cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1516171819202122232425Následující
Aktuální stránka: 20 z 25
Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Pan Meles (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2010 10:51

Pane Meles, no nedi divu. Ja byt na jejim miste tak bych o tom silne uvazoval. Porat lepsi mejt nadobi v Californii nez byt v CSR majitelem buh vi ceho nebo byt Necas.

Jen pro zajimavost muj velice vzdelany pritel roky myl nadobi a cisnicil v San Fran a pak odjel (asi 1995) do CSR a otevrel uspesne nakladatelstvi ktere nechci zde jmenovat. Ted mu tecou penize horem dolem na konta v Nemecku ale je vazne nasran nebot chce zpet do USA ale v CSR ho drzeji prachy a on s tim neumi seknout. Svoje penize by ani za dalsi dva zivoty neutratil!

Ja mu rikal, je ti 66 let a tak jak v CSR zijes tak umres urcite do asi 14 roku, spise drive. Premen trochu euro na $ a vem si to sebou, dej firmu chudym nebo cikanum, zbytek penez posli na nejakou podvodnou nadaci nebo to vysip v nedeli z te rozhledny na Petrine at se lide o to poperou, zbal se a prestehuj se na Hawaii a nastehuj si k sobe dve mistni holky a koukej se na zapad slunce vecer. V noci se koukej na ne a premyslej o zivote. Urcite nic nevymyslis ale to nevadi.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2010 15:49

ludviku,

krasa. ve stejne logice byste tam priste nemuseli pustit ani naseho predsedu vlady, o predsedovy vlady takove albanie ani nemluve. treba by chteli radsi makat nacernou vas. boze... a pak se divte, ze si o vas cely svet mysli, ze jste debilni arogantni pakaz a ze vam vobcas narazi letadlo do nejakych stodol.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2010 16:00

oprava: "o predsedovi vlady takove albanie ani nemluve".

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2010 22:21

proc uz ne rovnou "o predsedovi vlady takove Albanie ani nemluve"? neboj se ho, Melesi, vyplivni krev z huby, kbelik vody do obliceje, otrit rucnikem a zpatky na nohy! dalsi kolo zacina!


Plná semínek.
Vaše Kopretinka

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: NE (IP zapsáno)
Datum: 04.07.2010 10:07

Ne, ten Necas bude dobry a bude to Dobrycas pro CSR. Vsadil bych se ze po vecerech cte The Economist, je to slyset kdyz mluvi. Kdyby se mu podarilo snizit korupci jen o 1/3 tak by to byl historicky vykon teto vlady. Nebude to ale lehke nebot uplatky a korupce a zlodejina je hluboko zakorenene v Ceske mysli a pritom je to nebezpecna rakovina ktera zere narod.

Co se tyka zadluzenosti CSR, tak je s tim jiste treba bojovat ale Cesi jsou v podstate narod setrilu kteri nemaji radi se zadluzovat, presto ze v poslednich letech se myslim dost rozjeli. To ale jiste prestane samo, az se ted trochu vydesi a uvidi par sousedu bankrotovat.

Vite ze Polaci dostali ty rachejtle? Jeli zkucet do DC Obamicovi a dal jim to. Good for them. Cesi myslim tezce zavahali ze delali fory z radarem. Bylo to zaslepene chovani ktere zpoleha na Blanicke rytire ze se pak az bude treba probudi. Ja bych na ty chlapy rytirske moc nespolehal, jednak se probudit nemusi, a kdyz ano tak mohou byd dost dlouho malatni.


Ludvik

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2010 11:49

ludvo,
THE ECONOMIST je ten americkej casak,kde americani pisou vo americanech???
to sme meli taky-dikobraz se to jmenovalo :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2010 15:26

no ja nevim, ludvo, treba se chce necas jen dostat s vladni navsevou do ameriky a pak tam mejt nadobi....

mimochodem, take obcas ctu economist, mel byc tedy mit do usa automaticky pristup bez viza?


lolzaryba: ale v dikobrazu preci byly i vtipy o americanech....

