cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3536373839404142434445...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 40 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: abcd (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 18:28

Ředitelku a její pohnutky k odchodu nechci po morální stránce posuzovat, protože neznám detaily, ale lehké to tu určitě neměla. Oblíbená u rodičovské veřejnosti nebyla a u většiny sboru také ne, nedokážu posoudit, jestli byla tak slabá, nebo jestli byly pomluvy a fámy tak účinné. Možná od obojího něco. Její myšlenky, které prezentovala v IL, se mi ale zdály pokrokové a správné. V každém případě má místní škola teď šanci začít znovu a lépe. Musí ovšem přijít někdo nezatížený místní školní minulostí.

Re: Začátek školního roku
Autor: aha (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 18:39

Tak paní Fritschová si to rozmyslela, hm, bez komentáře.

Re: Začátek školního roku
Autor: e (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:06

Je to úžasná zpráva s p.uč.Fritschovou.Je úžasná češtinářka a připravila tolik děti na střední školy, že na ni vzpomínají i absolventi vysokých škol, od kterých jsem slyšela, že ona jim nejvíce dala pro budoucí studium.Ale jestli chcete alternativní školu, nebo školu hrou, tak kam pak půjdou děti dále studovat?
Na střední škole nemůžou pomalu ani marodit, když musejí splnit 75% dochazku ze všech předmětů.A nebo taková šikana, která se letos skoro neřešila. Je důležité, aby měli učitelé přirozenou autoritu.Doufam, že nastoupí nový ředitel, který bude mít v sobě hlavně pokoru a úctu k učitelům a bude si vážit jejich práce. Dále by měl vycházet i s rodiči a nemít v sobě aroganci jako p.Lisnerová.

Re: Začátek školního roku
Autor: bývalý žák (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:13

Mně paní Fr. učila a musím říct, že jsem nepatřil k jejím oblíbencům, takže mám jen ty nejhorší vzpomínky. V sedmé třídě jsem odcházel hlavně kvůli ní. A nejsem sám, kdo to takto měl.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:28

a každý dobrý učitel má za sebou stín žáků, kteří na něj neradi vzpomínají. Být dobrý učitel a být oblíbený není totiž totéž.

Re: Začátek školního roku
Autor: adam (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:28

Všem rodičům a dětem gratuluji, tak mají vyhráno, povedlo se jim paní ředitelku vyštípat. :-(
Jen nevím jak dopadne konkurz na nové vedení? Jestli ho neměli vést NESPOKOJENÍ RODIČE, aby se to příští rok neopakovalo.

Re: Začátek školního roku
Autor: e (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:36

Nikdy v nasem městě nenastala takova situace. Byla zvolena nejneschopnější ředitelka, která mohla být.Když nezvládla školu ve Slicenci, tak jak by mohla tady. Předem lituji taneční konzervatoř kam nastupuje. Tanečnici jsou bohémové a budou mít s ní problém.

Re: Začátek školního roku
Autor: ach jo (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:37

No hlavně aby tu pokoru ke škole měli i rodiče...ředitel bude muset být superčlověk, aby vyšel s učitelema, s rodičema, se žáky, se starostou, se školskou radou, s inspekcema atd.

Pro obdivovatele paní Fritschové - já osobně jsem zastáncem tradiční školy, která učí s respektem k žákovi a bude ho vést v moderním duchu ke kritickému myšlení. TO není nic alternativního. Nemám rád školu, kde učitel má jediný pravdu, žák musí papouškovat naučená fakta a učitel ho ztrapní, když se mu něco nepovede. Bohužel jak tady čtu, řada lidí si jinou školu než tu, kterou zažili za socialismu, neumí představit a tomu, co je na ostatních osvícených školách dávno praxí, říká alternativní.

Re: Začátek školního roku
Autor: i (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 19:44

Tak tedy přiznávate, že paní Kahounová, Bočková a Moucha byli super lidi, když vyšli se všemi.

Re: Začátek školního roku
Autor: ??? (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 20:07

Kdo má ještě podle vás odejít?

Re: Začátek školního roku
Autor: v (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 20:18

Prý odchází i zástupci.

