cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:00

Melesi, ty ses Mudrem stal, až ti to nebylo nebezpečný. Neholedbej se, jakej seš hrdina.
Možná si to neuvědomuješ, ale tou svojí spravedlivou nenávistí jsi ublížil mnoha lidem, kteří s tím neměli vůbec nic společného.
Tvoje ušlechtilý návody ublížily mnoha těm, kteří si to vůbec nezasloužili. Ale to ty ve své zaslepenosti vůbec nedokážeš poznat!

Tak znovu - FUJ (nejen kvůli Strejčkovi, na jehož webu léta nenávistně pliveš hlava nehlava). Ztratil jsi poslední zbytek mojí úcty. A klidně si lámej hlavu, čí úcty!

Pozdravuj v Radotíně!!!!

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:05

:-D
Melesi, ve vkladani nevyrceneho co cizich ust, v tom jste opravdu jednicka :-D.

Predevsim, kdeze jsem rekl, ze mi nevadi vyhazovani penez za kalendar ? Kdeze jsem rekl, ze mi vadi, ze fotky bude delat pan Kubin ? Chapu. Kdyz nejsou vecne argumenty, je potreba lhat. Ale uz jsem si u Vas zvykl - coz je mimochodem asi spatne, ale Vas uz toho lhani proste nezbavim :-) :-). Nic to nemeni na tom, ze fotky vsech uredniku jsou podle me proste ptakovina a vyhozeni penez. To je vec, kterou by mel byt urad schopen udelat si sam, a ne za ni komukoliv platit (i kdyz jsem si jist, ze to pan Kubin nafoti profesionalne a udela kvalitne).

A ano, ohledne skate parku se opravdu tesim na vecnou argumentaci, proc se tomu vubec nekdo venuje. Jedna z mala veci, ktere dle meho nazoru smysl maji, a navic jsou i pouzivane k tomu, k cemu byly zrizeny. Presouvani za statisice az miliony je fantasmagorie mnohem horsiho razeni, nez debilni kalendar. Domnivam se, ze dobry hospodar neresi takovehle kraviny, navic v situaci, kdy tupemu stadu v radnicni troube rika, jak je na tom obecni kasa strasne spatne (asi na tom tedy neni tak spatne, kdyz je mozne uvazovat o utraceni takove sumy za hovadiny - takze nekdo nekde dost lze, coz me ani moc neprekvapuje). A to jeste na povrch neprobublal zamer odkupovat pozemky pod komunikacemi :-) :-). To bude taky pekna sekera v te udajne "zbedovane kase" :-) :-)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:16

Ztrácet úctu někoho, kdo se chová jako vy, to ani nejde a už vůbec není důvod lámat si hlavu. Jinak v Radotíně klidně pozdravovat budu, stačí-li tedy zakřičení ze dveří vlaku či vozu.

Tomme: nebuďte tak vztahovačný, pane T.M., v tomto případě jste se mi hodil do slovní hříčky smiling smiley. Co se týče přesunu skateparku, plně souhlasím s tím, že to vypadá jako pěkná blbost. Nadruhou stranu, co my víme, kdo bydlí vedle a kam všude si stěžuje a co všechno z toho pro místní samosprávu plyne. Proto bych byl rád, aby tu krom páně Strejčkova obvyklého nahození "senzačního odhalení" zazněly i informace o tom, jaký je důvod. Pochybuji poněkud, že by se "Kořínek s Goettelovou" nudili natolik, že by něco podobného vymysleli jen tak z plaisiru.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:30

Pánové - všichni, nemohli byste zanechat ostrých osobních invektiv, prosím? Jak napsal již Voltaire - parafrázuju: můžu s někým nesouhlasit, ale budu bojovat do skonání, aby svůj názor mohl vyslovit. Osobní osočování znamená jediné - ztrátu racionálních argumentů.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:36

Misaku, tak to řekněte hlavně melesovi.
Tomu teď vadí jakejkoli jinej názor než je ten oficiální. :-P Jakej obrat!

