cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 2 z 7
Re: komunální volby
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 12:18

Vidíte Tomme... pořád mi uniká proč volit paní Langšádlovou. 2x dělala starostku, 1x místostarostku a co se jejích zásluh týče, jmenujete něco ve smyslu "řeči o jejím zkompromitování jsou jen hospodské tlachy". To ale nejsou zásluhy.

Období, o kterém pan Jandura píše, byla starostkou. V období, které by dle jeho názoru potřebovalo audit, byla starostka a místostarostka. Myslíte, že se právě od ní můžeme dočkat nějakého audit ?? :-) To je z mého pohledu lepší volit kohokoliv, kdo tu ještě nevládl, přes mé výhrady třeba i VČ. Šanci na vymetení chlíva to rozhodně zvětšuje.

Nemůžu si pomoct, z mého pohledu paní Langšádlová není o nic méně prohnilejší než černošická elita ods. Teď určitě do voleb udělá vše možné a nemožné, aby se nový návrh dohody s Pánkem odsouhlasil.Na to bych se klidně vsadila.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 13:06

:-)
Ja Vam ji preci nenutim, volit ji nemusite. Jen rikam, ze volit podle zasluh muze byt hodne osidne, protoze nikdy nemuzete s jistotou vedet, ci ze to zasluhy vlastne byly nebo nebyly (a to jak zasluhy pozitivni, tak zasluhy negativni ;-) )

Osobne jsem presvedceny, ze auditu se zrovna pani Langsadlova urcite branit nebude :-)

A co se tyce toho, ze by neco tlacila pro pana Panka, to mi prijde opravdu uz trochu z rise mistni scifi :-)

Re: komunální volby
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 16:18

Co jde v Semilech půjde určitě i v Černošicích.

[aktualne.centrum.cz]
[www.semily.cz]

Re: komunální volby
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 17:29

[www.vecicernosicke.cz]
str. 7
:-)
dg

Re: komunální volby
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2010 18:03

Jen malou poznámku k podávání rukou - slušný člověk má zpětnovazební mechanismus, který mu velí komu podat a komu ne. V případě puntíkatých psů slušný člověk podá různé předměty (některé i velkou rychlostí), ale ruka by mezi nimi být neměla.

Řečeno natvrdo - vocamcaď pocamcaď!

Re: komunální volby
Autor: Tomáš Jandura (IP zapsáno)
Datum: 03.06.2010 15:25

Jak bych to chtěl Michale dělat? Neopakoval bych stále dokola tvojí populistickou historku o boji proti komunismu a levičáctví - když komunisti v Černošicích nekandidují a černošičtí voliči jsou z 85% stejně pravicoví voliči (předpokládám, že včetně mě a tebe).

Zkrátka a dobře jak vyvlastňovali komunisti v padesátých letech majetek, tak dnes černošická ODS skupuje pole, vstupuje na radnici, mění územní plán a obratem prodává stavební parcely několika násobně dráž a když se proti tomu někdo ohradí tak je hned nařčen z levičáctví a populismu. Všichni snad víme co za sebranku ovládá radnici, tak proč se jim nepostavit a neposlat je tam kam patří…

Kdybys třeba zvedl ruku pro odvolání Rádla z postu starosty, tak on by se pak ani nemusel dostat do parlamentu, a my všichni bychom nemusel platit ze svých daní dalšího joudu, navíc dvakrát. Joudu, který je sprostý, prostý a levý.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.06.2010 15:37

Tomáši, zapomínáš, že já jsem toto vedení města nevolil. Co se týče odvolání, žádný jiný návrh na starostu podán také nebyl. Takže pokud to chceš dělat tak, že budeme odvolávat, protestovat, nesouhlasit atd. a přitom nenabízet nic jiného, včetně převzetí osobní odpovědnosti, tak s tím já skutečně nesouhlasím, protože to je čistý populismus. A znovu se ptám, koho jednotlivé strany nominují na starostu, když ne Aleš Rádl? VPM už se vyjádřila zcela jasně.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2010 01:28

Tak co já vím, jsou zatím ohlášeni dva kandidáti na budoucího starostu. Za VPM Michal Strejček a za COS Lojzík Nedělů. Problém je ale v tom, že Lojzíka Nedělů podporuje celá Cukrárenská Osvětová Spolešnost, ale kdo z VPM podporuje Michala Strejčka je zatím nejasné.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2010 07:22

