cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7
Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2010 23:36

O.K. Cena tedy není 12 mega, ale 10 mega. Což na věci téměř nic nemění. Moje vysvětlení k termínu "sleva" máš v mejlu.
M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 13:38

to sou mi veci...

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 22:19

Stanislave,omlouvám se, nechal jsem se Michalem krapet vytočit - je to stará věc a neměla se sem tahat. Nové věci , které se tady odehrávají jsou řádově
nestydatější. Přijď na březnovou schůzi zastupitelstva, bude legrace!!

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 22:26

pane strejcku,

valim bulvy a opravdu nemohu pochopit, proc nekandidujete za ods, kdyz mluvite jak jiroutuv zasekly diktafon... to, co prosazujete vy s jiroutem obec velmi poskodi, neb utrzene penize (nijak velke) se jako obvykle projebou (jako tech 102 mega predtim), a az bude za par let potreba pozemek pro obcanskou vybavenost, bude si ho obec muset za trzni cenu koupit. ale pro nekoho to jiste bude dobry kseft. a deticky at si chodej na telocvik k rece, kde zadnej developer pozemky nechce.


veru, obcane,

je zajimave, ze vam vadi zcela hypoteticka "leva" ze strany panu jaska a dvoraka, ale angazma panu jirouta a pribika, kteri uz nam tu ukazali, co je to pozemkovy poker vic nez jasne, vas v nejmensim neznepokojuje.inu...

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 22:35

Pane m, pokud nyní získáme darem pozemek , který využijeme na občanskou vybavenost, tak si ho v budoucnu nebudeme muset za tržní cenu kupovat.
M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Veru (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 10:19

Vážený m, můj příspěvek na této diskusi začal tím, že jsem se podivovala, v jaké nepochopitelné shodě se nyní angažují všechny politické subjekty v zastupitelstvu ve snaze urvat pod školou, co se dá. To, že má každý z nich následně trošku jinou představu, jak s pozemky naložit, demonstrují developeři, kteří za nimi stojí. Mě primárně vadí, že tak intenzivně řeší tuto lokalitu, místo aby napřímili všechny síly a prostředky na chybějící infrastrukturu. Takže mě nejde o to, kdo z koho, ale PROČ VŮBEC!! Proč má obec pracovat na objednávku developoerů a ne podle potřeb voličů a obce. Takže pane m, mě vadí "hypotetická levá" od všech zúčastněných pánů a ne pouze od těch, které Vy zavádějícím způsobem zmiňujete. Tato obec nepotřebuje žádný z uvedených projektů, protože má úplně jiné problémy a potřeby než stavět jakékoliv pomníky. Věci černošické se zdály být jiné a všichni doufali, že mají jiné zájmy a nabízejí novou alternativu. Ukázalo se ale , že pan Jasek s Dvořákem jasou úplně to samé, co pan Jirout s panem Přibíkem. Pro zájmy této obce bohužel nabízejí cestu z bláta do louže. Zdravím Věra

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 10:21

pane strejcku,

dobre vite, ze pozemek, ktery se mesto chysta ziskat, neni urcen pro obcanskou vybavenost, ale pro komercni vystavbu, a stejne dobre vite, ze ho mesto hodla prodat (neb jak jste take psal, neni mozne dpustit to, co chteji vasi "odpurci", tedy aby na zminenych pozemcich investovalo mesto). a stejne dobre vite, ze konkretni pozemky, ktere maji soucasni majitele mestu darovat, si vybralo mesto (potazmo dalmatini a vy).

tohle vyplyva z toho, co jste nam tu doposavad psal. a najednou pisete, ze si pozemek mesto necha a dokonce pouzije pro OV (ac je v UP urcen pro neco uplne jineho).

prominte, ale nejak se ve vasich velmi protichudnych informacich prestavam orientovat (a nebudu asi uplne sam).

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 11:02

Pane Melesi, kdybyste do všeho hned nevartoval a počkal si na finální dohodu, tak byste teď neměl problém s "protichůdnými" informacemi. Všechno se vyvíjí a jednání zdaleka nejsou u konce.
Prodej pozemků je pouze jedna z možností, jak s nimi můžeme naložit. Rozhodnutí, zda je prodáme, nebo si je necháme a kompletně zainvestujeme, nebo prodáme pouze část a peníze použijeme na investici do nějaké VV atd. záleží na rozhodnutí zastupitelstva jako celku, kde disponuji jedním jediným hlasem z 21. Nemluvě o tom, že toto rozhodnutí učiní až nové zastupitelstvo, které si zvolíte a ve kterém já vůbec nemusím být. Pokud ovšem bude o čem rozhodovat a nezvítězí názor, že bude lepší nabízený dar od vlastníků pozemků nepřijmout.
S pozdravem M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 11:36

Michale,
asi se ptám jako blbec, ale omlouvám se, v plánech se moc nevyznám.

