cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 08:00

Dobrý den, skutečně jsem onehdá předal informaci na toto fórum, že bude silnice na Radotín zcela uzavřena.
Tuto informaci jsem tenkrát měl z komise jako jedinou a hlavně jako tkzv. Zichr („...jak my Češi říkáme...“),tudíž jsem považoval za správné, informovat o tomto širokou veřejnost.Třeba aby si ti, kteří nechtějí nic zdlouhavě objíždět, mohli včas koupit měsíční na vlak.
Jenže na další komisi už ale byla varianta úplné uzavírky zjemněna na částečnou (snad i prý po žádostech města Černošice?), tudíž do Prahy přes panelku jednosměrně, zpátky tak, jako dosud, ale jednosměrně, neboť práce na silnici by probíhaly vždy v tom druhém, uzavřeném pruhu.V podstatě tak, jak popsal Burgerking výše. Zdá se mě toto logičtější řešení, jaké budou ale fronty v obou směrech ve špičce už raději nedomýšlím...
O této variantě už jsem po předchozí zkušenosti s „jedinou, pevnou, úplně uzavřenou“ a mnou posléze zveřejněnou verzí na fórum nešel, neboť nevím, zda je toto jednosměrné řešení konečné,či nikoliv, tak bych zase nerad šířil nějakou „poplašnou“ zprávu. Budeme doufat, že to tak snad bude, a že tam nebudou moc veliké fronty

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 08:17

Za sebe rikam diky za zpravu. Myslim si, ze nic poplasneho na tom neni, a to ani v pripade, ze se to zmeni. Obavy ze zverejneni dalsi verze mne ale jen utvrzuji v tom, ze to se zverejnovanim informaci asi neni obecne tak jednoduche, jak se to snazi tvrdit "opozice" (presne z duvodu, ktere uvadite).

Za sebe ale znovu rikam, ze me by to jako fama neprislo, i kdyby prisla kazdy tyden jina verze podoby te uzavirky (a ja osobne bych to ve Vami zvolene podobe klidne zverejnil - tedy ne zverejnit zapisy z rady a komisi, ale zverejnit podstatne informace, a klidne jen cast; ovsem pokud to alespon touto formou lze ...). Alespon by vice lidi melo moznost posoudit, co vsechno se pro to dela, kdo to dela a kdy.

Jeste jednou diky za zverejneni informace, a preji hezky den.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 09:15

Ono ani nejde tak o obavy ze zveřejňování zpráv, o to co kdo tvrdí, nebo o to, jak nepřehledný je ofic. web atd.
Mimochodem, klidně by tam mohla být kolonka Uzavírky – jednotlivé silnice - položka II/115 - aktuální informace - pak těch několik variant a poslední platná. A k žádným dezinformacím by nedocházelo. I když, kdo by se o to staral a pak asi těch uzavírek není u nás zase tolik, aby se to vyplatilo.

Jen podotýkám, že dopr. komise tuto záležitost nemá na starost (je to Radotín), takže veškeré informace, které vím, byly ústní, tudíž neoficiální a jako takové mohly být utržkovité, ale hlavně mohou být už neaktuální, neboť „situace se mění každým okamžikem“.
Mě jde tedy spíš o to, že já sám za sebe nerad předávám informace dál, aniž bych je neměl ověřené a toto je přesně ten případ, kdy jsem tak učinil, pak jsem zjistil, že je vše (asi) jinak. Když budu ofiko vědět, jak to bude, klidně to sem zase dám, ale jelikož žádné nové informace nemám, tak v podstatě čekám, jako každý, kdo a co vlastně kde zavře.
S uveřejňováním podstatných informací z komisí souhlasím, pokud to není proti jednacímu řádu komisí, ale ono tu informaci v podstatě máte k dispozici v IL, dokonce rovnou i s vyjádřením rady (komise je jen poradní orgán – rozhodnutí leží na radě) Takže pokud někdo vznese návrh, jak a co někde na bezpečnosti Černošic vylepšit, (vzneste návrh mě, či jinému členu komise, nebo městu a podob.), komise to projedná, udělá nějaké rozhodnutí (často kompromisní) a vznese radě. Ta to buď schválí, nebo ne. A výsledek se pak můžete dočíst pravě v IL.Alespoň k něčemu budou.
P.S. Mě už to ani domů nechodí, musíme je vždy ulovit na MÚ

Hezký den!

