cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678
Aktuální stránka: 8 z 8
Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2007 15:15

Plzeňská krajská organizace Strany zelených odmítla radarovou základnu, kterou chtějí Američané postavit ve vojenském újezdu Brdy, píše ČTK , Plzeňský deník to v pondělí přinesl na titulní stránce jako hlavní zprávu dne, informuje František Řezáč(v Mladé frontě Dnes jsme tuto zprávu nenalezli?).
Ministr zahraničí Schwarzenberg však tvrdí, že česká vláda (v podstatě bez mandátu a navzdory nesouhlasu většiny občanů) americký radar prosadí i před odpor některých členských zemí NATO. Je to ideologická zabedněnost a pošetilost. Malá Česká republika nikdy nemůže vyjednávat se supervelmocí Spojených států jako rovný s rovným. Čeští politici jsou hloupí, že nevyužívají při vztazích k USA mezinárodních evropských struktur. Je s podivem, že česká vláda prosazuje stavbu radaru přesto, že ji ODS neměla ve svém volebním programu. Jak ospravedlňuje toto své rozhodnutí?

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2007 19:47

co chteji soudruzi v ujezdu Brdy uz vime;-)

BBC, Monday, 14 May 2007, 16:30 GMT 17:30 UK:

Rice rejects 'new Cold War' talk
Condoleezza Rice and Vladimir Putin (file pic)
Rice will be hoping her meeting with Putin overcomes tensions
US Secretary of State Condoleezza Rice has dismissed talk of a new Cold War between Russia and the US, at the start of a visit to Moscow.

Ms Rice said "I think the parallels just frankly have no basis whatsoever", while acknowledging that "it's not an easy time" for Russian-US relations.

The Kremlin has expressed strong opposition to US plans to deploy a missile defence shield in Europe.

Washington's backing for Kosovo's independence has also been attacked.

For her part, Ms Rice has criticised what she sees as democratic setbacks in President Vladimir Putin's Russia, says the BBC's correspondent at the state department, Jonathan Beale.


US missile defence graphic

How defence system works

Her key meetings will take place on Tuesday, when she meets Mr Putin and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov.

She said she did not like the current "rhetoric" surrounding US-Russian relations, but added that "it's not a time in which I think any sort of cataclysmic things are happening".

Recently Mr Putin accused the US of making the world a more dangerous place.

The United States believes Mr Putin has backtracked on democratic reforms, but at the same time the Bush administration needs the support of Moscow on a range of issues, says our correspondent.

Czech radar

Ms Rice will be trying to reassure Russia about its plans to extend the US missile defence shield in Eastern Europe.

Russia remains vehemently opposed to having more US military hardware so close to its own backyard, our correspondent says.

The US opened talks with Poland on Monday over its plans to locate part of its defence shield on Polish soil.

The US wants 10 interceptor rockets there to destroy any long-range ballistic missiles fired at the US from the Middle East.

Warsaw has indicated it will back the plan if it improves Poland's security.

The US also wants a radar base in the Czech Republic.

Ms Rice will additionally try to overcome Russia's objections to efforts to help Kosovo on the path towards independence. Russia believes Kosovo should remain part of Serbia.

Washington also needs Russia's support to keep up the international pressure on Iran's nuclear programme.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2007 20:28

:-D
jeden cas jsem si myslel, ze nejvetsi demagog, ktereho znam z diskusi, je pani G. Ale musim uznat pane Kolari, ze Vam nesaha ani po kotniky ;-) .

Tak jsem si rikal, kdyz jsem cetl ten clanek se Schwarzenbergem, ze si to asi nenechate ujit, ale tohle jsem fakt necekal :-( . On totiz vubec nerekl, ze si to CR prosadi navzdory komukoliv, ze pane Kolari ? Jenze to by se odpurcum radaru prilis nehodilo jako argument, tak se to "trochu", hezky jako to delali komunisti, upravi k "obrazu nasemu" (to "nasemu" je tam docela dulezite, protoze demagogove vetsinou neumeji mluvit sami za sebe, protoze vlastnich nazoru mnoho nemaji, a aby svym plkum jakoby dodali vahu, pridavaji sluvka MY, NASE, SPOLECNE, VYBUDUJEME, ZAKAZEME, ...).

Zacinam mit pocit, ze jste propadl jiste psychoze, a mel by jste navstivit lekare ;-) .
A ja osobne si zacinam myslet, ze vzhledem k drobne zmene politickych vah v americe a ke zverejnenym skrtum se stavet nebude zrejme nic. A pokud by se snad neco stavelo, je to presne tak, jak to rekl nas ministr zahranici, zalezi totiz jen na rozhodnuti Ceske republiky, zda to povoli, a na USA, zda to jeste bude chtit stavet, az pan Ker pripadne odejde z uradu.

Mimochodem pane Strejcku, je nejaka moznost, jak jakesi starsi tema uzavrit a ponechat ho jen pro cteni ? Tahle diskuse/vlakno se podle meho nazoru zacina stavat trochu neprehlednou, a jeji uzavreni (ponechani pro cteni) by mozna stalo za uvahu. Necht si pak kdokoliv zalozi vlakno nove, klidne na stejne tema (ale pokud se zdejsi diskutujici domnivaji, ze je to jeste unosne a prehledne, tak je me to celkem jedno ;-) ). Vypada to, ze takto by to tady za chvili bylo jen o radaru ;-) , vzhledem k "delce" vlakna ...

