cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 6 z 8
Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 01:31

Pane Melesi, návrh na změnu ÚP podali vlastníci pozemků. Město přišlo s návrhem dělení se kterým vlastníci souhlasili, protože jim tato koncepce vyhovovala.
Karle, jestli chceš pouze informativní schůzku VPM, tak to je ten nejmenší problém. S panem Hlaváčkem jsem sice domluven, že bychom zkusili ODS + VPM + VV v nějakém menším počtu zastupitelů, mezi kterými nejsou až tak vyhrocené animozity, ale budiž. Takže to mám stornovat, nebo máš na mysli nějaké předkolo?
M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (23.10.2009 01:37)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 09:44

aha. takze jak se dalo predpokladat, vlastnici jsou radi, ze se konecne rysuje moznost si alespon na casti pozemku neco postavit, takze souhlasi s navrzenym delenim.
a zkousel nekdo zjistit, jestli by treba nesouhlasili s delenim jinym (treba tim, co tu navrhuje pan hradilek a ktere, narozdil od navrhu, ktery jste prednesl vy s jiroutem, neimplikuje velmi rychle zastaveni cele lokality necim, co naprosto nesouvisi se skolou a ktere nezmensuje plochu vv?) tohle je naprosto zasadni otazka!!!

sam rikate, ze by se melo o te lokalite diskutovat, ale zaroven jste jeden z tech, kteri tlaci na pilu, aby se to stihlo jeste do konce volebniho obdobi, a aby se to rozdelilo zrovna takhle (a ja rikam, zrovna takhle, aby se s tim nedalo uz nikdy delat nic jineho, nez "mestskou" cast prodat developerovi na nejake kralikarny). o cem pak ta diskuse proboha bude, prosim vas? a jak bude vypadat? to budou jako pozvani ruzni architekti a urbaniste, usporada se verejne zasedani a tam se to bude vsechno nestranne resit? a co kdyz se zjisti, ze tam lide narozdil od vas a jirouta zadny umely potok ani polyfunkcni domy nechteji, ze by radeji sportoviste pro skolu a parcik? predela se pak cele deleni tech pozemku tak, aby tam neco takoveho slo postavit, nebo se dozvime, ze uz s tim nejde nic delat a deleni je dane?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 09:58

:-)
Ach jo pane Holube, vubec se nedivim, ze to obecne v jakekoliv politice je uplne o nicem, kdyz si prakticky nikdo z politiku nedokaze odpustit alespon male jizlive poznamky vuci nekomu, kdo se diskuse neucastni (zaplatpanbuh konecne za jakz takz vecnou), a jen ji sleduje tise z povzdali (s potesenim, protoze vecnost bez invektiv a jinych kravin mi opravdu chybi). Nebo ze by to byl zamer, aby se ta vecnost zase rychle rozmelnila v nesmyslech a osocovani ????
Nekdy mam vazne pocit, ze to Vy a dalsi delate zcela umyslne. Hezky po Cesku, klackem pod nohy, nebo rovnou po hlave, aby se nic rozumneho pokud mozno nepovedlo, a uz vubec ne v klidu.

Opravdu nechapu, proc nekteri si potrebuji brat do huby nezapojene osoby, a pouzivat je jako zhovadily "argument", pripadne rovnou hledat ruzna napojeni, uplatky, provize, ...

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 11:21

Pane Melesi, zkusit se domluvit s vlastníky o jiném způsobu dělení pozemků může kdokoli. Mandát k jednání jménem obce má ovšem z rozhodnutí zastupitelstva pouze vedení města. To samozřejmě nebrání někomu jinému zkusit jinou dohodu. Je ovšem otázkou, proč by se vlastníci pozemků měli dohadovat s někým, kdo tento mandát nemá.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 11:48

pane strejcku,

neodpovidate na mou otazku. me zajima, jestli je to vami a jiroutem navrhovane rozdeleni jedine, ktere bylo vlastnikum nabizeno, nebo byly-li nabizeny i varianty jine a vlastnici si vybrali zrovna tuhle.. predem dekuji za odpoved.


(o tom, ze by se meli bavit s nekym jinym, jsem nepsal ani pismeno).

