cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5
Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 20:33

Tak, myslím, že se od samotného začátku míchají dohromady dvě věci. Jednou je subjektivní cítění architektury centra a věcí druhou je objektivní správní proces, umožňující jeho realizaci. Kvůli subjektivnímu dojmu se sice můžeme zhádat do krve, ale zodpovědnost za architektonický výsledek tím stejně nikdo nepřevezme, protože ta leží na investorovi, potažmo architektech. S rizikem, že od veřejnosti mohou dostat přes papulu jistě počítají a je jenom na nich, zda jej pro svojí práci vyhodnotí jako ještě únosné.
Stejně tak v rovině schvalovacího procesu musí politici (v našem případě zastupitelstvo), potažmo úřad vyhodnotit rizika, která vzniknou nedostatky ve schvalovacím procesu, zvláště pak, pokud projeví vůli napravit nedostatky, které vědomě zapříčinil investor (pohádkám o tom, že když teče beton, tak se holt musí stavět nevěří jistě ani pan Pánek). V této rovině má však veřejnost na výsledek podstatně větší vliv a to prostě proto, že ty kteří rozhodují volí. Tento vliv se tak dá celkem objektivně vyhodnotit prostým součtem volebních preferencí.
V minulém volebním období poutala výstavba centra jistě stejnou pozornost, jako např. změna ÚP. Přesto ve volebním hlasování nezvítězili ani odpůrci změny ÚP (VPM), ani odpůrci centra (VV). Proč asi? Pokud si zkusíte odpovědět, vynechte pro tentokrát politickou reprezentaci a začněte u voličů. Jestli na základě výsledku voleb dojdete k závěru, že většina si centrum přeje stejně jako si přála změnu ÚP a to i přes to, že Vy k té většině nepatříte, tak by bylo celkem sympatické to uznat i přes všechny výhrady, které to všechno provázely a stále provázejí. Chápu, že to není jednoduché, ale osobně to do budoucna vidím jako větší šanci alespoň na nějakou změnu, než běh rovně vpřed. Jestli se pletu, tak mě v příštím zastupitelstvu už jistě neuvidíte, což je ovšem už jenom moje riziko.
M.S.
P.S. pro Tomma: Byl jste možná jediný, kdo po volbě starosty zaznamenal, že jsem mu podal ruku asi tak minutu po tom, co jsem v této volbě neuspěl. Co jste však zaznamenat nemohl byly asi tak dvě věty, které jsme si při tom řekli - Rádl: "Půjdete nám po krku" Strejček: "To byste to měli moc jednoduchý".



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (19.10.2007 20:36)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 21:34

Přece jen si ještě přisadím kvůli té nástavbě. Jde o to, že investora jako člověka neznám v podstatě vůbec - i když mi hodně lidí bude i nadále podsouvat s ubohou sprostotou "kamarádíčkovství" a že "mě má na výplatní pásce". Jediné co o něm v tuto chvíli vím je to, že není příliš dobrý řečník. Já nehodnotím Michaela Pánka jako člověka, ale jen jeho vztah k architektům a jejich dílu, a to jak za jejich dílo nese kůži na trh. To je ten kousek vztahu k architektuře, který mi tak moc chybí v celkovém přístupu jiných k téhle stavbě i k jiným stavbám.
On totiž investor z té nástavby má skutečně prd - a když stál na stavbě před rozhodnutím "mám to risknout ?", vážil proti tomu prdu (žádný zisk) možné důsledky, které si už tehdy jistě spočítat dokázal. Samozřejmě že přestupek zůstává přestupkem, o tom není sporu. Mám ale za to, že okolnosti vždy byly a jsou podstatné v každé civilizované společnosti.
Nejde o "lití betonu", to byl jen úsměvný komentář pana Rádla. Ale skutečný tlak na stavbě existoval docela jednoduše z logiky postupu výstavby, až se pane Strejčku zase potkáme, tak vám o tom můžu povyprávět, to tady nemá smysl rozebírat. Prostě jen - technicky vzato - by bylo skutečně dost složité počkat a "dodělat to potom až se to řádně projedná".
Pořád je veškeré riziko spojené s touhle kauzou jen na hrbu investora, nikdo jiný nic neztratí. Jestli ta nástavba bude dodatečně povolena, získáme všichni podle tvrzení architektů lepší stavbu - a já jim stoprocentně věřím. Proto nezůstávám jen u doufání a snažím se něco říkat. Jestli povolena nebude - kdo něco získá ? Snad jen osobní nepřátelé investora dobrý pocit "tak jsme ho aspoň trochu dostali - teď to má !" Mě se tohle tedy opravdu nezdá jako opěvováníhodné obhájení zákona.
A pro ty kdo vyprávějí o "legalizaci nezákonnosti" ještě dodám: to správní řízení už běží, nikdo ho vymazat nemůže a jeho podstata se nezmění ani legalizací nástavby. Nástavba byla zahájena v rozporu s povolením, a v tom smyslu musí stavební úřad řízení ukončit chtě nechtě, i kdyby před tím ukončením nástavba legalizována byla. Tohle dodržení zákona už si může každý zkontrolovat snadno, protože dodatečné zpětné časové posuny jaksi neumí ani člověk, ani zákon.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 22:09

