cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 3 z 6
Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:23

Tomme1,
napsal jsem ti basnicku, snad se ti bude libit.Tu je.....


Tomm1 vysvětluje ctenari Cernosickeho fora: "Zkoušel jsem přemoci svůj zvyk instalovat vsude kamery , ale nemohu si pomoci, jsem spoután svou přirozeností. Nemůžete čekat, že by se někdo najednou mohl zbavit tíže svých pout."

Večer potkal ctenar Cernosickeho fora pana Tomma1, jak nastrojen a v dobré náladě pospíchá zase do města instalovat kamery.

"Nevypadáš, že by tě příliš tížila nějaká pouta", poznamenal ctenar Cernosickeho fora

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:28

:-D
Ja tedy nevim pane Melesi, ale na verejne komunikaci si soukromi opravdu neuzivam. A pokud "mi" nekdo bude chtit vybilit barak, tak ke zjisteni moji (ne)pritomnosti urcite nebude slozite zkouset zneuzit kamery, ale proste me bude par dni sledovat. Tak jak to ostatne delaji tipari pro zlodeje dnes a denne i bez kamer.

K ostatnimu, jak jsem spal driv. Nehodlam nic obhajovat. Otazka na zacatku nestala "kdo to bude obhajovat", ale "co si o tom myslite". Nic vic s tim ani ja ani Vy, ani kdokoliv jiny neudela.

Takze asi tak

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:36

Odpovidal jsem jiz Melesovi. Pod svym soukromim si predstavuji zcela neco jineho, a pokud me nekdo bude chtit sledovat, je pokus o zneuziti takovychto kamer tim nejslozitejsim resenim, ktere zadny zlodej pouzivat nebude. Co se tyka sledovani, nedelam si iluze. Staci mit zapnuty mobilni telefon, a zrejme i bez SIM karty, a muze Vas kdokoliv s potrebnym zarizenim sledovat raz dva. Uz dnes je rada nelegalnich odposlechu (takze kdo chce zneuzivat neco v nasem systemu, pujde zcela jiste cestou mobilu ci stenic u vas v byte).

Mimochodem, kamery na vjezdu nesleduji me (a moje soukromi, ktere ja nemam na verejne komunikaci), ale monitoruji prujezdy aut. Receno jak zastupci mesta tak MP bylo, ze zaznamy se budou kontrolovat az pri pripadnem hledani dukazu ci stop. Takze tam zrejme s vysokou pravdepodobnosti ani nebude sedet nejaky jouda, co bude cely den cucet na kamery.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:42

Michate dohromady Vase nesmysly s tematem kamer. Na kamerach na vjezdu nic spatneho nevidim. Ocipovani je nesmysl (nevim, kde jste k tomu prisel, ze bych o necem takovem uvazoval u jinych nebo u sebe).

A jak jsem psal vyse. Jestli si blahove myslite, ze Vas dneska nelze sledovat stejne, jako by jste ocipovan byl, pak je to trochu naivni (navic cip sam o sobe nic nevysila, musely by byt tedy jeste jakesi kontrolni brany, na rozdil od mobilu s dosahem az nekolik km). Ale je mozne, ze mobil nepouzivate ... ;-) . Pak bych chapal i Vase obavy z tech kamer ;-) , protoze by bylo jasne ze to je ve Vasem pripade rozhodne nejvetsi zasah do kontroly Vaseho pohybu.

Re: Kamery
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:42

tomme,

a co jako budou dusickovi na tech zaznamech hledat? auto, ktere ridi chlapik v pruhovanem tricku s pytlem pres rameno?

jinak, jake tedy byly tyx dalsi duvody krom kraenych kanalu? vzpomenete si?

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 15:47

Ja nesjem Dusicka ;-) (ani jejich "obhajce"). Budete se muset zeptat jeho. Co vim, tak tvrdili, ze by jim to v pripade, ktery se jiz stal, kdy bylo naraz odvezeno vetsi mnozstvi tech poklopu (sazeli na mensi nakladak nebo dodavku), umoznilo zjistit poznavaci znacku auta (cas zhruba meli, ale zadnou jinou stopu asi ne - opet, zeptejte se pana Dusciky). Co vim urcite, ze o chlapkovi v pruhovanem tricku rec nebyla ...

