cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: zasedání zastupitelstva
Autor: xxx (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2009 15:56


Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2009 00:30

Tomme 1,
kvituji, ze pripoustite dalmatinskou petici jako oduvodnenou a nynejsi postoje zastupitele Strejcka uz neprosazujete, coby prikladne chovani politika.
Jeste k proporcim. Asi vite, ze mistni uskupeni, ze ktereho vzesli dalmatini ziskalo slabou tretinu hlasu. Tedy asi polovinu zisku ODS v Praze v poslednich komunalnich volbach. Vyhrady opozice vuci pocinani teto vykutalene party, která se drala rychle k moci, aby si ve meste ohlidala sve osobní zajmy, byly slyset od pocatku. Volebni vysledek znaci, ze to podobne vnimala i velka cast verejnosti. . Jen zastupitele v sede zone nejspis uhranuti nestoudnou moci, sve nazory radeji skryvaji az na jednu taky smutnou vyjimku. Ti drzi malou smecku u moci, která pak pojima Cernosice jako svou korist.
P.K.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2009 09:43

Pane Kubine.
Proti petici jsem nikdy nic nemel. Jen jsem od zacatku pochyboval o jejim smyslu, prave z duvodu, kdy ochotu zajit se podivat na praci svych volenych ma dnes jen tolik lidi, ze je na kazdem zastupitelstvu slo pocitat prakticky na prstech jedne ruky (pokud vynecham uredniky, kteri tam byli pro pripad zodpovezeni nekterych otazek - jak od zastupitelu, tak od pripadne verejnosti) Nic vic, nic min. Na zacatku teto moji akce zde ve vlakne byl dotaz, kolik lidi podepsanych na petici prislo podporit tuto jimi podepsanou petici ?? Zadna odpoved, taky odpoved. Ale podle me se pouhemu papiru celi velmi snadno. Celit sile 500 lidi tvari v tvar (i kdyby se tam vsichni nevesli a stali venku) uz je trochu neco jineho - alespon podle me. A uz dlouhou dobu zde nerikam nic jineho, nez ze vidim 2 moznosti jak stav, ktery se kritikum (co na zastupitelstvu samozrejme zhusta nebyli ani jednou) a tem cca 500 podepsanym, nelibi. Prvni moznosti jsou volby (ten v soucasnem stavu preferuji ja - a v prubehu doby vykonu mandatu me zajima, co kdo a jak delal), a proste dotycne pany pak nezvolit. Pokud ale budou panove zvoleni v mensine a udelaji si koalici, ktera je tam podrzi dal, je to zase smula. Bohuzel, i tohle k demokracii patri, i kdyz tenhle zpusob voleb vnimam jako ne uplne dobry (vcetne pitomeho prepocitavani hlasu). Osobne bych byl spise zastancem prime volby, a to do vsech volenych organu, kde voli obcane (do zastupitelstev vcetne krajskych, i do parlamentu, a i do mistnich rad, tedy jsem i pro primou volbu starosty a prezidenta). Druhou moznosti je pak dat svuj nesouhlas najevo hned a velmi durazne. A to podle me neni pouhy podpis na papire, byt by rikal pravdu, ktera by se mela tesat do kamene. Takze asi tak...

Co se tyka osoby pana Strejcka :-). Mam k nemu sve vyhrady, staci si to nalistovat kdesi davno v diskusich. Ale uprimne pane Kubine, trvaly boj a revnivost rozhodne neni muj salek kavy a proto jsem se sveho casu strefoval do tohoto boje vedeneho panem Strejckem, stejne jako si dnes obcas neodpustim se strefit do boje pani Gottelove :-). Podle me trvaly boj nikam nevede. A naopak, protoze jsem na zastupitelstva chodil (a Vas jsem tam take vidaval ;-) ), dovedu si predstavit, jaky to musi byt opruz pokouset se s mnoha "vsehokritiky" za zady snazit se neco rozumneho a prospesneho pro vsechny delat. Neni na svete clovek ten, aby se zalibil lidem vsem. Nicmene soucasny pristup pana Strejcka je mi znacne sympatictejsi, nez pristup pani Gottelove nebo pristup pana Jirouta a Radla. Jestli se ma v Cernosicich zmenit neco k lepsimu, musi tyhle boje prestat (vsak i nekteri zdejsi kritici uz pripustili, ze bojovat na male obci "leva x prava" nebo "koalice x opozice" je s ohledem na problemy obce zcela zbytecne a nicemu neprospivajici (treba komunikace, treba uprava tykajici se vlaku, treba skolka, ... jsou problemy tykajici se vsech nalevo i napravo). Vecny boj ale vede k vysledkum typu napr. centra Vraz. Neverim, ze by vetsina volicu byla zastancem zbourani te nastavby (verim ze vetsine staci financni pokuta - jak to ostatne funguje u vsech jinych stavebniku), co tam ted ceka nedostavena a rozhodne neni zadnou ozdobou. Ale k podobnym vysledkum ve finale ten vecny boj vede, a navic podobny boj dava dostatek moznosti, aby se u moci udrzeli Ti, ktere tam vetsina nechce. A ja rikam, dobre nam vsem tak. Chceme bojovat bez ohledu na rozum -> plne si zaslouzime to, co mame ted ;-). A mimochodem, staci se pozeptat nekterych lidi v minulosti zadarmo pracujicich v komisich, jak vypadal treba pristup prave pani G a jinych podobnych populistu a kriklounu a vecnych revolucionaru.

