cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3637383940414243444546Následující
Aktuální stránka: 43 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2015 15:01

jako zastupitel, ne radní. Omlouvám se

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2015 15:11

a co se týká těch sil, tak jsem chtěl říct, že běžný provoz školy je sousto, které je bohatě vyčerpá a že to je jejich hlavní a nejdůležitější úkol. Není proto správné mít další nároky a očekávání. Ano, o škole toho moc nevím a nikdy jsem neměl ambice toho o škole moc vědět - zejména abych se vyhnul posuzování, souzení a porovnávání, vnitřní věci by měly být jejich záležitostí a my se k tomu můžeme stavět jako "spotřebitelé" a členové zdejší komunity, odpovědnost zřizovatele leží na radě a držím jim v tom palce...no nic, myslím, že tahle diskuse je za námi :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2015 16:17

Skoro s váma souhlasím. Já jen nazývám věci pravými jmény a rád se stavím ke všemu radikálně. Tato škola je pro mne velmi důležitá a pro budoucnost mé rodiny a tohoto města, ve kterém jsem se před několika léty rozhodl jakožto kovaný pražák žít. Myslím si, že i pan starosta je velkým přínosem a udělal dost práce, čímž přispěl k tomu, že toto město má před sebou velkou budoucnost. Jen vnitřní boje to kazí a nikdo na nikom nenechá nit suchou. Přitom by si každy mohl nejdříve zamést před vlastním prahem, ale neudělá to. Černošice při sobě budou držet jen v případě povodní a MS v hokeji nebo fotbale. Jinak jeden druhýmu závidí hovno na botě.

Re: Začátek školního roku
Autor: Jakub Špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2015 16:37

Jak sám pišete: radikální postoj :-) Možná to díky němu vidíte takto radikálně :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Jan Poslušný (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 13:32

Tak už nám to zase za chvíli začíná - nervy s nákupy školních potřeb, zápisy do různých kroužků a první zkoušení. Mám z toho možná větší strach, než to naše zlobidlo. Chtěl bych se zeptat - letos u nás ve škole prý budou dětska malovat i na plátno. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Že prý máme koupit barvy na plátno, ale moc se v tom nevyznám. Poradíte?
Nejvíce různých barev jsem našel tady - [www.stejkr.cz]
Které se podle vás hodí na plátno?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 21:09

Dobrý den pane Poslušný, barvy pod uváděným odkazem jsou profesionální akrylové barvy a tomu odpovídá i jejich poměrně vysoká cena. Ale od začátku, předpokládám, že plátno bude šepsované, případně bude natřené nějakou základní vrstvou bílé barvy. Pokud nikoli, k základnímu nátěru bohatě postačí plechovka latexu, nebo nějaké podobné vodou ředitelné barvy, která je běžně k dostání v drogerii u paní Ketnerové :-) Nejlepší je koupit to nejlevnější, naředit vodou a moc se s tím nepárat, na plátno to bohatě stačí. Na takový řádně suchý podklad pak lze malovat a kreslit v podstatě čímkoli. Jedná-li se Vám však přímo o barvy akrylové, které uvádíte pod odkazem a nechcete za ně utrácet poměrně vysoké částky, lze je úspěšně pořídit i nepoměrně levněji. Stačí koupit obyčejné tónovací pigmenty v plastových kelímkách, které se používají do běžných malířských barev (dříve se to jmenovalo Remakol, nevím jak teď) a nějaké disperzní pojidlo např Sodur. Sodur smícháte přibližně 1:10 s vodou a následně touto směsí naředíte na potřebnou hustotu pigmenty (ani řídké, ani husté, prostě tak, aby se s tím dalo malovat štětcem :-) Pigmenty nemusíte kupovat v celé barevné škále, ale stačí základní barvy - žlutá, červená a modrá, můžete je pak ještě doplnit plechovkou nějaké vodou ředitelné bílé a černé. Z těchto barev se pak dá namíchat v podstatě cokoli a navíc to bude možná děti i více bavit.
Jinak na plátno se dá malovat i běžnou temperou, vodovkama, anylinkama, voskem, barvama na textil a pod. a samozřejmě olejovými barvami. Ale to již záleží na učiteli, jakou techniku chce děti naučit. Jo, ten Sodur se prodává v litrovém balení, takže ve finále získáte 10 litrů pojidla, potažmo smícháním s pigmentem tedy až 10 litrů barevné škály de facto akrylových barev. Budete-li malovat na plátno např. vodovkama, lze finální malbu fixovat lehkým přefouknutím fixírkou Sodurem, nebo nějakou podobnou fixační disperzí. Malba pak odolá případné vlhkosti a dostane větší břink. Tolik hodně krátce, dala by se o tom napsat kniha, ale snad to takto postačí.
Mějte se krásně a krásné obrázky přeje M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (24.08.2015 21:12)

