cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4
mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 04.10.2010 23:29

Osm zastupitelů - 7 z ODS (Stříbrný, Jirout, Rádl, Přibík, Pavlovová, Němec a Volejník) a jeden z VPM (Strejček) požádali starostu o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva.
Starosta jim vyhověl a - bez ohledu na to, že při tom byl porušen jednací řád zastupitelstva, zasedání svolal.
Jediným bodem programu je schválení územního plánu, který zastupitelé neschválili a vrátili k dopracování stavebnímu úřadu na svém zasedání před 14 dny.
Zastupitelé se tedy sejdou, doufejme, že již naposledy, 7. října od 19 hodin v Club kinu.
Kompletní podklady a informace o územním plánu najdete na www.vecicernosicke.cz.
DG

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 00:05

Termín "mimořádné zasedání zastupitelstva" neexistuje. Jedná se o řádné zasedání svolané na základě zákona o obcích, který bohužel v případě termínů koliduje s jednacím řádem. Pokud by starosta zastupitelstvo nesvolal, porušil by zákon o obcích. Nechci to dál rozebírat, to jsme si již promejlovali. Jenom mě mrzí, že na Regionech 24 (1.10 2010) opět uvádíš nepravdivé informace o sporných bodech - cituji:
"Patří k nim výstavba tunelu a vyvlastňování pozemků, využití obecních pozemků před mokropeským nádražím, trasy cyklostezek navrhnuté přes soukromé pozemky a výstavby bytových domů, které lidé ve městě již nechtějí".
K tomu musím opakovat, že veškeré pozemky, které se týkají stavby tunelu a zpracovatel je původně zařidil do kategorie veřejného zájmu jsou již od srpna vyřazeny, stejně tak jako cyklosteska navržená přes soukromé pozemky (lávka až ostrov). Využití pozemků před mokropeským nádražím a pozemky na bytové domy "pod kostelem na Vráži" bude řešit příští změna ÚP, což je v návrhu usnesení.
Návrh a veškeré podklady máš, takže se to dá jednoduše ověřit. Prosím udělej to a přestaň vyvolávat paniku.
Díky a nic ve zlém M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (05.10.2010 00:07)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 00:41

Michale, oba víme, že jste ten územní plán tvořili v podstatě tajně, že jsi na něm dělal ty a místostarosta Jirout, že jste zastupitele vůbec neinformovali o tom, co děláte, že jste nám nechtěli vydat podklady /a to tak vehementně, že jsme se jich museli dožadovat až s pomocí Ministerstva vnitra/, že se v průběhu tvorby provalila aféra Dalmatin (lokalita pod školou), která s tím úzce souvisí a souvisela, že tam jsou účelové změny a naopak tam, kde by změny být měly, nejsou-a opět účelově.
Pokud jde o pozemky před mokropeským nádražím, o pozemek pro mateřskou školku na Vráži (a povinnost developerů ji alespoň částečně zainvestovat), atd. - ano, bude to předmětem 1. změny územního plánu. ALE řekni mi, co je to za nesmysl schválit územní plán honem honem (a přitom nás nic nehoní) a současně začít pracovat na změnách. Tak schvalme pořádný územní plán bez chyb, chybiček a účelových změn (tím chci říct bez dalmatinů po volbách) a vyhněme se kvůli procesním chybám případným soudním řízením s majiteli pozemků, kteří využijí všech prostředků k tomu, aby platnost územního plánu zpochybnili - a že jim jich do ruky dáváme dostatek.
A hlavně splňme tu základní povinnost - vždyť územní plán je věc opravdu navýsost veřejn - a měl by být veřejnosti představen takovým způsobem, aby ho veřejnost zaregistroval, aby se mohla vyjádřit. Lidé o územním plánu vůbec neví, neví, že někteří mají pozemky nadále uvedeny na seznamu k vyvlastnění nebo k přednostnímu vykoupení, neví, protože zkrátka nebyli během prázdnin ve střehu a čekali, že takovou věc jako je územní plán zmíní někdo - třeba ty - v Informačním listě. Ale to se nestalo.
Jsi tak nepřemýšlející, že si opravdu myslíš, že ten územní plán je ok, nebo jsi naopak dobře informovaný, že víš, že není ok, ale je třeba (rozuměj strana si to žádá), aby byl schválen?

