cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 16:56

tak jsem koukal, ze na valu u mokropeskeho hriste jsou nasazeny hromady novych keru (odborne zapustenych primo do urodneho kameni). dle informaci z ts cela ta taskarice stala 800 litru a jejim vysledkem - pokud to tedy kere preziji - bude (dle tvrzeni pracovniku ts) maximalne tak drazsi a slozitejsi udrzba.

nu, uz, dle prikladu mesta springfield, cekam jen na jednokolejku a eskalator do nikam.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 17:56

Jen dodám, že kvůli této akci nezbyly letos v městské kase peníze na vykácení topolové aleje u školy a její bezprostřední nahrazení vzrostlými stromy v souladu s vydaným rozhodnutím odboru životního prostředí MěÚ Černošice.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 18:59

Ahoj Danielo. Já si letitou kauzu "Topoly ve Školní" pamatuji teda zcela jinak. Nebýt několikaleté snahy o.s. Spolu, tak topoly byly vykáceny už před třemi lety a dnes na jejich místě mohlo dávno rúst něco jiného. Celkem mě zaráží, že zrovna ty můžeš jako důvod, proč alej již neleží a na jejím místě není jiná výsadba uvádět výsadbu na mokropeském hřišti:
[www.veciverejnecernosice.cz]
M.S.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 19:20

Ano, občanské sdružení Spolu (a musím říct, že jsme v této aktivitě měli velkou podporu nejen dalších desítek lidí, ale i inspekce životního prostředí) se snažilo, a to velmi dlouho, aby se při kácení topolové aleje se postupovalo buď tak, že se bude kácet postupně (a postupně dosazovat) anebo aby náhradní výsadba byla provedena dostatečně vzrostlými stromy.

To, že se dnes nekácí je skutečně způsobeno nedostatkem peněz Technických služeb, které je vypotřebovali na park u DPS (velmi záslužné) a svah u skateparku (méně záslužné).

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 19:23

... mne ty keříky až tak nepálí (pokud tedy psům nevadí mulčovací kůra a výkaly u Berounky nezmění své dosavadní rozmístění :-). Dříve či později stejně všechno spláchne velká voda, podobně jako miliony nacpané do "zazelenění" našeho zeleného městečka.

Co se týče velikosti a množství nových stromů, tak pan starosta by při zakládání zahrad trumfnul i své milionáře :-) Časem asi dojde i na to kácení, to aby bylo kam ještě sázet, kdyby náhodou nějaké peníze ještě zbyly. Naštěstí tyhle investice nepatří mezi kroky, které nevratně zhyzdí podobu města, tak je panu starostovi schvaluji. Čím dříve bude město bez peněz na investice, tím pro černošické lépe :-)

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 20:19

Danielo, takže aby po těch letech dohadů, kdy jste ještě před tím, než jste vůbec přistoupili na potřebu vykácení aleje a její nahrazení novou výsadbou a kdy jste naopak poukazovali na to, že alej je potřeba zachovat a požadovali jste pouze prořez suchých větví, bylo úplně jasno. Je prioritou VV vykácení aleje ve Školní ulici (samozřejmě včetně nové výsadby)?
díky M.S.
Ta poslední věta je vážně brilantní úsudek. Takhle to totiž normálně funguje.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Firejack (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 20:54

Určitě bude užitečnější ty nebezpečné stromy dostat na zem, než se dohadovat kdo, co a jak. A to že jsou nebezpečné ukázal Kyril, Emma i bouře letos v červnu. Opravdu se musí někomu něco stát, aby přestal Váš boj a začalo se pracovat?? Viz Zlín apod.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 21:37

Firejacku, šest let netvrdím nic jiného. Počínaje mojí kdysi účastí v bezpečnostní komisi a členstvím v zastupitelstvu konče. Kdyby se z toho před minulýma volbama neudělalo politické téma, kterého se vedení města drobátko leklo, tak už tam dneska byla nová alej. No, tak snad v příštím vegetačním klidu se to hne. I když teď mi dochází, že bude zase před volbama smiling smiley Ach jo ...
M.S.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Firejack (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 21:51

Vím co tomu předcházelo. Byla to jen taková myšlénka. Vystřelená do eteru po přečtení předchozích příspěvkuyawning smiley))

Však chápete yawning smiley) 000.000.0.00 yawning smiley)

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2009 21:53

Jasně, chápu, v pohodě ...
M.S.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 00:17

Michale, za o.s. Spolu sděluji, že na základě zjištěného veřejného mínění, konzultace s inspekcí životního prostředí, odborného a znaleckého posudku a "vlastního ekologického názoru" na věc jsme usilovali celou dobu o kácení postupné a nahrazení vzrostlými stromy. Nakonec byl přijat kompromis, a to v podobě kácení jednorázového a maximální velikosti nových stromků.
POkud si dobře pamatuji, při hlasování o topolové aleji v zastupitelstvu před asi třemi lety, zastupitelé zvolení za Věci veřejné pro jednorázové kácení nebyli, ale nejsem si úplně jistá.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 00:21

Ještě dvě poznámky - po poslední větrné smršti pod topolovou alejí neležela ani větev, ačkoliv jinde stromy padaly. Byla jsem se tam osobně podívat.

