cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5
Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 09:22

Je krásné, melesi a Lojzíku, jak vás vyvádějí z míry "nepoctivosti" jedněch (předané navíc povětšinou jen informacemi "jedna paní povídala") a přitom podvody jiných vám dělají naopak radost. Že by standardní poctivost "nadávejte jen těm které nemám rád a chvalte jen ty kteří se mi líbí" ?

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 10:47

Ach jo....

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 12:53

Chlapi, že vy spolu spíte (že se stejně probouzíte v 9:21 a 9:22:-))) Tomm a Martínek. Nechtěl bych být pane Martínek ve Vaší kůži, když je ve Vás Tomm a to jsou mi jinak gayové sympatičtí.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 13:00

Jo jo, "cernosicka kriminalni ustredna" stale patra radi informuje :-D . Jak je videt, vecnost je zde stale zcela podradna a znicotna. Na prvnim miste jsou drby, pripadne pomluvy (nebo rovnou osocovani), pak hledani identit. Co bude dal "usmeve" ?

Myslim, ze vhodne doplnujete duo Lojza a Meles. Lojza starostu delat nechce, tak co treba vy a Meles ? S Vasim "usmevem" by to tady slo "milovymi kroky vpred". Tak se nestydte, a sve schopnosti "detektiva a psychologa" bezte smele uplatnit ;-) . Verim, ze volicu presvedcite dostatek ...

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 14:32

pane martinku,

nevim, kde berete, ze mi vadi jen nepravosti nekterych (naopak, zejmena u vas a tomma vidim podivny pristup, ktery pravi, gottelova nesmi psat svoje - mnohdy podivne - nazory ani za svoje vlastni penize, zatimco ten pan, co vypada jako reklama na dvacet let stary oktoberfest a cela ta jeho vykutalena parta nam smi lhat do ksichtu za penize nase vlastni a jeste bysme meli delat, ze to nevidime). me vadi nepravoszi bez rozdilu stranicke prislusnosti a opravdu neni mou vinou, ze pomer mezi nacalstvem a opozicniky je v nasem meste v teto discipline tak asi 99 ku 1. presvedcte vase kamarady a vzory (vsak vite, ktere myslim), at se zacnou chovat jako civilizovani lide, a nikoli jako krizenci turkmenbasiho (il bez prumernych osmi fotek radla, tu pedofilne laskajiciho nejake deticky, tu rozdavajiciho hokejky, tu mlsne koukajiciho, jestli by se karlu IV. nedalo neco vytahnout z mesce, by snad ani nesmely vyjit) se sberaci barevnych kovu a ja budu pozitivnost sama. do te doby si holt budu cas od casu rypat a moralistni kecy od nekoho, kdo si nevidi na spicku nosu, me v tom ani za mak nezabrani.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 15:35

Abychom se neodklonili od tématu jen k obecnému filosofování, připomínám že moje reakce která vás původně popudila se týkala zcela konkrétního případu pozemků v Husově. Takže:
Na jedné straně máme současné vedení města, které veřejně vyhlásilo jakýsi program, a jehož součástí jsou mj. investiční výdaje a příjmy na jejich realizaci. Od začátku (hlasování o rozpočtu - byl jsem si to tehdy vyslechnout v Club Kinu osobně) říkají otevřeně, že součástí těch příjmů je i prodej uvedených pozemků. V tomto se chová transparentně pan Strejček, který dokonce vedení města v daném bodě podpořil. Transparentním přitom nechápu jen podporu, ale opravdu průhlednost - pokud nechci toto, měl bych umět říci co vlastně jiného - tedy v daném případě alespoň veřejně přijmout odpovědnost za strategii redukující rozpočet o 20-30mil. a snažit se jí nějak obhájit.
Na druhé straně tu máme paní Göttelovou, která říká "ne". Tomu bych samozřejmě rozuměl také, samo o sobě to pochopitelně není důvod ke kritice. Bohužel sice nenabízí jakoukoli vizi cesty k uskutečnění něčeho jiného, ale to už je výhoda těch kdo odpovědnost nepřijímají. Já jsem si dovolil kritizovat pouze to, že navíc k podpoře vlastních činů používá lživé argumenty.
Tenhle osobní problém se u mě samozřejmě vyvinul díky Centru Vráž, které tolik nesnášíte. Ať už je totiž ta stavba jakákoli, většina averze proti ní pramení z propagandy vedené paní Göttelovou důsledně ve stejně "pravdivém a solidním" stylu.