Na ostatni duvody si opravdu nevzpominam. Byl to pro me tak malicherny problem, ze jsem opravdu nemel potrebu si to nejak zvlast poznamenavat (jak jsem psal, kamer na vjezdu do obce se nebojim z vyse popsanych duvodu). Na tohle se musite zeptat zastupcu mesta. Na registrovanem foru Vam mozna odpovi i sam pan Radl (a mozna se dockame zase nejake hluboce filozoficke uvahy, nad kterou budeme dlouho premyslet, abychom ji nakonec stejne nepochopili ... ;-) ).

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 20:19

Není mi známo nic o tom, že by příslušníci MP měli možnost sledovat pohyb mobilních telefonů.

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.04.2007 20:55

:-)
To mate nesporne pravdu ;-) . Oficielne jde lecos v tomto state opravdu znacne ztuha. Mobilni telefon je ale proste krome jineho jen jeden z mnoha druhu vysilacu. Pokud Vas nezajimaji obsahy hovoru, pak proste sledovani takoveho vysilace je podle me velmi snadne, a muze ho delat kdokoliv, kdo ma potrebnou techniku (nepochybuji, ze ten kdo me bude chtit takto sledovat si ji bez vetsich potizi poridi). Predstava, ze by se k tomu pokousel vlamat do databazi mobilnich operatoru patri do rise filmu (nepochybne to jde taky, ale nechapu, proc by nekdo sel slozitejsi a riskantnejsi cestou, notabene nekdo, kdo by chtel "jen" znat muj pohyb, a mel na to cas, coz zlodeji mivaji ...).

MP muze muj pohyb sledovat zcela jiste i bez kamer ;-) , a to znacne efektivneji, nez pomoci kamer na vjezdech do once. A Vas a ostatni samozrejme taky. Ale jak rikam. Ptejte se tech, co napad prosazuji. Ne me ;-)

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 02.04.2007 10:05

Soud poprvé v Česku zasáhl proti příliš dotěrným bezpečnostním kamerám. Trest dostalo bytové družstvo v Brně. Kamerami umístěnými na chodbách bytového domu chtělo chránit svůj majetek. Jenže "elektronické oči" mohly nahlédnout otevřenými dveřmi i do některých bytů.

2.4.2007

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2007 12:43

Tomme1!
Jak se mas? Jeste jsi stale urazeny?
Ci tva argumentace(brainwashing) skoncila?

S pozdravem P.K

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2007 10:07

V posledních desetiletích došlo v Evropě i v České republice k prudkém rozvoji využívání kamerových systémů (Closed-Circuit Television – CCTV) na veřejných místech i v místech, které veřejnosti nejsou běžně přístupné.

V průměru používá v Evropě tyto systémy 29 procent veřejně přístupných institucí. Míra využití těchto systémů se však v jednotlivých zemích velmi liší. Například v Londýně je sledováno 40 procent institucí, zatímco ve Vídni pouze 18 procent. Zatímco v některých zemích jsou navíc umístěny stovky kamerových systémů sledujících provoz přímo na ulicích (Velká Británie), v jiných zemích (Dánsko, Rakousko) nebyly ještě v roce 2003 zavedeny žádné.

Na příkladu Londýna je vidět, že kamery k většímu bezpečí a snížení kriminality rozhodně nepřispívají – ta se pouze přesunuje na místa bez kamer (názorným příkladem je vražda provedená na toaletách právě proto, že pachatelé zaměrně vylákali oběť z dosahu kamer – kamery tedy vraždě nezabránily, nebo ostatně příklad teroristických útoků – ty byly připraveny a provedeny navzdory husté síti kamer). Naopak existují příklady zneužití záznamů z kamer k zásahu do soukromí běžných občanů, tyto případy měly mnohdy dohru až u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Velký bratr počesku

V současné době sledují občany v ČR na ulicích kamery nejrůznějších subjektů – od státní i městské policie, které k tomu mají zákonnou licenci (povinnosti a omezení týkající se nakládání se získanými záznamy však jsou dány i pro ně), přes technické správy komunikací, obec či městskou část (které musí prokázat účel sledování života na ulicích a dodržovat podmínky a povinnosti dané zákonem) až po čistě soukromé subjekty, na které povinnosti dle zákona o ochraně osobních údajů dopadají plně a které mají často problémy i jen ze základní podmínkou – prokázáním účelu. Často jde o ochranu provozoven či obytných komplexů, kamery jsou však nastaveny tak, že zabírají i osoby na ulici či jiném veřejném prostranství, což je za hranicemi ochrany majetku jako nejčastějšího účelu (postačí monitorování vstupních prostor).