Jak rikam, dokud lidi budou sedet doma na zadku a pripadne jen podepisovat/zaskrtavat nejake papiry, a pri tom dokolecka vsechno a vsechny kritizovat aniz by sami neco zadarmo pro obec delali (nebo na to prispeli treba vice financemi), nezmeni se podle me k lepsimu nic. A i proto se radeji staram o bezne starosti co trapi me a se kterymi ve svem okoli muzu pomoct hned a zdarma, nez o neustale a nesmyslne bojuvky. Obavam se vsak, ze s timto svym nazorem jsem znacne v mensine (nikomu tento svuj nazor nenutim - komu se nelibi, at ho v klidu ignoruje, nebo at napise jiny svuj pohled, ktery treba bude fungovat lepe ;-) )...

Sorry za delsi text. Ale podobne teoretizovani strucne proste neumim ;-) :-) Bojum ale i machinacim zmar :-)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2009 11:19

Jo, jo, demokracie je hezká věc, ale ve finále stejně nikdo neví, kdo ty volby vlastně vyhrál. Co se týče mojí osoby, když už jsem zase na tapetě, je to v celku jednoduché - když se VPM nedostane po volbách do rady města - což je v mé "nestoudné touze po moci" můj cíl, tak vedení VPM přenechám někomu schopnějšímu. Ale dřív ne smiling smiley
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2009 12:51

Michale, tentokrat jsem nemel namysli tvoji nestoudnost, ale tria dalmatinu. Nemusis zase vztahovat vsechny spatne vlasnosti na sebe.
P.K.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2009 12:54

Ale dyť já vim jak´s to myslel ... nicméně zbytek platí.
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2009 21:45

Pane Strejčku - v příspěvku z 15.09.2009 22:33, píšete, že jste se před jednáním o petici (resp. odvolání dalmatinů, pokud jste nějak tušil, že to my navrhneme) jednal "jednak s některými zastupiteli včetně starosty a místostarosty a jednak i s autory petice"... Vy jste tedy se starostou jednal o odvolání starosty??! A co jste dohodnuli?

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2009 22:09

Pane Kořínku, nešlo o dohodu. Jenom jsme si vzájemně předali informace, jak se kdo k celé věci staví. Jednak k samotmé kauze Dalmatin a jednak k požadavku odvolání vedení města. On řekl mě, jaký má na celou věc názor a opačně. V principu to proběhlo zhruba stejně, jako když jsem se sešel např. s VV. Můj názor na celou věc je na tomto fóru veřejně známý a jestli Vás zajímá nějaký další konkrétní výstup ze všech schůzek které jsem absolvoval (včetně pana starosty), tak se dá shrnout do té jediné otázky, kterou jsem na zastupitelstvu v podstatě zopakoval: "Máte-li jiný návrh na obsazení starosty, místostarosty a jednoho radního, můžeme o tom jednat". Jak vzácně se zastupitelé s autory petice v odpovědi shodli je dostatečně známo.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (21.09.2009 22:09)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 13:12

pane strejcku - cili jste zasel za michaly a alesem a ujistil je, ze vy je podrzite. je to tak?

ac rozhodne nepatrim k priznivcum veci verejnych - zde musim souhlasit s madamme G. - kdyz vidim zlodeje, mel bych ho chytat, a ne dumat, co se stane, az tak ucinim. bohuzel jste se (z mne nepochopitelnych duvodu) stal prebehlikem. a to je i odpoved, proc nikdo neprudi do nasich socdemaku, hasice, "nezavisleho" a dalsich - ti deklarovali hned po volbach jasne, za kym stoji, a troufnu si rici, ze jejich volici i ocekavali, ze budou vladnout v sestave, v jake vladnou. vasi volici (mezi nez jsem patril) naproti tomu ocekavali, ze jako slusny clovek s tou jiroutovskou verbezi tancit nebudete. proto to rozcarovani... byly doby, kdy vam vadil hydrant za obecni penize uprostred jiroutova pole, kdy vam vadilo, ze sorea nedala mestu slibene penize (aby misto toho venovala jiroutovi hektarek a mestu púpribika do zastupitelstva)... dnes vam nevadi ani promrdavani penez na pochybne projektu typu b+r, umelych namesti s umelymi potoky, stavba ulice k jiroutovym pozemkum... proste nic. nikdo vam snad netvrdi, ze mate permanentne bojovat proti vsemu, ale slusny clovek by mel mit jiste mantinely, za ktere nejde. jinak se stava spoluvinikem. nu, preberte si sam, jestli je vic ciste svedomi, nebo kosticka jmenem club kino, nebo cim si vas to ta parta poctivcu tak naklonila...

