cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 4 z 6
Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 21:18

Pane Holube, já bych od zastupitele očekával více než od Kancius Minora, P.K. ad. Přestože jste zastupitelem opozičním, tedy šikanovaným a opomíjeným, přece jen jsou Vaše informace i možnosti ovlivnění jak kamer tak něčích "zamilovaných objížděk" na poněkud jiné úrovni než ostatních diskutérů. A tam kde nemůžete (nebo nechcete) ovlivňovat, mohl byste snadno informovat velmi přesně bez posměvačného naznačování čehosi neurčitě nekalého. Škoda že jste nám zatajil, jaké úsilí jste coby zastupitel vynaložil k přinucení Radotína, aby nás té hnusné objížďky ušetřil. Myslím, že by Vám za to ani paní Kateřina nevynadala a nějak už by se nakonec bez té zamilované objížďky obešla.
Asi jsem také naivní a nedůvěryhodný jako paní Kateřina a mám příliš drzé a vysoké nároky na zastupitele...

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 22:24

Pane Martínku, já jsem do toho jako zastupitel šel s tím, že budu dělat co budu moci.To, že je opozice podle Vás šikanována a opomíjena mi přijde jako vcelku normální za této konstelace mozků v Radě, ostatně jsme si toho společně užili dost za čtyři roky v IK- kde jsem Vás velmi uznával. Asi si situaci poněkud idealizujete, když si myslíte, že já mohu nějak jednat v neprospěch hnusné objížďky. Naposledy vyvíjel samostatnou iniciativu zastupitele pan Strejček, který samostatně vstoupil do jednání s restituentkou MŠ Husova a dostal za to z mnoha stran přes prsty. Když se nad tím dále bez emocí zamyslíte, dojde Vám, že Radotín průjezd okolo ZŠ a MŠ tězko povolí, oni totiž dotyčné komunikace nekoncipovali jako páteřní, na rozdíl od našich osvícenců v případě Karlické, kde máme též MS. Mrzí mne, že jste se ve mně zklamal, ale myslím si, že proti objížďce můžeme oba dělat to samé - jezdit vlakem. A Kateřina H. si v podstatě - zkuste si to přečíst na tomto fóru- objížďku pochvalovala. Takže jsem Vám nic nezatajil a není to tedy žádná škoda. No a ty kamery si také tak moc neberte.
Pokud bude na dodavatele vypsáno výběrové řízení s dobře formulovaným zadáním - například monitorování opravdu problémových míst (znásilňovací lesík, fetovací zóny, apod.), budu nadšeně pro. Ale když mi pan Rádl sdělí, že bude
sledovat, kdo do Černošic vjede a kdo z nich zase vyjede, je to opravdu jako o tom přiblblém obecním rozhlasu. Snad jsem Vám to vysvětlil dobře, líp to neumím.
Přeji Vám hezký večer.

Re: Kamery
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 22:49

Prokristapana, pan Karel Holub je nasim zastupitelem? Za ktere uskupeni? Neni on nakonec kolega pi. Gottelove? Ja se dosud domnivala, ze je to proste pouhy diskutujici obcan. Cim jsme si to zaslouzili, ze nasim zastupitelem muze byt takovy zdvorily, vzdelany a inteligentni pan?

