cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2829303132333435363738...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 33 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: pozorovatel (IP zapsáno)
Datum: 08.06.2015 13:22

oprava textu "...psal před rokem..."

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 08.06.2015 13:27

Přesně tak! To samé jsem se také pokoušel sdělit. Někde bychom měli být umírněnější, uvážlivější a přesto důslední a jinde naopak ráznější. Když se do toho "připlete" jedinec, je VŽDY správné volit ten první přístup.

Re: Začátek školního roku
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 08.06.2015 18:45

Pro mě je nepochopitelné, že škola problémy neřešila ihned po jejich vzniku, když měla informace od rodičů i žáků.
Jedná se o manažerské selhání paní ředitelky a za vzniklou situaci nese plnou odpovědnost. Jak může paní ředitelka vyučovat na univerzitě školní management, když sama neovládá vyřešit učebnicový příklad problému, se kterým se každý ředitel může v praxi setkat a jeho možnosti řešení se vysvětlují na každé kvalitní lekci managementu pro ředitele škol. Bohužel to není první manažerské selhání, velmi nekvalitní personální řízení přesvědčilo téměř polovinu učitelského sboru, že bude nejlepší školu opustit a chaotická organizace ve škole se podepsala na kázni dětí i kvalitě výuky. Jediný návrh na zlepšení je uvědomit si, že změna je život a nečekat na zázrak.

Re: Začátek školního roku
Datum: 08.06.2015 22:58

Tolik skvělých pedagogů pracovalo ve škole, mělo úžasné výsledky, stabilní tým, spokojené žáky, nadšené rodiče a ve škole vládla čistota a repektující spolupráce celého sboru. Pořádala se kupa akcí a vyhrávalo se. Po večerech a odpolednách si učitelé přivydělali doučováním toho, co nenaučili ve škole. Nikdo neventiloval své emoce přes děti a nezneužival je ve sporech a rodiče aktivně spolupracovali se školou, všichni se aktivně věnovali výchově v rodinách a vzdělávání odpovědných mladých lidí. Prostě dekády vládla ve škole pohoda a klid. Nikdo nedělal žádné změny a novoty, autoevaluace dopadla krásně. Po učitelích a rodičích nikdo nic moc nechtěl a natož se měnit a pracovat na sobě a vzdělávat se. ANO, prostě paráda. A pak se loni na jaře celý ten krásný nalakovaný domeček rozpadl - kvůli jednomu konkursu. Učitelé profesionálně pilně učili a (nem)učili a založili odbory ještě za minulého vedení školy. Mnozí odešli a stále se bojí věcně a fakticky a bez anonymity promluvit. Proč? Kde jsou odborářky? Kdepak a kdo jsou? Nebo je to nějaká tajná pseudozednářská organizace? Proč nehájí aktivně a veřejně práva týraných zaměstnanců? Kde spí rytíři, kteří zajistí dobrý konec této pohádky? Proč již dávno žáci a rodiče nevyšli do ulic? (Naštěstí nejsou kolem školy dlažební kostky. Ufff...) Kde jsou fakta namísto doměnek? V této atmosféře do Černošic nikdo schopný a slušný učit nepůjde. BRAVO diskutéři a petičníci! 👌 Prima výsledek.
Co s rozlitým mlékem milé hlavy rozumné?
S úctou mlčící většina, co s hrůzou čeká jak to dopadne. Kdy bude pohádky konec? Nebo to je bajka anebo námět na ...

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 06:18

Jediný kdo to může změnit je paní ředitelka. Ptejte se ji! Momentálně si s paní zástupkyní hrají s dětmi ve škole v přírodě. Nebo že by team building?

To nevadí, že se předčasně zavírají známky, končí rok, nejsou učitelé, jsou trestní oznámení, odcházej žáci, protože za to všechno můžou lidi, kteří ve škole už půl roku až rok nejsou!

To je přece běžné, že u firmy s 60 zaměstnanci a více než 800 klienty, která je navíc veřejnou službou, odjede hlavní magement.....

Re: Začátek školního roku
Autor: k tématu (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 09:49


Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 10:18

Pěkně a výstižně napsané.

Re: Začátek školního roku
Autor: pozorovatel (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 10:33

Jestli je realita ve škole taková,jak se to jeví tady v té diskusi, tak už přestává veškerá sranda. Jediné, co pomůže, je konstruktivní a promyšlený přístup všech zúčastněných stran. Bez emocí, hysterie a hledání viníků (zvláště mezi distutujícími a "petičníky", což je přinejmenším groteskní úvaha).
Jestli má nový školní rok být zahájen v pohodě, je třeba vzít rozum do hrsti.