tomme,

muzete mi vysvetlit tu logiku, ze lide, kteri podepsali petici, meli prijit na zastupitelstvo? neni nahoidou petice o tom, ze vyjadrim svuj nazor a to by melo byt brano v potaz, i kdyz se na bandu zlodeju nepujdu podivat osobne? navic, kdyz tak ctu vase plkani o mensine, ktera by by chtela diktovat vetsine, je mi vcelku jasne, ze kdyby nas vsech 515 prislo, byl byste prvni, kdo by zacal kricet, ze je to nepripustny natlak ulice.

jinak - souhlasim s vami, ze na obecni urovni by skutecne nemely probihat boje koala vs. opozice, leva vs. prava. ale rozhodne by vzdy a na vsech urovnich mel probihat boj slusnych lidi s gaunery.

mimochodem - jsem pevne presvedcen, ze byt cernosice karvina, jsou jirout a spol komuniste, byt hodonin, jsou lidovci a byt bilina, jsou socdemaci.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 13:30

Pane Melesi, vedení města má k dispozici dost hlasů na to, aby ode mě nepotřebovalo jakékoli podržení. Vzhledem k tomu, že to víte, připadá mi poněkud podivné, že něco takového můžete nejenom vyslovit, ale dále rozvíjet v "kostičkovou" konstrukci, kterou jste nazval Club Kino. Mám k tomu jedinou věc, provoz Club Kina se obejde i bez dotace od města, musíte se ovšem smířit s tím, že dramaturgie se tím pádem více posune do komerční roviny a tudíž pořady, které jsou městam dotovány z Vámi mylně vyhodnoceného účelu dotace skončí.
S pozdravem M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 14:01

pane strejcku,

nejsem sice kdovijaky matematik, ale presto si dokazu spocitat, ze 13 je vyrazne vic nez pulka z 21. prave proto nechapu, co svou podporou te bandy, nicici cernosice hur nez bolsevici, sledujete, kdyz vas opravdu nepotrebuji. protoze - pokud byste je podporoval z nejakych zistnych duvodu, bylo by to odporne, nicmene pochopitelne. ale pokud je podporujete jen tak pro nic za nic (cimz nemuzete ziskat nic jineho, nez totalni ztratu duveryhodnosti a dobre povesti), pak vam opravdu nerozumim.

(jo a k tomu clubkinu - mozna je to jenom souhra nahod ci salba pouha, ale nejak mi prijde, ze prave od uvedeni do funkce impresaria byvaleho kina se zacal vas pristup k vedeni mesta menit. ale treba se mi to jenom zda a souvislost v tom neni zadna.)

mimochodem, pokud chcete vydelat pro kinoklub nejake penize a nesklouzavat pritom k lacine komerci, usporadejte verejne bicovani rady mesta. budete mit tak natriskano, ze by ani deset repriz nestacilo (osobne bych si zakoupil abonentku).

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 14:15

Bičování vedení města bylo na pořadu minulého zastupitelstva. téměř nikdo nepřišel smiling smiley Co se týše Club Kina, je to jenom souhra náhod. Choval bych se úplně stejně i kdybych byl zaměstnaný někde jinde. Všechno jsou to jenom nějaká "ekonomická" čísla a ať ten, nebo ten, musíte se jimi řídit, pokud chcete aby to aspoň trochu fungovalo.
Důvod změny strategie jsem již několikrát uvedl, ale mohu to klidně zopakovat:
V minulém volebním období nepřinesl můj radikální postoj vůči vedení města očakávaný efekt v podobě zvýšení volebního zisku a naopak byl velice kontraproduktivní v rovině koaličního potenciálu, což se hned po volbách potvrdilo. Protože nemíním ani sebe, ani VPM nadále udržovat v izolaci, tedy v pozici, kdy reálně nemůžete ovlivnit vůbec nic, rozhodl jsem se pro změnu. Že to má svoje rizika (nepochopením počínaje a různými osobními ataky konče) vím velice dobře, ale proč něco nerisknout, že?
S pozdravem M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 14:15

