cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5
Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2009 22:08

Z urovne te reportaze jsem nebyla na vetvi, bylo tam nekolik konstrukci, ktere nejsou pevne, spousta omacky, ale tech par podpisu nakonec je myslim usvedcuje a doufam, ze je budou vysetrovat a ze neskonci u vysetrovani teto akce, ale prijdou i na dalsi, kterymi si zahrali s verejnymi prostredky a obohatili se na ukor obcanu Cernosic.
Taky bych rada videla, ze budou mit dost cti na to, aby odstoupili ze svych funkci, omluvili se verejne a rozdali hromadu penez lidem, kteri je potrebuji vic nez oni. Tohle je asi social fiction, ale proc ne..
Podle me je takovych reportazi treba, protoze bez nich by se verejnost na plnou pusu nedozvedela, jaky nerad hospodari s obecnim majetkem. Kdo z nas si najde cas a ma povahu na to, rozkryvat machinace podobnych sizunku? Podobnych dalmatinu se najde v mestech a obcich Ceske republiky rada a cim vic toho praskne, tim vetsi bude tlak verejnosti na zmenu v legislative, prostrednictvim volenych zastupcu. Ja myslim, ze jo, ze tahle reportaz pomuze par lidem s rozhodnutim, koho volit. U me dobry smiling smiley

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 09:27

Kopretinko,

víš, já jsem takový člověk, který se snaží i těch lidech, kteří nejsou navenek ostatním zrovna "košer" hledat to dobré. Jsem přesvědčena, že i lidé chybující jsou lidé a že každý má dobré i stinné stránky.

Ale u těchto pánů o tom přesvědčena nejsem. Jsou tací, kteří tu čest zahodili už dávno s prvním povedeným šolichem, už dávno zapomněli, že i když jsou peníze hodně důležité, tak existují v životě věci, které by je neměly vyvažovat. Už dávno zapomněli, co je to fér hra.

Jsem si jista, že oni dobře neskončí. Když to tak vezmu, tak při tom všem vzteku, jak se všemi námi tak hezky zametají, tak je mi jich vlastně líto.

Možná, že se budou ještě chvíli chechtat lidem do očí, ale on je ten smích brzo přejde. Uvidíš.

Že by se omlouvali, odstupovali, vraceli peníze a pozemky, tak v to nedoufám ani náhodou.

Kdyby se v této zemi lidi naučili znova hrát trochu férově, tak by to tady vypadalo jinak. Stačilo by, aby prostě narazili na mantinely a pochopili, že dál to prostě nejde.

V jiném vláknu jsem psala o těch drahách a platu pana ředitele. To je vlastně dost podobné. Pokud by dráhy fungovaly tak, že se lidi nebudou bát nastoupit do vlaku, tak bych mu ty peníze přála, ale pokud si nikdy není člověk jistý, že dojede živý a zdravý, tak je to vlastně zlodějina také, ale jiným způsobem.

Re: to tomm1:
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:04

No, ja myslim, ze se jen opakuji :-), protoze jsemuz mockrat rikal, ze se mi jednani dotcenych nelibi, a ze je to tak vse, co s tim muzu delat. Ano, mozna ze jednaji neeticky, a opravdu se mi to nelibi, a takove politiky nevolim ;-). Ale rozhodne v prumeru CR nejednali NIJAK nestandardne, bohuzel. Pokud delali neco proti zakonneho, je to vec policie. Kdyz bych JA vedel, ze delaji neco proti zakonneho, nahlasil bych to. Ale ja o nicem protizakonnem nevim. Takze jedine co s tim muzu udelat je, ze presvedcim lidi, aby se konecne zacali zajimat o skutecne deni v obci a nemudrovali nad podobne nesmyslnymi reportazemi JEN doma nebo v hospode nebo tady...

A ted mi reknete, kolik takovych je ??? Kolik z nich se prislo verejne zeptat na zastupitelstvo, aby to bylo na zaznamu ?? A kolik z nich pak jde k volbam a voli nekoho lepsiho ?? Moc ne. Kdyz jsem tam chodil ja, tak se to dalo pocitat na prstech jedne ruky, a u voleb to nebude o moc lepsi...