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 01:06

Danielo, sami jste se na svých stránkách k ÚP vyjádřili, že je rozhodně lepší, než ten který v současné době platí. Podle mého soukromého názoru děláte pouze obstrukce, protože z ÚP byla vyřazena změna, která legalizuje věžičku a kterou jste chtěli prosadit ve vztahu k nákupu kulturáku. Vaše otevřená spolupráce s TOP 09, jejíž hlavní představitelkou je současná paní místostarostka je v této věci přeci všem jasná. Proto si myslím, že schválit současnou podobu ÚP a řešit veškeré další sporné body (a tím není pouze tzv. věžička) další změnou ÚP pod taktovkou nového zastupitelstva je vůči hlavním požadavkům obce, tedy zastavení další výstavby a snížení zahuštěnosti osídlení správné. Podezření můžeš mít vždy a věř tomu, že ÚP nebude nikdy vyhovovat absolutně všem. Příště možná nebude vyhovovat někomu jinému a někdo jiný bude mít jiné výhrady. A tak se to povleče do nekonečna, s každými volbami si něko něco přidá a pořád bude platit ÚP z roku 2006, který umožňuje daleko větší problémy, než ten, který je předložen. Toto zastupitelstvo zadalo změnu ÚP a tudíž toto zastupitelstvo nese za jeho podobu také odpovědnost. Příští zastupitelstvo si s ÚP může opět udělat co chce a bude to zase jeho zodpovědnost.
Co se týče mého angažmá, věř tomu, že jsem udělal maximum možného z pozice zastupitele, který do procesu nevstupoval z koaličních řad, což není nijak jednoduchá pozice. Nikdo jiný, kromě mě o to nepožádal, ačkoli každý zastupitel měl úplně stejnou možnost. Ale chápu, je to hodně třaskavé téma a rizik je příliš mnoho. A konec konců, blbě se to voličům před volbama prodává.
Měj se M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 11:41

Pokud se k tomu mohu vyjádřit, tak mi přijde naprosto podezřelé, že se taková věc jako nový územní plán musí schválit honem honem týden před volbama, které, jak tu všichni doufají, skončí vykopnutím dalmatinů z úřadu.
Navíc o jeho přípravě nebyly žádné informace, neproběhla (pokud vím), žádná veřejná prezentace, žádná diskuze.
Pokud je teda nový ÚP, bylo by záhodno jej nejprve veřejně prezentovat, nechat o něm proběhnout diskuzi a pak jej teprve začít schvalovat.
Když je možné zapracovat změny do toho, který se chsystáte nahonem schválit, nevidím důvod, proč jen nepřijmout žádoucí změny (věžičku, kterou zmiňujete) do toho stávajícího.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 11:54

Vážený Michale T, pokud bych vaší úvahu obrátil, tak by mohlo být stejně podezřelé, proč tak urputně nechchtějí VČ ÚP schválit, ačkoli jedinou jejich věcnou výhradou je definice bytových domů pod kostelem na Vráži. Tímto přístupem se ovšem dostaneme do roviny spekulací, které nic neřeší. Návrh je jasný, všichni zastupupitelé ho znají, veřejnost se k němu vyjádřila.
Důvodem, proč není v tuto chvíli již vhodné navržené změny zapracovat do předloženého materiálu je to, že jejich rozsah vyžaduje nové projednání, čímž vznikne prodleva minimálně jeden až dva roky. Mezi tím by nám na Vráži nejspíše vyrostly další bytové domy, jejichž povolení je na spadnutí a je brzděno právě navrhovanou změnou ÚP. Mimo to hrozí odstoupení od kupní smlouvy na pozemek, který město prodalo s definicí, která je navržena tímto územním plánem. Propad v rozpočtu by činil přibližně 4.5 mega. Nevidím nic špatného na tom, když si příští zastupitelstvo otevře další změnu ÚP, což by se stejně asi stalo, pokud bude jednat s vlastníky pozemků pod školou a definuje do ÚP svoje vlastní priority včetně věžičky.
s pozdravem M.S.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (05.10.2010 11:57)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 12:14

“Ale ty plány byly vyvěšeny...”
“Vyvěšeny? Musel jsem je nakonec jít hledat do sklepa.”
“Tam je oddělení, kde je vyvěšují.”
“S baterkou.”
“Asi byl zrovna výpadek proudu.”
“A schody zřejmě taky vypadly.”
“Podívejte se, našel jste to oznámení nebo ne?”
“Ale jo, našel. Na dně zamčené registračky, a tu vecpali na zrušený záchod a na dveře dali ceduli Pozor,
leopard!.”

