cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5
Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2007 08:26

Pane Strejčku, chci Vám zde osobně a veřejně poděkovat za tento příspěvek. Také za hlasování, jímž jste podle mého názoru projevil kousek osobní statečnosti, jelikož jste si při stylu jednání VV musel být vědom co Vám to přinese. To poděkování je myšleno především za upřednostnění odpovědného přístupu k městu před prázdným populismem.
Na vysvětlenou doplňuji, že mě osobně by se také líbilo více sportovních a rekreačních prostor v našem městě a pokud pro jejich vznik budu moci sám něco udělat, udělám to. Nový sportovní areál v Husově provedený v rozsahu naznačovaném VV by ale znamenal investici v pravděpodobném rozsahu 10-20 mil. Kč, tedy rozpočtový propad proti současnému řešení 20-30 mil. Já umím také prohlašovat co všechno chci - ale nedělám to pokud neznám žádný recept kde na to vzít. Tuto odpovědnost zastupitelé VV naprosto postrádají, pročež jejich občasné označení za populisty považuji za oprávněné.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2007 21:53

Pane Martínku, děkuji. Že dostanu do kožichu, s tím jsem skutečně počítal. Ale nechme toho, ono se zas tak moc nestalo.
V souvislosti s Mokropeskou, potažmo s rekonstrukcí ulic vůbec, mě však zajímá jiná věc. Poměrně složitě jsme v průběhu minulých šesti měsíců s panem ing. Skalickým hledali nějaký funkční model, který by umožnil občanům efektivně vstoupit do procesu rekonstrukce právě té "jejich" ulice. Zajímá mě zejména rovina spolufinancování ve smyslu upřednostnění rekonstrukce tam, kde je ke spolufinancování ze strany občanů vůle. Názory na tuto věc se dost různí. Já osobně si myslím, že vedení města neudělá chybu, když tuto vůli bude akceptovat. Na druhou stranu hlavním protinázorem bývá zejména to, že se, na hrubo řečeno, obec vzdá za úplatu již zpracované koncepce rekonstrukce uliční sítě. Celkem by mě zajímal nejenom Váš názor.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (11.10.2007 21:55)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2007 23:31

Pane Strejčku, napište svou obhajobu do příštího čísla novin VV. Docela dobrý testík, jak jsou na tom ve srovnání s IL.

Jinak - v této tiskovině jste zmíněn ještě jednou. Prý jste hlasoval pro to, aby šéfem kontrolního výboru byl zastupitel za koalici. Je to trochu neobvyklé, tato funcke se opravdu ve slušnějších demokraciích přenechává opozici.Můžete i tento svůj postoj vysvětlit?

Salutas y gracias!

S.J.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2007 01:40

Seňorito Juanito,
zpravodaj VV je stranickou tiskovinou VV, která je vydávána za stranické peníze VV. To je zcela jiná písnička než I.L. O prostor k vyjádření požádat samozřejmě mohu, ale je pouze na úvaze VV, zda mi ho poskytnou. Nijak se ho, na rozdíl od I.L. domáhat nemohu.
Co se týče předsedy kontrolního výboru - ano, máte pravdu, tato funkce bývá zpravidla přenechána opozici a to i přes to, že s tvrzením, které je uvedeno v listu VV - cituji "je tím zajištěna věrohodnost a objektivita tohoto výboru" ne zcela souhlasím, protože i opoziční zastupitel může být nevěrohodný a neobjektivní jako každý jiný. Ale budiž.
V našem případě, zejména s ohledem na ukotvení pravomocí kontrolního výboru v zákonu o obcích, jde o post spíše formální (byť na oko možná slušivý) a to prostě proto, že činnost kontrolního výboru zcela podléhá rozhodnutí zastupitelstva nejenom v rovině úkolování a schvalování kontrolní zprávy, ale zejména pak v rovině schválení návrhů podaných k nápravě zjištěných pochybení o což jde především.
A teď ty důvody:
za 1.-
je-li předsedou kontrolního výboru zastupitel, který je koaliční většinou vnímán jako nekonstruktivní (pozor nezaměňovat bez názoru, byť třeba opozičního), je i bez šance něco také v zastupitelstvu prosadit. Výsledkem pak může být sice spousta různých informací, ale ve finále žádná změna.