Pro nás všechny však je téměř nemožné poznat, „čí oko“ se za tou kterou kamerou skrývá, neboť informační tabule upozorňující na monitorování veřejného místa a informující o provozovateli, jsou zatím výjimkou. Znalost toho, kdo disponuje našimi záznamy, je však pro práva občanů, garantovaná zákonem, klíčová. Každý má právo vědět, zda o něm někdo uchovává osobní údaje, za jakým účelem a kde je získal. Umožňuje se tím kontrola, zda není překračován účel kamerového sledování, doba uchovávání záznamu (která je daná účelem) či zda se záznamy nesdružují s jinými osobními údaji.

Příkladem je kamera ve vstupních prostorách domu za účelem zamezení vandalismu. To, zda došlo k poškození zařízení domu vandaly, je možné zjistit pouhým okem každý den, záznamy by se tedy neměly uchovávat déle než den. Získané záznamy pak nelze použít pro zjištění, kdo přijímá jaké návštěvy či jaké nákupy si nosí domů, natož pak k propojení s databází obyvatel domu např. za účelem zjištění míry využívání společných zařízení.

Zlověstné oko v kabince

Ještě drastičtějším zásahem do soukromí jsou pokusy o kamerové sledování osob uvnitř objektů – jsou zde případy monitorování zaměstnanců, osob ve zkušebních kabinkách obchodních řetězců či pokus soukromého gymnázia sledovat studenty i učitele ve třídách.

V novém justičním areálu Na Míčánkách jsou soudní síně monitorovány kamerami, což je na hranici přípustnosti, nicméně podle informací pracovníků justice měly tyto kamery zapnuté i nahrávání zvuku. Mohlo tak docházet k záznamu neveřejných porad senátu. Až po protestech soudců jim bylo přislíbeno, že zvukové záznamy pořizovány nebudou.

V těchto případech představuje kamerové sledování velký zásah do soukromí, často je proti vůli sledovaných osob, které však fakticky nemají možnost se bránit a z toho důvodu je potřeba tyto případy zveřejňovat a upozorňovat na ně Úřad na ochranu osobních údajů, který může zjednat nápravu. Většina z nás cítí, že nahrávání každodenního života ve školní třídě, v zaměstnání či dokonce v zařízení s celodenním pobytem (výchovný ústav) je za hranicí toho, co zákon dovoluje. Problém je, že provozovatelé využívají nejasného povědomí o právní úpravě a snaží se utvrdit sledované, že provoz kamer dohlížejících na podstatnou část dne jednotlivce je v pořádku.

Tak tomu zpravidla není, protože deklarované účely (ochrana majetku, prevence šikany, prevence poškozování majetku) lze efektivněji zajistit jiným způsobem (posílením či zkvalitněním pedagogického dozoru, konrolou výsledků a výstupů práce apod.). V tomto případě nesplňuje kamerové sledování podmínku proporcionality (přiměřenosti), nemluvě o tom, že zakládá zásah do ochrany osobnosti chráněné občanským právem. Kde končí záznamy?

Výše uvedené porušení práva nastávají i při „pouhém“ provozu kamer, další otázkou je však další nakládání se získanými záznamy. Možnost zneužití záznamů je velmi lákavá a také velmi snadná, o tom, co lze natočit a jak toho zneužít, si může přesstavu učinit každý sám. Nasnímané záznamy jsou v digitální podobě, dají se tedy snadno šířit, kopírovat či měnit. Nikde není záruka, že byly definitivně smazány.

Nebezpečí kamerových systémů pro soukromí prakticky celé populace se násobí s postupným zaváděním tzv. chytrých kamer. Jde o tři druhy doplňujících technologií resp. softwaru: systém rozpoznávání obličejů (v ČR v provozu minimálně od roku 2002, místa nasazení ministerstvo vnitra tají), sytém poznávání čísel (SPZ automobilů) a systémy predikce chování (varují při nestandardním chováním osob např. na letištích). Ačkoli jejich zavedení je vždy zdůvodňováno neoddiskutovatelným zájmem (bezpečnost, boj s terorismem), faktem je, že zpravidla nikdy není jejich účinnost veřejně vyhodnocena a jejich využití se plíživě rozšiřuje. Absurdní, avšak skutečný, případ je použití minikamery upevněné přímo na těle městských strážníků k prokázání přestupku kouření na zastávce k „usvědčení“ neukázněné kuřačky.

