cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4
Re: Nové cyklostezky
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 17:06

Vraťme se zpátky do reality prosím a nešiřme nepravdivé fámy.

O tom, že by stezka měla být "plovoucí", teď vůbec rozhodovat nebudeme. Technických řešení je i dost jiných. To ani není v kompetenci územního plánu to stavebně technicky řešit. Jde o ideovou myšlenku, zda tam vůbec něco takového (někdy v budoucnosti) chceme.

A nerozhodujeme ani o tom, že to budeme platit z městského rozpočtu. Může dojít třeba k nějaké dohodě s povodím, to teď nikdo není schopný říct. Jde jen o samotnou trasu.

Děkuji velmi.

Tomáš Hlaváček

Re: Nové cyklostezky
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 17:21

Pane Hlavacku, cerpam pouze z podkladu uverejnenych na cernosickem webu (i kdyz, obcas je potreba bravurne klikat winking smiley )
viz.cast podkladu:
Prostupnost krajiny kolem sídla je významná pro krátkodobou rekreaci a pobyt v krajině,
zejména pro rekreaci turistickou a cyklistickou. V budoucnu je třeba tento nedostatek a
chybějící průchod podél břehu Berounky doplnit úpravou říční navigace v úseku od ulice
Kazínská k ulici Ukrajinská.

A co se tyce variant reseni, tech prave moc neni, pokud vodni zakon znate.
Proc tedy platime z mestske poklady fantasmagorie nejakeho architekta, ktery se netrapi realizovatelnosti projektu???Notabene v uzemnim planu uz tato myslenka jednou byla (za Jirouta a spol.) predpokladem by bylo vyvlastnovani pouzemku majitelu vil od lavky proti proudu...

Re: Nové cyklostezky
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 17:54

Nevím o tom, že by vodní zákon bránil tomu řeh zpevnit a o metr posunout směrem do řeky. Například. Já netvrdím, že to bude takto, ale nějaké možnosti určitě jsou.

Z městské poklady platíme pevnou částku za zpracování této změny územního plánu, bez ohledu na počet "fantasmagorií", které architekt navrhne, tedy žádný dodatečný náklad navíc. Varianta diskutovaná dříva byla právě přes soukromé pozemky (nutnost vykoupení nebo vyvlastnění), což tato není.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 18:09

Je na rozhodnuti vodopravniho uradu, jak se k tomu postavi.Proto me zajimalo vyjadreni spravce vodniho toku apod...

§ 46

Ochrana vodních toků a jejich koryt

(1) Je zakázáno měnit směr, podélný sklon a příčný profil koryta
vodního toku, poškozovat břehy, těžit z koryt vodních toků zeminu,
písek nebo nerosty a ukládat do vodních toků předměty, kterými by mohlo
dojít k ohrožení plynulosti odtoku vod, zdraví nebo bezpečnosti, jakož
i ukládat takové předměty na místech, z nichž by mohly být splaveny do
vod.

Moznosti tu urcite jsou, nebylo by to poprve a bohuzel ani naposled kdy urednik porusi zakon diky neznalosti.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 20:04

jen technický dotaz - jak se na tu hypotetickou stezku z lávky dostanu? To se na lávce udělá odbočka?
Jinak se domnívám, že to je kolosální kákonina - už vidím majitele pozemků na břehu jak radostně tleskají ručkama a podepisují souhlas s umístěním stavby, která přivede turisty i "turisty" na jejich pozemky. Také průchod kolem ostrova bude zajímavý a když to naváže na plánovanou cyklostezku v Ukrajinské, tak si to cyklisti budou zkracovat. A to bude úžasné!
Zastupitelé by měli nasednout do kanoí, aby viděli o čem hlasují. Já to mám projeté několikrát jak na lodi, tak na bruslích.
Architekti mají u mě další významné mínus...

Re: Nové cyklostezky
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 08:15

Zdravím,
návrh architekta jsem také viděl poprvé v podkladech do zastupitelstva a myslím si, že není dobrý. Pokud chce někdo v plánech řešit prostupnost podél řeky (úzká Zd.Lhoty), tak mi jako výrazně logičtější řešení přijde vést stezku po pravém břehu Berounky a následně někde (kde už na levém břehu vede obstojná stezka) naplánovat lávku. Stezka v řece mi moc rozumná nepřijde, i kdyby byla jen na papíře.
Šimon Hradilek

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2012 19:12

levobřežní cyklostezka od Dobřichovického zámku se staví festovým tempem a celkem solidně z hlediska kvality podkladu. Letos dle sdělení zastižených manuálních pracovníků dojde stezka někam k hranici chatové kolonie V lavičkách. Jsou Černošice připraveny na pokračování v příštím roce? Kamení ze stráně nad hospodou padá už teď a po zimě bude hůř.... Zpevnění stráně bude dost drahý, proti kácení náletových akátů bude jistě ekořev, atd.
Má to vůbec cenu do něčeho takového vrážet velké peníze?

