cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...23456789101112...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 7 z 25
Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: 156 kg CVAKANI (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2008 13:18

Tak konecne jsem se rozhoupal k praci ktera me tizila jiz radu let. Snazim se totiz si zjednodusit zivot a proto chci hodne veci prodat, rozdat nebo vyhazet. Nejlepsi je moc nic nevlastnit, vzdyt my to na ten svuj kratky zivot zde mame stejne jen pujcene. Take clovek ma tak mene starosti. Ja jsem sice cely zivot mel pravidlo ze kazdy Novy Rok jsem vsechny veci ktere nebyly pouzity v minulem roce vyhazel, presto se me nahromadilo tolik kramu ze je treba drasticnejsi postup.

Jeden z mojich majetku je 17637 diapositivu s mojich cest po asi 68 zemich, US staty nepocitaje. Toto vse je v 126 Kodak kolech po 140 diakach a vazi to vse 156 kg. Vse naskenuji a zasobniky se slides but vyhodim nebo je vezmu do Nevady a tam se do nich budu trefovat brokovnici.

Na techto slidech je krome mojich cest take postupne rostouci syn. V pristich asi 6 mesicich vse postupne uploaduji na moji [picasaweb.google.com]. Nemyslim ze vas to bude neodolatelne zajimat, ale obcas tam bude mozne videt divne veci a mista, uz jen proto, ze slides jsou stare a mnoho mist se od te doby hodne zmenilo.

Ty divni lidi kteri by se chteli brodit mojemi velice amaterskymi fotkami by meli vedet co cisla pro kazdy album (~140 slides) znamenaji. Cili na priklad: “029_198007_198008_Bali_Jakarta_Sydney_Brisbane_Cairns_Alice Springs”
Je 29ty zasobnik; prvni fotka v nem byla udelana roku 1980 v cervenci a posledni byla udelana roku 1980 Srpnu. Dale je napsano par mist kde to bylo foceno.

Skoro vsechny tyto diaky lezely par let v mojem dome ve Vonoklasech. Ted jak jsem byl v Cechach cistit dum, tak jsem se snazil to nechat nascenovat, ale z ruznych duvodu, jeden z nich byl slabnouci $, jsem to vzdal. Takze jsem mile slidy hezky zpakoval a nechal je zase odvest zpet do USA. Ted si to naskenuji sam. Jednak usetrim a take si budu jisty ze to bude udelane dobre.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: 156 kg CVAKANI & PRACH (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2008 00:40

Moc dobre ty diaky nedelam. Jsem dost nezchopny slides odprasnovat! Proc jen pan Buh stvoril prach? Ten by mel byt zakazan Euro ustavou!

Mozne je ale ze prach nebyl stvoren v onech 7 dnech ale ze to je nejaky zradny vynalez imperialistu z USA!

No moc se s tim malovat nebudu, mam lepsi veci na praci nez honit smitka prachu. Mohu treba presvedcovat pana Melese aby miloval USA a zavrhl SSSR & Iran.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: TAKOVETO TO BYLO ZA KOMUNISTICKYCH KU (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2008 05:40

maly film pro vas.

Tuto stranu nekteri Cesi voli?

[www.youtube.com]

Ludvik, ktereho KSC netrefila.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: REV (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2008 05:42

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: chain smokers evil twin (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2008 19:02

Nazdar amiku! Hele- tentokrat v dobrym- precetl jsem nejak tvuj prispevek ohledne vyhazovani diaku a jen bych te chtel upozornit (bez ohledu na problemy s prachem a dalsi "analogovy" neprijemnosti, s nimiz ses nevedomky pustil do krizku ve sve snaze digitalizovat)- nevim, jak velkej mas basement, ale rozhodne bych ektachromy, nebo byt i jen obycejny kodaky nevyhazoval!!! Vis ty clovece o tom, ze takovej obycejnej diak s krajinkou v Coloradu neb Nevade ma rozliseni (myslim megapixely), o jakym se zadnymu "digitalu" ani nesnilo? A to nemluvim o kapacitach soucasnejch skeneru. Bejt tebou, tak ty karusely hezky zakonzervuju, aby se nekroutily, pokud sou papirovy, a pekne je nekam zasiju pro budouci pokoleni.... Pak tu mame taky problem s promitanim. Digitalni projektory jeste zdaleka nemaj meritelny parametry s obycejnym diaprojektorem! A jeste, podle myho nazoru, dlouho mit nebudou. Pokud jde o obrazovou kvalitu, hloubku ostrosti a plasticitu, analog je analog a jeste dlouho tomu tak asi bude. Tak to nezahazuj, radsi zahod..... no, neco jinyho. Zdravim.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Kuraku (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2008 00:42

Tentokrate s vami hodne souhlasim. Vidim ze vite o cem mluvite, tentokrate yawning smiley).

