cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2122232425262728293031...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 26 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Cihla/Klinker (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 13:34

Souhlas, poděkování i pro JŠ (vlastně pro všechny zúčastněné). Toto je správná cesta. Pak je jasné, že tento web má svojí váhu a je přínosem pro dění v obci. Co vy na to Stavaři?

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 14:12

Doplním shrnutí pana Strejčka o pár spíš věcně kritických komentářů:
1. průduchy jsou opravdu špatně zadělané, na půdě překryté deskou v suti. Sype se do nich suť a prach. Což by tak úplně nevadilo u nevyužívaných komínů, ale do systému ventilace - to jsou ty mřížky ve třídách - by se prach dostat neměl (!), nyní je potřeba ho odstranit. Tato ventilace má dle mého odhadu docela význam pro hyg. výměnu vzduchu v učebnách a projekt ji tudíž měl řešit. Pro začátek je potřeba ji zakrýt na půdě a i ve třídách - ideální uříznout kus ytongu, dát do otvoru a opěnit. Je škoda, že se tato ventilace nedá používat zvláště ve stavu, kdy se moc NEDÁ VĚTRAT OKNY (!)
2. Trhlina ve třídě napravo od schodiště bude posouzena statikem a nevypadá staticky hrozivě, ale opravdu bych pod ní sedět nechtěl, odlouplá padající omítka může mít tloušťku několik centimetrů, a jestli je trhlina v nějaké spáře mezi konstrukčními prvky, pak v ní může být nějaká suť a ta by také mohla vypadnout - tohle doporučuji neodkladně vyřešit.
3. Pracovníci shazují suť způsobem, kdy stojí vedle shozu a hází ji "vzduchem „přímo do kontejneru - asi si cvičí trefu, chápu, ale pak to práší významně více.
4. na staveništi v tomto případě prostě MUSÍ být STAVENIŠTNÍ CESTA z recyklátu - ta se a) dá skrápět a b)už z podstaty méně práší než přeschlý jíl - tohle je fakt chyba - způsob, kdy musíme pro "růst Černošic" něco snést mi přijde zbytečný a nelze říkat, že to pár týdnů zvládneme - myslím, že bychom se v tomto měli inspirovat spíš na západě než na východě - to se omlouvám, ale tohle fakt mi vadí.
5. skládky zeminy také lze skrápět
6. nedostali jsme helmy :-)
7. předokenní žaluzie na nové budově měly být před začátkem prací - je to tam inferno a teď se nedá větrat. Navíc to jsou třídy nejmenších žáků (!)
8. výlez je ok až na jeho přechod na střechu - ten je na hranici tolerovatelnosti, inspekci BOZP by se určitě nelíbil.
ps: omlouvám se, zapomněl jsem - závěr pro mě je, že v mnohém se nejednalo o fámy :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (22.04.2015 14:35)

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 14:38

Pánové klobouk dolu, smekám!!! Děkuji za mě i moje děti, kteří do té školy chodí!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Stavař (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 14:45

Nepálená cihlo, já to vidím úplně stejně a jsem rád, že páni zastupitelé školu navštívili a stav zhodnotili. Já se v předcházejících příspěvcích vymezoval hlavně proti zapšklé učitelce Vše je možné, která místo snahy o objektivitu a řešení problému (což nyní dělají MS a JŠ) se vytrvale snaží dělat dusno, paniku a blbou náladu všem. Osobně, pokud bych viděl problém tohoto typu (jako ona evidentně viděla několikrát), tak se okamžitě vydám za odpovědnými osobami a žádám řešení/vysvětlení. Paní učitelka Vše je možné místo toho sedne k počítači a šíří pomluvy (jakkoliv jsou třeba částečně pravdivé). To mi fakt vadí - nesnažit se problém vyřešit, ale raději nadávat a očerňovat.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 14:52

Karolíno, jenom prosím aby nedošlo k omylu - není samozřejmě potřeba přehánět, ale na ty děti si přeci jenom dejte větší pozor :-) než bude hotovo. Jak píše pan Špetlák nejedná se v mnohém o fámy, ale skutečné problémy, které se nějak řeší.
Mějte se krásně M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 14:55

