cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7
Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 13:57

Po kratkem obede se mi ale rozlezela jeste jedna vec.

Habriny, Vapenice, Materidouskova, ..., to jsou jen nesmyslne debaty nad hovnem. A pri tom dulezite debaty jaksi utikaji bez dohledu pryc. Osobne me zajima, jak se mesto postavi k dohode s Pankem a k centru Vraz (muj nazor je, ze by se mesto dohodnout melo - treba i jinak, jak navrhuje pan Strejcek, nez zni ta smlouva, kde jsou i ty pokuty, co najednou po tolika letech protestu "prekvapily/vydesily" veci cernosicke :-D, a to nedostavene patro dostavet a rozhodne nebourat). Zajima me, jak dopadne ta materska skolka, kdyz uz se schvalila (a mela by byt pod drobnohledem). Zajima me, jak dopadne Stredni a hlavne KDY !!! (ted primo ukazkove obec propasla idealni obdobi na stavbu, a radeji se to asi zacne stavet/opravovat o par korun levneji ala vzor VC az za mrazu a pliskanic - asi, aby pak stavebni firmy mely co na praci pri opravach... - uslovi "nechci slevu zadarmo" sem pasuje jak prdel na hrnec).

Podobne me zajimaji i dalsi skutecne dulezite problemy obce, ale urcite me nezajimaji spekulace at uz o Habrinach nebo o Vapenici nebo o jinych "pseudoproblemech" a umele vytvorenych "kauzach". Bohuzel, reseni techto pseudoproblemu (zhusta oteviranych opozici) a predvadeni lidovych soudu me odradilo od navstevovani zastupitelstev. Docela obdivuji, ze ta parta ochotniku jeste neni v blazinci, protoze byt je to je jen jednou za cas, tak je to pokazde soda, a zbytecne se tam divat na omilani nesmyslu, na to cas opravdu nemam.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 15:07

tomme,

staci, kdyz se podivate do katastralky, a pak se m pujdete osobne podivat. proste nastorc vede pres soukrome pozemky (vetsinou mysliveckovic) vede za obecni peize vybudovana cesta a site, ktere naprosto nesouviseji s pripravovanou skolkou a konci u cca 1900m2 pozemku, ktery patri jiroutovi. jak rikam, klidne si verte, ze je to jen nahoda, ale nechtejte po me, abych tomu veril take.

jinak, neberu vam ani to, ze priority vidite jinde - i vami zminene zalezitosti jsou jiste dulezite. ale netvrdte, ze snaha postavit za iks mega silnici se zduvodnenim, ze zpristupni pozemek, ke kteremu ve skutecnosti vubec nevede, pripadne to zminovane sitovani soukromych pozemku za obecni penize jsou pseudokauzy.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 15:12

1. - MŠ / zastupitelstvo potvrdilo přijetí úvěru cca 15 mega a schválilo způsob financování do výše investice 32 mega (smluvně potvrzeno).
2. - zastupitelstvo odsouhlasilo jednat s panem Pánkem o koupi učeben. Čekám pouze na schválený zápis, pak budou jednání pokračovat.
3. - zastupitelstvo odsouhlasilo investici do ulice Střední a to ve dvou krajních úsecích. Bohužel mimo středového, kde nejsou vyřešené vlastnické vztahy.
4. - zastupitelstvo odsouhlasilo regulační plán pro lokalitu Werichova a lokalitu Javorová. V případě Javorové zároveň přijalo rozhodnutí tento regulační plán ještě upravit tak, aby bylo vyhověno námitce pana Krause ohledně přístupu na jeho pozemek.
5. - zastupitelstvo nepřijalo regulační plán na Vápenici, respektive s jeho grafickou podobou souhlasí, ale nesouhlasí s řešením financování nutných investic (česky řečeno, kdo to zaplatí). Vyhovělo tak námitce pana Moravce, který požaduje od pana Jirouta spoluúčast na financování komunikace vedoucí kolem jeho pozemku. Na řešení, které by se mělo zapracovat do textové části jsem sám zvědav.
6. - územní rezerva Mateřídoušková by se měla držet až do finálního rozhodnutí, které mimoúrovňové přejezdy trati se budou realizovat. Zastupitelstvo samozřejmě vyjádřilo vůli zachovat jich maximum (nejlépe všechny), tedy včetně toho pod mokropeskou sámoškou. Pokud toto bude potvrzeno (což dnes nikdo neví), tak se klidně může celá slavná Mateřídoušková poslat do kopru a pan Moravec ať si tam postaví co chce.
M.S.
P.S.: Kdyby se VV (VČ) před dvěma lety tak urputně nesnažili zbourat věžičku, měli jsme dnes minimálně o jeden problém méně a nemuseli jsme tuto stavbu dnes započítávat do obchodu s investorem tak, jak to požaduje.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 15:30