A s konkretnimi problemy Cernosic, snad si nemyslite, ze politici budou delat vsechno, co Vam probehne jako myslenka hlavou ?? :-) Jestli chcete (a nejen Vy), aby se to hnulo, tak Vam opet nezbyde, nez krome voleb obcas zajit na to zastupitelstvo, a volenym zastupcum ty problemy predlozit a ptat se, kdy to bude a jak to bude. Kdyz budete diskutovat tady se mnou, nebo v hospode, tak se toho asi moc nezlepsi (vcetne te silnice za bytovkami atd, atd, ...). Ona totiz zastupitelska demokracie neni JEN o tom, ze nekoho zvolite, a ON se bude perfektne starat o spolecny, obecni majetek,a navic presne podle vasich predstav. Je to o tom, ze o ten majetek by se meli starat vsichni (pokud jim to opravdu vadi), a Ti zvoleni zastupci pak jen maji paky na to nejake reseni zrealizovat. Pokud se nikdo nezajima, jedou si politici podle svych priorit, ktere muzou byt dost rozdilne od Vasich, A kdyz jim to nereknete, tak se to asi nezmeni, ze ??

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:10

Kdyz ty mantinely nejsou nastavene ani zakony, ani moralkou, cim se maji chudaci lumpove orientovat? Slysim lidi omilat dokola mantru, ze to chce par generaci a mysleni lidi se zmeni od toho stareho, komunismem zohnuteho, k tomu rovnemu, cestnemu, zapadnimu. Vidim to skepticky, Enzilo, i kdyz bych byla samozrejme hrozne rada, kdyby ty osklive vlastnosti maleho ceskeho clovicka odesly do kopretin.

Porad ale muze byt hur smiling smiley

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:11

Jenze Kopretinko, problem je v tom, ze Vy jste tu reportaz nepotrebovala, aby jste se rozhodla koho volit, nebo ano ?? :-) A podobnych lidi je dost. Kdo se zajima, ten dotycne pany uz dlouho nevoli. Kdo se nezajima, tomu je to sumak a klidne je zvoli zase. Takze hlavni efekt te reportaze je v tom, ze vlastne neni za co dotycne pany odsoudit, protoze to nekdo umyslne vypustil driv (ja si myslim ze JEN z blbosti a JEN kvuli sledovanosti, aby bylo co odvysilat,a to jsem jeste optimista...). A podle me, i kdyz je policie bude vysetrovat, tak se to nakonec JEN odlozi (zadny skutek pro souzeni pred zakonem se diky reportazi nestal)...

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:17

No pane Tomm1,

on problém v Černošicích leží někde jinde, než v tom, jestli lidé přišli na zastupitelstvo nebo ne, i když si myslím, že tlak veřejnosti (tj. plná místnost ptajících se lidí) může mít občas nějaký účinek. Ale tenhle tlak by fungoval v případě té fér hry. Pokud někdo cíleně jedná jen ve svém zájmu a snaží se to zakrýt, seč může, tak na nějaký tlak lidí prostě kašle.

Problém je v tom, že ti páni si byli a jsou secsarka jistí, a pak se lze jen ptát - PROČ.

Nebudu to dál rozmazávat, neb do toho nevidím.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:21

Pani Repova :-D :-D, to snad neeee :-D

Ja nahodou na tom zastupitelstvu tehdy ve starem kulturaku byl take, ale Vase interpretace je proste lez jako vez :-D

Ano, ptala jste se tehdy, jestli kdyz si nekdo bude chtit na zahrade postavit vezak, jestli je zakonne, aby mu to zastupitelstvo schvalilo zmenou UP, aby to podle UP slo postavit - nijak se tam neresil samotny stavebni zakon :-). A pan Radl zcela vecne a zcela spravne odpovedel, ze pokud dotycny ziska pro svuj "vezak" na sve zahradce podporu u vetsiny zastupitelstva, kteri mu takovou zmenu UP schvali, tak ze ANO, ze je to pak mozne a zakonne :-)

Mozna nechapate, ze na tom nic protizakonneho opravdu neni ;-). Ale tak to proste je. Pokud pro JAKOUKOLIV zmenu UP ziska dotycny vlastnik (kdokoliv) vetsinovou podporu v zastupitelstvu, je schvaleni JAKEKOLIV zmeny naprosto v poradku pred zakonem :-). Krome UP se vsak jeste musi dodrzet stavebni zakon.

