cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 4 z 25
Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: : U vana buy cul bomber, man (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2007 08:26


Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Iraq War (IP zapsáno)
Datum: 28.08.2007 06:47


Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Toulky Bez Karla (IP zapsáno)
Datum: 29.08.2007 23:07

Tak jsem vyrazil vcera na moji cestu na vychod pres Canadu do New York. Doposud jsem ujej asi jen 400 (600 km) miles pousti. Ted jsem v Elko, Nevada. Dnes jeste to otocim na sever do Montany. Zatim jsem moc nefotil,nemam na to naladu. Ja totiz hrozne miluji poust a jsem tu tak trochu v tranzu. Tuto noc jsem spal v 5800 feetech, otevrena poust, absolutni tma a na obloze hvezd jako nasrano. Zde casto v tuto dobu byva velice nizka vlhkost vzduch a to pak hvezdy vypadaji ze brzy jiz spadnou.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: par neprebranych fotek z cesty (IP zapsáno)
Datum: 30.08.2007 15:40


Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Dves jasem vjel do North Dakota (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2007 03:47

CAS SE DA PRODAT ZA PENIZE ALE PENIZE MALOKDY KOUPI CAS

No tak jsem dnes ujel asi jenom 300 miles. Nejak stale lelkuji ve starych mesteckach a koukam na poust & hory. Pravda jiz jsem, v Elko, uhnul na sever a tak to neni jiz osumdesatka a cesta je o hodne pomalejsi. Me to ale vyhovuje.

Toto miluji. Zeme siroka, malo lidi a nase civilisace neni dobre na dohled. 9 mm & brokovnice & 10 kg kulek (vyrobek nasi civilisace!) pod sedadlem, par $ru v kapse, a dost casu to vse uzit! Cas to je to nejvice cenne. Clovek nekdy musi pracovat, ale ja se vzdy snazil a stale se snazim to omezovat. Penize budou, ale mi nebudeme a ja jsem priliz veliky sobec nez abych utracel penize (cili cas) na okazale predvadeni se jinym. Na to je zivot moc kratky a ti jini me ho neprodlouzi a cestu do Laosu nezaplati (ten Laos mam jiz roky na musce, ale stale me unika, mizera. V 2008 to zase nebude.). Ze mluvim o penezich, doufam ze se me alespon podari umrit chudy, presto-ze lepsi by bylo jit do vecnych lovist co mozna nejvice zadluzeny. Nevim jestli se ma to podari.

Velike nebe, z amplionu se me line Pachelbel, Albinoni (Adagio in G minor), Bach/Gounod’s Ave Maria, Vivaldi, & Gregoriansky Choral ze Strahova (az budu v Praze tam musim zase se jit podivat a v kostele Panny Marie si sednout a zamyslet se nad zivotem, na to jsou vlastne kosteli, no ne?).

Takovato hudba a ta poust by nemela jit dohromady ale me se zda ze jde. Albinoni tu nebyl, ale kluk jeden sikovna, skladal to dobre, aby se to hodilo do auta ktere jede Montanou.

Nekdy tak asi jedenkrat za ¼ roku na me v poslednich letech padnou uplne emocionalni patrioticke pocity. Casto to zacne pohledem na hory, more, lesy, ale take to muze prijit kdyz jdu po nejake ulici ktera je velice etnicka. Vidim tam lidi ruznych narodnosti kteri prisli, jako ja, do nove zeme zacit novy & lepsi zivot. Vetsina dodnes mluvi Hindi, Spanelsky, Cesky, Cinsky, a Brnensky ale v podstate jsou to vsichni vice Americani nez si sami uvedomuji. Doposud jsem to zvladnul bez breku, ale neni to lehke nekdy. Drive jsem se takovymto pocitum (toho Roztavujiciho Americkeho Kotle) smal, ale dnes taham kapesnik. Mohu na to jen rici, jak ten herec v tom filmu
“God I Love This Country”.



Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Do Canady me nepustili & par fotek (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2007 03:51

No mezitim jsem projel Montanu, a doplizil jsem se k hranicim Canady. Hranice jsem neprejel neb me nechteli povolit moji brokovnice. No tak pojedu po dvojce na vychod a uvidim jak to pujde v N. Dakote. Mozna jeste prejedu na sever.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2007 14:01

Ludviku, a co tahle(?):

...

Mellow is the man who knows what he's been missing
Many many men can't see the open road.

Many is a word that only leaves you guessing
Guessing 'bout a thing you really ought to know, ooh!
You really ought to know...
I really ought to know...

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: To je spise pro Lojzika, no ne? (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2007 14:58

No, tak nas pan president Kez to tam jel zkontrolovat. Ja myslim ze zadne mnozstvi of PR mu nepomuze. On ale povede valku az do konce svojeho presidenci. Novy kandidat pak bude slibovat ze vse zkonci, narod ho zvoli a on stahne vojska mozna.

Potom Iracky kluci, budou-li mit jeste kulky, zacnou jeste vice strilet.

Snad se tam nase vojsko neco priucilo co bude pouzitelne v budoucnosti.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Shit List a cesta do Pisku (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2007 20:53

Mozna Kanadany na nej dam.

Jeste k tem hranicim. Tam me z klidnou tvari jedna pistolnice rekla ze bych mohl jet dale ale musil bych dat brokovnici "Nasi Kralovne".

No ja rekl ze ji ji nedam, nebot by si holka mohla ublizit, a pak jsem jeste mrmlal, ze to otacim smerem na jih kde je vice osobnich svobod. Oni museji byt na takoveto jedovate poznamky zvykli od zdejsich farmaru, nebot nic nerekli a ani se nerozcilili.

Kdyz jsem jiz tady v N Dakote, tak se jedu podivat do Pisku, Veseleyville, Lomnice, Prahy, Bechyne. Jsou to malinke osady ktere byli zalozeny Cechy myslim v 19 stoleti. Pry tam mluvi starocesky, tak doufam ze se tam domluvim. Vetsina Montany a cela N Dakota pestuje obili. Podnebi je zde podobne tomu v Cechach, a to je asi co sem ty starocechy pritahlo.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2007 10:23

treba si ta pistolnice vzpomnela na teroristu George Washingtona. Jo, to se nekdo ma, mit kralovnu.

There'll always be an England
And England shall be free
If England means as much to you
As England means to me.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: PISEK Je zajimavy (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2007 21:50

PISEK

Tak ted jsem rad ze kvuli te brokovnici me ti nesvobodni Kanadane k sobe nepustili. Cili tim paden jsem se dostal do Pisku v North Dakota. Bylo to zalozeno Cechami v roce 1882. Fotil jsemhrbitov ale bylo spatne svetlo tak se musim vratim k tomu zitra rani a dostat vychodni slunce.

Jinak jsem mluvil z:

Pan Novotny
Je mu 78 let a na fotce se sklani pod nakladak ktery sklada pinto beans. Rikal ze jeho “dedouskovy rodice kdyz byli velice mlady prisli z Cech”. TOJE TEDA JIZ CTVRTA GENERACE!!!! A mluvil neuveritelne vybornou cestinou!!!!!! Me by mohl ucit. V Evrope nikdy nebyl, ale za valky, asi Korea? byl v San Franciscu. Take asi 3x za zivot byl v hlavnim meste North Dakoty.

Pani Greicar
Je ji 91 let, zije sama, vypada dobre a na svuj vek je svizna. Narodila se take v Pisku (USA). Jeji deda sem prisel sam od Tabora (CSR), ale brzy si objadnal svobodnou holku take od Taboru. Ta prijela lodi a pak vlakem ve vozu pro dobytek. Bylo ji 21 let.

Bill Novak 72 let star
Jeho pradeda se narodil 1852 a do USA prisel 1898. Pradeda nekde asi v Chicago potkal divku ktera se jmenova Novakova. Tu si vzal a ona si ani jmeno nemusila menit. Pak nalozili veci na wagon a prijeli do Pisku. Zde on koupil 320 Acres pudy. Od te doby cely rod zde zije. Mluvil dost spatne Cesky, hure nez ja.