:-D
Melesi, prave Vy by jste potreboval se obcas prijit na to zastupitelstvo podivat :-). Aspon by jste neplacal takove hovadiny mimo jine treba o paktovani pana Strejcka s buhvi kym :-). A ano, v idealnim spolecenskem usporadani, kde by demokracie fungovala i bez svych skraloupu na krase, by podpis nebo zaskrtnuti cehokoliv na papire bylo plne dostacujici :-). Ruku na srdce, takove usporadani na zemekouli dle meho nazoru neni a jeste dlouho nebude, natoz u nas v CR (pokud vubec nekde nekdy bude...).
Jo, a pokud vim, zlodej se da chytat, kdyz neco ukradl :-). Prekvapuje me, ze kdyz o "kradezi" vite, ze jste jeste nepodal trestni oznameni a toho zlodeje uz nechytate :-) - jak proste, opet jen pomlouvacny krik a podle boje, kterym se dotceni panove smeji az se za bricho popadaji a nakonec budou i diky tomuto zase zvoleni :-) (to je jen muj odhad :-) )

A Vase predjimani, "co ja bych kdyby"... :-). No, jste proste Meles. Co dodat :-). Je to samozrejme nesmysl ;-). Shromazdeni lidi vyjadrujicich svuj nazor bych naopak velmi uvital (me na rozdil od jinych nevadi ani hospody ci koncerty - pokud pri tom svevolne nekdo nezabere muj pozemek nebo nerozbiji/neposkozuje muj majetek :-), a to ani po 22 hodine, stejne jako mi nevadi, pokud si nekdo dela ohen i jindy nez rika nesmyslna vyhlaska - pokud necoudi a nepali listi a jiny bordel, a i pak jsem schopen to resit primo s nim a ne s kovboji od policie, nebo pokud nekdo seka sekackou travu nebo dela neco jineho na zahradce, protoze chapu, ze to nedela proto, aby umyslne "zlobil" me, ale protoze to proste potrebuje udelat - a kdyz mi to vadit bude, nemam problem se dohodnout sam primo s nim). Jenze lidi si ziji velmi dobre, jsou spokojeni, tak proc by nekam chodili, neco delali a o neco se snazili - kdyz to za ne preci vyridi a udela nekdo jiny :-) (nebo si to oni aspon mysli, ze to tak je a funguje :-), coz tak vetsinou neni a vetsinou nefunguje).
Kdyz vezmu srovnani, zazil jsem prozatim v CR jen jedineho zednika, kteremu slo praci rano zadat (nebo i na zacatku tydne) a pokud uz clovek zustal tak jen v nemem uzasu sledoval, jak mu ta prace sla od ruky a jak byla dokonala bez kazu a vad (jeho prace bez zasahu drzi uz pres 15 let - co mohu ja soudit - na rozdil od jeho "kolegu"). Bohuzel, mym odhadem zbylych 99% "remeslniku" nelze nechat bez dozoru, protoze zprasi cokoliv, a nejpozdeji za par let to po nich musite predelat/opravit sam, a nejlepsim resenim by bylo jim rovnou dat nasadou krumpace pres ruce, aby uz na remeslo radeji ani nesahli :-) - obrazne receno :-) (staci se podivat na neustale flikovanou II/115 - ofrezovat a polozit asfalt, navic krive, umi kdejaka lopata, ale udelat a opravit vady te silnice zatim neumel nikdo...), . Tak nevim, proc zrovna Vy se porad divite, ze mezi volenymi zastupci (politiky) by to melo byt jinak... A stejne jako Vam je v pripade remeslne prace zaruka na pytel, kdyz s tim pak Vy, a ne prase remeslnik, mate starosti, tak je to stejne i s petici a jinymi papiry. Perlickou je, ze v te dobe ten zednik bral sam dvojnasobek co jeho kolegove, a pridavac bral stejny peniz jako on, tudiz zhruba 4 nasobek kolegu pridavacu. V tomto pripade jednoznacne platilo, ze za kvalitu se platilo mnohem vic :-) - v politice, natoz obecni, tohle asi jen tak platit nebude :-)

Jak rikam, nezijeme v idealni spolecnosti, a kdo nebyl parkrat na zastupitelstvu (nebo treba nepracoval v komisich, apod.) nema ani paru, jak to vlastne funguje. A verte, ze s idealem to ma spolecneho pramalo :-). Opravdu nechapu, cemu se porad tak divite :-). A uz vubec nechapu, proc se vsichni navazeji jen do Strejcka ??? Snad proto, ze je jeden z mala ochotny komunikovat (na rozdil od nechtenych panu odpovi na vsechno :-) ) a s pomoci argumentu diskutovat o problemech (pote co opustil svuj boj vzor dnesni VV), zatimco jini mysli jen na sebe a svuj prospech, pripadne nemysli vubec, a nebo pouzivaji populisticke a silne reci pro ziskani moci ?? A nebo ze se hojne vyskytuje zde na teto lamparne, kterou "zalozil" jako "zrcadlo" zrusene obecni lamparne ??

