cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2627282930313233343536...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 31 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 08:39

JS, díky za vysvětlení. K té výzvě: z diskuse to vyznělo tak, že se s tím "nedá nic dělat" nebo, že když se někdo ozve tak "má pak problémy" - s tímto postojem jsem se neztotožnil. Moji výzvu bych nepřeceňoval - ani nebyl míněna tak, že bych to měl jako vyřešit, jen trochu přispět 
Jinak s obsahem vašeho příspěvku velmi souhlasím - budu se opakovat, ale také mi vadí, že atmosféra ve městě (v určitých věcech) má znaky určité rozdělenosti. Kritik = nepřítel - tak to platí v SSSR. Na západě je naopak "soutěž" názorů a přístupů vítaná.

Petře Kubíne,
nechci tady řešit motivy (více) kolegů ze zastupitelstva, zejména proto, že nejsem schopen je spolehlivě identifikovat. Jsou pro mě irelevantní anebo alespoň jim nedávám takovou váhu ve veřejné diskusi - moje domněnky jsou určitým návodem pro mě, ale i když (v určitých ohledech) si jsem vcelku "jistý", sám je neberu příliš vážně. Jde to, co se opravdu děje a jaké to má dopady do společnosti. A to nejvíc ovlivní sami obyvatelé města tím, že budou dávat jasné signály. Zjednodušeně a zobecněně řečeno: úkolem politika ve vyspělé západní společnosti je zdatně moderovat veřejnou diskusi a její výstupy prosadit s ohledem na jednotlivce (k tomu je mandát, ne k tomu, aby prosazoval jen svoje „vize“). Takže i kdybych připustil, že zastupitel se chce (jen) prosadit není to problém, je to naopak správně a je na lidech, aby ho správně navedli. Pan Strejček ve věci školy postupuje velmi dobře a je vlastně jediným hlasem v zastupitelstvu, který dobře moderuje diskusi ze strany kritiků.
Co se týká sebereflexe, tak je empiricky prokázáno opravdovými kapacitami a autoritami na poli psychologie, že člověk je jí schopen ve velmi omezené míře a jediným spolehlivým zdrojem je právě jeho okolí :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (04.06.2015 08:42)

Re: Začátek školního roku
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 08:43

Člověk aby se bál pustit své dítě v Černošicích do školy... buzny, frustráti, agresoři, neukojení, udavači, anonymové, remcalové, psychopati, lidé s trojitými černými brýlemi. Že by se zasloužilí členové strany, co výhodně získali majetek po emigrantech a zabavený nacisty či výhodné pozemky od výboru nudili v důchodu? Nepůjdete raději na Vysočinu objímat stromy? ☺
Žije v Černošicích vůbec někdo slušný? Podle této žumpy a zvracení diskutujích to tak nevypadá. Anebo jde 😨 o nějakou virovou nákazu od schvalovatelů ůzemního plánu a jejich placených zvedačů rukou?
Jó pro prachy vždy tito lidé udělali cokoliv. Nevšiml jsem si, že by současné vedení někoho někde na internetu/v novinách/na veřejnosti uráželo či ostrakizovalo? Poslouchat diskutujících na Černošickém nádraží jak řeší školu a nostalgicky pějou ódy na bolševika je fakt děs běs.
Jděte si raději zaplavat do Berounky. To Vám ochladí limbický systém. Pohodový den přeje VS

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 08:46

Pan Kubín je asi stejný jako pan Drahota, když mu fandí.