V.Martínku ,svůj vřelý postoj ke stavbě Centrum Vráž jsi již vyjádřil v I.L.,tak nemusíš tady už obhajovat své postoje a rozdávat moudra...Prostě to tu stojí.
Načerno nebo jinak,teď už je to fuk..
Buď si zvykneme nebo ne,zkrátka čas to rozsoudí..
Zkus jiné téma..
S pozdravem S.K.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 22:53

Pane Martínku, já tomu všemu rozumím, dokáži se celkem dobře orientovat i v probíhajícím procesu. Jediné v čem s Vámi nemohu souhlasit, že investor vážil "žádný zisk" proti trablům, které ho čekají. Takhle neuvažuje žádný obchodník, protože by rychle prodělal kalhoty. Drobátko jsem se blíže zajímal o cenu za nový kulturák. Ten rozdíl mezi cenou investora a ohodnocením ze strany města mi zatím dává za pravdu:-)
M. S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (20.10.2007 08:13)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: chrpa (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2007 12:50

diky novemu prispevku ve fotogalerii vim o cem je tu rec.
kopacak byl o 100% lepsi!!!
TO JE MOLOCH.FUUUUUUUUUJ.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2007 20:17

pane martinku,

chcete snad tvrdit, ze to nacerno postavene podlazi investor nekomu venuje, kdyz z toho tedy nebude mit ani korunu? nebo, ze snizil ceny ostatnich prostor tak, aby nevzrostla celkova prodejni cena cele obludnosti?

pane strejcku,

rozdil mezi cernosicemi pod kuratelou politovanihodnych vekslacku a dobrych pratel ruznych tlustych (a) janciku a dobrichovicemi pod vedenim starosty panka je skutecne propastny. zatimco dobrichovice uz skutecne vypadaji, jak je zvykem v civilizovanem svete, cernosice stale pripominaji spise belorusko, at uz stavem komunikaci, tak chovanim vedeni mesta. holt, panek umi stavet, radlangsadlovi dojit.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2007 22:31

