cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 3 z 10
Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 18:49

:-)
jak rikam, jde o to, ze rizikove skupiny by mely byt pod dohledem lekare dle meho nazoru casteji. Ignorovani prohlidek by teprve bylo impulsem ke zvyseni pojisteni. Ziti v prostredi, za ktere je odpovedny predevsim stat, jaksi neni prilis meritelne :-)

Bohuzel z vlastni zkusenosti jsem mel moznost videt, ze ignorovani priznaku nemoci (a absence preventivni prohlidky) vede nasledne k vyhozeni milionu ve zdravotnictvi oknem bez efektu...

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 19:04

To mě mrzí, že máte takovou zkušenost.

Jak říkám - pokud systém pojištění někde funguje, tak proč ne. České originální recepty prosím ne :-)

Potom, co se tady roky děje, češi mají další problém. Lidé nikomu a ničemu nevěří. Za jakýmkoliv opatřením a návrhem vidí jen další podraz. To nás jako společnost ničí.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2010 19:18

Zadny strachy. Ono tohle povidani stejne nic moc neovlivni :-) :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2010 07:40


Re: volby do parlamentu
Autor: Pavel (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2010 09:16

Moniko,

psala jste o tom, ze p. Necas je pro vas prijatelny. Podivejte se na to, co rekl pred ctyrmi roky, a srovnejte s tim, co nasledovalo po volbach:
[www.youtube.com]
Ja lidem, kteri otevrene lzou, neverim...

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2010 13:05

jj, jak jsem uz psal, preferencni hlasy jsou poslednim jeste vyuzitelnym vlivem volice na to, kdo bude zvolen, bez ohledu na ostre partajni lokty pri sestavovani kandidatek. Jasne, pokud se bude zaskrtavat "bez mozku", jak k tomu vyzyva dotcena iniciativa, tak to o moc lepsi efekt neprinese :-). Nicmene, pokud kazdy podle sveho usudku pouzije zaskrtavani, a HLAVNE pujde k volbam (nejlepe drtiva vetsina), tak je pomerne slusna sance, ze ti co vadi vetsine ted, se tam z vetsiny nedostanou. Po jednech takovych "cisticich" volbach nicmene verim, ze si politici reknou "no co, vsak si nejak zajistime trafiky, s cimz nam jiste pomuzou zvoleni spolustranici misto nas..." :-) :-) No, a pokud to tihle spolustranici udelaji, vystavi se jim dalsi volby naprosto stejny ucet jako tem predchozim :-) - po 2 volebnich obdobich by to opravdu nepochopil jen pitomec, a to nikdo z tech prospecharu neni :-) :-)

Jasne, tohle je cisty idealismus :-) :-). Ve skutecnosti to bude asi mnohem obtiznejsi. Ale jak rikam, je to jediny demokraticky vliv, ktery jeste zbyl. Pak uz tak maximalne to Melesovo machani v rece :-), a nebo Ludvikovo "ozbrojeni se" - toho bych se ale dockal jen nerad...

Taky skoda, ze se nevoli poslanci stejnym zpusobem, jako senatori. Proste co nejprimejsi volba. Stejne tak bych byl klidne pro primou volbu prezidenta, i pro primou volbu starosty (a na zvolenem starostovi bych nechal plnou pravomoc se skladanim rady mesta - zda by si k sobe vzal odborniky, nebo nekoho ze zvolenych zastupitelu bych nechal ciste na nem, a takto by to zustalo do doby, dokud by mel duveru vetsiny zastupitelstva, tedy podobny princip jako je mezi vladou a parlamentem). Ale bohuzel, kapri si sami rybnik nevypusti (tehle primosti se tedy za svuj zivot asi nedockam)...

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2010 13:10

:-) :-) A kde je tam ta otevrena lez ?? :-) :-)

Kdyby uz tehdy jasne rekli, ze podle ODS se proste platit bude (ono se stejne plati uz ted, akorat nekomu prijde, ze to prerozdelovani te obrovske hromady penez nad zumpou, kde to z vetsiny konci, je "zadarmo" :-) :-) ), tak diky povolebni koalici by to nemohli realizovat ani z casti. Verim, ze ti sami lidi, co dnes rikaji, ze tehdy ODS lhala, by pak rikali, ze tehdy ODS taky lhala, protoze slibovala, ze poplatky budou :-). Takovy zacarovany kruh. At uz politik rekne cokoliv, vzdy se najde dostatecne prudici skupinka, ktere bude kricet, ze politik lze :-) :-)

Njn, zase vidim to krasne cechackovstvi :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Pavel (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2010 13:50

Tomme1, videl jste to video? Zhruba v 48 sekunde se moderator pta p. Necase: "A zustane bezplatne zdravotnictvi?" P. Necas odpovida: "Ano, to je ustavne garantovano." Vzhledem k tomu, co nasledovalo po volbach, povazuji prohlaseni p. Necase za lez. Ale kazdy na to muze mit jiny nazor...

