je uz poslancem anebo ne. skody, ktere pacha, jsou prilis velke, aby je dokazalo kompenzovat to, ze mozna nekde vyskrabe nejake (nase, trikrat nase, statem sebrane) penize a bude se tvarit, jak kdyby daval ze sveho. prominte, ale lide typu alese radla by meli patrit do klece, ta klec by mela patrit na lano, to lano na rumpal a ten rumpal na lavku. dala by se kolem toho udelat jiste hojne navstivena veselice, ktera by se dejme tomu v tydennich intervalech mohla opakovat.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 10:35

:-) :-)
Jenze Melesi, to je prave rekneme jeden z neduhu demokracie ;-). Tezko s tim neco nadelate. Zvoleni muzou byt jen takovi lide, jaci jsou bezne kolem nas. Pan Radl zcela jiste prezentuje dost pocetnou skupinu lidi kolem nas :-) - se vsemi jejich "kvalitami" ;-). A i o tom je demokracie. Vyhrozovat tehle skupine machanim v kleci v rece je sice mozne, ale s demokracii to ma uz pak spolecneho pramalo :-)

Jasne. Muzeme take treba volit VV nebo v Cernosicich VC, a kdo vi, treba se po jejich vitezstvi nekdy v budoucnu pak casem dockame i takovychto lidovych soudu, a lidovych a verejnych poprav (jak rikate "veselic" :-) :-) ). Myslim si, ze moc hezkou ukazku predvedli prave zeleni v parlamentu (kdyz se tak hezky "stepili"), a nebo VC na minulem zastupitelstvu (to byla docela hezka ukazka, jak by takove "lidove soudy" a "lidova policie" mohly fungovat :-) :-) )

Porad to ale nic nemeni na tom, ze nevolit je z meho pohledu spatne mnohem vice nez kdyz cast lidi zvoli Radla, a pokud uz nekdo voli mensi zlo, at zaskrtava, zaskrtava, zaskrtava. To a jedine to je plne demokraticka cesta, jak treba Radla nezvolit ;-) :-). Jenze, pro dnesni televizni a pohodlnou civilizaci je vrcholem "demokracie" nadavani u televize a v hospode, a pak samozrejme i jejich pravo nevolit :-). Takze nevim, cemu se pak vsichni divi :-) ??? Vetsina tam demokraticky a zcela dobrovolne svym nevolenim (a ignorantstvim) nechava ty, kteri se jim nelibi, takze maji presne to co chteji ;-) :-) (asi jsou s tim spokojeni :-) )

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 11:31

tomme,

machani v kleci ma s demokracii spolecne mnohe. co treba fakt, ze by bylo spravne, aby lide nesli odpovednosti za sve ciny? v nasem konkretnim pripade je to projebani obecniho majetku za vice nez 100 milionu, sekera cca 20 mega jen za minuly rok, machinace s pozemky pod skolou (nastesti neuspesna), zmeny uzemniho planu za ucelem raketoveho zhodnoceni svych pozemku, ohrozovani spoluobcanu castou jizdou v opilosti a tak by se dalo pokracovat az do umoru. a vzhledem k tomu, ze je tahle verbez dokonale presvedcena o sve beztrestnosti (bohuzel, vzhledem ke stavu ceske policie i justice asi duvodne), nebyl by takovy mensi vesely lynch spojeny treba s grilovanim a soutezi v country tancich od veci. (hyperbola, vite...).

jinak tu prosim nefabulujte s temi vč - o tech jsem nepsal vubec nic. i kdyz jsem bytostne presvedcen, ze nez volit v komunalnich cernosickou ods, byli by i komuniste unosnejsi.

a co se tyce voleni ci nevoleni - castecne mate pravdu, ale nadruhou stranu nevolit znamena deklarovat nesouhlas s denim na politicke scene jako takove. a tomuto postoji rozumim, neb minimalne na celostatni urovni je to opravdu dnes prast jako uhod... i kdyz osobne bych spise zavedl bile listky (a pak se velmi bavil nad protahlymi ksichty vsemoznych korytaru, kdyby takovych listku bylo v urnach 70 % smiling smiley)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 11:52

:-D
Je vcelku naivni se domnivat, ze nekdo z vychcanku bude mit protahly ksicht z toho, ze nekdo vhodil bily listek nebo nevolil :-D