"...snaha postavit za iks mega silnici se zduvodnenim, ze zpristupni pozemek, ke kteremu ve skutecnosti vubec nevede, pripadne to zminovane sitovani soukromych pozemku za obecni penize jsou pseudokauzy..." by skutecne nebyla JEN pseudokauzou.

Takze, nejak jsem z vecnych argumentu nezachytil, ze by nekdo za obecni penize budoval Materidouskovou :-). Kdeze jsou ty vecne argumenty ???? Az budou, prestane to pro me byt pseudokauza a mozna se to pak stane dulezitym tematem i pro me ;-).

No, a kdeze jsou ty vecne argumenty podporujici tvrzeni o sitovani soukromych pozemku (Na Vapenici, Habriny, ...) ? To ze ted tam zrovna jeden pozemek vlastni mimo jine i pan Jirout nevypovida totiz vubec o nicem. Vypovida to pouze o tom, ze tam ted nejaky pozemek vlastni pan Jirout :-). Zvlastni ze ?? :-) Vecne argumenty jsou proste jen vecnymi argumenty a spekulace a lzi jsou dal spekulacemi a lhanim :-). Tak to proste je (podobne jako v Habrinach). Zajimave by bylo vedet, jak vypadaly majetkove pomery na Vapenici pred tim, nez se tam vubec zacalo uvazovat o zmene UP. Teprve historie tech vlastnickych zmen by mohla napovedet, kdoze dokazal aby obec provedla zasitovani pod komunikacemi na Vapenici za obecni penize. A jak jsem jiz uvedl, pokud vezmu paralelu k Habrinam, tak Jirout mi z toho tak nejak nevychazi (mozna jen jako nastrcena figura, o ktere kdyz se bude mluvit, tak se nebude mluvit o jinych...). Svym zpusobem a svym jednanim by mel hlavne (po)skodit zejmena ODS, coz by volici meli zohlednit, ale fantasmagoricka predstava, ze Jirout proti vuli vetsiny zastupitelu prosadi zasitovani ke svemu jedinemu pozemku je opravdu srovnatelna jen s "nosenim svetla v cepici do domu bez oken..." ;-) :-)

Nehodlam Vas o nicem presvedcovat. Jen jsem se sem vlozil, protoze jste opet ve sve siroke "znalosti" nakousl Habriny, kde vite akorat tak "jedna pani/pan nekde povidal...". Jirout zcela jiste neni nikde nahodne, natoz u zmen UP na ruznych pozemcich, o tom se prit nemusime. Taky se nemusime prit o to, ze je zrejme, ze podnika s investicemi do ruznych pozemku (to neni trestne), cimz se muze (a to je dulezite, protoze se to jeste nestalo) dostat do stretu zajmu jako zastupitel. Me by jen zajimalo, na zaklade jakych vecnych argumentu se bere tvrzeni, ze je to prave on, kdo z obecni kasy taha prachy pro sve soukrome zajmy. Chtel jste vecnou argumentaci po panu Strejckovi, ted se s vecnou argumentaci muzete predvest sam, ale nejak tu vecnou argumentaci nevidim a nevidim :-) :-). Cim to asi jen bude ? No, az budete priste nekoho osocovat, ze neumi vecne odpovedet, zkuste si vzpomenout sam na sebe a trochu sebereflexne se zamyslet ;-) :-). Vam podobny kriticky styl "vsehokritiku" odradi do budoucna spolehlive kazdeho slusneho, kdo by snad pomyslel na to, ze by svuj cas zadarmo venoval praci pro obec a pro ostatni, a pak se ale nedivte, ze v politice/zastupitelstvu zustavaji typy jak Vy rikate flekatych psu ;-) :-)

A vo vo vo tom to je...

