cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 6 z 8
Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 08:58

Ludviku, to ze si zil v USA ti nak stouplo do hlavy.
V USA si ale mozna leckdo o tobe nemysli ze jsi american.
Jinak jsem psal, ze znam rodile americany a tem verim vic nez vam.
Ty preci nejste american, jsi porad Cech.
P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 14:30

Ja tu ziji 40+let, poradne jsem se jeste anglicky nenaucil ale za to cesky jsem jiz zapome.
yawning smiley)

V Praze jsem se sice narodil, ale jako Cech se definitivne, definitivne necitim.

USA me mozna stoupla do hlavy, no bylo co stounout.

USA me mozna stoupla do hlavi, ale asi jinak nez si myslite.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 16:16

Ludviku, dik za odpoved.
P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 17:55

V Brdech začíná být rušno. Přijíždí američtí odborníci na radar a začínáme vrtat, měřit a sondovat. Vypadá to, že se brzo bude do základů lít beton, přestože jsme si nedokázali ještě vyjasnit, proti komu má být tento protiraketový systém namířen. Jisté je pouze, že velmi spěcháme. Česká vláda v nótě, kterou odeslala na americký břeh ujišťuje, že sdílí pocit ohrožení a na nás valících se hrozeb. Jen jsme si za tu dobu, co se nóta připravovala, nestihli v parlamentu říci, přesně jakých hrozeb.
Takže už vyměřujeme, sondujeme, prozkoumáváme terén v Brdech, ale přitom se vyhýbáme veřejnému mínění, vyhýbáme se debatě, vyhýbáme se parlamentu, stejně jako se USA v této věci od začátku vyhýbají Severoatlantické alianci, jejíž jsme společným členem. V žádném parlamentním výboru jsme neslyšeli žádného opravdového českého odborníka, který by potvrdil údajná rizika a hrozby pro Českou republiku a který by se za tento projekt na našem území postavil. Není divu, že na zahraničním výboru z úst jednoho z našich vysokých představitelů zaznělo, že nejde jen o hrozby, ale že to je především velké politické rozhodnutí.
Takto politicky asi nejspíš uvažuje Rada města Plzně i Rada Plzeňského kraje, vedená panem hejtmanem Zimmermanem, tedy orgány, které jsou ovládány ODS a které vydávají prohlášení, ve kterých vítají příchod amerického radaru do Čech. Připomíná mi to Miroslava Horníčka, když před mnoha lety ve svých Hovorech tvrdil, že v této zemi jsme mimořádně pružní v chystání vítacích transparentů, podle toho, kdo silný zrovna vstupuje do země.
Na otázky, které se v této veřejné debatě kladou, se zásadně neodpovídá. Na parlamentním výboru vám nikdo neodpoví, jak má fungovat celý systém protiraketové obrany po dokončení v roce 2011, jak bude fungovat jeho 250 antiraket, 9 radarů a senzory na družicích v kosmu, jak bude celý systém řízen, jak to bude s velením, kdo bude zodpovědný za spuštění, nikdo vám neodpoví, jak budou součásti toho systému chráněny, když je evidentní, že je určen pouze a výhradně proti mezikontinentálním balistickým střelám, ale na základnu v Česku a Polsku mohou zaútočit rakety středního doletu, proti kterým dnes nemáme ochranu. Nikdo vám neodpoví, na jak dlouho zde má být základna zřizována. Klademe otázky stejné, jaké z ní i v americkém Kongresu, například 27. Března tohoto roku, kdy na schůzi Podvýboru pro strategické síly jeho předsedkyně Ellen Tauscherová se na závěr podivila nad tím, že tato administrativa současného prezidenta USA chce rozmísťovat ve střední Evropě systém strategické obrany, který nemá zvládnutou technologii, jenž nebyl dostatečně testován a zároveň kladla otázku, jak to, že tu USA postupují bez koordinace NATO a pokoušejí se tento systém prosazovat pouze na základě dvoustranných smluv s Českou republikou a Polskem.
Otázek je obrovské množství. Začínám si jen myslet, že na ně nikdy nedostaneme odpověď. Základní strategie je skutečné debatě se vyhnout, občany obejít, prostě všechny názory plebejců nechat stranou.
Ohromení by měla vyvolávat slova ministra Schwarzenberga, který si klidně dovolí v zahraničí říci, že Česká republika bude požadovat zvláštní bezpečnostní garance od USA, protože si není v NATO jistá, že se bezpečnostní garance týkají nových členů stejně jako starých. Tohle by měl pan ministr vysvětlit. Pamatuji si, že když jsme vstupovali do NATO před deseti lety, tak tehdejší představitelé ODS i další politici všichni recitovali, že hlavní přidanou hodnotou NATO je jednota a konsensus. Zdůrazňovalo se, že oproti Varšavské smlouvě v NATO není rozdíl mezi malými a velkými. Článek 5 Washingtonské smlouvy o vzájemné pomoci v případě útoku na kohokoliv platí pro všechny stejně. Dnes se od pana ministra dovídáme, že tomu tak bůhví proč není. Nevím, jak na to přišel, ale v každém případě je to projev nepochopitelné neloajality vůči Alianci a přímé zpochybnění spojeneckých závazků.
V téhle podivné debatě – nedebatě jde zdá se o víc než jen o jeden radarový systém na našem území.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 18:27