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 09.07.2010 08:50

ty jezevec nemas sanci-votravil bys jim tam prece vzduch :-)))

dikobraz byl dobrej,the economist nectu,pac do juesej se v brzky dobe nechystam-ted sou na rade himalaje,pak podel gangy do darjeelingu a coby tresnicka na dortu se konecne podivame do nepalu...
jen ten navrat domu bude vo mesic driv,takze nas muzete cekat uz na zacatku listopadu :-)))
jak ja se na vas tesim...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Bacha na Nepal (IP zapsáno)
Datum: 11.07.2010 19:09

Jo mozna je jeste problem s visa. jak se vjede do Nepalu, tak bacha aby te Indiani pustili zpet do Indie i kdyz mate multiple India visa. Aby vas nenechali cekat v Nepalu mesic nebo dva. pred par mesici v tom byl trochu bordel s Indicke strany.

[www.economist.com] je englicky casopis

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2010 12:36

multiple-dva mesice mimo indii...
dvojivstupovy-mesic mimo indii...
bordel bych videl v necem jinym-tohle je jasne dany a ze to jde mimo ramec naseho chapani neni problem indu :-)))

vidis,a ja si vzdycky myslel,ze casopis je englicky magazine :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: OK (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2010 18:06

no myslim ze to do 30 let Indove zmeni a opravi. Kdyz to delali tak asi kourili neco silneho. Nebyly to beedies.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2010 10:38

lojzo,

take se tesime, to je jasny smiling smiley. a co si budem povidet, himalaje sou himalaje, ale rdy sou brdy!!!

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Amen (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2010 06:27

Radsi bych nemela psat datum, kdy pisu moji posledni zpravu. Je to 24. cervence.

Prijizdime do Kars a najdeme si hotel, ktery je o malinko levnejsi nez ten, kde jsme spali pred par dny pri nasi prvni navsteve.Protoze mame par dni pred odletem do Istanbulu, udelame si vylet. Pronajmeme auto spolu s americko-kanadskym parem a jedeme asi 45 km na vychod do Ani, ktere je na hranicich s Armenii. Ani bylo v 10. stoleti hlavni mesto tehdejsiho Armenskeho statu. Zilo tu az 100 000 lidi. Mesto ale bylo postupne od 11. stoleti uchvaceno Byzantskou risi, Persii, Kralovstvim Georgie (proboha, jak je to cesky?), mistnimi Kurdy a nakonec v 13. stoleti Mongoly. Ve 14. stoleti silne zemetreseni mesto temer srovnalo se zemi, potom se obchodni trasy, ktere pres mesto vedly presunuly jinam a bylo po vsem. Dnes jsou tu jen ruiny, ale stoji za to. Jsou zde zbytky kostelu z 10.-12. stoleti, nektere maji dokonce i zachovale krasne fresky a armenske napisy. Jako i na jinych mistech v Turecku, fresky svatych maji casto vyskrabane oci, nekdy i cele tvare (nabozenska nesnasenlivost tu byla vzdycky). Je zima, nebe je sedive s cernymi mraky a obcas sprchne. Skvela atmosfera. S Ludvikem mame celou oblast prohlidnutou driv, nez nasi spolucestujici a tak se jdeme podivat do vesnice. Ja jdu napred a za chvilku na me Ludvik vola, ze ho jedna vesnicka zena pozvala na navstevu. Tak se pridam a jsme zavedeny do kamenneho prizemniho domu s plochou strechou na ktere roste trava (typicky vesnicky domek). Bez elektriny, bez vody. Uvnitr jsou dalsi tri zeny - matka a dcery a male dite. Matka sedi u diry v podlaze, ve ktere je zhavy popel a pece v ni chleba. Je to obdoba indickeho tandoru- kotle v zemi, kde na dne je ohen nebo zhavy popel a na steny kotle se priplacnou placky testa a ty se upecou. Tak nam hned daji caj a cerstvy chleba a jogurt a domaci maslo a syr. Neumeji slovo anglicky, my ani slovo turecky, ale mame se vsichni dobre. V mistnosti, kde je teplo od pece je na zemi nekolik beden, ve kterych jsou kurata, krut'ata a kacata. Najednou se ve dverich do domku objevil starsi muz a vsechny zeny (krome matky) si hned zacaly uvazovat na hlavy satky. Myslim, ze musi mit na hlave satek, kdyz je pritomen cizi muz. (Ludvik). No, snad nemely prusvih. Stary pan ale za chvilku odesel a atmosfera se uvolnila. Kdyz jsme pojedli, tak nas ty mlade zany zavedly do jineho domku, kde nam ukazovaly, jak vyrabeji syr a taky maslo- michaly strasne rychle smetanu v obrovskem hrnci, ja jsem se pridala, ale mela jsem toho velmi rychle dost. Nebyla to zadna sranda. Ruce bolely. No ale nas cas se krati a tak se vracime k autu a jedeme zpatky do Kars.
A letime zpatky do Istanbulu. Tady mame par dni, kdy se placame po meste, jdeme se podivat do slavneho Grand Bazaar, pijeme nescetne kofliky caje, navstivime nescetne mesity, obdivujeme rimsky vodovod a uzivame si nicnedelani.
18. kvetna rano Ludvik odjizdi autobusem do Sofie a pak vlakem pres Rumunsko, Madarsko a Bratislavu do Cech a ja odletam odpoledne z Istanbulu rovnou do Prahy.