Re: Začátek školního roku
Autor: Hm (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 20:23

Se všemi nevyšli, pokud vím, a právě oni jsou zodpovědní za stav školy, v jakém jí přebírala vloni ředitelka. Tehdy se psalo, že paní Kahounová předala školu s prázdným počítačem a slyšel jsem, že se i jinak snažila nové ředitelce nástup znepříjemnit, což se jí asi celkem povedlo. Vytvořili školu, která sama sebe nadhodnotila a fungovala v socialistickém duchu: my jsme nejlepší, nemáme šikanu (přitom kvůli šikaně tehdy odcházela spousta dětí do okolních škol) a nepřijímali žádnou kritiku. To není problém jen v Černošicích, takových škol je víc. Reformátor to pak v takové škole nemá nikdy jednoduché. Jsem ale rád, že řada škol už se zmodernizovala. Zejména tam, kde mají žáků málo a musejí o ně bojovat. Naše škola bude potřebovat ve vedení někoho, kdo to dotáhne. A ještě navíc se všemi vyjde.

Re: Začátek školního roku
Autor: l (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 20:27

Hlavně s vámi

Re: Začátek školního roku
Autor: Asim7 (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 22:55

Tvrzení autora Hm je pořádný nesmysl. Staré vedení za současný stav školy rozhodně nemůže. Nikdy nic špatného neudělalo a ani žádné mazání z počítačů, které tu tvrdíte. Za vše může pan starosta, který neřešil názory ostatních lidí, nejenom učitelů. Nové vedení, které požadoval, se ihned změnilo v neschopné a manažersky selhávající. Kvůli jejich chování a chování paní ředitelky odešlo již mnoho učitelů a žáků. A to ze školy, která vždy patřila mezi nejlepší v kraji. Dnes patří mezi ty nejhorší a to jen díky paní ředitelce, která školu dokázala zníčit během 10ti měsíců. Odešlo opravdu mnoho skvělých učitelů, které už nikdo nedokáže vrátit zpět, aby škola zase v pořádku a v klidu fungovala. Teď bude muset nové vedení napravovat všechny chyby, které se povedlo paní ředitelce a jejím zástupcům udělat.
Tvrzení pana starosty v IL, že je možné, že minulé vedení se podílí na aktivitách proti právě odcházejícímu vedení, je naprosto zcestné. Pan starosta by se měl nad sebou zamyslet a také nad tím, proč jeho syn a další děti odcházejí rádi z této školy.
Paní ředitelku ze školy nikdo nevyštípal. To ona se vyštípala sama svým chováním a přístupem k zaměstnancům, žákům a rodičům této školy. Zajímalo by mě, jak dlouho jí bude trvat na její nové škole, než jí také takto zníčí.
Paní učitelka Fritschová patřila a pořád patří mezí nejlepší učitelky. Pokud měl s ní někdo problémy, mohl si za ně sám.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 23:11

Přesně tak, nicméně hledání viníků teď musí počkat. Nyní je potřeba především připravit konkurz na nového ředitele a než bude jmenován, tak do té doby pověřit někoho vedením školy. 15.7. je v sále na Vráži zastupitelstvo. Tam by již mělo být jasno, protože do začátku školního roku máme jenom dva měsíce.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karel Kopač (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 23:20

Kontrolní otázka :
jak zní její jmenovací dekret? Co když může a bude sedět jedním zadkem na dvou židlích?Co není zakázáno......

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 23:30

Nevím, a je mi to v tuto chvíli celkem jedno. Pokud by chtěla dělat ředitelku na dvou školách, navrhnu zastupitelstvu odvolání paní ředitelky z důvodu neplnění pracovních poviností. Asi si každý umí spočítat, že sedět od osmi do pěti na dvou ředitelských židlích na plný úvazek není možné. Ale nevěřím, že by tuhle variantu někdo soudný vůbec navrhnul.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karel Kopač (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 23:35

To je pravda,souhlasím,ale co jsem koukal tak ta "Konzerva" není moc velká a hlavně ptáčci v Praze údajně poletují a něco takového štěbatají.
2 dni v Praze,3 dni u nás - kdo jí bude hlídat hodiny?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2015 23:43

Chce někdo ředitele školy na 3 dny? Já ne. takže platí, co jsem napsal výše.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: ... (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 00:05


Re: Začátek školního roku
Autor: Patrik Rech (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 09:47

Co se stalo, stalo se...nevím a ani nechci hodnotit, na čí straně je vina za vzniklou situaci...jen prosím všechny odpovědné i jen pouze zúčastněné aby si z této situace vzali ponaučení a v budoucnu se snažili, aby k podobné situaci již nedošlo...jde přeci o naše děti!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Hoskovi (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:02

Dobry den,

uprimne receno nas zprava o tom, ze pani reditelka odchazi, neprekvalila. To, ze se pokousi ziskat reditelskou funkci na jine skole, to se rika uz dlouho.

