cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 6 z 7
Re: komunální volby
Autor: BK (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2010 12:43

Hasiče tentokrát vede obchodní ředitel, druhý na kandidátce je kardiochirurg.. kam by asi starousedlíci, kteří mají svých normálních starostí dost, měli chtít město vést? :-) Chytráci z radnice lezou většině lidí krkem víc, než asi čekali. I když už si možná sklidili dost ke své spokojenosti.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2010 13:49

co jsem koukal na kandidatky tak to az tak zle neni. cernosicka ods je nevolitelna, to je jasne a nema smysl to rozebirat.

pak je tu strejckuv ods b-tym, to je take passe. sice tam par slusnych lidi maji, ale pochybuji, ze tito dokazi umravnit ambiciozniho strejcka a jeho pruseciky.

pak tu mame cernosickou vyzvu, neboli ods c-tym, jehoz jedinou metou je dostat na radnici knetla, velkeho to kamarada naseho marxleninskeho doktora.


tyto tri party rozhodne nebrat.



pak jsou tu nezavisli, coz jsou vetsinou vcelku mladi, a
vsak schopni lide, z nichz nikdo nema na bote dalmatinske hovno. to je kandidatka, ze ktere lze s cistym svedomim vybirat.

hasici - na radnici se chovali slusne a na kandidatce maji take akceptovatelne lidi. zejmena dvojku, tedy dr. prskavce bych na radnici rad videl.

top 09 - tam uz je to znatelne horsi, tam dalmatinske hovno na stranicke bote bezesporu je, ale minimalne od kauzy pole pod skolou je videt, ze maji sve hranice a s dalmatinci stekat nechteji. krom toho je na kandidatce dost novych lidi, kteri si s dalmatiny nezadali. takze i tady by se dalo nekoho vybrat, i kdyz celou sranu bych rozhodne nevolil.

veci cernosicke - moje krevni skupina to fakt neni, mam k nim mnoho vyhrad, ale jsem presvedcen, ze nejsou vedeni osobnimi zajmy a mysli to s mestem dobre (i kdyz se mnohdydy chovaji jako slon v porcelanu). takze i tady si, myslim, je prostor pro par krizku u konkretnich lidi.

a zaverem cssd + nk. take to neni moje krevni skupina, ale i tady jem presvedcen, ze jde o slusne lidi.

suma sumarum - z kandidatek se vybrat da, a je nadeje, ze by se mmohla vyloupnout radnice, jejiz celni predstavitele se nechovaji jak hovada a nekradou jak straky.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2010 13:52

bk: jak obchodni reditel, tak kardiochirurg jsou starousedlici, kteri uz toho pro mesto jako hasici udelali dost a dost.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 01:59

[prazsky.denik.cz]
Opět ukázka "profesionální" novinářské práce. Jednak současná radnice nic nezařadila a to jednoduše proto, že zadání rozsahu změny ze zákona nemůže stanovit radnice, ale pouze zastupitelstvo a to jediné také ÚP schválí, nebo zamítne. Zastupitelstvo jako jediné také může při stanovení rozsahu zadání vyřadit cokoli ze zadání změny ÚP (což také před dvěma roky učinilo). Tunel je převzat z ÚP, který byl schválen v roce 2006 (v návrhu na změnu zařazen tuším v roce 2003, nebo 2004) a při schvalování zadání současné změny ÚP jej nikdo nenavrhnul z ÚP vyřadit.
Dále, a bohužel musím znovu konstatovat elementární neznalost redakce Pražského deníku procesu změny ÚP - pracovní návrh ÚP předkládá zpracovatel a nikoli vedení města! Se zpracovatelem z pověření zastupitelsva komunikují v procesu přípravy zastupitelé pověření k tomuto zastupitelstvem (v případě současné změny ÚP jsem to byl já a pan místostarosta Jirout). Když nám zpracovatel předložil návrh změny, ve které byly pozemky ležící nad podzemní částí tunelu zařazeny do kategorie veřejného zájmu s možností vyvlastnění, dali jsme zpracovateli jasný pokyn, všechny tyto pozemky vyřadit (lze ověřit - viz. můj příspěvek výše). Následně pak proběhlo veřejné projednání, na jehož základě byly vzneseny námitky a přípomínky ve stejném smyslu věci. Všem bylo plně vyhověno. Mimo jiné jsem na veřejném projednání oznámil, že jsme již v této věci jako pověření zastupitelé jednali a zpracovatele požádali o vyřazení zmiňovaných pozemků.
Veškeré zaevidované připomínky a námitky byly následně zpracovatelem vyhodnoceny a zapracovány do ÚP. V našem případě byly všechny diskutované pozemky vyřazeny. Finální podklady pak byly opět předány městu. Po jejich kontrole především s ohledem na zapracování připomínek a eliminaci technických chyb jsem v pondělí 13.9. v 7:30 ráno potvrdil navrhovanou změnu ÚP a formulaci usnesení zastupitelstva k této věci. Následně jsem svým jménem poslal všem dotčeným, kteří ve věci tunelu na veřejném projednání uplatnili námitky a připomínky dopis s jejich vyhodnocením.
Do dnešního dne mě žádná média nekontaktovala. Odkud berou informace o tom, že město chce vyvlastňovat pozemky nad tunelem nevím. Ale blíží se volby, tak se holt asi začíná bojovat pravda - nepravda.
S pozdravem M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (18.09.2010 02:14)