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 14:52

Michale, ano - to je to, co bychom chtěli - nové projednání územního plánu BEZ vyloučení veřejnosti. Občané si zaslouží být včas (tj. s předstihem) informováni o tom, že se projednává územní plán tak, aby se mohli v maximální míře tohoto procesu zúčastnit.
Také si myslíme, že by územní plán mělo schvalovat až nové zastupitelstvo, které dostane důvěru ve volbách za 14 dní.
Informace mezi lidmi o tunelu, o pozemcích uvedených v tabulce k vyvlastnění v souvislosti s výstavbou kruhového objezdu, o cyklostezkách, o věžčice v Centru Vráž, stejně jako souvislosti územního plánu s veřejnou infrastrukturou a povinnostmi developerů podílet se na výstavbě nejen sportovních zařízení, ale např. třeba i školky, apod. jsou téměř nulové. Komu tohle asi vyhovuje?
Dalmatinský územní plán určitě nemá naši důvěru a máme pro to konkrétní pádné důvody.
Můžeš vysvětlit, proč jsi jako pověřený zastupitel neinformoval veřejnost v Informačním listě o všem okolo územního plánu? Do IL máš jako prakticky jediný přístup - chtěla jsem napsat jako jediný z opozice, ale ty už opozice dávno nejsi, takže nic.
DG

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 16:45

Ahoj Danielo, dovol, abych nejprve připomenul, že k předložené podobě máte jenom jednu věcnou připomínku a tou je nesouhlas se zařazením pozemků pod kostelem na Vráži do ploch určených pro bytovo výstavbu.
Dále, tvorba ÚP je proces, který je přesně daný zákonem. Tento zákon předpokládá, že občané jsou k připomínkování vyzváni ve chvíli, kdy je zpracovatelem vypracován v podobě kdy je co připomínkovat a ne v podobě, kdy je návrh ÚP rozpracovaným materiálem na všech úrovních, z nichž pouze jedna je obec. Dále, moje funkce nespočívá v informování veřejnosti, ale v komunikaci se zpracovatelem především s ohledem na dodržení zadání formulované zastupitelstvem (jednomyslně schváleno napříč celým politickým spektrem a ne pouze jednou stranou, jak jsem se také někde dočetl). Pokud by tomu tak nebylo a ÚP od začátku tvořili všichni občané města, tak bychom se (ve vší úctě) k výsledku skutečně těžko dopracovali. Minimálně proto, že nás tady žije 6.000.
Možná tomu nebudeš věřit, ale do I.L. skutečně přístup nemám, tak jak si myslíš. Což byl skutečně problém v momentě, kdy jsi médiím zcela vědomě poskytla nepravdivé informace. Nicméně, stále se pohybujeme v demokratickém prostředí a je pouze na jednotlivých zastupitelích zda ÚP schválí, či nokoli, ať už mají důvody jakékoli. Zejména ty "konkrétní pádné" jste měli možnost formulovat. Opakuji, že jste našli jenom jeden a ten bude řešen příští změnou ÚP.
Stále nic ve zlém M.S.
P.S.: Popsat dvě strany papíru tím, jak je ÚP špatný a nakonec konstatovat - cituji z Vašeho volebního letáku: "Výsledkem našeho posouzení je, že jej v zásadě považujeme za kvalitně připravený strategický materiál, s řadou velice kladných prvků a s minimem sporných bodů" je celkem zajímavá ukázka názorové konzistence.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (05.10.2010 16:48)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 18:58

jak já se těšim na volby :-)))

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 20:53

jó a tématu-nechci,aby to vypadalo,že záměrně bojkotuju tebou vyhlášené akce danielo,ale vždycky to vyjde na čtvrtek a to bejvá na paruce hodně veselo :-)))

