cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 7 z 10
Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2010 10:44

Zeleni - porad se toho odmitani atomu uporne drzi :-) (Bursik mi v tomto neprisel tak radikalni, coz mu mozna trochu primazlo ty schody dolu :-) )
[zpravy.idnes.cz]

Opravdu nechapu, jak chteji podobni "energetici" usporami energie pokryt brutalni spicky letnich (diky spouste bezicich klimatizaci) a zimnich spotreb :-) Posledni letni spicka spolu s planovanou odstavkou jednoho z hlavnich vedeni v rozvodne siti a s vyhorenim jedne (tusim z 5) hlavnich prazskych rozvoden nas priblizila na hranu blackoutu :-) :-) (pravda, "trochu" v tom zamichaly i "alternativni vetrne zdroje" na severu Nemecka a prenos teto energie i pres nase uzemi, protoze v Nemecku na takove prenosy nemaji dost kapacitni site - a i u nas uz kapacita prenosovych siti zacina byt limitni). Shodou okolnosti ale prave Temelin a Dukovany fungovaly na vychode a jihu republiky jako energeticke ostrovy odpojene od zbytku site, a umoznily tak situaci dostat po odpojeni CR od zahranici znovu pod kontrolu bez drastickych dopadu blackoutu :-)

No nic...

Re: volby do parlamentu
Autor: cvrk (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2010 16:28

Jak dlouho u nás bydlí Rádl s Jiroutem a Přibík? Ví to někdo?

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 00:09

Tady už asi nebude odpovídat nikdo na nic. Takže ten humbuk kolem diskuzního fóra města byl asi taky celkem na nic sad smiley
[www.veciverejne.cz]
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 01:28

tý vole, fakt dobrý: pažský Černošice mě berou, zvláště když VV u nás nejsouv Č., pí. D.G, stále na volitelném místě VV, u nás zase ve VC a s těmi od té strany nestrany, nevlevonevpravo neangaangažované, prostě uvidíme kdo co nabídne, kteří teď přeobrací, to co jím dřív vadilo najednou nevadí, blbnou lidi jak chtějí, pomlouvají, medializují nemedializovatelné....., no nechci soudit, já mám jasno!

Re: volby do parlamentu
Autor: Pavel (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 09:54

Cvrk: nejdéle se tu ukazuje Rádl. Jako chatař ... chatu měli "Na Drahách" zbytek allstar teamu je porevoluční záležitost. Ostatně většina zastupitelů jsou náplavy.

Michal Strejcek: pěkný odkaz yawning smiley), pokud autor odkazu dovolí, zkusím to dostat na stránky s větší návštěvností černošičáků .... ať vidí kde končí plamenné projevy a nelítostné boje .... v (I).

Mimochodem teď se paní pravdomluvná velmi usilovně angažuje ohledně ulice Střední, takže očekávejme zase nějaký kabaretní výstup.

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 11:55

na členství ve straně vv jsem rezignovala v listopadu 2009
na webu strany vv je chybná informace, už jsem požádala o opravu
michale, děkuji za upozornění


předseda strany Věci veřejné
pan
Radek John


Černošice, 10.11.2009


Rezignace na členství ve straně Věci veřejné

Vážený pane Johne,

tímto si vám dovoluji oznámit svoji rezignace na členství ve straně Věci veřejné.

Důvodem je skutečnost, že zastupitelé zvolení v posledních komunálních volbách do zastupitelstva města Černošice za stranu Věci veřejné, stejně jako další příznivci a kandidáti, se dohodli na tom, že do příštích komunálních voleb budeme kandidovat jako hnutí nezávislých kandidátů. Chceme zůstat čistě komunálním uskupením.

Přeji vám osobně i straně Věci veřejné, aby se dařilo naplňovat cíle, které před sebou máte.