A TO JE KONEC.

Asi budu muset napsat shrnuti nasi cesty a pridat par slov, jak to bylo v Praze. Vypada to, ze to asi posledni zprava preci jenom neni.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: JEDNO STARSI PC s VISTOU? (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2010 17:05

Cetl jsem ze predsi neco dostanete od tech Amerikancu. Pry nejake vypocetni stredisko na pocitani kam rachejtle spadne. Jestli na Vono nebo Cerny Sice a pry to bude za $2 000 000.00. Nevim sice co se poradneho ve vojenstvi koupi za 2 melouny, kdyz jedno prkinko na zachod na letadlovou lod stoji $6000.00, no neco to ale bude a to je to hlavni.

V minulem cisle The Economist byl clanek o tom jak NATO narychlo dela bojovy plan co delat az Rusaci zautoci na Vychodni Evropu a budou zase chtit udelat pomnik z jednoho na zeleno natreneho tanku s ktery prijedou. Vi NATO neco o cem radsi nemluveji?

Jo o melounech. Vite, a nekdy to H Noviny nevedi a pletou to, ze:

Suma US & GB EU vcitaje CSR

1E6 Million Million
1E9 Billion Miliarda
1E12 Trillion Billion
1E15 Quadrillion Nevim
1E18 to je hodne Trillion

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Spatne to poskocilo tak zde jeste jed (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2010 17:09

USA
1E6 Million
1E9 Billion
1E12 Trillion
1E15 Quadrillion
1E18 to je hodne


EU & CSR
1E6 Million
1E9 Miliarda
1E12 Billion
1E15 Nevim
1E18 Trillion

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: chytrák (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2010 19:23

Moc čteš Ludvo

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2010 10:48

jů,a ta lekce z počtů,to má bejt co jako???

ty se nudíš ludvajzi,viď???
jeď do světa:-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: SLONI A DIVOSI (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2010 17:06

No je dobre znat math, hlavne pro lidi z HN, a vedet ze billion neni billion vzdy.

Jinak ja jeste jezdim po divokych zemich nebot muj prijezd do Californie byl trochu zpozden kvuli te zlomene ruce.

Na dalsi velkou cestu pojedu asi na rok do Afriky. Vyjizdet budu asi za 1 az 1.5 roku z CSR.

Nechces prejet Saharu autem? Ja byl jiz pred lety u Hogar horach (Alzir) ale dale na jih jsem se tekrant nedostal.

Cetl jsem za se ti libili Himalaje. No neni divu yawning smiley)

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: JAK BEJT CHYTRE CHYTREJ (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2010 17:44

Pane Chytrej, jestli jste opravdu chytrej tak vite ze chytreho cteniho neni nikdy dost aby clovek byl chytrej. Nebo mozna i Chytrej.

Rado by chytrej
Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Oh Shit (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2010 17:57

Ono to asi je prejmenovane. Ted tomu rikaji AHAGGAR Narodni park. Je to na jihu Alziru u mesta Tamanrasset. Je to zajimave pohori oprostred Sahary. Samo da se jet dale na jih az se vyjede z pouste a vsude asi jsou sami cerni divosi. Nevim jestli casto si nejakeho slusteho turistu upecou na rozni. Mozna si delaji McTurista and fries.


Al-Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2010 20:15

jó,
tak přejezd sahary bych dal hned,vo tom ani tralala :-)))
zajdem na pívo,až zas zavítáš do rodné kotliny a proberem podrobnosti-si posledně sliboval,že nám osvětlíš rozdíl mezi černejma holkama a černochem na rohu a kde nic,tu nic :-)))
rožně se nebojim,sem nejedlej...


naše žurnalisty neřeš,nemá to cenu-jako všude po týhle kouli...

allah akbar!!!