Co se tyce tech pochybeni, za ktere by se melo trestat, podivejte se kolem sebe, zda tak jednaji jen tito dva panove, nebo ne :-) (jedna tak spousta lidi kolem nas). Ano, za sve ciny by se mela nest odpovednost, ale neni tak uplne vinou politiku, ze se zde maloco tresta, a pokud uz tak odpovidajicim zpusobem. Je to vinou prave te pocetne skupiny "cechacku", kteri bez klientelismu proste neumeji zit (tady uplatek, tamhle uplatek, "nechci slevu zadarmo", z meho pohledu to prakticky vetsina bere jako samozrejmost, tak se pak neni cemu divit, ze to jako samozrejmost berou i zvoleni, a i odpovedni v trestnim a soudnim rizeni - jsou to totiz porad ti sami lidi :-) ).

A mimochodem, kdo a kde zmenil UP sam sobe, aby na tom vydelal ??? :-) :-) Pokud by tomu tak bylo, jiste tu uz mame spoustu trestnich oznameni :-). Jenze za prve, zmenu UP musi schvalit vetsina zastupitelstva (proc tedy neperete celou tu vetsinu ale jen jeji cast :-) ??? ), rozhodne nestaci, aby si to schvalili 3 lidi z 21 (protoze nastesti tu porad jeste demokracie je :-) ). A za druhe, pokud by soucasni kritici a "soudci" meli zajem dotcene potrestat (a predat tak dukazy policii), zcela jiste by to udelali. Jenze, neni nikdo, kdo by to chtel :-) :-). Pro kazdeho "cechacka" bude jeste dlouho vyhodne radeji jen rozvirit vody a dukazy znehodnotit zverejnenim indicii radeji jeste drive, nez by se cokoliv mohlo setrit a treba i vysetrit. Ono totiz ty lidove soudy jsou prave pro "cechackovstvi" velmi prinosne a potrebne :-) (da se tim prikryt spousta jine spiny, podle hesla "vlk se nazral a koza zustala cela" :-) ).

Takze, jediny prinos lidovych soudu, poprav (veselic) nakonec bude, ze dopadne na nekoho, kdo bude zcela nevinny :-) (kdo vi, treba i na vas ;-) - a verim, ze pak na machani v kleci v rece a na lidove "veselice" rychle zmenite nazor :-) ). Ja osobne se ale nejak nemam chut vracet do dob, kdy se upalovaly "carodejnice" na zaklade neciho "obvineni" ;-)

Co se tyce Cernosic, kdyby soucasni kritici v "opozici" jen nekritizovali, ale predvedli i schopnost se domluvit s demokratickou vetsinou, nemel by Radl ani Jirout zadnou rozhodovaci moc ;-). Cela ta situace je plne resitelna demokraticky, ale logicky to opet pro nekoho neni proste vyhodne :-) :-) (a machan je tady "cechackovsky" jen ten, kdo se alespon snazil nenechat vsechno jen na tech, co nejen Vy kritizujete ;-) ). A hledat pak vinu jen u Radla a Jirouta (obecne "u tech druhych", u "ONI") neni tedy ani kratkozrake, ale rovnou slepe a "cechackovsky" hloupe...

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 12:12

Pane Melesi, pokud identifikujete ulice podle toho kdo v nich bydlí, tak se nedivte následné reakce. Tohle jsou bolševický manýry, které akorát dokážou rozeštvat lidi proti sobě. Když k tomu přidáte ještě "máchání v kleci", tak bych skoro uvěřil i tomu, že komusti pro Vás mohou být celkem přijatelná partička.
Rozhodně nemám žádné iluze o stavu politiky na všech úrovních, ale vykydat Augiášův chlív tím, že do něj nevstoupíme alespoň jednou za čtyři roky prostě nelze. Akorát je potřeba počítat s tím, že vidle budou trochu od hnoje.
S pozdravem M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 14:36

Na sociálce nefasují papír, policii snižují platy a zakazují jezdit, svítit, topit. I pohádkář Paroubek chce ušetřit na provozu státu, určitě to bude ještě horší nebo se začne propouštět. Lidi všeobecně budou ještě víc naštvaní a s naštvanými podřízenými za zády se rozkrádá hůř. Navíc na spoustě úrovní už nebude co rozkrádat, o rozprodání vlastního majetku se postaraly nejenom Černošice.

