cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 123456Následující
Aktuální stránka: 1 z 6
Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 00:31

Jak se vám líbí, že nás chtějí sledovat pomocí kamer na vjezdech do obce? Jak se vám vůbec líbí sledování pomocí kamer a další rozličné fízlování, které nebývale vzkvétá?

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 10:20

Me se to nelibi. Ale mnohem vice se mi nelibi, ze tady v podstate bez trestu nekdo krade vika a mrize kanalu, a jine veci, a to prakticky bez trestu. Bohuzel neznam jne reseni, ktere by mohlo byt vyrazne napomocne pri chytani techto debilu, a proto s kamerami, ac nerad, souhlasim.

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 12:27

Zaznamenaji kamery taky : zemedelska puda → zmena uzemniho planu → stavebni pozemky?
No nevim, treba je horsi to zmizele viko od kanalu. Prece se muze nekdo osklive zranit....

Re: Kamery
Autor: Martes Foina (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 17:42

Jak zabrani kamera kradezi vika od kanalu? Ty same reci jsme slyseli, kdyz se prosazovala obecni policie. Doslo po jejim zavedeni ke snizeni kriminality? Asi ne, kdyz ted to budou kamery, ktere nas maji spasit pred zlocinem. Proc treba v Praze, kde je kamer mraky, nesnizuji stavy policistu, kdyz ty kamery tak suprove potiraji zlocinost?
Samozrejme tady jde predevsim o sledovani obyvatel, kdo a kdy prijizdi a odjizdi, pouze sekundarne bude casem nejspis zarizeni v tichosti vyuzito i k mereni usekove rychlosti. Nejspis se take zanedlouho dockame i kamer treba na nadrazi a lavce do Lipan protoze by prece nejaky nebezpecny zlocinec s vikem od kanalu mohl taky odjet vlakem/odejit pesky....

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2007 21:05

Ac MP nemusim, tak tady mi nezbyva nez doporucit, jdete si to vyzkouset (ja bych to nesel delat ani za zlate prase). A nebo se s nima dejte obcas "jen" do reci.

Kamery samozrejme nikoho nechyti. Kdyby jste zavital na zastupitelstvo, tak by jste se dozvedel nekolik konkretnich pripadu, kdy si mesto i MP veri, ze by pachatele dokazali chytit (takto jen utreli nos). Pokud by tam nebyly kamery, musel by tam stat minimalne jeden clovek na kazdem vyjezdu z obce (nebo na kazdem rohu policajt ci "pomocna straz" :-§ ...), a ani ten by nedokazal zachytit vsechno. I pres kameru se da asi projet, nebo ji ponicit apod. Uz to ma ale pripadny zlodej slozitejsi.

Co se tyka kamer v Praze. Pokud vim prave a jen diky kameram chytili kdysi toho "borce", co na Prikopech hodil pod auto granat. A chytili ho tusim v Izraeli, jestli si to dobre pamatuju. Ani me neni prijemne, ze vsude pribyva podobnych zarizeni. Ale drzost zlodeju je obrovska, a tresty smesne. Snad mozna kdyby zlodej musel nejen vsechno vratit, ale i zaplatit praci tech policajtu, co ho chytali, praci soudcu, co ho soudili, a praci bacharu (a naklady na provoz basy), a to tak, ze dokud to vsechno nezaplati, tak se z basy proste nehne, ze by pak nebyly ani ty kamery ani MP potreba, protoze by ubylo kradezi na smesne minimum ... . Ale bohuzel, zlodeju je stale dost, a opatreni proti nim skoro zadna.

:-) Jinak docela me pobavila ta predstava, jak si nekdo odnasi pod pazi jedno ci vice vik od kanalu, ci jak je veze na nejakem vozicku ven z obce ... . Doporucuji vyzkouset ... ;-)

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 00:16

A v tom je právě ten problém, nikdo trochu normální to nepůjde dělat ani za zlate prase! Není lepší se smířit s určitým procentem neobjasněných krádeží vík od kanálů, než zavádět takto nebezpečné totalitní opatření?