Zatím jsem si nevšiml, že by mi podobné jednání nevadilo u jiných lidí a nejsem si ani vědom toho, že bych někdy takové jednání obhajoval.
Taky mi není jasný váš poměr 99:1, když v zastupitelstvu je nejhorší možný poměr opozice 13:8 (čirá hypotéza, protože tak jednotná naše koalice není ani zázrakem) a pokud jde o veřejné publikování osobních útoků, tam paní Göttelová drží vysoké skóre ve svůj prospěch. Máte ovšem pravdu, že za vlastní stranické peníze - ale že by osočování "za svoje" bylo morálním činem, to je pro mne zbrusu nový pohled na věc. Jednu dřívější reakci paní Göttelové na obranu napadených proti jejím nařčením si pamatuji, protože mne svou morálností úplně dojala. Bylo to něco jako "my pro to skutečně žádné důkazy nemáme, ale prostě si myslíme že to tak je a tak jsme zkrátka napsali svůj názor". To je svoboda - ale že takhle jednají ti "hodní a slušní, zlými utlačovaní", o tom mne asi nepřesvědčíte.

Jsem každopádně moc rád, že mám ve vás spoluobčana který vidí mnohem dál než na špičku vlastního nosu. Alespoň se občas ve své krátkozrakosti poučím.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 15:52

:-)
Melesi, vzhledem k tomu, ze me zminujete, bych se Vas rad zeptal, kdeze ja osobne zakazuji psat pani G cokoliv, natoz za jeji penize ? Nebo komukoliv jinemu ? Nebo ze bych v necem branil Vam :-D ?

:-O
Opravdu jen ziram. Jestli tohle ma byt jako nazor protistrany od soucasne, a Vami kritizovane (a to prakticky ve vsem) opozice, tak se opravdu muzeme vsichni tesit na "svetle zitrky" ... A to samozrejme vcetne nazoru a zpusobu pani Gottelove, ktere ja osobne jiz delsi dobu nechavam zcela bez povsimnuti (nestoji mi casto ani za precteni - vetsinou skoncim u titulku a prvnich par vet, natoz za komentar, a uprimne neverim, ze se jeji styl zmeni v situaci, kdy jiz treba nebude v opozici), a chci u tohoto sveho rozhodnuti zustat i do budoucna.

Mimochodem prave zpusob vystupovani pani G a zastupcu veci verejnych a zpusob prosazovani jejich "pozadavku a napadu" na zastupitelstvech je duvodem, proc jsem na zastupitelstva prestal chodit. Vy tam mozna chodite, ale velmi silne o tom pochybuji (soude podle Vaseho zpusobu vyjadrovani o lidech sdruzenych "v koalici" a Vami zverejnenem pomeru 99x1).

Souhlasim s Vami zcela nepochybne v tom, ze soucasna podoba IL neni dobra. Ale osobne vidim problem spise v Karlstejnske, Mokropeske apod, nez v podobe IL ci jakychkoliv letaku. Vedeni "zabomysich valek" podle me reseni skutecnych problemu nijak neurychli. Spise naopak. A vedeni "valek" oddali i pripadnou zmenu v obsahu a forme IL i za Vase penize ;-) . Ale at si kazdy dela co uzna za vhodne (tady teda muzeme resit treba moji identitu dle mnoha nametu "usmevu", jakozto zrejme jeden z "ustrednich" problemu Cernosic) ...