:-)
Zajimave je, ze podani ruky po minulych volbach "kazdemu" vadi, ale nikomu uz nevadi prima spoluprace s temi samymi :-) (tedy v podstate mnohem vice nez jen "podani ruky"). Rozhodne zajimava uvaha klasicky "po Cesku" :-). Zrejme nekteri MUSI byt primo jasnovidci podle rady volicu (aby v dany moment nepodavali ruku "tem spatnym"), zatimco jini jsou z obliga, a mohou si delat co libo, a nikdo proti nim nerekne ani popel :-). Njn...

Jestli ono to s tim nazorem na "nepodavani ruky" neni podobne, jako s vykriky na zastupitelstvu ohledne kurev = "zastupitel, co hlasoval 'jinak' nez podle nazoru volice" apod. Demokracie by ale mela byt predevsim o tom, ze kazdy zvoleny muze hlasovat zcela svobodne, bez natlaku od kohokoliv... - a maximalne pokud se jeho hlasovani volicum nelibi, tak priste dotycneho nevolit pomoci krouzku, nebo nevolit cele uskupeni. Smutne je, ze tohle v CR ani v Cernosicich jen tak nebude...

Ja osobne jsem zastancem reseni demokratickych (ctit to, co si lidi navolili), pravnich (co jde prokazat soudne nechat na policii a soudni moci, a nehrat si na tom vlastni polivcicku v ramci akce "ciste ruce" pomoci "lidovych soudu") a SLUSNYCH (protoze pokud budeme dusledne razit cestu "na hruby pytel hruba zaplata", skonci to tady podobne jako pri sporech Topolanek x Paroubek x Rath a dalsi nevychovani exoti, nebo po sobe rovnou budeme strilet z kveru "od boku"). A ja neverim, ze Cesi chteji prave takovy pristup od svych zvolenych. V ramci vymeny Radla a vedeni mesta mohly VV jako hlavni "kritik" konecne predvest, co dovedou dojednat napric zastupitelstvem, ale JEDINE, co doopravdy predvedli je, ze nedojednali nic krome pokusu to rozvrtat (opet podle vzoru "ciste ruce"). Takze, asi "cistym rukam" to stavajici vedeni az tak nevadi :-) :-)

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2010 07:28

Na kdyby se v realite prilis nehraje... A tady tech kdyby je az presprilis: kdyby se zastupitele dokazali dohodnout, kdyby volici volili jinak, kdyby, kdyby, kdyby,...

Byl tu navrh odvolat vedeni, ale jaksi se nikdo z navrhovatelu zcela seriozne nepokusil dojednat jinou variantu. To jsou fakta. A protoze jina, a tedy ani lepsi, varianta nebyla, tak se nic nedojednalo. Taky fakta. Ted uz je nejrozumnejsi pockat na volby, a na jejich vysledek - to budou dalsi podstatna fakta, jak bude vypadat zastupitelstvo, a pak se muze znova zkusit neco dojednat.

Kdyby je ale opravdu hodne na ho... . Navic v situaci, kdy se to kdyby jakoby hazi na hlavu nekterych zastupitelu, ze "oni" to neumoznili, a "oni" podporuji to "spatne" vedeni, a brani vzniku "lepsiho" vedeni :-) :-) (ale to je spise smutne nez na usmev...)

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2010 01:56

Další přestup, nebo spíše vstup:
[www.top09.cz]
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2010 21:42

No, Michale, pořát to nějak nemohu strávit. Jak asi bude dělat politiku borec, který dělá takové obecní trávníky? To bych teda fakt blil....

Re: komunální volby
Autor: Jan Kovář (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2010 19:30

No, pane Holub, pořát to nějak nemohu strávit, jak delate kuchyne. To bych teda fakt blil....

Re: komunální volby
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2010 21:34

Omlouvám se za překlep - pochopitelně se pořád pořád píše pořád. Co se týče kuchyní, v Černošicích jsem - pokud vím - dělal čtyři - zcela bez reklamací. Tak se pane Kováři, asi poblijete po něčem jiném. Pokud se vskutku jmenujete Kovář, tak ta Vaše mezi těmi čtyřmi zcela jistě nebyla. Mějte se pěkně.