No ja jsem engineer a take toto vim, ALE muj zivotni styl & dusevno trpi kdyz ma byt i malou kouli u nohou, a 156 kg koule neni mala koule. Vim ze to je hrich to vyhazovat, ale ja uz tak moc v zivote hresil, ze toto jiz neudela zadny rozdil. Ja mam peklo zarucene.

Radsi projedu dalsi 2 zeme, nez neco nechat pristim pokolenim. Na ty ja kaslu. Co se tyka cestovani, tak ja jsem hrozny sobec a myslim jen na sebe.

Vse bylo foceno v Kodakchrome, ale zivot je drahy a clovek se nesmi stat otrok ani svojich veci ani nikoho jineho. Jako sveho zamestnavatele, deti nebo manzelek.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2008 02:41

Říkal i pan Pátek
Že americká svoboda
Stojí na sobectví

V tomto smyslu
Evropané
Svobodní nejsou

Váš Lojzík Nedělů

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lojziku (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2008 05:27

Jiste vite ze generalisovat je vec nebezpecna.

Jiste v US zije miliony uslapnutych manzelu kteri jsou pod pantoflem, a jiste jeste vice az po usi podelanych pracovniku kteri se deseji svojeho sefa a v noci maji tezke sny o tom jak je vyhodi.

Jiste v CSR je cela hromada lidi o hodne vice sobecka nez jsem ja.

Jiste v CSR je cela hromada lidi o hodne vice podelana nez jsem ja.

Toto vse je vec osobni a kazdy si musi zvolit jak se ma k zivotu stavet aby mu bylo pohodlne.

Ja mam pritele ktery je velice zchopny, vydelava tuny penez a zije v prekrasnem dome hruzy se svoji manzelkou - kravou. Nevim jak je stastny, ja bych takovouto situaci nebral ani zadarmo.

Zivot je trochu jako obchod. Kazdy neco chceme, ale musime neco dat za to co chceme. To neco musi mit dost dobrou hodnotu tomu druhemu aby to vzal a dal nam to. Samo, da se hlupaky zneuzivat trochu, ale vetsinou ne stale. Okradat moc neni dobry a chytry business.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2008 14:57

Život není TROCHU jako obchod. Život je, bohužel, JEDEN VELKÝ OBCHOD. Situací a vztahů, které nejsou obchodní, je v životě jen velice málo a jsou velice vzácné. To jen idealisté si myslí, že je tomu jinak.

Jde jen o to, aby si obchodní partneři, ať už je to v kterékoli oblasti života, uvědomili jak svoji cenu tak i možné následky obchodních vztahů a transakcí do budoucna.

Aby viděli dál než na špičku svého nosu.

Zatím si nejsem jista, pane Ludvíku, zda byste se v důchodu u nás necítil poněkud nesvůj a něšťasten.

Zatím je u nás férový obchodní partner často považován přinejmenším za slabého.

Za chytré se považují ti vychytralí, které vy nazýváte "hlupáky".

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: MANZELSTVI (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2008 05:46

No ja se moc dobre nevyjadril. Ja ani tak moc nemyslel na klasicky obchod jako na obchod ktery si casto neuvedomujeme. Manzelstvi a mnoho ostatniho je vlastne obchod. Obchod je vymena zbozi nebo sluzeb, za zbozi, sluzby nebo penize. Vsechny obchody jsou dirigovany zakony ekonomie. Nic neni spatneho se slovem "obchod".

Tak ku prikladu, kdyz jsou zeny a muzi mladi a muzi chteji zeny, museji neco zenam dat. To ze zeny chteji muze a jenom daji, no do toho nechci zde jit (to je jeden z nejgenialnejsich vynalezu zen). Muzi zenam casto davaji svoje penize a svoji svobodu. Duvod proto je myslim ze Buh nedal muzum dost krve. But ji maji v mozku nebo tam dole, ale nemaji ji dost aby zasoli oba organy najednou.
yawning smiley)

No relace se zmeni (poptavka a nabidka pracuje) jak ti nejvice pracoviti muzove zacnou vymirat z upracovani. Najednou je vice zen nez muzu a samozrejme podle zakonu ekonomiky muzove jiz zenam prestavaji davat, spise zacinaji brat.

Co se tyka moji penze pani Enzilo, je velice nepravdepodobne ze bych se vratil do CSR. Citil bych se jako za ziva pohrben. Samozrejme Cechy je velice krasna zeme a Evropu (a Evropske zeny) ja hrozne miluji, ale me postaci tak asi 1 mesic rocne prijedu do stareho continentu, podivat se na hrady a kosteli, utracet $4 za cafe ve Florencii, divat se na ty prekrasne madony co kupuji cibuli a spagety a pak zase hupky dupky zpet do USA. Vite me v CSR dost rozciluji male veci a o velikych nic nevim a moc me stejne nezajimaji. Jednou vam o tomto napisi separatni clanek, ale bojim se ze by to lide vzali osobne a sesypalo by se na me hromada hrubych emails.




Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2008 08:32

Pokud jsem psala o životě jako velkém obchodu, samozřejmě jsem to myslela obrazně, všeobecně, nejen jako směnu zboží a služeb za ekvivalent (peníze apod.)

Myslela jsem to tak, že v životě je vždy něco za něco. V každé situaci je člověk nucen zhodnotit všechna pro a proti svého konání. Stejně tak ve vztazích. Ať si to připustíme nebo ne, tak je tomu tak. Ano, najdou se výjimky, někdy se opravdu stává, že se najde někdo, kdo člověku dává (pomoc, přátelství, lásku...) a nic za to neočekává. Ale to je dle mého názoru, bohužel, velmi ojedinělé.

Co se týká vztahu ženy a muže, jak to popisujete, tak to platí také. V každém vztahu, pokud má fungovat, je potřeba jistého kompromisu. Nejen muži do něj vnášejí svoji svobodu a hmotné zabezpečení. Ženy také "obětují" něco ze svých zájmů. Je to také jisté "omezení" svobody, podřízení svých zájmů rodině, zahození kariéry atd. atd.

Nevím, jak to přesně funguje v Americe. Slyšela jsem, že po válce, když se vrátili muži z fronty do práce, tak tam byl preferován ideál ženy-hospodyňky, krásné, pracovité, pořádkumilovné, milující ženy a matky - doma. Pak po několika letech když zestárly, tak je jejich muži začali opouštět (s mladšími) a bylo tam hodně sebevražd právě těchto zestárlých žen. Možná, že dnešní trend - emancipovaná samostatná nezávislá žena - byl způsoben právě reakcí na předchozí stav.

Nevím, co je lepší, snad zase nějaký kompromis, něco uprostřed.

Ale to platí ve všech vztazích, protože pokud někdo příliš upřednostňuje svoje zájmy před zájmy ostatních, tak se mu to dříve či později vrátí - ve zlém. Prostě bumerang...



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Enzila (17.01.2008 15:19)

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzilo (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2008 02:46

velice s Vami souhlasim. Jen maly dotatek.

Ja co by starsi muz chci dodat ze opoustet svoji manzelku; (za predpokladu ze je rozumna, mysli ji to, je hodna, stara se, moc nemluvi ale co rekne ma vahu, & je dobra matkawinking smiley kvuli nejake Marince ktera ma hezci zadek je hola volovina. Totiz ono se muze stat ze Marinka bude blba, zla, bude kecat nesmysli od rana do vecera a on vecera do rana (takze ani ten zadek nebude v noci moc co kcemu kvuli tomu kecani), nebude umet uvarit ani caj a bude si myslet za Africa se maze na chleba.

No pruser.

Tim nechci rici ze muz nemuze (tajne) obcas takove Marinky vyuzit a naslibovat jim hory doly, ale ma je drzet od tela. Teda myslim od tela kdyz s ni zrovnou nesoulozi, jinak by to bylo obtizne, neni-li superman.

Manzelka kdyz to zjisti (a to manzelky casto velice brzy zjisti), jsa rozumna, udela doma bordel, ale nevycukne se ji ten bordel, ani jeji manzel, z rukouch. Holce chytrej.

yawning smiley)


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2008 15:35

Netroufám si hodnotit vztahy mezi mužem a ženou. Na to jsou jiní odborníci. Záleží vždy na konkrétní situaci a těžko asi zevšeobecňovat.

Nicméně si dovolím ještě jednu poznámku k tomu přirovnání života k obchodu.

Záleží na prioritách a hodnotách, které člověk uznává. Co je pro jednoho bezcenné, může mít pro druhého životní význam.

Někdo uznává jako ekvivalent jen peníze, hmotu, služby atd., jiný chápe jako ekvivalent i dobré vztahy, pocit uspokojení, vnitřního štěstí, lásku a přátelství toho druhého, někdy třeba i očistu vlastního svědomí či něco podobného.

Zase bych se klonila k tomu uprostřed. Bez peněz se žít v dnešním světě nedá, ale bez dobrých vztahů apod. také ne, si myslím. To pak není život, ale přežívání.

Nechávám toho, jak to tak po sobě čtu, tak jsem zasejc moudrá jak Šalamoun, a to si ten chudák nezaslouží :-)))

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: chain smoker (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2008 19:36

Enzila napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Život není TROCHU jako obchod. Život je,
> bohužel, JEDEN VELKÝ OBCHOD. Situací a vztahů,
> které nejsou obchodní, je v životě jen velice
> málo a jsou velice vzácné. To jen idealisté si
> myslí, že je tomu jinak...

