cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 5 z 6
Re: Kamery
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 10:14

Pane Minore,

řešení, jež navrhujete, město pochopitelně zvažuje rovněž. Testovací hromada se tč. nachází v ul. Mokropesské.

Re: Kamery
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 10:22

Ještě bych dodal pro pana melese, že uvedená hromada je jen součást komplexního opatření a že není pravda, že by MP hromadě nevěnovala pozornost; právě naopak.

Jelikož se jedná o tajnou operaci, nemohu sdělovat podrobnosti, naznačím snad jen, že pana melese při průjezdu kolem hromady zachránilo jen to, že neměl brašnu.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 12:17

pane tajnej,

dekuji za informace. zdal se mi ten pobliz zahlednuty krtek ponekud velky.

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2007 20:45


Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 14:07

Jako zvědavý invalida Karásek nmahazuji diskuzi k původnímu tématu a sděluji: už je tu máme, tak se na ulicích hezky usmívejte a mějte učesané pěšinky!!

Re: Kamery
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 14:29

No jo, budu muset navštívit nějaký salůůůůůůůn kráááásy. Ještě by se mi mohli smát, jak jsem to tuhlenc zasejc vypadala. Jo a taky nové oblečky si musím pořídit, to bude manžel rád :-)). No z tohoto hlediska bych možná proti kamerám nic neměla. To je dobrý důvod, proč si pořídit novou garderobu, což??

PS. Ty kamery běží pořád v jednom kuse??? Ptám se kvůli tomu úsměvu, nevím, jestli to vydržím se pořád zubit :-))). Jo a taky k zubaři budu muset zajít, aby chrup byl náležitě oslnivý. Jak napsal kdysi pan Jiránek - "Pečujte o svůj úsměv, nevíte, kdy Vás bude potřebovat česká televize".

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 17:13

Tak se nám ta kamerowifina zase trochu zahustila. Takže jsem nainstaloval nové sejto (taková zmenšenina amerického radaru), abych se vůbec propasíroval na net. Tímto příspěvkem zároveň testuji rychlost připojení: download - 340Kb/s, upload - 15,15 Kb/s, odezva 47 ms, stabilita 67 %, server pro test GTS. Celkem dobrý proti skoro nule na starém pekáči.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (26.05.2007 17:13)

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 17:46

Enzilo, nemusíš se culit pořád, pan Rádl Ti sdělí, kde kamery jsou a pak se můžeš usmívat jen na těchto místech. Není jich zas až tolik, aby to vypadalo jako že máš tik a časem to jistě všichni zvládneme. Jenom já budu mít problémy s tou pěšinkou - inu opozice je opozice.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 14:58

Pane Kuniku, jestli ctete toto vlakno. Jak vidite, je tady rada lidi (pan Strejcek, pan Holub, ...), kteri vedi znatelne vice, ale nereknou, ac vedi velmi dobre (jen naznacuji ... ;-) ). Myslim, ze to jen potvrzuje moje tvrzeni, ze jsou tu jini, co mohou informovat znatelne lepe ...

Pro pana Holuba: nemyslim si, ze by treba toto bylo prilis slozite na pochopeni, byt to pise anonym Tomm1 ;-) ...

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 15:34

Milý Tomme, co bych měl vědět znatelně více, ale neřeknu ... ? A prosím krátce.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 16:14

Michale, kliiid!

Pane Tomm1, já jsem hodně trpělivá osoba, když chci, ale tohle už možná přeháníte, ne?

Nevím, koho máte na mysli těmi, kteří mohou informovat lépe. Tak za nimi běžte. Běžte se přihlásit na komunikační fórum k panu Jiroutovi, jistě Vám rád a ochotně odpoví. Nakonec to v IL tvrdil a ještě k tomu přidal svoji fotografii. Vždyť proto to fórum vzniklo, za 30 tisíc. Tak proč toho nevyužít....

A nezapomeňte si občanský průkaz, prosím!!!!!!!!! Bez toho Vás nezaregistrují!!

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 16:37

Já jsem celkem klidný, jenom mě zajímalo, s ohledem na poměrně slušnou Tommovu informovanost, zda bych náhodou neměl vědět něco více, než to co vímsmiling smiley
M.S.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 22:37

:-)
Pokud vim, o kamerach toho Vy i pan Holub vite znatelne vice, nez to co se zde napsalo za poslednich par dni. V prispevku [cernosice.netmilk.net] jsem psal, ze jsou tu podle me jini, co maji k tem informacim bliz a take je sami nereknou, ac muzou (stejnymi prostredky, jako ja, tedy vicemene Vasimi prostredky). Zrejme jsem si "dovolil prilis", kdyz jsem uvedl jeden takovy konkretni pripad (po zverejneni "informace" panem Holubem) ...