Re: komunální volby
Autor: Jan Kovář (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2010 23:00

Skutečně se jmenuji Kovář a naštěstí Vaší kuchyni nemám, což bohužel nelze říct o našich známích. Reklamace je slovo, které neuznáváte u Vašich zákazníků, tak ho prosím nepoužívejte. Jak asi bude dělat kuchyně borec, který dělá takovou obecní politiku? To bych teda fakt blil....

Re: komunální volby
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2010 06:31

Kuchyň Kovářovic známých asi nestála 400t z obecních peněz, asi na ní zadarmo nemakaly technické služby města a vysledný estetický efekt asi nevyvolává tak silný dávicí reflex

[www.vecicernosicke.cz]

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2010 12:36

pane strejcku,

vracim se k jednou vasemu starsimu vyroku na moji adresu, konkretne "Pane Melesi, pokud je Vám skutečně jedno zda v obci budou vládnout komunisté, nebo ne (a to zcela bez ohledu na to, co si myslíte o panu místostarostovi), pak jsem celkem rád, že jsem Vás zklamal."

co k tomu dodat... snad jen asi postopadesate to, ze vam vase zivotni zkusenost ani v nejmensim nebrani paktovat se s jiroutem, nejodpornejsi bolsevickou zrudou siroko daleko. to, jak jsem myslel tu ucast komunistu v komunalni politice, tu uz rozvadet nebud, mysim, ze az na vas to snad vsichni pochopili.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2010 20:36

Pane Melesi, já se s nikým nepaktuji. Stejně jako s panem Jiroutem nemám problém jednat o čemkoli s každým zastupitelem, který je ochoten jednat se mnou. Tak např. za týden mám schůzku s panem Hlaváčkem, abychom si ujasnili problém regulačních plánů. Před tím mě snad ještě čeká nějaké setkání s Top 09 adt. Ale to Vy stejně asi nikdy nepochopíte. Tak Vám aspoň přeji, abyste pro samého Jirouta (což je Vaše prokazatelná a bohužel také jediná rozlišovací schopnost) nakonec neskončil jako ta sopka, co zahltila sama sebe.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 10:22

pane strejcku,

na jednu tranu tady 21 let po revoluci hyrite ponekud opozdenym antikomunismem a slabomyslnymi vylevy o levicovych populistech vsude mozne (se kterymi spolupracovat nemuzete), nadruhou stranu se paktujete s bolsevickou antisemitskou verbezi, ale to je dle vas v poradku, protoze ta bolsevicka antisemitska verbez sama o sobe prohlasila, ze neni zadna bolsevicka antisemitska verbez a jeste ji jeji dlouhoprsti soudruzi poverili jednanim. nevim jak vy, ja v tom vidim jisty rozpor.

jinak co se tyce myc rozlisovacich schopnosti, nemejte o ne obavy, jsou o nekoli k radu vys, nez ty vase (ktere navic evidentne prochazeji dalsi eskalujici degradaci).

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 10:28

Pane Melesi, beru na vědomí. Jenom opět připomínám, že s tou cituji: "bolsevickou antisemitskou verbezi" se tady už osm let paktuje především někdo jiný. Tak si to nějak přeberte.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 14:22

Michale, pro tebe jsou dalmatini po všem i nadále perspektivní spojenci, se kterými se snažíš dost kostrbatě hledat "programové průsečíky" stůj co stůj. Kdyby jen přišlo na srovnání programů, na které se často odkazuješ a s kterými šla všechna uskupení do minulých voleb. Pro věrohodnost bys pak musel hledat shodu jinde.
PK

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 17:53

A co asi dělám? Na rozdíl od VV (VČ), kteří shodu hledají jenom někde, protože s některými zastupiteli se prostě nemluví, se snažím najít nikoli politické, ale průchozí řešení. To ovšem předpokládá jednat mimo jiné i s představiteli ODS. Jestli za tím vidíš pouze "kostrbatou snahu o perspektivní spojenectví stůj co stůj", tak tě mohu ubezpečit, že to co mě skutečně zajímá je hmatatelný výsledek alespoň částečně v intencích VPM a ne laciné politické proklamace v intencích předvolební rétoriky. Zda se k nějakému výsledku do voleb dobereme, to už je věc jiná, ale tohle je cesta. Je mi líto, jinak to nejde.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 22:45

