cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 5 z 10
Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Jindra Vodička (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2007 14:09

Pane Ludvíku,

úvodem - ČSR nejsme od 11.7. 1960. Od 1.1. 1993 jsme ČR!!! :-)

Politická reprezentace je od toho, aby na sebe brala zodpovědnost, aby rozhodovala. Což pravda nedělá příliš často, protože to není populární.

Lidé nemohou v referendu rozhodovat o něčem, čemu nemohou rozumět, protože nemají dostatek informací a kvůli citlivosti některých je mít ani nemohou. To neznamená, že by neměli být o zbytku beze zbytku a relevantně informováni.

A to je případ bezpečnosti země, v tom zkrátka politici, kteří by zodpovědnost mít měli, mají k tomu legitimitu, jsou za to placeni, by neměli dopustit, aby Vašimi slovy národ udělal chybu. Protože ta chyba může mít následky takové, které byť většina lidí předpokládat ani nemohla - nedostatek informací, desinformace, lži...

Radar není populární, armáda není populární, populární nebudou, ale jsou nezbytné a odpovědní politici musí rozhodnout, aby lidé potom neplatili za váhavost a strach svých politiků nebýt populární.

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Pane Vodicko (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2007 14:41

CSR? Ja vim, ale ja to mam rad.
Jmeno Cesko je me dost hnusne, nevim proc. Nemuze se rikat Cechy?
Ceska a Slovenska Federativni Republika byl alespon fun. Podle delky nazvy me to pripadalo jako nejaka banana republika kde prestali rust banany a je pobliz Conga nebo tak.
yawning smiley)





Pisete:
"v tom zkrátka politici, kteří by zodpovědnost mít měli, mají k tomu legitimitu, jsou za to placeni, by neměli dopustit"

Maji opravdu k tomu legitimitu kdyz 2/3 je proti?

To ze jsou placeni nic neznamena. Ja platil hodne blbcum aby pro me neco udelali a udelali vice skody nez uzitku.




Take pisete "Radar není populární, armáda není populární, populární nebudou, ale jsou nezbytné a odpovědní politici musí rozhodnout, aby lidé potom neplatili za váhavost a strach svých politiků nebýt populární"

Proc neni popularni? Potrebuje narod jeste jednou Nemce a komouse? Jestli ano at to ma. Pouceni a vzdelani neni lacine a vezme cas. Ultimatni odpovednost je v narode za narod, ne v politikarich. Politikari vzdy po pruseru krici, "my nic mi muzikanti" a je to narod ktery pak trpi.



Co kdyz politikari rozhodnou za je nutne zacit borit Hradcany a odstrelovat Karluv most i s Narodnim Divadlem?

Nebylo by dobre aby se i pres citlivost tohoto rozhodnuti narod vyjadril a pripadne vyhazel vsechny vynalezce takoveto geniality, i pres jejich legitimitu, z hradu ven?



Ludvik




Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Misov (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 02:31

Tak se me zda ze radar ma si radarovat nekde poblize obce Misov. Je to na JZ od Brdskeho vojenskeho objektu.

No to je dost daleko, a tak myslim ze nikomu z toho zuby nevypadaji ani vlasy nenarostou. Skoda pro nektere z vas, na ty vase nevlasy ani radar nepomuze. Pry to take nezvisuje muzskou potenci.
yawning smiley)

Pomuze to ale na Cesko-US zblizeni a to je dobre pro CSR. Jmeno vasi republiky se bude casteji mihat zde na zpravach a to take neni k zahozeni. Mozna to proda vice CZ piva a 9mm pistoli. Ja si minule priohlizel katalog, jsou hezke, mozna ze si jednu z piety obstaram.

Presto jak znam DOD (vojaky zde) kdyz vetsina lidi bude proti, tak to daji do jine zeme.

US ma asi 800 vojenskych bazi po svete a oni na to maji sablonu. Zeme musi splnit jiste politicke podminky, lid musi to mit rad a pak prijdou a jednu v te zemi natisknou. Hodne bazi jsou si hodne podobny.


Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Jindra Vodička (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 13:56

Pane Ludvíku,

podle mě je k zodpovězení zásadní otázka na úlohu politiků - má politik pouze reflektovat veřejné mínění, nebo veřejné mínění vytvářet? Já se domnívám, že se musí jednat o rozumně vyvážený mix obojího.

A to souvisí i s radarem v Brdech. Zarputilí odpůrci radaru - ve skutečnosti ve své valné většině lidé, kteří ať už z jakýchkoli důvodů nesnášejí USA, ať u vás vládne Bush nebo Kerry, Guiliani nebo Clintonová, jak dokládají mnohé příspěvky pana Meleše - sdružení pod iniciativou www.nezakladnam.cz neváhají šířit lži a jitřit odpor v dotčených obcích - viz nesmysly o zdravotních rizicích, které jsou jimi neustále dokola omílány. Rčení o tisíckrát opakované lži, která se stává pravdou, je zde namístě.

Lži se vždy těžko čelí, proto by zodpovědní politici měli odstoupit od populismu, přizvukování na lžích vytvářeného veřejného mínění, a začít občanům vysvětlovat fakta a poskytnout jim dostatek informací jasnou a přístupnou formou, v tom u nás tkví ten největší nedostatek. Z obtížné dostupnosti informací těží oponenti, naše vláda by se neměla bát reakce občanů a měla by zahájit srozumitelnou informační a vysvětlovací kampaň.

A tím se vracím k úvodní myšlence o vytváření veřejného mínění politiky. Přestože se může zdát nepopulárním hájit radar a z hlediska aktuálního zisku politických bodů také ztrátovým, neměla by se současná vláda obávat začít s informační kampaní. Myslím, že dlouhodobě se odvaha vrací a lidé ji ocení.

Zdravím Vás!

P.S. Na vysvětlenou na závěr - samotný fakt poskytování informací je samozřejmostí a nedomnívám se, že by nebyly poskytovány, ale není žádná soustředěná vládní informační kampaň. Ta by podle mého názoru logicky odsunula jiná politická témata do pozadí a znamenala by velmi pravděpodobně krátkodobý pokles voličských preferencích. Přesto by se vláda neměla bát ji v pravý čas začít vést - až se významně přiblíží dohoda na půdě NATO a definitivní rozhodnutí v americkém Kongresu.

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Je lepsi byt silnejsi nez slabsi (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 21:31

Pane Vodicko,

pisete "podle mě je k zodpovězení zásadní otázka na úlohu politiků - má politik pouze reflektovat veřejné mínění, nebo veřejné mínění vytvářet? Já se domnívám, že se musí jednat o rozumně vyvážený mix obojího"

No to neni lehke odpovedet. Hlavne neni lehle politikarum doporucit aby delali "rozumny mix". Politikari jsou vetsinou bezcharakterni ego-maniaci kteri pro trochu $lavy udelaji vse. Je nutne mit system kde je pre ne poradna kontrola lidu aby je neustale jejich rady prisivaly a tridily.

Ja myslim ze v idealnim svete by mela byt u moci JEN vule lidu, jenze svet neni idealni. Cili ve skoro idealni spolecnosti by mela vladnout vule lidu ktera je jaksi zpomalena, aby se nereagovalo na prechodne nalady a zjistilo se co opravdu narod chce.

Jenze svet neni ani skoro idealni, cili potrebujeme politikare z nichs nekteri jsou vudci, vetsina je prumer, ale je mezi nimi take hromada volu. Cili potrebujeme system ktery dovoli jim vladnout, ale budou pod TEZKOU controlou lidu. Pamatujte ze je to lid ktery by idealnne mel vladnout.

Politikar by mel informovat, snazit se svoji doufejme dobrou a vudcovskou myslenku prodat lidem (tvorit verejne mineni mozna), ale hlavne by mel vedet co jeho lide v jeho okrese chteji a mel by to prosazovat. Lid by ho mel pozorovat a jak se jim prestane libit by ho meli nezvolit jiz.

Radar je dobry priklad. Je to dobra vec pro narod ja myslim.

