cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:30

Katerina H. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jo, a pani Enzilo, ta ohyzdna obluda atd.- to bylo
> parabolicke vyjadreni toho, ze kvuli vanocum se ze
> z.....eho bolsevika nestane prejici filantrop.
> Opravdu to nemela byt sebekritika :-)))) Ale uz
> jsem se dlouho tak nezasmala ... diky za zlepseni
> nalady :-))
>
> A pane Kuniku, vyhovuji Vam vice vyjadreni a dikce
> (a prave jmeno) mistniho pojidace Salamounovych
> exkrementu m. melese?


No "nekorektní poberta" se Vám taky poved. To si musím zapamatovat. Možná, že se teď před Vánocemi bude taková větička hodit, třeba někde v marketu, až se bude někdo snažit mě obrat o těžce nastřádané mince. Ten by asi koukal, kdybych na něj vyrukovala s Vaší větou :-))).

Pana Melese berte takového, jaký je. Je to fajn člověk, i když dost svérázný :-)). Tímto zdravím Melese.

Pane Kuníku, těch choleriků na tomto diskusním fóru bude asi vícero. Vítejte do klubu :-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 11:37

K petici - připomínky občanů k parcelaci v Kladenské. Jednalo se o naprosto běžné, legitimní připomínky účastníků k územnímu řízení. Jen mělo formu petice. Pokud vím, podepsali to skutečně obyvatelé Kladenské ulice.
Naštěstí mezitím přišla dobrá zpráva - na opravu Kladenské přiklepli poslanci Černošiím tuším 4 miliony. Tedy se můžeme těšit na další asfaltovou komunikaci.
K poznámce o tom, že všichni v té ulici stavěli - ano, jistě. Ale ti lidé museli mít zbudované příjezdové komunikace (položit např. panely), jinak jim to tehdy stav. úřad nepovolil. Dnes v rámci stavebního boomu povolí stav. úřad téměř cokoliv a je mu jedno, jak se ta stavební auta na stavbu dostanou. V Kladenské bylo možné taky nedávno vidět o víkendu (!) jezdit sem a tam bagr. Vozil hlínu ze stavby, protože stavitel neměl nákladní auto. Umíte si asi představit kolik hlíny se vejde do lžíce bagru a kolikrát bagr tak asi musel projet ulicí sem a tam.
Obyvatelé Kladenské měli zase jeden klidný a pohodový víkend. Nedivte se jim pak, že si dovolí mít připomínky, navíc když jim to stavební zákon umožňuje.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 13:29

katerino h.,

pokud se skutecne domnivate, ze na svem si muze kazdy delat co chce bez ohledu na okoli, nemam na svem soudu o vasi neinteligenci co menit. a nevim, co to ma spolecneho s jakymkoli salomounovym hovnem. uz vidim, jak vy sama spokojene souhlasite s tim, aby si vas soused vybudoval na parcele dvacet meru vysoke monstrum na hrane pozemku ci tak neco. domnivam se, se v tu chvili byste na sve chytre soudy zapomnela rychlosti blesku.

mimochodem, nejste taky jedna z tech, kvuli ktere nam u skoly delaji jednosmerku? smiling smiley))

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 17:12

pane melesi,

svoje soudy o me inteligenci vskutku menit nemusite. Popravde, kdyz o mne zrovna Vy rikate, ze jsem pitoma, tak me to nejak nevadi, ba prave naopak:-)
Se Salamounovym hovnem to ma spolecneho jen tolik, ze zatimco podle Vas je tu kdekdo debil, trotl a pitomec, Vy jste zjevne jediny chytry jak radio, proto jsem ten primer pouzila.
A co se tyka meritu veci - tady snad neslo o stavbu 20 metroveho baraku na hranici neciho pozemku, ale o to, ze nekdo chce svuj pozemek urceny k cistemu bydleni rozdelit na sedm parcel (mimochodem i tak rozmerem hodne prekracujicich mistni standart) a o to, ze i tak normalni vec vyvolava v nekom potrebu smolit petici. Ale co bychom se do toho necpali, kdyz to predpisy umoznuji, vidte, pi. Gottelova (tenhle Vas argument je taky drobet za hranici soudnosti).

Nikde jsem netvrdila, ze ma kazdy pravo delat si co chce bez ohledu na sve okoli. Jenom mi hodne vadi tenhle bolsevicky zvyk starat se hlavne o majetky tech druhych a o to, aby se ti druzi nahodou nemeli lepe.

A taky mam dojem, ze bych dvacetimetrovy barak nebo aligatori farmu u sousedu snasela o dost lip, nez Vy sousedovo pareniste.

