cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1112131415161718192021...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 16 z 25
Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: OSEL NA CIBULCE (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2009 12:36

Hoj.
Prozili jsme oslavy 60. vyroci Lidove Republiky Ciny. V meste Xining, kde jsme, se asi nic nekonalo, nebo jsme to propasli. Byly tu ale vlajky a cedule, z kterych jsme precetli jen to cislo 60. V hostelu byla cely den pustena televize a v 10 dopoledne zacla prehlidka v Bejingu, kam se na to hrabou prehlidky v praze. Vecer asi v 9 hodin, kdyz jsme sli kolem, tak to jeste bezelo. Pisne, tance, armada, alegoricke vozy, zive obrazy, ohnostroje. Docela hlina. No proste stastny, vesely a vytrvaly narod.
Zitra jedem dal do Maqin, je to 9 hodin autobusem jihozapadne od Xining. Asi tam nebude internet, tak se ozvu asi za 14 dni. Z Maqin se chceme dostat do vesnice Xueshan a tam pobejt a udelat pochod kolem hory Amnye Machen. Snad se nam to podari.
Tak zatim, za 2-3 tydny na slysenou.

Zdena

Jedl jsem osla, dobre maso. LK

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: #9 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2009 07:13

Zdravim vsechny z mesta Maquin.
Vcera rano jsme odjeli autobusem z Xining. Cesta trvala 10 hodin, coz bylo dost sileny, i kdyz mel autobuse vysoky sedadla. Ze jsme jeli pres den, tak jsme videli, pres co vubec jedeme (na rozdil od nasich nocnich vlakovych presunu). Vyjeli jsme z autobusoveho nadrazi poloprazdny, za chvilku ridic zacal zastavovat u chodniku a nabirat lidi a brat penize v hotovosti. Za asi 10 minut zastavil, vsichni "za hotove" vystoupili, my jsme odjeli asi 500 m k male stanici, kde osoba v uniforme vlezla do autobusu, spocitala cestujici, zkontrolovala nejaky papir, my jsme odjeli zase tech 500 metru a zase nabrali ty, co jeli za hotove. No, zrejme jsou platy ridicu male a kazdy si musi vydelat na zivobyti, zejo...Uz jsme v horach, prejizdeli jsme nekolik pasu, na jednou bylo 3800 mnm. Silnice byla nastesti vetsinou asfaltova, jindy ujezdeny sterk. Nekdy se opravovala, takze se jelo jen v jednom pruhu a pak bylo vesele se vyhybat s nakladakama. To je lepsi zavrit oci nebo se divat na tu stranu, kde jsou hory. Na opravach a stavbe silnic pracuje i plno zenskych. Tak je vidis se satkama uvazanyma pres pusu, jak hazej lopatou, rozhrabavaj asfalt, nosej tvarnice nebo hrabou sterk. U silnice, kde se stavi,jsou postavene stany, k veceru jsme videli, jak se jim kouri z kominku a vevnitr na posteli lezi delnici. Protoze je civilizace daleko, tak tam rovnou prespavaji. Jednou meli u silnice jen tak venku postaveny kulecnikovy stul a vesele hrali kulabr. Asi tu neprsi? Cestou jsme museli 2x stavet, cesta byla prehrazena provazem, byla tu policejni kontrola. Musely se ukazovat asi jejich obcanky? a nase pasy. Ty vzdycky vyvolaly obrovsky zajem a vsichni je studovali (jedem s americkyma). Pri vjezdu do mesta Maquin nas zase kontrolovali policajti a dokonce nas eskortovali do hotelu, kde smeji spat cizinci (ne ve vsech cizinec smi prespavat). Potkali jsme tu dva Francouze a dva Spanely. Sli jsme spolecne na veceri a pak na policejni stanici- oni jsou tu o den dyl a uz se stihli s mistni policii skamaradit, a tam jsme se zdejsima policajtama hrali ping-pong. Kdo by to cekal! Oni to hrozne toceji a ja uz asi 10 let nehrala. Ale slo to. Az na to, ze tohle mesto je 4200 metru nad morem a ja dejchala jak blazen. Holt toho kysliku uz tady tolik neni. Rano jsme sli na trh. Je tu vic tibetanu nez cinanu, uz se blizime k tibetu. Maji krasne saty a korale. Popsat se to neda, uvidite za cas, az budem schopny poslat nejake fotky.
No nic. Jdu, zitra se vydavame na cesty mimo civilizaci. Snad ser vsechno podari. Jede nas pet- ti dva Spanele a jeden Francouz. Tak je lepsi, ze je nas vic.