Re: Začátek školního roku
Autor: nemo 1 (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 09:29

Jako hlavní problém vidím skutečnost, že není definováno, co jednotlivé nespokojené skupiny rodičů vlastně chtějí, jestli je něco spojuje. Kritika se ozývá ze všech stran, ale jednotlivé kritizující skupiny se soustřeďují na svůj problém se školou. Nespolupracují mezi sebou. Často o sobě ani nevědí. Pokud chcete něčeho dosáhnout (ať už změny ve stylu vedení školy nebo přímo odvolaní ředitelky) je nutné se spojit. Pouze systematickým tlakem všech nespokojených je možné dosáhnout cíle. Ale ten cíl musí být nejdříve definován a musí se pro jeho dosažení spojit co nejvíce lidí, prostě chce to koordinaci a aktivitu.
Ale k tomu zde není vůle, nejspíše ty problémy se školu nejsou až tak veliké, jak se zde líčí.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 10:41

Spojuje je nespokojenost¨se školou. Její zdroj může být různý, ale podstata je stejná. Ryba smrdí od hlavy. Není však věcí rodičů situaci analyzovat, vyhodnocovat ani navrhovat řešení. Mohou tak činit, ale není to nutné. Nutné je jim naslouchat a odpovědní mají převzít odpovědnost, což se ani jedno neděje.

Nikdo nemůže chtít po rodičích, kteří řeší dílčí potíže, aby stanovovali koncepční cíle pro školu a formulovali je a pak se na jakékoliv platformě sdružovali, aby je někdo začal brát vážně. To, že toho nejsou z nejrůznějších důvodů mocni, neznamená, že jejich starosti jsou nevýznamné.

Konečně přestaňte říkat jakou formou se rodiče mají bránit, co, kdy, kde a jak mají, či nemají říkat a poslouchejte obsah jejich sdělení!

Re: Začátek školního roku
Autor: Pro Viktora (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 12:31

Pan Viktor Slavíček na nás naleje srágory typu : jsme lidé obdivující staré pořádky, zmíní nacisty i pana prezidenta, přizná se že poslouchá na nádru cizí hovory, dá radu a nakonec popřeje hezký den. Zřejmě další z mnoha, který nepřipustí možnost jiného názoru na věc, či snad člověk bez životních zkušeností???
Celkem vyhraněný názor (když jste se na jaře 2015 přistěhoval) a již zde sypete moudra. Další chytrá náplava. Jsem rád že nejste můj soused.

Re: Začátek školního roku
Autor: starousedlik (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 13:38

Naprosto souhlasim. Po dobu komunismu jsme meli jako vetsina "cernosickych vilaru" doma nasazene najemniky (casto stbaky, ci komunisty). Mesto bylo naprosto zanedbane. Nasledovala doba obrody, kterou vystridala starostka delnickeho puvodu - radoby burzoazniho. Pak tunelari a dnes je na radnici PR agentura. Viktore verim, ze jste dobry clovek a myslite to dobre, pokud vydrzite i vy prozrite.

Re: Začátek školního roku
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 13:40

Ten rozčílený řev staršího pána plivajícího na všechny strany, který nenechal kolem stojící skupinku ani promluvit, se opravdu nedal přeslechnout... Není to na veřejném prostoru typu nádraží vhodné. Dle mluvy a obsahu sdělení druhým to byl jeden ze (snad bývalých?) zastupitelů a člen (bývalý?) rudé strany a jejích "bojových";-) jednotek. Měl perfektní přehled, kde co se kde drbne, včetně toho, že je pravidelným čtenářem cernosice.org Byla sranda poslouchat, jak se chlubí, že ví, kdo je skrytý za kterou přezdívkou zde na fóru a co je zač:-) No je třeba mít soucit s lidmi, kteří se za svůj život naplnili zlobou a končí utopeni ve vlastním neštěstí... a být k nim shovívaví. Příště si vezmu od Otíka sluchátka:-) Mnohem raději však budu do Prahy jezdit do práce na kole. Nežijte prosím anonymové domněnkami, žijte fakty a hodnoťte lidi podle skutků a ne podle toho, kdo co a na koho anonymně naplive na "fóru občanské společnosti" a na nádraží. S úctou a přáním dobrého dne VS
P.S. anebo jděte sázet nové stromy na lány na Vysočině. Jako duševní a tělesná očista práce v přírodě pomáhá a šlechtí;-) Přijdete na jiné myšlenky a nebudete již pak zbytečně emočně zvracet na Černošickém nádraží:-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 13:55