Re: Kamery
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 01:31

Pane Kancius Minor
Ale vemte si ty teroristi
Můžou být všude

Potřebujeme základny
Odposlechy sledování mobilů
Otisky prstů databáze dotazníky

Sledování IP na netu
A kamery všude
Pokrok nezastavíte

Váš Lojzík Nedělů

Re: Kamery
Autor: Fík (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 08:52

Takže zrušíme policajty, kamery i jiné "totalitní krámy". Koupíme si každý bouchačku, budem si užívat svobody a postaráme se každý sám o sebe jako In The Wild West ?

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 11:06

No, ono ani tak nejde o tu normalnost, ale spise o absurdnost takove prace. Me by nebavilo chytit zlodeje, a pak se divat, jak ho vlastne ani neodsoudi, a priste zase, a porad dokola. Me osobne by nebavilo delat marnou praci, a jeste si za ni vyslechnout casto dost peprne pripominky (nerikam, ze si je nekdy nezaslouzi, ale rekl bych ze zhusta prevladaji nepravem - castecne si za to muzou sami a castecne to maji dane zakonem, protoze jsou to vicemene jenom loutky, ktere samy o sobe nemaji prilis mnoho pravomoci, dokonce radu veci ani nesmeji sami rozhodnout na miste, ac by to bylo logicke a mnohdy nejspravedlivejsi, a to i presto ze stejnou situaci muze statni policajt na miste vyresit, pokud je to policajt rozumnej).

Jak rikam, me samotnemu se to prilis nelibi, mit vsude kamery, ale riskovat, ze pak treba ja nebo nekdo z meho okoli spadne do kanalu a zabije se nebo zmrzaci (nebo ze mi nekdo neco zcela beztrestne a bez prekazek ukradne), mi za jejich neexistenci nestoji. Je to tezke. Tenhle system neni zalozen tak, ze bychom si to jako lidi dokazali zajistit a ochranit sami. A uprimne, takovy system, kde by se lidi branili sami je podle me nebezpecny predevsim normalnim lidem, ne gaunerum.

Re: Kamery
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 11:30

A nebylo by lepší, kdyby se vymyslel takový způsob instalování poklopů na kanály, aby prostě ke krádežím nedocházelo proto, že to nebude možné nebo proto, že na tom už zloději nebudou mít zájem. Jako technická antitalentka (to je výraz :-)) ) nevím jak, ale určitě by to šlo. Když lze vymyslet radar proti raketám, nešlo by vymyslet tohle???

O těch kamerách si myslím svoje. Chápu, že záměrem města možná je zvýšit bezpečnost ve městě, ale na druhou stranu, zase to je o tom, že lidé, kteří byli v minulosti sledováni na každém kroku, jsou na to dost alergičtí. Zase to bude kontraproduktivní, byť by byl třeba původní záměr upřímný a rozumný.

A kdo zaručí, že ty kamery nebudou neustále rozbité, nefunkční? Počítal někdo budoucí náklady do neustálých oprav či pořizování nových ??? Aby to nepřišlo dráž než ty poklopy.

Navíc, zloději nejsou většinou tak hloupí, aby si nenašli jiný způsob, jak škodit či jak se vyhnout sledování.

Nevím...

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 11:50

Obejit se da cokoli, a zneuzit taky. Jak kamery, tak pripadne zabezpeceni poklopu kanalu. To by snad jedine muselo byt udelane tak, ze by ty poklopy nebyly v silnici, ale v chodniku, kde by stacily treba plastove poklopy. A pro destovku ze by vpust byla pod chodnik na strane a ne litinovou mrizi v silnici (videl jsem kdysi v Parizi). Ale to asi realne v nasich "normovanych koncinach" je z rise utopickych snu, a temer scifi budoucnost.
Ja ty obavy sdilim. Zase na druhou stranu, dneska je zneuziti takoveho systemu trestne, coz drive nebylo, a urcite jako obcani mame moznost "nejake" kontroly provozu takovych zarizeni (pokud sleduji i nas ...). A ochrana poklopu nezaruci, ze kdyz Vam vykradou dum, ze pachatele chytnou (jiste, kamera ho taky nechytne, ale pokud si to zlodej bude odvazet autem, je sance, ze ho ta kamera muze natocit a ze ho pak treba chyti). Proste postavi se mu do cesty nejaka prekazka, zatimco dneska muze byt prakticky zcela v klidu, i kdyby si to nalozil do Vaseho auta v garazi, a tim Vasim autem odvezl pryc ...