za 2. - dát šanci členovi koalice se mi v takovém případě nezdá tak zcela špatná strategie. Pokud bude nepokrytě krýt koalici záda k žádné nápravě také sice nedojde, avšak s tím, že mu to opozice může kdykoliv si vzpomene řádně "omlátit o hlavu". Zvláště před volbama pro to bývá vhodná doba. V případě lepším se dá doufat, že zafunguje alespoň pud sebezáchovy a kontrolní výbor nebude pouze formální stafáží vládnoucího uskupení.

za 3. - členy kontrolního výboru jsou i zástupci opozice. Opozice má tudíž zajištěný přístup ke všem materiálům, kterými kontrolní výbor disponuje bez ohledu na to, kdo je předseda. Odzkoušeno v kauze TS minulý rok.

Takže suma sumárum. Můžeme sice trvat na fomálním naplnění nepsaného pravidla "slušnější demokracie", s ohledem na výše uvedené však nejsem nijak přesvědčen o tom, zda by to mělo nějaký jiný smysl, než právě to formální naplnění. Není potom lepší dát prostor druhé straně ať se předvede?

M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2007 10:46

a jeste by se sluselo pripomenout, ze kontrolniho vejbora neslusnejsi demokracie delal jakysi Fitipaldi, co se mu nechtelo jezdit objizdkou jako 5000 jeho sousedu
(aby si neojezdil anglicaka od papinka, jak sveho casu trefne poznamenal Meles Meles).

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2007 17:28

Pane Strejčku, v otázce spolufinancování ulic občany bohužel nemohu nabídnout žádný vlastní recept. Považuji za obdivuhodné, když se lidé k něčemu podobnému odhodlají. Jednoduché stanovení hranic, od jaké výše přispění občanů se má "jejich" ulice upřednostnit je ale velmi problematické. Především totiž existuje jakási základní kostra daná objektivním významem komunikací a technickými podmínkami (inženýrské sítě, dešťová kanalizace,...). A pak musíte umět přijatelně zdůvodnit, proč majetnější občané mají mít ulice dříve než ti co na ně nemají - což by vás snad minulo jen tam, kde si to lidi udělají "za svoje" komplet. Není proto podle mne jiná cesta, než tyto věci řešit "případ od případu". To vidím v Černošicích jako zásadní problém - jde totiž o autoritu vedení města a důvěru, kterou k němu občané mají. Jinak ti kdo mají rozhodovací pravomoci mají ve skutečnosti mizivou šanci obhájit jakákoli "nestandardní řešení" - i ta, která jsou ve prospěch města. On se totiž ten prospěch často obtížně definuje, zvlášť když máte ospravedlnit proč se jedna silnice dělá "mimo plán" dříve než jiná. O tom jaký prostor to vytváří pro politické podpásovky vám určitě nemusím vykládat. A tak je celkem logické, když se do toho někdy třeba ani nikdo nechce pouštět.
Tím vším zde nijak nechci hodnotit příčiny onoho stavu nedůvěry. Už jsem vícekrát při jiných příležitostech naznačil, že ten problém nehodlám chápat jednostranně. To je téma na jinou, hodně dlouhou diskusi...

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 02:29

Pan Pátek mi uvedl výše uvedený
Románový příběh pana Strejčka
Na pravou míru takto

Strejček chce být jednou starostou
Potřebuje ale nějak pošpinit VV
Proto klidně zveřejní osobní maily

Potřebuje ale také získat
Toleranci ODS proto jim zvolí
Hostinského za šéfa kontroly