Ja zde dnes budu spat hned za plotem hrbitova, snad me ti Cesi kteri odjeli za ocean a nikdy se jiz nevratili nebudou v noci strasit.

Nektere forky lidi a hrobu uvidite az za par dni.

Ten obras je Ciryla methodeje od Muchy

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Warsawa (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2007 21:55

pak jsem zajel do Warsawy. No kostel meli obrovsky a krasny na velikost vesnice. Polaci vzdy byli hodne na nabozenstvi a verim ze byla kompetice mezi Piskem a Warsavov.

No ted jsem v Kanade v Ontario navrchu jezera Superioru. Thunder Bay je mesto.

Priroda nedotcena a je asi jako pred 1000cy lety. Je tu proste malo lidi na velikost divociny, a lide nejsou schopni to ani zacit nicit.

Na hranicich jsem si pripadal jako kdyz vstupuji do nejake hrozne diktatorske zeme. Nevim co si mam o tom myslet, ale ani za komousu pri vjezdu do CSR to nebylo tak hrozne.

Jedine co se s tim da srovnat byl muj vjezd pred lety do NDR. To tenkrat tam vazili vse, i jablko po jablkem ktere jsem vezl, a vse zapisovali!

Pistolnice me prohlizela asi 2 hodiny muj pocitac. Pak se ptala kdo je ta zena na fotce kterou mam v penezence. Byla to manzelka ale ji se to nezdalo.

Dale nekoho zajimalo proc vezu "hodne" klicu!

Take proc vezu lupu. Ja na to ze jsem prisleply stary muz.

Dale jakto ze mam cas na 3 mesicni cestu. No na to jsem hezky odpovedel ze ja neverim moc na praci a ze si radsi uzivam svojeho casu nez abych byl nekde od 8 to 5. Take ze prace je zdravi skodliva.

No byl jsem hodny a delal Svejka. Toto v US a jak vidim v kanade neznaji a pracuje to. Hasek by mel jeste dostat nejaky rad bileho lva. Jeho svejk me jiz hodnekrat vyvedl z mizerie. Verte je to genialni kniha. Na vetsinu lidi ve svete to zabere.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ottawa Uz (IP zapsáno)
Datum: 09.09.2007 19:34

Tak jsem se dopotacel do Ottawa. Je tam zase par novych foto, ale nejsou vubec prebrany a oznaceny. No vse je z te severni silnice ktera vede blizko zeleznicni drahy napric Canady. Nahore to bylo dost puvodni krajina, ted jizneji to vypada jako Cechy.

Stale jsem mer strach ze rozbiji auto o Moose. Nevim jak to je cesky, ale je to takova krava ktera ma rohy ale ne jako jelen ale jsou to takove lopaty. Kdyz ho clovek bouchne ve 120cictce, tak se na to da umrit.

No nakonec jsem ho ani nevidel na silnici.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: New York Uz (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2007 14:10

Tak jsem dojel do New Yorku. 4990 mili ujeto. Grizly me nesnedli. Je tam zase par fotek
Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Co ta cesta stala (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2007 20:45

Jo jak jsem vam psal ze jsem ted prejel z San Francisca do New Yorku pres Kanadu.

Ujel jsem 7574 km
Jel jsem 17 dni
Utratil $1300.00

No stalo to o hodne mene nez by normali clovek utratil, nebot ja jsem jen parkrat spal v motelu (hotel) nebo nocleharne pro mladez. Vetsinou jsem spal v aute v divocine. Ja jsem totiz dost nemajetny. Vse jsem vzdy roztocil za cestovani a za zeny.

Vetsina penez byla utracena za benzin. V USA stoji 3.8 litru (jeden galon) $2.70. V Canade jeden litr stoji $1.00.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cechy Ekonomicky Kvetou (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2007 06:18

Tak jsem pred 2 dny dorazil do Cernosic a hned si sel koupit dva dobre rohliky a salam k reznicim, tam po strane Hotelu Slanka. Zitra pujdu na halusky a bramborak.