Obecně se dá říci, že na ty záznamy z kamerových sledovacích systémů, které obsahují tváře či jiné identifikační znaky osob, lze v současné době vztáhnout režim zákona o ochraně osobních údajů. Při ochraně soukromí lze také vycházet z Listiny základních práv a svobod čl. 10 o zachování lidské důstojnosti a ochraně před neoprávněným zasahováním do soukromého a osobního života, z ustanovení zákoníku práce § 7 odst. 2, podle něhož nesmí být mimo jiné zásah do práv zaměstnanců v rozporu s dobrými mravy, a z občanského zákoníku § 11 až 13.

Mimořádnými zmocněními ohledně zpracovávání osobních údajů získaných prostřednictvím kamerových systémů disponují Policie ČR a městské či obecní policie. Policie může pořizovat záznamy z míst veřejně přístupných a z průběhu služebních zásahů. Musí ale o stálém umístění kamerových systémů vhodným způsobem informovat a zákon jí nařizuje, aby nejméně každé tři roky prověřovala, zda uchovávané osobní informace stále potřebuje pro plnění svých povinností.

Jiné právnické a fyzické subjekty pro zpracovávání osobních údajů získaných prostřednictvím kamerových systémů potřebují souhlas natáčených osob a musí je informovat o tom, v jakém rozsahu a pro jaký účel budou jejich osobní údaje zpracovány, kdo a jakým způsobem bude osobní údaje zpracovávat a komu mohou být osobní údaje zpřístupněny. Používání kamerových systémů by rovněž mělo být podle zákona řádně registrováno na Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ).

Většina provozovatelů kamerových systémů však o těchto svých povinnostech neví, neboť si neuvědomuje, že provozují činnost, která zasahuje velmi do soukromí osob a spadá pod režim zákona o ochraně osobních údajů. K březnu 2005 požádaly o registraci jen dva subjekty(!). Na situaci upozorňovalo Iuridicum remedium jak Radu vlády pro lidská práva, tak ÚOOÚ.

ÚOOÚ bere problém vážně a v lednu 2006 vydal Zásady provozování kamerových systémů, kde shrnuje povinnosti provozovatelů. Provozovatelé i sledované osoby postupně získávají povědomí o tom, co je přípustné a což již ne.

Dokladem, že situace není tak beznadějná, je také agenda ombudsmana, který se tématu věnuje, osvětové akce typu soutěže o Ceny Velkého bratra pro největší slídily či úspěch studentů soukromého gymnázia, kteří si oko Velkého bratra nenechali líbit a svými důraznými protesty zabránili instalaci kamer do tříd.

Helena Svatošová, Filip Pospíšil

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2007 10:48

:-)
"Slyseli jsme slovo Kolarovo, amen ..."

Mel bych jen par dotazu:
1) kdo a kde tvrdil, ze kamery na vjezdu do obce maji zabranit kriminalite (a pripadne jake) ? Pokud vim, drtiva vetsina kamer ma slouzit hlavne pro zvyseni pravdepodobnosti chyceni pachatele, a nevsiml jsem si, ze by to u zde planovanych kamer melo byt jinak ...
2) Zajimal by me konkretni pripad mozneho zneuziti kamer na vjezdu do obce.

Re: Kamery
Autor: Mute (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2007 19:45

Reakce na článeček strážníka Dušičky - Poslední Informační listy - Hlavně si zatahujte závěsy a žaluzie, podle strážníka Dušičky zaručený recept proti vykradení. Co na tom, že normální je nekrást a funkcí policie ( i té městské ) je chránit. Bohužel v dnešní době je policie brána spíš s humorem než s respektem.

Re: Kamery
Autor: Petr Kolar (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2007 16:26

Neni divu...
Pred tydnem jsem uvazal sve dva psi v parku a sel do blizkeho cykloobchodu. Psi byli radne zajisteni a meli kosiky. Zdrzel jsem se asi pet minut. Kdyz jsem se vratil, u psu cekali dva straznici MP. Pozadali mne o OP, ktery jsem jim s udivem dal. Ptali se zda jsou psi moji. Pote mne zdelili ze uz chteli psi odvest do utulku a ze mam stesti ze tak neucinili neb kdyby tak ucinili pry by nepochybyli. Rekl jsem ze jsem byl pryc pet minut, je to vsak nezajimalo. Rekli mne abych to priste nedelal.....
P.K

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2007 22:35

Já si myslím, že kamery splní podobný účel jako obecní rozhlas - přinesou zisk tomu, kdo je naší osvíceně řízené obci prodá. Neumím si představit, že by nad každé víko od kanálu byla instalována kamera - kdybych se já živil krádežemi, nejprve bych ukradl ty kamery. Ale funguje zde stejný mechanismus - neřešitelný obecní rozhlas je také každoročně upgradován - letos za 150 tisíc kaček. Nedej Bože, aby někdo panu starostovi nakukal, že umí zrušit ozvěnu! To by byl průvan v rozpočtu!!