Američtí vojáci tloustnou. Pomohou koktejly


Procento mladých lidí s nadváhou, kteří se hlásí do armády, soustavně roste. Armádu tento stav znepokojuje zejména v souvislosti s potřebou naplnit stavy vojsk pro operace v Iráku a Afghánistánu.

11:00 | 31.3.2007 | rst, ČTK

New York - Amerika tloustne a vojáci s ní. Armáda nechce obézní rekruty přijímat, jenže musí. Jinak by totiž neměl kdo bojovat v Iráku a Afghánistánu.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 18:47

Ludviku, jaky je tvuj nazor na Guantánamo?

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 19:44

Pane Kolar, to je porad samy dotaz. Odpovedi neumite? Mam obavu ze pokud nenajdete vhodny zdroj pro oblibenou metodu copy&paste tak jste ztracen. Zkuste predstavit vlastni nazor.
Zatim vsichni vi co nechcete. A co vlastne chcete?

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 00:54

Amigo: To je tezke rici co chce tento pan Kolas. Ja bych hadnul ze je to starsi pan, tak asi 60 let, jako ja. K jeho postoji k zivotu asi prispel dost komunismus. Verim ze to nebylo lehke budovat lepsi zitrky.

Ja drive pil cervene vino a kouril opium. Nekdy kdyz jsem byl zliskany tak jsem si predstavil sebe na Italsko/Yugoslavske ve svojich 20 letech a vzpomel si na to jak malilinko zchazelo abych po jiz druhem neuspechu se nevratil zpet do CSSR. Hruza me vzdy otrasla. No nevratil jsem se. Na potreti jsem po 4 dolezl do Italie. Byl to muj nejlepsi a nejdulezitejsi den zivota. Byl to ultimatni svobodorgasmus.

Pan Kolar:
No ku Guantánamo. To by byla alepon 50 minutova prednaska kterou bych Vam pane Kolar musel dat. No Vam mozna by musila byt dvou hodinova. yawning smiley)

Chcete-li vycuc s toho tak vam musim rici ze me Guantánamo sere, a Iraq a nas pan president Ker me sere take.

Proc, no na to by bylo tech 120 minut treba.

Jak jsem psal, USA ma hodne spatneho a je spatna zeme, ale je lepsi nez ostatni.
yawning smiley)

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Mila (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 08:37


Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 18:24

Pan Musil je velice konzervativni, ale to je jak to on vidi. Toto je velice complikovana vec a jsou ruzni odbornici kteri vidi tyto veci jinak, ale ja mu jeho nazor neberu.