Ti politikari kteri to vedi by meli delat svoji praci, neboli vysvetlit lidem presvedcive ze "to je dobre pro narod Cesky". Kdyz se jim to nedari tak to moc neumeji a nejsou moc dobri presvedcovaci.

Ti politikari kteri radar nechteji maji lid presvedcovat ze radar je spatny pro narod Cesky. Kdyz se jim to nedari tak nejsou moc dobri a meli by jit do penze nebo makat doo tovarny.

Narod at pak se vyjadri a at se ale udela po vuli lidu. I kdyz se narod spatne rozhodne, nebude to tak hrozne jako kdyby se narodu proti jeho vuli strkalo do krku neco na co nema chut. Toho bylo jiz v Ceske minulosti dost, a kdyz lid chce riskovat opakovani nove Ruskeho pruseru, at mu je to doprano. Co cloveka nezabije to ho jiste posili.
yawning smiley)




Ludvik,

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Je lepsi byt silnejsi nez slabsi (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2007 21:40

Pisi:

" I kdyz se narod spatne rozhodne"

No ono je vse relativni. "spatne" pro me je dobre pro jineho, a kdo je ten ktery ma rozhodnout? Jedine vetsina naroda a pravo na to.

Kdyz vetsina bude chtit namalovat vsechny chodniky na fialovo, at teda jsou fialove. Kdyz vetsi bude chtit si dat do kazdeho okna zeleny nebo rudy hadrik, at teda se to stane. Kdyz to lid udela happy, at to delaji.


Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Jindra Vodička (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 10:00

Pane Ludvíku,

nelze přece srovnávat fialové chodníky s protiraketovou obranou. Jakkoli by byly takové chodníky nevkusné, je jistě právem lidu o tomto si rozhodnout - možnost estetického posouzení má každý. Ale radar je zkrátka jiný případ, ten mají posuzovat a hodnotit odborníci, armádní experti a odpovědnost by pak měli převzít politici - rozhodnutí v referendu o bezpečnostních otázkách nemůže být nikdy dost objektivní. Lidé by neměli hodnotit, jestli se jim radar líbí nebo ne, jestli mají rádi Američany nebo ne, ale jestli je protiraketová obrana potřeba. Ale objektivní hodnocení nezajistíte. Netvrdím, že by poslanci v parlamentu byli v tomto jiní než občané, ale jednak mají plné zmocnění sami rozhodnout dané Ústavou a jednak mají přístup k více informacím, často i k těm citlivým. Takže by měli všechny aspekty obrany zodpovědně zhodnotit.

Pane Ludvíku, ono se to lehce řekne - "když se národ špatně rozhodne, když chce lid riskovat opakovaní nového ruského průseru", ale pak v tom budeme žít, a mě se rozhodně emigrovat nechce.

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Jo (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 18:24

Pane Vodicko,

No me to nedela problem srovnavat ty fialove chodniky s cervenymi/zelenymi/jinymi hadramy v oknech. Oba je nevkus.
yawning smiley)

ja asi jsem jiz moc nasaknuty USA. Ja proste mam strasnou neduveru/odpor k jakekoliv autorite. Jak me nekdo rekne ze ONI maji lepsi informace a ze hodnou MUJ osud lepe rozhodnout, tak se me najezi chlupy jako kocourovy.
Vim ze je to casto nelogicke ale nemohu se pomoci.

Ja napriklad nejedu autem aby nekdo jiny ridil. Kdyz se vybouram, tak at je to alespon MOJE chyba, ne nejakeho vola ktery nevi co dela.

Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Jindra Vodička (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 21:34

Pane Ludvíku, rozumím tomu, co říkáte. Ano, jsem přesvědčen, že v Evropě máme větší důvěru k autoritám. A myslím, že to je v rozumné míře dobře. Podle mého názoru společnost potřebuje autority, avšak nejlépe ty přirozené!

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 06:51

OK Peace...