Jak se pise vyse, co se stalo, to se stalo. Nas se ale cela situace dotyka jeste o to vic, ze mame postizeneho syna integrovaneho v ramci teto skoly, syn ma vlastniho asistenta, 4 roky vse fungovalo s pani ucitelkou celkem v pohode, kluk byl v pohode atd....no, nase pani ucitelka odchazi od zari kvuli situaci ve skole do jine skoly....takze super.

Osobne si myslim, ze by melo vyvodit nejake dusledky i vedeni mesta. To, co predvadel pan starosta ve vztahu k tomuto vedeni skoly, to, jak pani Lisnerovou porad obhajoval atd....to take neni moc normalni....a, verte mi, ze toto se stat nekde v normalne fungujicich politickych podminkach (coz se bohuzel Cernosic moc netyka), tak by proste ti, co jsou za tuto situaci zodpovedni, meli proste polozit.

Protoze, skola, to je nejvetsi vizitka.

Re: Začátek školního roku
Autor: řešení? (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:02

[www.zscernosice.cz]

Vygradování stížností a udání v posledním měsíci školního roku mě pak utvrdilo v přesvědčení, že již není v mých silách nadále pokračovat v práci pro černošickou školu a že je správné soustředit svoji energii tam, kde bude pozitivně přijata.



[skoly.praha-mesto.cz]

Přihlášky s uvedenými doklady včetně příloh v uzavřené obálce s přesným označením
„KONKURS – Konzervatoř Duncan centre, Praha 4, Branická 41“ a „NEOTVÍRAT“
musí být doručeny do 3. 4. 2015 do 16 hodin do podatelny

.............

Každý má právo řešit svoji osobní situaci, jak chce, ale pokud vezme dobrovolně na svoje bedra tak velkou školu a osud mnoha dětí (a rodin), tak by měl vědět, jak jednat a jak svoji situaci vyřešit tak, aby věc, za kterou je zodpovědný, nadále fungovala.

Pravdu má Michal Strejček. Nyní je nutné myslet dopředu, přestat hledat viníky a snažit se vyřešit situaci tak, aby škola mohla fungovat. Nepomohl by třeba jako poradce bývalý ředitel? Jen nápad.

Re: Začátek školního roku
Autor: b (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:23

Hoskovi, máte naprosto pravdu.Je to neuvěřitelné, co se tady celý školní rok dělo a kryl o. Rada svůj názor vyjádřila do IL a svojí naprostou neschopnost svedla na rodiče a učitele, jaká drzost.Chybí zde 2 podpisy radních p.Kratochvíl a p.Hradílek.Ti se s nimi již nestotožnují?

Re: Začátek školního roku
Autor: Jan V. (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:30

Pane Patriku Rechu, není to od vás alibismus? Pokud je mi známo i vy jste odpovědný, zúčastněný a poučení je to hlavně i pro vás. Situace která je nyní ve škole je hlavně zásluhou přístupu a liknavosti obce, rodiče si paní ředitelku či arogantního zastupce nemohou dosadit. Signály a podněty v zárodku neřešeny a nyní se tváříte že chyba je kdesi. Jako rodič si zcela jistě rodinu, potažmo děti chráníte. A to bylo většinová reakce rodičů. Vaše (radnice) strkání hlavy do písku a zlehčování situace včetně neřešení, přivedlo školu k totální destrukci. A včil mudrujujete..

Re: Začátek školního roku
Autor: Tralalakovi (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:57

Dnes máme k obědu kuřecí polévku, kuře ala čína a jako moučník se bude podávat jablečný závin se šlehačkou. Poté jdeme s dětmi na procházku do lesa.Co budete dělat vy?

Re: Začátek školního roku
Autor: nemo (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 10:59

Proč ti, kteří jsou zodpovědní za vzdělání naší mladé generace, se snaží s takovou nepochopitelnou horlivostí likvidovat kvalitu našeho vzdělávání? Skutečnost, že upadá, je zřejmá. Ujistit se o tom může každý, stačí se zeptat pedagogů s dlouholetou praxí. S neklidem úpadek ve srovnání s dobou „totalitní“ potvrdí.