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Pan Loyza (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 00:23

Jsi jiz zpet v Cechach?

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 09:55

néééééééééééé,
ještě furt tu zírám na velikány a chystáme se na okruh,aby byly nějaký ty zážitky :-)))
ale za rok sem už doma,tak dej vědět,až dohasíš do země,za kterou se stydíš :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 14:09

lojza: abychom ho mohli privitat ceduliu "ami go home"?

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 15:47

né,
VÍTEJ NÁM RODÁKU...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 17:18

a on bude ze schudku letadla rozhazovat zvykacky a kokakolu a my se po tom budeme vrhat.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 18:37

já se vrhat určitě nebudu,kolu nepiju a žvejkám ve zcela vypjatejch situacích,což návrat nezdárného syna vlasti není :-)))
co ty bereš na sebe za hadry,já du v kiltu???

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Zuvacky (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2010 22:56

nebudou. US jde financne do hajzlu a kdyz amerikanec pobyde nekolik tydnu v drahem CSR tak je pripraven si kleknout na Moste Karlove a zebrat o tvrdou korunu. Jo za komousu bylo hej, $1 koupil 40 KCS a holka co prodavala v Potravinach mela tak max 1500 KCS za mesic.

Nejaka cedule s "ami go home" by mozna byla dobra se s ni vyfotit, ale kdyz se na me dav vrhne tak ja pak vytahnu Cesky pas a budu s nim mavat a usmivat se.

Ted zacina nejlepsi doba na hiking in Himalayas. Also go to Sikkim. Also try Rollwaling? Himal on the way to Everest.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Masinove (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2010 12:21

dobry clanek . 2 - 8 Srpen 2010 "Masinove: naklady, vynosy v RESPEKT.

No ja bych je udelal hrdiny uz jen proto jak malo bylo lidi kteri delali neco proti ocividnemu zlu a jak moc bylo hlupaku a lidi s ohybatelnou pateri kteri se zlem spolupracovaly. Mel jsem 2 - 3 ve vlastni rodine.

Bohuzel vetsina starsich Cechu ma tendenci jist v teple doma utopence s rohlikem a pit pivo, a pritom kritizovat jak to ti ostatni deleji spatne a jak oni by umeli lepe. Kdyz se nad necim nekteri z nich zamysleji tak je to jak nekoho podvest, uplatit nebo okrast. I toto je myslim nasledek toho zla z roku 1948.

Komousi myslim napachali strasnou zkazu narodu Ceskemu a nasledky jsou viditelne jeste dnes. Staci si cist clanky v HN nebo koukat na TV o vse podvodech, uplatcich a vudec o celem zkorumpovanem systemu. Z toho se myslim narod bude dostavat jeste 50 let. Domy jsou sice nahozene a natrene nove ale mozky lidu je tezko rychle nove nahodit a natrit.

Jo mluve o 1948, kde vlastne zkoncil Gotwald. Doufam ze jiz neni na Zizkove vystaven a kdyz ho vytahli tak ho snad hodili do popelnice a za nim kousky cibule a slupky z burtu. Je to tak?


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Slepice letaji rychle nekdy (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2010 17:54

Na tomto jsem pracoval at Ames (Moffett Field). No pracoval, ja byl student a chodil jsem pro chickens to Saveway. My je ale nemeli frozen.
Ludvik

............................

Too funny not to share!Sometimes it DOES take a Rocket Scientist!!
(True Story)Scientists at NASA built a gun specifically to launch standard 4 pound dead chickens at the windshields of airliners, military jets and the space shuttle, all traveling at maximum velocity. The idea is to simulate the frequent incidents of collisions with airborne fowl to test the strength of the windshields.

British engineers heard about the gun and were eager to test it on the windshields of their new high speed trains. Arrangements were made, and a gun was sent to the British engineers.
When the gun was fired, the engineers stood shocked as the chicken hurled out of the barrel, crashed into the shatterproof shield, smashed it to smithereens, blasted through the control console, snapped the engineer's back-rest in two, and embedded itself in the back wall of the cabin, like an arrow shot from a bow.

The horrified Brits sent NASA the disastrous results of the experiment, along with the designs of the windshield and begged the US scientists for suggestions.

(You're gonna love this . . .)

NASA responded with a one-line memo --





"Defrost the chicken." (True Story)

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1516171819202122232425Následující
Aktuální stránka: 20 z 25


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.