Asi je třeba umět sčítat alespoň 1+1. Investor není jistě není lidumil, podle toho posledního tvrzení by ale nebyl na nule nýbrž v mínusu. Když něco stavíte, něco vás to stojí - a když nejste padlý na hlavu, prodáte to dráž a zůstane vám zisk. Překvapivě i ta nástavba něco stojí - a to něco je v daném případě nad průměr. Není tak těžké dopočítat, že se ziskem to tu není žádná velká sláva. Nebo jinak - celkový výnos stavby po odečtení nákladů se neliší v případach "s nástavbou" a "bez". Snad jsem tím už vysvětlil dostatečně srozumitelně, že kdyby šlo jen o zisky, mohl se investor na tu nástavbu v klidu vybodnout. Nic víc jsem tím říct nechtěl. A ten kulturák je pane Strejčku z jiné kapitoly.
Máte ovšem pravdu pánové, že si tu zbytečně opakovaně cintám pentli. Kdo dobré architekty neuznává protože je mu jasné že on sám je lepší borec, toho jistě na žádném diskusním fóru neukecám. Kdokoli jiný si to s nimi může vyjasnit, bude-li chtít. Jejich identita je dostatečně známa. V Černošicích to lehké nemají, protože tu žije tak 2000 architektů kterým nějací SHA nesahají po kotníky.
Takže sorry Stando, už dám s centrem pokoj.
Ale ještě si přece jen rejpnu: dokud tu bude moudře bránit estetiku a blaho lidu těch našich 2000 skvělých architektů, můžeme pořád leda bečet "proč to tu nemůže být jako v Dobřichovicích". Možná jste to pánové ještě nepostřehli, ale větší obecní stavbu (nesilniční) jsme tu v posledních letech měli slovy JEDNU - a že ji nakonec vůbec navrhoval architekt bylo v podstatě dílem náhody. Navíc je to architekt těmi našimi 2000 asi ještě zavrhovanější než SHA. Takže v pokusech dohnat a předehnat Ameriku (pardon - Dobřichovice) asi skočíme po architektuře DPS nebo staré přístavby základní školy. Prostě: nekecejte nám do toho architekti cizáčtí, my víme nejlíp co je krásné !
Aby to neznělo nějak ošklivě, já to samozřejmě beru - alespoň to bude víc naše - Černošické. Jenom si tak přikecávám svoje pindy.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2007 02:41

Pane Melesi,
s Vaším názorem nepolemizuji. Chtěl jsem jenom říct, že chtě nechtě musím reflektovat realitu, před kterou jsem byl před rokem postaven. Také bych si dovedl představit příznivější konstelaci, ale s představami já pracovat neumím. Chápu, že se Vám (a jistě i mnoha jiným) to nemusí moc líbit, ale permanentní nelibost pro mě neznamená žádný hmatatelný výsledek.
Jistě byste raději ode mě, jakožto opozastupitele, slyšel něco v podobném duchu Vašeho vyjádření. Proč ne, otázkou ovšem zůstává "A co dál?" Tuhle strategii jsem si již vyzkoušel a věřte, že jediným výsledkem byla ztráta nervů, času a celkem slušná frustrace z pocitu marnosti. Proto jsem zvolil strategii, jejímž cílem není ostré vymezení na my a oni, ale jejímž cílem je dosáhnout alespoň na trochu z toho, co jsme voličům slibovali a co považujeme tudíž za správné a potřebné. Znamená to jediné, umět se pragmaticky domluvit i s těmi, kteří nás poslali do opozice (pokud možno bez zkaženého žaludku). Nese to samozřejmě s sebou jedno velké riziko - ztrátu voličů. Tedy alespoň těch, kteří jako hlavní poslání VPM chápou nekompromisní tepání do Rádlojiroutopřibíkokudějolangšádlořehořo ... To se však již opakuji (viz. předešlé příspěvky).
S pozdravem M. S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2007 21:52

Díky Michale,
to je podle mne správná cesta a nebál bych se odlivu voličů - nic proti nikomu, ale nás kecálků jsou plná fóra kam se podíváš :-)
Držím Vám palce, dlužno podotknouti, že jsem Vás i volil a jsem se svým rozhodnutím spokojen.
Pro znechucené centrem Vráž - "chobotnice" Vám také vadí? - pokud ano - máte můj soucit a nevidíte si ani na špičku nosu - komu není shůry dán dar vnímat věci jinak než - že jedna paní/pán//někdo něco povídal - tak sorry - bohužel Vás bude vždycky asi většina a za to vděčíme/vděčíte bolševikovi - ten ve Vás vypěstoval ten nepochopitelný odpor ke všemu novému, závist proti úspěšným a to pitomé uzavírání se......
Ach jo, to jsem se zase rozepsal........meťte na mne špínu a kameny, neb já si to zasloužím :-)