Tak nevim. Jestli opozice uvazuje podobne jako Vy, a porad jeste nechape ani zakladni principy ohledne zmen v UP, tak to je opravdu cernosicka katastrofa (ale verim, ze to snad nechapete jen Vy :-) - nechci se dotknout jinych, kteri to pochopili jiz davno)...

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 10:30

Jsou si jisti, protoze jim drtiva vetsina z volicu nekouka pod prsty, a nic po nich nechce. Vetsine staci, ze si "nekoho" zvoli, a vetsina predpoklada, ze se pak automaticky zacnou veci ubirat smerem k dokonalosti a k raji na zemi :-) - coz je ovsem tragicky omyl nejen komunalni politiky

Ano, mozna ze neni potreba, aby vsichni obcani chodili na zastupitelstvo. Ale pokud se zastupitelum nebudou nektere problemy beznych lidi pripominat, tak je sami asi resit nebudou ;-)

Jak rikam, ja tam dotycne pany nechci, ale vetsina zatim ano, bohuzel (i pres to vsechno za poslednich x let - pretrasa se to plus minus od prvni zmeny UP, takze cca od roku 1996 ??)...

Re: to tomm1:
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 13:17

Jeste k tomuhle mam jeden dovetek, smerem k casti nasi Cernosicke opozice. Tyka se napriklad centra Vraz. Uprimne, kolika z vas se tam libi ta nedostavena vezicka ?? A kolika z vas vadi ta vezicka natolik, ze by jste trvali na jejim zbourani ?? Kolik z vas tenhle svuj nazor bylo rict na zastupitelstvu, kde se to projednavalo (ve starem kulturaku, kde se ptala i pani Repova) ?? Ja tam svuj nazor rekl !!! Stejne jako treba Michal Strejcek (zatim se stale nezname osobne) a dalsi. Nekdo byl pro, nekdo proti, a par lidi z casti opozice (s vlivem na zmenu) je uplne kategoricky proti !!!

Ted uz si moc vybrat nemuzu, co bych tam chtel misto centra Vraz. Ale uprimne, me se to libi vic s tou vezickou (kdyz uz tam centrum stoji a stat bude). Rozhodne nestojim o to, aby se to pak jeste dodatecne castecne bouralo. A klidne bych tu zmenu UP vratil k puvodni vysce, jaka tam byla pro centrum puvodne - coz by bylo to konkretni reseni.

Jenze, kdyz to slo do zastupitelstva, tak to byla prave cast opozice, ktera ZCELA UMYSLNE a TRUCOVITE zabranila takove zmene, a tudiz i zabranila jakemukoliv konkretnimu reseni, ktere VY pozadujete !!! Rekl jste to te casti opozice, co byla proti, ze se vam tenhle zpusob reseni nelibi ?? Asi ne...

Ale to je na samostatne tema, dal to tady nema cenu rozvadet. Ja jen mam proste pocit, ze cast lidi, s chuti neco pro Cernosice delat rozumneho, tenhle vecny a nesmyslny boj uz unavil a odradil (ano, mam na mysli treba pana Strejcka - ale je to jen muj dojem, nemluvim za nej a ani nechci).

A co treba novy kulturak ??? Ma obec nejaky ?? To jsou ty konkretni problemy. A kdyz se resit mohly, tak je stejne nikdo neresil. Dulezitejsi je boj o politicke bodiky a o moc...
Prave proto jsem tu uvadel priklad s DrAthem. Nedelam si iluze, ze by po prevzeti moci opozici v Cernosicich nastaly zlate casy Cernmosic.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 13:29

Tomme1, čoveče, vždyť Vy jste stál vzadu u vypínače a zhasínal jste :-))))))) Nebo to bylo jindy??? :-)

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 15:56

:-)
Pokud si dobre pamatuju, tak to byl preci Lojza :-). Aspon se k tomu pak pozdeji priznal :-) Ja sedel pokazdy na zidli

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 15:57

TAk to sorry, jsem už baba sklerotická :-)

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: chytrej (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 16:07