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 21:37

Ano - územní plán považujeme V ZÁSADĚ za dobrý dokument, který vyřešil některá bolavá místa, jako např. bytové domy s třemi a více bytovými jednotkami. Ale jinak je tam několik velmi diskutabilních momentů, které by si zasloužily větší pozornot veřejnosti a zastupitelů a - a to je naprosto zásadní - objektivní vyjádření vedoucího stavebního odboru a architekta-urbanisty. Ale toho se od Voldřicha a Myšky těžko dočkáme, protože ten prvním je podřízeným starosty a ten druhý je, jak se zdá,jen zaplacen a naveden.
Nemůžeš přece napsat, že je správné (výhodné, rychlejší, praktické) veřejnost z tohoto procesu vyloučit. Ano, s lidmi je to obtížnější, ale jde to. Připomínáš mi moji matku-vrchní sestru z ARO, která vždycky v pátek večer padala únavou, a říkala, že by se to všechno dalo zvládnout- ale kruci bez těch pacošů:-)). Lidi z toho procesu prostě vyřadit nelze - a je trestuhodné projednávat územní plán během prázdnin a vyvěsit ho na úřední desku na minimální možnou dobu. Ti lidé tady bydlí, mají své domy, parcely, zajímá je to, co budou mít nejen za plotem, ale třeba u školy, u nádraží, apod.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 22:12

take se mi hrube nelibi ten kalup. a pane strejcku, nedivte se, ze kdyz obcan vidi slova uzemni plan, termin tyden do voleb a jmeno mistostarosty jirouta, cuje zase logicky nejakou levarnu.

at se up schvaluje pekne po volbach, doufejme ze uz bez asistence dalmatinu. bude to jistejsi.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 22:59

Danielo, po posledním zastupitelstvu jsem o věcných výhradách k ÚP, které vám brání jej odsouhlasit mluvil s panem Hlaváčkem a vyzval jsem jej, aby jste je definovaly s tím, že budou zařazeny do návrhu usnesení zastupitelstva. Pokud to půjde, tak okamžitě, pokud to nepůjde tak budou zahrnuty do další změny ÚP. Stejně tak jsou v návrhu zařazeny věci, které navrhli jiní zastupitelé - pan Řehoř přejezdy, paní Mašatová školka, já jsem po schůzce s paní Scalabroni doplnil pozemky pod mokropeským nádražím a po jednání s paní doktorkou Humlovou dořešní oblasti na levém břehu Berounky v oblasti ostrova. Nikdo jiný nic jiného nepožadoval.
Pane Melesi, dovolím si vrátit se o rok, možná dva zpátky. Zkuste si představit, že současnou změnu ÚP schvaluje současná koala bez VPM a VČ. Dost možná bychom dnes měli v ÚP nejenom pozemky pod školou a nám. 5. května, ale např. i změnu ÚP která legalizuje věžičku a jeden bytový dům ne o třech, ale pěti bytových jednotkách v rámci další výstavby centra Vráž. A věřte, že na schválení by hlasů bylo dost. Zdá se Vám to nepravděpodobné? Mě nikoliv. Možná pak změníte názor na ten bonus, který za to podle některých "politologů", kteří tak vehementně brání Černošice mám.
S pozdravem M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2010 23:18

Lojzorybo, za čtrnáct dní bude po všem. Tak ten čtvrtek na Parukářce bychom mohli strávit v příjemnější atmosféře, než ta, co momentálně v obci panuje. Dej vědět, budu potřebovat hodně velkej relax.
M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 00:50

Michale, brzdi, my nejsme žádné pánějiroutovi cvičené opice. Zastupitelstvo řádně a v termínu zasedlo v září, kde územní plán neprošel. Zelený obličej starosty a rudný Jirouta v tu chvíli se nedá zapomenout.Všichni přítomní (zastupitelé i občané) měli za to, že se schvalování úp přesouvá do dalšího volebního období. Pak přišly na řadu obvyklé tanečky a ejhle, někteří zastupitelé změnili názor. Způsob, jakým ty osobně sis dovolil mluvit s panem Holubem, mě naprosto dostal. Takovou míru nadřazenosti a manipulace jsem dlouho neviděla. To není střelba do pana Holuba, ale do Michala, kdyby to nebylo zřejmé.
Dva dni po tomhle zasedání jsi mi volal a chtěl jsi do dalších dvou dnů od nás připomínky k územnímu plánu. Promiň, ale takhle si jednej s někým jiným - viz první věta o opicích.
A jak už jsem psala někde výš, pokud jsou - a že jsou - naprosto konkrétní výhrady a připomínky ze strany zastupitelů a jestliže vy je tedy (aspoň to tak má vypadat) uznáváte jako rozumné-proč potom zkrátka nevrátíme úp na stavební úřad a nezapracujeme tam ty připomínky?
A odpověď je pořád stejná - protože někdo hodně spěchá, aby úp byl už schválen. A vypadá to, že je to ODS a ty.
Podobný spěch prý mají ještě v Dašicích - tam mají zastupitelstvo 13.10 a prodávají obecních 12 tisíc m2 někomu z ruska :-(. To jen tak na okraj.
A ještě si neodpustím poznámku k lokalitě pod školou - omlouvám se za délku příspěvku - ty nemáš ani nejmenší zásluhu na tom, že kauza dalmatin praskla a že se pod školou nestaví obchodní centrum. Naopak s největší pravděpodobností jsi ji celou dobu kryl nebo jsi ji prostě nechtěl vidět.
A propos - jestliže bude schválen tento úp v této podobě, bude možno legalizovat načerno postavené 5.NP, tzv. věžičku, ano nebo ne?
DG