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 09:53

Diky za upresneni i za info. Vicemene jsem to tak jak to popisujete pochopil. Jen s tou ustni neoverenou informaci, i takova lze podat jako neoficielni a neoverena. Takze ode me za pripadne zverejneni takove ne zcela overene informace, ktera se pak zmeni treba minutu po Vasem zverejneni, rozhodne "vynadano" nedostanete ;-) . Take preji hezky den

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: bar.m (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 11:33

Nyní se konečně dostáváme k meritu celé věci, na kterou jsem chtěl ve svém příspěvku upozornit především - úřad občany neinformuje dostatečně, můžeme polemizovat o tom, zda-li včas, můžeme polemizovat o tom, zda-li řádně, ale podle mého faktem zůstává, že mi nikdo dosud přesvědčivě nezdůvodnil, jak například zmínil pan Linhart, proč nemůže být na webu města kolonka uzavírky, kde by mohl být průběžně zveřejňován pokrok v jednáních mezi Černošicemi a Radotínem. Doufám, že se nedostaneme do stavu, kdy 23. ráno budeme (tedy alespoň někteří z nás, abych si neosoboval mluvit za ostatní) před přejezdem otáčet svoje vozidla a vracet se na objížďku na Třebotov, protože před panelkou bude hlídkovat radotínská policie, v horším případě až za ní, to se přeci může stát. Alespoň mě dosud způsob poskytovaných informací nepřesvědčil o opaku.
A pak jsou zde související otázky, které vznesl již pan Strejček, co je za problém zveřejňovat zápisy z rady, do 6. září to tak fungovalo (poslední zveřejněná rada 99) a co se v noci z 6. na 7. září tak zásadně změnilo? Proč nemohou být zveřejňovány podstatné závěry z výborů zastupitelstva města? Jejich usnesení mají pro konečné rozhodování zastupitelstva význam a sílu podstatným způsobem větší, než doporučující charakter rozhodování v komisích. Výbory jako orgány zastupitelstva, ne rady, tedy orgány v přímější vazbě na občany, by snad zasloužily zveřejnění jejich výstupů.
Myslím, že nejde o otázky ochrany důvěrných informací, ale o vůli a vstřícnost vedení města vůči občanovi. Úředníci plní směrnice o poskytování informací veřejnosti přijímané vedením města a radou. Ty bych z toho nevinil, dělají co musí.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 11:52

To by bylo krasne. Ja jsem pro vsemi deseti, aby to pres net takhle fungovalo.

Zkuste prijit na zastupitelstvo a navrhnout to. Nebo se domluvit s nekym z obce, kdo to ma ted na starosti (nejsem si jist pane Strejcku, kdo ze tim byl na podzimnim zastupitelstvu poveren za koalici ? Tak nejak si matne vybavuji, ze nekdo z VPM tehdy jako ta zodpovedna osoba neprosel hlasovanim, ale nekdo z koalice ano), a davat mu podnety a priklady z praxe (myslim, ze dobra reference by mohla byt na Praze 6).

A nebo uz ma opozice nejake konkurencni navrhy ? Pokud ano, proc si je "setri" ? Preci cekani na to, s cim prijde mesto, a pak zacit s kritikou nicemu nepomuze (leda tak tomu, ze to pro obec bude drazsi a zdlouhavejsi). Z meho pohledu by bylo lepsi s tim prijit verejne uz ted, aby bylo videt, co vsechno a dobreho se nepodarilo opozici prosadit, ac to rikala a navrhovala vcas ...