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 13:02

Tento způsob dělení je jediný o kterém se jedná.
S pozdravem M.s.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 14:12

pane strejcku,

a proc se tedy nejdriv nediskutuje o vyuziti, a pak teprve nejedna o konkretnich pozemcich?

jinak diky, je mi to hned jasnejsi a vlasy se mi jezi...

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 16:10

Pane Melesi, o využití se stále diskutuje. Nikde není psáno, že vše bude automaticky odsouhlaseno. Do té doby má prostor každý, kdo se o věc zajímá. V tuto chvíli tedy existují řekněme tři názory na celou věc. Návrh města, návrh pana arch. Styczaye a návrh VV. Šance úspěšnosti jakéhokoli návrhu je potřeba zvážit s ohledem na tyto tři body:
1 - souhlas vlastníků pozemků
2 - způsob financování
3 - průchodnost zastupitelstvem
Má-li kdokoli ještě nějaký jiný návrh, ať ho pošle buďto panu místostarostovi Jiroutovi, nebo mě, nebo prostřednictvím podatelny MěÚ radě města.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 16:23

no, samozrejme ze nemusi byt vse odsouhlaseno, ale mesto evidentne razi tu variantu se stredovym pruhem, cili bude asi nejpravdepodobnejsi, ze (bohuzel) projde prave ona.

apropos, do kdy je cas to do te podatelny dorucit?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 16:24

Než se mě zeptáte do jaké doby, předem odpovídám, že do finálního odsouhlasení změny ÚP zastupitelstvem města. Samozřejmě čím dříve budou varianty předloženy, tím lépe. Přeci jenom existují nějaké administrativní procesy, které vyžadují svůj čas.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 16:25

WoW, jak jsem předvídavýsmiling smiley odpověď již výše.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 16:33

Pravděpodobně ano, ale jistě nikoli. Záleží na tom, zda navrhovatel získá v zastupitelstvu pro svůj návrh většinu, což není nikdy vyloučeno. Jestliže však např. VV předem avizují, že s vedením města jednat nebudou, protože to jsou (viz. příspěvek Daniely někde v jiném vlákně "O podání ruky"), tak to předem považuji za hodně špatnou vyjednávací pozici.
S Pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: duss (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 19:17

Dovolte mi navrhnout jedno neotrele reseni.

Necht na pozemcich, ktere zustanou mestu (priklanim se k tomu pokusit se ziskat spise pruh soubezny se skolou nez kolmy, nevim proc by to mel byt pro majitele takovy problem darovat jiny kus pudy), necha mesto soukromeho investora postavit soukromou vysokou skolu, dejme tomu "pravnicko-ekonomickou".

1. Mesto to nebude stat ani korunu.

2. Bude zajistena navaznost na ZS (absolventi takovych VS mohou jit na VS rovnu ze "zakladky", ono by se mohlo stat ze by nezvladli maturitu smiling smiley.

3. Ke konci tohoto mesice dostava vyhazov na ZCU jeden velmi "symaticky", "moudry" a "vsemi mastmi mazany" "exdekan", duverne prezdivan "kouzelny dedecek" nebo "myval". Dejme tomuto panovi sanci vest "spickovou" VS v nasem meste.

4. Na pozemcich, ktere zustanou soucasnym majitelum si budou moci postavit "vilakoleje" (byl by to svetovy unikat), pro skvele studenty (investori je budou moci velmi vyhodne prodat, ci pronajimat).

5. Vzhledem ke "stouralum", kteri "zlikvidovali" pravnickou fakultu ZCU, nebude moci nas "milovany" a "vsemi obdivovany" pan starosta "Mgr." Ales Radl dodelat svou rigorozni praci (predpokladam "uzasnou" a "genialni") na ZCU. Dejme prosim vas panu "Mgr." Alesi Radlovi sanci obhajit rigorozni praci na nove vznikle cernosice VS. A dejme mu prosim vas sanci na to abychom ho moli "uctive" oslovovat pane poslance, starosto, JUDr. et. Mgr. Alesi Radle.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2009 01:41

Jsem skutečně zvědav jak to pole louka lad bude nakonec vypadat :-(

Po zkušenostech zastávám již dopředu roli skálopevného skeptika a prorokuji že to bude hrůza a děs.