Jak rikam. Nadseny tim nejsem. Ale zase na druhou stranu, to ze nekdo na kamere uvidi, ze moje auto projelo tam a zase zpatky mi zas tak navadi (snad jen kdyby to nekdo sledoval a daval echo zlodejum :-( ...).

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 12:51

Tomme1,
........Co se tyka kamer v Praze. Pokud vim prave a jen diky kameram chytili kdysi toho "borce", co na Prikopech hodil pod auto granat.....

Co se tyka konkretni teto udalosti, tak je pro me prijatelnejsi, kdyby se policie zabivala necim dulezitejsim nez vyrizovanim uctum mezi mafiany. Je to plitvani statnich financi.

Mozna by bylo ucelnejsi nainstalovat kamery do MÚ Cernosice ci sluzebny MP. Temito institucemi se citim mnohem vice ohrozen nez zlodeji kanalu....

Re: Kamery
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 13:18

Koláři, Koláři nauč se konečně čestinu, jinak je Tvá diskuse na h.... Dvě hrubky stačiliiiiiiiiii,

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 14:13

:-)
Tak mozna ze Vam pripada v poradku, ze se kolem budou hazet beztrestne granaty (i kdyz je pos obe budou hazet mafiani), ale me to v poradku neprijde. Jestli si mafiani chteji vyrizovat ucty, tak at po sobe hazeji granaty nekde v soukromi (a tam at jim klidne da policie pokoj). Pokud to delaji na verejnosti, je to podle me prace policie.

No a holt se kazdy bojime neceho jineho, ze ? ;-) Ale celkem by me zajimalo, ktera je to ta dulezitejsi cinnost policie (vcetne MP) ? To by mohla byt docela zajimava uvaha. A taky si nedovedu predstavit, jakemu nebezpeci by jste zabranil kamerami na obecnim urade (jiste, je to od Vas urcite jen jako primer, ale neprijde mi to srovnani moc dobre ...). No, tak budiz Vam prano, aby jste svuj nazor na chybejici vika od kanalu nemusel menit po sve vlastni pesi, cyklisticke nebo automobilove zkusenosti ... (a aby jste pak nebyl ten, kdo bude rvat po MP, ze si zas nekde valej sunky ...)

Re: Kamery
Autor: Kung-Pao (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 21:08

Kamery na MÚ? To by byla dost perverzní reality show :-)

Re: Kamery
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 21:38

Rád bych podotkl k MP, že jsem se vždy setkal s korektním přístupem i když jsem měl sám máslo na hlavě(parkování,jízda bez helmy atd.).Myslím ,že kritika není na místě a spoustu věcí vnímáme negativně vzhledem k popisu jejich práce.Já osobně vnímám MP
kladně a nevadí mě.Asi to taky není med chodit do práce a řešit po celou službu samé problémy,nechat si nadávat atd..Za celou dobu co čtu web tak je tuším pochválila jedna paní ,jinak jim jen nadáváme.To kladné bereme jako samozřejmost,na ostatní nadáváme.Takže nenadávám,nechválím- konstatuji- za sebe .S.K.

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 21:44

Pane / paní Kung-Pao, možná by to přeci jenom bylo k něčemu dobré. Včera odcházela paní zastupitelka Gottelová z úřadu s policejní eskortou po té, co požadovala předložení smlouvy s firmou Strabag na rekonstrukci ulice Karlická. Aspoň bychom věděli přesně, jak to celé proběhlo.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 13:36

Tomme!

Ahoj. Co se tyce hazeni granatu, samozrejme jste nepochopil nadsazku meho prispevku...Nevadi. Je potreba k Vam mit trochu vice trpelivosti.