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 08:34

Pane Holube, nezlobte se za to rýpnutí. Já samozřejmě vím, že s tím Radotínem nic nenaděláte, jen by mi bylo milejší uklidňující vyhlášení "lidi, s tím bohužel nic neuděláme, buďte trpěliví, zanedlouho to zas přejde" nežli narážky na druhé, kteří se totéž snaží vyjádřit vlastními neumělými formulacemi. Jako bývalý člen rady také víte, že ve věcech jako je kamerový systém vždycky jakési veřejné diskuse probíhaly (v tomto případě nepochybně minimálně přes komisi dopravní a bezpečnostní) a nakonec vždy proběhne přinejmenším mini-výběrové řízení. Do kterého mohou zájemce (firmy) nominovat i sami členové komisí. Jako zastupitel - byť opoziční - do toho tedy vidět budete, a pokud Vám někdo bude před oči stavět podezřelou clonu, jistě to na zastupitelstvu napadnete a budete žádat vysvětlení.
Kamerový systém má sloužit jako prvek bezpečnosti a mimo těch banálních vík od kanálů může pomoci při vyšetřování mnoha - i násilných - trestných činů (krádeže aut, vloupání na poštu, vykradení domů atd.) všude tam, kde k této trestné činnosti (resp. úniku od ní) bude použito vozidlo. Neboť většinou se alespoň nějaký náhodný svědek najde (který to vozidlo viděl a ví třeba alespoň barvu, typ apod.). Sledování směru, kterým takové vozidlo opustilo město je pro další vyšetřování zločinu stopou dosti podstatnou.
Hlavním problémem kamerového systému je, aby nezasahoval nevhodně do soukromí občanů. Proto se dnes mluví o jeho instalaci pouze na příjezdových komunikacích a případně veřejných nehlídaných parkovištích (např. u nádraží), ale velmi pravděpodobně nebude prosazován u "znásilňovacích" a "fetovacích" zón apod. Kdybyste totiž vytipoval opravdu všechny takovéto potenciální zóny, sledoval byste nakonec půlku města - a to by v našem moderním demokratickém městě jistě většina z nás nechtěla.
Mě osobně nevadí, když bude mít policie doklad o tom, kdy moje auto projelo po které výpadovce z/do města nebo kdy a jak dlouho jsem parkoval u nádraží. Představa, že by to nějaký policista zkoumal aby to proti mě nějak zneužil mě přijde vysloveně komická.
Městu to celé do rozpočtu nepřinese nic, takže se dá tvrdit, že jde o vyhozené peníze. Kradení aut i jiné vykrádačky to ale zkomplikuje (málokterý zloděj si přeje být dopaden), takže majetky a majetečky nás všech budou o chloupek bezpečnější. Zkomplikuje bohužel neznamená "vyloučí", stejně jako alarm Vaše auto ani dům nezachrání, jen jejich bezpečnost o něco zlepší.
Já za sebe říkám: ten výdaj za to stojí.

Re: Kamery
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 10:31

Pane Martínku,
zcela mimo polemiku o smyslu a účelnosti kamerového systému musím připomenout, že ten výdaj půjde na úkor priorit, jako je MěKs, školka, nová tělocvična, rekonstrukce uliční sítě .... Vzhledem k tomu, že peníze došly, respektive kromě chudého příspěvku z rozpočtového určení daní už skoro není kde brát, tak bych byl velmi opatrný při prosazování kamerového systému. Možná je na to nějaká dotace, ale o tom zatím nepadla ani zmínka.
S pozdravem M.S.

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 11:11

Pane Martínku, také od vás nic neočekávám, ale dovolte mi, abych se vyjádřil alespoň k poslednímu odstavci vašeho příspěvku. Mě osobně vadí, když bude mít policie informace o tom, kdy a kudy jezdím a vůbec jakékoliv informace o mojí osobě, neboť se jí cítím potenciálně ohrožen více, než nějakými vykradači aut či zloději kanálů. Samozřejmě, policie i každý, kdo má o to vážný zájem a dostatečné prostředky, má i jiné, zajisté účinnější metody sledování obyvatel, takže můžete namítnout, že se vlastně nic neděje. A budete mít svým způsobem pravdu, efekt celého systému bude pravděpodobně mizivý. Z obecného hlediska je to však další malý krůček k orwellovské profízlované společnosti strachu a nedůvěry, která v posledních letech začíná utěšeně rašit ve většině zemí, jež se tak rády ohánějí svobodou a demokracií. A nemusí to být vždy vedeno jen zlými úmysly. Snaha o bezpečnost v sobě paradoxně skrývá často větší nebezpečí, než je to, proti kterému chce bojovat.
Co se týče finanční stránky, město na tom samozřejmě nic nevydělá, ale vydělá firma, která zakázku získala, a ta zase může(nebo samozřejmě nemusí, nic o tom v tomto konkrétním případě nevím)dát někomu provizi, neřku-li úplatek. To jen pro doplnění logiky věci.
Já za sebe říkám: iluzorní zvýšení bezpečnosti v žádném případě nestojí za krok špatným směrem.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 11:49

zajimave, ze zhovadilost typu kameroveho systemu obhajuje fanda jine zhovadilosti, totiz centra vraz.