Odolaval jsem, odolaval, ale nakonec mi to stejne neda a musim nepatrne zareagovat. Ale vlastne ani nevim jak.. Ale nemuzu to nechat jen tak. Pri vasem konstatovani, mila Enzilo, nechapu souvislost s tim sluvkem "bohuzel". Styskate si tedy, ze tomu tak je, ale defetisticky konstatujete cynicky stav veci a ty, kteri by to videli jinak, jako deti, nazyvate idealisty. Co to s nami vsemi je? Nevnutil nam nekdo neco, aniz bychom si toho vsimli? Nepodstrcil nam nekdo neco, co nechceme? Kazdy pragmatik na to rekne, ze zivot byl pes odjakziva.. Nemate ale nekdy pocit, ze stari si to umeli aspon jaksepatri uzit? Aspon tu a tam. Mozna je na case upravit zebricek hodnot a preskupit nektere polozky... Vztahy a posezeni s prateli nahoru, penize, kupovani kramu a prospech smerem dolu. Budete asi zkusenejsi, nez ja, ale muze byt, ze nekdy staci zmenit momentalni pristup k dane situaci, k dane chvili ve vztahu, k ukolu v praci... a vsechno se mozna zmeni, jak mavnutim kouzelneho proutku... Nekdy clovek nema ke zmene odvahu, ale nemusi se jednat zrovna o vymenu klasiky za hezkej zadek. Promin Ludviku, ze se ti vkladam do bohulibe diskuze, nemohl jsem si pomoct. Vsak to znate. A reci o zivote... to bylo dycky moje. A vo vesmiru, lasce, zenskejch, panubohu, prirode.. asi jsem idealista.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2008 19:48

Vítej do klubu, chain smokere :-).
Doufám, že se někdy potkáme i osobně.
Dík za pochopení.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: SVOBODA (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2008 23:11

Ale prave na toto je dobra svoboda. Kazdy chce neco jineho a svoboda umozni kazdemu delat prave to co pro nej je nejdulezitejsi.

Jeden chce prachy a jen by vyuzival vsechny lidi okolu, jiny je hlupak a chce komunismus aby vsichni, i on, dostali vse, jiny zase by se rozdal, jiny je pravicak a chce aby se vse bralo conzervativne. Co tedy delat aby vsichni byli happy?

Dejte jim svobodu a ono se to nejak mezi nimi vytriska. Vsichni budou z casti spokojeni, a nikdo nezacne revoluci.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cytrej (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2008 19:58

Ja jsem rozhodně o odstranění radarů na Strakonický u Podolského bazénu.Sejdeme s e příští týden na demonstraci.Jestli tedy nebude zima

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cytrej (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2008 21:27

Kdyz nemate rad radar, tak si vezmete saku a zimnik a zima nezima bezte demonstrovat.

Je dobre se angajovat.

Kdyz komous potrebuje mavat rudou hvezdou, nacista hajlovat, KKK palit kriz, a zpevak zpivat tralala, tak do ulic a projevit se.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: ROSS HEDVICEK (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2008 13:16

Cetl jsem zajimavy clanek od Rosse. Presto ze mam k nemu silne reservace, neb nekdy hrube & bezduvodne urazi lidi, nekdy pise veci poucne a zajimave.

Posudte:

[hedvicek.bigbloger.lidovky.cz]


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: KATYN (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2008 13:08

Zajimave. Voli lid jeste komouse? Prectete si toto nize.

Ludvik

>>>>>>>>>>>>>>>>



Po popravách si umývali ruky liehom
Gennadij Žavoronkov

Pjotr Klimov narodený v roku 1910 sa členom dnes už neexistujúcej KSSZ stal v roku .1940. Ako bývalý príslušník NKVD bol svedkom popravy poľských dôstojníkov. V jeho výpovediach som nezmenil ani slovo, nech zostanú dokumentom strohým a nezaujatým.

Oblastnej komisii pre rehabilitáciu obetí perzekúcií v Smolenskej oblasti od Pjotra Fjodoroviča Klimova.

Ve štátnej politickej správe NKVD Smolenskej oblasti som bol zamestnaný od roku 1933. Neskôr som pracoval, ako strážnik u Steľmacha (veliteľa ŇKVD) a aj po vojne som bol u NKVD.