Otázky:

1. Je paní ředitelka ochotna připustit jisté chyby v řízení a pokusit se o "nápravu"?

2. Je zaměstnavatel paní ředitelky schopen provést kontrolní činnost a projednat s paní ředitelkou další kroky k tomu, aby chod školy byl bezproblémový?

3. Jaký je časový nárok pro případné nové výběrové řízení v případě, že vedení školy nebude schopno sebereflexe?

atd. atd...

Re: Začátek školního roku
Autor: observer (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 12:29

4. Jaká je šance na zlepšení v případě, že vedení obce nebude schopno sebereflexe?

Re: Začátek školního roku
Autor: xyz (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 12:41

Jste někdo informován o novém zákoně, který má prý platit od 1.června? Šíří se zvěsti, že podle tohoto zákona je možné ředitelku odvolat pouze za trestný čin.
Jinak je po dobu 6ti let neodvolatelná. Musela by odejít na vlastní žádost. Snad je to jen dezinformace.

Re: Začátek školního roku
Autor: Sybil (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 12:52

Dle posledních zpráv se do křesla ředitele školy posadi sám Velký Filip. Záda mu bude krýt pan jogurt a pobočníkem bude ten , jenž své dceři zakazuje účast v hodinách nepohodlné paní učitelky. Jakmile bude dílo zkázy dokončeno, odejdou konat do politiky...

Re: Začátek školního roku
Autor: zákon o ped. prac. (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 12:58


Re: Začátek školního roku
Autor: školský zákon (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 13:11


Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 13:36

Nebojte, ona odejde sama. Jen co bude mít jinou sesličku, pokud možno na ministerstvu, tam ještě nebyla. Flíček na ČŠI taky úplně nepustila. Jen co bude něco, co se jí bude zdát dost repre, tak tam bude! Problém je jen, že ten ministr, co mu radila, byl odvolán za 20% fluktuaci zaměstnanců.

Re: Začátek školního roku
Autor: zákon č. 561/2004 Sb., školský z (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 16:50


Re: Začátek školního roku
Autor: yxz (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 18:03

Díky za info, otázkou zůstává zda má ředitelka smlouvu na dobu určitou nebo jestli rovnou dostala smlouvu na dobu neurčitou, když tak okouzlila vedení města.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2015 21:57

pro yxz:

Dobrý večer,

článek na info.edu.cz je z ledna letošního roku a vychází tedy z tehdy platné právní úpravy. Protože je asi zbytečné uvažovat o důvodech odvolání podle § 166 odst. 4 (důvody, kdy musí být ředitel odvolán), uvedu jen, že v současné době lze na základě ustanovení § 166 odst. 5 školského zákona ředitele školy odvolat buď z důvodu závažného porušení nebo neplnění právních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí na vedoucím pracovním místě ředitele, které bylo zjištěno zejména inspekční činností České školní inspekce nebo zřizovatelem, nebo na návrh České školní inspekce.

Re: Začátek školního roku
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 00:11

Odpověď a ze dne 9.6. v 13:36

Je hrozné, kolik je na těchto slovech pravdy, čím neschopnější, čím nemožnější vykonávat svoji funkci, tím vyšší post při možném odvolání, aby se dotyčného (politicky dosazeného pracovníka) zbavili, musí se posunout výš – tak to činí naše společnost odnepaměti – kam jsme se dostali?

Kam se dostaly Černošice pod vedením starosty, který nevidí, jak ubližuje voličům a zneužívá své postavení starosty – viz jeho zpověď příznačně nazvaná:
Konec školy. Jaké to bylo? (Zpověď starosty Filipa Kořínka)

– VŠE JE ŠPATNĚ, ale cituji: „ … tak jsem i nadále přesvědčen, že paní Lisnerová byla a stále je pro naši školu a pro Černošice dobrou volbou.“

Re: Začátek školního roku
Autor: příčina X důsledek (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 09:32

Příčina X důsledek, to je, oč tu běží.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 10:13