K financím - spoluúčast města na dotovaných akcích (keře u skateparku a park u dps) způsobila, že nezbyly letos peníze na kácení aleje. Vždycky je to volba - jestli je ta alej tak naléhavá, mohlo být rozhodnutí jiné. To je věc vedení města.
Jen jsem konstatovala, že alej není vykácená, jak měla být během prázdnin, protože v kase nejsou peníze. Podle sdělení vedoucího TS Horáka by měla být vykácena (a pak nahrazena) během jarních prázdnin - z peněz rozpočtu roku 2010.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 00:46

Ano VV pro kácení nebyli, proto mi připadalo trochu divné, proč teď vyčítáš městu, že vysázelo stromy na mokropeském hřišti místo toho, aby vykácelo alej. Ten osázený val vypadá teď podstatně lépe, než když tam byla jenom holá hromada. No nic, hlavně že jste už pro. Tak na jaře bychom ty nové stromy mohli zalít společnou rukou.
Měj se M.S.
P.S.: V kase nikdy nebude dost peněz na všechno. Proto nemám v lásce socany a všechny podobné, kteří slibují kde co, ale kde na to vzít, to už moc neřeší. Buďto jsou úplně zcela mimo mísu, většinou si však jenom honí volební triko. Umím si celkem živě představit opačný argument, kdyby se v létě vykácela alej, dost možná by se někdo ozval, že na osazení valu nad hřištěm nebyly peníze, protože je město utratilo za kácení ve Školní smiling smiley

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Firejack (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 08:04

Paní G. tentokrát lžete!!! Silnice byle uzavřena kvuli prasklému topolu a mimo jiné větví tam leželo několik. Bravo paní zastupitelko.

[www.sdhmokropsy.cz]

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: to je jedno (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 08:56

Strejčku a Firejacku, z čeho jste překvapeni. Že paní G. celá léta bránila kácení, a teď se se ozývá, že není vykáceno, je u ní zcela normální. Stejně, jako když před dvěma lety podporovala pár hlupáků, kterým vadilo vyasfaltování Karlické u bytovek, a letos si pro změnu VV stěžovali, že Karlická je ve špatném stavu:-)) S úpravami u skateparku je to zase tak, že prioritou VV jsou parky, jek jsme se dozvěděli z jejich programu, neřekli nám, že ale jen na Vráži. Do Mokropes to mají příliš daleko.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 09:10

tojejedno, hlupák jste vy, pokud zmiňujete Karlickou a nic o tom nevíte.Nebo si také dobrovolně necháte na svém pozemku a pod okny svého domu, vystavět cestu bez možnosti kompromisu ???Potažmo podepsat smlouvu, kde se zavazujete na finanční spoluúčasti, aniž znáte cenu dopředu??????Mám rád chytráky,kteří dělají ukvapené soudy bez znalosti problému.....

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 10:39

Pane Kuniku, tak se podelte, jaky kompromis navrhovali majitele bytovek a VV ?? :-) At je uplnym argumentum ucineno za dost :-). Jsem si temer jist, ze krome oboustranneho pruzeni se nikdo o zadny kompromis nesnazil. Z meho jak rikate "neznaleho" pohledu slo jen o "honeni volebnich bodu". Nic vic nic mene. Vysledek je, ze ac je Karlicka jinak v pohode, a zadny dramaticky paralelni objezd II/115 se logicky nekona (byl to logicky nesmysl od zacatku), tak u bytovek dal stoji "uprostred" cesty kvetinac :-) a cesta i na soukrome casti, kde by se tedy meli starat majitele bytovek a ne obec, je stale jako tankodrom stejne jako na casti obecni :-) (proc je dle meho nazoru nabiledni - aby majitele dosahli efektu, ze tam opravdu i kazdy nahodne zbloudily pojede krokem, aby si pak nemusel volat odtahovku :-) ).