Fektem je, že by ti tři hoši odstoupit měli. Najímání bílého koně( přiznání Jirouta)je důvod pro ztrátu důvěry představitelů města. Tak závažné obvinění asi nalomilo i ty věřící. Tedy kromě Toma..
Jestli by to občané neměli jít před radnici říct?
Nebo peticí?
Jak jim naznačit, že je už nikdo nechce a že to nemají do smrti a nemusí mít ani do voleb.
Hoši končíme!!
Když je policie očistí, mohou uspět v příštích volbách a to ještě silnější. Otlouct to opozici o hubu.
Tak to si myslím jáá.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2009 20:37

chachaa, pry Kenove smiling smiley no, o tech nasich trech vylupcich bych neco takoveho nerekla. ale ve clanku me zaujaly ty luxusni vilove ctvrti, pry jsou nejake v Cernosicich. To mysli ten Legoland od Skanska?


[www.lidovky.cz]

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2009 21:23

Pane Tomme, nejsem unavenej smiling smiley jenom čas, který jsem dříve věnoval diskuzím teď věnuji spíše činnostem, ve kterých reálně mohu snad něco ovlivnit. Jedná se tradičně o dvě prioritní oblasti - rozpočet a změna ÚP. Politicky je to samozřejmě špatně, protože kdo není vidět, jako by nebyl, ale vzhledem k mé stále nejisté účasti na dalším chodu obce to není zas až tak podstatné.
Mějte se M.S.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: PhDr. Michal Jirout (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2009 23:44

[www.mestocernosice.cz]

Vyjádření k sérii článků v MF Dnes, Blesku a reportáži na ČT1
v pořadu Reportéři ČT



Z důvodu nepravdivých skutečností, které zazněly v článcích MF Dnes dne 20., 21. a 22.4.2009, Blesku dne 21.,22. a 23.4.2009 a v odvysílané reportáži ČT1 v pořadu Reportéři ČT dne 20.4.2009 si dovoluji předložit své stanovisko:




1. Iniciátorem reportáží je má bývalá přítelkyně Lucie Moni. Tato osoba je obviněná z trestného činu vydírání, kterého se dopustila tím, že po mě po našem rozchodu požadovala jeden milion korun českých s vyhrůžkou, že pokud jí je nezaplatím, přesvědčí svou nezletilou dceru, aby vypovídala, že jsem ji v průběhu společného soužití sexuálně obtěžoval a zneužíval. Tuto skutečnost jsem sdělil Policii ČR, která o tomto vydírání shromáždila rozsáhlý důkazní materiál a Lucii Moni zadržela a obvinila z trestného činu Vydírání dle § 235 odst.1, odst.2, písm. d) trestního zákona. Zároveň bylo prokázáno a zadokumentováno, že jsem se žádného takovéhoto výše uvedeného jednání vůči nezletilé nikdy nedopustil, což ona stvrdila svou bezprostřední výpovědí.

2. Poté, co Lucii Moni nevyšlo vydírání, které svou intenzitou mohlo způsobit moji značnou újmu (těžko bych se těmto nařčením při spolupráci matky-dcery bránil) a tato újma byla odvrácena mojí spoluprací s Policií ČR před jejím zadržením, přistoupila Lucie Moni k útokům, které mě mají zdiskreditovat alespoň jako veřejného činitele.

3. Motivem lživých tvrzení Lucie Moni může být snaha o maření vyšetřování, o mstu, o ovlivňování svědků atd. Navíc svou zášť směřuje i vůči mým přátelům a kolegům, kterým se mstí bez logiky věci. Dle mého názoru je hlavním motivem jednání Lucie Moni její velká touha po penězích, což potvrzují i činy z její minulosti, kdy se ještě jmenovala Lucie Loupalová ( www.google.cz ).

4. Byl jsem většinovým vlastníkem akcií společnosti Dalmatin a.s., která byla založena v souladu s platnými právními předpisy jako akciová společnost s akciemi na majitele. Nikdy jsem jménem této společnosti nevyjednával o nákupu jakýchkoliv nemovitostí v katastru obce Černošice. Tuto skutečnost potvrzují také vlastníci nemovitostí v Černošicích, zmiňovaní v médiích. Společnost za celou dobu své existence žádnou nemovitost nikdy nevlastnila.
Podnikatelským záměrem této společnosti byla koupě a provozování penzionu
v Krkonoších, ale tento záměr se k dnešnímu dni nepodařilo uskutečnit.
Důvodem pro založení společnosti v této formě byly opakované útoky opoziční zastupitelky D.Gottelové proti jakýmkoliv aktivitám černošických radních, přestože její rodina úspěšně podniká v pohostinství na Praze 1, kde je shodou okolností velmi aktivní její mateřské uskupení Věci Veřejné…..