P.S. Nejdřív si ale odmeťte hnůj od prahu svého...........a bez emocí a konstruktivně se vyjádřete.......díky.........B.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2007 23:20

Pane Big Smoke, děkuji.
Už jsem se bál, že některé složitosti se nedají jednoduše sdělit :-)
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2007 02:25

Přece se nebudu červenat...takové chvály pro prostého selského synka......no nevím...dnes asi budu za trest celý den třídit brambory....

nicméně opět jsem zavítal na idnes a pročetl si diskusi o národní knihovně....jako od nás, jako od nás....samý odborný názor a hlavně pospolitost to nás Čechy opravdu sbližuje....nevím jestli si náhodou nezměním nick na dobrý voják švejk, nebo F1r3start3r - to by asi odpovídalo spíše než Big Smoke....není kouře bez ohýnku.........občas se ti Michale opravdu divím a zároveň obdivuji, že dokážeš vydat své soukromé peníze na web, který ač krásný jest a mnoha zajímavými informacemi oplývá, bývá tak často zaplaven pomluvami, záští a hlavně zaručenými informacemi - i v tom lze najít kus demokracie a proto ti alespoň za sebe děkuji !!!! a přeji nám všem tlachalům vše dobré i do budoucna - hlavně soudnost kamarádi a sousedé :-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2007 15:42

pane martinku,
priznam se, ze vas nechapu...

pane strejcku,
nikdo po vas snad nechce, abyste se omezovali na tepani sebranky. to by byl ponekud hubeny program smiling smiley. ale zaroven byste meli delat vsechno proto, abyste jejich skodeni co nejvic eliminovali (my obcane bohuzel nemame jinou moznost nez je opet v dalsich volbach nevolit a doufat, ze nas bude vic...).

pane bigsmoku,
co sem tahate chobotnici? naopak, tahanice kolem chobotnice nesvedci o nicem jinem, ze prazska a cernosicka ods jsou rodne sestry.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: chrpa (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2007 19:38

tlach,tlach.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:44

Tak si zrovna čtu "Pluralita jako etická a politická hodnota" od W. Welsche a jakoby to někdo tušil, vyskočilo na mě z mejlu tohle:
[www.veciverejne.cz]
:-) M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 02:33

Tak jsem zrovna dočetl
Jak kojit v šestinedělí
A pak tohle info

Vy si té plurality
Jako politické hodnoty
V Černošicích

Užijete asi tak
Jako já kojení
Naše škoda

Váš Lojzík Nedělů

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 11:02

Tak si tady jeste jednou stournu k prispevku p. Strejcka, resp. k tomu odkazu.
Vytvor VV mi dal odpoved na moji nezodpovezenou otazku z nektereho minuleho tematu - parcelace v Kladenske.
Odhadla jsem tedy dobre, ze se jedna o rozparcelovani pozemku p. Dlouheho a pi. Novakove. Na petici se seslo ohromujici cislo 20 podpisu. Strasne by me zajimalo, kdo z lidi, kteri v okoli tohoto pozemku skutecne bydli, tu petici podepsal. Je tam nejakych 15 domu (kdyz nepocitam chaty), z toho cca 7 novostaveb a ne ve vsech bydli majitele. Takze bych si troufla odhadnout, ze podpisy asi nebudou jenom mistnich.
A taky mam docela vazne podezreni, ze tady nejde o obtezovani stavbou, nebot vsichni, kdo tam bydli, nekdy staveli a nevadilo jim, ze ostatni "obtezuji". Zejmena v tomhle pripade jde podle me o uplne obycejnou, typickou ceskou zavist. Nekdo tady ve meste se zase muze pos..t, ze nekdo ma neco vic a nedejboze by na tom jeste mohl vydelat.
Kdy uz si sakra tenhle bolsevikem zplundrovany narod uvedomi, co to znamena soukrome vlastnictvi a prestane strkat svuj nenechavy rypak do veci, do kterych je mu kulovy? Kdyby si vlastnik pozemku usmyslel, ze tam bude chovat aligatory nebo pestovat muchomurky, tak je to jenom jeho vec a jestli si chce na svem pozemku postavit 7 baraku, tak je to taky jenom jeho vec. Ostatni se proste musi smirit s tim, ze oni na to nemaji. A klidne se vsichni podelejte, ale 80% tohohle naroda je bolsevikem prolezla az do morku kosti a to vcetne tech, kteri si dnes hraji na nejvetsi ochrance obcanu a "veci verejnych".

