cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3132333435363738394041...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 36 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: r (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 17:03

Ředitelka se předvedla sama nepříjemným projevem a nepokorou vůči rodičům a učitelům. Vse bylo na Vráži řečeno. Nezazněla tam snad jediná pozitivní zkušenost s p. ředitelkou.Kde byli její zastánci?

Re: Začátek školního roku
Autor: s (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 19:35

Co vše konkrétního bylo na Vráži na interně řečeno?

Re: Začátek školního roku
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 20:08

Nahrávala se beseda na Vráži? Pokud ano, vložte sem odkaz. Děkuji.
Ať mají i nezúčastnění jasno.

Re: Začátek školního roku
Autor: l (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 20:13

Vyborny napad.Radnice bude mit určite záznam.

Re: Začátek školního roku
Autor: adam (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 20:44

Lidi,
začněte konečně používat hlavu a přestaňte vymýšlet ty neuvěřitelné lživé historky.
Fantazii máte opravdu hodně, hodně velikou.

Nechte prosím paní ředitelku v klidu pracovat a neházejte jí klacky(klády) pod nohy.
Ona si to opravdu nezaslouží, ale pod tímto tlakem se pracuje velice těžko.

Re: Začátek školního roku
Autor: Slečna XY (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 21:06

Jediné co mohu na tuto diskuzi říci je: kam se vytratila lidskost? Většina lidí se tu osočuje. Samozřejmě čest výjimkám... V ten okamžik je jedno kdo je v právu, ale podle mne, pokud někdo začne své názory říkat hanlivým, urážlivým či jiným nevhodným způsobem, ztrácí jeho možná objektivní kritika na váze. Ale pravdou zase je, že diplomacie je v podání některých vlastně způsob jak někoho poslat do houroucích pekel tak aby se tam vlastně ještě těšil. Proto bych jen chtěla říci, že velmi záleží na formě a ta se zdá se bohužel v našem případě jaksi deformuje...

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 21:06

A ona pracuje? Dnes měla údajně dovolenou. To si ředitelé běžně berou, když maj inspekci....

Re: Začátek školního roku
Autor: ll (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 21:11

Máte pravdu, záleží jakou formou se zde píšete. Velmi smekám před Vše je možné.Vždy psáno bez urážek a s noblesou.Hned se pozná člověk na úrovni.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 21:25

začíná mi to připomínat situaci SŽDC-ČD. Cokoli jeden udělá nebo neudělá je blbě, pak to, co je opravdu blbě, zůstane skryto - původ lze nalézt v ROZDĚLENÍ, ale je pravda, že to není zas tak unikátní systém a asi to není dobrý příměr pro školu…

Doufám, že (alespoň před prázdninami) nedojdeme do stavu, kdy zde budou nehezké příspěvky předstírající příslušnost k té či oné straně za účelem pokažení dojmu ze strany ke které se pisatel „hlásí“), i když nevím, jestli je ještě co kazit…

Re: Začátek školního roku
Autor: Slečna XY (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2015 21:36

Nemyslím si, že je dobré dělit se na dvě strany. Chápu, že to nejde někdy jinak. Ale rozpolcení a rozpad jen těžko vede k smíru,či kompromisům.
S panem Špetlákem souhlasím. Myslím si, že by se v takovémto případě měly strany snažit nahlížet na problém z více úhlů pohledu. Zdá se mi, že zde však jedna ze stran pokulhává a mele si stále tu svou. Obviňováním se nic nevyřeší a pocitem, že jsem něco víc a mohu to dát najevo také ne...

Re: Začátek školního roku
Autor: Alexandros Charalambidis (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 06:10

Vážení,

rozhodl jsem se na tuto platformu vstoupit poprvé, ale také naposledy jako přispěvatel, neboť na platformě, na níž se objevuje řada polopravd a lží nechci již více publikovat. Proto tento příspěvek bude od mé osoby, jak jsem již uvedl, první i poslední.

Nehodlám komentovat předešlé příspěvky, důrazně se však musím ohradit proti tvrzení, že jsem byl odtřelen někým s požehnáním někoho. Ať jsou či nejsou mé vztahy k panu starostovi či paní ředitelce takové či onaké, rozhodnutí rezignovat na post zástupce bylo a je pouze mojí volbou, neboť si dovoluji tvrdit, že o svém profesním životě jsem si vždy rozhodoval sám na základě možností a nabídek. Děkuji touto cestou všem, kteří mi důvěřovali a kteří mi dokázali při mé práci pomáhat, byť jsem člověk omylný a v hektickém a mnohdy nepřejícím prostředí jsem se mohl dopustit chyb.