S pozdravem


Daniela Göttelová
Černošice

Re: volby do parlamentu
Autor: Tramp (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 12:20

Tak to vypadá, že je pan John velmi zaneprázdněn, práve si prohlížím volební lístky do poslanecké sněmovny, číslo 4, Veci veřejné, ajta krajta, ať zítra nejedu na čundr, namoutě, řádek č. 4 ing. D. Gottelová......, ale chápu chybička se holt může vloudit, já se snažila to voni, nu co se dá dělat, budu poslankyně.
To je fakt hustý

Re: volby do parlamentu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 12:25

Dobrý den paní Gottelová,

nezlobte se, že se do toho vkládám.
Nakonec mi do toho nic není, jsem "jen" volič/ka.

Ale můžete, prosím, vysvětlit přesněji, jak je to tedy s Vaší kandidaturou za stranu Věci veřejné, když jste před časem z této strany vystoupila?

Všimla jsem si, že kandidujete jako "nezávislá", nicméně tomu moc nerozumím. Tedy Vašim pohnutkám. Nemám proti tomu samozřejmě nic, je to Vaše osobní volba, ale přesto to asi nejen ve mně vyvolává jisté dohady či alespoň otazníky.

Děkuji


Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 13:27

Střední asi bude muset počkat. VV chtějí koupit kulturák.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 14:33

Pane Strejčku,

argumentujte dosti demagogicky. A vzhledem k vašemu dobrému přehledu o stavu věcí zřejmě záměrně. Proč to děláte?

Chápu, že vy osobně možná kulturák nepovažujete za prioritu. Jaké ale máte řešení stávající situace? Jistě si uvědomujete, že když kulturák nekoupíme, budeme platit 3 mil. smluvní pokutu. To je tedy řešení, které prosazujete vy?

Pro ostatní odkazuji na separátní vlákno, kde je propojení všech dílčích problémů vysvětleno (kulturák, učebny, věžička, bytový dům).

Tomáš Hlaváček

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 16:23

Vážená paní Enzilo,
děkuji za otázku. Ráda na ni odpovím, protože nejste první (a asi ani poslední), kdo mi podobnou otázku pokládá :-).
POkusím se být velmi stručná, i když shrnout hodiny rozmýšlení do pár vět není snadné. Takže případné nejasnosti jsem připravena dále vysvětlovat.
Dost jsem toho napsala ve svém příspěvku Stranický kabát je komunálu malý v našem prosincovém Zpravodaji viz www.vecicernosicke,cz, nyní zkusím navázat.
Když jsem do ústředí strany Věci veřejné přišla v listopadu 2009 s rezignací na členství ve straně, radost ze mně pochopitelně neměli. Podle jejich slov přišli o zkušenou a aktivní komunální političku, ale snažili se chápat moje, resp. naše důvody k nezávislosti a samostatnosti na komunální úrovni. Na tomto místě jen zdůrazním, že mezi klubem Věcí černošických (jehož jsem byla předsedkyní a jedinou členkou strany VV, ostatní zastupitelé zvolení za VV členy VV nikdy nebyli) a centrálou této strany nikdy nebyli žádné finanční vazby (jak nám také občas bylo předhazováno), takže s mým odchodem ze strany nebylo spojeno nic dalšího. A teď k tomu, jak jsem se ocitla na kandidátce do PS PČR: lidé z vedení VV mě při mém odchodu ze strany požádali, zdali bych přesto mohla figurovat na jejich kandidátce. Vzhledem k tomu, že v momentě, kdy jsem já "sháněla" střechu na hlavou, tzn. stranu, která nás zastřeší v komunálních volbách 2006, my oni vyšli vstříc a bez velkého lustrování mě přijali mezi sebe (nemusela jsem tehdy shánět stovky podpisů pro kandidátku nezávislých), jsem nyní cítila, že by bylo slušné vyhovět jim a místo - nevolitelné - přijmout. Nejsem zvyklá se s lidmi rozcházet ve zlém a pálit za sebou mosty, proto jsem kývla. Původně jsem proto byla na 6. místě, ale po odstoupení dvou kandidátů SNK-ED jsem se, jaksi ne svou vinou a nijak záměrně, posunula na místo čtvrté. I o tomto místě si myslím, že není volitelné.
Pokud ještě někdo čte moje vysvětlení a neodradila ho délka, budu pokračovat :-). Kdybych byla přesto do PS zvolena (třeba díky kroužkům Tomma a spol.), budu tam sama za sebe, za Daniela Göttelovou a budu tam normálně čtyři roky pracovat jak jsem zvyklá. Vy, kteří mě znáte, znáte moje názory a víte, jak funguju, mě klidně kroužkujte. Na otázku, že i když se do PS asi nedostanu, ale svým jménem na kandidátce této straně pomáhám, odpovídám, že ano, toho jsem si vědoma. A k tomu vám řeknu tolik, že na kandidátkách v jiných krajích jsou moji přátelé, také nezávislí, nečlenové VV, například Marie Hakenová, dcera operního pěvce Hakena a herečky Glázrové, nádherná ženská, která se s vervou mně blízkou pustila do hájení zájmů svých spoluobčanů, stejně tak MUDr. Martin Jan Stránský, potomek Stránských, zakladatelů Lidových novin a ministrů, skvělý člověk. Nebo Čestmír Horák - prototyp správného zastupitele tak jak si ho představuji. Za tyhle lidi dám ruku do ohně. A když tam můžou být oni, proč bych na kandidátce VV nemohla být já?
Doufám, že jsem alespoň něco objasnila, vysvětlila a zdůvodnila. Černošice jsou pro mě i pro mé kolegy z dnes již Věcí černošických nadále prioritní, tady bydlíme, tady máme přátele, tady chodí naše děti do školek a škol, tady přecházejí čím dál plnější silnice, tady chodí bruslit atd. atd. Někdo nás obviňuje z toho, že jsme naplaveniny. To je hloupé a jen svědčí o omezenosti autorů těchto útoků. Podívejte se pořádně, kdo za nás bude kandidovat, někteří naši lidé se v Černošicích narodili. Ano, a někteří se sem před více či méně lety přistěhovali. To je život. Ale slušný člověk je slušný tam, kde bydlel do třiceti i tam, kam se přestěhuje. Lump je lumpem všude. A my jsme v komunální politice právě proto, abychom ty lumpy dostali z radnice pryč.
Přeji všem pěkný den