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 12:23

Pro bar.m a Tomma. To není špatné. Zkusím připravit usnesení na příští zastupitelstvo, jako jsme připravili před čtyřmi lety usnesení, aby zápisy z rady byly automaticky po ověření rozesílány všem zastupitelům, což se kupodivu do té doby nedělo (prý proto, že o ně nikdo nežádal). Od té doby fungovalo i jejich zveřejňování na webu. Co se stalo v noci z 6. na 7. září 2006 nevím. Stejně tak mi není známo, komu z vedení města byla svěřena zodpovědnost za poskytování informací. Pan Řepa, kterého jsme navrhli neprošel hlasováním a jiný návrh nikdo nepodal.
M.S.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 12:51

Tome ,každý se může nechat zastoupit kýmkoliv a při jakémkoliv jednání a nemusí to být ani zastupitel

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 13:44

Takze jsme zase na zacatku - oficialni web Cernosic stoji za pendrek, mesto neni ochotno informovat obcany a opozice je spatna protoze nefungujici web nesupluje za sve penize ve svem prostoru a jeste by chteli informace.

Jedina zmena kterou jsem na webu zaznamenal je vytvoreni genialniho Hideparku panem Jiroutem. Pokud je tohle smer ktery se snazi soucasna rada v oblasti komunikace vytycit pak zrejme skoncime u informovani stylem JPP (jedna pani povidala) a HKM (hledej kde muzes).

Je ovsem otazka proc maji teda Cernosice ten web - graficky a strukturalne mizerne, sance najit jakoukoliv informaci temer nulova. Snad jen protoze mesto proste MUSI vyvesit nektere povinne informace na webu. Na to by ale stacila jedna staticka stranka a nemusi se zbytecne vynakladat penize za udrzbu, hosting ... kdyz stejne podle Tomma by ty dalsi funkce asi stejne meli prevzit kritici soucasneho stavu.

Ale proc by to vlastne nemohla udelat soucasna koalice? Ma na to rozpocet, ma na to informace, ma na to lidi. Tak kde je problem? Ma na to chut?

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:04

No vida, tak uz si to hlasovani spatne pamatuju. Ale nejake usneseni tam bylo ne ? Neco jako ze zastupitelstvo poveruje radu mesta zabyvat se koncepci webu ... . No jo no. Holt ty zapisy chybi. O tom spor nevedu.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:08

K zastupovani nemam absolutne zadne vyhrady. Pokud bych nekoho poveril, tak ho ale za sebe na urad neposlu bez sve plne moci, a rozhodne ne ustni formou. Pozadal bych o to pisemne. Porad nevidim zadny rozdil v tom, kdyz tam zavolam, vse si domluvim, a pak tam poslu "slouhu", aby mi to vyzvedl (s moji plnou moci k zastupovani v prislusne veci). Jestli ma nekdo pocit, ze to takto udelal a "slouha" nedostal informaci hned po prichodu na urad (kdyz uz tam byla urednikem pripravena), tak at to zverejni. Ja takovy pripad neznam.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:18

Dovolim si opet malou upravu. Nerikal jsem, ze to ma prevzit opozice, kdyz to koalice nedela (a to by samozrejme delat mela). Rekl jsem, ze neverim opozici, ze by to delala lepe, kdyz to JEN rika. Nejde o to, ze bych to po opozici chtel. Jde mi o to, ze pro me je opozice pouze na zaklade slov znatelne mene duveryhodna. Kdyz bych videl, ze opozice to umi, a dela to v pohode i jako opozice, tedy dobrovolne, aniz by musela, je pro me temer 100%, ze to asi bude delat i v budoucnu jako koalice (tedy nesrovnatelne lepe). A takovou opozici bych ja osobne volil, byla by pro me duveryhodna (at uz v parlamentu, nebo v obecnich volbach).

Pokud nekdo jen kritizuje, ale sam neukaze to lepsi reseni, jak mam verit, ze to fakt umi, a nekeca stejne jako ta soucasna koalice ? Jasne, me to muze byt jedno ;-) . Ale at se pak opozice nedivi, ze tady porad vladne koalice, a opozici porad nevoli tolik lidi, kolik by k podilu na moci, a k pripadnym zmenam k lepsimu, potrebovali ...