Chtel bych proto i na tomto miste vyjadrit podekovani panu Strejckovi, u ktereho (byt jen znacne z povzdali) vidim odklon od tech "valek" prave k pragmatickemu a podle me nejvice potrebnemu reseni skutecnych problemu Cernosic. Snad si za to pane Strejcku nevyslouzite Vami zminenou ani "zlutou" natoz "cervenou" kartu ;-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 18:36

pane martinku,

nezdvihl me obsah vaseho konkretniho prispevku, tykajici se prodeje zminovanych pozemku. jen jsem chtel naznacit, ze byste stejne, jako gottelovou (mimochodem, treba jste si toho nevsiml, ale ja ji nikde nehajim a ani jsem ji nevolil) mel tepat i jine piskuntaly. kterymi se nase mesto jen hemzi. ale ze bych od vas kdy cetl pismenko proti jiroutovskym cachrum s pozemky, kudejovskym uzemnim planum za developerské stribrnaky nebo alespon proti radlove permanentni volebni kampani za obecni penize, to si opravdu nepamatuji. proto musim dale trvat na tvrzeni, ze si opravdu nevidite na spicku vlastniho nosu a hazet vas do jednoho pytle s moralnimi esy typu nasi pani mistostarostky. uz je vam to jasnejsi?

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 18:43

tomme,

nelovickarte. mohu jen rict, ze moje poznamka se tykala faktu, ze zatimco u nekoho vidite jakoukoli skvrnku, u nekoho odmitate videt kyble svinstva.

co se tyka il - ano, realne problemy mesta jsou bezesporu dulezitejsi, ovsem nemohu se zbavit dojmu, ze prave podoba il o nich leccos napovida. neb, kdyby byli nasi veslovodi skutecne takovi mirkove dusinove, nemuseli by sami na sebe (a opet podotykam, ze za penize nas vsech, neb obec jsme my) psat oslavne ody realne asi tak jako wagnerovy opery a branit do nich pristup nazorum, ktere se jim nehodi do kramu.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 19:49

Jenze proto jsem Vam uz nekolikrat navrhoval, aby jste se na ta zastupitelstva prisel podivat (misto "slovickareni" tady). Mozna by jste pochopil, ze nemam nejmensi duvod se o vsech zastupitelich z koalice domnivat, ze to jsou "dusinove" (ani nechapu, kde jste vzal, ze u "nekoho prehlizim kyble svinstva"). A uz vubec si nemyslim, ze by IL mely zcela zasadni vliv na mineni volicu. Proto jsem psal, ze mi "reseni bojem" rekneme ne zcela zasadniho problemu na ukor realneho reseni zcela jasnych a skutecnych problemu prijde proste zbytecne, a je to dost mozna v tomto volebnim obdobi i "mlaceni prazdne slamy". A to byl i duvod meho podekovani panu Strejckovi za jeho postoj smerujici prave spise k reseni resitelneho a k reseni skutecnych problemu, nez k nikam nevedoucim "valkam" (a to vcetne "jeho", respektive asi VPM, navrhu na zmenu IL).

A jestli za mym nazorem, ze misto "valek" bych uvital vice toho pragmatismu vidite, ze na nekom nenecham "nit suchou" (a bez slovickareni mohu konstatovat, ze si toho nejsem vedom - coz mi ovsem jako uz ponekolikate nebudete schopen argumenty vyvratit), tak to je bohuzel Vas problem. Zrejme je zcela marne tady uz zase zopakovat, ze nehodlam nikoho hajit (natoz pana Radla nebo Jirouta - jenze to neni cele zastupitelstvo, a ani tihle dva nemaji "univerzalne spravny nazor" ...).

Nicmene zadny romanovy pribeh tady uz na pravu miru v tomto ohledu nenapravime (udajne zasitovane soukrome pozemky za penize mesta se jak se zda opet nepotvrdily), takze navrhuji tuhle nasi debatu ukoncit, pripadne pro ni muzete zalozit samostatne, filozoficke vlakno. Nic jineho napr. s IL asi my dva rozhodne neudelame ;-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 20:16

Jenom upřesňuji, že návrh na změnu I.L. podaly VV. My jsem byli "pouze" pro. Tedy, když už končíme, dovolím si za sebe závěrečnou poznámku. Že jedno hlasování, které jak se ukazuje je zřejmě trochu překvapivé pro všechny zúčastněné strany, vyvolá takový zájem, považuji za celkem dobré znamení. "Lidi se zajímaj" a hlavně - mají vlastní názor. To je po letech bolševické rezignace celkem fajn zjištění:-)
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 20:36