Zdar!
Zdena a Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2009 11:24

pekna reportaz, dobre se mi to cte, diky Zdeno (a Ludviku)! stastnou cestu.

Vaše Kopretinka

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Psi na hacich (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2009 13:59

Ahoj po delsi odmlce. Jsme OK.
Nase cesta do divociny se vubec nevydarila, oblast v ktere jsme byli je uz ne tak daleko od Tibetu a vzhledem k tomu, ze bylo kolem slavneho 60. vyroci Ciny, tak cizinci zde byli nezadouci. Neprodavaly se listky na autobusy, zapadni casti provincii sousedici s Tibetem byly zavrene. V hotelu, kde jsme bydleli, bydlely i mysi, na svaby bylo asi moc zima. Tak jsme odjeli, ale museli jsme absolvovat 10 hodinovou cestu autobusem zase do Xining. Hruza. Jak se cesta pres hory kroutila a tocila, jedna pulka autobusu zvracela a druha pulka kourila smradlave cinske cigarety. My jsme v tom snidali susenky, uz nas nic nerozhazi. Na dalnicich jsou skvele dvojjazycne napisy pro motoristy: "Do not drive tiredly" nebo "Use passing line only when overtaking". V Xining jsme par dni zrelaxovali, odpocinuli si a vydali se vlakem (asi 24 hodin) do Chengdu v provincii Sechuan. Kousek od mesta je vyzkumna stanice, kde chovaji a mnozi pandy, tak jsme se na ne jeli podivat. Maji tam i pandi miminka v inkubatorech! Jsou jeste slepy, cely ruzovy, strasne roztomily. Velky sedej jako pecky a zvejkaj bambus a mlaskaj (po kom to ty Cinani maj?). Dalsi den jsme si udelali vylet na taoistickou svatou horu Quingchen Shian, kde bylo nekolik chramu, jeskyni a pavilonu na spicatych horach, mezi kterymi byly uzky udolicka. Uz zacina byt teplo a vlhko. Na tricko a kratasy. To uz nam v Chengdu stacilo a zase vlakem jsme odjeli do Guilin. Tadyuz jsou vapencove spicate kopce, mezi kteryma tece reka Li, na ni bambusove vory s rybarema, bambus roste vsude, v rece stoji vodni buvoli a ze dna vyziraji rasy, kolem reky jsou policka s rejzi a jinyma urodama, sady s grapefruitama, persimonkama, mandarinkama a ja nevim, cim jeste. Jeli jsme lodi asi 80 km do mestecka Yangshou a odtud jsme si udelali asi 10 km vylet podel reky skrz vesnice, jednou jsme se museli nechat prevezt bambusovym vorem pres reku. Byl to skvelej den, mimo mesto. Uz mame Ciny a Cinanu docela dost. Nekdy jsou hrozne neprijemny, vsude, kde je neco turistickyho je plno poulicnich prodavacu a taxikaru, ktery otravujou, chytaj nas za ruce, nabizej sluzby a nerozumej slovu "NE". Zjistili jsme, ze kdyz cinani mluvej, na konci vety rikaj "a". Tak Ludvik pridal k "tristatricettri" dodatek "A" (s velkym durazem). Pak jsme zjistili, ze zrejme nemaj pismeno "R" a Ludvik ma dalsi vetu: "Rudy rarach rachta rumpalem, A!" Ale to uz nam doufam brzo bude jedno, protoze dneska uz jsme v Guanzhou na jihu,pozitri odjizdime do HongKongu, tam par dni, a zkusime odletet do Thajska.
Uz jsme na cestach pres dva mesice, docela rychle to utika.
V mestecku Yangshou maji trh, kde krome zeleniny, ovoce a ryb prodavaji hady, zelvy, zaby a tak. To bych jeste snesla, ale prodavali i psi maso. Videla jsme plno kleci, kde se tisnili zivy, docela hezky psi, o neco mensi nez zluty retrivri. Bylo jich treba pet v jedne kleci. Stali nebo sedeli, tise koukali. Vepredu visely na hakach pulky psu, na pultu lezely psi hlavy. V jednom stanku sedel chlap ve drepu a opaloval z jednoho psa chlupy. Uz chci z Ciny odjet.
Zdravim, Zdena a Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 12:04