Ale pisete "že v Evropě máme větší důvěru k autoritám" ale nevim jestli by jste meli mit. Podivejte se na Evropskou historii...
yawning smiley)



Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2007 03:48

Vážení spoluobčané sousedé
Bratři a sestry
Mám príma nápad

Dne 25.8. se uskuteční
Pochod v Brdech proti základně
[www.nezakladnam.cz]

My stoupenci základny
Z Černošic na něj
Půjdeme a povedeme agitaci

Budeme přesvědčovat
Účastníky pochodu že
Základna má být v Černošicích

Já připravím transparenty
Americké vlaječky a mávátka
Mamka napeče buchty

Pan Vodička by mohl zajistit
Účast Šinágla Hučína Horvátha
A dalších českých intelektuálů

Zajistil bych i dopravu
Sraz by byl u vlaku
To ještě upřesním

Kvůli počtu buchet bych ale
Potřeboval znát počet účastníků
Nahlaste se prosím pod tímto textem

Váš Lojzík Nedělů

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2007 03:00

Aha já nenapsal
Že přihlásit se
Můžete i anonymně

Stačí třeba napsat
Já jdu nebo jdu do toho
Nebo jdu i se ženou

Kdo půjdete s celou rodinou
Nemusíte všechny vypisovat
Stačí např. jdu já + sedm

Ty buchty budou kynutý
Tak se snad ještě nějaký
Černošický vlastenec najde

Váš Lojzík Nedělů

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2007 06:18

Milý Lojzíku, já jsem pro.Chci to mít tady,ať jsem u toho bezpečí co nejblíž.Pudeme máma a děcka,vemu i souseda.Poznám tě podle uzlíku.Počet 7

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Havel (IP zapsáno)
Datum: 21.08.2007 15:30

Vidim ze pan Havel podporil radar. Mozna ze bude predsi nejaky rozdil mezi Sovetskymi a US okupanty. Mozna ze USA nebude tak zla jako SSSR.
smiling smiley

Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.08.2007 10:27

pane Jindro Vodicko mladsi,

jdete se prosim venovat svemu piskovisti ci nejake jine adekvatni zabave, kterou vam rodice koupili a prestante nam tu dokola dokazovat, ze jste si prohledl obrazky v ucebnici "Geopolitika pro materske skoly".

pane Ludviku,

jake osobni utoky mate na mysli? prominte, ale fakt, ze se obcas neudrzim a rypnu si do naivnich duverivcu s touhou po rovnani sveta do americke late, nema s nejakymi osobnimi utoky nic spolecneho. naopak - urazeny bych se mohl citit ja, neb vase argumenty jsou obcas na takove urovni, ze cloveka opravdu az urazi pomysleni, ze by si je mel brat vazne.

pane Gibe,

vam, omlouvam se, nerozumim vubec. Jaky ma americky projekt hvezdnych valek vztah k Rusku? Vzdyt nam preci strejda Sam a vselijaci vlezdoprdelisticti Klvanove tvrdi, ze vuci rusku neni namiren ani trochu? Nebo ze by nam ti hodni hosi v nasem vlastnim zajmu lhali do ksichtu?

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Vo co de? (IP zapsáno)
Datum: 23.08.2007 05:44

"jake osobni utoky mate na mysli"

zadne, nevi o co jde

Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: cubicx (IP zapsáno)
Datum: 23.08.2007 12:42

Výstavba protiraketového štítu tak jak je v současné době prezentována není akcí NATO ale soloakcí USA !!! proto FUCK OFF !

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: FUCK OFF! (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 03:07

Pane Cubicx,

doufam ze CSR nikdy nebude potrebovat soloakcni pomoc od USA, a jestli ano, snad US nerekne Cechum fuck off.

No kdyby se to nahodou stalo, Ceska Vojsko jiste porazi Rudou Armadu. Vidim ze nepochybujete o tom.

Je Ruda Armada jeste Ruda, nebo uz jenom usmudlana?

Vim ze silacke reci ze na vsechno stacim sam jsou impresivni & zneji dobre, ale kdyz prisel me zmlatit kluk o 3 tridy starsi ktery trenovak box, tak jsem kvilel o pomoc od kohokoliv.

I od holek.
yawning smiley)


Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: FUCK OFF! (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 03:33

Jo jeste, kdo si myslite ze je hlavni sila v NATO?