5. Se zástupcem vlastníků pozemků v Černošicích panem Josefem Pudilem jsem jednal o záležitostech regulačního plánu, který se zpracovává v lokalitě, kde se jejich pozemky nacházejí a zprostředkoval jsem kontakt mezi ním a Lucií Moni, která měla zájem tyto pozemky koupit. Nikdy jsem neovlivňoval výši diskutované kupní ceny či možnost na těchto pozemcích stavět z pozice, kterou zastávám v samosprávě. Pozemky byly určené k zástavbě rodinnými domy již od vzniku původního územního plánu v roce 1996, čili dlouho předtím, než jsem začal v Černošicích zastávat veřejné funkce.

6. Pozemky v Černošicích, které vlastním, a které uvádí redaktoři Kroupa a Kupec, jsem nakoupil před svým vstupem do komunální politiky. Na části pozemků byla v rámci změny územního plánu provedena změna funkčního využití těchto pozemků. Při projednávání této změny na zastupitelstvech města Černošice bylo mé jednání vždy v souladu se Zákonem o obcích, čili při projednávání tohoto bodu jsem byl vyloučen z hlasování. Vlastnictví mých pozemků je veřejná informace, v Černošicích je tato skutečnost dobře známa a nevidím důvod tuto skutečnost skrývat, či obcházet jakousi akciovou společností.
Při posledním jednání zastupitelstva, které projednávalo změny územního plánu, byla žádost týkající se pozemků, které vlastním s M.Přibíkem, na změnu pro využití na bydlení zamítnuta.

7. V médiích uvedený vodovod a kanalizace vedoucí také podél mých pozemků ulicí
Javorovou byly realizovány před tím, než jsem se stal členem rady města
Černošice, proto jsem nemohl tuto realizaci nijak ovlivnit. Jednalo se o akci,
která přivedla tyto inženýrské sítě do oblasti Stará Vráž a která byla z podstatné
části financována z dotačních zdrojů.

8. V roce 2007 jsem zakoupil rodinný dům v Myslbekově ulici , v současné době činí
hypotéční úvěr ze kterého jsem tuto koupi financoval cca 3 mil.Kč. Zdroje na
koupi domu a splácení hypotéky pocházejí z mých řádně zdaněných příjmů
z minulosti, především z prodeje nemovitostí – bytů a pozemků.

9. Reportáže v médiích nepřinášejí ani jeden důkaz o mé spekulované nekalé či
trestné činnosti, v podstatě jen konstatují , že mám něco společného se společností
Dalmatin, a.s., že vlastním pozemky a že jsem místostarosta Černošic, který se
bohužel zapletl s ženou obviněnou s vydírání . Na těchto faktech dále rozvíjejí
lživé příběhy a dedukce.

10. Všechna mnou zde uváděná fakta mohu doložit hodnověrnými důkazy – usnesení
zastupitelsva, kolaudační rozhodnutí, stavební povolení,smlouvy o dílo, nabývací
tituly k nemovitostem atd.



S úctou
PhDr. Michal Jirout

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 09:41

Vážený pane doktore,

dovolte mi krátké vyjádření k bodu 4. Vašeho prohlášení, a to konkrétně k části: „Důvodem pro založení společnosti v této formě byly opakované útoky opoziční zastupitelky D.Gottelové proti jakýmkoliv aktivitám černošických radních, přestože její rodina úspěšně podniká v pohostinství na Praze 1, kde je shodou okolností velmi aktivní její mateřské uskupení Věci Veřejné…..“

Nad takovýmto vysvětlením důvodu založení společnosti Dalmatin, a.s. se musím pozastavit, neboť mi připadá opravdu velmi nepřesvědčivé. Paní Göttelová, byť má jistě mnoho chyb, není takový démon, aby nutila komunální politiky k tomu, aby ukrývali své poctivé obchodní aktivity za anonymními akciemi na majitele. Váš odkaz na Prahu 1 a Věci Veřejné je také zcela nesmyslný, neboť vliv Věcí Veřejných na řízení Prahy 1 je opravdu marginální (Narozdíl od vlivu strany, kterou reprezentujete, na dění v Černošicích).