Zároveň však nehodlám nečinně přihlížet, pokud o mé osobě budou dále šířeny nepravdy a lži. Pak toto budu brát jako útok na mou osobu - šíření pomluv a svým způsobem i kyberšikanou (pro nepoučené např. odkaz: [www.bezpecne-online.cz]). Dle toho se také zařídím.


Alexandros Charalambidis

Re: Začátek školního roku
Autor: Osobní zkušenost (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 12:29

Díky upozornění od kamarádky a shlédnutí pátečních VIP zpráv na Primě jsem se dostala až na toto "fórum fórů" jak psal někdo výše. Po přečtení několika desítek příspěvků jsem nestíhala zírat, jaké jedy jsou schopní lidé veřejně a anonymně šířit. Mě to teda jako fóry moc vkusné nepřijde.

Jako maminka dvou dětí (1. a také 2. stupeň) vnímám velmi citlivě špatnou atmosféru ve škole a neustálé ataky agresivních rodičů na učitele, které jsou často přenášeny na děti a někdy jsou děti zneužívány jako poslíčci špatných a z prstu a domněnek vycucaných zpráv a pro manipulaci.

Osobně jsem s místní školou a konkrétně paní ředitelkou udělala dobrou zkušenost. Řešila jsem mírný náběh kolektivu třídy na šikanu. Přístup paní ředitelky byl věcný, aktivně pomohla, zastoupila aktivně školní psycholožku, zafungovala jako dobrý mediátor mých emočně napjatých vztahů s paní třídní učitelkou a to věcně, vyváženě a se snahou najít aktivní řešení. Rozhodně nebyla arogantní či nepokorná! Prostě věcná a slušná. Obratem druhý den aktivitu převzala paní třídní učitelka a já nestíhala zírat!!! --- co lze najednou ve skupině dětí otevřeně vykomunikovat a jak děti schopné sebereflexe pod vedením dobré duše:-) Bez dodání kuráže učitelce a zklidnění šťouchání a domněnek by se to nepodařilo.

Věřím, že i "rebelující" učitelé pochopí, že bez změny místní bývalé skvělé normalizační základky na školu pro 21. století a neustálého vzdělávání kantorů to nepůjde. Život přináší prostě změny a jako lidé jen děláme chyby, poučme se z nich a zkusme všichni hledět vpřed a nebabrat se v minulosti. Moudří a úspěšní vědí, že je podstatné vymýšlet pozitivně co dál.

Dětem i nám všem to prospěje. Děkuji všem lidičkám, že se nebudou bát rozzuřeného anonymního davu a soustředí se na tvorbu pozitivního prostředí pro vzdělávání dětí. V každém z nás je něco dobrého, i slabého, tak pojďme využít své silné stránky a soustřeďme se místo žvanění na internetu na skutečné činy hodné vzdělaného, odpovědného a slušného dospěláka.

Pěkný den přeji O.Z.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 13:09

Milá Osobní Zkušenosti!

Absolutně Vám věřím, že jste mohla mít dobrou zkušenost a je jistě dobře, že ji zveřejníte. Zvláštní je jen potřeba hovořit z anonymity (budiž Vám přána, mám pro ni také velké pochopení) o anonymním davu. Mnozí kritici se nebáli se podepsat.Na Vráži také nebyl anonymní dav.Kritici nejsou dav, mají vlastní názory, vlastní zkušenosti a vlastní způsob prezentace. Někteří z kritiků nepíší ani na toto fórum, ani nemají nic společného s VIP zprávami, dokonce nejsou ani pisateli stížností a přesto přišli na setkání s paní ředitelkou loni a letos s panem starostou.Ano některé skupinky se různě překrývají a díky tomu někdy i vzájemně vědí o počínání té druhé skupiny. Každý z jednotlivců těchto skupin však sám zvažuje, do jaké "akce" se zapojí, či ne, což je v přímém rozporu s davovým chováním. Proč takové množství lidí, vyzývajících k rozumu a pochopení nebere vážně a s důvěrou jejich připomínky? No protože, ať se Vám to líbí, nebo ne, je tu skupinka lidí, kterým se moc hodí toto zjednodušení na zlé zákeřné kritiky.