Co se tyka me, ja byt jen Cesky obcan trvale bydlici v Cechach, tak bych radar definitivne chtel ale musim se zahanbene priznat ze bych radsi aby radar byl ode mne tak alespon 100 km vzdalen.

Kdyby to nebylo mozne, tak bych stale radar stale chtel, ale asi bych paranoidne stenu domu smerujici smerem k radaru pokryl plechem. Jak presne, o tom bych jeste musil premyslet.

Proc bych radar stale chtel? Ja take totiz verim ze jen paranoids prezivaji, a ja vidim v Rusku a v jinych barbarskych zemich hlavne na vychod od Cech vetsi nebezpeci nez v 10 radarech za humny.

Take vim ze kdyz dojde za skolou ku rvacce, je dobre mit za kamarada nejsilnejsiho kluka ze tridy ktery chodi denne trenovat chodi do boxu. Ona totiz dobra rana ocelovym boxerem je lepsi nez 1000 EU uredniku i s dobre orezanymi tuzkami.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 18:04

Ludviku, jestli mate na mysli Euklidovskou vzdalenost, pak by se podle Vas musela oplechovat vetsi cast Prahy. Pan Musil nejspis studoval elektrofakultu a pamatuje doby, kdy na Strahove byla rusicka zahr vysilani, jejiz vykon umoznoval mj. na bloku 11 v pokoji sirky 2kridlovych dveri natahnout smycku a pres ni indukci rozsvitit zarovku. Otazky, kde tehdy byli bolsevici, co jim tohle nevadilo, a kde jsou dnes,
si laskavy ctenar zodpovi sam.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2007 00:17

HURRAAA,nova vyhoda komunismu ktera take buhuzel odpadla yawning smiley&.
Slo svitit zadarmo!

No pravda toto neprebije tu nejvetsi vyhodu.
Kdyz totiz clovek utekl z komunistickeho raje, tak byl v Zapadni Evrope zakon ze cloveku musili dat imigracni papiry a ze kdyz clovek chtel, mohl automaticky jit do USA se zelenou kartou. Ja to udelal a za to vdecim jenom spojovacum proletaru vsech zemi.

Co se tyka plechovani, tak to byl trochu zert a ja jen sobecky myslil si udelat Faraday Cage ze svojeho domu. To by pracovalo akorat bych nemohl pouzivat mobil v posteli a dum by mohl zacit rezavet.
yawning smiley#

Proc to vlastne chteji stavet blizko Prahy? Proc ne nekde v horach na severni Morave, nebo tak, kde je malo lidi? Ty Americani taky vse jen komplikuji, a pak chudaci jako ja maji vysoke dane a plati na vse.

Doufam alespon ze z mojich penez se nebude nejaky frajer z Pentagonu snazit podplatit Ceske politikare. Jiste by pohorel, nebot vsichni politikari kteri maji moc rozhodovat by jiste uplatek nevzali.


Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2007 13:59

Radaru v Česku nebráníme, hlásí NATO (kdo ze rikal, ze to nebude i pro Evropu ? ...)
[zpravy.idnes.cz]

Bush přiletí kvůli radaru (to jen pro zajimavost a uplnost ...)
[zpravy.idnes.cz]

A jeste neco z "JPP". Dnes rano jsem zaslechl cosi ve zpravach, ze jakysi rusky predstavitel rekl, ze mu zakladna v cesku ani polsku nijak nevadi. Pokud by nekdo dokazal sehnat odkaz na tuhle informaci, budu rad. Ja ji v psane podobe nenasel (ale je fakt, ze jsem hledal jen par minut ...).

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 14:53

Tomm 1 je Guma !!

Saslík

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 12:47

Tomme 1!