Spomínam si, ako som zmýval krv zastrelených. Robil som to na rozkaz Grigorieva, náčelníka garáží. Umýval som autá - poldruhatonovku aj trojtonovku. Obyčajne na ne nakladali pomocou dopravníka telá zastrelených, aby ich nemuseli nosiť na nosidlách. Dopravník zostrojil Aľchimovič, ktorý naň namontoval aj motor. Aľchimovič pracoval v garáži, bol to mimoriadne zručný majster. Predtým mŕtvoly zastrelených vynášali z pivnice NKVD na nosidlách. Obyčajne to robili šoféri. Pivnica, v ktorej sa popravovalo, sa nachádza v budove dnešnej Správy vnútorných vecí Smolenskej oblasti na ulici Dzeržinského (tretie okno).

V malej suterénnej miestnosti bol kanalizačný otvor. Otvorili príklop, hlavu odsúdeného položili na okraj a strelili ho do zátylku alebo do spánkov, ako prišlo. Spomínam si, že jedného strelili do brucha. Videl som stopy krvi a dierku v spánku obeti, Odsúdenému hovorili, že ho prevážajú do Moskvy, vyzliekli ho, a potom zastrelili. Čo robili so šatami, neviem, tam sa popravovalo od roku 1933, obzvlášť veľa ľudí tam zastrelili v rokoch 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938 a 1939. Popravovali takmer každý Boží deň od večera a mŕtvoly odvážali do Kozích Hôr, vracali sa o druhej hodine v noci. Na autá nakladali celé hromady mŕtvol, niekedy aj 30 - 40 tiel na jedno vozidlo. Mŕtvoly potom prikryli plachtovinou a odviezli. Okrem šoféra sprevádzali auto ešte dvaja, traja ľudia a veliteľ. V Kozích Horách bolo celé oddelenie (spomínam si z nich na Belkina a Ustinova), zahrabávali mŕtve telá do zákopov, ktoré sami vykopali. Žili priamo v Kozích Horách. Tieto jamy s mŕtvymi telami zastrelených som videl na vlastné oči v Kozích Horách.

Na cintoríne pochovávali len zriedkavo, zastrelených vozili väčšinou do Kozích Hôr; tam leží viac ako desaťtisíc popravených sovietskych, ale aj cudzích občanov. Za umývanie nákladných áut od krvi mi platili 5 rubľov. Tí, čo strieľali do ľudí, dostali tiež zaplatené podľa výplatnej listiny, aj tí, čo odvážali mŕtvoly. Z tých, čo popravovali, si pamätám na Gribova, Steľmacha, Gvozdovského, Karla Rejnsona, ďalšie mená som zabudol. Mŕtvoly odvážali šoféri Kulešov, Nikolaj Kostučenkov, Titkov, Viktor Grigoriev. Titkov však vozil prevažne len veliteľov. Mŕtvoly vozil aj Levčenkov, toho však zabil jeden z väzňov, myslím, že to bol Poliak. Tento väzeň náhodou ostal nažive, podarilo sa mu preniknúť do miestnosti so zbraňami a začal strieľať, zranil ešte kohosi, no na meno sa nepamätám. Tohto väzňa celé tri dni nedokázali zlikvidovať (dokonca ho zalievali vodou z hasičského auta) napokon ho otrávili plynom.

Príslušníkov poľskej armády postrieľali v roku. 1940 v Kozích Horách. Popravovala ich jednotka Ivana Ivanoviča Steľmacha, ktorý bol veliteľom smolenského NKVD. Ja som sa do Kozích Hôr dostal náhodou a videl som to: jama bola obrovská, tiahla sa až po močiar a v tomto hrobe ležali prisypané zemou hromady mŕtvych tiel Poliakov, ktorých zastrelili priamo v jame. Viem to, pretože som videl (zemou prisypané) mŕtvoly Poliakov. O okolnostiach popravy som sa dozvedel od Listinova, šoféra, ktorý vozil Poliakov na popravu a videl, ako mi sám porozprával, ako ich postrieľali. Z nákladného auta ich vyložili priamo do jamy, strieľali do nich a niektorých dobíjali bodákmi. Miesto popravy bolo oplotené dvojitým plotom z ostnatého drôtu.

Poliakov bolo v jame (keď som sa tam pozrel) veľa, ležali jeden vedľa druhého, hrob bol dlhý asi 100 metrov a hlboký 2 - 3 metre. Po tom, čo som sa pozrel na popravených Poliakov, hneď ma odviedli a prikázali mi, aby som sa viac nepribližoval. Vtedy i po vojne ma Steľmach, Rejnson, Gvozdovskij a Gribov neraz varovali, aby som mlčal.

Ustinov a Gribov mi hovorili, že poľských dôstojníkov popravovali Steľmach, sám Gribov, Gvozdovskij a Karl Rejnson. Oni boli hlavní pri popravách, na iných si nespomínam. Poliakov privážli na popravu vo vagónoch po
železničnej odbočke na stanicu Gneždovo. Miesto popravy strážil konvojový pluk NKVD.