Zvlastni forma "demokracie"...

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 14:17

:-D
Natriskano ???? :-D

Neverim, ze by lidi prisli :-D
I kdyz, nasili by asi tahlo :-) Ale to je pak jedno, kdo bude bicovan... :-D

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 14:48

pane strejcku,

je smutne, ze uhelnym kamenem vaseho konani je velikost koalicniho potencialu, nikoli prace pro obec... mimochodem, myslite, ze vase soucasne drbani dalmatina prinese vpm nejake hlasy navic? osobne o tom velice pochybuji (ale treba se pletu). a myslite, ze v soucasnosti neco ovlivnujete? co, muzete mi rici?

co se tyce toho bicovani - pletete si pojmy. lide, kteri jsou bicovani, obvykle nesedi za predsednickym stolkem a nerikaji, ze fakt, ze kradou jako soukrome osoby, neni zastupitelstvo opravneno posuzovat.

tomme,

trosku se chytate do vlastnich prirovnani. sam pisete o zednikovi, ktery delal dobre. predpokladam, ze kdyz jste pak potreboval cokoli jineho, obracel jste se opet na nej, a nikoli na ty hochstaplery, kteri u vas delali pred nim. a stejne je to s nasimi politiky - ti, co jsou u vesla, jsou hostapleri nejvyssiho stupne, a proto by melo byt v zajmu cele obce je vykopat a zkusit nekoho jineho (domnivam se osobne, ze kdokoli jiny by byl lepsi).

co se te zlodejiny tyce - v kani galilejske se darilo promenovat vodu ve vino, v cernosicich pole na parcely - staci se podivat na zmeny uzemniho planu, kouknout do katastru a otazka cui bono? je razem zodpovezena. to podle vas neni zlodejina?

pripadne treba, ze nam v zastupitelstvu drepi hajzlik, jehoz firma mela mestu zaplatit penize a nezaplatila ani korunu, ale darovala hektarek pozemku - ovsem nedopatrenim nikolu mestu, ale panu mistostarostovi? to je ale nahodicka.

a co se toho trestniho oznameni tyce - nebot panum s jidlem roste chut, ucho se jednoho dne utrhne. na kazdou svini se vari voda, jak vime...

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 15:01

Pane Melesi, chcete-li něco pro obec udělat podle svých představ, tak nutně potřebujete koaliční potenciál. Tedy pokud ovšem nevěříte tomu, že ve volbách seberete nad 50 procent a tudíž se s nikým nebudete muset domlouvat na spolupráci.
Co se týče současnosti, moc toho skutečně neovlivňuji, což ovšem neznamená, že tento stav musí trvat věčně.
S pozdravem M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 15:20

:-D
Melesi, nevim, ale skoro to vypada, ze jste nikdy s remeslniky delat nemusel a skoro Vam to zavidim :-D. Realita je od toho idealu na hony vzdalena :-). Onen remeslnik to pred nejakymi 8 lety zabalil uplne a do te doby byl obrovsky problem ho sehnat (pul roku dopredu mel zadanou praci, a tezko planovat opravy a poruchy po predchozich "umelcich" na pul roku dopredu, ze :-) ). Takze, dnes stejne jako tehdy si remeslnika beru, ale bohuzel bez kvalitniho dozoru nad jeho praci jsou to jen vyhozene penize - takze to vetsinou delam s nim, abych ho pak nemusel "mlatit nasadou od krumpace", a nebo na nej byt zly tim, ze mu nezaplatim, a pak budu resit propichane gumy, rozbita okna, vykradene auto, domacnost, apod. (proste klasicky cesky narod se svym hrdinstvim v praxi)... Asi tak nejak. A to je presne to, co je potreba s tim zastupitelstvem - pokud je nechate bez "dozoru", nevim, proc se pak divite jak pracuji ;-). Od televize/pocitace toho asi moc nezmenite ;-). A podpisem caru papiru taky ne (ale tot jen muj mensinovy nazor) ;-). Tolik k tomu srovnani :-)

Zmena UP. Vecny evergreen :-D . Predstavte si, neni to kradez, je to zakonem schvaleny postup. Ano, dokazu souhlasit s tim, ze mozna nekdy nemoralni :-). Potud se shodneme. Ale jinakje to zcela legalni. Zajistete si vetsinu v zastupitelstvu, a muzete esi schvalit v Cernosicich na pozemku nejvyssi vezak sveta (pri dodrzeni stavebniho zakona samozrejme ;-) ). Je zajimave, ze tenhle proces stale drtiva vetsina nespokojenych volicu dodnes nechape, a to se o UP mluvi nejakych 13 let...