Michale, mohl bys to nějak blíže konktretizovat? Co je to přesně "hmatatelný výsledek alespoň částečně v intencích VPM". o který usiluješ?
Ahoj, Karel

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 23:02

Pane Melesi, moje "eskalující degradace" dala ve výsledku zelenou stavbě nové MŠ. Jak byste naopak označil ty, kteří ji chtěli odmítnout a místo toho by rádi koupili na Vráži holostavbu kulturáku. Nebo si také jako Petr myslíte, že toto rozhodnutí zastupitelstva podepřené výhradně hlasy VPM a ODS je jenom "kostrbaté hledání programových průsečíků stůj co stůj"? Co si naopak myslíte o straně VV (VČ), která má ve svém programu jako jednu z programových priorit více míst ve školkách a ve finále dá přednost kulturáku za podmínek, které jí vždy byly jemně řečeno proti srsti? Co si myslíte o paní Mašatové a paní Langšádlové, které přímo hlasovaly proti investici do MŠ, když se ostatní nesouhlasící alespoň zdrželi? Možná trochu moc otázek najednou, ale dokud si na ně neodpovíte, těžko porozumíte tomu, co dělám a veškeré naše vzájemné dabaty budou jenom o tom jediném :-)
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2010 23:02

Karle - viz. výše.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2010 10:10

Michale, v té souvislosti by možná nejen mne zajímal výsledek tvého zde výše zmiňovaného jednání s investorem Pánkem, kterého jste před léty svorně na zastupitelstvu (tedy včetně tebe) pověřili zbudováním nového, rozsahem srovnatelného prostoru pro město, za zbouraný "papírový kulturák" v jeho komplexu Centra Vráž. Nepřekvapuje mě, že před bídnou úrovní odpovědnosti se jistil investor sankcemi a jistinou (nejspíš byla rozpuštěna k jiným účelům) , pro případ, že by se stejné zastupitelstvo nechtělo k závazku koupit objednaný sál ve finále znát. Můžeš tedy vyloučit, že v budoucnu nezaplatíme cenu přesahující nynější náklady na pořízení objektu a městu přitom nezůstane vůbec nic?
Díky.PK

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2010 21:19

Tak jednak musím upřesnit, že sál si objednalo zastupitelstvo zvolené pro volební období 1998 - 2002. Toto zastupitelstvo, stejně jako to předchozí tento smluvní závazek převzalo.
Výsledek jednání s panem Pánkem je stručně řečeno návrat k původní nabídce, kterou investor dal na vědomí zastupitelstvu zhruba před cca třemi měsíci (http://www.vpmcernosice.cz/). O této nabídce se zatím nejednalo, naopak se z iniciativy pana Kořínka a paní místostarostky jednalo s investorem o požadavku koupit kulturák. Výsledkem byla předložená kupní smlouva, kterou zastupitelstvo na minulém zasedání ovšem nepřijalo. Proto se teď vracíme k nabídce původní.
Problém průchodnosti této nabídky je zejména v podmiňující provázanosti jednotlivých bodů (v podstatě se jedná o "obchodní balík"), v nabízené ceně za učebny a v podmiňujícím vztahu zaplacení vyměřené pokuty za změnu ÚP, která tuto stavbu legalizuje. Průchodnost celého balíku "án block"je velmi problematická, proto se ho nyní snažíme rozbalit abychom zjistili, které body průchodné jsou a které nikoli. Do budoucna nemohu vyloučit vůbec nic, kromě toho, že snaha o vzájemně uspokojivé řešení z mojí strany (a věřím že i ze strany zastupitelstva) stále trvá.
M.S.
P.S.: Na příštím zastupitelstvu 13.7. bychom měli schválit způsob financování nové MŠ a přijmout dotaci. Byl bych celkem rád, kdybys byl přítomen s kamerou.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.07.2010 21:21)

Re: komunální volby
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2010 10:40

Díky za odpověď. Není to tak, že toto zastupitelstvo mělo aktivnější roli a rozhodovalo o tom, co konkrétně a v jaké podobě a rozsahu má Pánek postavit pro město na základě parametrů původní smlouvy? PK