Pane Martínku,
cituji z Vašeho příspěvku"..většina averze proti ní ( tj. stavbě tzv.Centra Vráž) pramení z propagandy vedené paní Göttelovou..". A k tomuto závěru jste, prosím, dospěl jak? Mohl byste mi moji ( a nejen moji) averzi vysvětlit relevantněji, či reagujete pouze takto emocionálně? A není právě tento způsob argumentace to, co vyčítáte protistraně?
Děkuji
H.Řepová

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 20:52

Uznavam, ze jsem timto sebral VV jejich aktivitu, za coz se omlouvam.

Ja osobne jsem mel za to, ze tech navrhu ohledne IL bylo vicero. Mel jsem na mysli navrh ohledne pripravy/zmeny koncepce webu a mam ho dodnes asi mylne spojeny i se zmenou IL (a jsem si temer jist, ze to byl Vas navrh podany za VPM na lonskem zastupitelstvu, na podzim, v hasicarne). Tam Vas navrh neprosel (uz si nepamatuju, mozna ze byly i dva, jeden i na personalni obsazeni ?komise? - musel bych to nekde hledat, a jak jsem uvedl drive, neprijde mi to v tuhle chvili jako neco tak duleziteho, abych si to pamatoval). I jsme o tom pak diskutovali, a co si pamatuji, tak jsme dospeli k nazoru, ze to je tak vse, co se s tim asi momentalne da delat, s tim ze dalsi podobne navrhy podporite.

Kazdopadne preji hezky den ;-)

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 21:07

Asi ode mne chcete ve své velikosti příliš. Já totiž o "jiroutovskych cachrech s pozemky, kudejovskych uzemnich planech za developerské stribrnaky ani radlove permanentni volebni kampani za obecni penize" nic nevím. To, že vy něco prohlásíte nebo to někdo napíše do svých listů nepovažuji za informaci, dokud nemám možnost si to sám ověřit. Zvláště když mám od stejných zdrojů jiné "informace" u kterých vím jednoznačně že jsou nepravdivé.
Snad jen s tou volební kampaní alespoň tuším - jestli je tím myšlen způsob jakým vystupuje starosta v IL, tak si jen nerozumíme co je vidění za špičku nosu. Já v tom totiž volební kampaň mohu vidět jen těžko, jelikož nevím naprosto o nikom, jehož volební preference by tím pan Rádl získával. Totéž platí i pro ostatní radní. Ale třeba se mýlím - vy o někom takovém víte ?
Udělám vám radost aspoň tím, když vám prozradím že mě se IL taky nelíbí ? Pokud ano, hned vám ji zkazím - jsem totiž radši pro tuhle podobu, kde se "bez vzrůša" dočtu co hlásá radnice, o různých akcích a činnosti černošických spolků a k tomu zápisy z rady a zastupitelstva, než abych prohraboval bulvární pingpong při němž jeden zastupitel pomluví (pardon - "uveřejní názor"), druhý kontruje, třetí přisadí... Myslím že to tu už taky bylo a ta nudná "jednosměrná informovanost" se daleko líp filtruje - nebo alespoň lidé kteří si vidí za špičku nosu (i méně než vy) to jistě zvládají bez potíží. Například starostovy úvodníky přece vůbec číst nemusíte, když vám kazí zdraví :-)
Až dokážete zajistit demokracii v IL a zároveň nesklouznutí k bulváru se střídáním osobních útoků a pomluv (třeba sestavením osvícené redakční rady ?), máte můj obdiv i s potleskem a volební preferencí. Přenositelnou na koho si jen řeknete - to abyste mohl zůstat v ústraní a nešpinit se kandidováním. Problém je (opět) jen v tom, že by si to hodně lidí přálo, ale nikdo neví jak to udělat.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 21:23