Čekala jsem spíše odpovědi typu - budu volit toho a toho a proč. Je pro mě velké překvapení, že bezradnost cítí převážná část lidí. Rozhodnutí nevolit je jen z pohodlnosti, ať si říká kdo chce, co chce. Pochybuju, že Kopretinka a spol. důkladně prostudovala všechny programy (co třeba monarchice Koruny české? :-) než učinila zásadní rozhodnutí nejít volit.

"nevolit znamena deklarovat nesouhlas s denim na politicke scene jako takove" - to jako deklarovat komu? Pánu Bohu? Politikům jen tím vzkazujete, že se nezajímáte, nekontrolujete a že jste lhostejní k tomu, co dělají.

Re: volby do parlamentu
Autor: abc (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 15:46

Ve volbách 2006 byl skoroMgr. na 7 místě kandidátky a za ODS se jich v našem kraji dostalo 10 (při 39,19% hlasů) Za ČSSD se jich v našem kraji dostalo 8 při 30,74%.
Ve volbách 2010 je Mgr. na 6 místě kandidátky. Takže pokud ODS dostane více než cca. 20% (přibližně, to přepočítávání je dost nepřehledné), což patrně i přes svou nemohoucnost dostane, a preferenční hlasy nevynesou nikoho odspodu (Černošice mají další želízko v ohni i na posledním místě kandidátky – kdo je od Berounky, ten to pochopí), tak bychom toho "našeho" poslance zase mohli mít.

Jinak pro hloubavé je jmenný přehled kandidátů na [www.volby.cz]

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 15:58

Rádl asi poslanec bude, přejme mu to. Netuším, jestli by se o čerstvého Mgr.plzeňských práv právnické firmy popraly. A ať si raději vydělává na živobytí v parlamentu než tady jako starosta.

Tomme, víceméně mi mluvíte z duše, i co se týká programu TOPky. Kdybych se dokázala povznest nad Kalouskovy skandály a velké domů, stačí se jen podívat na zbytek přeběhlické strany. Krásný příklad - lídr za jihočechy, paní Parkanová. Copak téhle paní po tom, co má za sebou, lze něco z pravicového programu věřit a nepovažovat to za frašku? :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 16:20

pane strejcku,

vese obolsevikovavani si nechte od cesty, pripadne ho smerujte na jisteho cloveka, jenz na to ma dokonce papir. pripadate mi ponekud paranoidni, jestli za moji naprosto normalni vetou shledavate, co shledavate. a jestli navrch nechapete hyperbolu, i presto, ze je na jejim konci vvyslovne upozorneni, pak uz zacinam chapat, proc nechapete i jine veci smiling smiley. ale nechme toho, debata o hysterii je ponekud o nicem.

tomme,

rikaji vam neco treba habriny?

ale to je ganz egal, ono je to jako kdyz bem krici o opencard, ze je v poradku ucetnictvi. jasne, ze cisla sedej, tak blby, kdyz tunelili tech 900 mega proste nebyli. u nas to taky neprobiha za hranici zakona, ale za hranici slusnosti tyhle veci jsou.

co se tyce vasi obsahle reakce na moje zbozne prani lidove veselice, zjevne jste nepochopil, proc jsem na konci napsal "pozor, hyperbola". dal to nehodlam resit, mate prilis maly smysl pro humor.

moniko,

coto znamena, ze na socialce nefasuji papir? a s temi policisty to mate odkud?

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2010 18:39

Všechno mám od zaměstnanců.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 10:52

:-D
Jenze Melesi, prave Habriny jsou ukazkovou praci "lidovych soudu a obvineni" (tedy bez jakychkoliv vecnych argumentu) :-D :-D.

Objektivne receno, Jirout tam pozemky mel (uz nema), a nejsem si opravdu jist, zda byl vubec v zastupitelstvu (skoro se domnivam, ze tam jeste nebyl :-) ), kdyz se hlasovalo o zmene UP v Habrinach, a pokud ano, jak hlasoval :-) (zda se treba nezdrzel ;-) ). To by v ramci objektivity bylo dobre zminit, jak to vlastne bylo :-). Co je ale nepopiratelny fakt, pozemky tam mel i jiny zastupitel, tusim ze je to komunista (nebo se pletu??? - a i ten uz to rozprodal, po zmene UP), a pokud me pamet neklame, ten v zastupitelstvu, co tam schvalilo tu zmenu UP, zcela jiste byl, a jsem si temer jist, ze pro zmenu na svych pozemcich hlasoval :-) (na rozdil od Jirouta, u ktereho mam v tomto pochybnost - podle me hlasoval pouze pro realizaci vodovodu a kanalizace v cele oblasti ;-) ). Nicmene, jak rikate, je to ganz egal ;-).