Děkuju panu Strejčkovi za objektivní zhodnocení situace a souhlasím se Stavařem. Negativní dopady je třeba minimalizovat /také jsem viděl shazování suti "navolno", ačkoliv je instalován krytý shoz/, nikdy to nebude na 100 procent, tedy je třeba trpělivosti. Jenže někdy vysvětlit profesionální biomatce či Senior SAP konzultantovi, že prach a suť jsou vlastností, nikoliv chybou staveniště, bývá zhola nemožné. Vlastní zkušenost.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 15:34

kdy ta vlastnost nemá fixní míru a ta se dá dost dobře udržet na přijatelné míře. Jsou stavby, kde jsou měřítka opravdu přísná leč rozumná, a nevidím důvod, aby nebyla i zde. Hluk je jiná kapitola.
Soupis ještě můžeme doplnit o zakrytý kontejner.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (22.04.2015 15:59)

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 16:21

Stavaři, Vaše potřeba prrobourat můj nick je zábavná!Stále to však bude jen domněnka.

Zda konám, či nekonám i jinde, nevíte, jen se domýšlíte.

Se zapšklostí jste úplně vedle, ale klidně si tomu věřte, chápu, že je to pro Vás tak přijatelnější, než si připustit, že obtíže mnou tu zveřejněné jsou pravda.

Velice mne potěší, když odborník řekne, že praskliny nejsou nebezpečné. Že tam jsou a drolí se na žáky, už víte.

Celou dobu mi jde o jediné, nečekat až se něco stane, nepřihlížet a prostě upozorňovat na možná rizika. Nadávka, pomluva a očernění tu z mých úst nepadlo ani jednou, ale zase chápu, že si do mne projektujete svou představu, která je pro mnohé přijatelnější. Pokud nadávkou, pomluvou a očerňováním myslíte důsledné zveřejňování faktů, pro které je mnoho svědků, prosím. Bylo by prima připustit si, že právě to zveřejňování uvedlo mnohé do pohybu. Ale i bez toho se obejdu.

První zmínka o hluku a otřesech v budově A zde na fóru padla 8.4., první opatření školy nastala 20.4.. Alarm spuštěný na tomto fóru a nejen mnou, byl jednou z hybných sil.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 16:35

vše je možné - jistě chápete, jak některá Vaše třeba dobře míněná prohlášení na někoho působí. Dobře víte, že působí stejně jako použití slova "fámy" na Vás:-)
Máte ale pravdu, že o formu tu moc nejde - ale hledání skrytých významů a úmyslů je velmi rozšířené hobby, které vychází z našeho pudu sebezáchovy :-)
Třeba takový výraz "tahle silnice je nedobře provedená" může být někým pochopena jako "všechno to stojí za nic" nebo "máme špatné vedení města", ale při tom se jen konstatuje skutečnost a nic víc. Navíc, když to řeknu třeba já (jako nekoalozastupitel), někdo si může myslet, že nechci říct "tahle silnice je špatně provedená (nebo naprojektovaná)", ale že chci vlastně říct "máme špatné vedení města" a reaguje na svůj výklad mého sdělení. Pak je komunikace o to složitější :-) ale je to běžné všude :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (22.04.2015 16:36)

Re: Začátek školního roku
Autor: Stavař (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 16:48

Milá paní učitelko Vše je možné, kdybyste místo "důsledného zveřejňování faktů" zvedla s prominutím svůj ctěný zadek ze sborovny a přičinila se o řešení problému, učinila byste lépe. Tolik můj názor. Zveřejňování samo o sobě nic nevyřeší - tedy ano, udělají to místo vás možná časem jiní a je to tak pro vás jistě jednoduší, nepošpiníte si svůj učitelský plášť (nebude přeci pomáhat té darebné ředitelce, jen ať si problémy vyřeší sama). Proč jste neudělala to samé, co udělal po vaší poplašné zprávě pan Strejček, když to máte všechno přímo pod nosem?? Místo objektivního zhodnocení jsme se dočetli jen snůšku nářků nad tím, jak je všechno špatně, jak je ředitelka strašná a Kořínek ještě horší. No nic, každý jsme holt jiný, ale na tento přístup k řešení problémů jsem fakt hodně vysazený.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 17:03

Někdy si tak říkám, zda si tady z nás rodičů nestřílí vlastní děti on-line z hodiny zeměpisu :-) Tak nepátrejte, pište a čtěte. Nebo nepište a nečtěte, jak je komu libo.
M.S.
P.S.: Jo asi mi vydají ten článek o ředkvičkách prý i s komentářem :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Stereo Mexico (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 19:21