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 00:17

Pane Tomme, s diskuzí mohu udělat cokoliv, ale myslím, že téma, které bude nezajímavé, dlouhé, zmatené a pod. logicky přestanou čtenáři navštěvovat a následně skončí v zapomnění samo. Nemá smysl tomu jakkoliv technicky pomáhat.
Zároveň využiji tohoto vstupu k poděkování všem návštěvníkům cernosice.org. Dne 14. května 2007 jsme společně překročili první magickou hranici celkového počtu návštěv 10.000.
Ještě jednou díky moc, i nadále DOBRÝ PŘÍSTUP vám přeje M.S. + P.K.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: ludvik (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 02:25

pane Strejcek,ANO.veci maji sami zapadnou.jinak to je kluzka plosina a pak,vseobecne, kdo by mohl rozhodovat cemu se ma pomoci.to nejde.

dnes dost pisi neb jsem zde na letisti v Oregonu,let ma 5 hodin zpopzdeni a ja se NUDIM vice nez nudista.

ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 03:33

Jak myslite pane Strejcku. Je to metoda bezne pouzivana v ruznych, zejmena tchnickych diskusich. Aby se jako aktualni tema netvarilo vlakno, kam prispiva jeden nebo dva diskutujici, ale pro vetsinu uz je to tema stare a nezajimave, ktere svou delkou, pripadne svym starim, uz vetsine prekazi, nebo ji nezajima. A pokud by to tema bylo opravdu natolik zajimave, ci zavazne, zcela jiste by vzniklo vlakno nove, kratsi, prehlednejsi a mozna i o to zajimavejsi ;-) . V takovych diskusich pak vlakno muze uzavrit, ci opet znovu otevrit, bud zakladatel vlakna, nebo prave admin.

Ale Vy jste admin. Me osobne je to celkem jedno. Jako "registrovany" tady vidim nove prispevky hned. Ale i tak musim odrolovat cca 12 stranek diskuse o radaru pri docela podrobnem rozliseni, abych se vubec dostal i k ostatnim tematum ;-) . A pokud nejsem prihlaseny, tak sice vidim, kdo a kdy vlozil novy prispevek, ale uz jsem si taky vyzkousel, ze najit pripadny novy prispevek, pokud neni vyslovene na konci vlakna, muze byt taky docela zdlouhave.

Kazdopadne hezky den ;-)

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 09:24

Tomme opet vam selhala pamet, proto vase urazky ponecham stranou . Pro oziveni vasi pameti...

Pises... :-( . On totiz vubec nerekl, ze si to CR prosadi navzdory komukoliv, ze pane Kolari ?

V mem blogu bylo napsano ze Ministr chce radar prosadit proti odporu nekterych clenskych zemi NATO, coz bylo uvedeno v tisku nekolikrat...Pokud neveris zde je link napr. na HN, vim ze nemas rad BL,[svet.ihned.cz]

Pises..... hezky jako to delali komunisti, upravi k "obrazu nasemu" (to "nasemu" je tam docela dulezite, protoze demagogove vetsinou neumeji mluvit sami za sebe, protoze vlastnich nazoru mnoho nemaji, a aby svym plkum jakoby dodali vahu, pridavaji sluvka MY, NASE, SPOLECNE, VYBUDUJEME, ZAKAZEME, ...).+ dalsi odstavecek

Toto ponecham stranou, nak mne to nezasahlo.

Prekvapuje mne vsak, ze chcete uzavirat nejctenejsi tema na foru, to se mne dost nelibi. Toto je spise typicke pro roky pred 1989.
Nechcete zde take zavest povinou registraci?

P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 09:54

Pane Kolari, vubec me nezajima, jestli to zkomolila media nebo az Vy. To, ze ctete jen titulky a ignorujete skutecnost je pouze Vase blbost.

Cituji z clanku, Vami uvedeneho:
"Česko je připraveno k diskusím a bude otevřeně hovořit se všemi partnery v NATO a vysvětlovat všechny aspekty," řekl Schwarzenberg. "Jasné je však jedno: Konečné rozhodnutí padne u nás," uvedl ministr. ČR přitom podporuje integraci protiraketového štítu do NATO, jak to jen bude možné.

Nevim jak Vy, ale nikde jsem tam nenasel, ze si to CR prosadi navzdory cemukoliv (od naseho ministra to je pouhe konstatovani zakonnych faktu, nic vic, nic min - proste to rozhodnuti ano nebo ne padne jen u nas v CR). A tady prave zacina ta Vase demagogie. Takze verte, ze me pamet rozhodne neselhala. A presne tohle delali i komousi. Vzali fakta a upravili je k obrazu svemu, aby mohli manipulovat tupe stado ovci. Dnesni media to delaji z trochu jinych duvodu a sice kvuli "sledovanosti a klikum". Ovsem demagogove Vaseho typu to velmi radi pouzivaji jako "slovo svate" ...