Re: Začátek školního roku
Autor: xyz (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2015 09:02

Chci poděkovat dočasnému vedení školy, již nyní mám k dispozici podstatně více informací o novém školní roce, než tomu bylo minulý rok na konci září. Hlavně mi pomohlo zveřejnění časů, kdy bude končit vyučování. Mohu již nyní koordinovat mimoškolní aktivity dětí s koncem vyučování. Ještě jednou díky.
Bohužel nemohu být jen pozitivní a neobviňuji z toho dočasné vedení. Při pohledu na seznam učitelů je jasné, že na konci školního roku odešla opět řada osvědčených pedagogů. Seznam je zaplněn novými jmény (pro jistotu bez dosažených titulů), navíc zůstalo jméno, které vidím opravdu nerad. Chápu to tak, že dozor nad dočasným vedením školy a možnost jeho ovlivňování musí být zajištěn.
Přeji dočasnému vedení školy chladnou hlavu, hodně trpělivosti a možnost pracovat v klidné atmosféře.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2015 13:38

Dočasný vedení žádnej dozor nepotřebuje. Co se týka vedení města, stejně pedagogickým a organizačním záležitostem nikdo nerozumí.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2015 21:26

a navíc paní Lisnerová veřejně tvrdila, že personálně školu zajistila před svým odchodem. Je-li to pravda, nové vedení s tím mnoho udělat nemohlo. Chybějící tituly jsou zajimavý postřeh....

Re: Začátek školního roku
Autor: erteple (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2015 18:01

Tak jetu novy skolni rok.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2015 22:59

pěkné 4 pilíře:
Zdroj Facebook
Erik Tabery

Novinářem jsem už skoro dvacet let, ale stále mě nepřestává fascinovat, kolik skvělých lidí v téhle zemi člověk potká a nebo se aspoň o nich dozví skrz média. Jako tady pan ředitel Foist. V rozhovoru s Hanou Čápovou třeba říká:

"Naše škola stojí na čtyřech jednoduchých principech. Zaprvé týmová práce, učitelé musí sdílet, co se ve škole děje a věřit tomu. Zadruhé osobnost učitele, musí to být vysílač, děti strhnout a učit to, co ho opravdu baví. Pak spolupráce s místní komunitou, protože když dobře nevysvětlíte rodičům, co děláte, neuspějete. A konečně schopnost vzdělávat a vychovávat každé dítě, které přijde, nikoho neodmítat. Jako učitel mám nějakou profesní čest, jsem odborník, který se má postarat o to, aby děti dostaly maximální vzdělání, kterého jsou schopny dosáhnout. Přece když řeknu, ten, ten a tenhle ne, tak nemohu být spokojený. Je to stejné, jako kdyby doktor odmítal pacienty podle toho, jak se mu líbí nebo nelíbí..."