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 00:54

pro lojzurybu

neva ;-)

kurs první pomoci se bude zcela jistě opakovat, ale kdyby něco - tak první se zastavuje masivní krvácení, pak masáž srdce, nakonec umělé dýchání

a burzy dětského oblečení také budou pokračovat, další určitě na jaře
:-)
zdravím

daniela

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 01:06

V této podobě ÚP bude možné legalizovat věžičku pouze novou změnou ÚP. Zda se tak stane, na to se musíš zeptat především TOP 09 (asi nemusím vysvětlovat proč) se kterými jste to chtěli prosadit spolu s koupí kulturáku na úkor schválení 15.mil dotace na MŠ. Zbytek příspěvku už raději ani nekomentuji.
Měj se.
M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 01:58

Haha - Michale, v překrucování faktů jsi skoro tak zdatný jako Jirout :-)
Nechtěli jsme schválit koupi kulturáku na úkor školky, jak tvrdíš. ALE chtěli jsme nějak dostát závazkům města vůči investorovi Centra Vráž, protože nejenže povinnost města kulturák koupit vyplývá ze smluv, které uzavřelo bývalé vedení města, ale kulturák bychom i třeba mohli potřebovat. Problém je samozřejmě cena, to je věcí vyjednávání, protože v situaci, kdy je jeden prodávající a jeden kupující, jeden kulturák a špatné smlouvy, to není pro obchodování ideální. A to není dobré, protože si město a investor CV dělají vzájemně naschvály. Souvisí to třeba i s tím, že dodnes nemáme před CV krytou autobusovou zastávku. To je další story.
A pokud jde o školku, dobře víš, že jsme ji nepodpořili proto, že nám byly na zasedání předloženy naprosto zmatené dokumenty - podle jedněch byl rozpočet na školku 38 milionů, podle jiných (ty měl místostarosta jirout) to bylo asi o 6 milionů méně. Promiň, ale v takovém případě soudný zastupitel ruku nezvedne. Jestli jsi zaznamenal, na dalším zasedání jsme ji podpořili. A dovolili jsme si tlačit na minimalizaci ceny.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 08:23

Danielo - Danielo ... soudný zastupitel nezvedne ruku pro kulturák v situaci, kdy ve školkách chybí cca 90? míst. No nic, já tomu rozumím celkem dobře.
M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 08:44

Michale, my jsme ruce pro školku zvedli, ale až když byl pořádek v číslech. Když jde o miliony, nelze přimhuřovat oko :-). A vyplatilo se, náš tlak na radu města na to, aby se náklady na školku tlačily dolů měl úspěch - vítěz výběrového řízení překvapil. Jen teď uhlídat vícepráce a jiné oblíbené fintičky.
A ruku pro kulturák jsme zvedali, protože ta situace okolo Centra Vráž opravdu není jednoduchá. Právě mě může někdo těžko obviňovat z nadržování panu Pánkovi (myslím, že jsem ho odhalením černé stavby a žádostí o zastavení prací asi dost naštvala), přesto myslím, že se ten propletenec vzájemných závazků a povinností města a investora - okolo věžičky, kulturáku, apod. měl a má řešit korektně.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 08:57

S řešením problematických vztahů mezi městem a IBS nemám problém. Ale nepodpořit dotaci na M.Š. ve výši 15 mil. a raději nvestovat 7 mil. do kulturáku včetně závazku změny ÚP která legalizuje věžičku a navýší počet bytů v dalším bytovém domě, s tím fakt problém mám. Tak jste to měli připravené a tak jste také hlasovali. Teprve když vám naštěstí! neprošlo odmítnutí dotace, tak jste se přidali k podpoře M.Š. Voličům se v současné době vypráví lecos, ale mě to vysvětlovat nemusíš. Vím naprosto přesně jak, s kým a co bylo domluveno. Stačila jedna návštěva v sídle TOP 09.
Měj se M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 10:14