Re: komunální volby
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 10:41

to sou ale podpásofky :-)))

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 11:41

Bohužel, jenom doufám, že v pondělí bude zastupitelstvo jednat racionálně a všichni přítomní udrží emoce na uzdě. Přijď se mrknout, neviděli jsme se přes rok.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: chord (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 18:40

A prosím kde se to tam tak najednou vzalo ,myslím v územním plánu. A kde že se má do toho tunelu najíždět? Tedy zde dole? Abychom nebyly vyvlastněni dole v okolí Krlštejnské?
Jen jestli Mokropečtí nechtějí vymazat Černošice z map.

Re: komunální volby
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 20:27

michale a vod kolika rokujete???


jó chorde,s tim už začali u hasičů :-)))

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2010 22:53

Od 19:00.
Vjezd do tunelu je navržen zhruba v místě tunýlku pod tratí mezi novou prodejnou Peny (nebo jak se to jmenuje) a vodárnou.
Výjezd je v poslední ostré levé zatáčce pod "dobřichovickým kopcem". Křížení s Karlštejnskou je mimo zástavbu před koncem Karlštejnské směr Solopisky.
K narážce na Mokropsy versus Černošice. Dopravu by to odlehčilo všem, hlavně lokalitám Černošice a Vráž, protože se jedná o odklon silnice II/115.
V územním plánu se to nevzalo jen tak najednou, ale požadavek "tunelového řešení obchvatu Černošic" byl zpracován a schválen již v minulém volebním období (viz. výše).
M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2010 17:26

pane strejcku,

jen tak od ocicka: co by ta legrace asi tak stala, zkousel uz nekdo spocitat?

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2010 18:34

Náklady na stavbu se budou moci spočítat až na základě stavebního projektu. Teď se to dá možná odhadnout, ale to si netroufám a to přes to, že jsem strávil pět let pod zemí při stavbě Metra :-)
M.S.

Re: komunální volby
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2010 19:31

tak to nejdu-soráč pankáč michale,ale máme na večeři pozvanýho kámoše,co se v úterý po ránu vrací do kláštera...
ten bude vypadat :-)))

Re: komunální volby
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2010 21:20

Na tunel pod Černošicema se Strabag a Skanska moc těší, no a pro Sudop a Pragoprojekt zbyde taky nějaké to soustíčka za projektovou dokumentaci. Celé by to stálo jenom cca 2,1 miliardy Kč (EU nedá na takovou blbinu nic, stát 2 mld. a zbytek 100 mil. zatáhnou Černošice) + zničený majetek pár lidí, takže pohodička.