pojďme to spíš posunout k řešení - o příčině a důsledku se nedohodnem - leda, že bychom požádali někoho třetího, aby nám to pěkně sesumíroval a oběma stranám řekl, kde jsou mimo, ale koho?
Pan starosta nám předložil popis toho, jak vidí "historii" a v co doufá. Přání příjemných prázdnin je v této fázi docela důležité, vážně, ale možná by bylo dobré přijít s popisem toho, co hodlá dělat vedení města pro to, aby nebyly prázdniny zatíženy pocitem "co bude v září?"
Věřím, že to nebude další přehlížení "několika" kritických hlasů. Statistika odchodů už nevypadá jako běžná výměna spojená s výměnou vedení - a opět, o příčinu nejde, jde o to, že to prostě skřípe a je potřeba s tím něco dělat - nestačí být přesvědčený o tom, že paní ředitelka Lisnerová je dobrou volbou - navíc volba je dávno za námi a volba se situací ve škole a náladou v domácnostech ve vztahu ke škole nemá moc společného. Ano, kvality vedení školy není potřeba posuzovat, jde o reálnou situaci, výsledky a ani bych nepodcenil vliv, který situace ve škole má na komunitu.
Jestli to nefunguje z toho nebo onoho důvodu je dobré leda tak pro identifikaci problému, ale hlavně ho musíme řešit. Čas ukáže, ale myslím, že mnozí nejsou ochotni čekat.
Pro začátek by bylo dobré vědět, co chce zřizovatel a vedení školy pro uklidnění situace udělat a kdy podle nich se „to usadí“ – panuje tu totiž dost velká nejistota, které je podhoubím nedůvěry…



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (10.06.2015 10:15)

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 12:02

Tak tady je opravdu možné vše.
Pan Drahota je momentálně ve škole, kde údajně dopisuje známky. Přitom však i zvládá obcházet třídy a děti důkladně upozorňuje na to ,že je bude vyslýchat policie, a že je to závažná věc -ať si děti rozmyslí, co budou vypovídat.
To je jak zlý sen.

Re: Začátek školního roku
Autor: g (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 12:43

Kdo za to nese zodpovědnost?Kdo ochrání naše děti. Bude stát před školou ochranka?

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 13:21

Z pohledu zákona je pan učitel nevinný a jako takový může do školy...

Druhá věc je, že by mu měl NĚKDO vysvětlit, že takový krok by mohl být z hlediska jeho pozice vnímán jako zastrašování svědků a že by v tuto chvíli bylo nejvhodnější, aby o tom s dětmi vůbec nemluvil.A škola má elektronickou klasifikaci, takže si to klidně mohl pan učitrl dokončit z domova.

Jenže ten Někdo není tento týden ve škole a upřímně, když to Někomu pomůže krejt si vlastní zadek, tak pana učitele klidně potopí aby byl Někdo čistej.

Re: Začátek školního roku
Autor: Dotaz (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 18:49

Pro L.Janasova: Jak je mozne, ze mate informace o pohybu pana ucitele ve skole ve 12:02? Ma snad nekdo z ucitelu pokyn Vam oznamovat veskere deni ve skole? Nebo Vam to oznamuje nekdo z (Vasich)deti hned za cerstva?

Re: Začátek školního roku
Autor: Odboráři jedou (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 19:51

kupu špíny vezou. Kde zůstal rozum a věcné argumenty? Presumpce neviny? Jaké má pan starosta důkazy, které zmiňuje ve své "Zpovědi"? Snad nikdo nechce v Černošicích obnovit středověké právo anebo právo šaría?

Prosím slušné učitele o svolání veřejné rady školy a přípravu argumentů a faktů pro jednání. Vezměte rozum do hrsti a dokažte, že si svým chováním zasloužíte důvěru, včetně vedení. S pozdravem R.U.R.

Re: Začátek školního roku
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 20:41

Pane R.U.R. kdo je podle Vás slušný učitel?
Pracující, učící děti podle plánu, řešící problémy se žáky ( ale třeba s vlastním názorem či v odborech) nebo leštiči klik na správné kanceláři a intrikáni?
Jak si myslíte, že by dopadl učitel, který by veřejné slyšení navrhl a zorganizoval a všichni další, kteří by se přidali? Prozradím Vám to, špatně.
Co je to podle Vás veřejná rada školy? Rodiče, žáci, učitelé, zastupitelé, vedení školy?

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 21:14

Dne 12.6.v 16.30h.v městském sálu v Centru Vráž se uskuteční setkání občanů
s vedením města. Přijďte se zeptat rodiče i učitelé na názory vedení na problémy
spojené se školou. Jistě Vám je kompetentní vedení města rádo zodpoví.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 21:46

Bude tam i paní ředitelka??? Bude mít odvahu??

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 22:00

Hlavně by tam měla být i radní p.Kalousková za školství, ta je nejvíc kompetentní
Odpovídat na otázky spojené se školou.Doufejme, že p.ředitelka přijde také.

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2015 22:12

Pro dotaz "neznámého":
Existuje ještě i jiná varianta. Během dopoledne mě kontaktovaly dvě maminky dětí, které pan Drahota obtěžoval svými sexistickými narážkami a tuto informaci mi sdělily. Jakým způsobem se k ní dostaly rozhodně prozrazovat nebudu.
L.J.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...2829303132333435363738...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 33 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.