Jinak máte pravdu. V záplavě bečení ovcí se tu ztratila věcná argumentace.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:42

:-D
Melesi, jestlize mi vkladate do huby neco, co nerikam ani si nemyslim, tak se nedivte, ze se ozvu. A je jedno, jestli to delate Vy, HonzaK, nebo kdokoliv jiny

Co se tyce senzacnich odhaleni, predevsim Vy hledate za vsim senzace, ktere prakticky nikdy nebyly a nikdy nebudou. U pana Strejcka jsem si toho nevsiml. Pouze vklada pro sebe zajimave glosy a "problemy", a je na nas ostatnich, jak s temi informacemi nalozime. Vy za tim hledate senzace, pan Holub za tim vidi jakousi urazenost a zhrzenost, atd, ale pri tom jde jen o jeden nazor ze 6000, nic vic nic mene, a to opravdu zadna senzace nikdy nebyla a nikdy nebude.

Proto dost dobre nechapu ani hysterii Vasi, ani hysterii a "udiv" kohokoliv jineho

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 15:55

Dobrý den,

k jiným výše diskutovaným tématům se již někteří radní vyjádřili, pokusím se ještě doplnit (sám za sebe) informaci ohledně skateparku, resp. proč považuji rozhodnutí rady za rozumné:

Skatepark je problémem minimálně pro lidi bydlící v okolních domech a nemyslím si, že by se jednalo pouze o typické NIMBy (Not in My Backyard) a že stížnosti (a že jich není málo) mají své opodstatnění. Proto se tím rada musí zabývat (pokud nechce stížnosti jen „brát na vědomí“)

Na druhou stranu jsem nezaznamenal, že by rada chtěla skatepark na území Černošic zrušit a žádné takové rozhodnutí nebylo přijato. (Ostatně o skateparku a pláži byla delší diskuze mezi zastupiteli na posledním zastupitelstvu a nezaznamenal jsem, že by se diskutovalo po stranické linii)

Rozhodování jistě není jednoduché a je dobré znát náklady a dopady svých rozhodnutí. Proto byl zpracován odhad případného odhlučnění, proto se zjišťuje, zda-li by přesun byl vhodný a zda-li by nebyl také příliš nákladný (což lze asi očekávat).

Protože se rozhodování rady neděje někde ve skrytu, je to formalizováno v zápisech z rady.

Kromě výše uvedeného je nutno samozřejmě zvažovat i další, dílčí úpravy či změny, které by mohly být méně nákladné a které by mohly přinést snížení hlukové zátěže pro okolní obyvatele (méně hlučné prvky atp.). Další návrhy jsou samozřejmě vítány.

(Pro úplnost ještě musím dodat, že prvky ve skateparku jsou prý samotným výrobcem určeny pro použití nikoli v blízkosti obydlí. )

K výtkám (byť ne zcela jasně napsaným a tak trochu podprahovým), že by vedení města chtělo příliš utrácet, stačí jen odcitovat zápis: „všechny posuzované možnosti odhlučnění skateparku ve stávající podobě předložené OISM jsou vzhledem ke své účinnosti příliš nákladné“

S pozdravem

Šimon Hradilek

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 16:08

Tak v tom pripade vznasim zcela vecny dotaz:

- kdo kdy a s jakym vysledkem provedl mereni hlucnosti u dotcenych stezovatelu ?

Paklize takove mereni neexistuje, prijde mi debata nad stotisici a premistovanim trochu dosti plana a zbytecna. Paklize takove mereni existuje, je to jiste argument, nad kterym je mozne diskutovat a resit to, co smysl dava, a to je pripadne snizeni hluku na uroven norem a predpsisu (pokud je to mimo tyto normy). Pokud jde ciste o subjektivni pocity stezovatelu, pak se domnivam jde prave o typicke NIMBY - bohuzel, a to bez ohledu na to, kdo si stezuje, a rada mesta by to v takovem pripade mela prave a pouze vzit jen na vedomi

Takze jak to je ? Cim jsou ty stiznosti podlozene ?

Stejnou logikou by se rada mesta mela na nejblizsim zasedani zabyvat stavbou tunelu pod Cernosicemi, protoze II/115 produkuje taky zcela nepochybne nadbytek hluku (takze by se melo uvazovat o provedeni betonovych sten v cele delce, nebo o premisteni - za stovky milionu az miliardy). A kdyz uz jsme u hluku, letadla co startuji z Ruzyne a obcas se zvedaji pres Cernosice, ty jsou taky hlucna, takze taky bychom meli resit zmenu koridoru. O malych dopravnich letadlech a motopadacich ani nemluve. A kdyz uz je ten hluk takovy problem, tak takovy zeleznicni most do Vsenor, a vubec cela zeleznicni trat, ta by se mela resit taky (poradna betonova stena nebo premisteni by bylo na miste).

