cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3
Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Clip (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2009 23:44

Vážení,

rád bych zde rozvinul diskusi o místních restauračních zařízeních a jejich úrovni. Mám zatím zkušenost s následujícími podniky: Pizzerie Luna, U Lípy, Bolleta, Aquarius a bar Kazín.
Od návštěvy restaurace očekávám splnění základních parametrů - kvalitní jídlo a pití a vstřícnou a přátelskou obsluhu. Z uvedených podniků splňuje tato kritéria rozhodně Aquarius - perfektní a milá obsluha, mírně dražší ale skvělé jídlo. A co je rovněž geniální - koutek pro děti.

Pizzerie Luna ztrácí dle mého názoru v poslední době v kvalitě jídla a interiér restaurace začíná být mírně "opotřebovaný". Perfektní je jistě nekuřácké prostředí. Ovšem co je zde katastrofální? Obsluha. Sterilní, neosobní a mnohdy velmi nepříjemný přístup. Uplatňují zde - dle mého názoru - nejhorší možné uvítání hostů: Budete jíst?

Hospoda U Lípy je klasická "čtyřka", chválím novou nekuřáckou část a v létě zahrádku s dětským koutkem. Obsluha je zde celkem příjemná a jídlo vynikající a za velmi nízkou cenu. Bez problémů.

Bolleta. Docela nadějně pojatá restaurace, zejména v létě se zahrádkou. Ovšem první kladný dojem spolehlivě zabíjí umatlané stoly, "ojeté" a špinavé jídelní lístky a bohužel obsluha. Zejména ten mladý hoch je extra nerad, že tam pracuje. Co je rovněž zvláštní, je absence mnoha základních surovin, jako je led či máta. Udělat vinný střik je nemožné, protože mají jen 0,3 l lahvičky perlivé vody, vyjít vstříc zákazníkovu přání? Ani omylem...

Bar Kazín je celkem normální večerní putyka na pivo a panáka. Tyto dva nápoje dokáže saturovat bez problémů! smiling smiley

A jaké jsou vaše dojmy a postřehy? Sem s nimi!


Clip

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: v (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 00:06

nesmíme opomenout Feng shou, bajecne, tucne a nezdrave jidlo v prijemnem prostredi a skvelymi cenami.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 10:03

Ráda se připojují - i když do restaurací příliš často nechodím.
V Černošicích tedy mohu komentovat pouze dvě - Aquarius a Lunu.

V Luně si většinou dáváme pizzu - dvě malé děti mají ve výběru jasno hned :-). Vždy jsem tam byla s jídlem spokojena, pizza je velmi dobrá. Je pravda, že obsluha je pomalejší. Že by vzhledem k množství hostů - o víkendu nutno rezervovat dosti předem)?

V restauraci Aquarius je jídlo výborné (doporučuji také čokoládové překvapení jako zákusek!!), pizza je ale lepší v Luně. Obsluha příjemná, rychlá, milá, děti vítány. Velmi se nám tam líbilo, budeme tam chodit častěji.

Závěr: Luna dobrá na pizzu, Aquarius na jídlo a zákusek.

Zdravím. M.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 19:02

to abychom obnovili tour de ráj...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2009 22:10

Luna není dobrá na pizzu a Aquarius není dobrý na zákusek - na dobrý podnik Černošice stále čekají a myslím si, že se nedočkají.
Pokud ovšem hledáte bezpohlavní podniky se spoustou nápadů které se ztrácejí samy v sobě, pak nezbývá než zmíněné doporučit. Nic lepšího pro rodiče s dětmi u nás nenaleznete.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 11:52

Luna byvavala dobra az vyhlasena jidelna - nic moc exkluzivniho, troschu moc nahustene stoly, dobre jidlo za rozumne ceny, vcelku sympaticka a v pohode obsluha. takovych sest sedm let od otevreni jsem pri zadne navsteve nemel problem. bohuzel loni mi prislo, ze to tam zaclo tak nejak skripat - jidlo obcas velmi nedobre, ignorantska obsluha kecajici u barpultu, i kdyz uz clovek pred sebou ma na stole ctvrt hodiny prazdno... a co jsem slysel od znamych, nejsem sam, kdo ma tento pocit. skoda, ale snad se jedna o vykyv, nikoli o trend.

aquarius nevim, ale ani me nelaka to zkusit, nemam tenhle typ aseptickych jakobyhogofogo podniku rad. ale nebudu to zatracovat, treba to nekomu vyhovuje a treba tam i dobre vari...