no nic, podivejte se na tohle... [www.youtube.com]

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 12:57

Pane Strejčku, tomu samozřejmě rozumím a osobně se nechystám kamerový systém prosazovat. Ve skutečnosti je mi v tuto chvíli jeho výsledná existence vcelku lhostejná. Jen jsem vyjádřil vlastní názor o světlých stránkách toho systému a nemám problém vnímat i názory jaké jste vyjádřil Vy nebo Kancius Minor. Pro mě je to jen dalším dokladem, že svět není ani bílý, ani černý, ani černobílý.
Ve mě víc strachu než policie i zloději dohromady vyvolává existence osob projevujících se jako m. meles: "je to zhovadilost a basta". To je provolání "já jsem bůh a kdo si myslí něco jiného než já, je prostě tupec". Něco takového bylo myslím v kořenech všech největších zrůdností, které lidstvo samo sobě napáchalo.

Re: Kamery
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 13:04

Myslím, že náš svět není ani bílý, ani černý, ani černobílý, ale ČERNOŠICKÝ. Nazdar!

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 14:44

pane martinku,

neberte si me laskave do ust. to, ze jsou kamery zhovadilost (navic nebezpecne zneuzitelna) je proste objektivni pravda. stejne jako je objektivni pravda, ze posazeni holou zadnici na kamna skonci spaleninou. muzete sice mit nazor, ze se nespalite, ale zkuste to a uvidite.

mimochodem, vas vylev o pachani zverstev - nejvetsi zverstva pachaly vzdy ty rezimy, ktere mely dojem, ze musi lidi kontrolovat na kazdem kroku. tedy, ktere delaly presne to, co obhajujete.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 15:51

pro pana holuba: co jsou to "fetovaci zony"? a muzu vedet, co by s nimi nadelal kamerovy system? jako ze by si heroiniste chodili aplikovat svoji dobrotu pod kameru? nebylo by to spis ak, ze by se presunuli jinam? no, a tam by se dala dat dalsi kamera, oni by se zase presunuli, takze dalsi kamera, az bychom meli kamery vsude, krasa, slava, huraaa!.

nebo je mozne vpravde cernosicke reseni - nechat kamer treba deset a nasledne prijmout obecni vyhlasku narizujici pachat trestne ciny pouze v jejich zornem poli!

Re: Kamery
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 17:10

Pane Martinku,
mohu se vas zeptat jako clovek od ktereho nic neocekavate na vysvetleni vasi myslenky "Sledování směru, kterým takové vozidlo opustilo město je pro další vyšetřování zločinu stopou dosti podstatnou"? Vubec jsem neporozumnel podstatnosti teto stopy?
Dekuji za vasi odpoved.

Jinak p. Holub, argumentace o ucelnosti k.systemu v zonach slehani a znasilnovani...
Zkuste se na to podivat ocima zlocince, narkomana. Nejspise nepujde znasilnovat ci aplikovat pod oko kamery.

Snad nejlepsi vyuziti kamer se mne osobne jevi dle modelu jako na Tachovsku, kde kamery pripevnili staznikum MP, neb bylo na jejich osoby mnoho stiznosti, ale to jsem tu jiz s obmenou navrhoval.
P.K

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 17:33

pane kolari,

pan martinek ma zrejme na mysli skutecnost, ze zjisti-li nase cacka policie, ze zlduch odjizdi na prahu, ma vyhrano...

nevim tedy proc, ale jine vysvetleni pro jeho uvahu nemam.

Re: Kamery
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 17:34

Strážníci z Tachova budou mít na hlavě kameru

Tachovské strážníky bude hlídat kamery. V nejbližších dnech ji začne používat zatím jedna hlídka. Městští policisté budou muset kameru zapnout v okamžiku, kdy začnou řešit přestupek. Průbeh jednání pak bude sloužit jako důkaz pro případné stížnosti. Podle Mladé fronty Dnes si Tachovští často stěžují na aroganci a agresivitu strážníků.