Re: komunální volby
Autor: :-))) (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2010 21:39

a pardon v souvislosti s tunelem jsem ještě zapomněl na Středočeský kraj v jehož majetku je komunikace II/115, takže spoluúčas státu bude nižší. Co v tomto vyjednává marxista a břídil Jirout, to opavdu nevím.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 13:44

lojzo,

rekni rovnou, ze si nechces kazit karmu, ne? smiling smiley

pane strejcku,

tak z odpovedi o cene jste se vykroutil. a co takhle vas nazor na smysluplnost takove veci?

silnice 115 totiz vpodstate nikam nevede (dobrichovicti jezdi z prahy vetsinou po strakonicke pres vsenory, revnicti nemlich to same), slouzi ciste jen jako spojnice nekolika obci v udoli berounky (a dale smerem na obce v podbrdi, kde zije par lidi) a intenzita dopravy na ni je smesne nizka na to, aby se vyplatilo kopat tunelovy obchvat.

napadaji me dva duvody, proc ta vec je na radluv popud v up: moznost vydirat majitele pozemku pomoci stavebnich uzaver (ac jirout tvrdi opak, ale ja mu proste nedokazu verit ani to, jak se jmenuje) a stahnout si do kapes nejaka ta procenta od zhotovitele. protoze jakykoli jiny logicky duvod neexistuje.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 14:29

Pane Melesi, když neznám cenu, tak ji prostě neznám a plkat nějaká nesmyslná čísla se mi opravdu nechce. Nazývejte si to klidně vykrucováním.
O přeložce silnice II/115 se v obci diskutuje již 20 let. Zkuste Vaší "směšně nízkou intenzitu dopravy" někdy prezentovat veřejně. Přijdu se podívat na odpověď všech těch, kteří nejenom v blízkosti této komunikace bydlí.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (20.09.2010 14:30)

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 14:41

Jo abych nezapomněl, s ohledem na reálný horizont výstavby by komukoli ze současného vedení města museli betonáři sypat provize tak akorát do hrobu.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 16:57

pane strejcku,

nejdriv par cisel.

kolem cedule na vjezdu od prahy projede obema smery cca 10500 aut (20 % nakladnich) denne. kolem cedule na vjezdu od dobrichovic cca 5400 (10 % nakladnich).

5000 aut jsou tedy auta nase, ktera tunel neresi.

zbyva tech 5400 na vyjezdu, ale z nich opet lecktera konci ci zacinaji v cernosicich (a od tech by nam pomohl jedine tunel ke kazdemu domu).

takze dalsich dejme tomu 1500 - 2000 aut, ktera tunel opet neresi. dohromady jsme na 6 500 - 7000 z 10500.

zbyva neco mezi 3000 - 4000 aut, ktera skutecne tranzituji. z techto aut tak 80 % miri do levobreznich dobrichovic, letu, revnic a roviny (neb jinam by pres cernosice jel jenom silenec ci vyletnik). vzhledem k tomu, ze v up vusc je uz leta zekreslena silnice z prazskeho okruhu smerem na morinu, lze predpokladat, ze z techto 3000 - 4000 aut by slusnou cast pritahl tento novy spoj.

realne se tedy bavime o tunelu, resicim pri neexistenci morinske spojky maximalne 4000 aut denne v obou smerech, v pripade existujici morinske spojky cca 2000 - 2500 aut. auta zbyvajici do tech 10 500 by jezdila cernosicemi bez ohledu na tunel.

cili, je sice hezke, ze tu mavate neprustrelnym a lehce demagogickym argumentem "reknete to lidem, kteri tam bydli", ale stejne tak bych mohl vyzvat vas, abyste tem lidem sel rici, ze se obec zadluzi na nevimkolik let a diky tomu se hypoteticky snizi doprava o 25 % (a to jenom v pripade, ze nedojde k dalsi masivni vystavbe na dalmatinskych pozemcich u dubu).

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 17:20

Pane Melesi, začím tušit, odkud se berou všechny ty "potvrzené" informace kolem tunelu, které obcí kolují.
Jinak nemám problém obci říci, že nevidím důvod, proč by se obec měla zadlužovat financováním přeložky silnice, která jí nepatří. Jinými slovy, II/115 je krajská silnice. Nebo si vážně myslíte, že každá obec, kterou prochází si ji také na svém území a za svoje peníze udržuje? Pane Melesi, je mi líto, ale opět jste projevil značnou dávku nekompetentnosti :-) Mimochodem, součástí "tunelového řešení" je i realizace mimoúrovňového křížení trati v rámci její optimalizace.
Mějte se M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (20.09.2010 17:21)

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 17:43

pane strejcku,

samozrejme je mi zanmo, ze silnice je krajska, ale take je mi znamo, ze prednost maji vzdy projekty, ktere je obec ochotna spolufinancovat.