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 15:35

Ano, tehle vecnosti rozumim vcelku dobre :-) :-)

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2010 15:38

Je to maximum možného. Zbytek se bude řešit v dalších kolech.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 08:19

K bodu 1 vymezeného panem Strejčkem bych si dovolil doplnit následující:

Neznám podrobně smlouvu o dotaci (takže mne můžete brát s rezervou), ale předpokládám, že školka musí být postavena přesně dle projektu a že musí být do určité doby zkolaudována a funkční, jinak může být dotace krácena či odebrána (velikou vstřícnost bych ze strany ROP Střední Čechy v případě nedostatků či změn projektu nečekal).

Je přitom dost pochybné, zda-li projekt na oněch 32 mil (možná bude vysoutěženo za méně, což ale znamená patrně riziko krácení dotace) obsahuje vše výdaje nutné k tomu, aby školka mohla být postavena, zkolaudována a plně funkční. (Upozornil na to na zastupitelstvu Kořínek za VČ, doufám, že ostatní zastupitelé si možné vyšší náklady alespoň uvědomují.)

V nejbližší době musí proběhnout soutěž na zhotovitele školky, počítám, že ještě do konce tohoto volebního období. A tady mne dost zajímá, zda-li bude tuto zakázku, tedy její praktickou realizaci, řešit jen místostarosta přes investice, nebo zda-li tu odpovědnost převezmou (a budou k tomu připuštěni) i ostatní členové rady a zastupitelé. (Ono totiž dost záleží na tom, jaká bude například se zhotovitelem smlouva (vícepráce jsou u zhotovitelů velmi oblíbené), jaká budou kritéria výběru zhotovitele atp.)

Šimon Hradilek

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 09:14

Pane Hradílku, všechno co uvádíte bylo na zastupitelstvu několikrát diskutováno a zastupitelé jsou si toho vědomi. Kromě paní Mašatové, která se zdržela hlasování, všichni s podmínkami souhlasili.
U výběru zhotovitele bychom samozřejmě rádi byli, protože podmínkou VPM pro souhlas s výstavbou MŠ za daných podmínek bylo právě dodržení výše investice. Zda nám bude toto umožněno v tuto chvíli nevím (nejsme ve vedení města), ale rozhodně se o to pokusím.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 12:40

tomme,

jak vidno, chcete hodne moc necemu verit. vase vec.

co se tyce te vapenice - pozemky, pres ktere cesta k jiroutovu pozemku (koupenemu v lete 2008 vede, patri mysliveckovum (pripadne myslivecek/ dedici pani landove), a to uz hodne dlouho (odmyslime-li si obdobi 48 -89).

dale: mesto vybudovalo pristupovou komunikaci od ulice k lesiku k pozemku, na kterem ma stat skolka. proti tomu venkoncem nic nemam (neresim ted kdo to stavel a za kolik, ale ciste jen smysluplnost).

krome teto vetve cesty byla ale postavena i silnice dalsi, opet za mestske penize, ktera nema vest ke skolce ani zadne obcanske vybavenosti, ale krizuje soukrome pozemky a konci, samozrejme nahodou, u pozemku pana mistostarosty, ktery by jinak nebyl nijak zpristupneny. bezte se tam podivat, uvidite sam, pokud tedy budete chtit videt. navic mi prijde, ze - jirout nejirout - je znacne divne zainvestovavat infrastrukturu na soukromych stavebnich pozemcich,notabene kdyz ve velke casti mesta tato dosud neexistuje ve ctvrtich jiz leta obyvanych.

pane strejcku,

pokud vim, materidouskova se netyka jen moravce, ale i dalsich lidi (namatkou treba pana mandy ci rodiny linhartovy). to zaprve, abychom opustili pudorys jiroutovske lzi, ze se jedna o spor obec vs. moravec.

zadruhe, opet pokud vim, nechteji dotceni v soucasne chvili nic jineho, nez aby mohli sve pozemky vyuzivat do te doby, dokud (pokud vubec) bude uzemni rezerva potreba (pricemz je asi pochopitelne, ze z te rezervy nikdo z dotcenych nema radost, taky byste j nemel...)