P.S. pokud existuje možnost ovlivnění plánované zástavby, hlásím se o pozici vařiče čaje, vypravěče vtipů, ošetřovače zraněných a hajzlbáby. Zdravotní průkaz vlastním a léta ve skautu a jiných spolcích mne naučily lecčemu :-)


El Grande Smokio - !nerovná! se - Big Smoke
děkuji za pochopení

GL GN s úctou B.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2009 01:37

Vážené VČ - prosím o vysvětlení, kteří dva zastupitelé (členové Komise kultury a památek) se v letošním roce nezůčastnili ani jedné ze schůzek této komise, jak uvádíte na svém vebu?
Děkuji M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2009 11:57

Cituji vyjádření tajemníka kult. komise P. Blaženína, které jsem použil při psaní textu, který jste na našem webu četl: "Jak jsem psal, sezení bylo jen jedno a ted v říjnu bylo druhé a chodí: já, Mašatová, Strejček, Macourková, Barchanek - Vošalík, Prskavec a Kubín zatím nebyli."
Ve svém textu jsem se tedy dopustil nepřesnosti - z těch třech, kteří letos ještě nebyli, je jeden zastupitel (Prskavec) a dva jsou zástupci veřejnosti (Vošalík a Kubín).
Za Vaše upozornění děkuji. Na webu to opravíme - v tištěném zpravodaji už to bohužel zůstane, případně mohu příště otisknout opravu.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2009 12:44

Díky, opravu tisknout nemusíte.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2009 13:12

Bylo zde zmíněno také mé jméno a P.Blaženín, k mé lítosti, už zamlčel důvody mé neůčasti . Při svolávání jednání kulturní komise jsem byl v těchto dvou posledních případech ze strany svolavatele opominut. Přestože jsem vyslovil tajemníkovi Blaženínovi podiv nad tím, že mi nepřišla pozvánka na první zasedání, ani pak mi nedošla informace o schůzi následující.
S pozdravem
Petr Kubín

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2009 22:26

Možná by to chtělo výměnu předsedy smiling smiley
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2009 10:19

Pane Kubíne, děkuji za toto upozornění. O možném problému se zvaním jsem nevěděl. Jsem rád, že tento přehled práce komisí a výborů třeba i takovéto problémy vynese na světlo. Již jsem požádal o komentář p. Blaženína. V příštím zpravodaji (protože text z webu bude i v novém zpravodaji VČ - do schránek příští týden) případně můžeme uvést krátce tuto věc na pravou míru, pokud za Vaši nepřítomnost na schůzkách komise vlastně nemůžete a problém je jinde. Také mne mrzí, že toto mi bylo zamlčeno.

Požádám našeho grafika, aby do textu na www.vecicernosicke.cz doplnil věty "Alespoň v některých případech to ale údajně bylo způsobeno tím, že se k nim nedostala informace o konání schůzky. S tajemníkem komise proto budeme o způsobu rozesílání pozvánek jednat."

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2009 21:58

Poslyšte pane Kořínku, nebo spíše asi Danielo. Jak to tedy teď s Vámi je. Pokud tomu dobře rozumím, tak vzhledem k tomu, že Daniela vystoupila ze stravy VV a rozpustila místní buňku přestal existovat i mandát, který byl s ohledem na volební zákon podložen právní legitimitou strany VV, která Vám umožnila kandidovat. Na základě čeho (např. viz. geneze TOP 09 - ustavující sjezd atd.) tedy s ohledem opět na volební zákon nyní existujete jako VČ? Přestávám totiž rozumět tomu, jakou stranu, nebo hnutí vlastně nyní reprezentujete.
Rád bych se v tom asi nejenom já rád orientoval.
Díky za vysvětlení
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2009 10:46

pane strejcku,

kdyz uz jste polozil tuto otazku, zeptam se tedy i ja - jak je to s vpm? jste opozice? nebo koalice? nebo cast z vas opozice, cast koalice? protoze kdyz tu ctu, co pisete vy, tak me jima pocit, ze jste s radlovci jedna ruka, kdyz si prectu, co pise vas kolega holub, mam pocit presne opacny...