Asi bych mohl takto Kocourkovsky pokracovat :-) :-). Sekacsko-kutilskou vyhlasku uz tady v Kocourkove mame, takze ted jeste zatocit se zbytkem toho hluku :-) :-)

Nezlobte se na me, ale me to proste prijde jako neskutecna ptakovina resit hluk ve skateparku jakymikoliv uvahami o premisteni skateparku nebo stavbou obrovskych valu nebo betonovych sten. Ne vsechny stiznosti je nutne brat vazne. Cernosice si troufam rici maji mnohem vaznejsi potize, a nadmerny hluk mezi ne urcite nepatri

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 16:25

Tomme,

kdyz uz děláte advokáta p. Strejčkovi... Kdyby zmíněný dělal to samé i před volbami, působilo by to poněkud věrohodněji. Ale opravdu jsem zde nezaregistroval, že by nám sem házel "zajímavé glosy a problémy" třeba v případě "Jiroutovy" ulice, ozelenění (co pamatuji vždy zeleného) břehu řeky za 2 mega, pohledávky za Přibíkovou Soreou a podobných taškařic, ktere také zrovna nezaváněly účelným nakládáním s obecními penězi. Takže poo mně pak logicky nikdo nemůže chtít, abych si myslel, že je za tím prostá snaha o poukazování na nepravostí padni komu padni.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 16:47

Mluvíte mi z duše Tomme!! Copak je to asi za stěžovatele, že se mu podařilo vyvolat dojem, že není v Černošicích nic důležitějšího k řešení než hlučnost skate parku?? Vždyť tento skatepark byl vybudován zcela nedávno, to nebyla hlučnost zjišťována v rámci stavebního řízení? A jestli se dobře pamatuji, tak ve zcela nedávné době bylo provedeno ozelenění, které stálo moře peněz. Máme si tedy myslet, že se investovaly další peníze do projektu, který se teď bude budovat jinde? To je neuvěřitelné!! Zajímaly by mě argumenty stěžovatelů a způsob, jakým je prosazují. My si hromadně dlouhodobě stěžujeme na neexistenci silnice, což přináší hluk, prach, potíže se sjízdností i s obyčejnou chůzí k nemovitosti a nikomu to naléhavé nepřipadá! Je to natolik málo naléhavé, že jsme na svou stížnost po mnoha měsících nedostali vůbec žádnou odpověď. Koukám, že máme novou radnici ale staré způsoby zůstaly. Doufali jsme, že priority budou vypadat trochu jinak. Proč nejedou děti na kolo do přírody? Proč k tomu potřebují park za miliony? Proberte se proboha, když máte údajně vytunelovanou kasu!! Veru

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 16:59

:-)
Zase mi vkládáte nevyřčené a navíc z toho nevyřčeného děláte závěry a další senzace. Za prvé, nikoho zde nehájím. Říkám jen svůj názor, který není žádnou senzaci. A to samé dělá z mého pohledu i pan Strejček. Zveřejňování nepravosti a ještě podle Vašeho gusta čekáte pouze Vy a Vám podobní. Ale to je Váš problém, ne můj, ani ne kohokoliv jiného. Něco se tu zveřejňuje teď stejně jako se tu něco zveřejňovalo dřív. Nevím, proč pořád potřebujete nějakou senzaci

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 17:06

Vážení diskutující, dovolím si citovat závěr z protokolu o kontrolním zjištění Krajské hygienické stanice Středočeského kraje, jehož předmětem byla kontrola dodržování povinosti Města Černošice, jako provozovatele skateparku (protokol je ze dne 10.6.2010, měření proběhlo mezi 13:00 - 21:00 hod, měření bylo zadáno vlastníky přilehlých nemovitostí, měření proběhlo bez vědomí a účasti zástupců města / městu byl výsledek měření pouze dán na vědomí z titulu provozovatele):
"Protokol č. 1010/083H/71 z měření hluku dokládá, že výsledná hladina akustického tlaku A v chráněném venkovním prostoru stavby prokazatelně splňuje hygienický limit (se započtením nejistoty měření) v denní době."
M.S.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 17:19