A znovu jen zopakuji, co jsem rikal jinde. Jiste lze vznest navrh na ty a ony upravy, pripadne poverit radu pripravou reseni s tim, ze jako opozice radu napadu mame, jsme ochotni je nabidnout (aby se to konecne hnulo), a pokud to koalice smete ze stolu a udela to blbe, tak ma volic neskutecne kvalitni srovnani dvou navrhu (coz me osobne chybi, nic vic nic min). Pokud ten protinavrh nebude, tak podle ceho si udela kdokoliv ten nazor ? Podle reci ? No je fakt, ze bohuzel rada volicu na plane reci da, a pak se vsichni nestacime divit, kdo a jak nam "vladne" ...

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:51

Tomme, nemám problém předvést Vám, jak by to dělala opozice. Mám ale drobný problém s prostředky, které jsem koalici na správu webu svěřil. Fajn, když dostanu tyto prostředky z rozpočtu města (a věřte že nejsou malé) k dispozici, můžeme to zkusit. A to nežádám ani placeného redaktora, ani správce webu ve formě vedoucího KS.
Dále, na druhém zastupitelstvu jsme dali návrh na zřízení komise pro informatiku (včetně obsazení předsedy komise), jejíž náplní práce byla i starost o webové stránky. Koalice to "smetla ze stolu", přesně jak říkáte. Takže jediné co opravdu můžeme udělat, navrhnout to znovu. Vaše argumentace je jinak zcela zcestná - kdyby se jednalo např. o kritiku opravy nějaké komunikace, požadoval byste, aby opozice předvedla, že za svoje a bez prostředků města umí asfaltovat lépe? To by Vás přesvědčilo?
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (11.04.2007 15:01)

Uzavirka - spousta fam, a malo faktu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:56

Tak jsem si dal drobnou pracicku, a zeptal se odpovednych v Radotine, jak je to s tim jednosmernym provozem a jezdenim pres Ryman. Neveselo, truchlivo. Radotin i nadale prosazuje trvalou uzavirku a objezd horem pres Trebotov, castecne pres Orech a castecne pres Strakonickou (a zrejme Vsenory). Pres Ryman maji jezdit jen autobusy, rozhodne ne auta, a Karlicka bude uzavrena v cele siri, tedy nikoliv napul (zejmena kvuli kvalitnejsimu provedeni, ktere se da v cele siri lepe udelat).

Momentalne se to projednava na MHMP, kam bylo doruceno vyjadreni/zadost Cernosic. Termin 23.4. prozatim nikdo nezpochybnil, a finalni vyjadreni se da cekat az v pondeli 16.4.. Semafory si radotinsti nepreji kvuli zahlceni jejich komunikaci stojicimi auty.

Z pohledu Radotina se pak jedna o tri faze, z nichz prvni bude zacinat od Zderazke k Vinickam.

Tahle zprava je silne neoficialni a prozatim nepotvrzena, tudiz bez jakekoliv zaruky ;-)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 15:34

Mozna by pane Strejcku postacilo, aby se rozlisovaly situace. Jiste je rozdil v tom zverejnit obcas kratkou zpravicku, ktera si podle opozice zverejneni zaslouzi driv, nez to dela dnes mesto, a jiste je rozdil v tom rekonstruovat ulici jinym zpusobem a za svoje ;-) (opet trochu demagogicke srovnani ve Vasem podani). Mimochodem, kdyz uz jste to zacal, sveho casu jste kritizoval projekt vodovodu v "polich" v Habrinach. Predpokladam, ze kdyz jste to tehdy kritizoval, ze jste znal jine, lepsi projektove reseni, pripadne s jinym, mensim financnim objemem, bez instalace v tech polich. Presto jste ho nezverejnil. Proc ? Na jakych argumentech se tedy zakladala ta kritika ?