Ale tak je to v pořádku
I v komunální politice
Jde o zájmy i osobní

Ulice neulice koalice opozice
Všechno jedno říkal pan Pátek
Já se v tom nevyznám

Váš Lojzík Nedělů

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 10:23

Milý Lojzíku, uvedené mejly nikoho nešpiní. Možná jsem je mohl převyprávět vlastními slovy, ale proč dělat něco dvakrát? Hostinského za šéfa kontroly by si ODS zvolila i beze mě, jako cokoli jiného, protože 1+1=2. Předpoklad, že budu hlasovat vždy proti "straně a vládě", protože VPM nevzali na radnici je stejný omyl, jako to, že hci dnes být starostou. Pan Pátek to vidí hodně jednoduše, ale ani se moc nedivím, když je mu to také jednoduše předloženo.
Měj se hezky - M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 11:27

Michal Strejcek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Milý Lojzíku, uvedené mejly nikoho nešpiní.
> Možná jsem je mohl převyprávět vlastními
> slovy, ale proč dělat něco dvakrát?
> Hostinského za šéfa kontroly by si ODS zvolila
> i beze mě, jako cokoli jiného, protože 1+1=2.
> Předpoklad, že budu hlasovat vždy proti
> "straně a vládě", protože VPM nevzali na
> radnici je stejný omyl, jako to, že hci dnes
> být starostou. Pan Pátek to vidí hodně
> jednoduše, ale ani se moc nedivím, když je mu
> to také jednoduše předloženo.
> Měj se hezky - M.S.
Michale, p. Pátek je stejně jednoduchý jako Lojzík. Bukovič

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 12:04

Lojzíku, většinou si o Tobě myslím, že jsi člověk přemýšlivý a uvážlivý, doufám, že se nemýlím.

Nechtěla jsem do tohoto vůbec zasahovat, protože přesně nevím, o co šlo. Ale nedá mi, abych něco nepřipsala.

Jak tak zdálky sleduji počínání VV, tak mám jako obyčejná obyvatelka občas pocit, že právě v jejich činnosti je dost "osobního". Mají spoustu dobrých postřehů a připomínek, jejich snahy jsou mnohdy chvályhodné a obdivuhodné. Nicméně, nezlob se na mě, mi připadá, že jdou občas "hlavou proti zdi" nebo "proti všem". Ne obsah, ale jejich forma prosazování je mnohdy dle mého názoru kontraproduktivní. Politika není vždycky jen o ideálech, které bychom chtěli naplnit, ale o diplomacii, kompromisu, a hlavně o "konstruktivnosti". Jestliže budu někoho neustále jen osočovat a napadat, tak je jasné, že se mnou nebude chtít vůbec jednat a pak nemůžu samozřejmě prosadit vůbec nic, ani to, co považuji za dobré. Pak samozřejmě zapadnou i ty moje dobré nápady, protože je nebude chtít nikdo slyšet.

Další věcí je to, zda ty moje ideály a moje "pravda" jsou také objektivní pravdou, zda se třeba nemýlím, zda čas neukáže, že moje uvažování a směřování nebylo slepou cestou. To je také riziko politiky. A samozřejmě, že pak ponesu důsledky.

Abych pravdu řekla, tak mejly zveřejněné Michalem mě také překvapily, koukala jsem na ně dost vyjeveně, nicméně, o Michalovi Strejčkovi a lidech okolo něj si myslím, že jsou to lidé, kteří dokáží rozlišit a poznat důsledky svého počínání a tudíž jsem dospěla k názoru, že k tomu zveřejnění zde měl asi dost pádné důvody.

Jinak na konec. Jak jsem měla možnost Michala poznat, tak si nedovedu představit, že by se jednoho rána probudil a řekl si "budu starostou" a na to konto začal jednat. Natolik už jsem měla tu čest ho poznat.

Navíc si myslím, že ten, kdo si tohle řekne a jde za tou funkcí, tak jednou krutě spláče nad výdělkem. To je zase moje idealistické uvažování, ale myslím, že daleko od pravdy nebudu.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (13.10.2007 16:01)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 15:41