Proč mluvím o Vysočině? V Černošicích už veřejné prostory pro výsadbu stromů, veřejná arboreta, hřiště a komunitní život díky schvalovačům územního plánu došly. Někdy by mě zajímalo, kdo se na tak zmatlaném využití pozemků města podepsal a jak kdo kdy a pro co ze zastupitelů minulých i současných hlasoval. Není někde nějaký přehled? Ale to odbíhám od tématu... Tož raději jako náplava držím ústa a jdu bedlivě vnímat život v okolí:-) Snad mě tu někdo nepraští na ulici klackem, když jsem ta náplava...
Má smysl chodit na zastupitelstva?
Pěkný den rozumným lidem přeji VS

Re: Začátek školního roku
Autor: pro Viktora (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 13:57

Viktore, jen trouba se ptá před stěhováním do nové obce, jaká je vlastně úroveň školy ostatních na webu. Normální člověk posadí ženu a děti do auta, ukáže jim kde budou bydlet, kam a kudy budou děti chodit do školy, zajde s dětmi do té školy. Podívá se jak bude jeho žena jezdit do práce, kde je pošta, krám , zastávka, lékaři a tak podobně.
Sice tedy nechápu vazbu pan prezident a dění v Černošicích, ale dle vašeho sdělení zde, by i vám prospěla očista duše i těla. Netřeba na Vysočinu, můžete začít sbírat PET láhve u cyklostezky ať máte nerušenou cestu do práce.
Jo a máte v práci sprchu? Ať kolegové nezískají pocit že černošičáci nejen nepřemýšlí a ještě k tomu i smrdí.

Re: Začátek školního roku
Autor: pro Viktora (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 14:08

No vidíte Viktore. Nezamlouvá se vám v Č. a stejně jste si je vybral k životu i pro svou rodinu. Pozdě bycha honiti. Náplavy nebijeme, nespíme na stromech, nejíme rukama. NEKOUŠEME. Jen máme plné zuby chytráků, co mají patent na správné a špatné a určují nám pravidla dle svého měřítka.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 14:28

Viktore!

Dopustil jste se totiž toho, že jste si pod oním pánem z nádraží představil všechny diskutéry zde. Nemusíte to číst, ani zde přispívat, činíte-li tak, pak negeneralizujte.

Určitě se najdou lidé, kterým se současná situace hodí do krámu a budou nejmoudřejší na světě. Dokonce si na ní třeba budou chtít sami cosi přihřát. Změní to něco na tom, že ve škole je něco špatně a mělo by se to řešit? Budou kvůli jedněm chlubným plicím starosti těch konkrétních rodičů o to méně závažné? To Vám opravdu stačí tak málo, abyste přestal rozlišovat dikci a obsah řečeného?

Navíc od doby bolševismu už uteklo dost času a mezi ním a nynějším už se ušla nějaká cesta. Takže nespokojenost se současným nemusí být nutně touha po návratu k normalizaci. Možná, že ten pán to tak cítil, ale ujišťuji Vás, že rodiče kteří řeší špatnou organizaci chodu školy, odchody pedagogů, aroganci zástupce, sexismus a mnoho dalších potíží školy netouží po návratu normalizačních časů do kterých jste se narodil.