Faktem je, že založení akciové společnosti s akciemi na majitele, což umožňuje skrýt vlastnickou strukturu společnosti před veřejností, aktivními politiky (komunálními i celostátním) bude vždy budit podezření. Pokud jste se k vlastnictví akcií této společnosti nepřihlásil ihned po jejím založení, ale až nyní pod tlakem médií, je Vaše jednání minimálně politicky neetické a výrazně oslabuje důvěru veřejnosti ve Vás jakožto aktivního komunálního politika.

Vážený pane doktore, odpovídám Vám prostřednictvím diskusního fóra, neboť jste mne prostřednictvím diskusního fóra s Vaším prohlášením oslovil.

Na závěr mi pane doktore odpusťte malou jízlivou otázku. Proč jste své prohlášení nezveřejnil na komunikačním fóru města Černošice?

V úctě

Šimon Hradilek

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 09:42

To je prima, pane doktore, že jste mohl reagovat a bránit se bez zaregistrování a prokazování se občanským průkazem v kanceláři pověřeného úředníka.Pokud Vám to vyhovuje, nechcete něco obdobného povolit i na webu města? Obvzláště, když Vámi popisovaná záležitost se právě správy města týká?
Taktéž s úctou
H.Řepová

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 10:40

Stejný podnět ohledně městského webu jsem dnes ráno vznesl osobně na radnici.Nikdo z pánů nebyl přítomen,tak jsem své výhrady sdělil paní místostarostce.
Takže to vnímáme stejně...

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 11:37

Pane Jiroute,

nepresvedcujte nas prosim o tom, jaky jste vy Mirek Dusin a jaky je pan Radl Jarka Metelka. Neridite nase mesto od vcerejska a tak si troufnu tvrdit, ze vetsina obcanu si na zaklade prave teto vasi cinnosti utvorila nejaky obraz. Jiz vas prichod do Cernosic, likvidace mistni bunky ODS a jeji nahrazeni vami a vasimi prateli, vcelku ukazal, co jste zac. To ze, skutecnosti, naznacene v reportazi, pripadaji mnoha lidem v Cernosicich velmi pravdepodobne, je pak jen a jen plodem vaseho dosavadniho pusobeni (co si budem povidat, nemluvi se o tom v Cernosicich od te reportaze, ale o par let dele. Vite, objevila-li by se podobna reportaz dejme tomu o exstarostovi Perglovi, neveril by tomu, troufam si rici, nikdo. Zatimco ve vasem pripade tomu veri ochotne temer vsichni. (A verte, ze lide v Cernnosicich nejsou slepymi ovcemi v rukou demonicke Gottelove, jejimz pusobenim velmi trapne a nepresvedcive zduvodnujete svoje podezrele konani).

Plne pak souhlasim s tim, co napsal pan Hradilek a jeste bych to doplnil o jedno - vyzvu k vasi okamzite rezignaci (u pana Radla samozrejme plati totez). Podezreni, ktera na vas padaji jsou prilis vazna a jakozto politik byste z toho mel vyvodit dusledky. Ve vasem pripade, tedy pripade cloveka zastavajiciho verejnou funkci, musi platit mnohem vic, nez presumpce neviny. Vy se mate chovat naprtosto ciste a eticky, aby nemohlo vzniknout ani sebemensi podezreni z neceho nekaleho. Jedine odstoupenim z funkce mistostarosty (pan Radl starosty) pak dokazete, ze na svych funkcich nelpite (a ze vam z nich tedy neplynou zadne prinosy pro vas soukromy byznys), a v pripade toho, ze se skutecne prokaze vase nevina, muzete jit v klidu do dalsich voleb a presvedcit obcany, ze jste ti nejlepsi. Pokud tak neucinite, doufam, ze se za nos chytnou zastupitele, a to i ti z vasi domovske strany.