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 21:35

S vámi dvěma je pánové vcelku legrace. Jestliže nechápete proč policajti sledují pohyb zločinců po spáchání zločinu, tak vám to asi nevysvětlím. Zato byste mi možná mohli vysvětlit vy, proč jsou komerční bezpečnostní agentury tak hloupé, že používají kamery jako standardní prvek pro zvýšení bezpečnosti naprosto běžně. Dokonce jsou i mezi občany takoví zpozdilci, kteří si instalují vlastní webkamery přímo doma či na zahradě. Jistě jsou to vesměs dokonalí IT specialisté, takže nějaký trapný hacker ať už ve službách policie nebo zločinu zaručeně nemá šanci cokoli zneužít. Taky vím o zpozdilcích kteří loví on-line záběry z dopravy a i jinými podobnými způsoby sledují své nebohé spolubčany.
Zajímavé je, že všichni tihle zpozdilci (soukromí i komerční) si obecně kamery pochvalují jako užitečný bezpečnostní prvek. Samozřejmě je mi jasné, že s Vaší Osvíceností se měřit nemohou, uvádím to jen pro příklad co vše je dnes u nás hloupých možné :-)
Mimochodem, vím v Černošicích o jedné veřejné budově, kde kamery instalované jsou a správa té budovy si to velmi pochvaluje. Dokonce už uvádí i konkrétní výsledky ve zlepšení ochrany majetku. Kde to je vám radši neprozradím, můžete pátrat soukromě (ono těch možností moc není, takže to možná zvládnete i s vaším rozhledem).

Re: Kamery
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 22:14

To ja uhodnu, to je lehka otazka.
Ta vila je videt z pulky Cernosic. Tech kamer tam teda je fakt hodne, ale nevim jak si to dneska pochvaluje. Jestli se nepletu tak je majitel toho casu na sluzebni ceste. Ale mozna je pouziva na sledovani cvrkotu na MU dole pod kopcem. Ale vzdycky kdyz vyjedu z lesa a jedu kolem tak na mne ty kamery pratelsky pomrkavaji.
Verejnou IP adresu asi ma, ale verejna budova to nebude. Nebo ze by se tam chystaly nejake vlastnicke zmeny?

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 22:36

Pane Martínku, jak se vám líbilo to video z youtube? Možná jste ho pro samé rozhořčení na pana Melese přehlédl. Zajímal by mne váš názor.

Re: Kamery
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 23:47

Mily Kancie (nebo Kanciusi?), pokud by ty kamery nadaboval nas nejoblibenejsi politik hlaskami jako "Vaše vášnivě negociační aktivita zaměřená na mamonářské obohacování se kanalizačními poklopy není jedinou zbývající a bohužel i empiricky ověřenou politicky lukrativní činností!!!!!!", pak jsem všemi deseti pro. At to stoji co to stoji. Uznejte, nebyla by to sranda?

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 08:40

To video je jistě poučné.
Chápu to tak, že 4 kamery na černošických výpadovkách vás děsí jako 1.krok ke stavu "4 kamery na každém rohu a mikročip pod kůží". Sice o tom zatím nikdo nemluví, ale 1.kroky bývají vždy nenápadné. Já myslím, že jestli se ty 4 kamery instalují nebo ne bude mít pro takový potenciální výsledek význam mizivý, ale už jsem jednou řekl že mě to zas tak netrápí. Pokud většina Černošic odmítne těch několik kamer jako nebezpečný precedens (neřkuli strašidlo), nevyvede mě to nijak z míry.
Bylo by možná dobré nafilmovat také pár lavin v Alpách a vysvětlit na tom lyžařům, že jsou šílení sebevrazi pokud dobrovolně vstupují na tak nebezpečnou hmotu jakou je sníh. Jeden nikdy neví, co to všechno může udělat.
Ale abych vás moc nezlobil - uznávám vaše právo na vlastní vnímání hranic "jak dlouho se může chodit se džbánem pro vodu než se ucho utrhne".