No a je zřejmě po problému. Úředníci městského úřadu byli evidentně zaměstnáni počítáním nákladů na odhlučnění/přestěhovaní skateparku zbytečně. Což také stálo peníze...
Pokud by z měření vyplynulo, že v noci mohou být hlukové limity překračovány, může město vydat návštěvní řád skateparku, v němž stanoví hodiny, kdy se smí využívat, co se tam nesmí dělat (třeba kouřit, pít alkohol, provozovat živé nebo reprodukované hudební produkce) apod. Přestupky proti řádu ať řeší strážníci.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 17:39

Podle měření hygienické stanice je hladina hluku O.K. Můžete mi tedy pane Kořínku sdělit proč Vám připadají stížnosti místních obyvatel jako opodstatněné a jak sám říkáte: "Proto se tím rada musí zabývat"? To Vás tak vyděsilo měření hygienické stanice, že jim dáváte zapravdu, i když je výsledek šetření v rozporu se zájmy stěžovatele? To je dost divné, ne? Nějak se mi tomu nechce věřit!! Veru

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 19:03

Ještě na doplnění, město si samo objednalo orientační měření hluku u firmy Akon (19.4. 2010), která se tím zabývá a zároveň nechalo touto firmou zpracovat návrh protihlukových opatření.
V posudku se konstatuje, že hladina akustického tlaku naměřená firmou Akon se pohybuje mezi 43,8 - 46,3 dB. Limit 45 dB , který se počítá jako základní povolená hladina hluku 50 dB mínus 5dB tónové složky (např. řeč) je tedy překračován o 1,3 dB. Pokud bude schválena novela Nařízení vlády 148/2006 sb., která již s odpočtem tónové složky nepočítá, bude limitní akustický tlak 50 dB, čemuž současný provoz skateparku odpovídá. To následně potvrzuje Krajská hygienická stanice (vyjádření výše), která jako limitní akustický tlak počítá již 50 dB.
M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.02.2011 19:18)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 07:49

Dobrý den,

Tomme, na otázku po měření Vám odpověděl částečně pan Strejček. Sám tyto údaje nevím z paměti a mohu to nechat případně dohledat a poslat Vám to.

Veru, kdy jste stížnost posílala? Na městském webu je na mě kontakt, můžete mi tu stížnost poslat v kopii?

Jinak přes vše výše uvedené nemohu než uvést, že považuji za rozumné, že se rada stížností zabývá. Ti obyvatelé, kterým to vadí, jsou také občané Černošic. Třeba se podaří najít řešení, které otupí hrany sporu.

S pozdravem

Šimon Hradilek

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 08:45

Je naprosto v pořádku, že se rada stížnostmi obyvatel zabývá. Má se dobrat podle objektivních skutečností k závěru, zda jsou oprávněné (a konat), či nikoli (a v tom smyslu zástupcům stěžovatelů odpovědět). V případě skateparku jsou, dle mého skromného názoru, jedinou objektivní skutečností protokoly z měření hluku.

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 08:55

Mno, tak v tomto ne zcela souhlasim. Ano, kazdy stezovatel muze byt obcanem Cernosic. Ale ne kazda stiznost je rozumna, a tudiz ne kazde stiznosti by se mela venovat vetsi pozornost, nez ze "bereme na vedomi". A uz vubec by se dle meho nemela venovat takto velka pozornost, kdy kvuli ptakovine maka nekolik uredniku s predbeznymi rozpocty, a resi to zdlouhave rada mesta (navic to rada stale resi, a pokud jsem si vsimnul, v zadani reseni je stale zadan presun skateparku...). Nebo opravdu mam podat stiznost na hluk z zeleznicniho mostu a z trati pres Cernosice, z II/115, atd atd, aby se ukazalo, jakymi absurditami se rada zabyva ? Doufam, ze to zapotrebi nebude...

Dobra, jako soucasna koalice chcete byt s kazdym asi zadobre, ale to je dosti nerealny a utopisticky pohled. Vypocet nakladu na ruzna reseni, ktera uz jste nechali provest, je dle meho zcela dostacujici pro tvrzeni, ze stiznost na hluk skateparku nema realne reseni (a navic je s ohledem na normy v poradku), a to vcetne presunu, tudiz je zbytecne se tim dale zabyvat (a to do doby, nez sami stezovatele, nebo jejich zastupci, nebo kdokoliv jiny, prijdou s nejakym jinym, realnym resenim). Nevim, proc by zastupci mesta meli hledat dalsi reseni jen proto, ze to chce hrstka stezovatelu jen kvuli svym subjektivnim pocitum - to by jste nedelali nic jineho, protoze stiznosti na ruzne ptakoviny ma mesto na svem hrbu jiste dostatecnou zasobu.