Touží moci bez obav a s důvěrou posílat děti v místě bydliště do školy a nemuset se těmito problémy zabývat. Žel nemohou.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 15:10

Pane Slavíčku, na zastupitelstvo se určitě někdy přijďte podívat. Doporučuji vybrat si, až bude na pořadu dne škola, dráha a nebo třeba přívoz. Možná toho pána z nádraží lépe pochopíte. Co se týče školy, ty výhrady nejsou výkřiky nějakých zpovykaných jedinců, ale rodičů dětí, které školu navštěvují. Občas je to pravda trochu emotivnější, ale v základu dokáží problémy racionálně popsat. A to bychom měli respektovat i kdybychom s nimi stokrát nesouhlasili už jenom proto, že anonymně na nikoho neplivou. Jsou podepsaní pod vším, o co se za poslední rok pokusili. A to chce kus odvahy v obci, kde to můžete slíznout ani navíte jak.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 15:26

jojo, je to hned :-) - jen doplním, že zvukové záznamy ze zastupitelstva dobře poslouží pro posouzení, zda má nebo nemá smysl chodit. Navíc tam bývá legrace, která se tak přelívá mezi barem a "pódiem" :-) Ta na záznamu zachycena není.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 21:23

Dobrý večer,

úvodem svého příspěvku chci uvést, že plně respektuji obavy i názory rodičů i žáků, kteří se cítí být poškozeni.

Nevěřím, že bych přesvědčil již přesvědčené, přesto si svým názorovým oponentům dovoluji předložit k zamyšlení 3 podněty.

Není to dlouho, na jednu z odcházejících paní učitelek zde veřejně zaútočil jeden z členů zastupitelstva ("ten, jehož jméno se nesmí na fóru vyslovit"), protože se mu nelíbilo, o čem paní učitelka s dětmi diskutovala. Určitě není od věci připomenout, že interpretace pana zastupitele se výrazně lišila od popisu děje, jak jej následně vylíčila paní učitelka. Ať již považujeme tehdejší předmět diskuse za vhodný, či nikoliv, nejsem toho názoru, že by si kdokoli směl nárokovat právo řediteli školy diktovat, jaké rozhodnutí má přijmout v pracovněprávních vztazích.

Druhý podnět nemám ověřen. Doslechl jsem se, že malá skupinka žáků s významným postavením v kolektivu se rozhodla, že způsobí paní učitelce potíže. Protože jejich tvrzení bylo bez jakéhokoli ověření vedením školy považováno za relevantní, svého cíle dosáhli. Zda paní učitelka setrvá i nadále ve škole si nejsem jist, nedivil bych se však, kdyby v takových podmínkách odmítla pracovat.

Podnět poslední: Byli byste ochotni jezdit autobusem s řidičem, o němž se tvrdí, že je alkoholik přinejmenším kvartální? Když mi bylo kolem 20 let, s kamarády jsme měli soutěž s pevně danými pravidly spočívající v tom, kdo vypije víc alkoholu. Myslím, že by se na internetu ještě daly dohledat výsledky. Přesto nejsem ani já, ani nikdo z mých přátel alkoholikem, všichni máme řidičské průkazy a pokud vím, nikdo z nás neměl vážnější autonehodu, ani neřídil pod vlivem alkoholu. Přesto by bylo možné dávné záznamy interpretovat velmi radikálně. Byla by taková interpretace správná?

Otevření Pandořiny skříňky plné útoků a nenávisti je nejen faktickým koncem jakýchkoli nadějí na zvýšení kvality výuky ve škole kdykoli v blízké budoucnosti, ale možná i potenciální hrozbou pro korektní soužití v naší obci, už tak dost zkoušené.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 21:38

Co tedy navrhujete?
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 22:07

Ano, rozumím a beru si to k srdci! Máte pravdu, prostě štvanice, jako štvanice, to není dobře.

Možná, že se mi podařilo překročit hranici, která překročena být neměla. Možná, že pandořina skříňka měla být uzavřena dokud nebudou věci prošetřeny. Možná, že pan učitel i kvůli mně přijde o práci a je to celé jinak. To vše je možné.

Výše říkám, že až do přečtení blogu si šlo myslet, že jde o nešťastnou reakci na dětskou provokaci. Čtu ho tedy znovu a znovu a snažím se přesvědčit, že by šel chápat jinak, než po prvním přečtení. Opravdu se snažím a možná, že závěr textu tomu trochu nahrává. Snažím se za tím vidět jen mladickou snahu zaujmout, nazvat věci bez skrupulí pravým jménem, být odvážně upřímný ale prostě to tam nevidím. Promiňte, nedaří se mi.