Ředitel základní školy v Poběžovicích Vladimír Foist zažil jako horolezec a hasič mezní situace, obohacen touto zkušeností se vrátil do školství. Vybral si adrenalinové působiště, pohraniční obec v Sudetech. Díky tomu, co tam zažil, dnes ministryni Kateřině Valachové radí, jak společně vzdělávat všechny děti bez rozdílu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Mojmír Macek (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2015 23:57

Zajímavý a moudrý Pan Učitel!
...jen kromě "musí to být vysílač, děti strhnout a učit to, co HO opravdu baví" nestálo by také zvážit, aby "učil děti co je baví" a pracoval s jejich vnitřní motivací? Pěkný večer/noc/den přeji :-)

Mojmír Macek [www.skolaprodeti.org]

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2015 08:29

a pan Macek vytrhl úryvek z kontextu. Především kontextu toho v jaké lokalitě onen učitel učí a tudíž, co jeho "klientela" zmůže, může a očekává. Na hony vzdálená od přeambiciozní klientely černošické. Jsem přesvědčen, že většinu učitelů by více bavilo učit, co je baví, nikoliv, co musí. Tam, kde je sociální vyloučení, kde nikdo nic nečeká, objeví-li se někdo s odvahou něco měnit, udělá kus dobré práce, jako onen ten. Ale není to paušální vše lék a není aplikovatelný plošně. Pane Macku, zkuste pracovat s vnitřní motivací jednotlivců dvě hodiny týdně ve třídě kde je 30 dětí. Učitelé by to moc rádi dělali, nejsou to úchyláci, kteří by se vyžívali v šedi a nudě, ale jsou-li zodpovědní, tento systém, tak jak je nastaven nyní, jim mnoho prostoru nedává.

Re: Začátek školního roku
Autor: Revoluce (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2015 21:24

Tak máme za námi skoro měsíc nového školního roku... Vše běží tak nějak stejně jako každý rok, ten minulý nevyjímaje. Něco mi ale přeci jen chybí... Jo, už vím, ještě jsem letos nezaznamenala žádnou petici matek nebo učitelek, žádnou stížnost na hygienu, hasiče, školní inspekci, ombudsmana, evropský soud pro lidská práva ani valné shromáždění OSN. Jak je to možné? Kde jste matky proletářky a učitelky odborářky? To se opravdu z roku na rok situace tak dramaticky zlepšila, že loni bylo třeba podat několik desítek stížností na všechny myslitelné i nemyslitelné instituce, vyzvracet se ředitelce na dveře (!) a letos je všechno tak krásně růžové, že si nikdo na nic nestěžuje? Vůbec na nic? Ani jedna malinká nenápadná petičička nebo stížnůstka?

Je to proto, že dočasně pověřené vedení všechno dělá oproti bývalé ředitelce zcela bezchybně? Anebo je to tím, že loňská ředitelka byla vybranými matkami a učitelkami odsouzena k odsunu předem?

Vyberte si sami, já sama mám docela jasno. A mrazí mě z obav, co se bude dít dál, pokud nový(á) ředitel(ka) nebude vybrán odborářkám po chuti...

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2015 09:18

To jsou zase kecy. vás mrzí, že škola funguje, nebo jak?

Re: Začátek školního roku
Autor: Taky názor (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2015 09:36

Revoluce je zoufalkyně bez chlapa která neumí péct, vařit a domá má bordel.

Re: Začátek školního roku
Autor: Revoluce (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2015 10:27

Ne, právě naopak jsem ráda, že vše funguje. Ale považuji za nutné situaci srovnat s minulým rokem, kdy objektivně, když si odmyslíte ty tyjátry okolo, nebylo skoro o nic horší.

Jen jsem tu měly skupinu odborářek, které se zkrátka rozhodly, že ředitelku vypudí. A to se jim povedlo.

Správné porozumění historie a z toho plynoucí ponaučení, nejenom na naší škole, je důležité.