Zaverem - snazite se nam dokazat moralni nedostatecnost sve byvale pritelkyne. Bohuzel tim ukazujete (nebo spise dokonale potvrzujete) pouze moralni nedostatecnost sebe sama - to jste to nevedel, kdyz jste s ni zil? Nebo vedel, ale tehdy vam to nevadilo? Odkdy "uspesnym podnikatelum" vaseho strihu nevoni casopis Playboy a divky z jeho titulni stranky? Nebudu myslim daleko od pravdy, kdyz vyslovim domenku, ze v dobe, kdy jste zil s pani Moni, vam tato skutecnost byla naopak velice prijemnou a "prestizni".

Rozloucim se jednim pranim, ktere uz jsem na diskusi na mestskych strankach (dokud se tam jeste dalo diskutovat) uz jednou vyjevil smerem k panu Radlovi - aby se lide vaseho razeni mohli na zvelebovani a rozvoji Cernosic mohli podilet pouze formou verejne prospesnych praci.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: hanák (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 15:54

Jářku,
jsem jenom naivní pětiletá náplava, ale když se lokální politik takhle zdiskredituje, neexistuje nějaký mechanismus, jak ho odstavit ? Když může padnout vláda, ztratí-li důvěru, lze i v zastupitelstvu vyvolat obdobné hlasování ?
A když už se tak naivně ptám, v roce 2006 tihle pánové dostali cca 800 hlasů - to bych rád věděl, kdo to byl, zatím jsem nikoho podobně smýšlejícího nepotkal, nebo nepoznal (ale jak říkám, jsem tu jen krátce, a ještě jsem nepoztrácel všechny ideály ...).
Jestli tohle není přihrávka na smeč pro opozici, tak už nevím, co jiného.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 16:36

mily hanaku,

ani ja jsem nikoho takoveho nepotkal, ale evidentne JSOU MEZI NAMI.

co se tyce te nahravky na smec - neni to o opozici, ale o minimalne trech koalicnich zastupitelich, neb jedine, jak se te verbeze zbavit (neb sama jiste neodstoupi a lidova spravedlnost, spocivajici ve vidlich a hrubem nasili je i v takovychto pripadech bohuzel protizakonna)), je sehnat 11 a vice zastupitelu. velmi rad bych byl optimistou a veril tomu, ze i par koalicnich zastupitelu z rad cernosickych starousedliku vytocil donebevolajici fakt, ze nam tu nejaci privandrovali gauneri serou na hlavy a vzpomenou si, ze se jim v mladi dostalo slusneho vychovani. ale vzdy jsem byl spise realista, cili si rikam, ze jejich dosavadni podpora nebyla nezistna (neb opravdu nechapu, jak by nekdo mohl podporovat takove gaunery, aniz by z toho neco mel) a tim padem je jiroutovci necim drzi v sachu.

cili to budem muset asi doklepat do voleb a doufat, ze jim to lide spocitaji a bicem je vypraskaji alespon obrazne. snad do te doby nestihnou zasmelit uplne vsechno.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 17:06

To byla povedená taškařice před těmi volbami - co já pamatuju, tak aktivně nabírali voliče za pivo a panáka.
To se prý v ODS docela chytlo a používá se i k náboru členů :-)


a propos - Šimone, příjemně jste mne překvapil :-)

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2009 19:09

Pane Hanáku, jestli skutečně chcete změnu, tak opoziční smeče do prázdna ji nepřinesou. Tohle je nahrávka především pro voliče. Bourat současnou koalu bez toho, aby byla připravená nějaká lepší je Paroubkovina kde si pár lidí možná řekne "dobře jim tak, lumpům", ale jako výsledek to nestačí. Jestli má ODS - potažmo koala problém, ať ho řeší. My jsme k jednání připraveni.
S pozdravem M.S.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2009 19:57

Michale, a co přesně znamená ta tvoje koala? Kdo je vlastně s kým?
DG

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2009 20:07

Koala jsou ti, co volili současné vedení města. Zbytek je opozice.
M.S.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Marek Adamčík (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2009 22:38

Pane Mudr,

naprosto s Vámi souhlasím, myslím že Vaše odpověď je jako jedna z málo naprosto výstižná včetně unikátního slohu, který jste použil.

všechna čest, lépe bych to nenapsal, bohužel mne pouze napadá, že naše společné přání asi bohužel nenastane, ale...

s pozdravem

Marek

P.S. Myslím že máme společného známého - jmenuje se Zoran S.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Marek Adamčík (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2009 23:40

Pane Strejčku,

docela rozumím Vašemu přirovnání "paroubkovina" ale nemyslíte, že je potřeba jakkoliv jednání našich "zvolených" radních zastavit z potřeby naší obce? Do voleb je docela daleko. Co se dá ještě dále schválit? Žijete tu, stejně jako já a vidíte to.