Neni to spise takto:

Zítra si v norském Oslu dávají dostaveníčko ministři zahraničí NATO, aby se během dvou dnů pokusili doladit své různé pohledy na americký plán raketového deštníku v Evropě a zároveň uklidnit a získat k součinnosti Rusy. To je úkol pro jedno setkání až příliš velký.
Jak totiž přesvědčovat Moskvu, když mezi Američany a Evropany navzájem není úplně jasno o naléhavosti íránské raketové hrozby a spojenecké vlády si od amerického generála Henryho Oberinga teprve nechávají vysvětlovat, jak má systém fungovat a že Rusko neohrozí?
Od Osla USA přesto očekávají, že bude určitým zlomem a že své ovoce přinese obsažný brífink, který minulý čtvrtek o deštníku uskutečnil Obering v Bruselu na zasedání Severoatlantické rady posílené o experty z jednotlivých zemí.
Setkání ministrů v Norsku předchází americká diplomatická ofenzíva. Ministryně zahraničí se minulý týden radila se svým českým protějškem Karlem Schwarzenbergem, Obering absolvoval „kolečko“ v Praze a šéf Pentagonu Robert Gates přesvědčoval Kreml a pak zamířil do Varšavy a Berlína.
Jestliže však Obering v Praze prohlásil, že USA nebudou čekat, až se íránského raketového programu bude obávat i Rusko, tak to stejnou měrou platí i na spojence. V podstatě jde o to, zda všichni Evropané naskočí už teď do amerického rychlíku, který jede výhradně podle vlastního jízdního řádu a nemíní stavět na žádné mezi, nebo až později!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I přesto je ve hře soudržnost spojenců, na níž mají USA dlouhodobě také zájem, i když momentálně jim je patrně košile bližší než kabát, protože v Evropě míní chránit i své zájmy a vojenské síly.
K evropským neshodám a vícehlasu kolem antiraket však Američané přispěli sami. Projekt realizují bilaterálně s Polskem, Českem, Británií a s Dánskem, aniž chtějí čekat na alianční konsenzus. Ujišťují současně, že proti střelám dlouhého doletu ochrání všechny spojence, což zavání stylem „my víme víc než vy“.
V témže duchu se už odehrála invaze do Iráku a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg minulý čtvrtek na konferenci o raketové obraně ve Washingtonu připomněl, že její „omezený úspěch“ se rovněž podepisuje na postoji veřejnosti k USA a v případě Česka k radaru.
V tak vážné věci, jako je účel, fungování a politické dopady raketového štítu, nelze zjevně čekat na poslední chvíli, respektive přizpůsobovat debaty v NATO lhůtám, v nichž Kongres USA právě rozhoduje o přidělení prostředků na projekty Pentagonu. Z druhé strany měly být evropské vlády NATO iniciativnější v informování o raketové obraně, když se už na summitu 2002 v Praze shodly, že riziko napadení roste a loni v Rize s USA dokonce schválily studii proveditelnosti. V Oslu tak mají oba břehy Atlantiku možnost dohnat časové manko, aby se napříště netvářily zaskočeně.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2007 13:59

:-D
Vzdycky se musim uprimne smat, jak skvele mate "prognozy a informace", skoro jako by jste na vsech tech jednanich byl ... ;-) . Jinak by jste zrejme tezko vedel, ze jde o "presvedcovani", a ne jen o vysvetlovani apod (videno mym pohledem - ja totiz samozrejme nevim, jakym stylem tam amici jednaji, zato Vy zcela evidentne ano ;-) ).