Re: Kamery
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 08.04.2007 13:26

Karle, já bych taky ukrad akorát ty kamery. Průvan v rozpočtu mě nazajímá, ale kamery bych zpeněžil (určitě výhodně). Na víko od kanálu můžu šlápnout už cestou přes nádraží kdykoliv. Čau Michal

Re: Kamery
Autor: Helena Horka (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:35

Tomme1,

pečlivě jsem přečetla celou diskuzi o "černošickém" kamerovém systému v naději, že zde neleznu rozumný nápad nebo argument proč jej zřídit.
Z vašich příspěvků je patrné, že jste o této problematice z pohledu jeho zřizovatele MÚ a provozovatele MP velmi dobře informován. Mám pocit, že Vaše argumenty dokonale kopírují stanovisko vedení města a MP.

Dovolím si do diskuze uvést svůj pohled a názor na "černošický" kamerový systém.

Domnívám se, že MP byla v Černošicích zřízena bývalou starostkou především jako ochrana před případnými projevy občanů nespokojených s jejími pochybnými rozhodnutími ve smyslu "občane poslouchej a neodporuj, nebo přijde MP".
MP byla již od počátku využívána více jako represivní složka, než jako prvek prevence v oblasti veřejného pořádku. Není tajemstvím, že např. radar na měření rychlosti MP dostala a používala tři roky před tím, něž ji Zákon v loňském roce jeho použití povolil. Do té doby byl radar používám na základě protiústavního písemného vyjádření MV ČR ve znění "co není Zákonem zakázáno je dovoleno". Kontrola a dohled nad občany je od počátku velká starost představitalů města. Jsou do ni ochotni investovat nemalé finanční prostředky.

Kdo četl Zákon o obecní policii ví, že odhalování a vyšetřování trestné činnosti, sledování, ani používání zpravodajských prostředků mezi pravomoce MP nepatří. Pokud někdo odcizil litinové rošty ve větším množství, případně způsobil jiný trestný čin, domnívám se, že je na místě obrátit se na vyšetřovatele Policie ČR.

Váš argument Tomm1, že:

a) kamerový systém odhalí případné pachatele krádeže odvážející lup z Černošic není reálný. Představa, že pachatel krádeže naloží litinový rošt nebo jiný lup na autozahrádku a nepřikreje ho hadrem je pro mě naivní. Každý jiný způsob přepravy kamera neodhalí. Považovat všechna projíždějící vozidla obcí za vozidla potenciálních pachatelů trestné činnosti není normální.

b) kamerový systém bude monitorovat průjezd vozidel je zavádějící. Monitorování průjezdu vozidel by bylo dopravně-bezpečností zařízení a o to se zde zjevně nejedná.

c) kamerový systém bude monitorovat veřejnou komunikaci. Ani tento argument není pravda. Systém nebude monitorovat veřejný prostor, ale sledovat pohyb vozidel a osob. Bude zaznamenávat místo a čas jejich pohybu.

Vaše konstatování v diskuzi, že "MP může můj pohyb sledovat zcela jistě bez kamer" je již absolutní zvrhlost, která nemá komentář.

Projekt kamerového systému, tak jak má být využit je podle mého názoru prvek zpravodajské techniky, který považuji za zásadní zásah do práv a svobod občanů.
Ve městě, kde polovina komunikací vede bahnem navíc jakýkoliv kamerový systém za úplně zbytečnou investici. Nikdo mi zatím napřesvědčil o jeho praktickém přínosu ke zvýšení bezpečnosti. Spíš bych si přála, aby se zde přestala vytvářet blamáž o jakémsi nadmíru nebezpečném prostředí, kde jsou občané bez trvalého dohledu a ochrany MP trvale v ohrožení.


