cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 7 z 8
Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2007 05:10

To o te plotne neni vymyslene. Ja jsem takto vzdelal, byt i malinko, vlastniho syna, a staclo to aby na vzdy porozumel co nebezpeci je. Dnes je to inteligentni a opatrny muz ktery jako dite nespadl pod auto, neutopil se a ani si nehral s nabitym revolverem prilis blizko svoji hlavy.

No vlastne neni tak zase moc opatrny. Narodil se tady ale zije ted v Praze a Praha nechce radar!
yawning smiley(

Mozna jsem jeho rucku mel na tech kamnech pridrzet o zlomek vteriny dele. Ted uz je ale asi pozde na dalsi pedagogickou lekci, navic by me jiste prepral.
yawning smiley)


Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2007 07:34

Ludviku, nechapu tvoji naivitu. USA ma po celem svete zakladny, aby vsechny nezistne chranila? Zajimavy nazor....


Americký plán instalovat štít protiraketové obrany v Evropě zaznamenal ve středu na domácí scéně neúspěch: výbor amerického kongresu odmítl totiž poskytnout pro tento kontroverzní systém financování, informoval britský hospodářský deník Financial Times.

Americký prezident Bush požádal letos Kongres, aby schválil na výstavbu protiraketového systému v Evropě 310 milionů dolarů. Součástí systému má být 10 antiraket v Polsku a radarová stanice v České republice.

Avšak Kongresový podvýbor pro strategické jednotky ve středu jednohlasně zablokoval financování pro stavbu raketových sil v Polsku tím, že škrtl z rozpočtu pro obranu na rok 2008 160 milionů dolarů.

Kongres by sice mohl financování projektu obnovit, ale rozhodnutí přichází pro Bushe v nepříznivou dobu.

Ellen Tauscherová, kalifornská poslankyně, která předsedá kongresovému podvýboru pro strategické jednotky, odmítla obvinění, že bylo Rusku poskytnuto veto nad americkými vojenskými plány. Dodala však, že Spojené státy neučinily dost, aby rozptýlily obavy Severoatlantického společenství a Ruska z projektu protiraketové obrany.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2007 19:23

Pane P.K.

Ano jsem jiste dost najivni, za nejakou dobu zde se to do vas dostane.

Nevim presne co jste chtel rici zbytkem vaseho prispevku krome toho ze ctete FT. Dobre cteni ale.

Mozna ze se ve skutecnosti bojite ze US Congres ma tajny plan a prikaze 25 Marines aby vtrhli do Cernosic, namirili kanon na starostu (coz mozna par obyvatel by rado videli), zaberou Hotel U Slanky, vztyci US vlajku, otevrou KFC, a prohlasi Cernosice & okoli New Territory of The United States of America.

Nemyslim ze k tomu dojde pristich par tydnu. A kdyz ano tak nechodte moc do KFC, jinak obyvatelstvo ztloustne a bude potrebovat nove kalhoty.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2007 17:31

US puts trust in Alaska missile shield
By Jonathan Beale
BBC News, Alaska

Fort Greely, Alaska
State of the art technology is sited at the military base at Fort Greely
Hidden deep in the Alaskan wilderness lies America's latest weapon in its war on terror.

The heavily defended Fort Greely is the centre of America's missile defence shield.

A 50-year-old Cold War relic, it has been revived to defend against 21st-Century enemies using 21st-Century missiles.

It is now the site of state of the art technology aimed at intercepting any ballistic threat to the United States.

This is the first time the US has shown the rest of the world the nerve centre of the project dubbed "the Son of Star Wars" by some.

Officially called the National Missile Defence programme, the aim is to develop and deploy a defensive screen for the whole of the US, which would have the ability to track and destroy incoming ballistic missiles.

In the control room at Fort Greely, where America would launch its ground-based missile interceptors, operators linked up to satellites in space and radar on the ground can respond within seconds.


Missile defence graphic

How missile defence is planned to work

Lieutenant Colonel Ted Hildreth, of the 49th Missile Defence Battalion, says: "I don't think anyone has crystal ball clarity where the threat is, where it will come from - but know that our crews are trained, ready and prepared."

A clock on the wall of the control room, showing the time in Korea, indicates where America believes at least one threat exists.