Co me osobne chybi, je zhruba tohle (a zcela jiste to vite i Vy ;-) ):
Prvni funkcni kamera je u prejezdu v Cernosicich. Dalsi pribudou na Mokropeskem nadrazi (presnou polohu nevim), ve skate parku, a na vyjezdech smer Solopisky a Dobrichovice (ne na Vonoklasy).

Myslim si, ze nic sloziteho, a to ani na pochopeni, na tom neni. Jestli se Vas presprilis dotkla ta poznamka, ze "ti jini" neinformuji, ac mohou, a Vy nebo kdokoliv jiny to mezitim nekde zverejnil, tak se Vam hluboce omlouvam.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 23:11

Enzilo, na mysli mam prave treba ty, ktere jsem uvedl. Nebo myslite, ze treba pan Holub treba o kamerach vi jen to, ze uz je tu mame, a vic ani tuk ? Asi ne ...

Ale tahle debata nema za mak smysl (a priste se na "svoji obhajobu" uz proste vykaslu ...). Za svym konstatovanim si stojim. Je tu podle me rada lidi, co vedi vice a stejne nic vic nereknou (na "obou" stranach bez rozdilu). Pana Holuba a Strejcka jsem v tom seznamu zminil proto, ze jen oni dva z tech, co o kamerach vedi vice nez ja, se k tem kameram "jakoby" vyjadrili. Ze Vy, nebo kdokoliv jiny, za tim vidite obhajobu Jirouta a spineni panu Strejcka a Holuba, neni muj problem. Nic takoveho jsem nenapsal, a ani si to nemyslim.

Co si ale myslim je, ze kdyz uz nekdo dokaze napsat jednu vetu, ze uz tu kamery jsou, dokaze napsat i tu druhou vetu, kde konkretne. Jenze to by pak prestaly byt prispevky strucne, a zacaly by v nich byt informace, ktere i podle dnesnich kritiku ted schazi. Tenhle pristup proste nikdy nepochopim (u nikoho, aby to bylo zcela jasne, a nebyl jsem zase bezduvodne obvinen z cisi "obhajoby") ...

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 23:36

Je chvályhodné, že se myslelo i na možný odvoz kradených kanalizačních poklopů vlakem. Ale co ten skate park? Souvisí to nějak s bojem proti obnažování na městské pláži? A jak to vypadá s dalšími zajímavými projekty? Co socha z rubaniny se služebnou říční policie, lanovkou a malometrážními byty? Znáte-li někdo odpověď na moje otázky, neváhejte a napište!

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2007 23:55

Nevim sice, na co se myslelo pri instalaci kamer(y), ale ta kamera u prejezdu v Cernosicich udajne miri vyhradne na silnici u prejezdu (a neni otocna - podle pokusu o vtip panem Radlem: "je v ocich Jezise Krista"). Takze pokud si budete chtit odvezt viko od kanalu vlakem, tak mozne to asi je, aniz by Vas ta kamera zachytila ;-) . U skate parku si presne duvody nepamatuju, ale s urcitosti muzu rict, ze verejne jsem o boji proti obnazovani nic neslysel :-) .

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 00:10

Pane Tomme,
o tom, že se začal instalovat kamerový systém vím pouhým pozorováním, když čekajíce před týdnem ráno na vlak, padnul můj zrak čirou náhodou na kameru, která sleduje závory. I vznesl jsem tudíž následně na zastupitelstvu dotaz, která to firma se podílí na dodávce kamerového systému a kolik to bude stát. Odpověď jsem dostal od pana Skalického (vedoucí OISM), že se na tom podílí firmy Elektro Štika a Polysoft. Cenu neznal z hlavy a mám přislíbeno, že mi ji sdělí na úřadě. Tam se chystám tuto středu. O tom, kde všude kamery budou, co všechno budou sledovat, jaké je zabezpečení, softwarové vybavení atd. jsem zatím pomlčel, neb ze zkušenosti vím, že je dobré počkat na ověřený zápis ze zastupitelstva. Teprve potom je informace zcela relevantní, tedy bez diskuze, zda ten řekl to či ono tak přesně jak uvádím. Vy sám se na tom dost často točíte. Možná je moje opatrnost v této věci přílišná, ale rozhodně to není o tom, že bych něco nechtěl sdělit. Mimochodem, proč jste si vybral zrona mě a pana Holuba? Zastupitelů je 21.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 00:33