tak to se minem,my zrovna dneska dorazili :-)))

uz se tesim na ty davy,v mongolsku je tech lidi pomalu...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: 3 (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 12:46

ted to teprve ctu, zena asi neni jeste dost amerikanisovana a povazuje odjezd do divokych zemi odjezdem z Prahy, coz bylo opravdu pred 2 mesici. Pro me to bylo odjezdem z CA, coz bylo pred 3my mesici.

jo jinak, dnes jsem zase zapredl diskuzy o rudem rarachovi z policajtam ktery se snazil me neco vysvetlit v cinstine o zakazu foceni. No po chvili to vzdal.

Bude zajimave videt co zde praskne a jak. Myslim ze zde ten jeste rado by komunismus schnije tise a bude tu nejaky bordel.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: kam (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 12:53

kam kracis Lojzo? Kde jste?

Jestli vjizdis do Ciny, tak si obrn nervy. Cina vzdy tak po 3 az 4 tydne cloveka hrozne nasere a posobi Cinskis Alergitys. Ja jednou po jedne cinance hodil flasku juicu kdyz me vlezla asi ve 3 rano do pokoje bez klepani a zacnula vytirat podlahu. Pak jsem ji hnal nahy dlouhou chodbou a ona podle vyrazu v tvari soudila asi ze to jsou jeji posledni vteriny zivota

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 13:09

Tedy Ludvíku, Vy jste číslo :-))))
To běháte nahatej po světě, jo? :-))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 15:09

momentalne v erlianu u hranic s mongolskem...
zejtra do datongu a pak zrejme beijingu abychom ten komunismus videli pekne vod podlahy :-)))
jinac ty tvoje nazory na odjezdy do divikejch zemi nesdilim-asi taky nejsem dost amerikanizovanej-ESTE ZE TAK :-)))
nervy si vobrnit nedokaze v asii nikdo,kdo tu nevyrostl,pac kulturni sok je previt vlezlej a dozene kazdyho...neco jako americani :-)))
uzij si thajsko,tam pojedem az pozdejc...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 15:13

ahoj enzilo,
copak ten nas ludva-vytahovat se na chudaka poctivou uklizecku tou svoji muzskou pejchou,na to ho uzije :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: chyrej (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 17:12

Muzskou krasou Americkou.
Jinak Ludvo at radeji pise Zdena, vsichni to radi cteme. Ale ten tvuj jazyk, pokus ceskoamerika, nam pride, pardon mě, zhovadeli.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 21:45

mame to ruzny, za svyma ocima.

Vaše Kopretinka

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2009 09:44

Nojo, Ludvajz je asi pěknej hambář :-)). Zdena si s ním určitě užije :-)).

