cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5
Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 09:53

k petici (tedy spíše k šíření informací o ní) - myslím, že v Černošicích je spousta starších lidí, kteří internet nepoužívají a zároveň jako starousedlíci mohou mít větší chuť aktivně změnit současný stav města.

ideální si myslím by bylo informovat obyvatele prostřednictvím letáků (zároveň zde přesně srozumitelně uvést, jak se lze k petici připojit, a to i bez použití internetu, a termín, do kdy se lze k petici připojit) a v papírnictví připravit pro zájemce prázdné archy.

nevím, jak by tato akce byla náročná, rádi s manželem nějakou formou pomůžeme

Pane Strejčku...to, co píšete, je smutné. To, že prosazujete další spolupráci s lidmi, kteří jsou ostudou, rozkrádači a przniteli města, jen kvůli obavám o koalici, není asi nejlepší politický krok. V lepším případě si mohu myslet, že jste roky v politice vnitřně rezignoval a přišel o všechny ideály. Což je smutné. I vzhledem k tomu, že příští koalici dost možná budete sestavovat právě Vy.

Z mého pohledu je to jasné...nechci v čele města lidi, kteří kradou, ničí Černošice a myslí si, že si to beztrestně budou dělat donekonečna, třebaže všem na očích. Jak si to vy, politici, uděláte, je mi úplně jedno. Jestli místní ODS projde sebereflexí, jestli to bude znamenat předčasné volby ...jistě zákon pamatuje i na jiné varianty, než kvůli kompromisům nechat vládnout kohokoliv.

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:04

Pane Strejcku, Vy si myslite, ze by to mohlo byt jeste horsi nez to je? Neutikate pred zodpovednosti, kdyby to na Vas nahodou padlo, ze ne?

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:05

Paní Kafíková, sebereflexe ODS je optimální řešení. Ale to už záleží skutečně jenom na ODS jak svoje volební a koaliční šance vyhodnotí. Jinak s Vámi v podstatě souhlasím, přesto trvám na tom, že spolupráce s ČSSD, tedy podpora politiky pana Rátha a Paroubka je pro mě nepřijatelná.
s pozdravem M.S.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:06

Před odpovědností neutíkám, ale nechci, aby to spadlo náhodou.
S pozdrave M.S.

Re: Petice
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:33

chtěl bych tě jen upozornit, že samotní pánové z místní ODS takovou ideovou předpojatostí netrpí, pokud jim jde o vlastní věci.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:41

Jejich věc, jejich důvěryhodnost, jejich voliči.
M.S.

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 10:48

A proc pani Kafikova nezkusite kandidovat spolu s dalsimi nespokojenymi ?? :-) Konecne by se do zastupitelstva dostalo dostatek tech, se kterymi by byla radost utvaret koalice :-)...

Jestli to neni spise o tom, ze vetsina volicu utika pred SVOU zodpovednosti. Kazdy by rad zmenu, ze ?? Ale jen malokdo je ochoten jit s kuzi na trh, vrhnout se do "politiky" a delat neco pro druhe, kteri z drtive vetsiny pak jen kritizuji a to jeste vetsinou zhusta anonymne, aniz by sami neco pro obec delali. Me se dotycni panove (Jirout, radl a spol) na radnici taky nelibi. Ale taky nejak nevidim to super reseni, ktere by prislo po jejich odvolani.

Takze, proc kdyz je tady tolik nespokojenych lidi (viz petice), proc probuh nezalozite stranu, nekandidujete a nezacnete se podilet na super kvalitnim vedeni obce ?? Proc cekate porad, ze to za vas vsechny "nespokojene" (v uvozovkach zamerne, protoze kdo jen keca je podle me spokojeny az na pudu...) udela nekdo druhy (Strejcek, Gottelova, ...) ???

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 11:27

voliči utíkají před svojí zodpovědností, když nejdou volit.