V ramci objektivity v Habrinach by pak bylo dobre zminit, kdo vsechno (konkretne) pro tu zmenu hlasoval (pokud to vubec je nejaky problem - a to podle me neni), a kdyz uz nekomu za tu zmenu "umyt hlavu" tak vsem, co pro tu zmenu hlasovali ;-). Vybrat si jednoho je opet jen typicky projev cechackovstvi a opet tech "lidovych soudu a veselic" :-). Nic vic, nic mene.

Proste v Habrinach plati to same, co o pozemcich z kauzy Dalmatin - MUSI to projit pres vetsinu v zastupitelstvu, Jirout sam si nic zmenit nemohl a nemuze ;-) . Pokud by to bylo jinak, uz ma jiste na krku trestni oznameni za zneuziti pravomoci verejneho cinitele, ze ?? :-) :-) Ale kde nic, tu nic, jen krik a ... "lidove soudy" :-). Diskutovat o slusnosti ohledne zmen UP nevim jestli je na miste, kdyz se to v CR prozatim dost bezne povazuje za normalni "byznys" - a za to si opet muzeme i my vsichni (treba i tim, ze se o zmeny UP malokdo zajima a zajimal i pote, co prosla uz daaaavno pred Radlem i Jiroutem ta pro Cernosice opravdu desiva zmena na Ladech...). Tragicke pak je, ze ani mnozi dnesni zastupitele porad nemaji jednoznacne jasno v tom, jak vlastne proces zmen v UP probiha. Takze diskutovat o slusnosti sice zbytecne muzeme, ale k nicemu to nebude. Nevim, podle ceho by se to zrovna v pripade Habrin (nebo Na Ladech, nebo Na Koutech, nebo Na Vysoke, ...) melo merit...

Tohle ale s parlamentnimi volbami az tak nesouvisi. Mluvit o tom jiste plane muzeme uz zase asi po 150te, ale asi by tema Habriny a UP obecne mohlo a melo patrit do jineho vlakna ;-) A co se tyce meho smyslu pro humor :-) - sudte, az me nekdy (pokud vubec) budete znat osobne ;-) :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 10:52

moniko,

snizovani platu u policistu je fikce, to mi verte. maximalne je mozne, ze jim sebrali 14 plat ci tak neco, na co stejne nikdy nemeli zadny narok.

a co to znamena, ze na socialce nefasuji papir? to jako tisknou na brezovou kuru? smiling smiley

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 10:59

No, ono s tim prebihanim mezi stranami si asi clovek moc nevybere :-). Vsude jsou nejaky prospechari, co jdou tam, kde je to zrovna vyhodne. Jak rikam, budu zaskrtavat, zaskrtavat, zaskrtavat :-) :-). Pokud k volbam pujdou vsichni nespokojeni a budou zaskrtavat, verim, ze to muze opravdu v rade pripadu prinutit nektere ksichty k protazeni :-) :-). Ale problem je s tim, ze ti nespokojeni proste zase radeji neprijdou, a treba pojedou radeji na chatu :-) (vsak on nejen jim pak Paroubek s komousema uz predvede, jak nejen jim "podekovat" :-) :-) - asi opravdu potrebujeme jako narod nejaky poradny ponauceni=nakopnuti spicatou botou do zadele :-) )

Re: volby do parlamentu
Autor: Firejack (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 13:27

m.meles: vzhledem k tomu, ze na MV nepracujes, tak tu nesir bludy. Ma zacatku letosniho roku byl vsem bezpecnostnim slozkam snizen plat o 4,45%. Minuly mesic byl vydan pokyn o limitu proplaceni nocnich hodin. Ctrnacty plat se vyplacel na MV naposledy, kdyz se okolo tebe siril kour horici travy yawning smiley))))

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 13:40

tomas na to kapnul-BIDU NA NAS!!!