Danielo,Michale nechápu, proč se tady chvilku před volbama dohodujete co kdo komu a jak...Prostě je to pryč.Vaše vstřícná spolupráce mohla být po celé volební období protiváhou BKP.Bohužel se tak nestalo a Michal se navíc i umazal..Tak se už vykašlete na nějaké půtky,Stejně to tady nevyřešíte.SK

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 10:37

Tak jo. Jenom celkem zírám, na ten inkviziční bulvár, kterým je polepená celá obec. Ještě že nejsou padesátá léta. Co je to BKP?
M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 10:40

Jeeeee, lidi, volte VC :-) :-). Ja se fakt uz nemuzu dockat, az to tady tahle "strana" povede k dokonalosti :-) :-). Je opravdu moc moc smutne, ze na zastupitelstva chodi zoufale malo lidi, aby si mohli udelat predstavu, kdo co tady vlastne prekrucuje. Cernosice si opravdu nic jineho nez soucasne "Dalmatiny", a nebo VC opravdu nezaslouzi (minimalne aspon na jedno volebni obdobi - ale aby blaho bylo dokonale, musely by VC mit bud uplnou vetsinu, nebo jim k ni musi chybet jen maly kousicek :-) )...

A muj osobni nazor: UP se tady projednava kvuli zakonne lhute rozhodne dele nez dva mesice letosnich prazdnin. Takze kdo ma pocit, ze zastupitelstvo ted schvaluje cosi narychlo a mimoradneho tak je v mych ocich totalni ignorant, ktery na veci spojene s obci zvysoka kasle, a navic nema ani kapku poneti o procesu schvalovani UP. Takovemu cloveku je ale uplne jedno, jestli by nekde bylo nejake verejne projednavani PRAVE TED (kdy uz to nedava nejmensi smysl - protoze uz je to mnohkrat projednane a predlozene ke schvaleni). Stejne by takovy clovek brblal dal (bez ohledu na fakta). A co se tyce legalizace nastavby na centru Vraz, opet obehrana pisnicka. Kdyby zastupitele debilne nemenili UP pod rozestavenym CV, nemusel se ted znova pro centrum Vraz menit (vse by proslo pres zadost o zmenu stavby - stavebniho povoleni, a nebo po intervenci VC v ramci rizeni o odstraneni stavby, presne v mezich zakona jako ted, ale s mensim mnozstvim naschvalu, komplikaci a zadrhelu). A osobne verim tomu, ze kdyz uz je to dostavene tak ma investor s nasim Kocourkovem uz zrejme velkou trpelivost a veri, ze se nakonec dohodne (a to at uz by to bylo ted hned, nebo az po volbach dalsi zmenou UP - neboli je to uplne sumak, jestli se centrum Vraz bude resit ted nebo az potom)

Ale je mi jasne, ze pro ty lidi, co na obecni veci kaslou, je potreba pritvrdit volebni kampan, a radne je postrasit lhanim a manipulacemi, a samozrejme i Dalmatiny :-). Diky tomu, ze na zastupitelstvo ani na projednavani UP nikdy neprijdou, tak si nemuzou sami overit, ze jde o lhani :-) Proste lacine politicke body. A jak rikam, nic jineho si tedy Cernosicti nezaslouzi. Takze lidi, VOLTE VC !! At uz se konecne muzou predvest v plne krase, jak jim to bezvadne pujde ;-). Konecne nastane raj na zemi (nebo alespon zatim v Cernosicich :-) )

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 10:56

Michale,můj názor a pohled na věc se neformuje z tiskovin a jednoho pohledu na věc.Žiji zde!!!!
BKP -BRATRSTVO KOČIČÍ PRACKY: Dlouhé Bidlo, Štětináč a Bohouš...
No a pro chytráka Tomma 1, který má tendence nás pořád obsáhle poučovat,vnucovat svůj názor a následně slibovat tresty...: Vy už to nehulte!!! SK

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 11:10

Pane Kuniku :-D :-D To jste me "dostal" :-)

To je holt ten uhel pohledu, ze ?? Me zase jako "poucovani" prijdou vylevy VC ;-). O nejaky "trestech" jsem rozhodne nemluvil, spise o "odmene" :-). Nebo Vy si snad nemyslite, ze pokud by VC mely vetsinu v zastupitelstvu, ze by se vse v dobre neobratilo ?? To jsou mi tedy veci :-D ...