a za treti: pokud by moravec skutecne spekuloval s pozemky, jak se snazi verejnosti podsouvat pozemkovy arcivexlak jirout, pak by v logice veci musel materidouskovou naopak podporovat. obec by od nej totiz musela koupit jeho pozemky pod zamyslenou komunikaci, a k tomu by navic zpristupnila dalsi jeho pozemky, ke kterym se ted neda dostat jinak nez prave pres soukrome zahrady. tim by jajich cena bez debat stoupla a mohl by je vyhodne prodat. neco mi tu nehraje....


and now for something completely different: precetl jsem si vas navrh dohody s pankem, jak jste ji zverejnil na vpmcernosice.cz. zaujala me jedna vec:

v bode c 1. navrhujete:

IBS zaplatí pokutu 0,5 mil Kč. Pokuta bude uhrazena z již složené částky 3,0 mil.

v bode c. 2 pak:

Město Černošice získá od IBS učebny za cenu 100 000,- Kč (cena učeben je dle URS je 3,9 mil Kč) IBS poskytne slevu 0,3 mil, celková cena tedy bude 3,6 mil Kč, Po odečtení pokuty 0,5 mil to bude 3,1 mil a 3,0 mil má město Černošice složené finance od IBS. Znamená to tedy, že město kupuje učebny za 100 000,- Kč.

v bode 1. tedy pouzivate 0.5 mega z pankovy "kauce" na pokutu, abyste pak v bode 2 i po odecteni teto pokuty stale operoval se tremi miliony. takze, nechapu to ja, nebo je tam chyba?

(prosim o vecnou odpoved, myslim, ze otazka vecna je).

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 13:21

No, je mozne ze v cuzk hledam spatne, nicmene na zadnem z pozemku, kam podle cuzk vede ted cesta od ulice K Lesiku nevidim jako majitele Jirouta, ale pouze puvodni vlastniky, pana Moravce, obec, a par dalsich lidi. Takze tou postradajici vecnou odpovedi jsem mel na mysli, aby jste uvedl, ktere konkretne pozemky to jsou (pro skolku, Jiroutovo pozemky, pro komunikaci, ...). Do te doby nehodlam predevsim verit prave Vam ;-) :-). A cemu si verim jinak, do toho Vam je dost kulovy.

Pozemky na koncich tech cest od ulice K Lesiku jsou obecni. Pokud skolka ma stat prave na nich, a schvalujete li vystavbu cesty kolem ostatnich soukromych pozemku az k pozemkum, kde predpokladam tu skolku (2815 / 1, 5 a 7), pak prilis nechapu Vase rozhorceni a problem.

A jak jsem rekl, ja tu historii vlastnickych zmen neznam. Pusobi to ale na me dojmem, ze mesto koupilo pozemky od puvodnich vlastniku (predpokladam pro skolku), a to vymenou za to, ze na zbylych pozemcich mesto umozni majitelum vystavbu rodinnych domu (zmenou UP). Majitele (dle teto moji uvahy) logicky nabidli obci pozemky vzdalene od nejblizsi komunikace, aby mesto bylo nuceno tam komunikace vybudovat. Pokud to takto je, tak je to mozna smutne (ze to neslo jinde a jinak), ale opravdu nevim, jak jinak by jste to dokazal resit prave Vy. Podobnost s kreslenim cehokoliv na soukromych (tedy neobecnich, a tedy cizich) pozemcich pod skolou je jiste jen nahodna...

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 13:35

tomme...

divate se moc k te skolce. jirout ma parcelu cislo 2753/19. a ty komunikace tam vedou (zhruba, neb zadny presny planek jsem nikde nenasel) tak nejak takhle:

[mapy.cz]


ta "spodni" vetev je ta ke skolce, ta "horni" pak k uvedene jiroutove parcele. staci?

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 13:37

jo a este doplneni - mesto zadne pozemky nekupovalo, skolka ma stat na pozemku, ktery mesta je uz dlouho.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 13:52

no kdyz ted koukam do katastru, je tam ty cesty videt taky...