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 14:14

firejack: 14. plat nemel byt vyplacen nikdy, mesicu je 12. jinak pokud skutecne doslo ke snizovani platu u policie, tleskam. v minulych letech (viz napr. [www.mojepoplatky.cz]) jim byly platy zcela nesmyslne masivne zvysovany (diky, stando grossi). a vzhledem k tomu, ze povest policie je nevalna a cim dal nevalnejsi a lide tam pracujici jsou zacaste nedovzdelani a zkorumpovani ("ale to nevadi, ze nemate penize u sebe, my vas dovedem k bankomatu"), je vyse jejich platu napr. ve srovnani s platy ucitelu naprosty vysmech vsem, kdo se dokazi sami uzivit hlavou ci rukama. dokud to vsak bude slozka, ktera muze beztrestne prokopavat plice sestnactiletym holkam a na druhou stranu nechavat jezdit po svete lidi typu lubose laciny, nemaji narok. az budou fungovat jako policie napr. v holandsku, at jsou take odpovidajicne placeni. pripadne, at dobri (policiste) dostavaji dobry plat a spatni spatny plat, jak to normalne funguje v soukromem sektoru.

jinak u hasicu je podobne opatreni sproste, podobne jako u ucitelu ci zenskych na materske.

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 14:31

mimochodem, celosvetove jsme zeme s 10. nejvyssim poctem policistu na pocet obyvatel (pricemz jsme stale krmeni tvrzenim, ze je policistu malo a jake straslive tisice jich chybi). co jich takhle proste zfleku pulku vyhazet?

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 14:50

Tady mi meles jeste pripomnel :-). Jakozto rodic bych mnohem vic nez pitomou materskou treba ocenil, kdybych po jasne stanovenou dobu pri vychove deti neplatil dan z prijmu. To by byla panecku prima motivace :-) :-). Vybrat dane a pak je jakkoliv prerozdelovat je cesta do pekel. Jak nekde slysim o hybani s davkami (vcetne materske - jsem pro jeji snizeni v tom Janotove balicku), nebo o ruznych vyjimkach v danovem systemu, zacina se mi varit krev :-) :-)

Skoda, ze zde neni strana, ktera by navrhla zruseni tech dani, jejichz vyber bud ani nepokryje vydaje spojene s jejich vyberem (placenim uredniku zabyvajicich se takovou hovadskou dani - sem patri treba dedicka dan apod.), a prime dane ze by navrhla vybirat jednotnym, malym procentnim pausalem (treba 10%) ode vsech bez rozdilu a vyjimek (pokud vim, tak to je v CR casto zminovany svedsky model, kde ale ty procenta jsou podstatne vyssi :-) :-) ), a hlavne zadne danove vyjimky a odecitatelne polozky tu pro jednu skupinu, nebo jinde pro druhou :-). Komu by zbylo po takovem vyberu dani malo penez na zivot, mohl by dotycny urad pozadat o vyplaceni JEDNE davky, ktera by to dorovnala na patricnou a unosnou mez za splneni patricnych podminek. Tim by dle meho nazoru doslo k razantnimu snizeni nakladu na vyber primych dani a zaroven k razantnimu snizeni vyplat davek, a cast tech zbytecnych uredniku bych pak prevedl na kontrolu velkych dani (DPH, spotrebni dan, dan z prijmu firem - pomoci drobnych zmen pouze ve 3 danich by se dal zcela jiste lepe ovladat prisun do statni kasy :-) ). A co se tyce dane z nemovitosti, tak tu bych ponechal jako jediny statni prijem pro obecni kasy (krome dotaci samozrejme - at uz na skolky, ktere by podle me mel podporovat a financovat stat, nebo na inzenyrske site apod.), a jeji vysi bych take nechal plne na kazde obci (mimo jine by se tak dal dostatecne ridit dnes nekontrolovany "rozvoj" satelitu, a byla by prima spojitost obcan->voleny zastupce->obec...). Skoda, ze podobny program zatim nikdo nema :-) :-). Ale v jednoduchosti je sila, verim, ze jednou k tomu stejne bude muset dojit, az se soucasny "socialni" system Evropy polozi :-) :-)

Dokud se bude porad nekde neco prerozdelovat, prepocitavat, dopocitavat, vyjimkovat, tak bude vsude porad spousta "cernych der na penize" a vsude spousta korupce a predrazenych zakazek...