Podobne je to s webovymi strankami. Nevim, jestli Vase webove stranky jste graficky navrhoval Vy a realizaci pak zadal nejakemu programatorovi (mimochodem, ja osobne bych byl rad, kdyby jste se na nove podobe webu mesta podilel, obzvlaste pokud je tento web z Vasi dilny alespon graficky). Ale pokud jste je delal Vy, treba ty graficke navrhy, pak jiste mate i grafickou predstavu o podobe mestskeho webu. A to je treba pro me ta alternativa, ktera me zajima pro porovnani, a ktera by podle me sla zverejnit a nevyzaduje zadne extra naklady. Kolik na vyrobu teto svoji predstavy tedy potrebujete penez a casu ? Chcete rici, ze bez penez mesta tuto predstavu nedokazete vytvorit ? A za jaky financni objem to dokazete ? I to je docela dobre pro pripadne porovnani, az to treba zacnete delat za obecni penize a dostanete se do nasobnych rozdilu oproti Vasemu puvodnimu odhadu ;-)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: burgerking (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 16:24

Město Radotín prý na podnět našeho starosty p. Rádla (kterého tímto zdravíme) odstoupilo od původního záměru uzavírky své páteřní komunikace a nutné opravy kanalizace již provádí metodou hloubenou, tzv. podtunelováním. Pokládku nového asfaltu poté provede po jednotlivých úsecích a uzavřena bude vždy jen polovina komunikace. Dopravu budou v těchto úsecích řídit semafory a posíleny budou i hlídkdy městské policie.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:21

Tomme, ty Habřiny bych nechal už raději plavat. Že se panu Jiroutovi s touto investicí šikovně vyřešilo přivedení inženýrských sítí na hranice jeho polností, je prostě fakt, ovšem roztáčet další kolo dohadování o minulosti mě jednak unavuje a jednak do budoucna nic moc nepřináší. Možná bych uhrál nějaké politické body, to však mělo smysl hlavně před volbama, ne teď. Od voleb jsme se již někam posunuli a omílat donekonečna "staré křivdy" alá "za všechno může Jirout" (mimochodem, v posledních I.L. jsem se dočetl, že za Karlickou v podstatě může Koubek a Já - vážně směšné) je k ničemu. K tomuto mám ještě drobný důvod osobní, ten si však nechám raději pro sebe, nerad bych někomu způsobil zbytečnou nepříjemnost.

K samotnému webu, design včetně technické realizace, správy, rozvoje a aktualizace je moje práce a každodenní starost. Koncepci jsme formulovali společně s Petrem a základ obrazového materiálu je práce Petrova. Trávíme nad tím dost času, což říkám proto, že pokud bych měl přijmout výrobu designu ofic webu jako zakázku, určitě by se taková věc pohybovala řádově v desítkách tisíc. Programovat aplikaci na úrovni městského webu si netroufám, to by však mohl udělat I.T., jehož služeb využíváme, když jsme v úzkých. Jako oboustranně výhodné řešení nového pojetí městských stránek, pokud by se město k něčemu takovému vůbec odhodlalo, bych pak viděl někde na úrovni mého osobního vkladu zdarma za podmínky, že bych mohl formulovat i obsahovou a správní strukturu.

Ale ruku na srdce, je toto reálné?
S pozdravem M. S.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:42

Tomme, to je docela sranda. To myslite vazne? Pan mistostarosta zcela jasne deklaroval (mimo jine i v oficialnim komunikacnim foru) svou naprostou spokojenost se soucasnym stavem webu a neni vubec ochoten pripustit jakoukoliv kritiku. A ted Vy tady rozjizdite nejake vyberove rizeni na nove stranky??? To byste platil ze sveho?
Nejste nakonec fakt Jirout? Tohle mi teda hlava nebere.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:51

Všichni se tady bavíte, zda úředníci informovali či neinformovali, ale nikdo neřeší, zda KONALI či NEKONALI. Mě zajímá, co udělali pro to, aby nám potřebnou obslužnost zajistili. Jeli jste v poslední době po té náhradní trase přes Třebotov? To je katastrofa!! Neumím si to představit, že tam zase bude takový provoz, jako jsme to zažili po povodních. Od té doby se tam vůbec nic nezměnilo, nikdo ani ty díry nezalátal a teď tam hodlají půl roku provozovat obchvat hlavní silnice. Když už se nedalo uzavírce zabránit, tak proč se neiniciovala aspoň základní oprava té objížďky? Veru

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:57

Tome, mam neblahý pocit, že tahle celodení krafání nejsou tím, za co bychom si tě všichni ze svých daní chteli platit. Myslím že by to chtělo udělat na úřadě jakýsi audit vytíženosti zdejších úředníků a potažmo zastupitelů. Možná by jich bylo možno poté polovinu vyházet a za ušetřené peníze zalátat pár děr na zdejších tankodromech!