Nicmene, kdyz uz se to tady znova zacalo, tak ty uplne argumenty by me opravdu zajimaly :-) (verim, ze nejen me)

A k tematu: osazeny val u mokropepeskeho hriste mi opravdu nijak nevadi, alej topolu se mela pokacet uz davno, a pote prosadit vysadbu vzrostlych stromu (klidne by si tu vysadbu pak mohlo pripsat os a VV :-) - konecne by prosadili neco logickeho a smysluplneho :-), a neslo by tak jen o dalsi "populistickou" truc akci :-) )



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (06.10.2009 10:46)

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 10:49

Mozna nejvetsi riziko predstavuje -sice krasne- stromoradi topolu pri vjezdu do Cernosic od Radotina. Je to misto zatizene nejvetsim provozem ve meste a tezko se mu da vyhnout i za extremniho pocasi. Pri posledni velke vichrici z aleje desitek stromu padly dva obri kmeny - nastesti smerem od vozovky - k tomu nedavno v tesne blizkosti korenoveho systemu probihaly vykopove prace a mimoto oblast byva podmacena v dobe silnych destu a povodni. Ohrozeni je tedy velke.
Temito slovy se nejspis zase vystavuji dalsimu absurnimu trestnimu oznameni ze strany radnice, tentokrat za sireni poplasne zpravy.
P.K.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 11:12

pane strejcku,

to je opravdu pekne, ze je ted protipovodnovy val za 800 litru tak hezoucky. ta hnusna trava, co tam predtim rostla, a ta nadherna dynamicka mulcovaci kura, co je tam ted, to je nebe a dudy, to mate recht!

jen se nejak nemohu zbavit dojmu, ze jsme v situaci cloveka, jehoz dum ma strechu jak reseto, a on si za vsechny penize, ktere ma, nakoupi sampanske a kaviar.

i kdyz, jak rika pani kafikova, tahle investice alespon - jako drtiva vetsina jinych - nepovede k nevratnemu zhyzdeni obce, takze je to vlaste dobre. cim vic obec projebe na takovychhle vecech, tim mene ji zbyde na realizaci bajkentrajdu ci rekontextualizaci pomniku pomoci vodnich prvku a kameroveho systemu.

pane firejacku,

predem bycch chtel rict, ze ta prestarla topolova alej (aka vetrolam, sovetsky to vynalez, aplikovany zejmena v 50. letech hojne i u nas) mela uz davno proletet kominem - to abyste si nemyslel, ze na ni mam stejny nazor jako pani G.

nicmene - obvinujete-li ji tu ze lzi - je usmevne, ze to dookladate odkazem na fotky, ktere svedci jen a jen o tom, ze jeji tvrzeni o nepopadanych vetvich je pravdive. at koukam jak koukam, neni tam nikde patrne jine poskozeni, nez ten zasah bleskem (ktery by naprosto stejne, jako prestarly topol, poskodil i dub zdravy jak ripa) . mimochodem, jakou byste navrhoval prevenci proti opakovani teto udalosti? vykacet vsechny stromy?

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 11:54

Pane Tomme, s Váma již nediskutuji,ztráta času....hezký den.Jste demagog a vždy máte pravdu a víte vše nejlépe.....

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Firejack (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 13:18

m.meles: Trochu demagogie ne. Neni vyfocena celá alej a na rozdíl od Vás a p.G jsem tam v diskutovanou dobu byl. Jako už mnohokrát před tím. yawning smiley)

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 14:16

pane firejacku,

nenarazim na nic jineho, nez na fakt, ze neco tvrdite, a jako dukaz předkladate fotky, ktere to ovsem ani v nejmensim nedokazuji (coz ostatneve sve reakci i sam uznavate).
a kdyz ted rikate, ze se tam valely vetve mimo zaber, je to uplne to same, jako kdyz pani G. tvrdi, ze se tam zadne vetve nevalely. tot cele, nehledejte v tom zadnou demagogii ani podporu pani G.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 14:56

:-D
Skoda, ze kdyz nekdo (treba Vy) muze prijit s vecnymi argumenty, ze to radeji zabali a svede to na "oponenta", ze jemu nic rikat nebude, protoze... (jinymi slovy, a basta, a ne a ne a ne :-) :-) )

Nebo ze by to bylo horsi a argumenty hodne lamparny nejsou ? Divne... :-) Faktem je, ze kolem bytovek, kde je soukromy pozemek, proste asfalt neni :-). A faktem je, ze ani jedna strana nebyla ochotna udelat vstricny krok a kompromis. Mestu je vysledek sumak :-). Takze kdo na tom neco ziskal/vydelal ? :-) ......