Mam pocit, ze tak trochu rad zapominate na to, co jsem napsal hned na zacatku tohoto vlakna. Takze znovu opakuji, ze ja nehodlam radar prosazovat, a tedy vnucovat ani Vam ani nikomu jinemu. Stale plati muj nazor, ze jsem prozatim spise pro radar na Brdech (stejne jako Vy jste kategoricky proti - a to zrejme i kdyby Vam kdokoliv rikal cokoliv - Vy podle me zadne argumenty ani slyset nechcete ...). A stale plati muj nazor, ze jsem byl pro jednoznacne vyjadreni ANO tem stavajicim jednanim (a jsem rad, ze se tak nakonec stalo).
Pokud by od toho dalo NATO, respektive jeho Evropsti clenove, ruce pryc, pak bych pro umisteni zakladny nebyl (coz nijak nesouvisi s tim, ze jsem byl jednoznacne pro ta stavajici jednani, a tudiz i pro ziskani dalsich informaci). Osobne se vsak domnivam, ze tezko by nekdo pustil do medii informaci zminenou v mnou vlozenem odkazu na clanek, aby to vzapeti zcela dementoval na nejakem dalsim jednani NATO.

Takze opravdu nevim jak to je ;-) . Vase predstavy ale opravdu nesdilim.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 11:06

V jistem ohledu mas Tomme pravdu. Jsem k argumentum USA hluchy. Moje duvera k teto zemi je velmi mala. Souvisi to s jeji zahranicni politikou.
Jak se libi tobe to co se deje v Iraku ci Afganistanu? Ci to co se stalo vlivem agrese USA v jinych zemich ktere snad nemusim ani jmenovat.

P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 15:50

:-)
Tak predevsim jsem v zadne z tech krizovych zemi nebyl (Vy zrejme ano), takze to bohuzel nemohu posoudit. A nebyl jsem tam tedy ani pred jakoukoliv invazi, ani potom.

Vami zminene aktivity se mi libi asi stejne, jako soucasne aktivity rusu na Kavkazu, jako soucasne aktivity Ciny v Tibetu (a jinde v oblasti), a libi se mi i stejne jako ruske aktivity starsiho data mimo jine taky v Afghanistanu, a pak ve vsech republikach byvaleho SSSR od II.svetove valky, a i u nas. Stejne tak se mi libily aktivity Saddama v Kuvajtu a i jeho metody boje proti "vnitrnimu nepriteli". A asi bych ten seznam dokazal jeste hooodne natahnout. Ale nemam, jako Vy, tendenci videt zlo jen v soucasne nejvetsi velmoci, a jsem dalek toho, abych vsechnu vinu hodil prave na jejich hlavy. Proste, rada veci se mi nelibi, a to nejen u amiku. A nemam ve zvyku nadavat na nekoho jenom proto, ze je nejvic videt ...

Co se tyka Iraku, kdyby jste cetl, co pisu, pak jsem Vam psal, ze Saddama meli nakopat do zadku uz kdyz ho hnali z Kuvajtu, a nemeli se ohlizet na medialni kampan (a meli tehdy zarazit "valku v primem prenosu"). A pokud mam srovnat Afghanistan versus Irak, tak mene rozporuplne pocity mam z toho Afghanistanu (ale po shlednuti jednoho zajimaveho dokumentu opravdu jen o malo). Myslim si, ze druhy vpad do Iraku pod zaminkami, ktere se ted momentalne probiraji v jinem vlakne, byl dosti zoufaly omyl - ale kdo nic nedela, tak holt takovouhle chybu neudela; je ale otazka, jestli je horsi "neco" delat a obcas slapnout do hov.., nebo je lepsi "delat papirovani a diplomacii", a casto tak zpusobit jen skody jine, nekdy vetsi a jindy mensi, a to ani Vy, ani ja asi neposoudime, to snad mozna nasi vnuci nebo pravnuci).

Mimochodem, jste si tak jist, ze kdyby Usama mel moznost dal nakladat se svymi financnimi prostredky nikym nerusen, ze by se nepustil do podpory vyvoje mezikontinentalnich raket v nejakem diktatorskem rezimu, ktery by mu byl naklonen ? A ze by se mu to nepovedlo ? Ja osobne bych rekl, ze to pro Usamu rozhodne nebylo nerealne. Ted to jeho pripadni nasledovnici maji o poznani tezsi. Ale to je jen muj nazor, protoze to samozrejme tezko muzu vedet.