Na komunální úrovni je politika více o konkrétních lidech. Jde o odvolání zdiskreditovaných politiků, ne ods, a je na ods, jak s tím naloží... nevím, jestli černošická čssd se opravdu rovná "paroubek a ráth", předpokládám, že stejně jako pan Strejček prošel určitým vývojem politika, podobným způsobem mohla třeba svůj radikální a konfliktní přístup změnit i paní Gottelová - nebo taky nemusela, to ukáže čas. I to, jestli se tu na komunální politice budou chtít podílet nové strany a noví lidé.

Každopádně, ať už tato petice bude úspěšná nebo nebude, vzkaz z ní je jasný...pánové, ať už si ještě nakradete kolik chcete,ať se ještě nafotíte do IL kolikrát chcete, zbytek života raději žijte někde jinde ... protože jsou tu stovky lidí, kteří vás tu nechtějí

Re: Petice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 11:35

Tomme, proč nás, nespokojené,s názorem a jménem, hned nutíte zakládat stranu,potažmo do nějaké vstupovat...
SK

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 13:27

:-) To je pane Kuniku jen Vas omyl :-) Ja Vas (ani vas ostatni) do niceho nenutim ;-). Byl to dotaz, proc to chcete po nekom jinem ?? Proc se sami nesnazite ?? Myslite, ze vsechno za vas udelaji nejakym zazrakem ti co jim jednou za 4 roky ve volbach date svuj hlas (treba pan Strejcek a pani Gottelova jako zastupci soucasne "opozice") ??

Nevim jak Vam, ale me tahle "volicska filozofie" prijde ponekud dost divna. O to divnejsi, kdyz si pak takovi volici porad jen stezuji, a sami nic pro obec nedelaji, natoz ze by sami sli delat zastupitele a sami si zkusili, jestli to je tak snadne, jak to ze zdejsi kritiky vypada :-) Dokonce jen jedinci jsou ochotni utratit svuj cas, aby se na sve volene zasli obcas podivat, jak pracuji :-)

Samozrejme nemusi nikdo nikam vstupovat. Otazka znela jasne: co bude az se podari preci jen dotycne pany dostat z radnice ?? Jaky je dalsi krok ? (jde jen o to, ze delat reseni bez budoucnosti je o nicem, a navic dost drahe - viz svrzeni vlady uprostred evropskeho predsednictvi...) A muj dotaz, proz to nekdo chce po soucasnych zvolenych, a nejde to zkusit sam a lepe ?? :-) Zadne nuceni do politiky (nebo cehokoliv dalsiho) za tim nevidim ;-)

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 13:39

:-)
podle me je 20 let od socialismu dost omyl myslet si, ze zastupitelska demokracie je jen o odevzdani hlasu jednou za 4 roky :-) (azbytek ze pobezi uzasne "sam" :-) ). Takze z meho pohledu neni volicska odpovednost JEN jit jednou za cas k volbam (a stravit starosti o veci spolecne a verejne zhruba asi tak hodinu volneho casu 1x za 4 roky). Ano, souhlasim, ze kdo nevoli, je nezodpovedny (kdyz si pak jeste stezuje, je proste blbej...). Stejne tak je nezodpovedny, kdo jen svuj hlas odevzda a pak se vubec nejen nezajima, ale ani nestara ;-) Chapu, ze si to rada lidi, vcetne Vas pani Kafikova, vyklada radeji tak, ze staci chodit k volbam a pak obcas nekde na lamparne zaprotestovat :-). Moje zkusenost ale je, ze to rozhodne nestaci. A pokud chcete aby se veci smerovaly i podle Vaseho nazoru, nezbyde Vam (a ostatnim taky) venovat vecem verejnym a spolecnym ponekud vice casu a snahy, nez jednu hodiny 1x za 4 roky u voleb. A to ani nezminuju, ze si vetsina lidi plete kompetence uradu, zastupitelstva a rady, a vetsinu starosti uradu hazeji na hlavu politikum, kteri s tim muzou delat jen velmi malo :-)