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2012 17:53

asfalt z Dobřichovic končí u bývalé pontonové lávky u bývalého jahodiště. Chci věřit tomu, že asfalt vydrží nějakou podstatnou dobu a že ho nějaké hovado v přetíženém náklaďáku nezničí. Jede se po něm sqěle i na horáku s drapákama.
Na pokračování jsem OPRAVDU zvědav, zejména od hospody hore kopcom.

Re: Nové cyklostezky
Autor: jypbE (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2012 18:26

Honzáku, vzhledem k tomu, že nějaký eurohujer udělal cyklostezku z jediné pořádné příjezdové cesty do oblasti, kde přebývají stovky lidí, tak to asi dlouho trvat nebude. Kudy si myslíte, že tam asi pojede fekál, auto s cihlama, traktor na pole, nebo třeba hasiči.
Toto je opět příklad, kdy zase nějaký zbytečný úředník někoho chrání / a druhého buzeruje/, aniž to bylo potřeba. Dříve se na té cestě snesli všichni, dnes je vyhražena jen pro jednu skupinu, která ji reálně využívá dva dny v týdnu po dobu pěti měsíců.....

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2012 09:32

Nic ve zlým, ale do chat v Lavičkách je odbočka z II/115. Případný traktor na pole má pohodový nápravový tlak, takže odtud by nebezpečí hrozit nemělo.
Ty stovky přebývajících lidí bych TEĎ rád viděl - včera tak asi 6 používaných chat (stavební a zahradní úpravy). Pravda, v létě je hukot o 2 řády vyšší.
Aby bylo úplně jasno - já nikterak netrvám na tom, aby to byla jen cyklostezka. Jen mám oprávněný strach z pošuků na motorkách a borců s kšiltovkou ve starých bavorácích. Budiž i objektivně řečeno, že mě u lávky včera málem smetl geront mé věkové skupiny s pražským číslem, který přece nebude dávat přednost cyklistovi zprava, že? NAvíc pospíchal vyhodit tříděný odpad a tak měl absolutní přednost :-).

Re: Nové cyklostezky
Autor: jypbE (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2012 20:53

No já nevím, odbočka ze II/115 u Cihelny je tak s bídou pro osobní auta. Nákladní auta a) od Dobřichovic tam vůbec nezatočí b) nevytočí poloměr vracečky při sjezdu k brodu c) neprojedou kolem brodu, protože jsou tam vykloněné stromy do průjezdního profilu. On i s osobními auty ba tam při silnějším provozu byl problém - těžko se tam vyhýbá a vůbec ta cesta slouží pouze jako místní a ještě mizerná, určitě není dimenzovaná jako příjezd pro celou oblast.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Míla (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2012 12:04

Z Dobřichovických listů: ...V části kde cyklostezka povede po stávající asfaltové komunikaci plánujeme velmi omezený provoz aut rezidentů, kteří zde budou moci jezdit max. 20 km rychlostí a pouze na povolení městského úřadu Dobřichovice. Dodržování rychlosti bude kontrolovat městská policie... To jako, když k Vám někdo bude chtít přijet na chatu, na návštěvu nebo si zarybařit, bude si muset dojít pro povolení vjezdu na cyklostezku na úřad ??? Je to celé blbost, namísto, aby se opravila stávající komunikace do Laviček od Dobřichovic, vymyslí se cyklostezka pro pár cyklistů v sezoně a lidi , kteří V Lavičkách dlouhodobě pobývají budou mít problémy... Opravdu to není "po sezoně" jen těch pár chat, i v zimních měsících (kdy není vidna "cyklistická noha") je krásně vidět, kde kdo svítí....těch lidí jsou desítky a více...

Re: Nové cyklostezky
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2012 15:23

Ano. přesně tak. Zářný příklad toho, jak stát reguluje a řídí něco, co vůbec regulovat a řídit nepotřebuje, bo se lidi dohodnou sami. Jezdím tam kolmo v létě dost často a vždy se tam všichni účastníci provozu dokázali porovnat /výjimky samozřejmě existují, to je ale všude/. Nyní byl vytvořen pseudoproblém a bude třeba jej "řešit" - objednání bumážek, výdej bumážek, kontrola bumážek, restrikce policie na místě. A bude to zaměstnávat spoustu lidí, aneb snižování administrativy v praxi ....