Přesně tak Enzilo.
Nezískal jsem od voličů mandát na základě slibu, že v prosazování volebního programu VPM nebudu dělat kompromisy. To je představa sice ideově čistá a pro veřejnost možná i atraktivní, ale zároveň značně naivní. Já kompromisy dělám, tedy pokud se v takové situaci vůbec ocitnu, což není zas až tak často. Dělám je právě proto, že mým úkolem není předvádět veřejnosti svůj vyhraněný postoj vůči ostatním, ale prosadit alespoň něco z volebního programu VPM. To za současné konstelace není vůbec jednoduché. Tím se také občas celkem logicky dostávám do situace, kterou veřejnost může při zjednodušeném podání vnímat jako "zradu", nebo něco podobného. Tak jsem to také vyčetl z listu VV a na to především jsem reagoval.
Nepovažuji návrhy VV jedním šmahem všechny za špatné, jenom se občas rozcházíme ve způsobu jejich prosazování. Dozvědět se teprve v průběhu zasedání zastupitelstva, že VV navrhnou na předsedu kontrolního výboru Danielu (zřejmě s předpokladem automatické podpory od VPM) je přeci jenom trochu mimo způsob, jak bych si dohodu o podpoře představoval. Pak si navíc ještě přečíst podivení VV nad tím, proč jsem podpořil jiný návrh, než návrh VV, to mě vážně už nemohlo nechat zcela v klidu.
Více se k tomu nemíním vracet, snad jenom pro ty, kteří mají černobílé vidění připomínám, že to byla v minulém volebním období právě VPM, která mimo jiné jasně řekla ne podpoře změny územního plánu, ve které figurovala jména některých minulých, ale i současných zastupitelů. Že to byla právě VPM, která také za to zaplatila tříletou izolací a ve finále ztrátou koaličního potenciálu. Zcela otevřeně - pokouším se pozvolna tuhle pozici přenastavit. To neznamená, že kývneme na všechno, ale dohody jsme schopni i s „koalou“, pokud tato není mimo volební program VPM. Tedy alespoň do chvíle, než dostanu od VPM červenou karu. První žlutá je ve vzduchu, tak uvidíme.
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2007 18:13

Pane Strejčku a Enzilo. Jsem rád, že do diskusí a dění v Černošicích přispívají lidé jako jste Vy.
K tomu co se tu rozebíralo chci poznamenat, že přístup pana Strejčka je mi velmi blízký. Ne že bychom se ve všem shodovali (pozornější si už jistě všimli že se taky občas "chytneme"), ale jde o ten zde prezentovaný způsob jednání. To, co lidem umožňuje domluvit se po dobrém, bez ohledu na to že každý fandí někomu jinému.
Osobně mě na stylu VV mrzí i to, že v důsledcích hodně omezuje reálné možnosti opozice. Ať si kdokoli z opozičních zastupitelů pláče nad nemohoucností proti koalici jak chce, 8 lidí v 21-ti členném zastupitelstvu JE síla - projděte si jen průměrné počty přítomných na zasedáních. A když tahle síla předloží cokoli o čem reálně lze jednat, není bez šance ani omylem. Jde "jen" o to dokázat zformulovat reálné, shodnout se na tom a získat pár dalších hlasů (často třeba jen jeden jediný !) - a v tom je právě ten háček. Nejde vůbec o to, jestli opozici fandím nebo jí naopak nepřeju, ale prostě o to že dobrá opozice je demokracii vždycky ku prospěchu.
Já sám jsem poznal řadu kvalitních lidí s upřímným a nesobeckým zájmem o prospěch města v řadách KDU, ODS, nezávislých i VPM. Na žádném jednání kandidátů KDU kterého jsem se kdy účastnil se NIKDY neřešila stranickost. Vždycky se jen skloňovalo "co se dá v Černošicích zlepšit" a "co by se mělo udělat dříve a co se může nechat na později". Smutné na tom je vědomí, že v mnoha jiných seskupeních je tohle podobné - jenže pak najednou bác, rozumy se zatemní, šup každý za svůj strom a začne létat kamení...
A právě pro to všechno mi leze na nervy škatulkování na "dobré" a "zlé" podle příslušnosti ke stranám. Někdy tak strašně, že už některým pro moje výlevy ani nestačí výraz "přecitlivělost" a musejí se uchýlit k "exaltovanosti".