Re: volby do parlamentu
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 16:08

K těm volbám - malou stranu volím pravidelně a to několikrát denně. A bojím se, až malá strana bude volit mě...
Vážně - stranu kulaté hlavy a vystudovaného operního pěvce (s nasazeným hráčem u kulaté hlavy) volit nemůžu. Ani kdyby mi Mládek zazpíval do ouška a horolezec zlevnil OPENCARD.
Jak pravili ruští klasici (které jsem před lety 45 musel číst) - što dělať? Nalevo od strany kulaté hlavy jen děs a hrůza, "Napravou" pak jen recyklované xichty a provařené charaktery. VV, vedené religionistkou a televizákem rovněž nepřipadají v celostátní politice do úvahy.
Poradí někdo něco jiného než DS?

Re: volby do parlamentu
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 16:13

Tomme,

s daněmi až na drobnosti souhlas. Bylo by rozhodně lepší, kdyby byla podpora rodičů z dětmi řešena formou odpisů z daní nebo ještě lépe snížením sociálního pojištění, které je daleko víc zatěžující než daň z příjmu, než výplatou nějakých dávek, a to aspoň tam, kde to jen trochu jde.

Pokud jde o tu daň z příjmů fyzických osob. Hrozné je, že to co ročně zaplatíme na úrocích ze státního dluhu (http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/487_2009_P3_pdf.pdf), se již blíží ročnímu výnosu z této daně (http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/PPSR_2009Q3_tabulky_pdf.pdf). Takže kdybychom v minulosti neprožrali tak veliký dluh (o tom, že by byl příjem získaný půjčkami investován za účelem budoucích zisků pochybuji), tak bychom dnes mohli tu daň z příjmu fyzických osob zrušit skoro úplně.

A daň z nemovitostí buď zrušit, nebo výměnou za zrušení jiných daní nechat na obcích, ať si ji zvyšují dle libosti na pokrytí svých výdajů. Alespoň by se občané více zajímali o to, co se za jejich peníze pořizuje.

A dotace by se měly pokud možno omezovat, jak to jen jde. Ono vůbec úvaha, vedená v čistě ideální rovině (tedy že korupce není a nebude) stojící za mnohými dotacemi, je poněkud zvláštní. Stát nejprve pod pohrůžkou trestu odebere občanům peníze (což něco stojí). Pak ty peníze pošle do kasy u nás nebo v EU (což něco stojí). Pak ty peníze pošle zpět na nějaké dotační programy (což něco stojí). Pak se vybírají projekty (což něco stojí). A pak se za to něco zrealizuje, a dost často něco, co není potřeba a co se staví jen proto, že je dotace z Evropy a byli bychom blbí, kdybychom ji nechtěli, a staví se to ne právě efektivně (což zase něco stojí). To vše za předpokladu, že státní úředníci vědí lépe než my, na co naše peníze použít. Netroufám si ani odhadnout, kolik se z jedné Kč, kterou nám odeberou, použije k něčemu smysluplnému. A teď si k tomu ještě připočtěme tu korupci. Řecký ráj to napohled. Solidarita je ve společnosti nutná, ale jestli je toto dobrá cesta solidarity, o tom opravdu pochybuji.


Kopretinko,
kdo nevolí, volí komunisty a jinou dobře organizovanou svoloč. (F.Castro – Demokracie, to je rozdat zbraně lidu)
Jděte volit. Nevolíte anděly, volíte nejmenší zlo.

Šimon Hradilek

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 17:04

jj, narustani statniho dluhu, to je des. Jen Socialisty a komunisty evidentne nijak nedesi...

Co se tyce dotaci, nemyslel jsem ani tak ty korupci oblezle EU dotace. Ale spise investice statu, ktere by proste z logiky veci mel delat stat (a ne to macesky nechat na obcich) - a to jsou prave treba investice do skolnich a vzdelavacich zarizeni, prave treba do ekologickych programu jako jsou mistni kompostarny ci spalovny bio odpadu, cisticky odpadu, inzenyrske site, apod. ... . Preci nelze zavrit oci nad tim, ze se spolecnost a stat nejak vyviji a nelze nechat vydaje spojene s mistnim narustem obyvatel na dotcene obci!!