Lieutenant General Henry Obering, director of the US Missile Defence Agency, confirms that the two primary concerns for the US military are North Korea and Iran.

"I believe that a threat consists of two things: one is intent and the other is capability," he says.

"Historically of course, there has been hostile intent on the part of the North Koreans and there have also been hostile intentions by the Iranians."

Critical paradox

Tests have already been carried out on the missile defence system. The challenge has been likened to hitting a bullet with a bullet in space.

Map showing Alaska

The US military claims most interceptions have been successful.

But these tests have taken place under controlled conditions - and it is a far cry from ensuring that these missiles would hit their target if there were to be a surprise attack.

The critical paradox is this: the US has to knock down every missile but their enemies only have to penetrate the shield just once.

Nevertheless, America is pressing ahead with its missile defence shield at an unprecedented pace.

At Fort Greely, the military is installing one missile silo every month.

And it is not just in Alaska - the US also hopes to build a radar station in the Czech Republic and to site interceptors in Poland.

A US missile at Fort Greely
The US defence system is designed to intercept incoming missiles

This has sparked vehement opposition from Russia, which sees America's actions so close to its borders as offensive, not defensive.

But America, its old Cold War adversary, is not backing down.

Washington argues its system is not designed to defend the US from Russia, but rather to be effective against attack from countries with limited missile programmes, such as North Korea and Iran.

The US withdrew from the 1972 Anti-Ballistic Missile Treaty it signed with the Soviet Union in 2002.

Russia protested over the move, but has successfully tested a modernised anti-ballistic missile of its own.

Safety guarantee?

Just down the road from Fort Greely, in the small town of Delta Junction, some locals are far from convinced that they are now safer.

"I hope it works, but I'm not going to hold my breath," says one man.

Another points out that the point of building a defensive system is to save the US from having to go to war.

But the unanswered question remains: is America's missile defence shield really a guarantee to protect the homeland from any future threat of attack?

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2007 00:53

GIB, tak to ctu a stale si rikam, na tom clanku je neco divne! A ono to neni cesky. Ja uz to ale mam v hlave opravdu vsechno pomekle!

No nic, to zni pravdive a myslim ze to tak opravdu je.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2007 01:19

Co se tyka radaru, nejlepsi pro Cechy by opravdu byl takovyto vyvoj situace:

CS: S tim radarem neni problem.

US: No to je dobre protoze….bla svetove….bla…terror .bla bla.

CS: Kdy zacnete stavet, my vam dame delniky na stavbu k dispozici zadarmo.

US: No to je velkoryse protoze….bla svetove….bla…terror .bla budem vam platit $20 melounu rocne najem, protoze….bla svetove….bla…terror .bla

CS: Mi nechce aby jste platili nam nic

US: No to je uzasne protoze….bla svetove….bla…terror .bla.

CS: A dame vam k dispozici nejake pomahace az to pobezi a ty nemusi take plati

US: No to je dobre protoze….bla svetove….bla…terror .bla. Proc to delate a nic nechce?

CS: Chceme byt dobri pratele na dlouha leta. Nas zde ve stredu Evropy budete vzdy mit. Chcete privest si sem tanky, mate par km2 na to v Jiznich Cechach kdyz chcete. Chcete privest letadla? Udelame vam leteckou zakladnu, zadarmo, na Morave. Chcete si tu letat, neni problem, prodame vam benzin, radi bycho dali, ale musime se trochu koukat kam koruny jdou, stavime demokracii a svobodu, a to vezme penize a pak jsme ne moc velci.

US: No to je OK protoze….bla svetove….bla…terror .bla. A opravdu nic nechcete?

CS: No jednu malickost jestli muzeme poprosit. Kdyz by na nas nekdo zitra neb za sto let sahnul, tak prijedete a pomuzete nam mu rozbijet nos, pripadne mu zlamat nohy a zebra. Take reknete verejne ze nas mate moc radi.


Ted me asi nekdo vynada, ale verte, kdyby se Cechum takovito rozhovor podaril, tak budoucnost vlasti, a je to stale jeste dost vlast pro me, bude lepsi! Vim ze hrdost, EU a jine neni lehke prekonat, ale pro bezpecnost naroda se musi udelat vse.