Paní/pane Vše je možné, napsal/a jste tu o sobě hodně indicií. Věřím Vám, že ve škole nepracujete, ale je jasné, že na ni máte přímé vazby. To může být při velikosti našeho města skoro kdokoli. Vy však máte ze školy nejčerstvější zprávy a věříte, že jejich zveřejněním pomůžete dobré věci. U lidí jako Stavař tím pochopitelně vzbuzujete dojem, že ve škole učíte. Copak si ale neuvědomujete, že svým psaním působíte učitelům těžké problémy? Doplácejí na to hlavně ti, kteří si někdy dovolili s paní ředitelkou nesouhlasit a třeba s Vámi ani nemluvili. Nepíšu to proto, aby Vám to vyčítal. Nejspíš jste si to jen neuvědomil/a.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 20:45

Stavař stále nepochopil.... mnozí jsou přesvědčení, že jsem učitelka ze školy. NEJSEM

Problém který popisuje Stereo Mexico si uvědomuji a často váhám. Mlčet však znamená nést spoluodpovědnost.

Věřte, že nepíši ani zdaleka vše co vím. Když by ale mohlo jít o zdraví a bezpečí dětí a uvědomuji si, že rodiče nemají přístup k informacím, pak mlčet nemohu. Nešlo by si to srovnat se svědomím, kdyby se něco stalo, žít s vědomím, že se mohlo něco podniknout....


VŠEM UČITELKÁM SE MOC OMLOUVÁM, MRZÍ MNE, ŽE MAJÍ KVŮLI MNĚ POTÍŽE! Mají je ale opravdu kvůli mně? TO NIC NEMĚNÍ NA TOM, ŽE MNE TO MRZÍ!

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 21:02

Přesně tak, máte pravdu.Zastupitele zde uvedli, že si moc výuku ve škole nedokáží představit, tak bude tedy ukončen školní rok dříve?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 21:37

Škola - info k organizaci výuky:
[www.zscernosice.cz]
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 21:50

1 den ředitelskeho volna nic neřeší. Do prázdnin zbývají ještě 2 měsíce. Příští týden práce zintenzivní tzn.zase spousta prachu . Spousta žáků musí brát kvůli prachu léky na alergii.Měly by obdržet roušky.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 21:59

Chci mluvit s paní ředitelkou o provozu, mohu se jí i zeptat, ale rozhodnutí o organizaci výuky (volno atd.) je na vedení školy. Do toho nemohu zasahovat. Pokud si myslíte, že je potřeba udělat nějaká opatření (zkrácení školního roku, roušky a pod.) musíte je požadovat po vedení školy. V tom mají rodiče větší páky, než všichni zastupitelé dohromady.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (22.04.2015 22:00)

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 22:10

Rozhodnutí je na ministerstvu, zda povolí zkrátit školní rok, ale nevím, zda vedení školy o to požádalo? Nemáte někdo informace?

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 22:30

Navrhuji aspoň čističky vzduchu do každe třídy, když píšete
, že to bude trvat minimalne půl roku.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 23:56

vestavba tříd je naprosto standardní, běžná, nesložitá, rutinní akce. Den mám 24 hodin. Objekt není nějak extrémně blízko obytných budov. Trojsměnný provoz není nijak výjimečná záležitost. Prostor půdy se dá osvětlit. atd....
Prostě chci říct, že tady řešíme nezvládnuté marginálie řízení stavby (které však nemají marginální dopady) tím, že navrhujeme zavřít školu nebo stavbu - jako kdyby byl toto jediný případ na světě, kdy se něco vestavuje do něčeho za provozu.
Prostě se to dá naplánovat a připravit. V kolik končí výuka? V kolik je tma? v kolik je noční klid?...
Trochu urážka stavařského řemesla:-) jako bychom si s tím neuměli poradit....:-)
Škola si měla dát podmínky, zadavatel si měl dát podmínky. Nijak by se tím stavba nezpomalila ani nezkomplikovala. Dodavatelé, kteří by nedodrželi podmínky - třeba termín - by byli z vř vyloučeni.
Nyní to je jen o nalezení podpůrných argumentů v zadávací dokumentaci (tzn. včetně různých vyjádření a rozhodnutí) a dohodě se stavbou. Je to v opačném gardu - město bude prosit stavbu o něco, co mělo být v podmínkách. Zkušenost pro příště. To samé se týká haly. Obě akce jsou pro rozvoj města a školy přínosem, a o tom, zda to či ono v projektu mohlo být jinak, se nyní nebavím a vždycky v projektu někdo najde něco, co mohlo být jinak, takže to nemá smysl.
Ale jeto voda pod mostem a nyní je na vedení města a OISM aby přijali určitá opatření a domluvili se se stavbou. Jestli to bude něco stát nebo ne je už jiná otázka.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2015 23:59