Re: Začátek školního roku
Autor: pozorovatel (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 13:14

Paní O.Z.

je pěkné, že jste se zastala paní ředitelky a jejího postupu při řešení šikany. Tak by mělo řešení šarvátek vypadat.
Učitel je jen člověk a potřebuje při své náročné práci podporu a zastání ze strany vedení. Tohle potřebuje každý učitel. Děti dokáží přesně rozlišit, ke kterému učiteli si mohou něco dovolit a ke kterému nikoli. A podpora ze strany vedení školy v tom hraje velmi velkou roli. Děti dokážou vypozorovat a vyhodnotit, který učitel tu podporu má a který ne, a podle toho se pak chovají.

A v tom je asi zakopaný pes. V tom, co jste sama naznačila. V tom rozlišování "staré normalizační učitelky" a "my noví, lepší". Nezlobte se, ale při vší Vaší vcelku pozitivní snaze se Vám podařilo urazit stovky učitelů a učitelek, kteří věnovali kus nebo celý život vzdělávání na této škole, včetně bývalého pana ředitele, který byl, Jak to tak pozoruji při čtení této diskuse, se všemi svými "mouchami" PAN ŘEDITEL S VELKÝM Ř.

To, co Vy popisujete, to řešil denně, k tomu rovněž neustálé kontroly ze strany ČŠI, školních rad, vedení obce, finančních orgánů atd. atd. To je v popisu práce ředitele školy. Rovněž řešil i emocionální ataky ze stran rodičů, a dokázal je korigovat a hasit hned v zárodku.

Tahle kauza okolo školy byla nešťastná hned od začátku, tj. od února loňského roku. Hledat konkrétního viníka je nesmysl. Jediné, co by to do budoucna pomohlo, je nadhled, zklidnění na všech frontách a jak napsal někdo výše, pokus o zhodnocení celé situace z různých úhlů pohledu. Bez hysterie, hořkosti, pocitu ublížení, hledání viníků, ....., bez neustálého rozlišování MY a ONI, MY - NOVÍ, LEPŠÍ, MODERNĚJŠÍ A VY - STAŘÍ, ODEPSANÍ.

V tak složitém organismu, jakou je škola, je zapotřebí jak těch nových, aktivních, hledajících nové postupy, tak těch zkušených, kteří už ledacos zažili a znají různá úskalí výchovného procesu. K tomu, aby to fungovalo, je potřeba vzájemného pochopení, tolerance, porozumění a vědomí si toho, že jsou všichni na jedné lodi, a že pokud se někdo hodí přes palubu, může se to v kritických okamžicích vymstít....

Školu v Černošicích ovládl STRACH, a to je zlý rádce!

PS. Pro špiony a šťouraly - nejsem bývalý ředitel a nemám se školou dnes již vůbec nic do činění. Jen se nestačím divit nad touhle diskusí, která sklouzla do nižších pater komunikace. :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Osobní zkušenost (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 14:46

Milá Vše je možné, :-)

zažila jsem opakovaně, že agresivní "takylidi" (dík výše za inspiraci k tomuto spojení) napojení na akcičky minulého vedení města nechaly na veřejné akci pro děti vypuknout naplno svou zlobu a fyzickou sílu přímo před zraky dětí. I tito lidé se zde na cernosice.org zapojují aktivně do diskuzí. Stalking a vyhrožování dětmi má bohužel v Černošicích za sebou také mnoho zářezů a smutných příběhů.(měla jsem původně na jazyku slovo "tradici") Někteří rodiče žáků si osobně zažili, co to je, mít trvalou ochranku pro děti. Nic příjemného. Proto volím anonymitu. Strach je zlý rádce a mnoha lidem zastřel mysl, nejen v tom má pan Pozorovatel pravdu.

Omlouvám se za ten až možná moc vyhrocený pojem "normalizační" základky pod vlivem čtení příspěvků výše, ale nejen na mě ta škola léta zpět takto působí, jak fyzickým prostředím a zápachem, tak mezilidskou léta nedýchatelnou atmosférou. Výjimkou bývala nová budova družiny. Zápach, hašteření, nervní "účy", servilnost k místním "celebritám", agresivita k žákům z pozici moci a pomluvy přetrvaly (ve vícero případech, nepaušalizuji). Škola by potřebovala více moudrých chlapů, ale kde je brát že?:-)

Pana Mouchu nehodnotím, kromě pár vět k zahájení školního roku s ním nemám žádnou osobní zkušenost, ale to že škola jako celek ustrnula na místě a připomíná školu z 70. let minulého století je fakt. Rozhodně jsem nemínila nikoho urazit, neberte si to prosím osobně a nebuďte tolik vztahovační. Pokud si učitelé neuvědomí realitu a nebudou otevřeni naslouchání reálné zpětné vazby a jen se poplácávat "holčičím způsobem" po ramenou, neposunou se dál. Třeba by byl zajímavý námět rozšířit na stránkách školy informace z historie a vidět její stav v těch 70/80tých letech:-) Ať máme aspoň z fotek srovnání. Ať mi místní starousedlíci, učitelé a pan Moucha neříkají, že nemají něco v archivu!