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 09:48

pane martinku,

vase argumentace tim, ze "bezpecnostni agentury (ci kdo jeste) si kamery pochvaluji" je opravdu pekna. co by asi tak mely delat? pro ne je to ulehceni prace a sber zajimavych, mnohdy dobre obchodovatelnych dat, ovsem na ukor ochrany soukromi vsech ostatnich. necekate preci, ze takovi lide budou proti. vyrobci zbrani si jiste take pochvaluji zvyseny odbyt v krizovych oblastech, ovsem tamni civiliste z toho, troufnu si tvrdit, moc radosti nemaji.

pisete take, ze kamer uz je vsude spousta a proto nejakych par policejnich nehraje roli. i ja si myslim, ze kamer je celkem dost, z cehoz ovsem vyvozuji zaver, ze by jich spis melo zacit ubyvat, nez montovat dalsi a dalsi.

jinak, co se vasi prvni vety tyce, tedy proc sleduji policiste pohyb zlocincu.. nybylo by pak nejefektnejsi sledovat kamerami cele uzemi statu vcetne soukromych prostor(a kdo nic neudelal, nema preci co skryvat!)?

zaverem dekuji, ze jste nam dovolil myslet si i neco jineho nez vy a reciprocne vam preji hodne krasnych zazitku ve vzrusujicim zivote pod permanentnim dohledem.smiling smiley).

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 23:13

Ano, pane Martínku, vnímám to jako nebezpečný precedens. Ale vaše přirovnání s lavinami, nezlobte se na mne, kulhá na všechny čtyři.

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 11:23

Nechci strašit pane Minore, ale máte představu co pro reálné možnosti ochrany našich osobních údajů představuje naše společná obliba počítačů a Internetu ? Nerad bych vás podcenil - možná jste IT profík obklopený mnohavrstvou hradbou kvalitních firewallů, proxy anonymizátorů a dalších vymožeností. Většinou se ale u uživatelů projevujících přibližně podobné názory setkávám s odmítáním i takových "banalit" jako jsou bezpečnostní aktualizace, antispyware apod. jako zbytečně obtížného hmyzu. Skutečný profík dostane průměrného uživatele na dlaň beze všech kamer...
Což není důvod k jejich prosazování, to tímhle ani znovu vířit nechci.

Re: Kamery
Autor: m.k.hehal (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 13:13

Pánové, v podstatě kecáte zbytečně velice dlouze o úplnejch kravinách,

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 15:38

to mate pravdu. o uplnych kravinach, lihnoucich se v mozcich radlu, jiroutu a podobnych ostud lidske spolecnosti.

no co, za par let se treba budem bavit o rubani tuneloveho obchvatu, zejo...

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2007 17:06

Pane Hehal, vaše hodnocení by se dalo vztáhnout na většinu toho, co bylo kdy vyřčeno, ale asi nás to baví.:-) Pro pana Martínka: IT profík nejsem a představu mám. Zde jde spíš opravdu o ten precedens a o vyjádření názoru, že jakékoliv fízlování je nepřijatelné.

Re: Kamery
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 07:51

Fízlování je samozřejmě nepřijatelné i pro mě. Běžná kamera namířená na silnici a kus pole je ale něco, co se proti takovému zneužití snadno ochránit dá. Pokud záznam probíhá na médium které se v pravidelných intervalech přepisuje novými záznamy (což je standard i z praktického hlediska, aby každá kamera nemusela mít za chvíli vlastní archiv), jsou dlouhodobě ukládána pouze média označená za "corpus delicti" při nějakém vyšetřování. I tady pak ale existují poměrně přísná pravidla ochrany. Průběžný provoz standardně nemusí sledovat nikdo.
Takže 90-99% záznamů takových kamer nikdo nepovolaný nikdy neuvidí a nebude je zkoumat, natož zneužívat k fízlování. Samozřejmě existuje lidský faktor, který automaticky jistou míru rizika zneužití představuje u všech podobných technologií.
Nejreálnější výhradou jsou pro mě v celé téhle otázce rozpočtové priority, ale nevím o tom že by kamery kdokoli prosazoval na úkor výdajů na školky nebo podobné aktivity. Zatím byly podle mě kamery předneseny pouze jako námět v oblasti řešení bezpečnosti města.
Pravda je i to, že "kecáme dlouze o zbytečnejch kravinách" protože nás to baví :-)