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2010 10:41

:-D :-D
Samozrejme, ze jsem to video videl ;-). Ale vytrhnout jednu vetu (navic pravdivou,ne lzivou) z kontextu, a pak ji vydavat za lez (a rikat tomu "cela pravda" :-) :-) ), tomu ja rikam lhani, a lhani mnohem nebezpecnejsi, protoze to uz je navic umyslna manipulace (pravda, od rady lidi je to spis hloupost - ale neni to mysleno na vas osobne ;-) ). Lez lze vetsinou snadno prokouknout, ale umyslnou manipulaci, ktera je na lhani zalozena, uz lze prokouknout mnohem hur, a o to snadneji se pak pomoci takovych manipulaci manipuluje tupy nepremyslejici dav (presne na tom je zalozena manipulacni kampan CSSD, kde zmineny vyrok Necase pouzivaji...).

Ano, mame bezplatne zdravotnictvi, protoze kdyz se vam akutne neco stane(zlomenina, slepe strevo, nador na mozku :-) nebo jinde, a tisice a tisice dalsich chorob), tak ze sve penezenky nemusite vytahnout prakticky ani korunu. Z pitomych, motivacnich 30 korun se ale pul naroda muze posrat az na pudu, pritom za cigara a chlast utrati ne nekolikanasobne, ale o nekolik radu vice penez.

Mimochodem, opet jde o klasicke cechackovstvi, jak uz jsem napsal mockrat. Bezplatne zdravotnictvi mame a je samozrejme dane ustavou :-). A pokud jsem si vsimnul, vsechny snahy o predani tech "protiustavnich" poplatku ustavnimu soudu skoncily tak jak se dalo cekat - zamitnutim ustavnim soudem jako neopodstatnene ;-) :-) :-). Takze, ano, dal i s poplatky mame "bezplatne" zdravotnictvi, tak jak ho definuje ustava (jen ignoranti cast poplatku ted hradi a pousteji zilou s nekolikanasobne vyssimi naklady verejnym financim, ktere jste platil i Vy ;-) :-), a verim, ze jste malo neplatil :-) ). Ze ale drtiva vetsina lidi ani nezna ustavu a tam definovane pojmy, a ani se neobtezuje si ji precit v situaci, ze nekdo nekde rika, ze je cosi protiustavni, je jen dalsi tragedie tohodle naroda...

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2010 10:53

:-)
Mimochodem, pokud mi nejaka strana nabidne moznost, ze si dobrovolne priplatim 30,-Kc, a tim "predbehnu" vsechny ty davy v cekarnach u doktora, rad si priplatim (a klidne i stovku :-) - dokonce budu mit radost z tech protazenych ksichtu, jak tam zadarmo cekaji jak trotli :-) :-) ). Cekat v davu "nemocnych" u doktora me opravdu nebavi, a delat to nebudu. To se radeji budu lecit sam (pripadne po telefonicke konzultaci), a az mi bude opravdu zle, poresim to zase telefonem, a sveho obvodaka si klidne zavolam na kontrolu u sebe doma. Ony totiz ty poplatky, alespon jak jsem ja mel moznost videt, fungovaly perfektne - v cekarnach, kde pred tim byla fronta a cekalo se i 2 hodiny, najednou bylo volno a clovek byl vyrizen za par minut.

A to podotykam, ze ja jsem byl pred jejich zavedenim proti, protoze ODS nedokazala vysvetlit jejich prinos a cil - a ten krasne ukazala praxe, vcetne toho, ze na potrebnejsi lekarske vykony slo v te dobe mnohem vice penez, nez bez poplatku (logicky, pojistovny nemusely platit zbytecne a drobne vykony, ktere si ale muze zvladnout kazdy sam i bez doktora - treba "paralen na recept" apod., a penize diky tomu mohly byt pouzity na mnohem vaznejsi zdravotni ukony...).