Podle meho nazoru to tady bude stat za starou belu presne do te doby, dokud se lidi nebudou starat vyrazne nad soucasny ramec. Takze absolutne neverim, ze odvolanim dotycnych panu nastanou ty uzasne svetle lepsi zitrky pro Cernosice. A verim tomu o to mene, ze sice existuje vyzva na jejich odstraneni (coz je dobre, nicmene logicky to povede k destrukci "koalice" - podobne jako nedavno vlady v CR), ale pri tom neexistuje rozumna alternativa, a neni ani ochota tu alternativu vytvorit (prispet vlastnim kouskem prace a casu pro obec - minimalne treba v komisich; nemusite hned vstupovat do politickych stran a zakladat je pane Kuniku ;-) ). Ona podle me nebude ani ochota prijit podporit petici na zastupitelstvo. Jednodussi a pohodlnejsi je JEN kritizovat doma u PC a TV bedny (pripadne jen nekde neco podepsat a cekat, ze to za me vyjednaji jini)...

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 13:53

Pane Tomm1e... nevidím smysl Vás o čemkoliv přesvědčovat, na Vaše výpady mám jedinou odpověď...každý ať si zamete před svým prahem

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 13:57

Mne teda prijde jako prijatelnejsi ta varianta, kdy Dalmatini odtahnou jako spraskani psi a pak se budou ti, co zbydou, domlouvat, kdo s kym a jak, ale pro me je neprijatelne, aby panove s takovymi obvinenimi a v evidentnim stretu zajmu zastupovali mesto, proto petici podepisu (vytisknout a poslat je opravdu tvrdy orisek).

Pane Strejcku, mozna CSSD nejede podle Vaseho gusta, ale vyvolavat hned hlavni dably D&P, to mi prijde pritazene za vlasy. Souhlasim s pani Kafikovou v tom, ze obecni politika je spis o konkretnich lidech nez o partajich, protoze se na ulicich se spoluobcany bezne potkavaji a neziji v akvarku jako poslanci. Notabene, divim se, ze se timhle za pasaky (nad es je hacek) z ODS svym zpusobem stavite.

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 13:58

Chtěla bych se zeptat pana Kubína, zda mohu mezi známé a sousedy rozdávat archy s pozměněným koncem:

"Vyplněné archy doručte prosím na jednu z uvedených adres nebo odevzdejte v papírnictví-hračkách paní Bauerové na rohu ulic Poštovní a Komenského poblíž nádraží v Černošicích"

a jestli mohu přidat informaci o termínu uzavření petice

nebo zda by bylo lepší ponechat původní verzi
Děkuji

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:03

A jen "maly" dovetek, aby to nevypadalo, ze jsem ignoroval narazku na moji anonymitu :-). Kdokoliv ma moznost poznat moji identitu, staci se jen snazit a chtit ;-). O duvodech, proc ji nebudu zverejnovat prave tady se toho napsaly uz hromady a kdo chce, necht se v tech hromadach prehrabuje. Ale bohuzel, z meho pohledu doba, kdy se anonymne nadava a kritizuje (zhusta bez padnych duvodu a argumentu), a navic doba, kdy zejmena nekteri vlivni (zejmena nekteri politici - soucasni i byvali) nedokazi pochopit, ze kazdy clovek ma svuj nazor, ktery nijak nesouvisi s nazorem nekoho jineho, mi pro verejne neanonymni vystupovani na lamparne opravdu vhodna neprijde. Je tu bohuzel rada lidi (i politiku), kteri jsou schopni kvuli nazoru skodit nejen treba me, ale kvuli mym nazorum i lidem kolem me, moje nebo jejich deti nevyjimaje. Coz je dost smutna bilance 20 let od socialismu.

Holt taky prispevek "moderni doby" a hodne dobre zakorenenych vlastnosti ceskeho naroda...

