cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jízdní řády...
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2011 12:57

Při pohledu na nové jízdní řády postrádám logiku proč ČD každoročně na trati Praha - Beroun mění odjezdy +/- cca 4 minuty.Nesmyslné náklady,chaos,návaznost busů atd.Máte někdo vysvětlení,proč tomu tak je???Díky.SK

Re: Jízdní řády...
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2011 08:38

Postrádání logiky v souvislosti s výrazem ČD je zcela na místě! :-)

Změna odjezdů je z důvodu, aby nedejbože něco u ČD dlouhodobě fungovalo ...

Re: Jízdní řády...
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2011 09:04

V poslední době jsem pohledem na jízdní řády, elektroniku, auta a spoustu dalších věcí nabyl názoru, že jejich autoři jsou placeni za počet změn oproti starému modelu, bez ohledu na funkčnost a logiku :-))

Re: Jízdní řády...
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2011 19:39

Časové polohy vlaků v GVD se řídí polohou mezinárodních expresů, na ně navazujících tuzemských rychlíků a teprve potom se "šíbuje" s osobáky, manipuláky a náklady.

Buďme rádi, že zůstává taktová doprava! Pamětníci si jistě vzpomenou na naprosto chaotický jízdní řád před lety 25, že? To, že se časy hned první den nepovedly je "jiná vesnice", taky mě to ráno před půl šestou docela "nakakalo"!

Re: Jízdní řády...
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 13.12.2011 10:15

Abych řekla pravdu, tak stejně když jsem na nádraží cca 6:48, většinou chytím ještě zpožděný 6:44 (tedy dle starého řádu). Prostě když přijdu jakkoli, něco jede (většinou) :-))

Re: Jízdní řády...
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2011 23:31

Šoupání se dá snést, dyk jde o takt. To dřív, jak vzpomíná Honzak, to byla jiná. To jsme si každý rok po změně pěkně napsali kartičku do šrajtofle, jinak smůla smiling smiley.

Mne teda spíše dostalo další "vylepšení" spojování souprav na Hlaváku (přijede dvousoupravový Ešus od Berouna, zadní jednotka se v čas T vrací do Řevnic, přední jednotka zůstává na Hlaváku, k ní se přicvakne jednotka, co přijede od Úval a obě spojeny odjíždějí v čas T+ 15 na Beroun). Zrovna včera jsem pozoroval asi 30 lidí, sprintujících z druhé soupravy (u které bylo na pragotronu také napsáno "Řevnice", leč nejela nikam) do soupravy první, která skutečně na Řevnice odjela. Bez nich.
Vypadalo to, že průvodčí okusí chuť lynče.

Re: Jízdní řády...
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2011 18:00

Jo, oběhy souprav a turnusy fírů jsou základ! Stačilo by, aby se někdo obtěžoval objednáním aktualizace dat v informačním systému staničním i vlakovém. Ono se to usadí, stačí aby se seknul nějaký bafuňář z nábřeží a budou se dít věci!

Pro odlehčení jeden drážní: U pokladny na hlaváku praví snědý muž: "Lystek, pyčo"! Pokladní odpoví zdvořile:"Pán si přeje Ostarva hlavní nebo jen Svinov"?



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.