Nejste náhodou v "koale"?

Marek

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2009 00:59

Pane Adamčíku, co se týče schvalování, tak asi to hlavní je změna ÚP. Vzhledem k tomu, že mi není známo, že by v této změně figurovaly spekulace zastupitelů s pozemky (tyto návrhy byly rozhodnutím zastupitelstva ze změny vyřazeny hned na počátku - respektive žádosti o tyto změny nebyly do změny ÚP vůbec zahrnuty), nevidím zatím ve schválení žádný problém. Vše ostatní je standardní schvalování především plánovaných investic , přijetí dotací atd. Tedy do konce volebního období nás čeká pouze běžná agenda. Vše ostatní je privátním sporem pana Jirouta s paní Moni, který drobátko přerostl ve vnitřní problém ODS. Na každodenní chod obce tato kauza nemá vliv, kromě toho, že důvěra občanů ve vedení města dostala další trhlinu, což byl ostatně cíl autorů. V celé této věci se tedy nehraje o to, jak moc nás kdo do voleb vytuneluje, ale o hlasy voličů, které se budou odevzdávat za rok. Samozřejmě bych si mohl přisadit, ale obec by tím nic nezískala, řekl bych že spíše naopak. Ještě více se rozhádá, což po minulých zkušenostech vidím jako jednu z nejhorších variant budoucnosti, která může nastat. Protože toto není mým cílem, tak si nepřisazuji a říkám, jestli má ODS problém, ať ho řeší.
Co se týče Vaší narážky, zda náhodou nejsem v koale, tak Vás mohu ubezpečit, že nejsem. Celkem chápu, že to můžete vidět jinak, ale i v opozici se dá spolupracovat s koalou. Hodně lidí mi to vyčítá, ale na rozdíl od nich jsem udělal čtyřletou zkušenost, kdy jsem se s radnicí moc nemazal a výsledek byl pro mě ve finále celkem zklamáním. Jednak se VPM nepodařilo prosadit z volebního programu téměř nic a jednak efekt takového postoje na rozhodování voličů před volbami byl minimální. Tak proč opakovat něco, co nefunguje?
Jinými slovy - opozice nemusí být za každou cenu radikální. Pokud alespoň v něčem dokáže s vedením města komunikovat v konstruktivní rovině věřím, že je to pro obec přínosnější, než vyvolávání defenestrativních nálad. Nerad bych se mýlyl, i to je ovšem možné. Tak uvidíme ...
S pozdravem M.S.

Re: Už jste to slyšela paní Horáčková?
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2009 16:35

Michale, nemáš tak úplně pravdu. Ve více věcech.
Mluvila jsem s ing. Voldřichem - vedoucí odboru územního plánování - a ten mi sdělil, že sice návrhy konkrétních žadatelů o změny územního plánu byly zastupitelstvem zamítnuty (a oni byli vyloučeni z hlasování kvůli střetu zájmů), ale to neznamená, že se na jejich pozemcích nemůže územní plán změnit. Říkal sice, že to není moc pravděpodobné, ale vyloučit to zcela nelze - stavební úřad bude řešit celé posuzované území, tj. včetně i těch pozemků, které byly jakoby "vyřazeny" a čistě teoreticky je možné, že na nich ke změně může dojít. Ostražitost je rozhodně namístě.
S tou koalou...co k tomu říct - že i opozici se může dařit prosazovat části svého volebního programu a bystrý pozorovatel si rychle všimne, jak hlasují jednotliví zastupitelé za VPM (často to bývá 3:1).
A závěrem asi to nejdůležitější, podle mě je přístup "ODS má problém, ať si ho řeší" nesprávný. Protože to, co podle všeho měli jistí pánové v úmyslu udělat, se netýkalo ODS,ale nás všech.

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.