Pěkný den
Mgr. Helena Horká

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 14:47

Nemam absolutne nic proti Vasemu nazoru. Moje informace pochazi ohledne kamer vyhradne z verejneho zastupitelstva. Kdokoliv, tedy i Vy, nebo pan Kolar, tam muzete vystoupit a sve argumenty prednest. Pokud jste neignorovala me uvodni vyjadreni, pak musite vedet, ze ja nejsem iniciatorem te instalace, ale z argumentu, ktere jsem slysel, jsem byl spise pro, a prozatimjsem i dal (nic vic, nic mene). Ani Vy neuvadite, jak resit zminenou kriminalitu lepe a radostneji, a bez represi nevinnych lidi.

Pro doplneni, jestli obecne policie buzeruje nevinne uvadim, ze jsem mel co do cineni s policii jako nevinny, kdyz jsem se v urcity den a v urcitou hodinu nachomytl do prostoru trestne cinnosti. Osobne jsem nepovazoval tuto cinnost policie za buzeracni, naopak jsem byl prekvapen, ze si me vubec vsimli (brzy nad ranem). Podotykam, ze to byla policie statni, s obecni nemam prozatim prilis pozitivnich zkusenosti.

A co se tyka pripadneho dopadeni. Jiste muzete mit pravdu, ze kamery na vjezdech tomu nezabrani, ani nepomohou chytit pachatele. Ale nevim, jak jinak umoznit jejich chyceni a snizit tuto kriminalitu. Tady nekdo prislel s resenim, a se snahou s tim neco delat. Kdyz nekdo prijde s necim lepsim, vsichni budou radi. Ani Vy neuvadite reseni jine. Opet doplnuji svou zkusenost se statni policii, kdy jsem jim az pod nos prinesl dukazy, ze nekdo manipuluje s elektronickou verzi registru vozidel z duvodu kradezi aut, a oni se tim prakticky odmitli zabyvat dobrovolne. Mate pravdu, ze v takovem systemu jsou pak kamery buzeracni a nic neresici, protoze chybi ta ochota a snaha to resit. Ale to neni pripad techto kamer, alespon na me to tak nepusobi.

Takze, podle me nic neni jeste definitivni. Muzete v klidu prednest Vase argumenty na zastupitelstvu, a pokud navrhnete i jine reseni, nebo toto dostatecne zpochybnite, jiste ho nikdo realizovat nebude.

Re: Kamery
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 17:15

Naprosto souhlasim s p.Horkou. Argumenty o nutnosti kameroveho systemu jsou pro mne naprosto nepresvedcive, lzive a ucelove. Vzdy je dobre se ptat " komu to prospeje?"...
Vytvareni strachu je dobra metoda k manipulaci a tu zde citim.
Tomme to co jsi psal o svem ohrozeni je velmi nadsazene. Ostatne jsem to jiz psal.
Cetl jsi clanek o "uspesnosti kamer" v Londyne?

S pozdravem P.K

Re: Kamery
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2007 18:43

Prijdte na zastupitelstvo, a vyvratte to tem, co to navrhuji ;-) . Ale takto si tady brblat je jednodussi, ze ? Navic i treba brblat vuci nekomu, komu je to ve finale celkem fuk, a ani to nemuze nijak ovlivnit ...

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 23:16

Je evidentní, že všichni debatujeme o něčem, co je dávno rozhodnuté. Musím zopakovat, že cíl je stejný, jako u "vylepšování" obecního "rozhlasu", který
s ohledem na členitost a rozlehlost Černošic nikdy fungovat nemůže. Zkrátka někdo už má slíbenou pěknou zakázku a občanům to bylo zabaleno
do lesklého papírku jejich "bezpečnosti". Nikdo nám neřekl, kolik to bude stát a zda na dodavatele bude vypsáno výběrové řízení. Prostě - kamery potřebujeme stůj co stůj.

Re: Kamery
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2007 23:39

Zda se, ze jste dobre informovan. Podelte se s nami o informace, urcite to kazdeho zajima. Kdo ma slibenou zakazku a kdo mu ji slibil?

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2007 22:12

Kateřino, Tobě to neřeknu, protože Tvůj způsob uvažování a psaní v tomto fóru
mě utvrzuje v názoru, že jsi naivní a nedůvěryhodná osoba. Určitě bys to hned někde vyslepičila a způsobila tak v naší obci mnoho nesvárů a zlé krve!!! Radši se soustřeď na své tréningové jízdy do Zličína tou bezproblémovou objížďkou.