Re: Začátek školního roku
Autor: ježišmarjá (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2015 11:01

už toho proboha nechte, to se zase bude dvacet let srovnávat!
vždyť je to už na palici!
kdo chtěl, tak se z toho poučil a ostatním je to stejně šumafuk

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 28.09.2015 22:03

patřím k ostatním :-)))

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 29.09.2015 21:20

a to má Revoluce pravdu, že je potřeba poučit se z minulosti. Obzvláště, když už je to minulost, dalo by se k ní přistupovat poctivě a pravdivě. Stokrát opakovaná lež se nestane pravdou. Pravdou je, že ředitelku nevyštvaly odborářky, protestující a odcházející učitelé nebyli v drtivé většině v odborech, dle dostupných info, odborová organizace byla miniaturní. Nevyštvaly jí ani matky, které měly odvahu nahlas říci svou kritiku a musely řádně nahlas, protože jim jinak nikdo nechtěl naslouchat a v závěru jim inspekce dala v mnohém zapravdu. Vyštvalji zbyteček soudnosti, který si zachovala a zhodnocení, že na celou tu věc nestačí. Ale takhle se to nedalo prezentovat, to je jasné. Jelikož již loni dělala konkurz na místo, kde je dnes a kam ji nepřijali ačkoliv ho vyhrála, byla to letos dobrá příležitost úniku s "čistým" štítem.A abdikovala v den, kdy dostala dekret na nové místo, ačkoliv celý konkurz trval 3 měsíce. Na otázku, jak si vybrala naši školu odpověděla do očí rodičům, že chtěla jít pouze sem a svou účast v dalším konkurzu výslovně popřela. Lhala. Již od samého začátku. Poučme se tedy z minulosti a vybírejme méně podle proklamací, méně podle zdání. Co se týče zajištění chodu, tak letos škola sice bez větších vizí, ale šlape. Loni touto dobou byly provizorní rozvrhy.... Stačí se na této lince vrátit o rok zpět a je jasno, co školu trápilo a už netrápí. Sláva!

Re: Začátek školního roku
Autor: b (IP zapsáno)
Datum: 29.09.2015 22:20

To je docela trefné s těmi provizorními rozvrhy. Vloni pár týdnů v září opravdu byly a byla z toho aféra jako blázen... petice, stížnosti, toto fórum jen hořelo. A letos? Našim dětem se rozvrh v září měnil několikrát a neštěkl po tom ani pes.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 30.09.2015 08:35

Proč to pořád řešíte? Stejně o tom nic nevíte. Nebo je snad někdo z vás ve vedení školy? To co tady melete je pořád to stejný dokola. Začněte se po večerech věnovat svým partnerům, a nebudete mít roupy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 30.09.2015 09:04

Pro Kuzmic: To bylo přesné a trefné.

Re: Začátek školního roku
Autor: Charalambidis (IP zapsáno)
Datum: 30.09.2015 20:31

Tak do třetice a naposled, stále se potvrzuje ono pravidlo o psu a holi...Nejsem již ve vedení/k veliké radosti mnohých/, ale dovoluji si tvrdit, že o vedení opravdu něco vím a to, že letos je ticho po pěšině, i když se s rozvrhy hýbalo a nikdo si nestěžuje, je pravda stejně jako je pravda, že byly i další nedokonalosti.Ale proboha, to je úplně normální na školách, běžně se dělají provizorní rozvrhy atd. Zvláště v případě, že je nové vedení. To, co schází "v jinak pokrokových Černošicích" je tolerance... No nic, snad všichni typu a, xyz, b,c,d,atd... uklidní,až bude jmenováno oficiální vedení vzešlé z jistě nestranného konkurzu za účasti i opozice, aby byli všichni spokojení, nebo????

Re: Začátek školního roku
Autor: Max (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2015 09:31

Charalambidis, být tebou tak radši mlčim. Kvůli tobě byl minulej rok problém s rozvrhama. A hlavní nedokonalost mezi učitelema na téhle škole jsi ty.

Re: Začátek školního roku
Autor: JANA (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2015 09:50

Přesně tak. Myslim že tahle škola momentálně v pohodě šlape. Nechápu jak se vůbec k něčemu může vyjadřovat člověk, který má sám tolik másla na své vlastní hlavě. Navíc je to zaměstnanec ZŠ který za svého působení ve vedení, vůbec nic nepředvedl.