A stejne tak by me zajimalo, jste si tak jist, ze ten vpad do Afghanistanu a Iraku natolik zvysil bezpecnost Evropy, ze se zadnych raket z dotcenych oblasti nemusime bat a tudiz zadna protiraketova ochrana neni potreba ? Jenom podotykam, ze radar podle me nikdy nemuze byt obrana proti raketam rusu. Ti proste prijdou "po svych", a vezmou si, co jim libo, a kdykoliv si zamanou. Jen mozna budou trochu vic vahat, kdyz tady budou mit vliv amici, aby to nebylo kvuli nejake "ptakovine" (jako treba hrozba "prevratu" v 68 ...).

Ale Vy na otazky podobneho typu zasadne neodpovidate, takze se to asi nedozvim ...

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 18:35

Pane Tajnej pisete: "Ti proste prijdou "po svych", a vezmou si, co jim libo, a kdykoliv si zamanou. Jen mozna budou trochu vic vahat, kdyz tady budou mit vliv amici, aby to nebylo kvuli nejake "ptakovine" (jako treba hrozba "prevratu" v 68 ...)"

O tomto jsem se snazil psat tam vedle v tom mojim halekani o revolverech. Ve zkutecnosti me tak ani nejde o skutecnych strelnych zbranich, ale po postoji jednotlivych lidi k zivote, o osobni svobode a o tom jak se proste ma dustojne zit. Jiste to zni banalne ale ja to neumim lepe vypsat.


Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Z, Smutný (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 00:05

Žasnu co je zde expertů ve věci zahraničních věcí, USA a radaru. Není Vás škoda si dopisovat jen na těchto stránkách? Co tak Ministerstvo zahraničí? Nebo komise EU? Případně expertní skupina presidenta Putina?
Vážně.
Proč vadí tak radar a silo s raketami které místo hlavice mají kus ocele? Proč stejně neprotestujete proti tisícům raketám Ruska (cca 8.500 raket s jadernou hlavicí) když jistě část je namířena na naše území? Proč neprotestujete když vám tak vadí politika USA, stejnou silou proti spuštění nové ponorky Dolgorukij vybavenou novými druhy raket schopné zasáhnout jakékoliv místo na zemi? Proč vám vadí radarová základna když podobná tu již je v režii NATO? Kde jsou obránci míru a odchodu USA z Iráku, když Rusko vstoupilo do Čečenska a Gruzie? Proč neprotestujete proti výrobě plutonia pro výrobu jaderných zbraní a zkouškám balistických raket v Iránu, které již teď jsou schopné zasáhnout část Evropy včetně nás? Víte jaká hrozba nám bude hrozit v roce 2011 kdy má být dostavěn radar, nebo chcete mít zdarma rentgen?
Vážně si myslíte, že když nebudete mít zbraň tak kulka nepřítele vás jistě mine?
Chápu slova o připosranosti která v tématu byla uvedena. Dodal bych i další.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 01:46

Otázka je, kdo je ten nepřítel. Největší nepřítel samotných US sedí v Bílém domě.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 01:57

A pane Smutný, myslíte si, že je horší mít dům vedle řeky, nebo vedle radaru? Ta řeka tam byla odjakživa.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 04:58

Pane Smutny, ja se take divim.

On Cesky narod je asi takovy mirumilovny a doufa ze to nejak, snad dobre, dopadne. Nekdy takove doufani dopada spatne v historii Ceske.

Hlavne aby to moc nestalo a zbylo na pivo a slane housky.

Ja se tomu trochu nedivim, neb Ceske pivo a slane housky je lahoda a nesmi schazet v zivote. Me bohuzel schazi. No az prijedu tak se tim zase predavkuji.