Paní Řepová, já jsem od chvíle kdy projekt převzali SHA (a já se neudržel a veřejně vystoupil) mimo jiné mluvil s řadou lidí. Všichni měli jedno společné: o stavbu se sami příliš nezajímali a jediné jejich "informace" byly opakováním toho, co šíří paní Göttelová. Tedy výsledný dojem byl negativní, a to přesně do okamžiku než jsem jim řekl co o stavbě vím já. Další věc je, že skutečných informací o stavbě (co to vůbec je a co vlastně reálně znamená či naopak neznamená pro město) obsahují všechna sdělení paní Göttelové naprosté minimum - většinou se zabývají jen "odhalováním nekalých spiknutí v pozadí".
Možná jsem tou osobní zkušeností ovlivněný a existuje více lidí s vlastním názorem proti stavbě, kteří "informacemi" paní Göttelové ovlivněni nejsou. Je to asi tím, že jsem zatím nikoho takového nepotkal - ale pochopitelně to nemohu vyloučit, ani to že jste jednou z nich.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2007 22:52

3:0 - paráda!
Tak ještě jedna vsuvka k I.L. Formálně je mechanismus zajištění alespoň jakés takés relevantní informovanosti vycházející z průřezu celého politického spektra nastaven celkem standardně. Máme placeného redaktora, který by však svou funkci musel uchopit ne jako s prominutím "sluha", ale jako redaktor. Problém je v tom, že má nad sebou šéfredaktora, který je toho názoru, že mu list patří. Jinými slovy, nebát se předat kompetence a mít k nim také respekt.
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: barva (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 02:52

Enzilo, nevzdychej. Život v Černošicích jde svojí cestou. Mávnutím proutku se to asi nezmění. Zdá se, že těm, kterým leží v žaludku žabomyší války si v nich docela lebedí, ale jsou dobří v prosazování dobré architektury. Například, my už máme naštěstí novou, velmi slušnou dominantu částečně zbudovanou. Když je necháme nerušeně pracovat, tak se třeba dočkáme malé chobotničky místo stavebnin. To už nebudou žádné ztracené horizonty.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 03:08

Vážený pane Martínku
Ten betonový odvaděč vody
Není jedna paní povídala

On v té zatáčce na Vrážské
Nad trojdomím pana Řehoře
Opravdu je a chrání jeho stavbu

Můj taťka se na něm málem
Vyboural když se vyhýbal
Náklaďáku co jel proti

No řekněte sám copak to je fér
Chránit si majetek a ostatní
Vystavit obecnému ohrožení

Až zase budete mít schůzku
KDU požádejte prosím pana
Řehoře ať má úctu k bližnímu

A to síťování soukromých
Pozemků si v cukrárně ověřím
Na oplátku

Váš Lojzík Nedělů

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 09:25

barva napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Enzilo, nevzdychej. Život v Černošicích jde
> svojí cestou. Mávnutím proutku se to asi
> nezmění. Zdá se, že těm, kterým leží v
> žaludku žabomyší války si v nich docela
> lebedí, ale jsou dobří v prosazování dobré
> architektury. Například, my už máme
> naštěstí novou, velmi slušnou dominantu
> částečně zbudovanou. Když je necháme
> nerušeně pracovat, tak se třeba dočkáme malé
> chobotničky místo stavebnin. To už nebudou
> žádné ztracené horizonty.



Šmarjáááááááá, jaké chobotničky zasejc?

Ztracené horizonty ne, ale co ztracené ideály? To někdy docela bolí, ztráta iluzí.

Ale máš barvo pravdu, život "běží jak splašená herka a diváka již pramálo zajímá zápletka prvního dějství" - to nemám ze sebe, to řekl Hogo Fogo :-).