Jako prijatelne reseni, klidne se spoluucasti mesta, by bylo mezi skatepark a stezovatele nasazet vice stromu a keru (pokud by to bylo realne, vcetne financi), vcetne treba plotu z popinavych rostlin. Ale silne pochybuji, ze by to stezovatelum stacilo a navic pro zmenu nevadilo pripadne vetsi "zastineni" jejich pozemku...

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 10:23

Dobrý den pane Hradílku, stížnost na stav silnice v ulici Domažlická jsme posílali již před delší dobou, najdu ji a určitě znovu pošlu. Nejsme však jediní, kteří si stěžovali. Existuje petice obyvatel ulice Domažlická, která se po mnoha urgencích dočkala obligátní odpovědi, že na opravu nejsou peníze. Od té doby se stav silnice samozřejmě ještě zhoršil. Žádali jsme také o omezení vjezdu nákladních vozidel, protože na nezpevněném povrchu tato vozidla způsobují největší destrukci. I tento požadavek zůstal bez reakce. Rádi Vám všechny naše požadavky zašleme znovu, ale doufám, že se z Vaší strany nejedná pouze o formální požadavek. Nechceme se zase dozvědět, že zkrátka nejsou peníze a tím to skončilo. Zdravím Veru

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 10:44

a co místo benzinky vybudovat akvapark-to by pak skejťáci chodili plavat a dělali by mnohem méně hluku,uvážíme-li,že celou vodní plochu zastřešíme :-)))

na pívo můžem k mártymu,jirkále :-)))

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 11:09

jo,jo a pani Hulikova by mela vyresenou hraz pred barakem...

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 11:53

:-)
Hmmm, aquapark, to by teda bylo terno :-). Ouplne to vidim :-). Krasnym tunelem by k nam do krasneho aquaparku jezdili zdaleka i zblizka, na krasnou vlakovou zastavku na krasne zrekonstruovane a zcela tiche trati by to bylo co by kamenem dohodil, dokonce i nejaky ten tobogan by mohl ustit rovnou do reky :-), zvyseny pocet lidi a aut by samozrejme v takto idealnim svete nikomu nevadil :-) :-)

A nebo co cely skatepark taky zastresit, hezky to dat do haly, postavit tribuny... Ale to by u reky nebylo to prave. Na to, preci jen, tady v Kocourkove mame vyhrazene plochy pro sport nahore na Koutech a na Vysoke, kde je mista pro cely olympijsky stadion, vcetne olympijske vesnice (kdyz uz Praha uvazuje o te kandidature na olympiadu, tak tady by sportovci byli "krasne v prirode" :-) :-) ).

Vsechny tyhle zamery jen ouplne "nepatrne" kazi ouplne malinkaty faktik, ze zadny z tech pozemku pro "olympijsou vesnici" (ani pro cokoliv dalsiho, natoz zastreseneho) neni, s pravdepodobnosti blizici se jistote, obecni... :-) :-)

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 15:16

vyvlastníme :-)))

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: :-) (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 18:49

Michal Strejcek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Když jdu na úřad tak nejdu za někým, ale
> kvůli něčemu. Jestli to odbaví blondýna, nebo
> bruneta je mi šumafuk.
> M.S.


S tím souhlasím, ale na druhou stranu bude fajn jít do Podskalské jako do galerie fotografií. Docela se na to těším, aspoň mi tam uteče čas při čekání :-).

Re: Povodeň – jak to vidí ohrožení občané
Autor: (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 19:05

JÁ též souhlasím s panem Strejčkem,
a být na místě úředníků nebylo by mi moc příjemné kdyby, na úřad chodili lidi jako na výstavu fotografií a hodnotili ve volných chvílích osazenstvo kanceláří.
Docela by mě zajímalo kolik fotografů - firem bylo přihlášeno do výběrového řízení a kolik byla nejnižší / nejvyšší nabídka na pořízení fotografií všech úředníků.

Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.