Myslim, ze jsem to napsal dost jasne. Vy dva jste z tech 21 byli jedini, kdo "neco" rekl, ale vlastne vubec nic konkretniho (proc ?). Za Vami tam pak byly tecky, aby bylo zcela zrejme, ze ten seznam rozhodne neni konecny (ani rozdeleny na opozici a koalici). A Vy dva patrite ke skupine, co se hlasi k nazoru, ze dnesni informovanost je tragicka (souhlasim), ale nakonec se od Vas (resp pana Holuba) v podstate JEN dozvim, ze kamery jsou nainstalovane, a pri tom vim, ze oba jste slyseli ty same konkretni informace jako ja ...

OK, chcete pockat na zapis. Proc ne. Mozna ze i pan Holub. Prave proto vubec nerozumim, proc jakoby "neco" reknete i bez zapisu ?

A s informacemi o kulturaku je to preci uplne stejne. Vy (a samozrejme vsichni dalsi ucastnici tech jednani) o tom musite vedet znatelne vice nez ja, presto jste Vy "pozadal me" (jakozto neucastnika tech jednani), jestli bych to nerekl ja, pokud "neco" vim ... . Budiz, kdyby slo o "tajne" info, tak beru, ze to rici nechcete/nemuzete (taky jsem do toho nestoural). Ale bylo to receno na zastupitelstvu, takze uz na tom nic tajneho ani predcasneho neni. A zase, tenhle pristup se zverejnovanim informaci nechapu (vubec). Pokud ale mate naladu, rad si tenhle Vas pristup necham vysvetlit ...

Myslim, ze prilisna strucnost asi take nebude tim "idealnim resenim".

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 00:55

Tomme, děláte z komára velblouda. Já vážně nevím, co bych měl ke kamerám ještě dodat, kromě toho, že i Vy budete v archívu MP.
Ohledně kulturáku - pravda, jsem asi lépe informován, ale víte, k jednám s lidmi, se kterými nepádlujete stejnou kánoj a přesto se s nimi potřebujete, nebo chcete na něčem dohodnout znamená přistupovat s respektem k nim. K jejich představě o formě průběhu atd. Troubit do světa všechny detaily, co jsem si kdy s kým řekl, to ode mě nechtějte. Copak Vám nestačí, že zastupitelstvo vyjádřilo souhlas s koncepcí, tedy dispozicí a metry, kterou předložili SHA? Nad to je zde [www.cernosice.org] cosi, co jste zatím jinde vidět nemohl. Jestli Vám to nestačí, tak sorry, ale já mám za to, že je to celkem přiměřeně vývoji.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 01:09

Myslim si, ze v tomhle si proste nerozumime a asi rozumet nikdy nebudem. Ja nechci, aby jste vynasel informace driv, nez se upecou. Ale po jejich zverejneni na zastupitelstvu jste me pozadal, zda bych neco nerekl, ac sam vite lepe a vice. A podobne i s jinymi informacemi. A tomuhle pristupu proste nerozumim. A navic kritizujete soucasny stav s malou informovanosti.

Fotky a pudorys jsou fajn (diky za ne). Ale jste si tak jist, ze to jako informace postaci ? Trochu zase odbocim, jak by tedy vypadal pripadny clanek o tematu kulturak v IL psany Vami ? Je to spise recnicka otazka. Ale ja si myslim, ze by tech informaci tam od Vas bylo mnohem vice. A zkratka jenom nerozumim, proc by clanek nekde jinde mel byt uplnejsi, nez clanek treba tady, misto te zadosti smerem ke me. Ale jak rikam, v tomhle mame asi jiny pohled na svet a tudiz si v tomhle asi nemuzeme rozumet, natoz se pochopit ;-) . Kazdopadne verte, ze Vas rozhodne nechci natlacit do nejakeho stylu "informovani" (nebo k vedomi, co jeste vsechno mate delat ...). Proste soucasny pristup nechapu a zajima me duvod, nic vic, nic min.

Ale klidne to nechame konovi ... ;-)

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 01:16

Tak jo
M.s.

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 01:19

Jo, přeci jenom dovětek. I.L. jsou listem úředním, což v překladu pana starosty znamená, že kdo není zařazen do struktury úřadu, což já nejsem, nemá nárok něco publikovat.
M.s.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 10:19

Hmmm, tak jsem si myslel, ze uz to fakt nechame tomu konovi, ale asi ne (jak je videt).