Daniela Göttelová

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelová (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 17:44

Dopustila jsem se nepřesnosti, když jsëm napsala, že ... "mezi klubem Věcí černošických (jehož jsem byla předsedkyní a jedinou členkou strany VV...". Jednalo se pochopitelně o klub Věcí veřejných Černošice, tj. místní organizace strany, kde musí být alespoň jeden člen klubu členem strany a tento klub pak může ve volbách postavit stranickou kandidátku. Na stejném principu funguje např. VPM (Michale, oprav mě, jestli se pletu), kdy pouze jeden člověk je členem strany VPM a ostatní jsou nestraníci.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 18:55

Aha. Takže celá ta teatrální záležitost a články o oddělení se a distancování od VV jako odpověď na skandály financování této strany... to je komedie, lhaní a populismus téměř nehodný i úrovni IL, proti kterým stále brojíte. Teda fakt síla... ing.Lhářka nás asi hned tak překvapovat nepřestane.

Každopádně díky za odpověď koho nevolit, ať už v parlamentních či v komunálních volbách. No a moje víra v lepší zítřky zas dostala zabrat, doufat, že příští parlament bude o něco kvalitnější matroš než ten současný je asi hodně naivní :-(

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelová (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 19:17

Moniko, nějak jsme se asi nepochopili. Tak znovu: já jsem byla členkou strany VV, založila jsem klub VV v Černošicích, dala jsem společně s přáteli dohromady kandidátku do komunálních voleb 2006, z toho vzešli čtyři zastupitelé - on nebylï členy žádné strany. Během volebního období jsem vystoupila ze strany VV a do dalších voleb jdeme jako sdružení nezávislých kandidátů. Propojení se stranou VV a následné odtržení od strany VV se týká pouze mě, a jak jsem psala jediné "spojení" spočívalo v tom, že jsem byla členkou. Jiná spojitost nebyla.
Kandidovat kamkoliv je ústavou umožněné právo kohokoliv z nás. Nekandiduji za komunisty ani za dělnickou stranu. Kandiduji jako nezávislá a i takovou se cítím být. Kandiduji za jednu ze stran, které jsou na výběr. Není dokonalá. Ale kdo jsme? Nekandiduji jako lídr, dokonce ani na volitelném místě. A koneckonců...vy nemusíte volit ani VV, ani mě nemusíte kroužkovat, nemusíte volit vůbec, můžete si dělat, co chcete, můžete kandidovat za koho chcete. Žijeme ve svobodné zemi. Tedy alespoň já.