Znam hodne USA, toto by pracovalo, a bylo by to dobre.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2007 05:27

PRACOVALO BY TO LEPE NEZ BLANICTI RITIRI.

Skoro urcite to nebude nikdy potreba, ale byla by to lacina pojistka. A cim vice pojistek tim vzdy lepe.

Vjezd do San Francisce uziny byl az paranoicky dobre openven a kazdy ve svete to vedel. Samozrejme nikdo nemel chut zkouset kvalitu del a tak se zde nikdy nevystrelilo na nezadouci krizniky.

Clovek nepocita ze mu schori dum, ale predsi si kupuje pojistku, kdyz tedy je rozumny. Clovek pri svoji prvni svatbe nepocita ze se rozvede, ale predsi sepise predsvatebni smlouvu, kdyz je tedy rozumny.

Male zeme by nemeli byt nerozumne, to se nevyplaci.

Misto me sem odepsat a poslat nadavky o mojem meknoucim mozku, i kdyz to asi je pravda, radsi at si dotycny psavec (psavec tod krasne slovo) jde koupit tlustou knihu svetovych dejin a zacte se do ni.


Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: KIancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 09.05.2007 22:14

[www.blisty.cz]
Celkem zajímavý článek, myslím. Na první pohled vtipný, důsledky ovšem již tak vtipné být nemusí.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 07:44

K. Minor,

je asi treba toto podelit 1000cem.

Ja myslim ze nase jednotlive smrti budou vice prozaicke, jako treba ze nam spadne cihla na hlavu. Ne ale z nebe, ale se rimsy.

Je take mozne ze to bude kvetinac pani Jitky Zahradnikove.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 07:48

Nebo jeste pravdepodobneji umreme na rakovinu vzniklou radarovim zarenim...

Je take mozne umrit na predavkovanim dobrym veprovym a pivem.

yawning smiley(

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 07:50

Jestlize nahradim generalniho tajemnika OSN p.Kerem a kruhem jeho pochopu z Anglie Australie,Polska, dostava tento bestseller az dokonale realne obrysy...

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 08:14

Jedna tazatelka uvedla toto srovnání: Při zkouškách nové izolace na raketoplánu Columbia byla americká posádka ubezpečována o naprostém bezpečí vzletu a přistání. Přesto raketoplán shořel se všemi lidmi na palubě. Právě nám zde tvrdíte, že radar bude zcela bezpečný, účinky zdravotně nezávadné a že pokud by měl poškodit lidi, neschválíte ho. Co se stane, pokud to nebude pravda, a k poškození dojde?

Pan Topolánek odvětil: VŠUDE UMÍRAJÍ LIDÉ. Někteří ve válkách, někteří při autonehodách, někteří jen tak.

Z této naprosto nezvládnuté, šokující a nehorázné odpovědi lze dovodit, že premiér ví a počítá s tím, že zde v souvislosti s radarem budou umírat lidé? Touto odpovědí naprosto jasně dal najevo, že lidé díky radaru umírat mohou, že se s tím má počítat, radar může být tedy natolik nebezpečným, že může způsobit smrt lidí. A že je si toho vědom.

Potřebujeme tedy vůbec ještě další důkazy, že radar může být nebezpečným? Potřebujeme tedy ve vládě člověka, který chce vědomě vystavit své občany nebezpečí ohrožení zdraví či života?
■ ■ ■

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 11:29

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 07:50

Jestlize nahradim generalniho tajemnika OSN p.Kerem a kruhem jeho pochopu z Anglie Australie,Polska, dostava tento bestseller az dokonale realne obrysy...

...po stopach mj. estebaka a clena ksc Jana Kato Kavana a generalniho tajemnika OSN Kurta Waldheima, jinak clena NSDAP, jizdnich oddilu SA, dustojnika Wehrmachtu pro protipovstaleckou cinnost, spoluzodpovednou osobu za rozsahle masakry v Jugoslavii a v neposledni rade prezidenta Rakouska (1986-1992).