Dál si myslím, že takováhle vyjádření nejsou slučitelná s pedagogickou praxí. Text je z loňska, to už byl pan učitel po VŠ. Je vzdělaný, není hloupý, pro pána jána, tak mu přeci musí dojít, že jako učitel holt některé věci fakt nemůže. Takže nakrásně i kdyby všechny děti, které si na něj nyní stěžují, lhaly, i ten blog sám by musel rozpoutat debatu.

Přiznávám, nemusela být zde.

Re: Začátek školního roku
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 22:25

Wow! Tolik urážek a domněnek v pár příspěvcích "pro Viktora" se hned tak nevidí. Já Vás nijak nehodnotím, kladu otázky a potrefené husy sedly asi na lep?
Dráždění limbického systému nikomu neprospěje:-) Co dělat? Co třeba svolat veřejné zastupitelstvo k tématu školy? Opozice do toho! Dejte do kupy program, podklady, věcná fakta, materiály.
1) Kolik skutečných lidí podepsalo petici proti současnému vedení?
2) Jaké špatné skutky kdo učinil?
3) Povedlo se něco dobrého?
4) Umí ještě někdo odlišit skutečnost od drbů a pomluv? (na obou stranách?)
5) Jakým způsobem uráží stávající vedení města a školy rodiče, veřejnost? Kde?
6) Zástupce je arogantní, to je nepříjemné, ale jaké má výsledky a jak pracuje? Výkon? Je to zkušenost všech anebo pár lidí, co se s ním pustili do křížku. Arogance není příjemná nikomu, ale trestná také není. Uplatňuje aroganci k žákům? Zaměstnancům? Jak se to projevuje?
7) Asi ve škole skřípe management, netečou správné informace, ale proč?
8) Proč učitelé do svých pracovně právních sporů, ukřivděnosti, emocí aj. zatahují děti?
9) Myslíte si, že někteří "anonymové" dodržují pravidla diskuze na tomto fóru? Kdo ho moderuje a proč "editor" nezasáhne?
Přeji Černošicím, ať se u nás neztrácí pravda v nánosech nakydané špíny.
Položím zde hlavní otázku od kamarádky z Radotína:
Co vlastně tak strašného kdo a kdy provedl? Věcné sumarizace jsem se v této diskuzi nikdy nedočkal, tak udělám pokud č. 2:-)
Pěkný večer rozumu a slušnosti přeji VS

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 22:30

Co navrhuji? Spíše mohu v časové posloupnosti napsat, kde spatřuji zdroje problémů, s tím, že odpověď nemám promyšlenu a nutně nejspíš nebude úplná:

1) Vytvoření atmosféry, že učitelé se ze své práce musí odpovídat nejen řediteli školy, ale i přímo vedení našeho města.

2) Vytvoření atmosféry, že učitelé jsou nepřáteli, články o hysterických učitelkách a podobně.

3) Personální rozhodnutí při výběru nového vedení školy. Co se aktuálně diskutované věci týká, nejsem si jistý, kde jsem to četl nebo slyšel - snad to bylo loni při setkání s novou paní ředitelkou na Vráži - ale pokud se nemýlím, paní ředitelka k mému zděšení nekladla důraz na vzdělávání žáků, nýbrž na práci s pedagogy. Jestli snad rada města nepovažuje za problém odchod zkušených učitelů, nebo se z něj dokonce neskrývaně raduje, pak případ mladého pana učitele podle mého názoru ukazuje na zásadní selhání právě v tomto ohledu, který paní ředitelka deklarovala za svou silnou stránku a zásadní oblast její práce.