Vzdyt to co jste tady ted napsal preci neni pravda. Jsou tam i clanky od lidi, co v zadne strukture nejsou. Navic IL jsem uvedl jen jako priklad, rozhodne ne jako navod. Ale kdyz jste se na tom zase (podle me zcela zbytecne) otocil, tak co to zkusit obratit ? Co zverejnit clanek treba tady, a pak ho nabidnout i k publikovani do IL ? Osobne si tipuji, ze pokud to bude clanek s informacemi, tak ho nikdo pro IL neodmitne. A pokud ano, tak si aspon kazdy, kdo bude chtit, bude moci udelat nazor, co se odmita a proc (proste vecne a konkretne), a pokud se v IL zverejni clanek na stejne tema od nekoho jineho, bude i srovnani, jakym stylem informujete Vy, a jakym "oni" ;-) .

Ale to uz jsem Vam jednou zkousel navrhovat (neuspesne ...), a jak to vidim ted, tak to proste konci na nasem zcela rozdilnem videni "sveta".
Pro jistotu jen zopakuji, ze Vas nehodlam do niceho (na)tlacit. Proste tomuto Vasemu poslednimu prispevku zase vubec nerozumim ...

A navic je to uplne jine tema, pro uplne jine vlakno (sem to nepatri).

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 10:51

Ohledně toho, kdo může psát do I.L. - tak mi to bylo vysvětleno panem starostou. Pokud do I.L. píše i někdo mimo strukturu úřadu, tak rozhodně ne bez jeho souhlasu - potažmo souhlasu rady mesta. To ale není moje predstava demokratickeho tisku, což mimochodem I.L. ani nechtejí být už jenom proto, že se jednoznačně vymezují jako list MěÚ, nikoliv jako list obce Černošice.
Ohledně článků na tomto webu.
Jistě jste si všimnul, že jsme před nějakou dobou přeměnili odkaz "openblog" na odkaz "redakce" (v současné době je v rekonstrukci a asi ještě chvíli bude). To co navrhujete již delší dobu zvažujeme, ale neni to tak jednoduche. Jednak někdo musí dodávat texty, je potřeba aplikovat technologii redakčního systému a v neposlední řadě také zvážit, zda taková stránka nebude vybočovat z koncepce, kterou se snažíme striktně držet. Zatím jsme ve fázi technické přípravy, konečné rozhodnutí udělá "správní rada" nevím ještě kdy.
M.S.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2007 11:48

OK, diky za info. Drzim palce, aby se zamer zdaril (i v ramci koncepce). Zaroven si tak pro sebe verim, ze styl historickeho 25228 je jiz uzavrena kapitola :-) .

Jinak zcela nejprostsi formou zverejnovani je preci i tohle forum ;-) .

A co se tyka demokraticnosti jakehokoliv obecniho platku. Neumim si predstavit pravidla, ktera by zarucila, ze se to nezvrtne v nekonecne smycky obvinovani a hadek, a zaroven si neumim predstavit, ze by se tam bez pravidel objevovaly jen "idealni" prispevky pro vecnou debatu (k tomu jako lidi mame podle meho skeptickeho videni jeste hooodne daleko). A prave proto a jen proto mi prijde jako vhodnejsi forma ukazat tu alternativu (proto Vam drzim palce, aby se to povedlo), i kdyz jsem si zcela vedom, ze Vas to samozrejme muze stat vice usili i prostredku (ale v tomto pripade podle me pouzite zcela rozumne i legitimne).

A ted uz to fakt nechavam tomu konovi a pockam si ...

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 26.12.2007 00:16

Máte někdo ponětí o tom, zda a jak pokračuje instalace kamer? Já osobně vím zatím jen o té u závor. Také by bylo asi celkem vtipné vědět, kolik vík od kanálů bylo díky systému zachráněno a kolik nebezpečných zločinců bylo polapeno. Za více než půl roku fungování musí být výsledky jistě ohromující.

Re: Kamery
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 26.12.2007 02:10

kdo by se bavil s fizlem?

Re: Kamery
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 26.12.2007 23:28

Ty do mě starosto kamerou a já ti do kamery kámen....stará bajka z oblasti vidím tě a znám tě, neumím dost dobře vrhat kameny, ale doučím se...........fuck off dohledový systém!!!!

Re: Kamery
Autor: evil (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2007 23:33


Re: Kamery
Autor: evil (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2007 23:50


Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 5 z 6


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.