Všetko, čo som tu uviedol, je pravda, zodpovednosť za ohováranie si uvedomujem, povedal som len pravdu. Keďže nemôžem hýbať prstami, text napísal na moju žiadosť Oleg Zakirovič Zakirov. Text som prečítal, všetko je napísané správne. Chcem ešte dodať, že tým, čo strieľali do ľudí, i tým, čo vozili mŕtve telá, dávali lieh a jedlo zadarmo. Spomínam si, že po popravách si umývali ruky liehom. Aj ja som si čistil ruky liehom po tom, čo som zmýval krv. Lieh som mal v pivnici a jedlo (salámy, ryby a iné potraviny) sme dostávali v jedálni.

Telá zastrelených vozil ešte aj Zinoviev (dnes má 70 rokov a odsťahoval sa do Simferopoľa).


Klimov, P. F.

Dňa 29. augusta 1990. Napísané v byte P. F. Klimova.


Dodatok k listu z 29. augusta 1990

Chcem ešte povedať, že v roku 1943 som v klube NKVD videl asi päť debien. Vtedy som sa dozvedel, že sú v nich lebky zastrelených Poliakov a že ich majú poslať do Moskvy na akúsi expertízu. Potom sa tieto debny s lebkami znovu vrátili do Smolenska, odviezli ich, pravdepodobne, do Kozích Hôr. My sme sa to vtedy dokonca i medzi štyrmi očami báli čo i len spomenúť. Načo to robili, som nevedel, až dnes si uvedomujem, že sa to robilo pre to, aby mohli zvaliť všetko na Nemcov (t.j. popravy Poliakov). V skutočnosti však postrieľali Poliakov naši v roku 1940. Časť poľských kňazov postrieľali v pivnici NKVD v Smolensku. Viac k tomu nemám čo dodať. Tieto listy napísal na moju prosbu Oleg Zakirovič Zakirov u mňa doma.

Smolensk, 31. augusta 1990.


Dodatok

Ešte chcem povedať, že v čase, keď došlo k popravám Poliakov, i neskôr, tu v Smolensku, v Kozích Horách boli L. M. Kaganovič a Švemik. Spomínam si, ako boli pri Dnepri na rybách. V Kozích Horách dovolenkoval aj K. J. Vorošilov.

31. augusta 1990.


Pjotra Fjodoroviča Klimova našiel major Oleg Zakirovič Zakirov s pomocou veteránov NKVD.



(www.szcpv.org/sno06/svedectva/katyn.html)


Zpátky

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: evil twin (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2008 20:07

Ludvicku, ten uryvek je strasny!! (btw.: cetls treba "Jeden den Ivana Denisovice" od Solzenicyna? Je to asi 100krat kratsi nez epos "Souostrovi Gulag")..
Ale vazne si myslis, ze jina zverstva, pachana jinymi armadami jinde na svete, byla hezci nebo jsou lepe zdokumentovana? Tim samozrejme neobhajuju komunisty, jak jiste kazdy soudny clovek pochopi. Na druhou stranu se snazim nemluvit rovnou ani o Abu Ghraibu..

[en.wikipedia.org]

P.S.: Nejsme prece uz, skoro dvacet let po "revoluci", tak naivni, abychom si mysleli, ze protipolem nejakeho Zla je nutne Dobro a nikoli jina podoba stejneho Zla? Zlem mam v tomto pripade na mysli jakoukoli mocenskou hegemonii usilujici o svetovladu (chronologicky: hitler a spol., stalin, neokonzervativci).. Zkus si treba u vas ve Frisku zapalit jointa na zastavce autobusu a uvidis demokracii v praxi.

Jake je v SF pocasicko?

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Iraq je pruser (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 03:54

Jo jo vse vim o Abu. To samo je pruser, ale to je vzdy cast valky. Je to Iraq co je opravdu pruser a se musi zastavit.

Problem se Stalinem byl ze zabijel svoje lidi i kdyz valka nebyla. Ale do tohoto ted nechci lezt.

Pisete "Zlem mam v tomto pripade na mysli jakoukoli mocenskou hegemonii usilujici o svetovladu (chronologicky: hitler a spol., stalin, neokonzervativci)."

Jo Hitler & jini chteli ovladnout svet. Jestli si myslite ze neokonzervativci chteji totez, tak se mylite. O tom nemohou ani snit, to by byl spatny sen pro ne.

Co by prosim vas US delala s vetsinou sveta. Myslite si ze ten farmar co voli ma zajem o nejakou Moldavii nebo Cechy. Vzdyt ani nevi kde to je. On je presvedcen ze US je nejlepsi misto na svete. Pak vi ze je ta legracni Anglie a Francie poslala zbrane 13 koloniim. Take Francie ma vino a syry ale jsou tam asi jinak blby lidi. Zbytek sveta by mela USA zachranit ale je to skoda penez. Jo kdyz vidi hladovy v Etiopii, tak se ustrne a nejake to obili posle.