jestli jsem si ale nejaky podnik v posledni dobe nejaky podnik v okoli oblibil, pak je to zamecky had v dobrichovicich. neopakovatelny interier, pri jidle vas soused od vedlejsiho stolu nedloube loktem, jidelni listek svedci o tom, ze nemaji plne mrazaky polotovaru, ale ze vari z cerstvych veci (cili obsahuje nejakych 20 jidel a nikoli 256). jidlo vzdy naprosto dokonale, obsluha az na jednu slecnu, ktera tam byla ten den poprve, take. je to tam sice drazsi, nicmene porad snesitelne.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 20:49

Na pizzu a ostatní "Itálie"je teď podle mne lepší než Luna "Starý Dům", a zvěřinové hody "U Berounky" v podání pana Štíbra byly také skvělé. A Kazínští Číňané taky neurážejí...Ale melesovi věřím a do Hada zajdu!!

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2009 21:21

taky,taky...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2009 01:25

Hada znám dlouho, Luna byl po mnohá léta jediny podnik v Č., kam jsem mohl vzít přátelé i rodinu... všechno se vyvíji a někdy to člověku nesedne, Starý dům je dobrá alternativa Luny, ale bohužel ubývá starých sousedckých hospod, kde se třeba v pátek hrálo na kytary, kde byla ta čtyřková, ale obecně slušná pohoda, byl sem Pod lesem po několika letech a ..........

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2009 10:13

ja tedy zase reciprocne vyzkousim stary dum...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2009 19:18

V květnu t.r. jsem v restauraci Starý dům zarezervovala stůk k rodin.oslavě.
V den D jsem přišla dřív, abych požádala o přidání dvou míst u stolu : místo 11 osob nás mělo být 13. Personál se děsil- prý se to musí hlásit dřív, nepočítali s tím. Byla hodina před začátkem jídla,
v restauraci téměř prázdno .Dále jsem požádala o schování dortu - i to byl problém,a jak se ukázalo i s nemilým koncem. Obsluha během jídla pomalá,narozeninový dort a tedy i překvapení prozrazen personálem při 40ti minutovém čekání na nápoje-přípitek (!!) před začátkem jída. Věta: "tak já vám donesu ten tonik a pak ten dort " překvapení pro jubilanta zničila..Jenom v hezkých filmech nosí personál dort již rozsvícený a s celou restaurací zpívá.Je ochotný a snaží se přispět úsměvem a empatií k hezkému prožití rodinné pohody. Zde jsme měli radost a pohodu restauraci navzdory . A nebyl to film, pravda, ale trochu zlý sen ..Přeji lepší zážitky.
rep.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2009 10:29

Zapomněl jsem zmínit Tavernu Bílý Medvěd kteráý chvilku sídlila v prostorách bývalé pizzerie u Slánky - mladý chlapík který si to u nás "zkusil" je syn výborného šéfkuchaře jednoho nejmenovaného ***** hotelu v Praze - nabídl kvalitu z čerstvých potravin, vcelku zajímavou skladbu nabídky jídel a skončilo to stejně neslavně.
Ten prostor je asi fakt ztracenej. Aspoň že už tam není ta kráááásnáááá fontánka.
Hada v Dobrichau jsem vyzkoušel už několikrát od otevření a spokojenost - na rozdíl od různých jiných podniků se tam vždycky cítím jako host.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Alena (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2009 18:25

Restaurace, pizzerie STARÝ DŮM, konečně něco, někdo, kde se dá v klidu posedět, výborně najíst, popovídat s obsluhou.
Jsem tam častým hostem, zhruba tak dvakrát do týdne a vřele doporučuji VŠEM.
Přesto, že jsem zvyklá se pohybovat po velkých městech, mohu s čistým svědomím říci, tady je mi dobře.
Děkuji tedy personálu, majitelce za příjemné chvilky(řádově v hodinách) strávené u VÁS.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2009 19:25

nás měli ve starym domě taky rádi,jen když dorazil tleha,tak trochu znejistěli:-)

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: PÉTER (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2009 19:31

Není Vám trapné, sama si to chválit.Já mohu říct , na pohled pěkné i uvnitř. Ale jinak nic oslnivého, žádné překvapení,

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2009 20:19

s tim tu začal Béry,PÉTERE...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2009 16:26

Petere, jestli hledate prekvapeni, doporucila bych vam Kinder vajicka winking smiley

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Bery (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2009 21:29

lojzaryba už se nebudu chválit hlavně že to nese

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2009 00:13

no ba bery...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2009 20:15

vcera jsem poprve navstivil stary dum. nula hvezdicek.