A o muj prispevek k jednosmerce nemejte starost. Moje deti jsou schopne dojit do skoly pesky, korejskym vozum neholduji, ale kdyby mi ho nekdo koupil, tak bych v nem asi jezdila, protoze od auta vyzaduji toliko ctyri kola, volant a funkcni motor. Soudit lidi podle toho, v jakem jezdi aute, je hodno tak leda primitiva.

Ale jednu osklivou poznamku si prec jen neodpustim - s velkym gustem bych se divala, jak Vam nektera ta naplavenina za to, ze jejich deti jsou pro Vas jenom "naplaveninovi smradi" (viz pane melesuv prispevek o jednosmerce u skoly) dava par pres drzku.

Timto se poroucim

KH

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: chrpa (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 19:11

Tak na pana melese poslete manzela,muzete se pak kochat z automobilu na ctyrech kolech,motorem a volantem.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 20:18

Me tedy tradicne zaujala "povinnost" odklizet snih, ale i uklizet obecni chodniky :-) (zrejme si rada lidi stale mylne mysli, ze skutecne jsou povinni uklizet obecni chodnik). Z meho pohledu jde o "povinnost" dosti prezitou, a to zejmena s ohledem na zakladni listinu prav a svobod obcanu (tedy v podstate Ustavu, jakozto zakon nejvyssi).

Je totiz strohy fakt, ze zadny zakon teto zeme nestanovuje obcanum povinnost uklizet obecni chodniky, ci cokoliv, co neni dotceneho obcana (Ustava naopak vyslovne zakazuje nutit obcana k cinnostem na cizim bez patricne uhrady, a pokud uz ano, tak jedine zakonem, v konkretnich pripadech, a ne pouhou vyhlaskou). Takze odstranovani cernych skladek, ktere tam dotceny obcan nevytvoril (treba kolem popelnic), zametani chodniku a jine uklizeci prace zkratka nikdo nemuze po obcanovi chtit pouhou vyhlaskou (a v zadnem zakone nic takoveho neni). Vyhlasku ohledne "uklizeni chodniku" lze pouzit pouze pro odklizeni snehu, nebo pri jine zavade ve schudnosti v zimnim obdobi. Tuto moznost dava obcim zakon o pozemnich komunikacich - nezamenovat se zakonem o provozu na pozemnich komunikacich - kteryzto dava obcim moznost stanovit vyhlaskou lhuty pro odklizeni snehu a pro zajisteni schudnosti, ovsem samozrejme pri dodrzeni dalsich zakonu teto zeme, vcetne ustavy a listiny zakladnich prav a svobod (v opacnem pripade nejen ze vyhlaska neni vymahatelna, ale neni ani platna ...). Stejny zakon zaroven rika, ze za skody zpusobene jine osobe diky neschudnosti chodniku odpovida v zastavenem uzemi obce majitel prilehle nemovitosti ... . To ale plati pouze a jen tehdy, pokud majitel teto nemovitosti toto zajistit mohl.
A tim se dostavame k praktickemu smyslu vsech podobnych vyhlasek, ktere stanovuji povinnost odklidit snih do konkretni hodiny. Prakticka vymahatelnost vsech techto ustanoveni je na nule, protoze nikdo samozrejme nemuze obcana nutit, aby kvuli vyhlasce a snezeni prisel pozde do prace, nebo z prace bezel driv, nebo se vracel z dovolene, aby snih odklidil podle prani obecnich ci jinych "mocipanu". V praxi to pak samozrejme vypada tak, ze vetsinou se chodniky uklizeji po navratu z prace, a to v drtive vetsine bez ohledu na jakekoliv debilni a zbytecne buzeracni vyhlasky. Samozrejme zcela stejne je to i s pripadnymi skodami zpusobene neschudnosti a tam je to jeste komplikovane tim, ze chodec jakozto ucastnik provozu na pozemni komunikaci je rovnez povinnen sve chovani prizpusobit okolnostem, tedy i snezeni ci ledu ...

Osobne si myslim, ze uklizeni chodniku celorocne je vec velmi chvalihodna a jako takova by tedy mela byt chvalena a podporovana nejen obci. Coz ovsem pomoci buzeracnich vyhlasek asi tezko nekdo nekdy docili. Tezko nekoho presvedcit, ze je to chvalihodna cinost, kdyz dotceny misto poklidneho odklizeni snehu po navratu z prace bude resit predvolani k podani vysvetleni pro podezreni ze spachani prestupku tim, ze neodklidil snih do konkretni hodiny dane zbytecnou vyhlaskou ...
Nechapu, v ktere hlave muze tahle myslenka vznikat, ze pak budou v obci davy spokojenych obcanu, kteri s radosti budou odklizet snih "s pendrekem novodobych kovboju za zady" ...