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 13:54

sakra, aby nedoslo k mylce, jak jsem to myslel - mesto nekupovalo zady pozemek pro skolku! ty pod komunikacemi asi koupeny byly (nebo je majitele prenechali, nevim).

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 14:07

Jak to bylo s kupovanim/prenechavanim pozemku take nevim, ale v pameti mi cosi o dohode s vlastniky zustalo (pravdepodobne tedy mohlo jit o dohodu vy nam dovolite postavit komunikace k nasemu pozemku a my-mesto vam udelame zmenu UP).

Co se tyce pozemku 2753/19 (Jirout) a cesty k nemu, tak to je pro me stale trochu zahada, protoze podle cuzk tam komunikace a pristup vede uz seshora, takze ta komunikace zezdola "obsluhuje" predevsim pozemky pana Myslivecka (zjednodusene receno), a ten posledni pozemek spise jen jako "bonus". A taky je pro me vecne nezodpovezeno, jak to je s financovanim te vystavby tech (obou) komunikaci na Vapenici. Zda to skutecne delala cele pouze obec s tim, ze to ostatni budou pouzivat zdarma, nebo je to nejak jinak. Dohledat se mi to nepodarilo.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 14:22

tomme,

dekuji za vecnou odpoved, se kterou lze "pracovat". osobne tedy, at si tamni situaci vybavuji a at koukam jak koukam (na katastr2.com), zadnou obsluznou komunikaci z jine strany nevidim, dokonce ani ta pesi cesta od mestske drabovny smerem do slovenske ulice nejde kolem. kterou tedy mate na mysli?

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 15:22

Vidim tam cesty jako pozemek 2817 (od 2808/6 vlastnene Cernosicemi), navazujici 2814/1, a pak tesne kolem pozemku Jirouta 2753/21 vlastnene opet Cernosicemi. Hledal jsem v mape [nahlizenidokn.cuzk.cz] (nutno zvetsit oblast Vapenice), a nasledne v nahlizeni do katastru podle parcelnich cisel z mapy

Tyhle cesty jsou samozrejme nutnosti pro povoleni vystavby v dalsi rade (od pozemku 2817 zapadne) - bez pristupove komunikace nelze, pokud vim, povolit stavbu. Pro tu existujici radu pozemku jiz tam komunikace je delsi dobu (2819/74 ve vlastnictvi pana Petelika).

Nicmene, ja sam nedovedu vynest "soud", proc nekam vede silnice, kdyz neni jasne, kdo a za jakych podminek tu cestu a site vybudoval...

A patri tohle vubec do vlakna Komunalni volby ???? Co treba zalozit specielni vlakno - treba Vapenice ;-) ?

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 16:04

no, rekl bych, ze nez cesta je tam spise uzemni rezerva pro cestu, navic tedy dosti krkolomnou existujici komunikace tam shora nevede (a popravde receno si to ani nedokazu uplne predstavit, kdyz si vezmu, ze by mela byt napojena nekam na krizovatku skolni a k lesiku. ale to je jedno.

skutecnost je proste takova, ze jedina pouzitelna prijezdova cesta je k jiroutovu pozemku odspoda po te obci nove vybudovane ceste, coz vypada znacne chucpe.


a pod komunalni volby to patri - jako informace o chovani pana mistostarosty, stejne jako o zastupitelich, kteri to shledavaji v poradku.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 16:26

:-)
Zmenu vlakna Vam samozrejme nenutim, nicmene o chovani Jirouta a jinych zastupitelu bohuzel "Kauza" Vapenice zatim (ciste vecne) stale nerika vubec nic ;-)

Co se tyce uzemni rezervy, tak to je v dane lokalite opravdu nesmysl. Aby se mohlo stavet v dalsi rade domu (od Mokropeske smerem dal dolu z toho kopce - byvaleho pole), tak je nutny pristup na pozemek. Bez toho dokonce dle mych informaci nelze pozemek povolit jako stavebni (coz uz povolene je - a proto je to zanesene i v katastr. mape). Ta komunikace ktera je videt v katastralni mape tam tedy na 100% bude muset byt (ted neni), je jen otazkou casu kdy (na rozdil od rezervy pro Materidouskovou)

Jako problem nicmene vystavbu komunikaci na Vapenici uvidim az v pripade, ze to pres soukrome pozemky mimo cestu ke skolce zatahla obec bez zjevneho nebo dokonce padneho duvodu. Padny duvod muze byt, ze to muze byt (a to ja nevim a zda se ze ani Vy ne) soucasti dohody "zmena UP za povoleni stavby komunikace na nasich pozemcich", pripadne dohody jine.