Nehledě na všemožné moderní počítačové technologie a didaktické pomůcky (o kterých jsme si my trošku starší mohli nechat nanejvýš pustit fantazii na špacír) stává se tento problém stále palčivějším. Netýká se pouze českého školství, nýbrž obecně „západního“. Otázkou tedy je, proč v této oblasti odmítáme nesporné úspěchy dosažené v minulosti? Proč se snažíme ničit to, co bylo efektivní? Proč zavádíme „reformy“, které v jiných zemích ukázaly, že nemohou vzdělávat vysoce kultivované národy, ale naopak napomáhají ke snižování intelektuálních schopností a kulturních potřeb žáků, kteří ztrácejí dokonce i základní rámce slušnosti?
zdroj: Miroslava Karpová, Protiproud

Re: Začátek školního roku
Autor: Pravda (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 11:01

Mníšek, Černošice, Řevnice jasně ukazují, že problém není ani tak v osobě ředitele, jako v tom, že přišel někdo zvenčí. A běda, když se pokusí ve škole něco změnit, než to bylo léta zaběhnuté. Špatný je automaticky ředitel inovátor. Pak si učitelé stěžují na všech frontách, poštvávají rodiče, intrikují. Sám jsem to zažil na první třídní schůzce loňského roku, nestačil jsem se divit, jak některé matky ochotně paní třídní učitelce přizvukují. Kam se vytratil respekt? A jak ho mají mít potom žáci ke svým učitelům? Co z toho plyne? Pokud se nezmění přístup učitelů a rodičovské veřejnosti, ve škole nikdy dobrá atmosféra nebude, i kdyby byl ředitel sebelepší.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 11:28

to je do jisté míry asi pravda, ale myslím, že problém je i v tom, že škola na "změnu" nebyla připravená, že přišla náhle - tak jsem to vnímal, a to mi přišlo jako hlavní problém už s konkursem - stalo se překvapení. Je potřeba si uvědomit, že zřizovatel je ten, kdo vybírá vedení kolektivu, který nijak dál neovlivňuje, takže ten kolektiv zcela pochopitelně je vůči "diktátu" (přehnaný výraz, ale dá se to tak chápat, resp. se dá předpokládat, že by to tak mohl někdo chápat) někoho, kdo "neví, nezná, nerozumí, nechápe", může zaujmout nedůvěřivý nebo nesouhlasný postoj. Kolektiv by si chtěl vybrat svého vůdce sám - což je pochopitelné a do určité míry správné, minimálně se tomu nelze divit. Řeči o klidu na práci jsme slyšeli od obou stran sporu.
Na druhé straně zde bylo volání po změně a komunita by měla mít na svou školu vliv.
Revoluce nefungují.
Myslím si, že osoby vůdců se dost přeceňují - pro mě není lídr ten, který prosazuje svoje vize, ale ten, který vytvoří prostředí pro to, aby vize přinášeli ostatní a vzniklo tak inspirativní a tvůrčí prostředí -hlavním předpokladem je „prostor“ ne regulace - to si myslím o škole platí dvojnásob už "jen“ z důvodu, že s dětmi jsou učitelky a učitelé.
Hodnocení posledních dvou vedení školy má pro nás význam, který odpovídá významu hodnocení loňské a předloňské sklizně zemědělcem - tedy nulový - farmář ví, že za mnohé vděčí počasí :-)
Takže pěkně připravit pole a zasít… :-)
Já bych v ředitelně nejraději viděl osobu, která by byla silná v organizaci a měla velkou dávku nadhledu – zvláště nyní bych se bránil nějakému důslednému prosazovaní „metod“ - na to není prostředí.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (02.07.2015 13:33)

Re: Začátek školního roku
Autor: v (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2015 11:53

Hlavně p. ředitelka žádné metody nepředvedla.I poslední dvoje třídní schůzky nebyly o známkách, ale jen o organizaci školniho roku.Je naučený řeči . Nás rodiče zajímají známky, chceme aby byla řešena šikana, aby byly děti připraveny na přijímací zkoušky, aby děti z poruchou byly integrovany .Ale letošni rok byl jen o tom byt vidét.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3536373839404142434445...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 40 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.