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 21:08

Souhlasím s Tommem1 (zřejmě poprvé na tomto fóru)-je opravdu anachornismem, že předpisy nutí člověka k práci na cizím, což vzdáleně připomíná otročinu, neboť je to práce zcela zdarma a pod pohrůžkou trestu.
Ale bohužel, doufám, že to z mého článku ve Zpravodaji, vyplynulo, současné zákony této země (zákon o komunikacích, § 27 odst. 7 - "obec stanoví nařízením rozsah, způsbo a lhůty odstrańování závad ve schůdnosti místních komunikací"). Co se rozumí pojmem místní komunikace upřesňuje prováděcí předpis k zákonu o komunikacích, kterým je vyhláška ministerstva dopravy a spojů č. 104/1997 Sb., kd v ustanovení § 3 odst. 4 této vyhlášky je stanoveno místními komunikacemi Iv.třídy jsou samostatné chodníky, stezky pro pěší, cyklistické stezky, cesty v chatových oblastech, podchody, lávky, schody, pěšiny, zklidněné komunikace, obytné a pěší zóny apod.Nařízení města Černošice, které je v článku zmíněno je dále podpořeno existencí zákona o obcích a zákona o pozemních komunikacích.
Dále existuje usnesení Ústavního soudu ve věci návrhu Mgr. Františka Bublana(ministra vnitra) o zrušení nařízení města Louh č. 6/2004, který se stanovuje rozsah, způsob a lhůta odstraňování závad v e schůdnosti chodníků tak, že jej odmítl (č. usnesení P 1 ÚS 11/06).
Dále možno přečíst k této věci poměrně rozsáhlý příspěvek na Wikipedii.
Podstatné je myslím to, že vy nemusíte chodník uklízet, ale nesete následky za případné škody a to, že jste nemohl chodník uklidit, musíte prokázat.
Dobrou zprávou je pak to, že město Černošice je pojištěno pro tyto případy a škody lze hradit z jeho pojistky, lidé se mohou připojistit (jak jsem psala) a také to, že tuším že v Senátu jsou snahy tyto nesmyslné předpisy zrušit a zavést odpovědnost majitelů chodníků (tedy větišnou města) za jejich úklid.
Díky za zájem o téma.
Daniela G.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 21:59

Protoze mi loni prave vyhlaska Cernosic nedala "spat", pozadal jsem o vyjadreni ombudsmana. Takze obec samozrejme muze "cosi" stanovit, ovsem nelze jit nad ramec ustavy a zakona (a bohuzel vymahatelnost takoveho "cosi" je blizka nule - tudiz je to z principu nesmysl, a jen debilni buzerace slusnych lidi). Stejne je to s odpovednosti za skodu. Majiteli se nakonec musi prokazat, ze skutecne chodnik neuklidil ac mohl (majitel bez potizi sezene pro spravni rizeni cokoliv, co potvrdi, ze byl v praci nebo nekde jinde a ze nemohl schudnost zajistit, a jedine soud muze takove jeho pripadne tvrzeni vyvratit ...)

Vysledkem tedy pri sporu o uklid chodniku od snehu a ledu nebo pri skode zpusobene neschudnosti v zime je bud, ze dotceny majitel dostane strach a necha si dobrovolne a sebemrskacsky hrozit pendrekem od mistnich "kovboju", pripadne ze strachu rovnou zaplati pokutu (nebo se i pripojisti), a nebo to odmitne, a pak to pujde do spravniho rizeni a pripadne k soudu, kde dotceny majitel dle meho nazoru bez vetsich potizi prokaze, ze nebylo v jeho silach v dany cas schudnost zajistit ...

Takze na slusne mame pendreky a pokuty, a slusni pokuty radeji zaplati, nez aby se dohadovali (ovsem to je ta cast obyvatel, ktera o sve okoli pecuje dnes i driv a to i bez debilnich vyhlasek a zakonu), a ti ostatni, co jim dnes je uklid chodniku u jejich domu sumak budou dal v klidu. Proste klasicky Kocourkov (ani me to neprekvapuje s ohledem na tlak v CR na zvyseni trestu za nedodrzovani zakona o provozu na pozemnich komunikaci, kde to ma uplne stejny efekt - slusni jsou trestani a plati, a ti ostatni se chovaji dal vicemene stejne jako pred tim) ...
V Praze dokonce dodnes existuje vyhlaska z roku 1980, kdy vyhlaska mela stejnou vahu jako zakon, kde se dokonce nemluvi jen o uklizeni snehu, ale i o uklizeni jako takovem (a to je prave protiustavni, protoze za to neni odpovidajici uhrada ...).