Pak jsem jel vlakem do Prahy.

Nadrazi Smichov. Jsem rad ze ti vazni soudruzi delnici jsou stale na zdi namalovani. Melo by to byt chraneno. Historie se ma chranit.

Dale Andel

Mala Strana

Karluv Most

Orloj

Nekolik kostelu.

Praha je krasna a velice prosperujici. Vy to tak nemuzete vnimat, nebot to vidite kazdy den. Me to ale uplne prasklo pres oci! Ja videl hodne, ale Praha je vzkutku perla.

Mluvil jsem se starsimi a take mladsimi lidmi. VELICE ZAJIMAVE!

Doufam ze pokrok ktery Cechy (ne Cesko) udelali za ty dva roky co jsem tu nebyl bude pokracovat.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Suo You (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2007 18:36

Dnes jsem udelal vypravu do Cernosic do cinske restaurace, tam v te zatacce. Na ten hotel si ja mimochodem pamatuji z roku 1950, vypadalo to tam tenkrate v ocich ditete krasne. Me tenkrate hrozne imponovala sodovka v tech starych lahvich s porcelanovym spuntem.

No nic. Dal jsem si obed a palacinku se slehackou. Chtel jsem na to hulky, specialne na tu palacinku a slehacku a oni se divili. Nakonec na to zapomeli a lupkal jsem to vidlickou.

Obet byl za 99 KCS. Za tu cenu to bylo lepsi nez jsem ocekaval. Jedine co bylo divne ze cinanky mluvily Cesky, a na to ze jsou cinanky velice dobre. Ja jsem zvykly ze mluveji anglicky a spatne.

Zitra tam pujdu se synem asi zase a budu pozorovat jestli nektere servirky nejsou trebe z Vietnamu. Nevim ale jak to poznam. Mozna ze staci jen rici "nam nam" to jako z te koledy a divat jestli sebou cuknou.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: (RUDE?) PRAVO & HN (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2007 21:25

oboje jsem si dnes koupil a docetl jsem se zajimaveho & desiciho dost.

No hlavni sok byl za muj stary kamarad ze skal & hor, senator Jaromir Stetina ma asi mozek poniceny pivem nebo urazem ktery mozna utrpel kdyz spadl ze skaly primo na hlavu na veliky & ostry kamen.

Kdybych ja tenkrat vedel, kdyz jsem ho jistil v Tatrach, kde skonci a jake zakony navrhne, tak bych ho urcite jistit prestal.

On totiz navrhl zakon ze "Kdo verejne uziva, vystavuje nebo siri symboly...SS; sipkovy kriz (co to je? ma to neco spolecneho s sipkovym cajem a proc by se mu to nelibilo?); srp a kladivo (no teda, to nemohu jit nasekat zajicum a nest take kladivo?); 5 cipou rudou hvezdu (co bude delat chudak Strana pro kterou volilo (a ja se divil jak rychle zapomelo) 19% naroda?).

Navice so si vubec mysli za ma pravo me zakazovat si malovat 5 nebo 21ti cipou hvezdu kdyz se me zachce, a k tomu jeste jak si ji vymaluji. Co kdyz mam rad rudou barvu? Bude take predepsano jaky presny odstim je dovolen a jaky zakazan? Kdo to urci? Co kdyz namaluji hvezdu ruzove a ona se vysisuje na rudou? To me zavrou dodatecne za to ze slunce sisuje barvy?

Vzdyt toto je diktatura prichazet s takovymato zakony. Kdo bude ten ktery rozhodne jaky symbol se dovoli a jaky v jake barve zakaze? Big Brother?

Muzu ja vlastne takovehoto senatora kritizovat? Nezaklepe me policie na dvere ve 04:00 hodinu ze hanobim vladu, republiku, senatore, hvezdy, 19% naroda a ze propaguji Stranu ktera je silne zastoupena ve vlade?

Boy oh boy, ja tu zit tak se rozciluji asi kazdy den a brzy by me zbasli!