Re: Kamery
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2007 22:52

Pane Holube, Vase odpoved ovsem pusobi vskutku duveryhodne a zdvorile :-))
Reknete rovnou, ze to nevite, to je dnes prece normalni, nevedet a jen tak okolo sebe hazet obvineni :-)


Mimochodem, nevzpominam si, ze bych Vam kdy nabidla, abyste mi tykal.

Re: Kamery
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2007 23:09

Paní Kateřino,
nezlobte se na pana Holuba za to tykání. V diskusích na netu je to docela často obvyklé, že si lidé tykají. Spíše je výjimkou, když někdo někomu vyká.

Tím vykáním a tykáním nám národní obrozenci zadělali na mnohé problémy :-).

Já jsem si s Lojzíkem Neděluj také nepotykala a jsem tak smělá, že mu kliďánko tykám, i když on mi vytrvale uctivě vyká. A věřte, že bych si s ním tykala opravdu ráda.

Jinak přeji dobrou noc a hezké jarní sny o příjemných věcech v Černošicích.

Pokud nebudete mít zítra co dělat, doporučuji Vám i všem diskutujícím, kteří jsou "noční můry" a místo toho, aby šli do hajan, tak tady buší do klávesnice, tak těm i ostatním dovoluji doporučit návštěvu zítřejšího Historického jarmarku v Dobřichovicích, který pořádá černošické historické sdružení Nevers. Bývá to povedená taškařice. :-)

Re: Kamery
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2007 23:21

Ale ja se nej nezlobim, prinejmensim ne kvuli tomu tykani :-)
Jenom si myslim, ze i v diskusi na netu muze clovek chovat podle nejakych pravidel.
A to, ze je neco obvykle - v tehle zemi kuprikladu je uz leckde obvykle krast a stejne se tomu nehodlam prizpusobovat :-)

Re: Kamery
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2007 01:23

Každopádně, pokud se na tom neobohatí ani ten, kdo to celé vymyslel, tak to bude 100% k ničemu.

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 12:42

Karel Holub napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kateřino, Tobě to neřeknu, protože Tvůj
> způsob uvažování a psaní v tomto fóru
> mě utvrzuje v názoru, že jsi naivní a
> nedůvěryhodná osoba. Určitě bys to hned
> někde vyslepičila a způsobila tak v naší obci
> mnoho nesvárů a zlé krve!!! Radši se
> soustřeď na své tréningové jízdy do
> Zličína tou bezproblémovou objížďkou.

Karel Holub opravil: "Kateřino H., Vám to neřeknu, protože Váš způsob uvažování a psaní v tomto fóru mne utvrzuje v názoru, že jste naivní a nedůvěryhodná osoba. Myslím si, že byste tuto zprávu dále rozšiřovala mezi spoluobčankami a spoluobčany a způsobila tak v naší obci mnoho nesvárů a zlé krve.
Raději zaměřte svoje úsilí na nácvik jízdy do Zličína Vámi opěvovanou
bezproblémovou objížďkou."
Věřím, že toto znění je opravdu v duchu Vašich představ o internetové diskusi;
pokud chcete ještě uhlazenější konverzaci, doporučuji Vám přihlásit se po patřičném prokádrování na oficielní internetový brainstorming pana RSDr. Jirouta.
Za svoji předchozí neomalenost se omlouvám a jsem s pozdravem ;-)

Re: Kamery
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 20:06

Pëkne, pekne, pane Holube, mne ovsem zas tak neslo o uhlazenost diskuse, jako o odpoved na otazku, kdo ze ma slibenou zakazku a kdo mu ji slibil :-))

Re: Kamery
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 20:32

Vážená paní Kateřino,
zkuste si znova přečíst oba mé předchozí příspěvky - ten neuctivý, za nějž jsem
se Vám omluvil, i ten uctivý, o nějž Vám šlo, ne že ne. V obou jsem Vám sdělil, proč Vám to, co chcete, nesdělím. Fakt, že se informace dožadujete opětovně, jen potvrzuje mé domněnky o Vás. Počkejte si raději, až budou kamery instalovány a vše se dozvíte. Víte přece, jak je to s tou husou a klasem. Mezitím si užívejte - jak Vám popřála Enzila - hezké jarní sny a v brzké době tu Vaši zamilovanou objížďku.

Jdi na stránku: Předchozí123456Následující
Aktuální stránka: 3 z 6


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.