Abych ještě k teoretizování doplnil alespoň jeden konkrétní příklad: jednou z těch věcí kterou považuji za "reálně jednatelnou" jsou internetové stránky. Tyhle stránky pánů Strejčka a Kubína JSOU DOBRÉ a pro město je škoda nemít šanci využít něco z jejich potenciálu i více než jako "webový hlas části opozice". Vím o mnoha úskalích a komplikacích, a jistě je ještě více těch o kterých nevím. Ale zkusit se s těmi komplikacemi poprat rozhodně stojí alespoň za vážný pokus.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2007 00:45

Ahoj Michale, dovol mi reagovat - myslím, že nejsme povinni zveřejňovat důvody, které tě vedly k takovému či makovému hlasování, i když jsou nám známy. Vydáváme zpravodaj vlastním nákladem a také jsme dost omezeni prostorem. Důvody jsme neuvedly u žádného ze zastupitelů, kteří zvedli ruku pro! Napsali jsme jen, proč my jsme byli proti. Zveřejňování naší soukromé korespondence mi v této souvislosti nepřipadá příliš korektní, i když si za vším, co jsem ti napsala, stojím.
K těm číslům - rekonstrukce Mokropeské stojí asi 20 milionů, 10 jde z rozpočtu města a 10 utrhnul Rádl z naporcovaného medvěda ve sněmovně. Kdyby se dělala letos jen horní část, která je nejnaléhavější z hlediska množství chodců /zejména školáků) i aut, předpokládám, že to je "menší polovina", ne-li třetina, byly by náklady tomu odpovídající, tedy pouze cca 7-8 milionů, tedy podíl města asi 4 miliony ( a 4 z medvěda, podíl města je u dotace asi nutný). Uvaž, že je hotová prakticky souběžná Slunečná a Školní až dolů. Nebo využít možnosti půjčky či leasingu. Prodej obecních pozemků není systémové a dlouhodobé řešení.
Kromě toho, cena, za kterou město pozemky u lesa s hřištěm za domem prodalo po odečtení nákladů na jejich zasíťování, k nimž se město uvázalo, je asi 2.500 Kč/m2. Zkus koupit v Černošicích pozemek za tuto cenu od nějaké realitky. Vysmějou se ti. Dnes jsme tady tak na 4.000 Kč/m2. Je otázka, jestli se město chová dobrý hospodář, nebo jestli zkrátka někdo ty pozemky hodně chtěl a někdo potřeboval rychlé peníze.
Daniela

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2007 01:54

Ahoj Danielo, celkem se mi líbí, že hlasování zveřejňujete, ale pokud se do něčeho takového pustíte, pak to dělejte prosím bez komentáře, zvláště pak bez takového, který sama potom popřeš. Také by to nemělo být výběrově. Prostě všechno, padni komu padni. Jinak s tím skutečně nemám žádný jiný problém a je to jen a jen vaše věc. Korespondence byla k věci a pokud si za ní stojíš stejně jako já, pak se mi jeví jako nejlepší vysvětlení. Můžeme tomu pro příště jednoduše předejít, že si buďto nebudeme psátsmiling smiley což bych dost nerad, nebo si ode mě vyžádáš vysvětlení přímo do tištěného textu. S tím také nemám nejmenší problém, naopak, uvítal bych to. Finančně na těch pár řádek mohu přispět.
K těm číslům, horní část Mokropeské je třetina, tedy skutečně cca 7 milionů. Já osobně se však v této části neangažuji zdaleka tak výrazně jako v části prostřední, neboť to není v mých silách. Aby bylo zcela jasno, jak to celé vzniklo - jednoduše mě o to na jaře požádali sousedi, kteří zde bydlí s tím, že když už sedím v zastupitelstvu, tak ať se také starám. Tak se starám.
K ceně pozemků jsem se již vyjádřil, včetně poukazu na její výši. Nicméně, na zastupitelstvu jste ji pokud si dobře vzpomínám nijak nerozporovali. Kdo ty pozemky chtěl, ten je také koupil. Žádné tajemství, je to v zápise ze zastupitelstva.
Ještě k Mokropeské, oni jsou tam stavební návaznosti, které je výhodnější dělat vcelku, než po částech, což ve finále celou stavbu zlevňuje, (to k úvaze o dobrém hospodáři) byť se musí jednorázově vynaložit větší finanční obnos. A to nejenom návaznosti v jednotlivých částech, ale i návaznosti právě na Školní a Slunečnou (např. dešťová kanalizace odvodňující celá Lada). Také tebou zmínění školáci na tom budou při cestě do školy poněkud lépe, protože na konec se podařilo najít způsob, jak realizovat zvýšený přechod o který jsme usilovali. Taková věc sice vypadá na první pohled jako samozřejmost, což jsem si původně myslel také, ale rychle jsem byl vyveden z omylu. To a další peripetie se však tady těžko bez projektu vysvětlují. Pan ing. Skalický ti to jistě ozřejmí lépe než já, když ho požádáš.
Stále nic ve zlém, asi bychom se měli vidět častěji. Měj se M. S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (14.10.2007 01:56)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2007 12:14