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 10:45

pane martinku,

vase posledni odpoved me jen utvrzuje v pocitu, ktery z vas mam - totiz, ze u nekoho opravdu vidite kazdou skvrnku, u nekoho odmitate videt ten kybl. jestli jste si v zadnych informacnich listech nevsiml oslavnych od na naseho nejvyssiho (prijde mi, ze tvori vice nez polovinu obsahu), jestli jste nezaregistroval tu kasnou, tusim 5. zmenu uzemniho planu, ktera "udelala" jiroutovi z pole stavebni parcely, pak byste se asi mel ponekud lepe divat kolem sebe, nebo nevidet jen to, co videt chcete.

co se tyce vaseho, s prominutim, blabolu o tom, ze "odpurce" centra vraz zfanatizovala pi. gottelova - prosim vas, nebudte tak uboze trapny. to monstrum se tam proste nehodi a pusobi asi tak stejne harmonicky a adekvatne, jako prosluly prior na jihlavskem namesti. navic ty pekne tanecky kolem poruseni up a regulativu, no, myslim, ze je toho docela dost, aby z toho soudny clovek nebyl zrovna nadsen, bez ohledu na to, co si mysli nebo nemysli o pi. gottelove. i mistr tesar se holt nekdy utne a sha tady, dle meho nazoru, slapli vedle. no, ale uz si na to holt budeme muset zvyknout, doufam vsak, ze pro priste bude up a regulativ necim vice nez carem papiru a ze se dejme tomu na jiroutovych pozemcich nedockame napriklad mrakodrapu, respektujiciho ovsem samozrejme charakter okolni zastavby a mistni podminky smiling smiley).

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 13:07

Pane Martínku,
Vy se opravdu domníváte, že moc paní Gottelové je tak velká a ostatní tak hloupí a nesvéprávní v názoru???
Včera jsem ve vlaku potkala po mnoha letech spolužačku z gymnásia, nyní architektku bydlící v Srbsku. Spolusedící byli její sousedky . Ptaly se mne, co nám to vyrostlo na kopci za hrůzu. Nemyslím, že by znaly paní G., prostě se jim ta stavba nelíbí.
Vašich informací k tříbení názorů nyní již netřeba: stavba, vyšší než lampy (vzpomínáte? před prvním kopnutím do země nám bylo tvrzeno, že nebude vyšší než osvětlení a pokud ano, tak minimálně!!) stojí na našem kopci. Je vidět zdaleka a názor na ni si může udělat každý sám. A slyšíte-li stále to stejné .. možná se ptáte stále stených na to samé. Pak není divu.
H.Řepová

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 14:37

Ahoj Hanko, co říkala ta tvoje spolužačka. Já to za hrůzu nepovažuji. Je to objekt originální, neprovinční, tento typ stavby nemá zatím v okolí srovnání. Mrzí mne také nechuť a vzedmutá vlna odporu ke Komunitnímu centru, myslím, že se sousedé dočkají jen horších variant. Domnívám se, že největší zásah dostaly Černošice naprosto neinvenčním zastřešením zimního stadionu. Tak máme uprostřed zahrad s vilkami kravín obludných rozměrů. Tenkrát to prošlo v klidu, dnes jsme došli na druhý pöl. Přál bych si více respektu a méně despektu. Měj se.
P. Kubín

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 17:14

pane kubine,

centrum vraz je obludne svymi rozmery (muj nazor). a kdyz je neco predimenzovane, pusobi to pak jako ten plechovy kravin, at je to architektonicky sebepropracovanejsi. dokazu si predstavit mnoho mist, kde by se mi to libilo, ale takovym mistem neni dvoupatrovymi rodinnymi domky zastaveny kopec, ze ktereho to couha na vsechny strany vypada to jak drakulov. predstavte si, ze by vam neco podobneho soupli na temeno horky... smiling smiley.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 17:22

Vyjímečně souhlasím s p. Melesem
m.karel

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 18:08

Ahoj Petře,
reagovala jsem na tvrzení pana Martínka (tj.že.."většina averze proti ní / tj. stavbě tzv.Centra Vráž/ pramení z propagandy vedené paní Göttelovou..".), které považuji za nesmyslné. Proto jsem i uváděla příklad, který dokládá, že i člověku, který pí G.nezná, se nemusí stavba líbit. Těžko se však připosuzování architektury domluvit kategoriích líbí-nelíbí .
Mě osobně na stavbě (kterou ve shodě s jinými přispěvovateli také považuji za předimenzovanou, ošklivě barevnou a na kopec Vráže se nehodící) ale mnohem více popuzuje arogance moci, která dovolila stavbu načerno postavit. Její výšku přece původní plán nepovoloval. Tím je tato stavba odlišná od nezačaté mokropeské
( přičemž o komunitním centru jsme nemluvily) a stadionu, který (ač obludný či neinvenční) byl v této podobě - domnívám se ??- schválen.
H.Řepová

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 19:01

Tohle by mohlo být možná i do naší diskuze:
[www.nova.cz]
M.S.