Jinak mam k tobe jednu otazku....., pises (Obejit se da cokoli, a zneuzit taky. Jak kamery, tak pripadne zabezpeceni poklopu kanalu). Predpokladam ze nemate na mysli zneuzivani zabezpeceni vik od kanalu...., ale obejiti zabezpeceni vika? Dle meho nazoru se tim zas az tak nekdo zabivat nebude.
Nejspis by to zabezpeceni vika po mechanicke strance vyslo podstatne levneji nez instalace, udrzba a obsluha kameroveho systemu.
Mate jeste jiny napad (krome monitoringu kanalovych vik) jak vyuzit kamerovy system pro mesto Cernosice?
PS: Je mne zahadou, ze jste se opet takove veci chytl...
Jinak co dela vase podpora PROradaru?

S pozdravem, P.K

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 16:06

:-)
vidim, ze opet u Vas vitezi jasnovidectvi, jak vite hned, co jsem pochopil a co ne ... ;-) . No, ja doma holt kristalovou kouli nemam ...

Pokud budete nejak zabezpecovat vika od kanalu, tak nejen ze budete delat zbytecnou praci, ale jeste to bude znatelne drazsi. Protoze krome noveho vika budete muset zaplatit cloveka, co to tam zase pujde zabezpecit, a tak porad dokola (misto pokusu o pochytani zlodeju ...). Ja nevim, kolik bude stat kamerovy system. Ale zcela evidentne nejde jen o vika od kanalu. Jak jsem psal (a jak jste, jak je Vasim zvykem, opet ignoroval), muze to pomoci chytit i jine zlodeje (kteri treba vykradou i Vas dum), ci prasata (az Vam nekdo slozi bordel na Vas pozemek, ci pred nej). Zkritizovat kde co umim taky, ale Vy jste zatim nic lepsiho ci efektivnejsiho neuvedl (je to proste Vas styl, brat Vam ho nehodlam). Vas priklad s uzasne efektivnim a levnym zabezpecenim si neumim predstavit v praxi, takze jako levnejsi a lepsi reseni nez kamery to fakt nevidim.

Co se tyce radaru, myslim, ze jsem se o svych nazorech jiz rozepsal dostatecne, a to v tematu, kam to patri. Jen stale marne cekam na Vase odborne prednasky a Vase odborne vysvetleni (jako voditko pro Vas jsou mnou polozene otazky), abych si konecne doplnil mezery ve vzdelani (coz bych opravdu rad - o nic jineho jsem od zacatku nezadal), kterym Vy evidentne nadbytecne oplyvate. Ale je mozne, ze Vase vzdelani je tak obrovske, ze proste z Vasi "vysky" odmitate poucit nekoho tak "nizko", jako jsem ja ;-) ...

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 17:25

coze? muzete to nejak rozvest?

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 18:20

Pane Melesi, pokud je vaše otázka na mne, tak bych pouze interpretoval odpověď paní zastupitelky na můj telefonický dotaz, o co šlo. To si však netroufám, neboť jednak tento příběh neznám z druhé strany, především však by to bylo zcela jistě nepřesné. Pokud nás bude chtít paní zastupitelka Gottelová informovat, proč musela opustit radnici v doprovodu MP, jistě tak dříve nebo později učiní sama. Jestli je váš dotaz směrovám na někoho jiného, tak se omlouvám.
S pozdravem M. S.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 21:29

no, snad pani G. napise, o co slo...

mimochodem, maji-li nejake kamery zabranovat skutecne kriminalite, melo by mesto tyto instalovat jiroutovi, radlovi, pribikovi, kudejovi a dalsim podobnym titanum primo na hlavy. treba bysme pak videli, jak pan kudej tvori uzemni plan, kterak pan jirout povoluje skansce ctyrmetrovou betonovou zed kolem slunecniho ghetta, kterak radluv oblicej jihne nad pankovym konceptem "vezicky" a tak podobne.

tvrdit totiz, ze je potreba fizlovat vsechny obcany kvuli tomu, ze se nekde obcas ztrati kanal (coz je, jestli to spravne chapu, dle naseho velkeho churalu nejzasadnejsi cernosicky problem), je zcela absurdni a jedine, o cem to vypovida, je fakt, ze nam vladne banda vysinutcu.