"Rád bych se v tom asi nejenom já rád orientoval.
Díky za vysvětlení"

m. m.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2009 11:23

to já bych spíše řešila otázku zda převažuje Jiroutoviřiťolizectvímvpřed či VVhnidopištstvímvboj. Zatím to první vede :-)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2009 11:25

Pane Melesi, vzhledm k tomu, že po volbách současná koalice nabídku VPM ke spolupráci nepřijala, jsme opozice.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2009 13:58

no, co bylo po volbach, na to se ani tak neptam. ptam se spise, co je dnes. protoze mi to opravdu neni jasne (zatimco prerod vv do vč mi prijde celkem srozumitelny). kdyz si prectu nazory vase a nazory pana holuba, neshledavam v nich prilis prusecik a rozhodne by mne nenapadlo, ze reprezentujete stejnou stranu. proto se ptam, zdali je oficialni nazor vpm "radl to dela dobre a po volbach bychom do toho chteli jit s nim", nebo "okupantum ani kapku vody".

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2009 17:02

Pane Melesi, co bude záleží na tom, jak dopadnou volby a s kým najdeme na shodném ideovém základě programové průsečíky. Osobní rovinu odmítám komentovat, protože to bychom se během okamžiku pohádali asi všichni, což by nevedlo vůbec k ničemu (osobní zkušenost). Mám-li tedy formulovat oficiální názor VPM, pak by zněl asi takto: "Přestože jsme stranou opoziční, jsme schopni konstruktivně spolupracovat s vedením města na jeho rozvoji a fungování". Jestli to je špatně, nechám na Vás.
Co se týče přerodu VV ve VČ, zajímá mě jenom procesní stránka věci, aby v budoucnu nemohlo dojít např. ke zpochybnění usnesení zastupitelstva.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2009 00:04

Melesi, já -bohužel- v poslední době taky "valím vočadla". Podle mne být v opozici znamená nikterak se neztotožňovat s postupem party, která Černošice nenávratně devastuje.Neumím si představit, že se s nimi dá něco vyjednat -
a pokud ano, že to potom dodrží. Když si vybavím, jak jsme my - jako radní v roce "nebreč"zacházeli s obecními penězi, jak jsme řešili výběrová řízení atd. atd., a srovnám to s nynějším zhovadilým rozhazováním, jehož výsledkem jsou předražené a ostudné "investiční" potraty typu "Sportpark Berounka", je mi opravdu smutno. Ale máme v úmyslu - jak je v poslední době módou - svolat stranický kongres a nějak to řešit.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2009 02:07

Milý pane Strejčku;
reaguji na Vaše "šťouravé" komentáře a dotazy o pár příspěvků výše: Podrobné vysvětlení našeho postupu a jeho důvodů najdete v našich textech ve Zpravodaji. Pracujeme stále ve stejném složení a se stejným programem, jen vystupujeme odteď pod jiným názvem. Zdá se, že to ostatní pochopili bez problému. Samozřejmě, že to neznamená zánik ani zpochybnění našeho mandátu ani riziko neplatnosti usnesení zastupitelstva, a vy to myslím velice dobře víte. Prosím ušetřete nás podobných manipulativních smyšlenek - tuším za nimi jinou motivaci než upřímnou starost...
FK

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2009 06:12

karle nesmutni,
vemem do party beryho a par rambajzniku z ty jeho spelunky a vlitnem na ourad s tema pochodnema,jak to onehda ten nas mistni sprostak navrhoval :-)))
pudou vsichni-s imunitou,ci bez ni :-)))
no a ted vazne-vsechno je bumerang a kdo si mysli,ze na vsechno vyzraje,ten se seredne plete...
ja tu taky VALIM VOCADLA a to do toho nevidim vubec,ale michalovi strejcku sem vonehda slibil,ze kdyz budu moct pomuzu a snazim se v zivote nekecat...
tak at vam ten sjezd dobre dopadne :-)))

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2009 12:07

Pane Kořínku, každá strana, hnutí, občanské sdružení atd., která má zastoupení v zastupitelstvu města by měla splňovat určité zákonné normy na jejichž základě obdrží registraci Ministerstva Vnitra. To je nutná podmínka k legitimitě mandátu na jehož základě nesete i trestně právní odpovědnost nejenom za svoje rozhodnutí jako jednotlivci, ale i za rozhodnutí zastupitelstva jako celku. Tak to prostě je a já se jenom ptám, jaké kroky jste v tomto smyslu učinili. Pokud to ovšem považujete za nepodstatné, pak Váší odpovědi rozumím.
S pozdravem M.S.
PS.: Lojzo, vem mě příště radši s sebou ...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.12.2009 12:10)

Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 6 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.