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:15

:-D
Vypady ?? :-D Opravdu jste me rozesmala :-). Dotazu rikat vypad - super :-). Me o nicem presvedcovat nemusite ;-). A pred prahem si na rozdil od mnoha sousedu zametam. Zhusta i pred jejich, ale to jsem psal v jinem vlakne :-)

Co se tyka meho podilu na zdejsi komunalni politice, dost jsem se zajimal a chodil i na zastupitelstva. Docela jsem si udelal obrazek, s kym a o cem se jednat da a s kym ne. Proto opravdu nevidim zadnou uzasnou alternativu, az tam dotycni panove nebudou (jiste, nejaky rozdil to asi bude, jde jen o to jaky :-) ).

A vite co jsem si odnesl jako nejcennejsi zkusenost ? Ze delat komunalni politiku je vec pro opravdove nadsence a dobrovolne ochotniky, kteri i kdyz delaji dobrou vec, tak si zhusta odnesou jen hromadu anonymni a nevybirave kritiky, a to na rozdil od Vas a vetsiny zdejsich kritiku za hromadu prace a casu venovaneho zcela zadarmo a dobrovolne vam vsem (i me - ja tolik casu a moralni sily na sbirani kritiky delanim "politiky" opravdu nemam, takze do politiky zatim opravdu nejdu, ale taky tady prave proto uz dost dlouho nedelam jejich kritiku ;-) ). A taky jsem si odnesl, ze vetsinu veci musi clovek dohadovat s uradem a TS (jejichz zastupci na zastupitelstvech jsou), se kterymi pokud s nimi jednate slusne a normalne je mozne se dohodnout prakticky o cemkoliv (v ramci platnych zakonu a vyhlasek), a to i bez naprosto nesmyslne kritiky tady na lamparne.

A jestli si nekdo naivne mysli, ze lze zastavit prodej pozemku a dalsi zastavovani uzemi Cernosic bytovymi domy, nezbyde mu, nez kandidovat, byt zvolen a zabranit tomu. Jine reseni proste neni :-). Ale chapu, ze pro lidi, co se zatim ani neobtezovali navstivit zastupitelstvo je to vec tezko pochopitelna...

Re: Petice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:20

Tomme 1,reagovat na Vás, znamená si následně přečíst slohové cvičení bez pointy...
Už nebudu reagovat na žádné virtuální chytráky..
SK

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:29

:-D
Jasne, nejlepe reseni rychle strucne, jasne, a vyhovujici "vsem" :-D (naivni utopie :-) )

jj, je mi to jasne. Kde obtezuje cteni a pokus chapat, tak je samozrejme zatezko pak zajit i na to zastupitelstvo, natoz neco skutecne udelat nejen pro sebe :-) (a to neni podepsani petice, ani jeji podpora a mnozeni, a zasilani zpet...). A vo tom to je bohuzel nejen v Cernosicich... (petici neodsuzuju, muze pomoci dobre veci, ale nedelam si iluze, zijeme v CR...)

Me jako chytraci prijdou prave kritici, kteri nemaji ani paru, co vlastne jejich voleni mohou, a kolik to jimi zvolene stoji casu. Myslet si o me nejen Vy samozrejme muzete co chcete. Tady ale budu anonymne vystupovat jeste hodne dlouho :-). Neanonymne me muze poznat kazdy kdo chce :-) - bude ho to ale logicky stat vice casu, nez si "JEN" precist moje "slohove cviceni

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:33

ještě mě napadlo, zda k textu v závěru petice nepřidat informaci o počtu podepsaných k určitému datu...nebo "počet podepsaných na www.cernosicka-petice.7u.cz"

při rozhodování, zda zaplatit poštovné nebo odnést arch na jednu z adres, by třeba někoho ovlivnil pocit, že tentokrát třeba může něco změnit