Ale vice nez kde jinde tady plati, ze jako narod potrebujeme opravdu paradne nakopnout do zadele. Abychom si konecne vzpomneli, jake to bylo uzasne, kdyz "vsechno bylo zadarmo", a kdy verejne platilo ze "kdo nekradl okradal rodinu". Takze, klidne volte "pravdomluvne socialisty a komunisty", oni uz nam to vsem predvedou :-) . "Recko, nas vzor" :-) :-) - a vzory my umime "nejen dohnat ale i predehnat" (ja si to ale nastesti jeste porad pamatuju, tak si umim predstavit, co nas ve skutecnosti ceka :-) )

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2010 18:57

Čekací doby na výkony, šance nechat se hospitalizovat v pořádné nemocnici u pořádného doktora ... bezplatné zdravotnictví zdravotnictví už dáááávno nefunguje, protože budˇ si připlatíte nebo se taky třeba nedočkáte nebo se naopak dočkáte bůhvíčeho.

Souhlasím s Tomem, potřebujeme dostat pořádně nakopat, abychom začali nazývat věci pravými jmény. Poplatky byly jen kosmetická a myslím že docela nákladná změna, fungující zdravotnictví stejně (snad) bude jednou vypadat jinak.

Jinak k volbám - co se týše "kroužkování", je u topky nebo u zelených na kandidátce někdo takový, o kom lze uvažovat? Paní Langšádlovou z užšího výběru předem vyřazuji.

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2010 22:56

Virtuální FaceBook volby:
[www.vpmcernosice.cz]
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 09:56

A proc vyrazujete pani Langsadlovou ? Neni to mysleno jako utocna otazka :-), ani ji nehodlam hajit, ani nejsem jeji radikalni volic/zastance. Jen by me zajimal vecny pohled na lokalni deni :-). Osobne mam totiz pocit, ze jediny vecny duvod pro to vyrazeni je, ze "spolupracovala" na radnici s "Dalmatiny" (podobne, jako to zde vsichni a podle me zcela nesmyslne vytykaji panu Strejckovi :-) :-) )

Jenom pro zajimavost, na poslednim zastupitelstvu byla prave ona tou JEDINOU zastupitelkou, ktera jako JEDINA z 21 navrhla CISTE VECNE reseni, ktere pritom ale pro obecni kasu a cele Cernosice melo jednoznacne pozitivni prinos. Ostatni se bud snazili protlacit "sve reseni", cast predvadela lidove obvinovani a lidove soudy (s jasnym cilem lacine ziskat volice na "ciste ruce" :-) :-) ), a zbytku to bylo jedno.

Takze ciste vecne by me zajimalo, proc vyhodit z kola nekoho, kdo z meho pohledu i v dost neprehledne situaci resil prakticky JAKO JEDINY vec s klidem a ciste vecne, coz dle meho nazoru je presne to, co by bylo potreba ze vseho nejvice. Mimochodem, aby se to oznaceni "jediny" nedotklo i nekoho dalsiho a pro doplneni objektivnosti, kterou jsem nacal jiz drive v jinem vlakne, doplnuji, ze vecne to resil prekvapive i pan Radl, a v neposledni rade pan Strejcek (ac ten se snazil prosadit to navrhovane reseni, byt zcela vecne ;-) ). Dost smutne, 3 z 21, z toho starosta je namocen az po usi nekoho nad sebou :-) :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 10:15

jj, facebook je sice krasna vec, vcetne skupin :-), ale bohuzel na FB je jen urcita skupina lidi, cemuz odpovidaji ty vysledky :-). Obavam se navic, ze velka cast tech lidi k volbam nepujde, zatimco ten dav ktery voli komunisty (cervene i oranzove) k volbam pujde urcite :-).

Ac Cermaka moc nemusim, tak doporucuji k zamyslenijeho uvahu o FB :-) (docela trefne vystizene ty skupinyna FB :-) ): [technet.idnes.cz]

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 16:15

No připadá mi ten FaceBook asi tak stejně "realistická volba", jako vyřazovat místní kandidáty a podporovat raději kandidáty z jiných obcí. Na ty nedohlédneme už vůbec a že by "přespolní" podporovali Černošice na úkor svého bydliště je velká utopie.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: no name (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 19:48

Vážený Tomme,jen pro upřesnění - paní místostarostka tlumočila stanovisko nejen svoje, ale převážné části zastupitelů,které vzniklo ve spolupráci napříč zastupitelstvem.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 20:28

Nevím, co paní Langšádlová nyní hraje za nové politické tanečky, jestli se zalekla nekončící hamižnosti a praktik svých dosavadních kumpánů nebo jestli se jen nechce podepsat pod další černošický monument. Každopádně Centrum Vráž i se všemi okolnostmi kolem schválování nám tu jako památník na paní ex- a dost možná i next- starostku zůstává.