O ostatnich machinacich vite Vy, ale "jen" naznacujete :-). Takze asi toho az tak moc nevite. Preci pokud by jste vedel, popsal by jste levarnu treba zde verejne, ze ? :-) (podle vzoru, ze "zlodeji" se maji chytat, a ne po nichjen kricet nebo je pomlouvat :-) ) Jenze by se pak mohlo ukazat, ze to je jak s tim hydrantem v poli JIroutove (ktery ale stoji uprostred cesty vedouci kolem mnoha pozemku (i pana Jirouta :-) ), kde pan Jirout ma znacnou mensinu tech ploch, a kde nad cestou byly pozemky treba komunisty Mandika (pokud vim ja :-) ). Zajimave je, ze pozemek pana Jirouta vadi (ac ten o tehle zmene UP nehlasoval - pokud si to dobre pamatuju), zatimco pan Manda nevadi, zatimco on zrejme hlasoval (a dnes uz v zastupitelstvu neni :-) ). Zkratka, obava z plneho zverejneni ve me budi opravnene obavy, ze to s Vasimi argumenty a s temi "zlodejskymi kauzami" neni tak horke, jak pisete, a jde jen o nic neresici krik od pocitace.

A s tim darovanim pozemku, vzhledem k tomu, ze mam dojem, ze jde o zmenu UP z roku 1996, ktera byla pomerne zivelna a umoznila zastavbu na Ladech bez pravidel, a ze tehdy nikdo ze zastupitelu s tim nemel moc zkusenosti, tak mi to prijde jako docela drobna chyba ;-). Jak rikam, budete muset ty kauzy poradne zverejnit :-). Prostoru na to mate dostatek ;-)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 15:33

No vida :-). A pan Mandik (nebo Manda - omlouvam se - nechci komolit, ale hledat to nehodlam) uz to zrejme prodal :-). Pred pohledy kritiku hezky cely proces dokoncen :-) - a ticho po pesine. Vcelku by me zajimalo, proc je moda se tady strefovat jen do nekolika osob (Strejcek, Jirout, Radl, ...), kdyz je jasne, ze zrovna UP neni a nebyl a nebude o jednotlivcich :-)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 15:39

A vida :-) I pan Jirout uz to prodal :-)

Tak ted uz to kritici budou mit o hodne tezsi :-D :-D. Nicmene UP a jeho zmeny bude porad dobry byznys ;-). I kdyz majitele uz nebudou videt primo v zastupitelstvu a rade. Z meho pohledu je to skoro horsi stav. Nepujde rozlisit kdo a proc prosazuje zrovna takovou nebo makovou zmenu :-), a kdo za nim stoji s penezi v obalce (kdyz uz jsme u tech fiktivnich podezreni) :-)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 16:34

tomme,

zasadni rozdil mezi mandou a jiroutem je jeden - manda tam ty pozemky ziskal v restituci (cili nejaci jeho predkove tuto machinaci vychcane zacali uz v predminulem stoleti). jirout si koupil pole, zaridil si zmenu up a prodal parcely. postup jak pres kopirak znamy ze smeleni s lto, kdy se promenovaly lehke oleje na naftu.

mimochodem, co to povidate o zmene up v roce 96? v tu dobu o nas jeste jirout nevedel (a skoda, ze to tak nezustalo). mam na mysli tu zmenu "popovodnovou", ktera se tykala zejmena pozemku, pres ktere rteka tekla naposled v tretihorach.

pane strejcku,

i tech 50 % muj nematematicky mozek chape, nebojte. ale mate pocit, ze ovlivnovani deni spociva v tom, ze s dalmatiny hlasujete pro zhovadilosti typu b+r ci to choromyslne namesti pod skolou (ktere by si odmavli i bez vas)? jste opravdu presvedcen, ze to je presne to, co cernosice potrebuji, nebo jen mavate rukou vzhuru, abyste se dobre zapsal pro ucely povolebniho vyjednavani? nebo mate skutecne pocit, ze se to nedeje bez vas? prominte, ale domnivam se, ze obe dve mnou jmenovane veci (ve kterych se, pokud vim, angaztujete) nejsou pro mesto ani tim nejmensim prinosem. pokud se vy domnivate, ze ano, pak mi to prosim ysvetlete.

a mate pocit, ze se stale chovate jako opozice?