Re: Začátek školního roku
Autor: Antijana (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2015 18:42

Zatím šlape, když nebudou vybráni favorité staré gardy a spolku hyster. matek, tak začíná vše znova!

Re: Začátek školního roku
Autor: Povídání o pejskovi a kočičce (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2015 21:29

Jak modernizovali budík

Motto: „Rada města Černošice jmenuje konkursní komisi pro konkurs na obsazení funkce ředitele/ředitelky Základní školy Černošice v tomto složení: předsedkyně komise – PhDr. Lenka Kalousková, PhD. – zástupce zřizovatele, členové komise: Mgr. Filip Kořínek – zástupce zřizovatele, …“

Pejsek s kočičkou měli doma budík. Pravda, nebyl to úplně nejnovější budík, ale čas měřil přesně, měl čitelný ciferník a hlavně zvonil v pravý čas.
„Ten budík není moderní“, povzdychla si kočička a strčila do budíku pacičkou.
„A vždycky ukazuje, že už musím vstávat, a já bych tak rád ještě ležel“, zavrčel pejsek a zlobně budík uhodil.
„Mně by se tuze líbil budík s vodotryskem“, pravila toužebně kočička a drápla do ciferníku.
„Moderní budíky vždycky ukazují čas, který zrovna chtějí pejskové“, řekl moudře pejsek.
A jak se tak spolu o budík přetahovali a strkali do něj, budík spadl. A protože ho nikdy nenatáhli, budík přestal jít.
„Sláva, budík nejde“, zaradovali se pejsek s kočičkou.
„Měli jsme dobrý budík a budeme mít ještě lepší“, rozhodl pejsek, „pojď, kočičko, půjdeme ho zmodernizovat, aby šel tak, jak to mají pejskové a kočičky rádi“.
Vzali se za tlapky a vyrazili společně do obchodu. V obchodě pejsek s kočičkou vybrali krásné, pozlacené pérko. Pejsek doma vmontoval pérko do budíku a budík slavnostně natáhl. Jenže – budík správně nefungoval. Čas ukazoval nepřesně, zvonil si, kdy chtěl, nebo taky nezvonil vůbec.
„To máme krásný budík“, přesvědčovali se pejsek s kočičkou. „Jen musíme dát pérku čas, pak bude fungovat ještě lépe.“
Ale budík lépe nešel. Až jednou, nikdo neví proč, pozlacené pérko z budíku vyskočilo a zakutálelo se bůhvíkam. A budík najednou ukazoval čas přesně jako dřív, zvonil správně, jen ciferník měl trochu poškrábaný, jak do něj kočička kdysi ryla drápkem.
„Pojď, kočičko, půjdeme ten budík zmodernizovat, aby šel tak, jak to mají pejskové a kočičky rádi“, řekl pejsek. Vzali se s kočičkou za tlapky a vyrazili společně do obchodu.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 09.10.2015 11:55

a padl mi do oka článek v Respektu č. 41 na str. 13 s názvem Jménem zákona, trenky dolů. Netýká se vůbec školy ani Černošic, ale krásně demonstruje něco obecnějšího. Cituji:

V teoretické rovině by zřejmě každý souhlasil s tvrzením, že ke svobodnému světu patří právo na protest. Zejména pokud se ten protest týká mocných. Počítá s tím dokonce i právo, veřejně aktivní lidé musí být schopni přijmout kritiku a někdy i jistou formu urážek, protože v demokratické společnosti jsou součástí regulace moci, kterou malá část našich spoluobčanů svírá v rukou. Mocní mají totiž mnohem snadnější cestu, jak své postoje nebo činy vysvětlit a obhájit. Obyčejní lidé - jakkoliv je tento termín ošklivý - musí často křičet, aby byli slyšeni. Konec citace.

Re: Začátek školního roku
Autor: fofínek (IP zapsáno)
Datum: 09.10.2015 14:25

jenže todle Kořínek nepochopí.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3637383940414243444546Následující
Aktuální stránka: 43 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.