Z pohledu parlamentních voleb pro mne spadá přesně do té kategorie křesťanského lidumila, kterému spíš budu věřit politickou prostituci než pravicové hodnoty a odhodlání něco měnit. A volební hlas mám bohužel jen jeden:-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 20:41

Tome, píšete "proškrtávat, proškrtávat", to si vybíráte podle povolání nebo fotek? :-) Top09 má většinu kandidátů povoláním starosty, tak to bude samá Langšádlová v bleděmodrém :-)

Zelení nemají ani středočeského lídra, s panem Janatou (2.na kandidátce) jsem se kdysi osobně potkala, tomu bych klidně dát hlas mohla, ostatní jména mi nic neříkají.

Re: volby do parlamentu
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2010 20:56

navod jak se postavit k volbam, od D-Fens:

[www.dfens-cz.com]

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 09:34

:-) :-)
Tak to bych rad slysel od tech, co mluvili pred pani Langsadlovou :-) - jako treba pan Korinek, jako treba pani Masatova :-). Nicmene, konkretne pani Masatova byla tim navrhem zcela viditelne a prijemne prekvapena :-) a svuj (jiny) navrh pote vzala zpet, takze si dovoluji pochybovat, ze by o tom vedela. A pan Korinek mel mnohem dulezitejsi "vecna sdeleni" v akci "ciste ruce", a pouze sdelil, ze je pro zamitnuti zmeny (a tim ale i celeho uzemniho planu, jehoz soucasti ta zmena byla, coz by znamenalo vyhodit nekolik set tisic oknem...). Takze kdo dal ? Pan Strejcek, Radl, Jirout a Pribik si troufam tvrdit stali za tou navrzenou variantou. Vzhledem k tomu, ze za VC zcela jiste stanovisko prednesl dostatecne pan Korinek, tak uz mi temer unika ta prevazna vetsina :-)

A pokud je to i tak stanovisko prevazne vetsiny, tak proc potom vyskrtavat pani Langsadlovou ??? To je ta otazka, na kterou jsem se s dovolenim ptal ;-) :-). Pokud totiz je v zastupitelstvu prevazna vetsina, ktera je schopna se takto dohodnout, a navic to nechat odprezentovat prave pani Langsadlovou, to proste o necem vypovida :-). Ale z meho pohledu to nic nerika o tom "vyskrtnout nekoho z tehle prevazne vetsiny z uzsiho vyberu..."

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 09:35

Tak k tomu neni co dodat :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 09:44

:-) :-)
jj, hod kamenem, kdoz jsi bez viny :-)...

No, centrum Vraz zcela jiste neni pomnik ani Radla, ani Langsadlove ;-). Jak uz jsem rekl mockrat, zastupitelstvo ma 21 clenu, a vetsina, tedy 11, musi byt pro. Jedinec si tedy opravdu nemuze jen tak neco schvalit. A predstava korumpovani vetsiny zastupitelu je sice mozna, ale podle me zcela mimo misu.

Z meho pohledu je hlavni vina na volicich samotnych, a na faktu, ze drtiva vetsina obcanu se stara o "svoje" pouze tam, kde to maji obehnane plotem, a kde v katastru je kolem takto obehnaneho pozemku jejich jmeno. Co je "za plotem", na to uz vetsina z vysoka kasle. A tak se neni cemu divit, ze pak projde vetsinou zastupitelstva pri nezajmu obcanu kdejaka podivnost, nebo treba i chyba. Prvni dosti hruzny UP se schvalil v roce 1996 (zastaveni poli mezi Dobrichovickou a Na Ladech). Centrum Vraz o hodne pozdeji. Jestlize obcani ale na veci verejne kaslou, tak se holt podobne chyby musely zopakovat vicekrat, aby se konecne naslo rozumne reseni, a to je schvalovani regulacnich planu v soucasnosti (ty ovsem prisly na radu az po centru Vraz)

Takze je mi lito, ale pokud se ohledne centra Vraz stala nekde chyba, tak primarne je to prave diky nezajmu volicu o sve zvolene a o veci verejne. Az pak diky tomu mohla vzniknout nejaka chyba v zastupitelstvu. A me osobne centrum Vraz az tak nevadi. Neslo o obecni pozemky, a v ramci zmen v UP mozna zastupitelstvo jednalo chybne (ale opravdu jen mozna). Ale ja osobne se chybam nedivim. Pri nezajmu volicu a s ohledem na fakt, ze zvoleni zastupci jsou porad jen vybranymi amatery z rad volicu je to celkem pochopitelne...