A posledni vec, je tak lehke nekoho urazet, ze ? Zajimave, ze ja to vuci Vam nedelam ;-). Plati porad to, co jsem napsal. I kvuli takovemuto stylu a takovymto naladam si Cernosicti nezaslouzi nic jineho nez soucasne Dalmatiny (VPM ani pana Strejcka mezi ne samozrejme nepocitam), a nebo VC. Pokud toto vyjadreni nekdo ma ve svobodne dobe za poucovani, ma dle meho dost tezky problem sam se sebou...

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 11:48

Naposledy:Tomme 1,to že jste rozvláčný,nejste konstruktivní a máte tendence vnucovat názor je čistě můj názor,který nikomu nevnucuji.Většinu v zastupitelstvu mají mít slušní schopní lidé,bez rozdílu politické příslušnosti.Pokud jste to vzal jako úrážku je mi líto.Ale způsob dikce,odměny (tresty) které nám neustále slibujete,prostě připomíná stavy euforie..Jste zaujatý proti D.G. a nepřipustíte kompromis.Svobodná doba prostě přináší možnost mít jiný názor než ostatní.Ale dnes už se naštěstí nemusíte bát podepsat jménem a stát si za tím.Nebo se bojíte?Čeho?Koho?
PS:neznám člověka který nemá problém sám se sebou,důležité je, jak to ustojíte...
Já zase nemám rád, když někdo poučuje a má strach se podepsat.Mějte se fajn.SK



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Kuník Stanislav/SK (06.10.2010 12:12)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 12:14

:-)
Slusni lide ?? OK, az tam takovi budou, nebudu mit problem uvadet sve plne jmeno. Bohuzel, takovych je tam ted velmi pomalu, napric spektrem. Sve duvody proc neuvadim sve plne jmeno jsem uvadel mockrat, a verte, ze vubec (ani trosicku) nejde o strach nad sebou samym, ale o strach, ze takzvani "slusni" budou napadat ne moje nazory, ale moje okoli, me pribuzne, a me osobne, provadet ruzna nesmyslna propojeni apod (kdyby se to uz nestalo, tak bych se toho az tak nebal, ale bohuzel...). Z tech "slusnych", kteri jsou takovych propojeni neustale plni mohu uvest prave pani Gottelovou, a treba zdejsiho jezevce. A me nestoji opravdu za to, aby se nekdo zcela primitivne navazel do meho okoli JEN kvuli mym nazorum.

Takze, jestlize jsou VC tak slusne jak se tvari pred verejnosti, ktera nechodi na zastupitelstva, tak necht je verejnost jako slusne zvoli, a necht ukazi, co ve skutecnosti dovedou. Mame svobodu. Takze co si zvolime, to budeme mit. Vy necemu verite, ja take. Ale VC opravdu verit nedokazi, a neni to jen o pani Gottelove. Spiclovani patri policii (a to pouze v ramci zakonu CR), pokud jsou dukazy o protipravnim jednani, patri to zase policii a soudum - lidove soudy, pomocna straz VB, nebo lidove milice jsou snad doufam veci davno minulou. Provadet spiclovani, a pak to dat mediim, a tim to vse vlastne zamest pod koberec BEZ TRESTU pro skutecne viniky, rozhodne nepatri podle me mezi slusne lidi (podobne jsem moooc zvedav, kdo napriklad ABL zadal spiclovani politiku...), stejne jako tam nepatri kseftovani s pozemky po Dalmatinsku.

Ja sam budu posledni, kdo by mel neco proti demokraticky zvolenemu zastupitelstvu, i kdyby tam byly jen VC (nebo kdokoliv jiny). Pokud jste si nevsiml, tak ani proti soucasnemu zastupitelstvu, jeho slozeni, jsem nerekl ani popel, protoze bylo demokraticky zvoleno, a jedine co rikam je, aby lidi sli k volbam a zmenili to, co se jim nelibi (pripadne aby chodili na zastupitelstva, nebo alespon prisli podporit jimi podepsanou petici - a i to je drtive vetsine prilis na obtiz). Osobne jsem presvedcen, ze aby vasne a dohady v Cernosicich ustaly, je potreba nechat VC predvest, co dovedou. Recnit a manipulovat umeji dobre :-), tak ted jeste prokazat tu Vami pozadovanou slusnost a schopnost vest obec lepe. Ale to bez vetsiny, nebo temer vetsiny v zastupitelstvu pujde tezko. At si to kazdy prebere jak umi. VC sice nejsou mym osobnim favoritem. Favoritem je ten, kdo se nebal jit s kuzi na trh a neboji se zkusit pracovat s tim, jak volici "rozdali karty". Neridim se pomluvami, a vecnou spinu na panu Strejckovi nikdo nenasel. Presto je proti nemu rada lidi. A ti at si tedy zvoli koho chteji :-)...