V čem spatřuji východisko? Politické strany zastoupené v radě města najdou dostatek síly uvědomit si, že řešení problémů může spočívat pouze ve změně ve vedení školy. Nevím, proč jsou radní přesvědčeni o tom, že by takový postup byl politickou chybou. Co se mne týká, za chybu a projev slabosti považuji odmítnout se podívat pravdě do očí. Ve vztahu k dětem to není jen chyba, je to nepřípustný hazard s jejich budoucností. Prostě je nutné, aby si lidé ve vedení města přestali hrát na politiky a začali pracovat ve prospěch všech obyvatel obce. Nemůžu si odpustit, abych svůj názor nedoložil příhodou, kterou mi vyprávěla jedna z členek školské rady, snad mi to odpustí. Jeden ze zástupců města ve školské radě, jinak nepochybně odborník na školství, jí v soukromém rozhovoru přiznal, že nedostatky jsou zjevné, nemůže je ale nikdy veřejně připustit. "Protože to je politika, víte?".

Za naprosto nepřijatelné a zbabělé bych pak považoval, pokud by se vedení školy nebo města pokusilo tvrdit, že problém se vyřeší jednou výpovědí nepohodlnému učiteli. Takový princip obětního beránka a předhození zástupné oběti davu odmítám.

Druhý, následný krok spatřuji v tom, že se všichni rodiče pokusíme zaujmout k "instituci" školy podobný přístup, jaký měli naši rodiče před řadou let. Tedy respekt k práci učitelů. Pokud zapíši dítě na kroužek flétny s tím, že učitel na flétnu hrát neumí, nic ho nenaučí a je hlupák, pak nevěřím tomu, že se dítě na flétnu hrát naučí.

Zbývá odpovědět na to, zda v takové změny věřím. Nevěřím. To nic nemění na úctě, kterou chovám ke všem, kteří se snaží buď o změny k lepšímu, nebo alespoň o pokud možno kvalitní vzdělání pro naše děti.

Re: Začátek školního roku
Autor: Pro Viktora (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 22:44

Viktore, nechte se zaměstnat ve škole( volných míst bude dost) a budete mít odpovědi na otázky do několika týdnů a zážitky na celý život.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:13

Pro Vše je možné:

Vůbec si nemyslím, že by děti lhaly, to je nedorozumění. Podobné výroky nejspíše padly a považuji je přinejmenším za zcela nevhodné. Otázkou pouze je, zda můžeme vůbec zpětně pochopit situaci, v níž byly vysloveny. Mám za to, že to spíše mohla být neuvážená reakce mladého člověka. Zkusme se zamyslet nad tím, proč se do takových situací mohl dostat a proč mu nikdo nedokázal pomoct je řešit. A může je vůbec někdo dokázat vyřešit v dnešní situaci ve škole?

Svůj podnět číslo 2 jsem myslel jinak. Chtěl jsem jenom poukázat na to, v jak zoufalém postavení se může ocitnout kterýkoli z učitelů, pokud je třeba jinak pochopeno jeho gesto nebo pokus třídu zaujmout vtipem.

Dobrou noc.

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:29

O.k. pojďme navrhovat řešení.

My navrhujeme- odvolání současné paní ředitelky Lisnerové z důvodů naprostého nezvládnutí vedení školy. Důkazem jsou pro nás hromadné odchody učitelů a dětí.
Pokud bude zapotřebí sepíšeme na toto přímou petici.

Trváme na novém, neovlivněném výběrovém řízení na post ředitele ZŠ.

Chápu, že p. Drahota může být použit jako "obětní beránek", ale snad nemůže existovat člověk, který by si mohl, po přečtení jeho blogu, myslet, že tento člověk by mohl pracovat nadále s dětmi.

L.Janášová,A.Pazderová,J.Valterová
a další rodiče a i učitelé bojující za fungující školu pro naše děti.