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2009 17:47

Pane Melesi:
1 - B + R nepovažuji za zhovadilost, ale za investici, která může danou lokalitu změnit od výmolů kolem nádraží ke komukaci po které se dá chodit, jezdit, parkovat atd. (mimochodem, víte že došlo ke změněn projektu tzv. infocentra ze dvou pater na jedno?)
2 - výstavba pod školou bude tak jako tak, protože dnešní ÚP již zhruba na jedné polovině umožňuje výstavbu rodinných domů, bez jakéhokoli koncepčního řešení v návaznosti na školu, mokropeské nádraží atd. Mám raději koncepčnost, než bezkoncepčnost, nemluvě o tom, že město navíc získá majetek v nemalé hodnotě.
3 - VPM není na radnici, ani současné vedení města nikdo z VPM nevolil. Z tohoto pohledu jsme určitě opozice. Jediný bod za všechny - když dal pan Jirout návrh na změnu ÚP na zbytek svých pozemků, které se nevešly do minulé změny, byly jsme jednoznačně proti. Že se s vedením města v lecčems jiném shoduji vyplývá z programových průsečíků VPM a ostatních zůčastněných.
S pozdravem M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 11:08

:-D
Vite Melesi, trochu menite sve nazory :-). Jeste donedavna Vam a jinym zdejsim kritikum vadila zejmena jakakoliv zmena UP z poli na stavebni pozemky :-) (zejmena v okoli onoho hydrantu v Habrinach :-) ). Pak vadilo, pokud si tuto zmenu delali zastupitele ci radni. A najednou uz vadi jen pan Jirout :-). Rozhodne zajimavy posun kritickeho pohledu :-)

Budete muset Melesi sva tvrzeni podlozit padnejsimi dukazy. Vase slova, kdy z poloviny rikate nesmysly, pro me nejsou berna. Pan Manda pozemky mel a v zastupitelstvu byl a pro zmenu svych pozemku na stavebni parcely rozhodne hlasoval (asi je to diky restituci zcela v poradku a ciste i moralni a spolecensky prijatelne). Nevim, jestli jeho bylo cele to pole nad zminenym hydrantem, ale rekl bych ze puvodne ano. Takze cast prodal, aby ta zmena nebyla jen na nem a pro zmenu UP hlasoval.
Kdy k pozemku prisel pan Jirout, to opravdu netusim. Ale jasne je, a to podle dosti nezpochybnitelne, ze to se zmenu UP udelal minimalne stejne jako pan Manda. Bud od zacatku mel jen ten jeden svuj pozemek (u trafacky, co uz ted nema podle katastru), a nebo vetsinu toho sveho pozemku prodal jeste pred zmenou UP (takze na tom asi moc nevydelal...), aby to nebylo jen na nem (nevidim zadny rozdil v postupu pri zmene UP a pri zmene poli na stavebni parcely, a porad nevidim nic protizakonneho). Kazdopadne pri zmene UP uz vetsina tech pozemku nebyla jeho, a pokud vim, pri hlasovani se zdrzel :-). Takze problem je maximalne v moralni rovine, a bojovat s nim carem papiru je smesne :-). A porad pro tu zmenu muselo zvednou ruku dalsich 10 lidi. Takze, asi to az takovy problem nebyl a neni ;-) - tak se to snazite podat zatim hlavne Vy ;-)

Mimochodem, jsem zvedav, jak to budete delat s kritikou ted, kdyz od ted je zrejme, ze zadosti o zmenu UP se budou podavat tak, aby nebylo zrejme kdo za koho vlastne kope :-) ?? Ale asi se obvini vsichni, kdo pro nejakou dalsi zmenu UP zvednou v budoucnu ruku, ze urcite oni, nebo jejich pribuzni, vzali tucny uplatek, ci ze jim nekdo slibil provize, apod :-) - a vse samozrejme bez jedineho dukazu :-). Proste to bude nadherna ceska kotlina :-). A do tohoto prostredi podezrivani a vsehokritiky jiste prilakate ciste a moralni lidi, kteri si Vami a dalsimi kritiky nechaji dobrovolne kydat na hlavu tuny spiny a lzi a pri tom skoro zdarma budou obec ridit jako profesionalni manazeri :-D :-D Uz se na ten "raj" tesim. Obzvlaste, pokud v cele takoveho vedeni budou treba VV a pani G :-D



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (23.09.2009 11:12)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 13:55

Ted mi Melesi dosla jeste jedna vec - nejak jsme si nerozumeli s tim darovanim pozemku a s prislusnou zmenou UP :-). Skoda, ze jen naznacujete :-). Pak vznikaji zbytecne sumy a nakonec i pomluvy :-)