Mrzí mne, že jsem nebyla osobně na setkání na Vráži, ale můj šéf pro dřívější odchod z práce neměl pochopení:-) Třeba o tom někdo "Nezávislý" či "Pozorovatel" anebo paní "Vše je možné" napíšou článek?

Věřím, že stavebničení škole pomůže, ale mezilidské vztahy se budou narovnávat dlouho. Pojďme se někde setkat, zahoďme vášně, mezilidské atavismy a pojďme aktivně vymyslet co dál. Činy ne slova se počítají, či jak to někdo moudrý někde lépe než já napsal. Nechápu, proč již někdo nezaložil nějaké SRPŠ:-) :-) :-)

Pojďme tedy zde otevřít "jednoduché" téma k diskuzi ve zvláštním vláknu:
"Jaká by měla být ZŠ v Černošicích?" - co je vlastně jejím posláním a cílem?

Vzájemný RESPEKT prosím, jsme každý v něčem dobrý, unikátní:-)... tak to pojďme dát dohromady:-)

Přeji všem pěkný den čarodějka ze země O.Z. :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: pozorovatel (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 14:59

Milá paní čarodějko,
dnes se koná zasedání zastupitelstva v Kinoklubu, tam jistě zazní i téma "škola".
Článek psát nehodlám, dál to rozebírat také ne. Nebylo by to na článek, ale na román.

A tím je vlastně tato diskuse s poněkud hořkou příchutí.

Re: Začátek školního roku
Autor: Osobní zkušenost (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 15:11

Milý pane Pozorovateli,

k románu to má hodně daleko, spíš to připomíná... Myslím, že u učitelky češtiny by nedostal ani dostatečné hodnocení.

Bude na zastupitelstvu bezpečno? Není třeba mít strach?

Srdečně a s úsměvem O.Z.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 18:34

Vážený pane Charalambidisi,

chápu Vaše rozhořčení, ale neměl byste se zlobit na zdejší diskutující, pokud nabyli dojmu, že "jste byl odstřelen někým s požehnáním někoho", jak jste uvedl ve Vašem příspěvku. Na pátečním setkání pana starosty s obyvateli města totiž pan starosta zdůraznil, že město se snaží situaci ve škole řešit, do chodu školy zasahuje desetkrát více než v minulosti a své tvrzení doložil tím, že např. opakovaně doporučovali paní ředitelce, aby nahradila pana zástupce Charalambidise, na kterého si někteří rodiče opakovaně stěžovali, někým jiným. Pan starosta uzavřel, že jejich doporučení nebyla dříve vyslyšena, až nyní dochází na postu zástupce paní ředitelky ke změně. Pokud tedy někdo slova pana starosty interpretuje Vámi uvedeným způsobem, těžko se mu lze divit.

Každopádně je dobře, že jste zde osvětlil důvod Vaší rezignace, neboť to zabrání nedůvodným spekulacím. U nás v práci se například před pár lety spekulovalo o tom, že naprosto nekompetentní ředitel bude ze svého místa pro neschopnost každým dnem odvolán. Pak pan ředitel obešel všechny kanceláře a vysvětlil nám, že se musí svého místa vzdát, protože jeho dcera bude mít za 3 měsíce svatbu a musí jí pomoci s přípravami. Je tedy dobře, že ani ve Vašem případě tak nejsou pochybnosti. Jen to vrhá poněkud divné světlo na důvěryhodnost pana starosty, ale to se Vás vlastně netýká.