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:41

Kopretinko, každý si může spočítat, jaké vyjednávání by přicházelo do úvahy v případě odvolání ODS z radnice. Vzhledem k tomu, že je k tomu potřeba hlasů od současné koaly a vzhledem k tomu, že tuto vůli zatím registruji pouze od koaliční ČSSD je ta metematika celkem jednoduchá, kdo s kým by se musel domluvit a jak by nové vedení města vypadalo, kdyby se nějaká jiná koaliční dohoda podařila.
Asi z mých příspěvků není problém vyčíst, že jsem nakloněn spíše pravicové politice, takže je mi líto i přes všechny současné potíže z tohoto slevit nehodlám.
S pozdravem M.S.
P.S.: Že by si pan hejtman zamnul ruce, kdyby jsme mu pomohli odstranit z další obce ODS, je jistá věc. Odtáhnout může kdokoli včetně mě, stačí přijít za rok k volbám.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.07.2009 14:44)

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 14:49

Vasemu nakloneni rozumim. Pri pohledu na Cernosice ale nevypada, ze by se mestu pod pravou rukou nejak vyznamne darilo (kdyz to nebereme podle poctu zastavene pudy). Levici nemusim, ale jde to vubec delat hur nez jak to prasi ODS?

Re: Petice
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:08

Michale, v současném vedení města je, pokud se nepletu, zastoupena také ČSSD.
PK

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:12

Jde to dělat o hodně hůř. Již jenom plnění některých proklamovaných vizí by při jejich reálném plnění obec mohlo řádně zadlužit (v lepším případě by na jejich realizaci vůbec nedošlo). Jestliže VPM deklarovala voličům, že nebude obec zadlužovat a udržovat vyrovnaný rozpočet, tak už tento jediný bod mě nutí neustupovat tlaku, který je pravda značný, ale bohužel i velmi zrádný. Já vím, že to na první pohled vypadá poněkud nesrozumitelně a že postoj "sražte ty .... na kolena" je podstatně čitelnější, ale pro mě je to jenom okamžité řešení jednoho problému bez dlouhodobější strategie a vize. Těžká věc asi nejenom pro Vás, ale i pro mě, tomu věřte.
M.s.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:14

Petře, že je v sočasné koale i ČSSD považuji za chybu, kterou ODS udělala v povolebním vyjednávání.
M.S.

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:19

Pravicově tady smýšlí většina lidí a příští volby pravděpodobně tradičně vyhraje s převahou ods.... jakým jiným způsobem (než touto peticí) lze ods donutit k sebereflexi... jinak příští starosta bude opět Rádl (pokud se zas nedomluví s nějakým figurantem), Jirout dál bude dělat kozla=zahradníka...

je správné odvolání tří politiků formulovat jako problém koalice a nikoliv jako problém místní ods?

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:22

Co je tohle, lamani jednoho zastupitele? smiling smiley

Re: Petice
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:26

Michale, je to trochu tanec mezi vejci. Být v opozici a zároveň dělat mluvčího radnice. Fakt to nemáš snadné.
PK

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:28

Výborně paní Kafíková, v jednom z mých předešlých příspěvků jsem napsal, že jestli má ODS problém, ať ho řeší. Tohle je totiž především problém ODS. Proti petici nic nemám (jestli si z ní ODS něco vezme, to vážně nevím, ale asi ne, přiznali by tím její opodstatněním, i když kdo ví ...).
A teď otázka, na kterou nemusíte veřejně odpovídat, stačí sama pro sebe. Volila byste jiný pravicový subjekt bez současných příkras ODS? (tedy za předpokladu, že volíte pravici, což já samozřejmě nevím)
M.S.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:29

Petře nemám a doufám, že mě v tom VPM nenechá utopit.
M.s.

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:33

myslím, že zastupitele nejlépe zlomí počet lidí podepsaných pod peticí :-)

zajímá mě, proč odvolání 3 politiků by mělo okamžitě znamenat konec koalice

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.