Jéééééééé Lojzoryboušku, jak bylo v Gobi? Co Olgoj Chorchoj, potkals? :-)

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2009 13:37

nepotkal,vono totiz v mongolsku uz mrzne a tak ani cervi nelezou z der:-)))

stejne bych ho ani videt nechtel,vzdyt zere lidi...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: #11 (IP zapsáno)
Datum: 28.10.2009 14:13

Zdravim!
Dnes jsme poprve pri nasich cestach leteli. Doposud bylya vetsina cest vlakem, jen parkrat autobusem. Odpravili jsme se z Hong Kongu do Thajska, pristali jsme v Bangkoku.
Nase posledni dny v Cine usly, byli jsme v Guangzhou, bydleli jsme na Shimian Island, je to maly ostrov v Pearl River, ktery obyvali Evropane a Indove v dobe Opiove valky v Cine, cinani tam tehdy nemeli vubec pristup. Ted uz maji. Ceho jsme si strasne rychle vsimli, byly pary bilejch, vetsinou muz a zena, nekdy dve zensky nebo dva muzsky, jak tlacej kocarek s asijskym miminem, nebo jak si vedou batole, evidentne cinske. Ludvik se jednoho paru ptal, co ze to jako je a dovedel se, ze plno lidi z USA adoptuje maly cinanky. Je to pry rychlejsi naz adoptovat v USA- ten par, se kterym mluvil cekal na adopci asi 3,5 roku a levnejsi. Oni adoptovali dvojcata a prislo je to na asi $ 33 000. Jedno dite stoji 20 000. Predani ditete se odehrava v Guangzhou, asi na tom ostrove (mozna tam sidli adoptivni agentura?). Nebo mozna jinde ve meste, ale tenhle ostruvek je klidnej, je tam plno stromu, parciky s lavickama a tak tam ti adoptivni rodice prebyvaj.
Z Guangzhou jsme odjeli autobusem do Hong Kongu, bydleli jsme v Kavloon. Nasli jsme ubytovani v dome Mirador Mansion na hlavni ulici, dum asi 17 pater, v kazdym patre "guesthouse", jeden, dva, nekdy tri i ctyri. Pokoje kurniky, jen na postel, nekdy asi 1x1 m koupelna se zachodem a sprchou. Spali jsme tam jen jednu noc, protoze asi az do dvou rano tam byl kraval. Dum byl pod lesenim, ktere bylo cele postavene z bambusu! Az do toho 17. patra. No, ja bych na to nevlezla ani za nic. Presunuli jsme se o blok dal, kde bylo totez, nastesti bez leseni. Dum se jmenoval ChungKing Mansion. Je to nekolik domu v dome, nedovedu to popsat. Plno chodeb, schody s pytlema odpadku a svabu. Dva (!) vytahy, jeden stavel v sudych patrech, druhy v lichych. Nase 8. patro melo 4 guesthousy. Pred domama na ulicich vsude kvanta Indu a cernochu, ktery se porad snazili nam vnutit hodinky Rollex nebo nabizeli krejcovske sluzby, ze nam usijou kosile a saka. Urcite ne pro HK, protoze tady je 27 st. C a vlhkost asi 70%. K padnuti. Jeden den jsme chodili po Kowloon, vsude obchodni domy, obchody, mrakodrapy. Par malych starych ulicek, kde se prodavaly byliny, susene zraloci ploutve, suseny gekoni, parozi z jelenu vcelku nebo tence nakrajeny, ginseng, susene krevety a morsky konici, a ja nevim, co jeste. Dalsi den jsme jeli pres vodu do Hong Kongu (vlastniho), coz jsou zase mrakodrapy a obchodni domy a dalsi den jsme jeli do Macau, coz je byvala Portugalska kolonie, dnes uz patri Cine zrovna jako HK, ale nepotrebujeme cinska viza, zrovna jako v HK. Tam tolik mrakodrapu nebylo, ale zase je to plne kasin a gamblovani.
Dnes jsme rano odleteli do Bangkoku a oddechneme si od Cinanu. Taky uz muzu otevrit Facebook! (V Cine je zakazanej).
Tak ja budu zase pokracovat jindy.
Mejte se krasne a Happy Halloween!
Zdena a Ludvik


No musim jen dodat ze Rusko byl drahy shit. Moc tam nic neni, lide jsou dost husny a hrozne to tam stale smrdi Leninem a komousi.

Mongolsko bylo velice zajimave a clovek by tam rad dele zustal.