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 11:51

Jenom technická poznámka k přispěvku K.H...
Určite vám nic nezávidim a přeji jen vše dobré.Ale je přízemní a ubohé nadávat
ostatnim a přitom to nepodepsat pravým jménem..To potom svědčí ,že jste prolezlá též...
Jinak hezký den.
S.K.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:00

taky jenom technicka:
z ceho jste usoudil, ze Katerina H. neni moje prave jmeno?
Ja nejsem vlastnik tech pozemku a nepsala jsem o zavisti vuci mne, ale vuci nim.
A za tim prispevkem si stojim do posledniho pismenka vcetne tech, podle vas, "nadavek". Opravdova nadavka vypada dost jinak.
KH

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:03

Paní Kateřino,

a Vy chováte aligátory? A čím je krmíte, prosím pěkně???

Nezlobte se, ale z Vás se asi nepodělám, i kdybyste měla těch baráků 20.

Hezký den a méně té záště, méně té záště, prosím. Teď před Vánocemi by Vám jistě slušela hezčí nota.

Zdraví Vás prolezlá Enzila :-)))

PS. Mimochodem, už máte napečíno?? :-)

PPS. Nic si z toho nedělejte, my všichni jsme GOGO.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:25

Pani Enzilo,
chovam jich asi 550 a krmim je chciplejma bolsevikama.
KH

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:33

No, tak fajn.

Jen pozor, aby Vám nějaký neutek. To už by nebyla svoboda, ale veřejné ohrožení.

A oni žerou chcíplý b.? Já dycinky myslela, že aligátoři chtějí živý maso.

A co převelečený b., ty žerou taky? Těch tady asi bude hodně. A mnohdy tam, kde by je jeden nečekal.

PS. Tak to nosíte asi hezký botky, že? No ty bych Vám možná i záviděla :-))) Jen jestli jsou pohodlný.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:55

Já s váma K.H. nehodlám diskutovat,já pouze reagoval obecně na způsob vaší dikce..
Také moje zmínka o závisti byla obecná.Ale pokud chcete dělat mravokárce ,začněte u sebe..Pokud se zeptáte v Č, kde bydlí ten S.K.,určitě zanedlouho stojíte u nás před domem..Pokud si budu chtít u vás objednat aktovku z krokodýlí kůže,případně přivézt krmivo pro krokodýli, nenajdu Kateřinu H.,pouze odkaz na internetu..Tak o tom chvilku přemýšlejte..to je asi vše k tomuto tématu.
S pozdravem S.K.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 12:57

Mila Enzilo,

nemejte obavy. Z premiry dostupne potravy jsou tak prezrani, ze nemohou ani chodit, takze utek nehrozi.
Oni zerou cokoliv, i hamburgery, zajedte nekdy na Everglades.
A botky byste mi asi nezavidela - na cernosickych cestach nosim zasadne gumove galose. Pohodlne nejsou, ale daji se snadno ostrikat wapkou.

A k tomu predchozimu Vasemu prispevku - ohyzdna obluda se nestane atraktivni krasavici jenom proto, ze se blizi Vanoce.
A neplette se zast se spravedlivym nas.anim :-))
KH

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:02

A pane Kuníku,

Vy budete Vaší paní kupovat k Vánocům kabelku z krokodýla? No ale to byste tady neměl tak veřejně prohlašovat, to nebude žádné překvapení, co když si to Vaše paní přečte. A pak, dovedete si představit, kolik žen jí bude závidět tu kabelku i Vás :-).

Jen jestli Ti krokodýli, pardon, aligátoři byli dobře živení, aby ta kabelka pak někde nepraskala.