Oba na to nahlizime ponekud z jinych uhlu :-). Vy za vsim vidite Jirouta :-) (OK, nemate ho rad, coz neni nic nelogickeho :-) - i ja bych tam radeji videl jineho zastupitele ;-) ). Ja si jen opravdu ztuha umim predstavit, jak by Jirout dokazal presvedcit Myslivecka, aby mu prodal pozemek, a pak sam presvedcit 11 clenu zastupitelstva, aby prosadili zmenu UP nejen na pozemku Jirouta, a nasledne i presvedcit obec, aby za obecni az k jeho pozemku postavila cestu a site za obecni penize :-) :-). A to vse v situaci, kdy hysterie a sledovani podobnych zmen/akci je tu posledni roky pomerne znacna i v situacich naprosto normalnich, natoz ohledne materske skolky. Jiste uznate, ze takoveto teoreticke fantasmagorii budu ochoten uverit az na zaklade cehokoliv vecneho. A to prave proto, ze podobne se "voda kalila" ohledne Habrin, kde to na zaklade vecnych argumentu vysumelo (jen ti co vecne argumenty trvale odmitaji to dal prezentuji, ze to je hydrant "uprostred jen a jen Jiroutovo pozemku", navic za "obecni penize" :-) :-) )

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2010 19:12

Pne Melesi, co se týče Vámi odkazované dohody s IBS, není to můj návrh, ale návrh IBS. S těmi čísly se nemýlíte, což je jeden z důvodů, proč je takto formulovaná dohoda neprůchodná. Především se neustále směšují dvě věci - způsob platby a cena. Pokud se budeme bavit o ceně, pak učebny jsou v tuto chvíli nabízeny za 3,9 milionu a nikoli za 100.000,- Kč, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nabízená sleva je skutečně 0,3 mega, takže výsledná cena holostavby by tedy po odečtení této slevy byla 3,6 milionu. Pokuta 0,5 mega za černou stavbu s cenou nemá nic společného, stejně tak jako složená "kauce" 3 mega. To se již týká způsobu platby a odečtení těchto částek nelze do stanovení výsledné ceny za stavbu jako takovou započítávat. Cena je prostě cena.
S pozdravem M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2010 09:59

tomme,

nase dohady by jiste vyresila jedna vec - kdyby na webu mesta byly zverejnovany informace. k vapenici si tam dokazu predstavit treba zastupitelstvem schvaleny projekt a rozpocet na kazdou z tech ulic a samozrejme tu pripadnou smlouvu o "postoupeni silnic za zmenu up ci dohodu jinou". to je ale v nasich podminkach cire sci-fi.

jinak k tomu "Padny duvod muze byt, ze to muze byt (a to ja nevim a zda se ze ani Vy ne) soucasti dohody "zmena UP za povoleni stavby komunikace na nasich pozemcich", pripadne dohody jine. "

nevidim duvod, proc by mela obec od nekoho ziskavat pozemky pod ulici jen proto, aby mu mohla zasitovat jeho pole a jeste mu ho za to zmenit na stavebni parcely, kdyz by si to mel majitel zainvestovat sam (zisk ze zmeny pole na stavebni parcely je natolik velky, ze by na tom rozhodne netratil). ceho by se musela tykat ta "dohoda jina" nevim, ale opet mohu jen rici, ze pokud existuje, mela by byt na webu mesta.

nu, suma sumarum mi z toho furt nejak kouka ten zaludekzvedajici jirout a jeho dlouhe nenechave bolsevicke prsty.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2010 10:24