Ruda Cina je vzdy zajimava ale me tam zajima jenom co je tak alespon 100 let stare. Jinak od roku 1949 co Mao nastolil teror je to odpuzujici a hnusne. Po ekonomicke strance sice nekteri hosi bohatnou ale lid nema svobodu a je stale terorisovan. Navice Cinani jsou velici barbari a nase zapadni civilizace se jich jeste nedotkla. Po nejake dobe clovek jiz proste nemuze snesti jecici cinanky a stale se cpouci & mlaskajici a prdici dav.

HK Cinani zde jsou o neco mene hrozni, asi Anglani je trochu z tech asi 100 let usmernili.

Thailand. Toto le uzasna zeme s velice prijemnymi lidmi a hezkimi holkami. Zda se ze lid je dost svobodny. Zde mozna budu travit cast svoji penze, jiste to bude lepsi nez Vono.
;o)

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2009 12:39

to s tim ruskem neni pravda :-)))

to s tim mongolskem pravda je...

vis co by mne fakt zajimalo ludvo-proc vlastne cestujes???
aby sis potvrzoval,jak je emerice fantasticka pohoda a bezpeci???
jo a este jednu votazecku-jak si se zdenou povidate,anglicky,nebo cesky???

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Czechglish (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2009 08:36

pro me cestovani je jako jizda pod stan do lesa. Clovek odjede z pohodli sveho domu aby srochu zmokl, promrzl a spal na tvrdem, proste aby malinko trpel. Pak se vrati a zase mu je dobre do te doby nez ho pohodlna postel zacne nudit a jakymsi zpusobem mekce tlacit.

"aby sis potvrzoval,jak je emerice fantasticka pohoda a bezpeci???"
Ano. Je dobre vedet ze ostani se maji hure.
yawning smiley)

Jinak we speak tak and tak. It must be tezke to listen to it. On occasions we speak good Czech aby ostatni nerozumeli.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2009 01:37

co to znamena good czech???

jestli to,co tu predvadis,tak potes koste :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik Blbne (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2009 11:10

no to vis je me 64 a tak jiz blbnu. Navic jsem utekl v 1966 a take zapominam krapet, ale ono to staci na to aby cerni nebo jini hosi nerozumeli. Jinak ja no to dost seru, nebot cestina neni dulezity jazyk. Dnes kdyz umis anglicky tak to staci, nebot ti kteri jsou civilisovani zapadni kulturou a neznaji anglinu, stejne asi nebudes s nimi chtit mluvit...

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2009 13:48

jak sis poradil s anglinou v sire rusi???

aha,uz mi zacina dochazet to tvoje deleni bilejch lidi :-)))

a nezapominas krapet,ale dost-chudak zdena...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2009 11:02

pane ludviku,

jste exemplar kastrovaneho skotu, jemuz k dokonalosti zbyva pouze korunovace. jestli jeste nekdy dorazite do cech, dejte vedet, ja vas dekoruji. a cely ceremonial samozrejme probehne v americtine (neb rec, kterou mluvite, nema s anglictinou mnoho spolecneho, jak jiz ostatne dokazali monty pythoni), protoze si samozrejme vezmeme k srdci slova protreleho weltmana a zapomeneme zbytecnou cestinu.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2009 05:51

ivan lendlu je na tom hur,jezevce :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ivan (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2009 13:59

mozna hur, ale zase umi si asi do kouli lepe bouchat raketou.

Jo v Rusku jsem z anglinou neuspel, ale neni divu, jsou to divosi barbarsky. Stejne tak v Congu nebo Mali jiste budu mit stejne problemi s komunikaci, nesnedi-li me k veceri drive nez svuj zobak otevru.

Jinak jsem ted na Phuket a je zde hromady Rusu ale take dost Cechu. Zrovnou dnes jsem potkal skupinku kterou jsem pozdravil Cest Praci, a oni si jiste nebyli jisti co si o me myslet. No nakonec to byli velice hodni a prijemni mladici a mladice z Valaska. Jedou na nejaku tichy ostrov a tam budou 3 tydny sedet v teplem mori. A to je dobre.