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:07

Veru, mozna proto, ze oprava SE neumi sama iniciovat. Silnici musi opravit a zaplatit jeji vlastnik a to asi Cernosice nebudou.
Ja uz jenom cekam, ktery chytrak obvini Radla i z tech povodni.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:16

Docela rad bych si ty Habriny nechal od Vas nekdy vysvetlit osobne a nejlepe primo na miste. Stejne tak jako to lepsi reseni ohledne tech siti ... . Vicemene ne kvuli hledani starych krivd, ale kvuli udelani si predstavy, na zaklade jakych argumentu rikate sve nazory.

K webu. No dokud se to nezkusi domluvit, tak se to nedozvime, zda je to realne ;-) .
A jestli mohu byt smely, co vsechno by bylo zahrnuto v tech desitkach tisic ? Navrh zakladniho rozvrzeni uvodni strany, zakladni rozvrzeni nekterych dulezitych rubrik, jako je treba uredni deska, kontakty apod, a hruby nastrel grafiky, a to vse jako navrh v jedne variante ? Nebo uz kompletni grafika vsech stranek vcetne optimalizaze vsech obrazku, funkcni ruzna menu apod. (tedy funkcni skriptovani na strance), navrh DB struktury, navrh zabezpeceni, atd. ? Pro predstavu rozdilu a budouci podoby preci musi postacovat hruby nastrel, a podrobne se rozpracovava az ideove prijatelna podoba. A rady desitek tisic se mi pro hruby nastrel zdaji docela dost. Pokud se podivam, kdo a co za kolik nabizi, pak radove desitky tisic jsou za kompletni weby (opravdu jen namatkou, co mi padlo prvni do ruky: [www.webpresent.cz], a produkt Vismo pouzivany velkou casti uradu: [www.webhouse.cz])

Jinak musim rici, ze Vas web se mi libi, a rozhodne bych uvital Vas podil i na zmene webu mestskeho. Takze kazdopadne budu drzet palce ;-)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:19

Jenze ja nejsem urednik, a muj cas Vam muze byt zcela ukradeny ... (uz zase nekomu schazi padne argumenty ?)

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:24

Jestli si neco mysli pan Jirout nebo pan Radl je mi v tuto chvili celkem ukradene. Je fakt, ze od voleb se zverejnovani cehokoliv dost zhorsilo, a ze by lecos zaslouzilo zmenu. V tomhle s "opozici" souhlasim. Ale to neznamena, ze me nezajima, co si vlastne pod temi zmenami predstavuji. O nejakem vyberovem rizeni mluvite Vy, ne ja.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:27

Ja tam jezdim docela casto. Beru to z te lepsi stranky. Kdyz doted nikdo na kraji nebyl schopen to opravit, tak ted se jim tam snad nahromadi dostatek nasranych stiznosti na ten stav te silnice a snad to pak konecne i "opravi".

A rekl bych, ze se neinicializovalo nic, protoze Radotinu je nejaka silnice, tedy jeji kvalita, v okoli treba Kaly zcela lhostejna, stejne jako kraji ...

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 19:58

Tomme, myslel jsem to konplet do finále. Ale ta debata je v tuto chvíli pouze akademická, jak správně soudí Amigo.
M.S.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 21:03

OK.
A Vy mate neco proti akademickym debatam stylu "takhle bych si ja, Michal Strejcek, predstavoval novy web mesta, pripadne takhle by si to predstavovalo VPM" ? Ja jen, ze zrovna takova debata by odkryla zamery dostatecne vcas, umoznila by vychytat "mouchy" temer zadarmo, a presto mam pocit, ze zverejneni nechcete udelat (pri tom soucasne koalici tu a tam vyctete, ze s timhle informuji malo a s timhle pozde, a s necim vubec ...).