Pouzivat tenhle princip, tak uz davno stoji i poradna telocvicna u skoly, a zcela jiste by nebyl problem ji uzpusobit tak, aby se tam daly konat i jine akce nez jen sportovni (vcetne volnocasovych aktivit tak jak byly puvodne na Vrazi v ty "kulturni" barabizne)

Njn, ale zadna takova strana neni, takze bohuzel nic :-) :-). Zase mi zbyde volba mezi horsim a jeste horsim, a pocit, ze zmena k lepsimu a minimalnimu statu bez toho, aniz bychom si po levicacku poradne nenabili jako stat drzku (to se moc slusne rict neda), proste asi zatim nebude...

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 17:42

Tomme - přeběhlíci od křesťanských hodnot a pomoci bližnímu svému k nejradikálnějšímu pravicovému programu se tolerují hůře než jiní. Je rozdíl střídat strany a střídat deklarované hodnoty a přesvědčení.

Nevím, co je to tady pořád za fobii ohledně snižování dávek matkám.
[www.finance.cz]
Jedná se o zcela nestandardní luxus, na který prostě nemáme. A klidně si mě ukamenujte, se dvěma malýma dětma bych pro svoji rodinu krátkodobě udělala nejlépe volbou Paroubka či komunistů, ale proti zdravému rozumu volit nebudu.

Z určitého úhlu pohledu je asi trochu jedno, koho volit (hlavně ale volit, aby si politici byli vědomi zpětné vazby). Reformy a snížení přerozdělování je u nás neprůchodné. Jen si vemte, co všechno s lidmi udělal "blbý" poplatek ve zdravotnictví. Julínka odvolali, oranžoví díky tomu vyhráli krajské volby, ruinují kvůli poplatkům krajské rozpočty a Paroubek má poplatek ve zdravotnictví jako jeden z nejdůležitějších pilířů kampaně dalších voleb.

Musím respektovat, že jsou tu lidé s jiným přístupem a názory a počítat s tím, že si dříve či později užijeme pěkný sešup dolů. A že s tím nic nenaděláme.

Co bych chtěla opravdu volit - asi slušnost, úroveň a změnu jednání. Když je kolem politika skandál, ať odstoupí. Ať se zdiskreditovaní politici nevrací zpět jak fénixové z popela či krausové z kakaa. Např. čssd rovnou předpokládá, že volič je debil. S volebním programem se ani nenamáhali a jsou si jistí, že k vítězství jim postačí pět demagogických hesel. Chybí mi tu respekt a úroveň, parlamentní cirkus už dávno překročil meze únosnosti a promítá se to do hodnot a chování celé společnosti. Tohle kdyby šlo změnit :-(

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 18:02

Njn, zvolit lze jen takove lidi, jaci jsou kolem nas :-( :-(... To se asi jeste dlouho nezmeni k lepsimu...

Poplatky ve zdravotnictvi zapadaji presne do cechackovskeho stylu "nechci slevu zadarmo" a nebo "klidne se necham uplatit 30,-Kc" :-) :-) - a samozrejme ani v jednom pripade "me" nezajima, ze aby se "za me" zaplatil nejaky poplatek, ze naklady s tim spojene (cas zapojenych lidi, pripadne tisk, papir, ...) jsou nekolikanasobne vyssi nez tech 30,-Kc, ktere je "nam" zatezko platit, abychom si aspon trochu uvedomili, ze zadarmo tu opravdu neni nic a nikdy ani byt nemuze. Jedine co v tomto souhlasim, ze deti by bud platit nemely, a nebo by spolecne s duchodci meli mit limit placeni znatelne nizsi (u deti bych ale vyjimku ozelil, pokud by me stat nedrbal na danich, a pokud by mi snizil odvody statu, at uz na danich nebo jinak). A bohuzel je presne videt, jake procento cechu se necha uplatit jakymi castkami :-) :-). Je to vcelku tragicky obraz tohoto naroda...

Jj, ja pro poplatky jsem, stejne jako jsem pro zavedeni vetsi motivace lekaru k provadeni preventivnich kontrol. Bohuzel z vlastni smutne rodinne zkusenosti vidim jednoznacne nejvetsi cernou diru naseho zdravotnictvi tak, ze zdravotnictvi utraci miliony za lecbu nevylecitelnych chorob jen proto, ze je nedokazala preventivnimi kontrolami zachytit v dobe, kdy by jejich lecba stala par desitek nebo max stovek tisic. Vysledkem utracenych milionu pak zhusta byva, ze pacient stejne zemre...