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 21:35

Neměla snad ta věžička být původně z rubaniny?

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 18:09

Tomme1,
znas se osobne s Jiroutem, Radlem a dalsimi poctivci, kteri premysleji stejne jako mocni za dob " komunismu v Cechach", dle filozofie - Co je statu, to je moje?
Jinak si nedokazi tve myslenkove pochody vysvetlit.....

Jinak za totality by si urcite obhajoval napr. pobyt vojaku SSSR na nasem uzemi a podobne aktivity.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 20:16

Pane Kolari, budte tak laskav a drzte se tematu. Toto tema nijak nezkouma ani moje nazory, ani moji povahu, ani neni urceno jasnovideckym zaverum z Vasi kristalove koule.

Predevsim me neznate, takze nevim, odkud jste vzal tvrzeni, ze bych schvaloval pobyt rusu u nas. Je to samozrejme lez a durazne Vas zadam, aby jste podobne lzi napriste nezverejnoval. Jestli mate porad chut nekoho urazet, mel by jste navstivit psychologa a pohovorit s nim o Vasich problemech.

Navic nevim, jak premysleji p.Radl a p.Jirout. Nevim, proc je zminujete opet s moji osobou. Zrejme proto, ze opet nemate zadny argument, o kterem by se dalo bavit, a tak pouzijete cokoliv, aby jste nekoho, ted tedy me, nastval nebo urazil (nebo se o to minimalne pokusil).

Zacnete prosim nejdrive u sebe, a proste se smirte s tim, ze ja muzu mit jine nazory nez Vy. Co jsem vyjadril je, ze s tim moc nesouhlasim, ale jine, lepsi reseni neznam (a nevsiml jsem si, ze by tady nekdo, vcetne Vas, to lepsi reseni zminil). Az budete mit jine reseni, prijdte a diskutujte. Pokusy o urazky si nechte jinam (treba k sobe domu).

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 09:47

Tomme1,
zdravim te. Jak se mas?
Tve psani je zajimave . Dost se te to dotklo, neni divu.
Kazdy rozumny clovek ti vidi az do krku.Je vsak mozne ze hodne lidi tvuj bulsit alias recyklovane mysleni 1948-1989 neprohledne.
Na tvoji omluvu mohu napsat jen jednu vec a to ze jses zavirovan myslenkovymi pochody z dob totality.
Myslim si ze by ti nepomohl ani psycholog. Protoze to mas zazrane hluboko pod kuzi.
Kazda nemoc ma tendenci se vracet, treba v pozmenene forme a tak je to i s totalitnim myslenim. Toto se revoluci vykorenuje tezko......
Jinak ti Tomme1 preji at se toho rychle zbavis.

S pranim krasneho slunecniho dne P.K

Re: Kamery
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 15:46

A byvaly komunista, to je jako byvaly snehulak. Mimochodem, dnes se doziva pozehnanych 90 let pan general Vladimir Nedved. Kratke bio jako by nepatrilo jen jemu. [www.mzv.cz]

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 21:26

:-D
Ted jsem se fakt pobavil. Jasnovidec Petr Kolar opet na scene :-D ...

Je mi Vas opravdu a uprine lito pane Kolari. Misto argumentu umite jen napadat, a navic zcela lzive a nepravdive. Ale chapu, je to holt takove ono "cechackovstvi". Jinak mate pravdu, tohle Vas, a i nas vsechny, naucili komunisti vyborne ...

Pro pana Strejcka:
Mohu mit pane Strejcku dotaz, jak je to s pravidly mistni diskuse ? Osobne si myslim, ze posledni vylevy pana Kolare do rozumne diskuse rozhodne nepatri. Nejde mi o mazani, jde mi o Vas nazor na posledni vyvoj v tomto tematu.

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 21:39

Diskuze zatím není vedena mimo uvedená pravidla (viz. odkaz vpravo nahoře na liště). Názory diskutujících adminovi nepřísluší hodnotit.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 21:48

Diky za vyjadreni.

Jdi na stránku: 123456Následující
Aktuální stránka: 1 z 6


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.