Navice si dam sulc a tlacenku. To tu je ale jen v Nemeckych obchodech, spatne a drahe jako cert.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 05:11

Co se tyka toho Jirky Kere v Bilem Dome, tak vite uz ze me sere. Mozna ze to ma vygumovane z doby kdyz chlastal nebo si zase nahyba tajne vecer v ovalu od stolem. Zajimalo by me jestli nekdy hodi savli a jestli to tajna sluzba pak musi gruntovat. Doufam ze na to odlozi samopal aby si neprostrelili kybl.

No to Clinton tam mel zdravejsi fun. Ja si vzdy predstavuji jak Bill, pres telefon, dovoluje bombardovat Jugoslavii a Monika pri tom kleci a pilne se stara o vudce. A proc ne. Kdyz uz se do ovalu doskrabal, tak musil kluk mit nejakou legraci.

Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 08:23

Zvlastni je ze kdyz lhal Klinton, prisel o prezidentstvi, p. Ker to delala denne a nic se nedeje. Jo holt byla v tom ucelovost....
P.K

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 08:26

Vážení,

domnívám se, že lidé u vesla v ČR jsou bezvýhradně pro splnění všech přání přícházejících z Oválné pracovny Bílého domu. Amerika ví, že tito lidé nemají zajištěno teplé místečko. Dále Bushovi chlebodárci vědí, že to musí stihnout pokud jejich muž sedí v té oválné místnosti. Tím chci říci, že nestačí se soustředit na odmítnutí základny, píše Suhail Abu Nofal. Navrhuji:

1. Zkoumat ústavu ČR, zdá umožňuje, aby se český stát zřekl suverenity části území ve prospěch cizí státní moci, a pokud ne, zažalovat všechny, kdo se podíleli na jednání o umístění základny v ČR bez ohledu na jejich stranickou příslušnost.

2. Jelikož cizí vojska jsou cizí vojska, nahlas říci, že souhlas s přítomností cizích vojsk USA je stejný jako souhlas s přítomnosti cizích vojsk bývalé Varšavské smlouvy. To znamená, buď ty, kteří souhlasí s přítomností cizích vojsk na českém území a zvou je do ČR, zažalovat, anebo rehabilitovat ty, kteří v minulosti pozvali cizí vojska a souhlasili s jejich přítomností v Československu.

3. Pokud dojde ke schválení stavby základny USA v ČR, požadovat aby byla základna pod správou české armády. Jedině tak si můžeme být si jisti, že se nemůže změnit obranný charakter této základny a nebudou na ní umístěty zbraně hromadného ničení - atomové či chemické nebo biologické.

4. Požadovat aby texty smlouvy byly veřejně dostupné a aby mohla odborná veřejnost - bez ohledu na stranickou příslušnost – vznášet k této smlouvě připomínky. Dále zdůraznit, že kterýkoliv tajný dodatek je neplatný.

5. Zabývat se náklady a omezeními spojenými se stavbou základny a požadovat, aby náklady v plné výši - jak předvídatelné tak i nepředvídatelné - šly na vrub vlady USA. Jinak řečeno např. bude-li se konat demonstrace proti základně, logicky musejí české úřady vynaložit veškeré úsilí aby nedošlo k násilí, ohrožení okolí atd. Podle smlouvy by měly veškeré náklady vynaložené státem spojené tou akcí být např. do 30 dnů uhrazeny Spojenými státy - pak věřte že pro vládu USA nebude Česká republika lukrativním místem pro zřízení takové základny.

6. Požadovat, aby bylo zakotveno ve smlouvě, že ČR zastoupená vládou může požádat o zrušení základny a ukončení jejího provozu bez sankcí a náhrady vynaložených investic a bez udání důvodů.

clanek z BL( pro vedecke pracovniky co si potrpi na citace)

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 15:31

Americké základny v Evropě možná nebudou. Kongres váhá

Americký systém protiraketové obrany vyvolává kontroverze i v samotných Spojených státech

Washington Plány americké administrativy na rozmístění komponentů protiraketového štítu ve střední a východní Evropě utrpěly ve středu vážnou ránu. Podvýbor amerického Senátu pro strategické síly v návrhu rozpočtu pro tento kontroverzní projekt učinil zásadní škrty.