Paní Göttelová, opět jste mi ukázala kousíček toho, co mě na vašem stylu jednání tolik dráždí a co považuji za demagogickou manipulaci s informacemi a polopravdami.
Ano, od soukromé realitky koupíte pozemek až za 4.000 Kč/m2, ale je to stále v Černošicích spíš extrém. Jenže hlavně: V TÉTO CENĚ JE ZAHRNUTA CENA INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ VČETNĚ KOMUNIKACÍ. Vaše porovnání s cenou po odečtení těchto nákladů je jasný podvod.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 03:27

Vážený pane Martínku
V cukrárně jsme byli nadšeni
Jak umíte odhalovat podvody

Že byste zkusil odhalit
I další podvody
V našem městě

Třeba síťování soukromých
Pozemků z peněz města či
Důvody utajování různých smluv

A co třeba betonový odvaděč vody
Zasahující na kraj vozovky
Chránící trojdomí pana Řehoře

No řekněte není to lumpárna
Jen do nich podvodníků
Fandíme Vám

Váš Lojzík Nedělů

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 09:49

Lojziku,

pan Martinek by mohl sve sily spojit s pani Langsadlovou a ruku v ruce udelat z Cernosic mesto poctivcu, hotovou pozemskou rajskou zahradu. Jsou oba takovi moralni a jak vidime, vsem meri zasadne stejnym metrem.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 10:07

Enzila napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...že by se jednoho rána probudil a řekl si "budu starostou" a na to konto začal jednat. Navíc si myslím, že ten, kdo si tohle řekne a jde za tou funkcí, tak jednou krutě spláče nad výdělkem...

Enzilo, a jak by to mělo být jinak? Jak jinak by měl starosta ke svému postu dospět? Že se bude chvíli tak jako upejpat, a až bude mít ramena otlučená od samého poklepávání svých fanoušků, tak na to jako skromně kývnout? Nebo se k tomu má nechat dokopat člověk, který je velmi oblíbený, ale o manažerských dovednostech nemá ani šajn?

Osobně si myslím, že kdo chce řídit obec, má na to jít úplně stejně, jako kdyby se ucházel o manažerský post v kterékoliv jiné firmě. Představit sebe, svou vizi, své schopnosti. S tím, že výběrovou komisí není pár lidí od potenciálního zaměstnavatele, ale celé místní voličstvo. Cokoliv jiného vidím jako pokrytectví.

S.J.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 10:31

Dík Juanito za reakci.

No, záleží na tom, jak je to vnímáno. Pojetí těchto funkcí se samo může lišit.
Jedni (ti idealisté) vnímají politiku jako službu obyvatelstvu, jiní jako příležitost naplnit svoje kapsy či ambice, jiní něco mezi. Nejlepší je, pokud to člověk pojme jako příspěvek k tomu, "aby to fungovalo".

Upejpavostí a líbivými řečmi se ničeho, si myslím, nedosáhne.

Váš příspěvek je myslím dost výstižný. Souhlasím s ním. Jen ty vize musejí být v reálu uskutečnitelné, nic víc. Ale to je asi hodně obtížné poznat dopředu.