Slovensko, Monaco (jsou v NATO vubec), nebo nekdo jiny.

Muzete hadat 3x.

Pomuzu vam.

Ta zeme je asi 50x silnejsi nez ostatni clenove NATO dohromady.

Hmmm.

To nebude lehke na to prijit...



Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 10:58

pane ludviku,

kdyz si uvedomim, ze vase uvazovani je uvazovani jetste relativne normalniho americana (bushe jste preci nevolil), beha mi mraz po zadech. co si pak musi myslet ten zbytek, kterej dubbyiu volil, proboha? nuke afghanistan?

no, pevne verim, ze se doziju dne, kdy spojene armady zbytku sveta provedou vylodeni na vasem pobrezi a daji to tam trochu do poradku, neb jinak prijde jiny den - kdy vas ze retezu utrzeny narod pristoupi k vyvrazdeni zbytku sveta (naslapnuto mate slusne uz dnes).

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Ale Pane Meles, no tak! (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 14:38

Vas bych chtel potkat a pohovorit si s Vami o zemi o ktere moc nic nevite ale hodne na ni nadavate. Myslim to vazne. Co si jit v Cernosicich na kafe az tam prijedu?

Jiste by jsme na sebe nervali tak moc aby nas vyvedli. Na to jsme, vy a ja, moc civilisovani lide, no ne? No kdyz k nejakemu rvani dojde, tak reknem ze se bavime o fotbalu a to byva lepe tolerovane v nalevnach.

Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 17:06

pane ludviku,

klidne, ozvete se smiling smiley. pisu ponekud v nadsazce, nicmene bude-li vase zahranicni politika gradovat tak, jak tomu je poslednich osm let, i nadale, nemyslim, ze jsem tak daleko od pravdy.

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 29.08.2007 08:16

FUCK OFF! napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pane Cubicx,
>
> doufam ze CSR nikdy nebude potrebovat soloakcni
> pomoc od USA, a jestli ano, snad US nerekne Cechum
> fuck off.
>
> No kdyby se to nahodou stalo, Ceska Vojsko jiste
> porazi Rudou Armadu. Vidim ze nepochybujete o tom.
>
>
> Je Ruda Armada jeste Ruda, nebo uz jenom
> usmudlana?
>
> Vim ze silacke reci ze na vsechno stacim sam jsou
> impresivni & zneji dobre, ale kdyz prisel me
> zmlatit kluk o 3 tridy starsi ktery trenovak box,
> tak jsem kvilel o pomoc od kohokoliv.
>
> I od holek.
> yawning smiley)
>
>
> Ludvik


JO JO, tak co jim do toho má kdo kecat,žejo.Akorát se potřebovali dostat na kontinent, tak a ted tady budou šéfovat.Evropo mazej na Irák, Irán, Avganistan.

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: OK Ozvu se (IP zapsáno)
Datum: 29.08.2007 22:57

Ludvik

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: cubicx (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 09:46

A dost!
dlouho sleduju tuhle diskuzi a je mi nablití z proamerickejch zaslepenech tupounů.

Pane Vodička určitě jste dobře informován o stavu celé věci zvláště o osazení stanice technologiemi. V tom případě asi víte,ale spíš nevíte o tom že radarová stanice pravděpodobně bude také spadat pod program ECHELON.

Pro ty kdo neví o co jde
[en.wikipedia.org]

Agitujete tedy pro odposlouchávání veškeré komunikace nejen na území ČR ale i východní evropy ? Je vašim cílem aby nejagresivnější národ na planetě filtroval dle klíčových slov všechny faxy,emaily,tel. hovory,satelitní komunikaci atd?

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: cubicx (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 10:08

ECHELON

Další info (tentokráte z parlamentu EU)

pozor: 194 stran ! (pdf)

[www.fas.org]

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2007 19:56


Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 01:27

Trochu stará zpráva ne?

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2007 11:19

To nepochybně.:-)

Re: DEMONSTRACE NA PODPORU RADARU
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2007 13:57

Vědci poprvé zpochybnili studii o radaru. Je povrchní.....[aktualne.centrum.cz]

Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 5 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.