mimochodem, co takhle zkusit (vim, ze je to pro vas asi tezke) reagovat spise na ta cisla (ktera jsem si nevycucal z prstu), ktera ukazuji, ze ten tunel by doprave v cernosicich nijak vyrazne neulehcil?? ale co, stalo se u vas v posledni dobe zvykem, ze nachazite sympatie zejmena pro projekty, ktere nic moc neresi, ale zato stoji ranec.

mimochodem, o tematu tunelu jsem s nikym v cernosicich nemluvil (vyjma teto diskuse), takze vas snazne prosim, abyste se nepoustel do jakychkoli spekulaci ohledne toho, co kdo a kde siri.

a pokud se vam nelibi, ze lide veri famam - co takhle zamyslet se nad duvodem tohoto stavu, stejne jako nad duvodem toho, ze kdekoli se objevi jmena jistych zastupitelu, lide automaticky zacnou tusit nejakou levarnu?

Re: komunální volby
Autor: chorchoj (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 18:14

Nenamastil si už kapsu na té zhovadilosti nějaký projektant?Jinak tomu smysl nevidím.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 18:36

Pane Melesi O.K. Názorově se sice neshodujeme, ale rozumím tomu, co jste mi chtěl sdělit. Mám-li se rozhodnout pro Vámi nabízenou variantu - zda je lepší nechat denně projet obcí 2000 aut, nebo je nechat projet mimo obec, volím tunel.
Žádný projekt neexistuje. Tunel je pouze zakreslen v ÚP města a též v krajské dokumentaci.
Nechcete-li některá jména na radnici, tak je nevolte. Co jiného Vám na to mám asi tak říct.
M.S.
P.S.: Odcházím na zastupitelstvo, mějte se.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (20.09.2010 18:37)

Re: komunální volby
Autor: chorchoj (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 19:07

To je Šalamoun ten pan Strejček.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 22:37

pane strejcku,

dekuji vam za odpoved. vyplyva z ni, ze naprosto nejste schopen pochopit, co jsou to smysluplne vynalozene penize. ovsem, to vlastne neni zadna novinka, jedno parkovaci misto za milion korun vam sveho casu take prislo jako dobry kseft, zejo.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 23:00

jeste doplneni: tak me napada, ze genia vaseho razeni je pro nasi obec skoda, ze byste mel zamirit vys. to by pak meli tunel i pod roblinem, karlikem, morinou, cisovicemi, novou vsi pod plesi, voznici a a vubec vsude, kde tranzituje 2000 aut denne smiling smiley. akorat bysme na to potrebovali nejakou hodne bohatou kolonii...

Re: komunální volby
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2010 23:07

mám to dohodnout s indií,pár lidí tam znám???

Re: komunální volby
Autor: Countach (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2010 11:10

Vážený pane Strejču,

věřte mi, že se v tomto výroku hluboce mýlíte..

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2010 11:33

Vážený pane Countach,
nevím přesně v čem se mýlím, ale pokud jde o tunel:
[www.wmap.cz]
klikněte na odkaz doprava - zobrazí se mapa - zvětšit na měřítko 1:50 000 - posuvníky najít Černošice - návrh / tunelové úseky silnic je vyznačen modrou tečkovanou čárou.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.10.2010 11:37)

Re: komunální volby
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2010 11:46

Kamarádi Rádl a Jančík nám na billboardu pěkně ozdobili město. Málem bych zapomněl na tu dobrotivou tvářičku páně Jančíka. Jen do nich! To by nám mohl tentokrát třeba starostovat v Černošicích, když mu už na Praze pšenka nepokvete, ne?! V Černošicích je všechno možné! Slyším chválu na volební chodníčky podél Vrážské a říkám si, že tady mají lidi hodně krátkou paměť. Zapomněli asi, že máme silnice i s chodníky mezi pozemky, kde nestojí žádné domy a nevadí jim, že tu svou před domem zdobí díry a bahno. Lidi křížkujte a nenechte si namluvit, že je to složité!! Veru

Re: komunální volby
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2010 12:30

Tunely jsou moc krasna vec...
Mimochodem do dnesniho dne se uzaviraji nabidky na odkup souboru pohledavek mesta Cernosice na ktere se podepsal pan radni Pribik a jeho Sorea...zkaratka cisty stul je cisty stul.

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 6 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.