Re: volby do parlamentu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 21:19

Dobrý večer paní Gottelová,

děkuji za odpověď.

Nezbývá, než Vám popřát, pokud se dostanete do poslanecké sněmovny, hodně sil k udržení ideálů a k tomu, abyste nepodlehla tlakům, které tam jistě existují (nevím o tom samozřejmě jako "řadový občan" nic, nicméně tuším, že to žádná procházka růžovým sadem rozhodně není).

Co se týká "naplavenin" - jsem sama toho názoru, že každý člověk se v životě alespoň jednou ocitne v roli "naplaveniny". A pokud náhodou má někdo to "štěstí?", že "naplaveninou" nikdy nebyl, tak jeho předkové jistě ano....

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2010 21:20

Pokud se do parlamentu dostanete, bude asi veliká legrace, když i tam plánujete vystupovat hlavně sama za sebe :-) Jen aby Vám na to pražští mafiáni byli zvědaví :-)

Nikdo Vám Vaše ústavní práva nebere. Jen tady roky halasně kydáte špínu na všechny kolem, oháníte se morálkou, pravdomluvností a vyššími zájmy, svými netradičními postupy v boji s radnicí a vším kolem vybudujete obraz VV Černošice se rovná Daniela Gottelová. V okamžiku, kdy jste nuceni postavit se ke skandálům strany VV je vaší jedinou odpovědí - přestáváme být součástí VV, stáváme se VČ, jde nám čistě o komunální politiku, "proniknout mezi etablované strany velké politiky považujeme za kontraproduktivní" (citace z Vašeho článku [www.vecicernosicke.cz])

Najednou přestáváte být tak viditelnou, stanoviska VČ veřejnosti předkládají a hájí pánové Kořínek a Hlaváček, do té doby skoro neviditelní... no, nevím, jestli Vám ta strategie vlksenažralakozazůstalacelá vyjde, většina voličů VČ asi váš zpravodaj čte. Je otázkou, zda se pozastaví i nad Vaší kandidaturou do parlamentu, která je v rozporu s dojmem, který jste se snažili vyvolat. Demagogie a populismus je bohužel součástí kultury dneška. U Johanky z Arku to ale nejde tolerovat slovem politička, Johanka z Arku bijící se meči a ohněm za dobro, pravdu a čest je prostě jen obyčejná ambiciozní Lhářka.

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelová (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2010 01:03

Paní Enzilo,děkuji za slušnou reakci (těch je tady poskrovnu) a přání. Ale nejvíc by nás potěšil úspěch v podzimních komunálních volbách.

Moniko, váš úhel pohledu na věc vám asi nevezmu. Stále nechápu, kde vidíte v tom, co říkám lež. Jak už jsem psala, byla jsem jedinou členkou strany vv z nás čtyř zastupitelů zvolených za tuto stranu do zastupitelstva. Rozhodnutí o tom, že ze strany vv vystoupím bylo společným rozhodnutím nás čtyř a důvodem bylo to, že jsme do dalších komunálních voleb chtěli jít jako sdružení nezávislých kandidátů. To ale nijak nebrání mně - jednotlivci figurovat na kandidátce vv jako nezávislá. Pokud jde o skandály, vím sama, co média umí "vyrobit". Historka o zastupitelce lehající si na úřadě na zem, obraz úředníků prchajících jakmile vstoupí zastupitelka na úřad, atd. - to jsou například lži vytvořené pro Informační list Černošice.
Udělá-li vám to, Moniko, dobře, tak se mohu ke všemu přiznat a potvrdit, že jsem otcem nemanželské dcery radka jóna, jsem majitelkou podivné bezpečnostní agentury ábéel, jsem propojena s firmou Ora-print a panem janouškem jakkoli chcete a umíte si představit, měla jsem sexuální poměr s p. volfovou. Spokojená? Pokud to někomu připomíná Cimrmana, jde o podobnost čistě náhodnou. Dobrou noc :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2010 02:22