Ten praotec to ale stejne posral, proc porad se staral o to strdi a ne o teple more.
yawning smiley)

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2009 17:23

ludviku,

zajedte si nekdy do italie a zkuste to s anglictinou tam. nebo ve spanelsku kdekoli mimo madrid a barcelonu. nebo ve francii.

myslim, ze na pomerovani barbarskosti byste si mel proste vybrat jina kriteriam nez znalost anglictiny (navrhuji napriklad, kolik procent populace umi jist priborem z porcelanoveho nadobi)

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2009 14:50

praotec by se spis posral z toho,kdo z ty zeme utekl a stydi se,ze se narodil slovanem :-)))

jinak to mi pripomina jeste jednu votazku-cim by ses chtel narodit,kdyz ne slovanem???
americany jako vodpoved neberu-to nejni rasa cloveka...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: ITAL (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2009 02:32

Lojzo,

v pristim zivote budu Ital ktery umi zpivat a je sochar ktery socha nahe zeny z mramoru. Moje modelky budou zeny nerozumne nebo pochybneho charakteru. Budu zit ve Firenza tak asi 16 az 17 stoleti a obcas budu mit souboj s nejakym manzelem nejake te nerozumne. Az me to vsechno unavi, anebo jeden z tech manzelu bude lepe umet sekat mecem nez ja, a kdyz me neprizabije pri tom, tak ujedu z Cortezem do Mexica doufajice nejakym tamejsim obyvatelum ukrast zlato. Nevim jestli reinkarnation pracuje smerem do minulosti, ale snad ano.
yawning smiley) cha cha cha


Pane Meles, samozrejme ze stupen civilizovanosti cloveka nema nic zpolecneho z jazykem kterym mluvi ani jakym nastrojem ji a civilisovanost je navice vec relativniPro vas to mozna znamena neco jineho nez pro me, ale to je OK. Trala la la. Slo by Vam o tomte vice psat, ale to je skoda casu.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2009 05:56

:-)))

taky si dej bacha,at nekoupis nejakou vosklivou nemoc...
zensky pochybnych charakteru vobcas takovy mivaj :-)))

ty itale...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2009 11:41

pane ludviku,

je pravda, ze nastroj,kterym se ji, nic o civilizovanosti nevypovida. pribor neni vic, nez hulky, ani naopak. ale pak jsou skutecne primitivni, zaostale a barbarske narody, ktere zadne takove nastroje neznaji a jedi rukama, nejlepe sladkou zemli s karbanatkem, na kterou si vyklopi kybl kecupu.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2009 02:23

skoda ze v cechach jsou pak tyhle zemle tak precenene, kdyz za moc nestojej...

Vaše Kopretinka

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: #12 (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2009 12:12