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2012 17:00

20 km/h je pro auto dobrá rychlost :-))))! Nebude to řvát, bude se dobře měřit, radar určitě nebude mít vůbec žádnou chybu! A tam kde cyklostezka končí to může SUV rozbalit na 90?

Zbožňuji úředníky, ty milé soudruhy! Kdyby vymýšleli trakař, tak má kolečko vzadu...

Re: Nové cyklostezky
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2012 17:55

už jsme to rozebírali, ale asi by nebylo od věci se optat na obci kolik maj jet cyklisti - taky max 20? Takže řešení špatně pro všechny?

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2012 17:37

Zajímavost - v Lavičkách je značka (jen ve směru DObřichovice), omezující rychlost na 15 km:-). Bude to ještě zajímavé.
Při dnešním průjezdu jsem asi odhalil smysl těch betonových půlkruhů nastojato (3 x 2 ks). Budou tam asi skalky a kolem záhony s kytičkami. Důvody mě napadají 2. Aby cyklistky zastavovaly a mohly zdrbnout skladbu a stav qětin a aby měli psi kde vykonávat svoji potřebu. Neví někdo kolik to stojí?

Re: Nové cyklostezky
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2012 08:55

Co se týká značek v Lavičkách, tak bych to asi neřešil, stejně se jedná o nějakou lidovou tvořivost.
Taky jsem koukal, k čemu tam ty kopečky v Dobřichovicích budou, pro funkci určitě ne, myslím, že záhon lze zřídit i bez betonu.
No nic, krize je jen strašení, my v Bruseli máme peněz dost.
P.S. letos též měla myslím být stezka "obchvat Mokropes" - kolem hřiště a Hladké skály, ale za 6 týdnů se to už asi nestihne....

Re: Nové cyklostezky
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2012 09:22

...aby té radosti nebylo příliš...
pneuzáhonky byly vtipnější a shovívavější k nárazu....

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2012 19:48

Další situační zpráva z budování dobřichovické cyklostezky. Všechno je jinak! To co vypadalo jako polotovar záhonků je vydlážděno oblázky (i na výšku!), zbytek vybetonován. V okolí složeny BETONOVÉ židle, celek vkusně zdobí stožár s vlaječkou (celkem 4x, růžovoučká je suprovoučká!)....
Bohajehoitvojumáriu! Kdo to vymyslel a z čeho se to platí???? Nejen že to je k ničemu, ale ostré hrany betonových předmětů jsou navíc nebezpečné! Zvonku to vyzerá, že v Dobřichovicích působí nějaký klon "našeho" Aleška.... Jediným kladem je zjištění, že psí výkaly půjdou z toho "umění" snadno smývat.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jan Liska (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2012 10:58

Honzo K., v sobotu jsem tam jel, a zaujalo me totez. Co me ovsem uplne uzemnilo, tak je ta odbocka na kopecek u byvale jahodarny, ktery kdysi byval hromadou suti a odpadku, nyni postupne zarustajici naletovymi drevinami. Co to ma znamenat netusim. Zeby romanticky koutek pro zamilovane pary?

Nicmene cyklostezku vnimam prevazne pozitivne, s mirnou vyhradou, a sice ze tam kde byl drive pekny asfalt, tak je nyni suprdupr asfalt, misty i v nekolika pruzich. Tam, kde byla rozjezdena louka, tak je stale rozjezdena louka. No, uvidime co prinese jaro...

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2012 17:47

Ten pahorek mě nepřekvapil - v rámci utajení se vybudovala rampa pro anténní přívěs radiolokátoru dálného dosahu P-35 :-))))! Musím to vědět, sloužil jsem u toho.
Teď vážně - kolik ty kraviny mohly stát a kolik stovek metrů další stezky za to mohlo být???? Nebo je nějaký nablblý předpis jako za komančů, že každá investiční akce dražší než XXX peněz musí obsahovat umělecké dílo? Jako "bazénky pro hrochy" na Barrandovském (dříve Zápotockého) mostě? To by taky mohla být v Mokropsech po rekonstrukci zastávky na obratovou stanici jezdecké socha A. Rádla z italského mramoru (v bílém by nejlépe čelil holubům)!!!! A jmenovalo by se to PARK & ČUM.

Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.