Opakuji, neni rec o vyberovem rizeni, je rec o ideove variante hrubeho nastrelu designu, rozvrzeni, rubrik, a mechanismu aktualizace webu apod, podle Vas pripadne podle VPM. Na tom nic extra draheho ani sloziteho nevidim, a navic si myslim, ze Vy sam takovou predstavu mate uz dnes, stejne jako jste ji mel i driv. Ale ja Vas samozrejme k nicemu nutit nechci, ani Vam brat cas, ktery by jste na pripravu takove vize musel dat, aby se to dalo zverejnit. Je to jen vase volba, zcela dobrovolna. Ja si jen sam neumim predstavit, ze bych nekomu jako politik tvrdil, ze to lze lepe, a neukazal bych jak ...

A stale plati, ze v pripadnych aktivitach o zmenu webu k lepsimu Vam drzim vsechny sve palce.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 23:12

Jezismarja Tomme, co to tu melete. To mi uz pripada jak dokonala schiza. Ja netusim proc by mela opozice predstavovat svoji predstavu webu mesta, kdyz soucasna stoji za pendrek.
MU je plny lidi kteri jsou za to placeni. Mame radu, ktera je tak osvicena ze dokaze navrhnout i takovy paskvil jako je Hidepark a jeste se k tomu hrde hlasit. A Vy pozadujete po opozici aby Vam (nevim z jakeho titulu) predstavila kompletni vizi noveho webu jen proto, aby Vy jste se mohl ujistit ze to umi? Ja mam pocit ze tady je Kocourkov. Radni jsou sice na baterky, ale mame tu opozici tak at predvede co umi.
I v tomhle byznysu zpravidla pro vytvoreni prvniho nazoru staci reference. Pokud nekdo vytvori jeden dobry web, pak je prevdepodobne ze nebude mit problem ani s dalsim. Ale pokud nekdo spacha neco jako Hidepark, tak bych mu nedal ani pohlidat zamcene kolo.
Ocenuji ze neocekavate ze by zastupitel (at uz opozicni nebo koalicni) dodal kompletni navrh grafiky, struktury, ostylovani, struktury tabulek, pripadne nejake ty php skriptiky vcetne SQL. Od toho jsou tu doufam zamestanci MU, potazmo pak externi firmy. Jestli se nepletu, tak na urade je i odbor informatiky. A ten muze k nejake cinnosti donutit starosta, pripadne rada.
Otazka kvality cernosickeho webu ale neni v tom jestli je nejaky zastupitel schopen nebo ochoten navrhnout krasny web ale o tom jestli je nekdo schopen (nebo zase ochoten) donutit zamestnance MU NA tom webu pracovat. Vkladat tam informace a ne jen tupe naskenovat oznameni z CEZu a tu nekolikamegovou bitmapu otrocky placnout na web (s poznamkou ze se jedna o PDFsmiling smiley)). Dobry web nedela jeho navrh, to jestli je tam tuna blikajicich flashovych animaci nebo jen strohy generovany text bez pitominek jako jsou pobihajici menu v Jave. Dela ho jeho obsah - jestli ma jeho obsah co rici jeho navstevnikum. Jestli je jeho obsah aktualni, pravdivy, vyvazeny.
Mestsky web bohuzel neni ani jedno.
A jsme zase u ochoty zamestnancu MU podavat informace a u strachu. A muzeme zacit zase znova.
Akademicke debaty o tom jak by si kdo predstavoval web mesta jsou v dany okamzik, kdy urednici nejsou ochotni web plnit smysluplnymi daty (se svetlou vyjimkou odboru kultury) uplne na ................... nic.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 23:39

Amigo moc, moc díky. Ani slovo špatně.
M.S.

Re: UZAVÍRKA II/115
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 04:51

Nepíšu anonymně, naprostý souhlas. Domnívám se, že p. Tomm1 je možná p. Rádl, nebo p. Jirout, v krajním případě pí. Langšádlová, nebo ještě zbývá možnost - kdokoli z MÚ. M.S. - zdravím. M.B.

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.