obsluha sice vcelku lidska, ale k uzoufani pomala. 15 minut do prijeti prvni objednavky (piti), dvacet minut na jeji vyrizeni. k tomu behem vecera i par nevyrizenych objednavek ("jeee, ja sem na vas zapomnel"). bohuzel jsem mel hlad, a i pres pozdejsi hodinu si dal cosi, co bylo v jidelaku popsano slovy "domaci kremova cibulacka" a stalo nejakych 35 korun. za tuto sumu jsem obdrzel misku rozpusteneho prasku z pytliku, vec, ktera chutnala jak kdyby ji spachal jirka babica. nicmene jsem mel hlad a udelal druhou chybu, ze jsem to snedl. abych to uzavrel, je uz skorem 24 hodin po pozreni a stale me pali zaha a do ust se mi dere odporna chut glutamatu.

zaverem tedy - jiz nikdy vice stary dum. to radsi pujdu na slanku, kde mi naserviruji stejnou slichtu, ale za polovic.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2009 11:45

m. meles> domaci kremovou cibulacku mam rada. mohli by na zaver v restauracich davat Orbitku, zvlast po tech cibulackach a cesneckach. nebo aspon Pedro.

Vy pisete pekne; tenhle pan svou zkusenost napsal taky moc hezky (anglicky):

[www.telegraph.co.uk]

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: mapis (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2009 16:28

Souhlasím s výše uvedeným...

1) Luna se neustále zhoršuje... obsluha, jídlo, vše sad smiley škoda.
2) Stary dum je strasny. Vcera jsem tam byl. Jidlo bez chuti (po nekolikate), pomala obsluha sad smiley
3) Akvarius - zatim ok, levna poledni menu okolo 100kč jsou skvělá

Co steak house? Nebyl tam někdy někdo?

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2009 00:08

Dvakrat jsem byla u Mlynare a dvakrat jsem tam byla spokojena. Chutne jidlo, nevtirava, zdvorila a podle ocekavani schopna obsluha, prijemne prostredi, odpovidajici ceny. Jestli nezavrou, pujdu tam zas.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 11:22

kopretinka: jestli je prostredi u mlynare prijemne, pak musite byt perverzni.

jinak, zasklechl jsem cosi o tom, ze na slance v kuchyni nasli krom jineho tuberkulozu.. co je na tom pravdy, nevite? smiling smiley

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 11:38

Jezevče, Vám se u Mlynáře nelíbí?
Musím se přiznat, že když jsem tam před lety byla poprvé, tak jsem nevěřila svým očím. Jelen za oknem mě fakt dostal :-).

Ale když to vezme jeden trochu recesisticky, tak ty veverky a ptáčci za trámy jsou nakonec docela fajn, ne? :-)

Důležité je, aby jídlo bylo k jídlu a aby z toho měl host dobrý pocit. Ne? :-) A pokud byla Kopretinka spokojená, tak to splnilo účel, což?

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 11:57

fakt je, ze jsem sedela jenom venku a dovnitr jsem ani nenakukla. zbytek plati...

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 13:09

Výýýýýýýýýýý jste, Kopretinko, neviděla toho jelena, co tam kouká do okna?:-)))
To marně žijete! :-)))))

To se hned tak nevidí :-)

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 13:25

kopretinko, enzillo,

proti tomu ostatnimu jsem take nerekl ani slovo smiling smiley. ale ty figuriny, falesne mlynske kolo a kasirovany jelen, to je jak z bavorske komedie. akorat wolpertinger jim tam chybi.

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 13:36

No :-) Dyť jo! :-)
Tedy Jezevče, máte to u frňáku, ani nemusíte vystrčit paty za humna, natož se harcovat do Bavor, a Vám se to snad nelíbí! :-)

Vždyť je to docela legrace.
V jiných hospodách třeba v Praze hrajou a zpívají Japoncům krojované děvy i se Švejkem apod. rádobylidové zpěvy, a taky to nikomu nevadí.

Tenhle jelen s veverkami ani nezpívá, ani neobtěžuje, jen kouká... :-)

Re: Úroveň restaurací v Černošicích
Autor: kuzmič (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 13:46

Velmi upadá úroveň restaurace Aquarius, z nekuřáckého prostředí se pomalu stává kuřácké, ze stylové restaurace se pomalu stává zahulená smradlavá putyka, kam se začnou stahovat odpovídající návštěvníci a už začali, jídlo už není zdaleka tak chutné a oku lahodící jako na začátku a obsluha už také " zdomácněla". Jenom ty ceny zůstaly na úrovni. A jak se říká, že dobrá restaurace nepotřebuje reklamu opak se stal skutečností.

Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.