Jinak pani Gottelova. K ostatnim tematum ze zpravodaje se nechci vyjadrovat. Musel bych pouzit stejne vyrazivo jako pani Katerina, a za to mi informacni hodnota toho zpravodaje opravdu nestoji. Opet mi nezbyva nez vsem obcanum doporucit navstivit par zastupitelstev, a treba i polozit jakemukoliv zastupiteli dotazy vlastni. Pro udelani si nazoru na "pravdy a skutecnosti" popisovane Vami, VV a zpravodajem VV je to dle meho nazoru to nejlepsi reseni.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.12.2007 11:11

Madame K. H.,


Zminenymi pojmy oznacuji nikoli kdekoho, ale lidi, kteri se tak chovaji. A vy, milostiva, se mezi ne radite sama, kdyz dokazete tvrdit takove moudro, ze si kazdy na svem muze delat bez ohledu na okoli zcela cokoli (ac ted najednou popirate sama sebe a povidate, ze nic takoveho netvrdite). To se posouvame nekam celkem na vychod. A nema to nic spolecneho s vami tolik omilanym bolsevismem a zavisti (vite, existuji i jine emoce, ktere v cloveku bublaji, kdyz vidi nektere veci), ovsem jsem na pochybach, jste-li to schopna pochopit. Mimochodem, nikde jsem se nezminoval o konkretnim pripadu Kladenske, reagoval jsem jen na vase tvrzeni o muchomurkach a aligatorech. A proc me na konci prvniho odstavci oslovujete jako pi. Gottelovou, tomu opravdu nerozumim...

A posledni dva odstavce - obri korejske vozy pouziva - a to neni muj vymysl - vetsinou specificka socialni skupina, jenz je definovana prachbidnou schopnosti rizeni a prebujelym ja-ismem (jinymi slovy, "kdyz uz neumim ridit, poridim si poradnou kravu, at to pripadne neodseru ja"). a nesmime se pak tedy divit, ze kdyz se takovych lidi sejde v jeden okamzik na jednom miste prehrsel, dochazi k situacim, ktere by mezi civilizovanymi lidmi proste nevznikly.

No a zaverem - trvam na tom, ze deticky, ktere nedokazou dojit pesky kilometr do skoly jsou rozmazleni smradi a opet neni mym vymyslem, ze vetsina takovych pochazi z rodin satelitnich naplavenin. Vase posledni veta o rozbijeni huby pak jen ukazuje, ze primitivem tu bude nekdo zcela jiny, nez si myslite vy.

Zijte blaze a bohateho jeziska.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 13.12.2007 16:20

Jo, uz to chapu. Vy muzete ostatnim lidem nadavat do pitomcu atd. a jejich deti nazyvat smrady a kdyby Vam za to chtel nekdo jednu placnout, je primitiv. Radeji tedy budu z Vaseho pohledu primitivem a Vy zustante tolerantnim osvicenym demokratem.

P.S. Deti starousedliku, ktere vozi rodice do skoly, jsou take rozmazleni smradi, nebo se to vztahuje jenom na ty privandrovalce?

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2007 10:13

mila pani,

ve vztahu k nekomu je slovo "pitomec" nadavkou, u nekoho jen konstatovanim zjevneho faktu. Co se tyce vasi otazky, odpoved na ni najdete v tom, co jsem napsal - myslim, ze je to celkem srozumitelne...

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2007 11:40

Skunk jako domaci mazlicek? Vetsina chovatelu si mysli, ze skunci jsou bezva mazlicci a jsou velmi inteligentni. Samozrejme je treba je nejdriv odzbrojit, tj zbavit pachovych zlaz. Kdo si chce sveho skunka uzit, musi mit spravna ocekavani a nesmi mit nespravne predsudky. Jako u vetsiny exotu. Nektere temne stranky skunci povahy mohou zivot se skunkem zmenit v tzv vyzvu, cizim slovem challenge. Skunci jsou aktivni a zvedavi a do vseho se ...... Taky maji sklon ke kradezim drobnych predmetu na zmekceni pelisku. Nastesti jsou take pratelsti, milujici, velmi zabavni a hravi. Katerino H., mila pani, nezkusite namistu cizokrajnych krokodylu/aligatoru skunka? Skunk bez zlaz je jezevec.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2007 16:10

:-)))

Dekuji za podnetny navrh. Lec obavam se, ze na takovouto vyzvu (cizim slovem challenge) jsem uz trochu stara. Asi zustanu u tech aligatoru, ti, pokud maji dostatecny prisun stravy, aktivni a zvedavi nejsou a do niceho se nese....
A pokud bych prece jen zatouzila po trose adrenalinu, vystacim bohate s jezevcem virtualnim.

Krasne vanoce a uzijte si je vsichni tak, jak chcete.

Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.