Chtěla jsem jen naznačit, že pokud si člověk dá za CÍL jen to, že BUDE ŘEDITELEM ZEMĚKOULE a je schopen pro to udělat cokoli bez ohledu na prostředky, tak to není příliš prozíravé.

Ovšem, abych nepopudila, za svoji osobu říkám, že si myslím, že kdokoli do politiky vstoupí, je to hodně těžká záležitost, protože tím vynáší "kůži na trh" se všemi důsledky, které z toho pro něj vyplývají.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 11:43

Melesi a Lojziku, a co kdyby jste to vzali do rukou vy dva ? :-O Treba by to bylo jeste lepsi, nez ten "navrh" Melese, nemyslite ? Preci jen kombinace rozumu "z cukrarny" s "primocarosti" Melese by bylo urcite "to nejlepsi", co by Cernosice mohlo potkat ;-) . Nic ve zlem, myslim to naprosto vazne ;-) .

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 11:51

Pane Strejcku, kdyz uz tady mate to "uvadeni romanovych pribehu na pravou miru", co takhle uvest konecne "na pravou miru" to zasitovani soukromych pozemku zminene Lojzikem ;-) ? Predpokladam, ze Lojzikovy informace z cukrarny miri na nase "oblibene" tema, ktere jste chtel taktne nechat "u ledu" (hydrant "v polich" v Habrinach ...). A me neda, kdyz uz to zase nekdo vytahnul (zrejme je to stale vysoce aktualni problem a tema), se opet nezeptat, ktere soukrome pozemky se zasitovaly za penize mesta ? Jak se onen dotceny projekt dal udelat jinak a lepe a levneji, nez ten puvodni ? Kazdopadne predem diky za uvedeni romanoveho pribehu na pravou miru (i kdyz jsem trochu skeptik, do vysvetleni se Vam nechtelo uz nekolikrat, az to radeji skoncilo "u toho ledu" ...).

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 12:42

Pane Tomme, zklamu Vás. Tohle jsme si vysvětlili v diskuzích někde před volbama na starém městském fóru. Každý si to může přečíst. Více nevím, kromě toho, že TS tu planinu na náklady vlastníka posekaly. Jestli se pletu, tak dám vědět.
S pozdravem M. S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 14:12

:-) Opet salamounske vysvetleni. Coz o to, tohle jsme si v zaveru te diskuse tehdy rekli, presto jak se zda je to tema neustale "zive" (nebo umele prizivovane ? ...).

OK. Necht si to kazdy kdo chce precte. "Manipulacim v cukrarne" to asi stejne nezabrani :-) . Za sebe k tomu jen rikam, ze nevim o tom, ze by se nekde v Cernosicich delaly site na soukromem pozemku za penize mesta. A pokud jde o Habriny, bohuzel se mi od nikoho z kritiku tamnich siti nepodarilo ziskat odpoved, jak se to melo udelat lepe, pripadne jak tam bydlicim lidem vysvetlit, ze proste na vodovod a kanalizaci nemaji pravo (tamni nova trafostanice je plne v kompetenci spravcu rozvodnych siti, ne mesta), protoze v jejich sousedstvi chce (mozna) nekdo spekulovat s pozemky ...

Mozna trochu z jineho soudku. Rad bych podekoval vsem, kdo se zaslouzili o probihajici (konecne!) rekonstrukci Mokropeske (zejmena i z drivejsiho volebniho obdobi). Z paternich komunikaci tak bude dal vyraznou ostudu delat zejmena prutah II/115. Ke zvolenemu financovani nemam vyhrady a domnivam se, ze leasing nebo pujcka by mesto ve finale staly mnohem vice penez (pri omylu se rad necham presvedcit vypoctem).