A to ze uzavreni neprehledneho vlakna nazyvate cenzurou, to jsem od Vas presne cekal. Mozna az navstivite vice diskusnich for, kde skutecne funguje jakasi smysluplna diskuse, a rozumna moderace, ze pak pochopite. Pravda, jsem trochu idealista, protoze Vy to podle me nepochopite ani pak. O tom, jak se nalozi s nejctenejsim tematem rozhoduje nastesti admin, a ne Vy. Jestli o tom chcete rozhodovat, doporucuji Vam zalozit vlastni web s vlastni diskusi. Ja jsem to jen navrhl, protoze to tema diky zejmena Vasemu kopirovani blabolu zacina byt podle me pozvolna dosti neprehledne a domnivam se, ze to tak vidim nejen ja. Nejsem totiz prvni, kdo se ozval.

Na zaver, pro me je toto posledni prispevek do tohoto vlakna a dekuji jeste jednou panu Strejckovi za pokus o zprehledneni diskuse. Jeste stale verim, ze i pan Kolar pochopi, ze mu nikdo jeho "hracku" ani nerozslapl na pisku, ani mu ji nevzal ;-) ...

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 11:02

Tomme,
pises ...Nevim jak Vy, ale nikde jsem tam nenasel, ze si to CR prosadi navzdory cemukoliv..., to nenajdes neb jsi to psal ty a nepamatujes si ani co jsi psal v minulem prispevku, v mem blogu bylo psano, cituji:
...americký radar prosadí i přez odpor některých členských zemí NATO.

Je s podivem, ze prave vy mluvite o demagogii.
P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 12:22

:-D
Tak ten muj minuly prispevek preci jen jeste nebude posledni ...

Pane Kolari, zkuste porovnat tyto dve citace ;-) :

Citace od Vas:
Ministr zahraničí Schwarzenberg však tvrdí, že česká vláda (v podstatě bez mandátu a navzdory nesouhlasu většiny občanů) americký radar prosadí i před odpor některých členských zemí NATO. Je to ideologická zabedněnost a pošetilost.

A primo z toho clanku (citovano mnou):
"Česko je připraveno k diskusím a bude otevřeně hovořit se všemi partnery v NATO a vysvětlovat všechny aspekty," řekl Schwarzenberg. "Jasné je však jedno: Konečné rozhodnutí padne u nás," uvedl ministr. ČR přitom podporuje integraci protiraketového štítu do NATO, jak to jen bude možné.

A ted mi ukazte, v cem ja jsem demagog ;-) . Vy jste sem citoval nejakyho trotla, co si to prekroutil po svem, coz se Vam ocividne dost zamlouva (to prekrucovani skutecnych faktu), misto uvedeni odkazu na clanek s citacemi prave ministra zahranici (a ne jen papouskovani tendencnich titulku tech clanku). On totiz ministr zahranici zcela urcite nikde nerekl, ze si radar prosadime navzdory vsemu a vsem (tedy nikdo nikde jeste nerekl, ze tady radar bude stat). Jedine co bylo receno je, ze to konecne rozhodnuti typu ANO/NE je jen a pouze na CR, na nikom jinem.

Je s podivem, ze je tolik lidi, co tak elementarni vec nechapou :-D ...

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Donopenzil (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 15:06

Tomme,
znas me? .......[www.pfizer.cz]. Muzu ti pomoci.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 15:17

to snad neni možný !!! to se nadá ani číst taková GUMMA 1 jako je tomm 1 snad nikde ve vsech postkomunistickejch zemich nebeha !!!

tomme 1 si GUMA !!!

Saslík

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 15:26

Tomme 1 mimochodem ja bych ten radar umistil za tu zatacku u nadrzi - tam nikdo nejezdi 50 km v hodine !!! ale moc s tebou dlouze diskutovat nebudu. jsi grafoman a demagog.
Saslík

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2007 15:33

Tomme, to uz se neda vazne cist...
Mimochodem slibujes, ze jiz zde nebudes psat a propagujes paraelni vetev tohoto tematu, ale nak se tam nepresouvas. Chapu, mas problem s pameti...
Jinak ja te tam netlacim, klidne budu dal na tve prispevky reagovat. Snazim se byt trpelivy.
S pranim pekneho dne P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2007 09:50

Tak toto je demokraticka diskuse. Nazory o vyprokovani nove valky ve zbrojeni se mne jevi az prilis zretelne...
Pokud se vam take nelibi US radar pak mozna malinko pomuze vase ucast 26.5 na Vaclavskem namesti.

Spojené státy nedovolí Rusku, aby jim zabránilo ve vybudování protiraketové obrany v Evropě, konstatovala americká ministryně zahraničí Condoleezza Ricová v Moskvě.
"Myslím si, že nikdo neočekává, že Spojené státy dovolí, aby někdo vetoval americké bezpečnostní zájmy," řekla po setkání s ruským prezidentem Putinem.
Vice na BL.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Mila (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2007 21:35


Jdi na stránku: Předchozí12345678
Aktuální stránka: 8 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.