I tady by mela byt jasna vazba mezi tim, jak o sebe kdo pecuje, podle toho bude platit (ziju zdrave, nekourim, chodim na preventivni kontroly, ..., tak budu plati mensi zdravotni pojisteni, a nebo naopak kaslu na sebe i na doktory a k doktorovi jdu az s akutnim problemem, tak vyssi pojisteni). Opet, neznam stranu, ktera by to mela v programu...

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 18:26

Myslím, že je velkým problémem tohohle národa je, že na spousty věcí musí vymýšlet vlastní geniální recept místo aby použil to, co dlouhodobě funguje jinde. Poslední mě tak napadají datové schránky, v tom snad máme zase světové prvenství. Systém nefunguje a co peněz a buzerování to stálo.

Jestli zvýhodňování zdravotně uvědomělých pojištěnců je někde dlohodobě vyzkoušeno a funguje to, proč ne. Něco takového v programu naznačují např. zelení. Z mého selského pohledu je to jen byrokracie a diskriminace. A další prostor pro čecháčka, jak s úřadem vyčůrat. Nejhorší zabiják je stres a psychika. Jak to chcete měřit? Myslím, že šťastný a pohodový kuřák je v podstatě zdravý člověk. To mi budou měřit i špeky?? :-)) To si pak dám asi stranou pár drobných na liposukci :-) Z mého pohledu je to blbost.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 18:39

Taky ostravákům by zdravotní pojišťovny mohly dát speciální příplatek za prostředí, ve kterém žijí a za vyšší pravděpodobnost alergií, rakoviny apod. Spravedlivě se to vymyslet nedá, byl by to jen další krok směr budoucnost Velkého bratra. A pro mě jeden z důvodů, proč je pro mě program zelených nezajímavý.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 18:46

:-)
Tak koureni skodi jednoznacne :-). Ac nemam rad zakazy, tak v hospodach bych ho zakazal vsude a okamzite, ostatne tak jako to uz prave uspesne vyzkouseli jinde :-). A kdo si chce kourit, necht si kazi zdravi jen sam sobe, ale ne ostatnim kolem sebe.

A co se tyce meritelnosti pece o sve zdravi, bohate by stacilo, ze preventivni prohlidky nebudou povinne, ale dobrovolne (tak jako ted). Nicmene, nechodis na pravidelne prohlidky (nebo na prohlidku, na kterou Te pozval "tvuj" lekar) ? Zaplatis proste vetsi pojisteni, protoze dobrovolne se zarazujes do rizikove skupiny, a "tvoje" pripadna budouci pece bude kvuli tomu zbytecne draha, a mozna uplne neuspesna. U doktora to same. Nezajimas se o sve pacienty, jejich zdravotni stav a nezves je na pravidelne prohlidky ? Tak dostanes proste mene penez, nez kdyz se budes zajimat. Musi v tom byt motivace pro obe skupiny.

A ja osobne bych si klidne za dobreho lekare i priplatil, obzvlaste pokud by slo o rekneme rodinneho lekare, ktery by znal anamnezu jak moji, tak me rodiny (mych predku), a tim by mohl diagnostikovat vcas a presneji (coz by samozrejme vedlo k mensim nakladum na leceni pripadnych nemoci, se kterymi pak casto clovek prijde k doktorum pozde).

O speky se nebojte ;-). Ty nam maximalne bude casem merit uzasna unie :-) :-)

A k tem overenym resenim, prave ve Svedsku funguji elektronicke karty, proti kterym tady kde kdo (nevim proc) broji, a porad jeste nejsou. Pripadam si obcas opravdu jako pitomec, kdyz u kazdeho doktora musim pokazde trpelive popisovat co a kdy jsem mel za nemoci, kdyz jsem byl ockovany, co jsem mel za urazy, co moji rodice, prarodice, bla bla bla,.... Ve Svedsku prijdete ke kteremukoliv doktorovi, otevre si vasi kartu, a k udajum, ktere jsou relevantni pro dany obor (treba zaznamy od psychiatra nemusi asi videt kde kdo apod.) ma okamzite veskery pristup - coz dale snizuje pripadnou chybovost v diagnose a tedy zabranuje vyhazovani penez za spatnou lecbu.

Ale bohuzel, jak rikate, my Cesi mame svou vlastni, ceskou cestu (a vetsinou znatelne predrazenou) :-) :-)

Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 2 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.