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 09:50

No, urcity klic tady uz nadhodil treba pan Strejcek - radeji zaskrtnu nekoho, kdo je z nasi obce, a kdo mi neni uplne proti srsti. Pokud bych tedy volil TOP09, pak zcela jiste zaskrtnu prave treba pani Langsadlovou ;-). S ni jsem mel minimalne jedno osobni jednani, a pokud clovek predlozi vecne argumenty, je ochotna najit reseni, a treba i prizvat odbroniky pro pomoc a konzultaci (tedy, dokaze uznat, ze necemu nerozumi, a ze je ochotna naslouchat a nechat si poradit a pomoct)

Koho bych zaskrtnul dal ted opravdu jeste nevim ;-). Nicmene, ja nemam patent na rozum, takze to si kazdy musi srovnat v hlave sam :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 10:06

Mno, taky svym zpusobem idealisticky nazor, jako ten muj castecne odlisny :-). Nicmene, koho volit mi to zatim stale nerozlousklo :-) (ani s uvedenymi odkazy v clanku)

Nicmene, pred volbou mensich stran me ponekud odrazuje, ze VV jsou postavene na podobnych principech, jako soucasne VC (drive soucast VV). A princip "permanentniho boje" a vymezovani se za kazdou cenu se mi volit opravdu nechce. Porad plati, ze podle programu jsou mi nejblizsi zeleni (jedine, co mi vadi je jejich odmitavy postoj k jadru, ale to je opravdu jen idealisticky, nerealny a naprosto nerealizovatelny sen - kdo aspon trochu vi neco o energetice, o jeji regulaci, a o jeji provazanosti do zahranici jak vychodo-zapadne s otacenim zeme, tak severo-jizne s ruznymi dennimi spotrebami a vyrobou energie, tak to vi taky, a zelenym nakonec nezbyde, nez se s tim smirit :-) ), a nove i TOP09 (i se svymi provarenymi tvaremi, ktere jsou podle D-Fense jednoznacne k nezaskrtnuti :-) ).

Ale jestli budu volit nekterou z techle dvou stran, nebo uplne nekoho jineho, to zatim porad nevim...

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 10:11


Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 12:13

No, Jancika se sice zbavili, ale Vodrazka je zrovna pro me napriklad naprosto nevolitelna osoba. Starosta Prahy 13...

No, Praha 13, to jsou sidliste Butovice, Luziny a Stodulky, ktera navrhoval jisty architekt jako celek (na rozdil od priserne resene Velke Ohrady, ci jinych sidlist) vcetne prostor mezi panelaky, vcetne sportovist, skol, zazemi (jako jsou kina, knihovny, obchody, restaurace...), coz za socialismu bylo skoro nevidane :-) (pravda, socialisticti soudruzi to ponekud zkurvili tim, ze pry je tam malo bytu, a tak to panu architektovi navysili na Luzinach a ve Stodulkach vsude o 4 patra z puvodnich 7 na 11, ale prostory mezi panelaky ponechali beze zmen jako pro tech 7 pater...). Diky tomu ma cely tento komplex dodnes (nastesti) centralni park napojeny na Prokopske udoli. Pak uz prichazi spousta "ALE". Predevsim, za dob starostovani pana Bratskeho z ODS (toho casu poslance) vznikly obchody na Zlicine (budiz, je to kousek od dalnicniho okruhu a mimo jakoukoliv bytovou zastavbu), ale hlavne Makro a Delvita (zkracene Hyper obludy) hned vedle Stoduleckeho sidliste. No, dopadlo to, jak by se dalo cekat, a v kratke dobe zkrachovali vsichni drobni obchodnici uvnitr sidliste, cimz se jiz tak slabe vybavene sidliste umrtvilo temer dokonale (ted se navraceji provozovane rusky a vietnamsky mluvicimi skupinami :-) ). Zastupitelstvo vcetne Bratskeho se nechalo slyset, ze dalsi podobnou hovadinu uz nepripusti (dalsi hyper obluda v obytne zastavbe na ukor jineho chybejiciho vybaveni, a navic pritahujici obrovske mnozstvi aut). Stacila ale vymena vedeni radnice, pan Bratsky odesel poslancovat, a nastoupil pan Vodrazka a spol :-). A zacaly se dit veci :-). Oblast, kde byl planovan "stredoskolsky kampus" (nekolik strednich skol a cela rada sportovist), se rozprodaly, a vznikly dalsi byty, a ... Kaufland :-). Vzapeti se zacaly do "volnych prostor" mezi panelaky cpat dalsi bytove domy, a co by clovek necekal, vedle Kauflandu Tesco (ktere ani nemelo prime napojeni na Rozvadovskou spojku :-) - a dnes jiz tam neni, protoze v danem miste zkrachovalo; perlicka je, ze tam puvodne melo byt i kino a jina vybavnost pro volny cas, ale bohuzel...). Porad toho nebylo malo, a tak dnes jiz kolem Novych Butovic vyrostlo a dale roste obri admin centrum, z nichz posledni nova budova zeje prazdnotou (a dalsi zhruba 3 cekaji jeste na realizaci), dva nejvetsi vezaky cele teto zapadni casti Prahy vsazene, vedle Tesca a Kauflandu pro jistotu jeste Lidl, a Jancikova Praha 5 v te dobe vystrihla hned u hrany Prokopskeho udoli a na hranici Prahy 13 Hypernovu v "Galerii Nove Butovice" (horni patro je zcela prazdne a komplex je predurcen ke stejnemu osudu jako byvale Tesco vedle Kauflandu). Bytova a jina "vystavba" na "volnych prostranstvich" nadale pokracuje, starostou je stale pan Vodrazka, a stale na tom nevidi nic spatneho (ac vim, ze on sam o tom logicky rozhodnout nemuze)...