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2007 00:52

V IL se o kamerovém systému nepsalo jako o námětu, ale jako o hotové věci, je ovšem otázka, do jaké míry jsou články v IL směrodatné. Budu rád, a myslím, že ne sám, když to celé skončí na nedostatku peněz. Ostatně, nedostatek prostředků je jedním z faktorů, díky kterým je svět ještě obyvatelný a snesitelný.

Re: Kamery
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 09:15

Tak jsem tu diskuzi trochu projel a dozvedel jsem se neco o kanalech, kamerach, kriminalnicich a kloudne rozcilenych Cernosicanech.

Zajimalo by me:

Kolik vik kanalu se stratilo a kolik sa da dostat za jedno viko ve sberu. Proc take zlodeji nekradou koleje a zelezne lampy? Co takhle tihnout celou lokomotivy rychliku kdyz zpomali v Cernosicich?

Co je v tech kanalech? Je to hnedy? To by byl dobry Kaji IV trest. Namacet zlodeje vik do otevreneho kanalu do hnedi. Musil by ho ale vas policajt nejdriv chytit, a to jsme zase u kamer! Mohl by ale on take nenapadne cihat v kanalu? A pak vyskocit s pripravenymi pouty.

Nemuze majitel svojeho soukromeho domu si na strechu namontovat treba 30 kamer ktere se budou divat kam majitel bude chtit? Treba do okna koupelny jeho sousedky?

Nemuze obec namontovat treba 100 kamer na obecni domy a lampy, ktere jsou majetkem obce, kdyz vetsina obyvatel to bude chtit?

Proc se toto neresi volbami? Predsi Cernosice nemaji million obyvatel tak by to nebylo tezke.

Prisel na tento televizni napad jednotlivec? Nema syna ktery prodava kamery?

Co kdyz prijde tento vynalezce priste s napadem namontovat na lampy samopaly ktere zacnou sami od sebe strilet na zlodeje kanalnich vik a lokomotiv?

Nebylo by dobre aby pres vsechny podobne vynalezce byla kontrola lidu? Kdyz vetsina bude chtit kamery, tak kamery at jsou. Kdyz vetsina bude chtit samopaly tak at se posle zakazka na nakup AK-47. Vite kam, jsou pry lacine. Jen par rublu. Ja pak prijdu pozorovat akci dalekohledem schovan, ale ne v kanalu.

Jen tak mimochodem, tresty u Ceskych soudu se me nekdy zdaji velice nizke, az neuveritelne nizke. Myslim Cechy budou jednim z nejlepsich mist na svete pro nezchopne zlocince.

Chce se ti krast, prepadat, znasilnovat a vrazdit? Bojis se ze te chyti, nebot neumis rychle behat? Zavitej do Cech, tam se ti nic moc nestane! Kdyz predsi jenou zkoncis v lapaku, jidlo je dobre a bachari prijemni. Mozna dostanes i pivo.



Ludvik

Re: Kamery
Autor: Kancius MInor (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 00:15

Zajímalo by me, zda je zamýšleno instalovat kamery též na tyto výjezdy z Černošic: U Dubu, Husova (u ciheny a u pařezu), Libušina (lesní cesta mezi ploty zhruba v polovině ulice), Třebotovská (Višňovka) a V Lavičkách. To všechno jsou místa, kde by rafinovaní zloději kanálových poklopů mohli provézt lup pomocí dvoustopého vozidla. Při použití vozila jednostopého je seznam samozřejmě několikanásobně delší. Nejefektivnějším řešením shledávám složit na tyto únikové cesty zločinců hromady hlíny.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2007 09:50

pane minore,

vas napad se mi libi a sel bych jeste dal - co obehnat cele cernosice ostnatym dratem a povolit pouze jeden prisne kontrolovany vyjezd, u ktereho by hlidka mestske policie dukladne prohledala kazdy vuz?

Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 4 z 6


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.