Pokud považujete i můj příspěvek za projev kyberšikany a chtěl byste znát mé jméno, napište sem a přijdu se Vám představit, protože se dosud neznáme. Při té příležitosti Vás prosím o objasnění jedné věci, kterou nechápu. Váš příspěvek nasvědčuje tomu, co si myslí snad skoro všichni v našem městě, tedy že prostředí ve škole je stresující, konfliktní a nepříjemné. Nechápu proto, proč na webu školy v záložce O nás - volná místa, kde hledáte učitele angličtiny a matematiky, nabízíte mimo jiné "příjemné prostředí, práci v tvůrčím kolektivu a možnost další seberalizace". Tím příjemným prostředím se obvykle míní a předpokládám, že i Vy to máte na mysli, atmosféru na pracovišti. Pokládám to ve vztahu k zájemcům o práci za poněkud nekorektní tvrzení a myslím, že byste je měli odstranit.

Za to dobré, co jste děti naučil, Vám děkuji.

Re: Začátek školního roku
Autor: Starosta píše na FB města (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 18:58

Dnes jsem byl požádán o vyjádření k některým věcem. Stížnost, kvůli které ve škole tráví několik inspektorů celý tento týden, prý má těžko uvěřitelných 90 stran o všem možném, a tak už jen časová náročnost jejího důkladného projednání je pěkná rána, nota bene na závěr roku. Ale právě o to asi autorům šlo.

Re: Začátek školního roku
Autor: Dokola (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 19:05

Nejhorší je, že to mohou dělat neustále dokola. Jeden člověk (když má čas a dá si práci) může naprosto paralyzovat jakoukoliv školu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Proč to dělají? (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 19:47

90 stran problémů nemohl za jeden rok stihnout nagenerovat ani ďábel😆 To vypadá, že poslední dekádu řídili školu samí svatí😊 a ve škole učil v minulosti údernický tým a plnil plán na 666%! Anebo začalo pracovat andragogické komando sociálního odboru, které je plné nostalgických vzpomínek na minulost😊?
Promiňte mi prosím tu ironii, ale tohle už přestává být sranda. Mohla by středočeská školní inspekce publikovat co nejdříve jak podnět tak svá zjištění? Nebo je podnět opět anonymně tajný?

Re: Začátek školního roku
Autor: z (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 23:12

Milá osobní zkušenosti, v čem jste vy dobrá a co můžete místní ZŠ nabídnout, prosím konkretně? Jaké máte návrhy a nápady? Můj nápad je, oslovit učitele kteří odešli, aby se vrátili a kteří jsou na odchodu, aby stáhli výpovědi. Chtělo by to jim poděkovat za dlouholetou práci, vyjádřit jim podporu a přiznat si, že je zde potřebujeme.

Re: Začátek školního roku
Autor: u (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2015 23:24

Nevíte náhodou někdo, zda začne výuka 1. září, nebo se bude začínat později?

Re: Začátek školního roku
Autor: zz (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 08:08

Jen některé učitele, jen některé... to bych rád zdůraznil. Po některých učitelkách se mi opravdu nestýská, již dlouho před vypuknutím této "krize" jsem měl s některými tu čest být v kontaktu jako rodič a byl jsem upřímně zděšen. Není třeba jmenovat a hanět. Ale prosit všechny o návrat? To opravdu neeeeee.

Re: Začátek školního roku
Autor: a kteri ucitele odchazi? (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 08:10

Kdopak to ví? Odbory?

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 08:20

Zavolejte paní ředitelce a zeptejte se.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 10:22

Zamyslete se hlavně nad tím jestli touto nenavistí neškodíte hlavně našim dětem. Všichni se tady rozepisujete o tom co by se mělo udělat a kdo a jak udělal co špatně. A CO STE PRO TUHLE ŠKOLU UDĚLALI VY?

Re: Začátek školního roku
Autor: Sousedé (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 14:19

Kdo a co dělá?
Tak například paní Jana Valterová a Alexandra Pazderová zajišťují propagaci černošické školy v televizi a to vše zdarma bez nároku na honorář a ve svém volném čase! Pěkně děkujeme a přejeme prima naladěný den a pozitivní mysl😉
Sousedé

Re: Začátek školního roku
Autor: PRškoly (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 14:30

Dámy prostě sedly na lep paní, která využije každou příležitost se zviditelnit. Drama jak v Národním, děs v očích, TV Prima a celičký štáb okamžitě pohotovost.Škola je zástupný problém, hlavně že se točí. Já myslím že dámy to již také vědí.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karel Kopač (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2015 14:32

Dobrý den,
víte někdo něco o tom,že by pí.ředitelka měla končit a jít jinam?
Jak někdo psal že 16.6.měla dovolenou,tak údajně byla na konkurzu v hlavním městě!

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3132333435363738394041...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 36 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.