Pane Hlaváčku,
poznámka o Střední versus kulturák ja reakcí na dohodu kterou jste VPM předložili a chtěli jste okamžitou, nejlépe kladnou odpověď. V této dohodě se ale zcela jasně praví, že nemáte problém odsouhlasit koupi kulturáku čistě z rozpočtu města, tedy bez požadavku čerpání dotace. V otázce ulice Střední postupujete podobným způsobem. Připočítámli k tomu běžící závazky města, které budoucí zastupitelstvo bude muset plnit a na druhou stranu si položím reálné finanční možnosti, pak i bez ohledu na priority budoucího vedení města, které vůbec nemusí být shodné s těmi současnými (a již vůbec ne s prioritami VČ) jsem v otázce koupě kulturáku za Vámi předložených podmínek velmi zdrženlivý. VPM se voličům totiž zavázalo, že bude udržovat vyrovnaný rozpočet. Je celkem možné, že po celkové kalkulaci dojdeme k závěru (rozumějte VPM), že s ohledem na udržení vyrovnaného rozpočtu si budeme moci dovolit buďto nákup kulturáku, nebo rekonstrukci Střední. Ale uvidíme (VČ žádnou kalkulaci nepředložili). Jediné co Vám tedy mohu slíbit je, že nebudeme vytvářet žádné další dluhové závazky nově zvolenému zastupitelstvu, neboť se domníváme, že svoje závazky má právo si stanovit samo na základě svých programových priorit, potažmo mandátu od voličů.

Danielo,
VPM funguje v podstatě jako sdružení pravicově orientovaných kandidátů, kteří se rozhodli přispět rozvoji obce aniž by zároveň měli potřebu profilovat se na pozadí jakékoli strany.
Technicky je možné postavit kandidátku různě. My jsme zvolili tzv. "volebního zmocněnce", kterým je pan Jan Boháč. Ten jednou za čtyři roky pošle cca 50,- Kč do Hradce Králové, kde má VPM centrální kancelář a oni mu potvrdí členství ve VPM. Na základě tohoto jeho "administrativního" členství pak postavíme kandidátku a jako volebního zmocněnce uvedeme pana Boháče. On sám kandidoval za VPM v Černošicích pouze v roce 2002. V roce 2006 již nekandidoval a v těchto volbách s největší pravděpodobností kandidovat také nebude.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (15.05.2010 02:33)

Re: volby do parlamentu
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2010 03:35

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry
Sousedé

Tak tedy my v COS
Cukrárenské osvětové společnosti
V tom máme jasno

Jdeme do komunálních voleb
Paní Máňa zařídí formality
A vyhrajeme

Již jsme si to ověřili
V místní mateřské školce
Mladí chtějí nás

Všehoschopný strejček či tetička
Nás neohrozí
A VČ mluví když má mlčet

Volte COS
Naději pro Černošice
My Vám to pak ukážeme

Váš Lojzík Nedělů

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2010 13:33

Pane Strejčku,

vy se stále obratně vyhýbáte odpovědi. I já jsem pravicově orientovaný a i já bych rád byl zdrženlivý v utrácení peněz z městského rozpočtu. Snažím se ale respektovat existující smluvní závazky města a z nich vyplývá povinnost města kulturák (i učebny) koupit. Opakovavě se vás tedy ptám, jak navrhujete situaci řešit, pokud dojdete k závěru, že stávající návrh dohody je pro město nevýhodný? Vyplacení pokuty 3 mil. Kč, pokud nic nekoupíme, považujete za lepší variantu?