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: (RUDE?) PRAVO & HN (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 19:59

Pro ty ctou Britsky je dobry clanek zde. Je o svobode:

[www.economist.com]

posledni vety jsou dobre precist pomalu a vnimat je

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cinske Pocty. My nic my dobre pocitat (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2007 16:17

Jo dnes jsem sel dolu do Cernosic na obed (restaurace proti samosce draha na to co to je, zato dort v cukrarne laciny) .

Jeste k tem hospodam v Cernisicich.

Ta Cinska neni spatna, jen trochu mastna, a jsou tam jidla ktere je obtizne jist hulkami. Jako treba palacinky se slehackou a zmrzlinou. Ja to zkusil (je to fotograph. dokumentovano) ale pak me doslo ze to mozna neni originalni cinske jidlo.

No prisel ucet a myslim se but jejich pocitadlo ma extra par kulicek, nebo to secetli po Cinsku. Nic jsem jim nerekl ale jsou u me na shit-list pro jistotu.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Proc sypat sul do rany? (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2007 23:03

Ctu v HN ze Neonacisti dostali povoleni na vyroci Kristalove Noci demonstrovat v Zidovkem Meste.

Na jedne strane jsem rad ze v Cechach je svoboda se schromazdovat. Neonacisti a jini isti definitivne maji mit pravo & svobodu se schromazdovat, demonstrovat, mavat prapory nebo fanglemi, holit si hlavy, oblekat se do ceho chteji. Pri tom vsem ale musi se chovat zakonne a idealne take civilisovane.

Na druhe strane Zide maji narok zit v klidu a nebyt poburovani a rozcilovani pripominkou na velice smutnou cast jejich, a vubec lidskych, dejin.

Rozhodnuti o vydani povoleni k neonacisticke demonstraci v Zidovskem meste bylo spatne a melo vy byt odvolane.

Jako nahradu by melo mesto dat neonacistum povoleni demonstrovat jinde a omluvit se jim za uredni omyl.

Priste, by mesti urednici meli myslet nez zvednou razitko k uderu. Ja byt starostou Prahy, tak tezce sprdnu dotycneho urednika ktery toto spachal za to ze nemyslel.

Asi bych ho prezadil na rok myt zachody, aby mel cas se zamyslet nad sebou a pripravit se na mysleni v budoucnosti. Jiste by mu to pomohlo.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cesky chleba v Tescu (IP zapsáno)
Datum: 29.09.2007 02:08

Dnes jsem se zasel podivat do toho Tesco v Cernisicich. Na ceny jsem se nedival, neb neznam je stejne, ale asi jsou nizsi nez jinde. Jinak jsem myslel ze to rozjedou ve vetsim s vetsim vyberem.

V kazdem pripade jsem si koupil chleba. Je absolutne vynikajici!!! Ta vynikajicnost nebyla ale asi tak diky Tescu, ale v Cechach je vzdy jeden z nejlepsi chlebu na svete. Skoda ze se Cesky chleba neda tak efektivne vyvazet jako pivo, neb to by byl uzasny a vydelecny article. Ja byt Cesky pekar, chytnu dizi a jedu do CA zbohatnout.

Mluve o pivu. Jak to ze neni v CA videt vice Ceskeho piva? Je jedno z nejlepsich mezi pivy a Ceske pivovary to neumeji v cizine prodat. Nebo co se deje?

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lepsi je mit svobodu nez byt mlacen (IP zapsáno)
Datum: 04.10.2007 13:02

[www.cnn.com]

Dobra ukazka nedemokraticke zeme, ale hlavne je to ukazka kam osobni nesvoboda vede.


Vcera me jedna babicka rikala ze drive vse bylo lepsi. "Clovek si vystal frontu v obchode kde moc nic nebylo, ale alespon nenakoupil blbiny". Chtel jsem se ji zaptat, "co osobni svobody, co pursuit of happines, co zivot?" ale nejak jsem k tomu nemel silu, a tak jsem mlcel.