US nema zajem dobivat zeme. Mnoho lidi zde to vidi jako proposici se nastehovat nekam kde jsou svaby a blechy a dum mozna spadne cloveku v noci na hlavu. Kazdy rozumny clovek by presel ulici od takoveho domu. To ze jsem lezli do Iraqu byl omyl. Ja bych jim ted dal zadarmo poukazku na 1000 tun Semtex a s US armadou bych odtahl. Cesi by alepon na tom neco vydelali a kluci teroristicky by se mohli vyhazovat az do aleluja.

Presto kdybych ja byl US president tak bych mel zalusk na Canadu (uzasny rybolov) a pripadne na tech par banana republic (dobre koupani a hezke holky) az k Panama. Asi se ve me projevuji moje Evropske koreny ze se me chce dobit sousedy. Jiste by se me ta expanse nepovedla a lid by me z uradu vyhodil.

Dale pisete "Zkus si treba u vas ve Frisku zapalit jointa na zastavce autobusu a uvidis demokracii v praxi". Pane Dvojniku, Krista Boha, co ma koureni spolecneho s Demokracii nebo s rezavenim zemske osy??? Vzdyt vy ani snad nechapete rozdil mezi demokracii, svobodou a zakony!!!!! Ja Vam to ted nebu vysvetlovat neb jsem jiz unaven z toho jak casto jsem na toto thema psal.


Ludvik.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Iraq je pruser (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 04:01

Jo pocasi je ted uzasne. Hrozne prsi. V lete alespon bude dostatek vody jak rikaji oficialove. No ja ale dest rad osobne nemam. Clovek navlhne a muze nabotnat a obrust mechem a lisejnikem.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: evil (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 11:14

S tim pocasim je mi to lito, tady to taky nestoji za nic. Ale furt lepsi, nez v Iraku. Co by US delaly se zbytkem sveta? No prece to, co s nim delaji doposavad: staveji tam mekace a walmarty a burgrkingy a prodejny proklate dobrych plukovnikovych kuratek, dale parkoviste, radarovy zakladny a pod., co ja vim? Farmar na stredozapade neni neokon.. od kdy o zahranicni politice rozhoduje obcan? A pises: jojo, Irak je pruser, musi se zastavit a pryc... no, to je opravdu krasa - rozsekat neco uplne na franforce, povrazdit polovinu obyvatel, mezi zbytek zasit obcanskou valku a pak si zbalit fidlatka a sory, hosi... a navic - jak bys to proved? Ja bych par navrhu mel: first jet that bald cunt Rumsfeld down there, bestest when its 200 degrees over there and let the crowds loose on him and his wife, than they may do as they please on the big Dick, just let´em loose on him and the rest of the gang. To by byl takovy pekny zacatek, no a nasledovat by mela rekonstrukce cele zeme a tucne reparace za napachane hruzy plus leceni posttraumatickych syndromu a vubec zraneni a vsemoznych nasledku na obyvatelstvu. Vyhodou meho planu je, ze nemusis organizovat slozitej a nakladnej odsun vojsk, ale rovnou se muzou hodit do monterek a vzit lopaty do ruky. Bagdadanum bych dal do ruky jenom bice, ptotoze "nechceme byt jako oni".
No a na zaver: rozdil mezi demokracii, svobodou a zakony!!! opravdu nechapu, to mas pravdu. Neni to jedno a totez? Nebo vy Amici ste uz od malicka vychovavani v pragmatickym duchu ze demogracie = stat = vopruz a teror? To my tady v Evrope si jeste radi nechavama iluze... aspon dokud se to da vykladat detem jako pohadky. Praxe jaksi posledni dobou pokulhava... A proc jsem to psal? No asi proto, co se u vas, v kolebce demokracie stane, kdyz najdou teenagerovi v popelniku v aute spacka z konopne cigarety: od spoutani a arestu a tucne pokuticky, pres vyhozeni ze skoly a uvezneni na mnoho let, zabaveni auta, domu, deti, pracovniho naradi, lode a manzelky v podstate cokoli. Uzil jsem tohoto prikladu zamerne, abych demonstroval miru skutecneho fasismu proti vlastnim obyvatelum v USA TODAY. Pokud si nekdo mysli, ze prehanim, klidne si to overte, ale varuju, neni to zas takova sranda uz tyhle veci dneska na netu najit. Howgh

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: ?!?!?! (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 13:45

proc ja vul tu stale jeste jsem a nestehuji se zpet do CSR? Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Cytrej (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 17:47

No hádej.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Evil (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2008 19:13

Zajimalo by me do ktere tridy chodite, chodite-li jeste do skoly.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: :o) (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2008 02:19

Political Science for Dummies



DEMOCRAT
You have two cows.
Your neighbor has none.
You feel guilty for being successful.