:-)
Jiroutovo aktivity bych si osobne tipnul se objevi vsude tam, kde bude tlak/pozadavek na zmenu UP na stavebni pozemky :-). Ostatne, neni na tom nic divneho. Lidi, co maji dost penez, casu, nervu a obcas i silny zaludek je rozhodne vice nez jeden Jirout :-). To ze si sveho casu koupil pozemek v Habrinach, to ze si koupil pozemek na Vapenici, to ze se pokousel nejakym zpusobem se dostat k pozemkum na Koutech i jinde, tak to vsechno mohl udelat i kdokoliv jiny (a take udelal a v budoucnu jiste i udela :-) ). Jde proste jen o "moderni" zpusob podnikani. Kdyby si pro takoveto pozemky i sam hlasoval, mohl by to byt problem, ale to uz by z toho jiste byla "kauza" ala VC :-)

Se zverejnovanim dohod na webech to je stare dobre tema :-). Bohuzel nase zakony jsou zhusta napsane tak, ze dohody obce se soukromymi subjekty proste zverejnit nelze, ale je nutne si o ne zazadat pisemne. To ze VC se biji v prsa, ze oni to zajisti, ze pak se bude zverejnovat vsechno, to je prozatim jen cira utopie (i kdyz by to bylo fajn, a souhlasim, ze by to mnohemu spise prospelo nez uskodilo).

Takze, ja osobne opoustim spekulace. Vzhledem k neznalosti faktu to na Vapenici mohlo byt vselijak, ale proste neverim, ze by se naslo po Dalmatinske afere 11 zastupitelu, co by to schvalili ciste kvuli Jiroutovi, a pri tom by k tomu zaryte mlceli, a navic by nikde nebylo ani stopy po "kauze" VC :-) :-)

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2010 16:02

otazkou je - a na to narazim v te vete o zverejneni projektu a rozpoctu - esli se stavelo to, co zastupitelstvo schvalilo. ovsem to sme tam, kde sme byli - obcan nema moznost dostat se schudou cestou k informacim tohoto druhu.

kazdopadne neverim na cyklicky se opakujici nahody, jak jsem ostatne jiz nekolikrat napsal.

Re: komunální volby
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2010 12:25

Nejde o nahodu ;-) :-) To bych si opravdu nemyslel, ze se to deje opakovane jen nahodne :-). On je proste jen vsude tam, kde se dela a bude dit zmena UP. Tot cele. Takovych lidi je kolem nas vice.

Pokud je v tom levarna, verim, ze co nevidet z toho bude "kauza" ala VC :-) :-)

Nicmene, kde jste vlastne vzal info, ze to cele investovala obec ? Ta spodni vetev kolem jiz stavajicich domu (novych) smerem k Jiroutovu pozemku je dlazdena, zatimco zbytek je asfaltovy.

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2010 22:50

17.6. Prostory v Centru Vráž
usnesení č. 21/25: Zastupitelstvo města Černošice přijalo návrh usnesení:
Zastupitelstvo města pověřuje zvolené zastupitele, aby pokračovali v jednání s investorem IBS Rokal o koupi učeben.
M.S.

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 14:13

tak abychom trochu popojeli... nas mistostarosta neni jen vexlak, buran a bolsevik, pan starosta je i antisemita. je to halt renesancni osobnost.

[www.youtube.com]

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 14:14

eh, pan mistostarosta je antisemita, ne pan starosta....

Re: komunální volby
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2010 17:38

[www.volby.cz]
M.S.

Re: komunální volby
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2010 22:20

Tak jsem to prostudoval a musím konstatovat,že letos to bude opravdu zajímavé.Ovšem někteří lidé asi nemají soudnost,nebo byla priorita naplnit kandidátku...

Re: komunální volby
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2010 13:04

jojo, krasa nesmirna.

ta slecna na pvnim miste dalmatinske kandidatky je dle mych informaci soucasna jiroutova partnerka. vesele je i to, jak se panove seradili na 4. - 6. misto. ze uz by se pocitalo s nejakym tim odstupovanim? nebo jsem jenom paranoidni a ve skutecnosti probehly radne primarky, ktere o tomhle poradi rozhodly?

a co me pobavilo vubec nejvic je pribik coby ekologicky zemedelec. ma tim byt mysleno, ze bez jakychkoli hnojiv dokaze dostat z hektaru pole vynos 50 milionu?

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.