ps: jinak jsem neuváděl, že si nedovedu výuku ve škole představit, jak uvedl výše cc.Je to oroganizaci, ale to už bych se opakoval.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 00:03

a nakonec bychom asi chtěli chtít vysvětlení, proč ta zbytečná úleva v POV na kterou upozornil pan Strejček 18.04.2015 22:45. Opravdu zbytečnosti...o vysvětlení požádám. jš

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 00:14

Ano, to je můj názor. Formálně se dá učit i za náletu, ale rušivých elementů je celkem dost na to, aby se provoz stavby v hodinách, kde je potřeba klid a soustředění nijak neprojevil. Dost bych se divil, kdyby tomu tak nebylo. Nicméně, organizace může určitě lecos vyřešit. To je však již na vedení školy, jaký má manipulační prostor a samozřejmě schopnosti.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: nemo (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 09:59

V přímém přenosu můžeme sledovat typický český jev. Nikdo za nic nenese odpovědnost. Amaterismus ze strany školy i vedení města zaviní vážné zhoršení podmínek pro pobyt a výuku ve škole. Řeší se to až po projevech nespokojenosti rodičů, do té doby se všichni odpovědní tváří, že je vše v pořádku. Kritici jsou demagogicky umlčování argumentem, že stavba je nutná. Ale o tom to není, všichni souhlasí s tím, že stavba je nutná. Kritika směřuje jen a pouze na její amatérskou přípravu, je jasné, že se nad jejím dopadem na provoz školy nikdo nezamyslel. Hlavně začít bez rozmyšlení stavět, ať voliči vidí, jak jsme dobří. Takto velká akce se plánuje opravdu hodně dopředu, aby byl chod školy, co nejméně narušen.
Ještě dodatek - ten, kdo oprávněnou kritiku vnímá jako útok na svou osobu nebo osobu svého oblíbence, není schopen sebereflexe a bude se neustále točit v bludném kruhu chybných rozhodnutí, která bohužel, nepostihnou jeho, ale stát, kraj, město, vesnici, organizaci, ...., kterou spravuje. Jak smutné, ale typické pro dnešní dobu.

Re: Začátek školního roku
Autor: veru (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 12:15

Tato debata je opravdu velice vtipná :-). Lidé, kteří bydlí v našem městě a mají školní děti jsou často ti, kteří bydlí v nových domech nebo nedávno postavených bytech. Mnoho z nich jsou tudíž sami stavebníci nebo přinejmenším zadavatelé stavby. Měli by tudíž o stavbě něco vědět (jako že je hlučná, prašná, apod.). Když se jejich domy a byty stavěly, tak byli všichni stávající obyvatelé Černošic trápeni hlukem, prachem, projíždějícími mixy zkrátka probíhající stavbou. Do noci se pracovalo se sbíječkami. Zásobovací vozy nám projížděly pod okny i v sobotu a neděli. Museli jsme mít pochopení, že se zkrátka staví! Teď se kvůli tomu přílivu nových obyvatel musí přistavět škola a stavba musí být tichá, stavět se může maximálně o velké přestávce, dopředu musí mít všichni plánky, jak se zachovat, když se vedle staví apod. Nebylo by rovnou dobré, kdyby ta přestavba přiletěla z vesmíru a pokud možno ze dne na den? To aby nedejbože nevyrušila případné ptactvo nebo večerní zprávy. Dejme jí čas mezi pátou a šestou večerní, co říkáte?