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2010 14:19

Pane Hlaváčku,
již jsem se k této Vámi předložené dohodě vyjádřil. Jednak na schůzce VV / VPM, jednak zde a v neposlední řadě jsem to řekl i panu Pánkovi. Takže opakuji:
Sám za sebe nemám a na rozdíl od VV jsem ani před dvěma roky neměl problém odsouhlasit změnu ÚP, která se týká tzv. věžičky ve vztahu k ceně kulturáku. Trochu problém mám s tím bytovým domem, respektive ani ne tak s objektem samotným, ale s tím, že bych si na rozdíl od Vás přál, aby obsahoval bytové jednotky 3 a ne 5. Ale budiž, to pořád ještě není to zásadní. Zásadní je cena, za kterou pořídíme holostavbu (předpokládám, že jste tam byl) + cena za kterou ji stavebně dokončíme + cena za provozní vybavení + cena za provoz. Předběžne jsme se zatím dostali na celkovou sumu cca 10.000.000,- Kč čistě z rozpočtu města a to bez zápočtu každoročních provozních nákladů. Tedy jednorázová investice. Vám se to zdá přijatelné, mě ne a to především s ohledem na to, co všechno bychom měli v obci ještě financovat. Aby to nevypadalo že Vás chci dráždit, tak třeba ulice Komenského, kde občanům už trpělivost také přetekla a údajně chystají stejný postup, jako ve Střední - jsem moc zvědav, co jim řeknete. Také vzhledem k dramaturgické náplni kulturáku (mimochodem, teď se koncepce upravuje spíše ve smyslu "velké multiučebny") považuji takovou investici za nadstandardní a nebojím se to říci i když si uvědomuji, jak lehko se teď do mě můžete strefit (přesto např. paní Látalová, která vede soubor Pramínek se vyjádřila, že hodlá zůstat v ZŠ, kde je spokojena a na Vráž půjde jenom když nebude jiná možnost).
Takže aby bylo zcela jasno jaký mám na celou věc názor. Jestliže před osmi lety zastupitelstvo odsouhlasilo pořízení tohoto sálu, pak mělo nejprve jednoznačně definovat smluvní vztah (smlouva je naprostý právní paskvil, který si každá strana vykládá po svém) a mělo definovat, co bude náplní tohoto prostoru a kolik to bude stát. To že celá věc je nyní poměrně krkolomná je důsledek především toho, že se tak tehdy nestalo.
To že odmítám jen tak od stolu (jak jste požadovali na naší schůzce) říci že to bereme, to že odmítám podléhat politickým tlakům zprava i zleva (a že jsou značné) má jediné východisko. Racionální finanční rozbor. Jestliže se ukáže, že si tuto investici můžeme dovolit, pak nemám problém. Jesliže by však měla zatížit neúnosně rozpočet, pak bych trval alespoň na zapojení dotace a to i s rizikem, že investor město bude žalovat o smluvní pokutu.
S pozdravem M.S.
P.S.: Proč nechcete koupit učebny a chcete kulturák, tak jak to původně nabídl pan Pánek? Vešli bychom se do zcela jiné cenové relace.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (15.05.2010 14:24)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2010 22:02

Pane Strejčku,

nevím, jestli si úpúlně rozumíme, nicméně mám dojem, že stále tak nějak ignorujete fakt, že podle stávajících smluv musíme něco koupit. Být zdrženilý v rozhazování peněz je jistě chválihodné, já sám to budu vždy podporovat, ale máme tady smlouvu, kterou když nesplníme, budeme zřejmě platit smluvní pokutu 3 mil. Kč. Z Vaší poznámky v P.S. můžu jen hádat, že byste možná podpořil nákup učeben. To je (konečeně) na rozdíl od rýpavých proklamací typu "Středení nebude, VV chtějí kulturák" legitimní alternativa a můžeme o ní jistě diskutovat.

Učebny byly nabídnuty za cenu 3,6 mil. Kč. Sál je nabízen za cenu 7,45 mil. Kč. Potenciální úspora tedy 3,85 mil. Kč. Dle mého názoru ale učebny v Centru Vráž v současné době nepotřebujeme, resp. potřebujeme výrazně méně než kulturní sál. Učebny považuji za relativně snadno nahraditelné prostory (celá škola je např. každé odpoledne prázdná). Kulturní sál je svojí rozlohou svým způsobem jedinečný prostor, který by podle mého názoru město velikosti Černošic mělo mít. Podle urbanistických standardů, se kterými pracují architekti zpracovávající územní plán, by ten sál měl být dokonce mnohem větší.