Jak ve svém dnešním vydání informuje list Financial Times, zákonodárci ve středu jednomyslně schválili omezení obranného rozpočtu na příští rok o částku 160 miliónů dolarů z celkového objemu 310 miliónů, která byla v předloze vyhrazena na stavbu raketové základny s deseti interceptory na území Polska.



V krátké době je to tak další konflikt mezi demokraty ovládaným Kongresem a Bílým domem, ve kterém úřaduje republikánský prezident George Bush. Obě strany se momentálně snaží najít kompromis ohledně dalšího financování operací v Iráku a Afghánistánu.

I když vyškrtnutou položku mohou ještě později při hlasování v plénu zákonodárci obou komor Kongresu vrátit do hry, pro Bushovu vládu je to nepříjemný signál. Tím spíše, že pro omezení výdajů tentokrát zvedli ruku i všichni republikánští členové dotyčného podvýboru.

"Ukázalo se, jasně, že projekt se netěší podpoře obou stran politického spektra Kongresu, jak české veřejnosti léta tvrdí řada našich politických představitelů. Naopak, ne nevýznamná část Kongresu k němu zůstává i po letech od jeho vzniku kritická," reagoval na výsledky hlasování český poslanec za Stranu zelených Ondřej Liška.

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 19:19

KONECNE!

Evropa neni chuda aby se nemohla chranit sama sebe. At se vice utraci na US silnice a at jsou mensi dane, nez se starat o Old Europe! Ja bych stahl vsechny US vojaky z Evropy. Evropa ma svoje vojska a kdyz nejsou dost dobra tak s tim sami at trpi. Francousi neb Madari nestaveji letecke zakladny v Kansasu nebo neplati za nove bombardery, tak proc by jsme meli mi stavet vojenskou infrastructuru jim? US chranila Evropu jiz od roku 1945, a myslim ze je cas s tim zkoncit.

A Iraq? Stahnout vsechny US vojaky a pak dat Iraqu pujcku & hlubokou slevu na kulky a vybusniny. Oni se uz postaraji sami o sebe.


Ludvik

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2007 22:56

Ludvíku, teď fakt nevím jestli si děláš srandu, nebo to myslíš vážně. Napiš mi, nepíšu anonymně, mail mám uvedený. Čau, Michal

Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2007 02:33

Ja si srandu nedelam, no jen trochu, neb vim ze se moc nic nezmeni. USA bude nadale naivni Jolly Green Sleeping Giant pripraven ostanim pomahat a za to vzdy dostane vetsinou jen kritiku, jak se to melo jinak a lepe udelat. Vetsina kritiku jsou lide kteri se jeste nepropracovali do stadia aby se o nich dalo z jistotou rici ze o USA nic nevedi. Mozna se jim to v zivote ani nepodari.

Za poslednich sto let Evropa nedala USA nic, well krome sochy svobody a to jsme si ji jeste musili sestavit sami. Vim ze Evropa dala Americe mozky, ale ty byli v lidech kteri toho dome meli jiz plne zuby a prestehovali se a z Evropou uz potom vetsinou nechteli mit nic zpolecneho, takze se to moc nepocita.

Proc se musime stale svetu vnucovat, hlasat svobodu & democracii a posilat narodum penize na obranu? Kdyz narody neumeji ocenit, a utratit penize na obranu, svoji vlastni svobody, tak at ji krucihiml strati! Kdyz Pepicek se stale mota okolo horkych kamen pres opetovne varovani, nejlepsi je vzit jeho rucku a na chvilku ji dat na plotnu. To je uzasny a efektivni pedagogycky cin.


Ludvik

Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 6 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.