Darovani pozemku obci, o ktere mluvim ja v souvislosti se zmenou UP, mam spojeno napr. s nedokoncenou komunikaci Vetrnou. Zmena na Ladech byla bud uz v roce 1996, nebo ve zmene kratce nasledujici. Kazdopadne v zacatcich byly zmeny UP hodne zivelne (nikdo s tim nemel zadne zkusenosti), a povoleni zmeny nepredchazela podminka, ze site a komunikace museji byt hotove a prevedene do majetku mesta. Pokud vim, tehdy vznikla jakasi dosti neohrabana dohoda, jejiz dozvuky jsou videt stale v te nedokoncene casti Vetrne :-). A o tomhle ja rikam, ze v celem tom zivelnem procesu tohle vnimam jako drobnou chybu. Ale to s Jiroutem a posledni zmenou UP opravdu nesouvisi. Ty posledni zmeny UP, ktere byly podmineny stavebni uzaverou a regulacnim planem uz jsou kvalitativne dle meho nazoru nekde uplne jinde, coz je dobre. I proto rikam, ze dnes uz si podobnou zivelnost, nebo jak Vy rikate smeleni, moc predstavit nedovedu. S pozemky se ale bude kseftovat tak dlouho, dokud bude poptavka po stavebnich parcelach. A kdo bude mit penize, bude jak Vy rikate smelit. Ale tak tomu bylo, je a bude vzdycky. Nic divneho, proste zivot...

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 14:36

Ten Tomm je snad Jirout sám

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 14:41

:-D
A jeeeeje, podobna spekulace (navic mylna a zcela nesmyslna) uz tu dlouho nebyla ;-). Neverim ze ma zrovna pan Jirout chut tady s kymkoliv diskutovat :-). At uz sam nebo jako anonym :-). Ale neznam ho osobne. Takze, kdo vi, treba i jo :-)

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 15:41

pane strejcku,

co vidim, projekt b+r byl zrejme snizen o tri patra, alespon tak to zatim vypada. a doufam, ze tak to i zustane. lepsi vec k nicemu zdarma, nez vec k nicemu za 35 mega.

mimochodem, jsou-li v silnici diry, resi se to opravou, ci polozenim noveho povrchu, a neni-li kde parkovat, resiva se to stavbou parkoviste. normalne tedy. ovsem, to by bylo moc levne a logicke. my si radeji postavime blbost, u ktere jedno parkovaci misto vyjde na nekolik set tisic a jeste budeme z penezi pretekajiciho obecniho rozpoctu platit udrzbu a provoz vodniho meandru, prvku, o kterem jsem se domnival, ze zazaril a zhasl v polovine 90. let ve slovenskych provincnich mestech.

jestli ovsem trvate na logice, ze diry v silnici (ktera mimochodem patri mezi ty na cernosicke pomery jeste dosti kvalitni) se opravuji vyhozenim nekolika desitek milionu z okna, pak nechci domyslet, co si vyseknete na baraku, az vam praskne na strese par tasek, pripadne co si poridite na dvorecku, az vam tam popraska par obrubnicku. smiling smiley

ad zastavba pod skolou - o jake koncepcnosti to proboha mluvite? co je koncepcniho na vytvareni nesmyslneho namesti v obci, kjtera ma uz tak problem s tim, ze se tu "perou" tri centra stavajici? co je koncepcniho na dalsim umelem betonovem potoku, pohjanem cerpadlem, pohanenym elektrinou? a kdyz jsme u toho - co tam vyhlasit stavebni uzaveru? preci to neni zadny problem, kdyz se tak podivame treba na osadu slunecna, ze...

co se tyce toho "majetku v nemale hodnote", ktery mesto ziska - tomu budu verit, az to uvidim na vlastni oci. osobne, znaly cernosicke reality, tipuji, ze za soucasneho vedeni to bude jak s temi 1.7 milionu od sorey.

tomme,

udelam si cas a prohrabu se ve vecech, ktere k tematu mam. pak odpovim.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 17:19

Pane Melesi, na střeše mám fungl nový bobrovky, ale na staďáku mají fotoelektrárnu. Tak nevím, jestli jsem neudělal chybu smiling smiley
S pozdravem M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 17:56

pane strejcku,

fotovoltaicka solarni elektrarna je prave tim resenim prilis logickym, o kterem jsem mluvil smiling smiley. v b+r logice byste si tam mel vystavet, co ja vim, treba dalsi ctyri patra bez oken a dveri a navrch permanentni umely dest ci tak neco.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 18:03

Bál jsem se to přiznat, ale na hřebenu mám ještě kohouta z pálené hlíny. Prý to chrání před požárem ...
M.S.

Re: zasedání zastupitelstva
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2009 23:16

"Výstavba pod školou bude tak jako tak, protože dnešní ÚP již zhruba na jedné polovině umožňuje výstavbu rodinných domů, bez jakéhokoli koncepčního řešení v návaznosti na školu, mokropeské nádraží atd. Mám raději koncepčnost, než bezkoncepčnost, nemluvě o tom, že město navíc získá majetek v nemalé hodnotě."

Michale, můžeš nejen mně, prosím, napsat, jaký majetek a zhruba v jaké nemalé hodnotě získáme. Vzhledem k tomu, že ses těch jednání s restituenty s Jiroutem účastnil, to asi víš nejlépe z nás zde přítomných.
Zajímalo by mě, proč třeba součástí toho megaprojektu supercentra u školy není školka a hřiště pro teenagery.

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.