Ja osobne Vam ani nikomu jinemu rozhodne nic neslibuji, nemam co bych vam slibil :-) :-). Podobnych predpokladu a odhadu najdete na netu kyble :-). Asi ztuha budete vsechny autory glosovat, jako me ;-). Osobne mam spise pocit, ze vadi ta moje "anonymita" (je tedy tezsi najit slaba mista v mem okoli - protoze anonymita jinych tady zhusta nevadi :-) ), a to ze si dovoluji svym zpusobem "provokovat". Pokud to nekomu vadi, muze to svobodne ignorovat a nebo vest polemiku o nazorech, ne o moji osobe, natoz o mem okoli.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 14:23

Už teď mě mrzí, že jsem si po čase zase tady něco přečetl a nechal se vyprovokovat k tomu, aby reagoval, ale prostě mi to nedalo:

1. Územní plán

Pan Strejček na něm odvedl velký kus práce, o tom není sporu. Včetně koordinace všech připomínek v poslední době, to oceňuji. Na druhou stranu pro mě nepochopitelně dlouho vědomky či nevědomky hájil dalmatinské plány, resp. důkazy o nich odmítal vůbec vzít v úvahu. A ten na první pohled pragmatický přístup (=dohoda s ODS) se postupem času zvrhl ve slepou podporu čehosi zapáchajícího až do konce. Tento fakt poměrně silně degraduje tu domnělou transparentnost přípravy ÚP, kdy jako poměřený zastupitel byl zvolen i zástupce (bývalé) opozice.

Navíc návrhy ÚP nebyly zastupitelům dány k dispozici (navzdory podaných oficiálním žádostem) až do jejich zveřejnění v červenci 2010 - v rozporu se zákonem, potvrzeno stanoviskem Ministerstva vnitra. Proč se nám tak vehementně pan Voldřich a ostatní bránili, když jsme je na jaře žádali o zpřístupnění příslušných návrhů? To mi dodnes není jasné a jen to zvyšuje pocit nedůvěry.

Co mě ale osobně nejvíce odrazuje na záměru ÚP zítra schválit, je nezanedbatelné riziko neplatnosti takového úkonu. Už jsem toto komunikoval všem zastupitelům, ale považuji za vhodné to doplnit i sem: vědomě tímto postupem porušíme platný jednací řád (nebyla dodržena zákonná lhůta pro svolání) a můžeme teoreticky dojít k závěru, že tím byl porušen i zákon o obcích, který na jednací řád přímo odkazuje. To riziko není nějak obrovské, ale jistě existuje a řada nespokojených vlastníků jej jistě využije v žalobách u soudu (např. paní Nekulová by mě vůbec nepřekvapila, kdyby to zkusila). I kdyby to riziko bylo pouhé 1%, stojí nám to za to, abychom se za několik let od soudu možná dozvěděli, že od roku 2010 nemáme schválený ÚP?? Důsledky by byly katastrofální (hromada žalob na všechna (ne)vydaná územní rozhodnutí a stavební povolení, náhrady škody, nepředstavitelné náklady pro město...). Chceme toto riskovat, když lze téhož výsledku dosáhnout způsobem procesně zcela čistým??

2. Tomm1 a VČ

Evidentně nás nemilujete, což v každém svém příspěvku neopomenete aspoň 10x zdůraznit. Sice nechápu proč, ale je to jistě vaše volba.

Jen jedno zásadní upřesnění: my jsme nikoho nešpiclovali, jak se snažíte naznačit!! Myslím, že to moc dobře víte a záměrně taky házíte špínu. Nahrávky klíčových rozhovorů pořizoval pan Moravec po dohodě s MF Dnes a my jsme pouze zprostředkovali jejich zpřístupnění ostatním zastupitelům. Toť vše, buďte v tomto ohledu prosím korektní.

Tomáš Hlaváček



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (06.10.2010 14:34)

Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.