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2007 22:05

nevim neviděl jsem.ale jak muže mit archytekt před televizí šanci před zběhlím manipulátorem ,psychologem a politikem šanci.Jo a ten hnusnej stadion neni z výšky vidět,alespoň se nevypíná

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 14:23

Ahoj Hanko, nebral jsem to jako osobní útok na tebe. Spíš jsem chtěl mluvit přes někoho konkrétního. Snažil jsem se ukázat, že ta debata postrádá jakýkoliv odstup. Pak i lidé rozumní snadno ztrácí soudnost. Společenství jako je obec by měla mít a ctít nějaké společné hodnoty, na kterých je schopna se dohodnout. Nositelem takové představy by mělo být vedení města, které získává pro věc podporu. Tam se nám to nějak vytrácí, místo získávání důvěry předvádí co je možné dosáhnout v úzce osobních zájmech. Výsledkem je naježenost, ostražitost a nemožnost normální komunikace.
Investor Pánek sice podlehl pokušení překročit pravidla, přesto za ním zůstává věc, po mém soudu, hodná obdivu. Na Dobřichovicích je to ostatně znát, že to tam asi funguje jinak. Nepíši to jako ódu na starostu Dobřichovic, ale jako potřebu udržet si rozlišovací schopnost. Měj se.
P.Kubín

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 15:07

Pane Melesi,
dřív nebo později na temeni Horky cosi vyroste. Sám jsem zvědav jak místní Hradčana dopadnou. Je to místo, na které je vidět bezmála z celých Černošic a není příliš šancí se tomu pohledu vyhnout. Je tedy celkem jedno jestli člověk bydlí 300m od kopce nebo 2km. Pakli to dopadne špatně, budeme mít smůlu všichni.
P.Kubín

Re: Téma pro uvádění románových příběhů na pravou míru.
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2007 17:03

Paní Řepová, já samozřejmě rozumím tomu co píšete a rozhodně jsem si zasloužil dostat tady za uši. Jsem totiž po tom všem už proti paní Göttelové osobně zaujatý a když se trochu přestanu ovládat, je to samozřejmě vidět. I na tom, že jí občas sleduji víc než jiné. Na rozdíl od mnoha jiných (těch "lotrů") mne ale bohužel zatím nikdy nepřekvapila (i) příjemně.
Ohledně toho povolení vás jen poopravím - stále totiž existuje územní rozhodnutí, které povolilo výšku stavby totožnou se současným stavem VČETNĚ NÁSTAVBY. Ten regulativ 4.změny UP byl až následný mezistupeň. Investor samozřejmě udělal za dané situace přestupek a také chybu - především politickou.
Pokud jde o SHA, není to žádný jejich omyl, tím jsem si po debatách s nimi naprosto jistý. Měli dost času na hodnocení i přehodnocení a odvedli stejně dobrou práci jak je jejich zvykem. Součástí jejich zadání ale pochopitelně nemůže být "strefte se do převažujícího vkusu místních obyvatel". Takhle dobrá architektura nefunguje. Kvalita staveb vzniká vždy v dobrých ateliérech, ale naopak NIKDY lidovým hlasováním.
Mě osobně na všech debatách proti úplně chybí "je to pro Černošice špatné v tomhle a dobré v tamtom". Debata líbí-nelíbí ukazuje bídu našeho národa ve vztahu k architektuře úplně stejně, jako styl debaty o "chobotnici" pana Kaplického.
A máte samozřejmě pravdu, že paní Göttelová není jediný původce všeho proti. Jen se politicky "svezla na vlně brblání" a ten "odpor proti" tím jaksi eskalovala do rozměrů neúměrných realitě.

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.