Jinak samo, zdravím i Vás a Vaši paní

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:11

a jeje, pani katerina a pouceni o grunderskem kapitalismu... vazena, jste pitoma jak kulecnikova koule, jestli to, co pisete, myslite zcela vazne. preji vam, at kazdeho vaseho saouseda napadne dobry napad postavit si na svem pozemku mrakodrap.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:12

Katerina H. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mila Enzilo,
>
> nemejte obavy. Z premiry dostupne potravy jsou tak
> prezrani, ze nemohou ani chodit, takze utek
> nehrozi.
> Oni zerou cokoliv, i hamburgery, zajedte nekdy na
> Everglades.
> A botky byste mi asi nezavidela - na cernosickych
> cestach nosim zasadne gumove galose. Pohodlne
> nejsou, ale daji se snadno ostrikat wapkou.
>
> A k tomu predchozimu Vasemu prispevku - ohyzdna
> obluda se nestane atraktivni krasavici jenom
> proto, ze se blizi Vanoce.
> A neplette se zast se spravedlivym nas.anim :-))
> KH


Nojo, já si pak říkala, že asi sežerou všechno :-).

A nebuďte tak sebekritická, určitě jste krásná žena, jen to nas..ní Vás hyzdí. Proč si myslíte, že se tady snažím šířit tu lásku? Dělám to hlavně pro sebe, jelikož když jsem nas...ná, a podívám se do zrcadla, tak se sama sebe leknu. Byly a jsou v životě chvíle, kdy jsem se nedokázala na sebe usmát do zrcadla, a to si pak člověk řekne, že je někde chyba. A závist, nas...ní (byť někdy i oprávněné) a naladění na negativní vlnu, to všechno se mi pak odráží v xichtě. A kterápak žena by chtěla být ošklivá??

Vánoce jsou příležitost, jak v sobě najít i tu pozitivní vlnku, i když je svět kolem mnohdy nesnesitelný. Ale zase se najdou chvíle, proč být na světě rád, a není k tomu potřeba ani 20 baráků ani aligátoří kabelka. Někdy stačí ten úsměv na sebe do zrcadla. Kéž by se nám to dařilo častěji.

Uf. To jsem zasejc byla moudrá jak rádio :-)))



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (11.12.2007 13:14)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:14

Tak tedy vidim, ze to oba nechapete. Ja ty chudinky ubohy prece nebudu zabijet kvuli nejakym botkam nebo aktovkam, kdyz muzou plnit dulezitejsi ukoly zaziva.

Mimochodem, pane Kuniku, ja si nehraju na mravokarce, ja jsem jenom vyjadrila svuj nazor. A ono to nekdy bez ostrejsi dikce jaksi neni ono. Zkuste vynadat zlodeji, ktereho pristihnete, jak Vam vybira kapsy slovy : "Ty jeden nekorektni poberto, zlobim se na tebe a nesahej mi, prosim, do kapes, nebot na to nemas pravo."

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:21

Enzilo ahoj,
ano chtěl jsem aktovku pro sebe ,nemám nic na svačinu když jezdím do práce,batůžek se potrhal...
ale nevadí, hlavně že je legrace a jsem zdráv,vlastně tedy opačně- jsem zdráv a je legrace..
zdravím a přeji také zdraví ,klid a mír v duši..
PS: pozdrav vyřídím.
S.K.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:23

Jo, a pani Enzilo, ta ohyzdna obluda atd.- to bylo parabolicke vyjadreni toho, ze kvuli vanocum se ze z.....eho bolsevika nestane prejici filantrop. Opravdu to nemela byt sebekritika :-)))) Ale uz jsem se dlouho tak nezasmala ... diky za zlepseni nalady :-))

A pane Kuniku, vyhovuji Vam vice vyjadreni a dikce (a prave jmeno) mistniho pojidace Salamounovych exkrementu m. melese?

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 13:23

Kateřino vím o čem mluvíte, jsem totiž cholerik...
Tím jsem domluvil...

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.