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 12:35

veru, to máte sice pravdu, ale asi Vás nikdo nenutil sedět doma za stolem a soustředit se na výklad. Když to prostě nebylo ono, tak se dalo někam odjet. Diskuse je občas vtipná, což je dobře :-), ale posuli jsme se k tomu, že jde o míru nežádoucích vlivů stavby a o to, že existují určitá běžná opatření, která stavbě zas tak nevadí a ty vlivy pomohou omezit na rozumnější míru. Podívejte na stavbu v Rusku a v Německu a posuďte, čemu jsme blíž :-) :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: veru (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 14:09

Pane Špetláku, to máte určitě pravdu, že mě mnoho let nikdo nenutil setrvávat doma a jít třeba někam do lesa, abych měla klid. Bydlím totiž na Vráži, kde jak jistě víte, se mnoho let staví..., tak jsem se mohla rovnou odstěhovat, viďte? Vy ale umíte dávat podnětné rady...!! ( viz.cit."Škola si měla dát podmínky, zadavatel si měl dát podmínky. Nijak by se tím stavba nezpomalila ani nezkomplikovala. Dodavatelé, kteří by nedodrželi podmínky - třeba termín - by byli z vř vyloučeni.") Nabízí se mi otázka, zda jste někdy stavěl nebo aspoň žil v nemovitosti, která se opravuje nebo nedej bože rekonstruuje. Možná, že také patříte mezi ty lidi, kteří si najdou dvě odpoledne na vyřízení hypo a za půl roku se nastěhují do novostavby a potom všude vykládají, jak se s tou "stavbou" nadřeli..Já jsem za svůj život dvakrát stavěla a třikrát přestavovala byt. A mohu Vám říci, že stavba je nepořádek, prach a hluk!!! Můžete si domlouvat, co chcete a s kým chcete. Tak to prostě je. A ještě jste rád, když dodavatel dodrží rozpočet, termín a kvalitu. A jestli víte o nějaké stavbě v Německu, kde se nehlučí a nepráší, tak to sem napište. Dám si práci a na ten zázrak se pojedu podívat. Takže ano, když někdo tvrdí, že se stavba nezpomalí a ani nezkomplikuje, když se jí dají velmi omezené možnosti, jak a kdy stavět, tak se hodně této diskusi nasmějeme....:-)

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 14:49

veru, neříkám nic jiného, že za a) s Vámi souhlasím v tom, že se na stavbách práší a hlučí a za b) že se to dá běžnými prostředky výrazně snížit. To přeci není nic konfliktního, nebo je :-)? Vám přijde špatně dát dodavateli podmínky, která je pak možno vymáhat - to je také úplně běžné. Jinak staveb jsem pár prošel... :-) Ale jsem rád, že se diskuse posunula k řešení stavby a opatření na ní.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 15:24

Veru, asi nechápete o co tady jde!!!!! Jde hlavně o děti. Sedí celý den ve třídě, kde jim na hlavu padá omítka, práší se tam, větrat se nemuže. Poslouchaj kravál a v tom všem se mají soustředit, vnímat a psát písemky???!!
Já bydlím taky na Vráži a hluku si užívám až až, ale tohle je něco jiného.

Re: Začátek školního roku
Autor: veru (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2015 15:50

Pane Špetláku, já netvrdím, že popíráte, že se na stavbách práší a hlučí!! Mě udivuje, že prohlašujete, že se dá "běžnými prostředky výrazně snížit prašnost a hlučnost na stavbě". Jaké jsou to ty běžné prostředky, které omezí prach a hluk kanga, vrtaček, jeřábů, distribuci stavebních hmot, přesun pracovníků a nevím čeho ještě? Tak nějak neznám na stavbě tichou a neprašnou práci a ani ty běžné prostředky, o kterých Vy bezpečně víte, že existují. A rovněž neznám dodavatele stavby, kterému zakážete pracovat v běžné pracovní době a on vám spolehlivě dodá stavbu v termínu a za stejné peníze, která se ani nezkomplikuje a ani nezpomalí (jak uvádíte!!). A ani třísměnný provoz, jak rovněž uvádíte výše, není možný! Při noční stavbě by Vás sousedé přetrhli. To mi teda věřte! I když jich tam moc není, tak by si to určitě nenechali líbit!! Tady se to prostě hemží zaručenými radami a kritiky a děti erudovaně ze školy hlásí, kde se zaprášilo a kdy zahlučelo... Zkrátka všichni kromě stavební firmy a stavebního odboru města přesně vědí, jak se to má dělat!! Ještě, že nejsem ani dodavatel a ani investor... takže mi zbývá jen ten smích!

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2122232425262728293031...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 26 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.