Kdo jeste nevi jaky ja rozdil mezi svobodou a demokracii, doporucuji precist:

1. Prvnich 2 odstavce (USA) The Declaration of Independence:

[www.usmilitaryhistory.com]

2. Prvnich tak asi 10 Amendments k (USA) Constitution:

[www.usmilitaryhistory.com]


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lepsi je mit svobodu nez byt mlacen (IP zapsáno)
Datum: 04.10.2007 13:22

No nejak me pocitac neposloucha dnes.

To video si musite sami cliknout z CNN reportaze:

[www.cnn.com]

a kdyz neodolate a budete si chtit predsi jenom precist 10 Amendments k (USA) Constitution kliknete sem:

[www.law.cornell.edu]

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lepsi je mit svobodu nez byt mlacen ( (IP zapsáno)
Datum: 05.10.2007 21:44

Ja proste neodolal a nakopiroval jsem vam sem ty vynatky. Dobre cteni. Toto studuji doktori prav a z jednoho odstavce delaji doktorat.
yawning smiley)

V USA se kazde slovo v constitution bere hrozne vazne.

Urcite ale toto se zde da sehnat v Cestine.

Ludvik


…Amendments to US Constitution………
Amendment I
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.
Amendment II
A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed.
Amendment III
No soldier shall, in time of peace be quartered in any house, without the consent of the owner, nor in time of war, but in a manner to be prescribed by law.
Amendment IV
The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no warrants shall issue, but upon probable cause, supported by oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.
Amendment V
No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a grand jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the militia, when in actual service in time of war or public danger; nor shall any person be subject for the same offense to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation.
Amendment VI
In all criminal prosecutions, the accused shall enjoy the right to a speedy and public trial, by an impartial jury of the state and district wherein the crime shall have been committed, which district shall have been previously ascertained by law, and to be informed of the nature and cause of the accusation; to be confronted with the witnesses against him; to have compulsory process for obtaining witnesses in his favor, and to have the assistance of counsel for his defense.
Amendment VII
In suits at common law, where the value in controversy shall exceed twenty dollars, the right of trial by jury shall be preserved, and no fact tried by a jury, shall be otherwise reexamined in any court of the United States, than according to the rules of the common law.
Amendment VIII
Excessive bail shall not be required, nor excessive fines imposed, nor cruel and unusual punishments inflicted.
Amendment IX
The enumeration in the Constitution, of certain rights, shall not be construed to deny or disparage others retained by the people.
Amendment X
The powers not delegated to the United States by the Constitution, nor prohibited by it to the states, are reserved to the states respectively, or to the people.

……………………………………………………

In CONGRESS, July 4th, 1776.
The Unanimous Declaration of Independence of the thirteen united States of America.

When in the Course of human events, it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another, and to assume among the Powers of the earth, the separate and equal station to which the Laws of Nature and of Nature's God entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the separation.

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed. That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, having its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness. Prudence, indeed, will dictate that Governments long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shown that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and usurpations pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security. Such has been the patient suffrance of these Colonies; and such is now the necessity which constrains them to alter their former Systems of Government. The history of the present King of Great Britain is a history of repeated injuries and usurpations, all having in direct object the establishment of an absolute Tyranny over these States. To prove this, let Facts be submitted to a candid world.
……………………………………………………………………………

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Zazitky z vyletu do CSR (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2007 18:29

Tak uz se necitim jako turista. Vim kdy jezdi vlaky do Cernosic & autobusy do Vono. Cinani v hotelu me jiz nenapali tak moc. Udelal jsem jim trochu zcenu pred jinymi hosty a oni v momentu zapomeli Cesky a jen se usmivaly & pritakaly kdyz jsem jim oznamoval ze me minule okradly. Ted jsou zato ale hodnejsi. Ucet za 5 lidi byl 600, minule za 3 byl 800. Trochu kriku je dobra preventivni lecba.

Umim se jiz docela zchopne rano nacpat do vlaku a metra. Koupil jsem si mesicni jizdenku na Prazskou dopravu, nebot ty pasma a nebo co to je byly nad moji zchopnost chapat a starat se o to moc.