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 14:37

Tomme, možná je to drobnost, ale někde jsem četl, že "pod Koníčkem" to byla poslední část obce, která nebyla zasíťována. V létě jsem byl navštívit paní Křížovou (bydlí na konci Karlštejnské směr Vonoklasy) a nějak jsem jí nebyl sto vysvětlit, proč nemá na kanalizaci nárok. Jestli tu debatu chcete posunout, tak tohle by byl smysluplnnější směr, než dohady o Habřinách.
Mějte se M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 15:49

tomme,

ja nikoho rovnat nemohu. kourim marihuanu a nelibi se mi centrum vraz, coz jsou v cernosicich zrejme dva hrichy z nejtezsich.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 16:58

Ani ja nevim, jak lidem zduvodnit, ze "nemaji na site narok". Presto to prave v Habrinach bylo jedno z reseni (nedelat je a vysvetlit to lidem). Nebyl by pak hydrant u soukromeho pozemku zastupitele, ale nebyl by ani u lidi v miste trvale bydlicich (kterym by se to asi nejak podobne jako zminene obyvatelce vysvetlit muselo). I ja jsem tusim v IL cetl, ze to byla posledni oblast. Ale ja nevidim do rozpoctu mesta, ani do planu mesta a nemohu tak zadne duvody uvest. Je docela dobre mozne, ze proste zminena obyvatelka "ma smulu" (nebo "stesti"), ze nema za souseda "snaziveho" zastupitele ;-) , ktery by ve zminenem miste ty site prosadil, a treba i za dotaci.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 17:06

:-)
nebudte prehnane sebekriticky ;-) . Nejde o rovnani nekoho, ale o prospech obce, nebo ne ? Verim ze i jako kurak marihuany, a rekneme nesympatizant centra Vraz by jste dokazal ziskat dostatek hlasu, a udelal pro Cernosice znatelne vice pozitivniho, nez stavajici kritizovani. A ve spojeni s informacemi "z cukrarny" to podle me nema konkurenci. Navic jako starosta (casem , nic nejde hned ...) by jste se mohl casem dostat i do parlamentu a dat marihuanu na uroven alkoholu. Jen se trochu obavam, aby se to nesrovnalo smerem k prohibici (dobre minene myslenky se politickou cestou casto znacne pokrouti ...). Ja pivo docela rad, vinkem taky nepohrdnu ;-)

Takze nebojte se nic. Klidne: Meles starostou ! ;-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 18:44

Zmínil jsem to spíše v souvislosti s rekonstrukcí Karlštejnské, než s místem bydliště "snaživého" zastupitele. Ta komunikace patří kraji a kraj je tedy ten, kdo by ji mohl opravit. Šanci bych viděl např. v řešení rovnice 4 miliardy děleno Bendl - Tlustý / Rádl = Karlštejnská :
[www.kr-stredocesky.cz]
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 01:23

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry sousedé
Prý mám chtít být starostou

Není to poprvé co se to ozývá
Nezapírám dělá mi to radost
Ale zklamu Vás starostou být nechci

Jako oligofrenik na to sice
Intelektuálně mám ale
Já četl Kmotra jenom jednou

Já těm grossovskotopolánkovskodalíkovskejm
Praktikám nerozumím a ani na ně
Nemám žaludek

Jo ale jednou bych chtěl být
Šéfem Evropské asociace nočních hlídačů
Tomu rozumím v tom si věřím

Váš Lojzík Nedělů

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 09:21

Tak to se rad necham prekvapit. Nechodim ted na zastupitelstva, takze nevim, jestli se o Karlstejnske vedla v prubehu roku nejaka diskuse. Ale na jednom zimnim zastupitelstvu bylo zmineno, ze uzavirka v Radotine zkomplikovala planovanou opravu Karlstejnske (bylo zmineno, ze je naplanovana na letosni rok). Ale vzhledem k tomu, ze je uz skoro konec rijna, tak to letos asi nebude :-( .

To ze kraj sehnal nejake penize pro podobne opravy je urcite pozitivni. Nicmene pokud ta informace ze zimy byla pravdiva, tak na Karlstejnskou musel mit kraj uz jine penize (takze problem muze byt i jinde, nez v penezich). Bohuzel v blizkem okoli Cernosic je Karlstejnska a jeji pokracovani na Roblin spolehlive nejhorsi a nejostudnejsi silnici. Zdatne ji uz sekunduje jen trasa z Dobrichovic pres Vsenory na Jiloviste. Tak snad se to konecne pohne. Ja na to bohuzel zadne "paky" nemam.

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.