Zdravim po delsi dobe. Uz z Cambodia.
Thajsko: skvele.
Bangkok s kralovskym palacem, budhistickymi temply, sochama Buddhu ze zlata, jade (zeleny polodrahokam), reka s lodema- nejlepsi a nejrychlejsi zpusob dopravy, uzke chodniky jeste uzsi diky nekonecnym radam stanku se vsim moznym od jidla po kufry. V centru vseho deni, kde jsme bydleli nabizeji devcata nejruznejsi masaze. Velky hit je "ichtyoterapie", v thai je to "garra rufa". Ponoris nohy do akvaria s vodou,kde jsou desitky rybicek velkych asi jako malicek a ony ti oziraji ztvrdlou a mrtvou kuzi.Ja zkusila tam na asi 15 vterin ponorit ruku,je to trosky skrabavy pocit, neboli to. Nohy jsem tam ale nedala.Potrebuju chodit. Plno bilej chlapu, ktery si vedou za ruku Thajku. Vecer vsude hudba, pivo a koktejly tecou. Thajci milujou sveho krale, vsude visi jeho obrrazy,plakaty, billboardy. Nebo kralovny. Odjizdeli jsme z Bangkoku vlakem pres noc do Phuket a v sest vecer si cele nadrazi stouplo jako jeden muz, protoze hrali z tlampacu thajskou hymnu. Vlakem jsme jeli v levnejsim lehatkovem vlaku, ve vagonu nas bylo 36, vzdy po kazde strane podelne dve postele nad sebou a uprostred pod stropem tocici se vetrak. Silene vedro. Vagon jel pres noc s otevrenyma dverma! Myslim,ze nikdo nevypadl.
Z Phuket (ostrov Phuket s mestemPhuket) jsme odjeli mistnim autobusem na Patong Beach. Tady jeste vice masaznich salonu, do kterych te doslova zatahujou- chytaj (hlavne chlapy) za ruce a tahnou je dovnitr. Jeste vic bilejch chlapu s Thajkama, nekteri si vedli i dve nebo tri. (NENECHAVEJTE JEZDIT SVE DRAHE POLOVICKY DO THAJSKA, DEVCATA!!!)*. Vecer na hlavni ulici narvane bary. Nektere mely v prvnim patre balkony, nakterych se vrklala a vlnila thajska devcata kolem tyci. Nekdy to byli kluci. Tezko rict. Plaz s krasnym piskem, more teply, slunce sileny (ja jsem se skvele spalila, i kdyz jsem byla pod slunecnikem a se SPF 30). Jeden den jsme jeli lodi na James Bond Island (filmovali tu jeden dil) a pak do jeskyni v malych vapencovych ostruvkach ,kam jsme museli jet z lodi na nafukovacim kajaku a museli jsme si lehnout na zada, jak byl vchod nizkej a bylo tam v jeskyni plno netopyru.V poledne se zatahlo, zvedl se vitr,byly docela velke vlny a prutrz mracen. Litalo jidlo i lidi. Jedna hystericka spanelka malem plakala, slabsi povahy obed vynechaly uplne a choulily se v koutech.
Vzhledem k pocasi, ktere jeste neni idealni odjizdime z Phuket bez potapeni. Mozna se sem vratime.
Pres Bangkok jsmeodjeli autobusem do Cambodia. Na hranicich neuveritelny zmatek,auta, lidi s vozikama, motorkama, zebrajici deti,stanky prodavajici cokoli. Spali jsme kousek za hranicema v malem mestecku, kde vecer byla pout' a plno stanku. Prodavali smazene svaby, kobylky a hady. Dnes jsme dojeli do Siam Reap, zitra a pozitri budeme chodit do Angkor Wat, ktery je asi 4 km odsud. Sem jsme dojeli malym nakladackem s mistnima, nastesti jsme sedeli v kabine a ne nahore na korbe (115 km). Podel silnice se vsude prodavaji sklenene litrove lahve s benzinem pro motorky, kterych jsou tu miliony. Slouzi k prevazeni vseho. Videli jsme vyjit z mistni nemocnice rodice, tatinek nesl asi 3 leteho kluka, ktery mel na hrbete ruky zavedenou infusi. Maminka nesla drevenou tyc, na jejim vrsku lepici paskou prilepena infusni flaska. Nasedli na motorku, tata vepredu,dite uprostred a vzadu matka trimajici tyc s infusi a odjeli. Nekolikrat jsme videli vezt vzadu na motorce na prkne 4 prasata, lezici napric, na zadech. Vypadali jeste zivy. Jina motorka vezla vzadu napric tyc, na ktere visely na obou stranach hrozny slepic.
No nic.Jdeme hledat zdejsi trh. To je vzdycky skvely zdroj prihod a veci k videni. Moc na vsechny vzpominame.
Zdena

* No holky jsou to hezky a nevim proc si manzel nemuze jet sam na sexpedici. Jestli neco tak by hlavne manzelky nemeli jet do Thailandu, neb upadnou v tezkou depresi az uvidi hromady holek ktere v zivote neokusily vepro-knedlo-zelo a je to na nich videt.

Ludvik

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1112131415161718192021...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 16 z 25


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.