Promluvil jsem s dost lidma. Jedna babicka me rekla ze leky ji stoji 1000 KCS a ze ma celkem mesicne 7600 KCS penzi. Jina zase ze za mlada to bylo vsechno lepsi a lide ze byli dobri. Netroufl jsem se zeptat jestli to bylo komunismem nebo jejim mladim, asi by nevedela.

Hodne jsem si jiz vyridil na uradech a tesilo me ze nekdo obcas nepoznal ze neziji v Praze. Samo ze me nevideli psat...

Jednu vec jsem si zaznamenal a to ze lide jsou na sebe dost zli, jizlivy, neslusni a nelaskavy. Pripada me ze vsichni lide jsou jaksi nasrani na neco, a ti druzi za to asi mohou. Budu se musit do tohoto vice podivat co se deje.

Take jsem si vsimnul, ze i prodavaci/ky jsou jeste dost nevlidni (byvalo to ale o dost horsi) a myslim ze nevedi jak se tvarit kdyz na ne vybalim muj super positivni Kalifornsky usmev.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Chytrej (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2007 20:49

Hele Ludviku já si dycky myslel, že nás houpáš.A teď si to myslim tuplem.
Ty Číňani jsou slušný lidi, který se tady taky maji co voháhět a neslyšel jsem , že by někoho vokradli.Aspoň vo tom nic nevim a taková věc se rozkřikne. Je to sice o svobodě slova ,,,že..Klidně mužeš napsat, že tebe jo.JA s tim nic neudělám.Ale příjde mi to trochu sprostý.Navíc když voni s internetem nejsou moc kámoši a tady se bránit nebudou.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: OK Mozna jsou hodni, ja nevim (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2007 21:37

Kriste Boha to je to posledni co chci byt verejne sprosty.

Byt sprosty je dobre jen v soukromi osobni postele.

Mozna to bylo tim ze jsem nemel moznost si ucet prekontrolovat.

Ja jsem totiz zvykly ze kdyz si dam polevku, hlavni jidlo, kavu a moucnik, tak ve vetsine sveta dostanu ucet kde jsou 4 polozky se 4 cenamy a je to dobre secteno.

To jsem 2x nedostal u nich. Mam jeste ty dva "ucty" schovane.

Po 3ti jsem si korektni ucet od nich vynutil. Mam ho tu take jeste.

Slovo "okrast" mozna bylo neuvazene silne ode mne, mozna jsem mel uzit slova "nekomunikovali finalni cenu standartne".

Ano to je lepsi.

Vam by se take jiste nelibylo jit do samosky koupit 28 veci a u pokladny slyset "dejte mi 539.41 KCS. Jiste by jste se ohradili ze chcete detailni ucet, co kazda jednotliva vec stala.

Neniliz pak?


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: OK Mozna jsou hodni, ja nevim (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2007 22:26

Navice, to je jiz historie, neb jsem nejel do Cech si davat Cinu vlastne. Ja jsem nacinovany az po usi.

Zde se musi jist Cesky chleba, praseci maso, uherak, cabajka, jitrnice uzene koleno a tak!

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ze vseho nejlepsi jsou Ceske zeny (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2007 19:00

Tak dnes jsem cely den chodil po Praze. Laskonky, Hrad, uzene koleno, Cesky chleba, Nerudovka, bramboraky, Cesky chleba, & asi 4 kostely (mezi nimi u sv. Jakuba). Take jsem byl na Narodni a Mustku videt me zname ale mnou nenavstevovane luksusni obchody.

No krasa a to jidlo, mnam!

Presto to vsechno, nejlepsi zde jsou Prazske zeny. Pravda mlade holky vsude na svete jsou krasne, ale tyto, Made in Czech Republik, jsou nejlepsi svetova qualita. Pravda, ne vsechny, ale vetsina. Jiste by slo lehce vybrat, me by stacila jen jedna, nebo dve?
yawning smiley)

Ale to je jen sneni stareho dedy.
yawning smiley(


Ludvik

Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 4 z 25


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.