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2010 16:01

pane strejcku,

pokud to stavite tak, jakto stavite, cili bud skolka, nebo kulturak, je vcelku jasne, kam s tim smerujete. ze ten, kdo podporil skolku, je dobry, ten, kdo byl pro koupi salu (a ve vasi logice tedy proti koupi skolky), spatny. zcela ale ignorujete fakt, ze se tim mesto chova vuci investorovi centra vraz mirne receno nekonzistentne. (mimochodem, nepsal jste tu nedavno, ze v cernosicich kazdeho investora preventivne zeneme holi? a neprijde vam, ze zrovna tohle je ten pripad?) faktem navic je, ze kdyby se nemrhaly prachy na cire zhovadilosti typu toho vaseho slavneho bajkendrajdu ci sitovani mysliveckova pole k jiroutove parcele, kdyby se davno bez odpovidajiciho efektu nerozprodaly vpodstate veskere obecni pozemky a nemovitosti, bylo by zrejme bez problemu na oboji.

postoj vc v tomto pripade chapu, mesto se k necemu zavazalo a tak by se melo s druhou smluvni stranou nejak vyrovnat ci dohodnout, jinak to muze skoncit velmi zle a draze. dle me je to projev jiste odpovednosti a snahy o to, aby nase mesto mohl jakykoli pripadny investor brat vazne. a kdyz to navic ve spolupraci s mistnim spolkem zlodeju cele zcela nesmyslne postavite "bud to, nebo ono", znamenal by navic jejich souhlas i to, ze s timto nesmyslnym spojovanim nesouvisejicich problemu souhlasi. a nesmime zapomenoout ani podivne triky s cenou stavby, kdy jednou je to 43, a najednou pak 32 mega. to taky nepusobi zrovna obvykle.

kdyz pouziji velmi hyperbolickou paralelu, ma-li nekdo v programu stavbu dalnic, neznamena to nutne, ze musi hlasovat pro vystavbu dalnic, kdyz tuto navrhne pan schickelgruber, namaluje pan speer a pan todt k tomu doda pracanty.

co se tyce pani masatove a lansadlove a jejich nehlasovani, nevim, jaky k tomu mely obe damy duvod, rozhodne vsak ani u jedne nepredpokladam nejakou skodolibou radost nad tim, jak nebudou mista ve skolkach, spise bych se domnival, ze take nechtely prispivat svym hlasem k tomu, aby mesto vytroubilo do sveta, ze kdyz si s nim nekdo neco dohodne, nemuze na to moc spolehat.


navic, vyjadrujete se ponekud zavadejicne, pokud vim, minule zastupitelstvo schvalilo, ze se bude jednat o uveru na stavbu skolky, nikoli samtnou stavbu.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2010 17:13

Pane Melesi,
rozhodnutí školka nebo kulturák nestavím takto já, ale finanční výbor. Dále, jestli si někteří zastupitelé myslí, že tato obec potřebuje prioritně kulturák a ne školku, pak to neznamená, že jsou špatní nebo dobří, ale pouze to znamená, že chtějí kulturák a ne školku. Hodnocení nechám na Vás a na občanech, kteří zde žijí. Já tomu jenom po těch všech tahanicích kolem každé změny ÚP a křiku o nedostatečné kapacitě ZŠ, MŠ atd. právě od těch, kteří MŠ nepodpořili nerozumím.
Město se vůči investorovi v průběhu minulých osmi let (počínaje příběhem o "darování pozemků pod centrem Vráž" a konče pokutou za černou stavbu) chová vůči investorovi nejenom konzistentně, ale i poměrně nadstandardně vstřícně. Jenom si vzpomeňte, jaký se strhnul mazec nad návrhem obdobného centra pod školou.
V zastupitelstvu momentálně probíhá diskuze nad původním návrhrm investora (viz. výše). Projevem odpovědnosti vůči městu by bylo, kdyby VV (VČ) nepřistupovali na podmínky stanovené investorem, které se týkají zejména stanovení ceny a změn ÚP, které podmiňují zaplacení vyměřené pokuty (to totiž ani spojit nelze, natož smluvně!).
Kdyby ... je sice hezké, ale co s tím mám asi tak dělat?
S pozdravem M.S.
P.S.:
Na základě nepřijetí kupní smlouvy na kulturák máme nyní finanční prostředky na stavbu MŠ. 13. 7. budeme schvalovat způsob financování a přijetí úvěru cca 15 mega. Všichni jsou zváni.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.07.2010 17:17)

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 2 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.