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 12:16

V rámci logiky páně Topolánka lze budování protiraketové obrany v klidu odmítnout. Vždyť přece všude umírají lidé. Někteří při autonehodách, někteří jen tak a někteří po zásahu raketou.:-)

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 13:29

Ono je dost problematicke srovnavat astronautiku s jakymkoliv jinym odvetvim lidske cinnosti. Zadny z astronautu urcite neocekaval ze raketoplan je absolutne bezpecny.
To co pan Kolar "cituje" je nesmysl. Oni vi ze poskozeni keramickeho stitu prichazi v krajnim pripade v uvahu a ze tohle poskozeni raketoplanu zpravidla nepreziji. A urcite to vedeli od zacatku. Nedelejme z nich pitomce. Takze idiotska nebyla Topolankova odpoved, idiotska byla jiz ta otazka.
Je nekdo schopen zabezpecit nekde a nekdy "naproste bezpeci"? Treba jen pri spanku ve vlastni posteli?

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 13:51

vubec nejproblematictejsi je, kdyz odbornikum do prace kecaji hlupaci. Jestli nekoho zajima problematika spolehlivosti raketoplanu a spatny vypocet(sic) spolehlivosti, doporucuji R. Feynman: What do you care what other people think?
Dr Feynman je nositelem Nobelovy ceny za fyziku (1965).

"his experience on the Rogers Commission, straying from his usual convention of brief, light-hearted anecdotes to deliver an extended and sober narrative. Feynman's account reveals a disconnect between NASA's engineers and executives that was far more striking than he expected. His interviews of NASA's high-ranking managers revealed startling misunderstandings of elementary concepts.

In one example, early stress tests resulted in some of the booster rocket's O-rings cracking a third of the way through. NASA managers recorded that this result demonstrated that the O-rings had a "safety factor" of 3, based on the 1/3 penetration of the crack. Feynman incredulously explains the gravity of this error: a "safety factor" refers to the practice of building an object to be capable of withstanding more force than it will ever conceivably be subjected to. To paraphrase Feynman's example, if engineers built a bridge that could bear 3,000 pounds without any damage, even though it was never expected to bear more than
1,000 pounds in practice, the safety factor would be 3. If, however, a truck drove across the bridge and it cracked at all, the safety factor is now zero: the bridge is defective."

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 15:18

Neboj se my Feynmana zname...
Do byvaleho prezidenta Austrie mne nic neni. Mne zajima nebezpeci, ktere se mne zda realne. To je p.Ker a jeho kramy, jeho soldiers co sem polezou.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 15:27

Jinak verit US Army je dost osemetne, co se radaru tyce....


Toto je troch starsi clanek...


Operace Pravda" - Americkou armádou se nechala zkorumpovat i CNN
Rumsfeldovy padělané zprávy v Iráku propadají
Štěpán Kotrba

USA před časem připustily, že spustily mediální kampaň, která bude vydávat falešné novinové zprávy a články v iráckých médiích v úsilí zlepšit pošpiněný obraz Spojených států v Iráku. Články byly napsány americkými vojáky, poté přeloženy do arabštiny a nakonec umístěny v denících. Později byly tyto podvrhy představovány v mediálních monitorech jako informace nezávislých novinářů.

Na konci prosince 2004 napsaly Los Angeles Times, že Pentagon tajně platil irácké novináře. Nedávno vyšetřovatelé z americké federální komise pro dohled nad médii - Federal Communications Commission (FCC) prozradili, že vyšetřovali tucty amerických televizních stanic pro příspěvky ve vysílání, produkované Bushovou administrativou a důležitými společnostmi, které televizní stanice vydávaly vůči ostatním agenturám a divákům jako důvěryhodné zprávy.

To je obsahem právě vyšlé knihy The Best War Ever: Lies, Damned Lies, and the Mess in Iraq amerického žurnalisty Sheldona Ramptona a ředitele Center for Media & Democracy a editora čtvrtletníku PR Watch Johna Staubera.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2007 19:34

Pane PK.
Pana Štěpána Kotrbu si pamatuji ještě ze školy jakožto aktivního (opak slova pasivní) člena SSM. V jeho současné publikační činnosti, kterou nás zde občas zásobujete, shledávám, že se ve svém "světonázoru" od té doby příliš neposunul. To ve mně příliš důvěry nebudí a to zcela bez bez ohledu na souhlas / nesouhlas s umístěním radaru v ČR. Zvláště pak uvážím-li, že pan Kotrba spojil svůj profesní profil designera, s komerčními zakázkami pro ČSSD a spol (viz: [www.tendence.cz]). Lobbismus za stranu pro kterou pracuje je tak bohužel zcela zjevný a to i přes jisté mezery (vynecháno členství v KSČ - správně zde: [www.rozhlas.cz]) v životopise, který sám pan Kotrba uvádí na svých webových stránkách. Jinak nic ve zlém, ale vážně to nelze brát vážně.
M.S.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 07:32