Nic populistickeho ani demagogickeho na tom pane Kuniku neni ;-) :-). Ja tomu rikam, kdo chce kam, pomozme mu tam. A presne tak to s Karlickou u bytovek dopadlo :-). Ostatne, me ty argumenty muzou byt jedno :-). Ja po tom kousku Karlicke jezdit nemusim ;-). Jen jsem myslel, ze kdyz naznacujete, ze taky asi neco vite :-) Ale asi ne

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 15:31

Tomme 1,samozřejmě,že jako vlastník bytu a spoluvlastník pozemku jsem v obraze.Ale jak jsem řekl, vidím diskuzi s Vámi, jako ztrátu času .Nemám ani důvod to řešit zde na webu.Navíc s někým ,koho vůbec neznám a koho se to vlastně vůbec netýká.Také neřeším,co máte na zahradě či před domem.Pouze jsem se ohradil k formulaci ve sdělení...Tímto to uzavírám.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 16:49

:-)
Ok. Konkretni argumentace je samozrejme Vase vec :-) Ja Vas k nicemu nutit nehodlam ;-)

Jen si dovolim nesouhlasit s tim, ze se me to vubec netyka :-). Jestlize si i na tomto "problemu" jedna ambiciozni politicka strana prihriva sve politicke body zpusobem, ktery je ponekud zvlastni, tak se me to muze tykat jiz pristi podzim :-). Pokud takova politicka strana ma jednou vest Cernosice, tak se to podle me tyka vsech v Cernosicich. Tim nehodlam nikoho hajit :-), natoz soucasne vedeni radnice. Z meho pohledu je to skoro z blata do louze. A to je duvod, proc bych rad znal konkretni argumenty (kdyz uz tema Karlicka nekdo nakousl a nebyl jsem to ja). Bez nich to cele pusobi opravdu jak tragikomicka fraska hodna Kocourkova...

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 18:36

Pane Kuníku,
konstruktivní případ si představuju tak, že vaše sdružení vlastníků jednotek by se dohodlo s městem a ty zatracené dva metry šířky z pozemku o rozloze větší než 12.000m mu bezúplatně převedlo (jako už to udělali mnozí jiní). Stejně jste jej získali při privatizaci bytového fondu za zlomek tržní hodnoty. Město by tam mohlo udělat ulici na úrovni současného letopočtu, lidi by si tam neničili auta a klouby, vy zase neměli prach v bytech a každý by byl spokojen. Jestli jste toto nenabídli, nemůžete hovořit o konstruktivním přístupu. A že si na tom VV přihřáli politickou polívčičku, je nabíledni. Už nemám sílu tu hledat ve starých diskuzích, pamatuju si ale argumenty o přeložení hlavní silnice do karlické, zaručené zprávy o zúžení hlavní silnice u centra Vráž a další populistické nesmysly. Jen mi vrtá hlavou, že ochránkyně přírody pí. Gottelová si nevšimla toho, že pozemky za garážemi vlastníků bytovek slouží jako odkladiště všeho "potřebného na potom"- například pneumatik či zbytků umakartového bytového jádra, suti apod. Předpokládím tedy, že je tam nehodil Tomm1 nebo pan starosta :-))

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 20:12

Pro fajrdžeka- vypadá to, že myslíme každý jinou větrnou smršť - já měla na mysli loňskou v létě - mám to vyfocené deset minut po a opravdu nebyla na zemi ani větev.
Nespěchejte příště tak s obviněním ze lži...

DG

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 20:38

Když začne diskutovat Tomm 1 je vymalováno :-)
Věci nejsou tak jednoduché, jak vy je tady prezentujete a někdy i vysvětlujete.
Karlická - město to tam zkrátka nemohlo vyasfaltovat, protože nelze asfaltovat na cizím pozemku bez vědomí a souhlasu dotyčného majitele. To je snad jasné. O tom, jak probíhala následná jednání mezi vlastníky a radnicí, ví jen sami zúčastnění, ale umím si představit tu aroganci (a můžete hádat na čí straně).
Kompromis by byl, pokud vím, užší silnice a chodník vpravo směrem dolů, nikoli vlevo tak, aby se na něj vyjíždělo z garáží (to by opravdu nemělo logiku).

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 22:52

Šířka silnice je nyní šest metrů. Kolik by tedy těch 50 metrů měla být a proč?
M.S.

Re: nove kere u mokropeskeho hriste
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2009 23:39

Jo a k tomu chodníku. Nad i pod diskutovaným úsekem je vlevo směrem dolů, takže logicky by navazoval a pěší by tím pádem nemuseli před bytovkama přejít ulici, potom ujít 50 metrů a pak zase přejít ulici zpět, aby mohli po chodníku pokračovat směrem k nádraží. Chodník se z garáží a vjezdů běžně přejíždí všude, kde je zástavba, tak nevidím důvod, proč by se nemohl přejíždět i z garáží v Karlické.
Tak a teď tu šířku a důvody ...
Díky
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (06.10.2009 23:47)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.