REPUBLICAN
You have two cows.
Your neighbor has none.
So?

SOCIALIST
You have two cows.
The government takes one and gives it to your neighbor.
You form a cooperative to tell him how to manage his cow.

COMMUNIST
You have two cows.
The government seizes both and provides you with milk.
You wait in line for hours to get it.
It is expensive and sour.

CAPITALISM, AMERICAN STYLE
You have two cows.
You sell one, buy a bull, and build a herd of cows.

BUREAUCRACY, AMERICAN STYLE
You have two cows.
Under the new farm program the government pays you to shoot one, milk the other, and then pours the milk down the drain.

AMERICAN CORPORATION
You have two cows.
You sell one, lease it back to yourself and do an IPO on the 2nd one.
You force the two cows to produce the milk of four cows. You are surprised when one cow drops dead. You spin an announcement to the analysts stating you have down sized and are reducing expenses.
Your stock goes up.

FRENCH CORPORATION
You have two cows.
You go on strike because you want three cows.
You go to lunch and drink wine.
Life is good.

JAPANESE CORPORATION
You have two cows.
You redesign them so they are one-tenth the size of an ordinary cow and produce twenty times the milk.
They learn to travel on unbelievably crowded trains.
Most are at the top of their class at cow school.

GERMAN CORPORATION
You have two cows.
You engineer them so they are all blond, drink lots of beer, give excellent quality milk, and run a hundred miles an hour.
Unfortunately they also demand 13 weeks of vacation per year.

ITALIAN CORPORATION
You have two cows but you don't know where they are.
While ambling around, you see a beautiful woman.
You break for lunch.
Life is good.

RUSSIAN CORPORATION
You have two cows.
You have some vodka.
You count them and learn you have five cows.
You have some more vodka.
You count them again and learn you have 42 cows.
The Mafia shows up and takes over however many cows you really have.

TALIBAN CORPORATION
You have all the cows in Afghanistan , which are two.
You don't milk them because you cannot touch any creature's private parts.
You get a $40 million grant from the US government to find alternatives to milk production but use the money to buy weapons.

IRAQI CORPORATION
You have two cows.
They go into hiding.
They send radio tapes of their mooing.

POLISH CORPORATION
You have two bulls.
Employees are regularly maimed and killed attempting to milk them.

BELGIAN CORPORATION
You have one cow.
The cow is schizophrenic.
Sometimes the cow thinks he's French, other times he's Flemish.
The Flemish cow won't share with the French cow.
The French cow wants control of the Flemish cow's milk.
The cow asks permission to be cut in half.
The cow dies happy.

FLORIDA CORPORATION
You have a black cow and a brown cow.
Everyone votes for the best looking one.
Some of the people who actually like the brown one best accidentally vote for the black one.
Some people vote for both.
Some people vote for neither.
Some people can't figure out how to vote at all.
Finally, a bunch of guys from out-of-state tell you which one you think is the best-looking cow.

CALIFORNIA CORPORATION
You have millions of cows.
They make real California cheese.
Only five speak English.
Most are illegal.
Arnold likes the ones with the big udders.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: RASIZMUS? (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2008 20:03

Tak cernoch Obama neni daleko od toho aby se stal US presidentem, a tak jsem premyslel jestli by bylo mozne any se treba Cesky cikan stal presidentem v CSR.

Bude zajimave videt jestli tento "cizak" z Americke university uspeje a dostane se na Prazky Hrad nebo ne. Kdybych musil hadat, tak asi ne. Isolovane skupiny lidi radsi zvoleji mene dobreho ale naseho, nez lepsiho ale odjinut.

Cizi veci a myslenky, byt i dobre myslenky, jsou nebezpecne a neprijemne. Clovek nikdy nevi co z nich vyleze. Musil by se nad tim zamyslet a mysleni boli.
yawning smiley)


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Klaus cte dobry casak (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2008 00:13

Samozrejme tim jsem nechtel rici ze ten US profesor by byl lepsi nez Klaus. Ja ale nevim a vubec to nesleduji.

Presto se me zda ze by ten profa mohl prinesti nove a svezi myslenky.

Z druhe strany Klaus cte "The Economist", a kdo cte tento casopis nemuze byt spatny a hlupak.

Mozna ale ze je jiz po volbach, a lid zvolil Putinova bratra ktery slibuje prosperitu, stabilitu a vsem vsechno podle jejich potreb. Bez prace a zadaro.
yawning smiley(


Ludvik

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...23456789101112...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 7 z 25


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.