P.Strejcek,
soudruha Kotrbu neznam a o jeho minulosti nevim nic, ale jeho clanek se mne libi.
P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 08:44

tedy zakazkami pro CSSD, ktera spise nez k odkazu Fabianske spolecnosti, se hlasi k odkazu dvou praporu Rude armady tvorenych nemeckymi socialnimi demokraty. Britske listy jsou britske, asi tak jako Navy Centrum Radotin je zakladnou vojenskeho namornictva; Navy=vojenske namornictvo a.k.a. morskoj flot, soudruzi!

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 11:03

Pane PK, chtel jsem jenom upozornit na to, ze ve veci negativniho nazoru na umisteni US radaru v CR verit clenovi strany, ktera v roce 68 nechala pres noc bez uzardeni obsadit republiku nekolika armadami fakt nejde.
M.S.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 12:08

Jděte už s tou diskusí o radaru do pr....ryč. Mě je akorát líto, že tu nebudou přímo rakety. Sovětské tu tenkrát byly. A na Brdech. A atomové. (Mimochodem bydlím přímo vedle Brdů, americké rakety by mi vadily méňě než ruské). Nazdar, hezlý den.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 14:24

Řekněme společně své NE radaru na celostátní demonstraci v sobotu 26.5.2007 v 15 hodin na Václavském nám. v Praze.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 23:36

Ja myslim ze cim je zeme mensi tim by mela mit proporcne vice chytrych a inteligentnich (to neni stejna vec) lidi ve sve populaci. Problem pak vznika kdyz zacne byt vecina lidi jako lide kteri se bude vyskytovat 26.5.2007 v 15:00 hodin na Vaclavaku.

No ale nic se s tim neda delat. Qvalita lidi je dana tim nahore. Stejne tak jako jsou bezdomovci a milijardari, tak jsou Svycarska a Etiopie.

Jsou zeme jako na pr. USA ktera si muze dovolit delat vselijake chyby, neb ma reservy a je velika a tak. Israel jiste stejne hovadiny by nedelal, neb je maly a navice tam neziji volove, a navice mohou zaskucet do telefonu svojim kamaradum v New Yorka ty by je z toho vytahli.
yawning smiley)

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 23:43

Jo zidi z New York. Ja je vzdy hrozne obdivoval a litoval jsem ze nejsem jeden z nich. Tak alespon mam ted par kamaradu nezi nimi.

K chovani Israelu mam urcite vyhrady, ale zidi z New York je zivotni model ke kteremu by Cesi meli vzhlizet a poucit se z neho.

Kdyby toto forum bylo v NYku tak by tato diskuze se nevedla. Na to jsou hosi prilis chytri.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2007 23:54

Sorry, samozrejme nejenom hosi jsou chytri, ale take zidovske zeny.
To ale by byl roman sam o sobe a tak do toho nepujdu zde.

Jen vycuj v jedne mikro-vete pro muze:
Silne doporucuji hlavne jako manzelky.

Kdyz teda nerozumne trvate na tom byt zenati.

Cha cha cha



Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2007 01:31

Jeden šíleně dlouhý článek z těch strašných kotrbovských BL:
[www.blisty.cz]
Nemáme to lehké. Kotrbovi nelze věřit kvůli jeho minulosti, vládním představitelům zase kvůli evidentní lhavosti přecházející až v bezradnou blábolivost.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.05.2007 01:58

Na tom něco je pane Minore. Někdy mám však dojem, že přestáváme věřit především sami sobě a tak se stále více odkazujeme na ty druhé. Co Kaneček? Bude pokračování? Materiálu je zde až ažsmiling smiley
M.S.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 13.05.2007 06:10

Pan Miroslav by jiste uspel kdyby si koupil sportovni sako a sel ucit a nudit studenty politickych ved.
Mozna ze by si myslili ze je vedec.

Ludvik

Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 7 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.