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:32

A ještě lépe, pojďme tyto návrhy psát rovnou na zastupitelstvo a všichni.
L.J.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:35

Nakydaná špína je zajisté věc, kterou budeme dlouho uklízet.
Od věci si snažím držet odstup, přesto se nemohu ubránit dojmu, že to je nějaké nelogické - když bych tedy připustil, že celá věc je jen nějaká pomsta nebo něco podobného, proč se zrovna mstí ti, kdo tím pak trpí. Přijde mi nelogické, aby nespokojení rodiče měli za motiv pro soustavné "útočení" na vedení školy jen pomstu a to motiv o tolik silnější než zájem o to, aby jejich děti byly v dobrém prostředí ve škole, aby jim prostě stálo za to děti určitým způsobem obětovat. Možné to je, ale nezdá se mi to moc pravděpodobné.
Kauzu pana učitele není nutné rozebírat po lidské rovině - tam se opět ničeho nedobereme a budeme prát cizí prádlo. Řešit ji má smysl jen věcně. Vedení školy by si mělo urychleně udělat ucelený obrázek situace kolem údajných (velmi) nevhodných poznámek na adresu žáků, s jeho výsledky korektně seznámit ty, které to zajímá, a podle jeho výsledků se rozhodnout jak situaci vyřešit.
Ano, toto fórum je žumpa, a myslím, že funkční :-)
Jinak nám by tedy stačila průměrná, normální "maloměstská" škola, která by byla základním místem pro vytváření zdejší komunity - tuto funkci doufám naplňuje i teď. Jak se říká: největším nepřítelem velmi dobrého je „nejlepší“. 

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:38

Teda mám toho vážně dost!!! Ředitelku IHNED VEN a starosta by jí měl následovat!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:40

Toto fórum je skalpel. Skalpel, který řeže do hnisajících vředů. Když se do abscesu řízne, vyvalí se to ven. Může skalpel za hnis uvnitř? Může za to, že to vyjde ven. Ale taky za to, že to má šanci vyčistit se a začít se hojit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2015 23:40

Krucinál, chápe tady někdo, že se jedná o naše děti????

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2015 00:36

Tak se nám ty blogy pana učitele nějak smazaly [drahota.blog.respekt.ihned.cz]. Ještě že máme tiskárny :-)
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (05.06.2015 00:37)

Re: Začátek školního roku
Autor: nemo 1 (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2015 08:36

Jdu lesem, sednu na paseku, vydržím na ní až do večera, protože za celou dobu mě obtěžovali 2-3 komáři, které jsem lehce zahnal.
Jdu lesem, sednu na paseku, do 5ti minut utíkám z paseky i lesa, sneslo se na mě hejno komárů, kterému nejsem schopen čelit.
Je třeba vyzvat nespokojené rodiče pomocí sociálních sítí, ale i vylepením plakátů k akci (srazu), kde jasně a hromadně vyjádří nespokojenost s chodem školy. Výstupem akce by mělo být prohlášení, ve které rodiče vyzvou kompetentní osoby ke konkrétní nápravě stavu školy. Blíží se prázdniny, v létě nebude dostatek lidí k takové akci a po prázdninách se opět vše vrátí k současnému cirkusu.
Dalším krokem může být založení občanského sdružení, iniciativy, atd. která bude požadovat nápravu stavu školy. Tato iniciativa může vyvolat jednání z očí do očí s ředitelkou, vedením města, snažit se o medializaci problému, atd. Možností je mnoho, jen se sjednotit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Návrh (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2015 08:36

1. Pokud skutečně došlo k nějakému sexuálnímu obtěžování mladistvých (i když např. jen k slovním narážkám) je potřebné se obrátit na PČR. Volat po vyhazovu bez řádného přešetření celé záležitosti je směšné a laciné.

2. Připravit petici za změnu vedení školy, abychom věděli zda je to názor většiny nebo jen pár křiklounů na tomto fóru. Poslední takováto akce skončila fiaskem, petici podepsalo cca. 70 lidí. To přece nelze brát jako reprezentativní názor.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2627282930313233343536...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 31 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.