Osobně proto považuji za vhodnější utratit 7,45 mil. Kč za něco, co město potřebuje a smysluplně využije než ušetřit těch 3,85 mil. a koupit učebny, které momentálně považuji za více méně nepotřebné.

S Vaším názorem na špatný stav a nesrozumitelnost smlouvy nezle než souhlasit, ani jeden z nás jsme jí tehdy nepsali ani neschvalovali, nicméně smlouva existuje, město se v ní k něčemu závázalo, a z toho musíme vycházet.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2010 00:14

Pane Hlaváčku, těch 7,45 mil je holostavba (betonový monolit bez podlah, izolací, elektro instalací, vzduchotechniky, sociálního zázemí atd...) Dokončovací práce jsou samotným investorem odhadovány na dalších cca 1.5 mil Kč. Provozní vybavení pak na cca 0,5 mil Kč ( a to se držím hodně při zdi, neboť např. jenom zpracování projektové dokumentace na dokončovací práce je městu nabízeno za cca 400.000,- Kč).
Samotnou částku na provoz, tedy částku kterou budeme muset vynaložit každý rok z rozpočtu města, odhaduji něco mezi 400 - 800 tis. Kč. Jenom energie se pohybují kolem cca 15 - 18 tis. Kč. Také se někdo bude muset strat o samotný provoz, úklid, technickou údržbu atd., což vyjde minimálně na jeden pracovní úvazek.
Co se týče zpracovatele ÚP. Ten peníze na rozdíl od zastupitelstva neřeší, stejně tak, jako neřeší vlastnické vztahy např. v případě pozemků pod školou, kde jste také argumentovali "jedinečností prostoru, který by město mělo mít". Moje rýpavé poznámky o investičních možnostech města si odpustím, až mi řeknete, jak chcete ufinancovat nákup kulturáku, nákup pozemků pod školou, nákup pozemků pod ulicí Střední atd. Zpracovatel ÚP to předpokládám platit nebude.
S pozdravem M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (17.05.2010 00:18)

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2010 00:22

Zapomněl jsem ještě dodat, že např. tělocvična u školy čeká již několik let na podobné peníze aby mohla být dokončena.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (17.05.2010 00:23)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2010 11:22

Ano, 7,45 je cena za holoprostor a s vaším odhadem nákladů na dokončení lze asi souhlasit. S čím ale zásadně nesouhlasím je cena za provoz a energie, tam se reálně podle mého názoru budeme pohybovat o řád níže, nový pracovní úvazek na provoz sálu podle mě potřebovat určitě nebudeme, stejně jako jsme ho nepotřebovali u starého kulturáku před jeho zbouráním.

Chápu to tedy správně, že nákup učeben (což je zřejmě jediná možná alternativa) považujete za rozumný a učebny za potřebné? Ty učebny bude také potřeba dovybavit a platit jejich provoz a údržbu, což v té ceně 3,6 mil. Kč také není zahrnuto.

Dokončení tělocvičny "za podobné peníze" bohužel, jak jistě sám dobře víte, není varianta, protože ta nespadá do stávajících smluvních povinností města vůči IBS Rokal.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2010 11:38

co to ma spolecneho s volbami do parlamentu, panove?

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2010 11:42

Asi nic, máte pravdu smiling smiley Já jen reagoval na podněty, které sem pan Strejček umístil.

Re: volby do parlamentu
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2010 11:06


Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2010 11:28

:-) přesvědčení, že si poslanec může vystupovat v parlamentu sám za sebe a ne za stranu, která ho tam dostala, svědčí o, řekněme :-) mimořádné naivitě :-))

Re: volby do parlamentu
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2010 11:33

pak tu máme ještě tu Ústavu ČR


Čl.23

(1) Poslanec složí slib na první schůzi Poslanecké sněmovny, které se zúčastní.

(3) Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

Čl.26

Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svým slibem a nejsou přitom vázáni žádnými příkazy.

Čl.27

(1) Poslance ani senátora nelze postihnout pro hlasování v Poslanecké sněmovně nebo Senátu nebo jejich orgánech.

Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 7 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.