:-) :-) Takze, jeho bych rozhodne nezaskrtl (navic uz ma trafiku v cerne dire dopravniho podniku Prahy). A vymena ve vedeni v ODS je porad jen tezce kosmeticka, a opravdu mi to prijde jen jako stridani mafii :-) :-). Ale, nic s tim nenadelam :-). Bohuzel. Jen je proste uz zhruba 10 let nevolim...

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 18:28

Co se týče preferenčního hlasu pro paní Langšádlovou - kdybych pominula to, že až do nedávna to dlouhé roky vypadalo, že s dalmatiny jedna ruka jest, souhlasím s tím, že pro Černošice je výhodné mít svého zastupitele v parlamentu. Takže potom stojím před otázkou zda do parlamentu volit podle programu stran nebo vybírat podle kandidátů nebo podle toho, co je pro Černošice nejvýhodnější.

Podle posledního kritéria by pro nás možná bylo nejvýhodnější v komunálních volbách zvolit socany - mají pod sebou kraj a parlament je nejspíš také nemine. Takhle ale asi nikdo volit nebude :-)

Vzhledem k tomu, že bývalá paní starostka posílala peníze z rozpočtu i na rekonstrukci kostelu, jsou jí vlastní určitě kdu-čsl priority. Radikální pravicový program, který hlásá top09, zrovna téhle paní vůbec nevěřím :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2010 18:29

A myslim, ze za sebe jsem toho k volbam rekl az dost, takze to tady zase (aspon na cas) prestanu plnit svymi "velkodusnymi uvahami" :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2010 01:49

Moniko, zapomeňte na emoce. Šance černošických kandidátů do parlamentu jsou rozdány celkem jasně. Ten kdo se tam dostane bude bez ohledu na to jak dopadne v komunálních volbách z logigky vůle zisku "lokálních" preferencí preferovat Černošice.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2010 09:54

Paní bývalá starostka dodnes nevysvětlila jasně a věrohodně, proč v době, kdy starostkou byla a věděla, že v obci došlo k několika přepadením a nakonec k znásilnění, neinformovala a nevarovala z pozice starostky občany ( stačilo jen upozornit, že by bylo fajn děti neposílat samotné).
Vzhledem k tomu, že poslední přepadená a znásilněná byla dcera sousedů, my máme tři dcery, k přepadení došlo pár metrů od našeho domu a paní starostka vše věděla a nevarovala , je pro mne nevolitelnou osobou.
Paní bývalá starostka tehdy neinformovala o situaci ani členy rady a proto manžel tuto omluvu napsal a občanům obce rozeslal do schránek. Následně byl na zasedání zastupitelstva z rady vyloučen prý za ohrožení bezpečnosti obce.Jenom v Kocourkově je možné budovat na takovém základě další politickou kariéru.
H.Řepová

Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 3 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.