Ten darovaný pozemek by byl před školou, mezi těmi novými domy nebo u silnice?

To je z mého pohledu dost důležité - protože jestli bude mezi domy a děti si tam budou hrát, no tak je brzy nějaký nájemník nebo majitel nových domů vyžene s bičem, pokud budou honit míč u silnice, tak to bude o zajeté školáky.

Takže jako přínosný by se zdál asi pozemek před školou, ne?

Nebo to vidím chybně???

A ten dar od majitelů je jejich dobrá vůle, nebo proč jsou ochotni je darovat?

Nakonec, kdyby tam zůstaly oplocené louky, tak bude mít škola alespoň vzduch, světlo a klid, neb se tam nebudou několik let prohánět nákladáky... Nebo to zase vidím blbě?

Já furt nějak nechápu, když tam byly dvacet let po revoluci louky, přes které tedy procházeli školáci cestičkou od vlaku, proč to najednou tak spěchá. Vždyť to může počkat ne, když na nějaké nové věci obec stejně nemá peníze...?

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 12:35

pane strejcku,

kdybyste vy, jakozto kluci, co pecou nejakou "dohodu", tuto pekli ponekud mene tajnosnubne nez je tomu doposud, nemusel by nikdo, ani ja, do niceho vartovat. jsem mozna naivni, ale mam takovy pocit, ze mesto tvori obcane (nikoli 14 koalicnich a 7 opozicnich zastupitelu) a ze by nebylo uplne od veci zkusit se jich nejdriv zeptat, co by v pripade, ze se podari ziskat nejake pozemky pod skolou, na nich uvitali. namisto toho jste s jiroutstvem zvolili naprosto nepruhlednou cestu, na jejimz konci maji byt obcane postaveni pred hotovou vec. mimochodem, mezi spoustou otazek, ne ktere jste mi dosud neodpovedel je ta, proc se mesto snazi ziskat stavebni parcely, kdyz tu ted tvrdite, ze tam mesto treba postavi nejakoou OV a neni vubec jiste, ze se budou prodavat. proc tedy nechcete pozemky prilehajici ke skole, ale ten uplne nesmyslny a pro jakoukoli smysluplnou OV nepouzitelny pruh dolu (jehoz cast navic zustane - coz bylo ve vasi maluvce v IL taktne zamlceno - v majetku soucasnych majitelu)?

a pokud jednani nejsou u konce, proc je v techto dnech odesilan čistopis územního plánu na dotčené orgány státní správy?

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 13:28

Pane Melesi, zatím není odesláno nic, tak nemaťte veřejnost. Až se tak stane, pak do všeho má ještě co mluvit zpracovatel ÚP a zcela ve finále zastupitelstvo, které musí najít většinovou politickou vůli změnu ÚP přijmout. I o tom se v rámci celé kauzy stále dohadujeme, protože odesílat ke zpracování předem neprůchodný návrh je zbytečné. Jinak si myslím, že informací jak oficiálních, tak neoficiálních máte k dispozici dostatek.
Máte pravdu, že obec je cca 5000 občanů, ale jak chcete aby se domluvili, když ne prostřednictvím svých volených zástupců? Sám vidíte, co se dokáže rozpoutat, když se o dohodu snaží 21 lidí. Samozřejmě mi můžete namítnout, že existuje institut referenda, ale zvažte, jakou otázku byste lidem položil, aby výsledná podoba ÚP byla tou nejlepší možnou? To, že jsou slyšet zejména hlasy opoziční je normální, jakou sílu to ve skutečnosti ovšem znamená je značně diskutabilní. To, že se tady snažím něco občas a vesměs marně vysvětlit já byste mohl aspoň trochu ocenit. I když ...
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (16.02.2010 13:31)

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 13:59

pnae strejcku,

informaci o odesilani cistopisu mam od ucastniku schuzky s vami, pribikem a jiroutem, s tim, ze zaznela z ust pana jirouta. cili zase lhal, jako obvykle?

jinak, zastupitelstvo uz pak nebude delat nic jineho, nez hlasovat o zmene jako celku, nikoli do ni zasahovat. a ze je nepruchodna? co vim, krom vv a casti vpm je proti zatim pani masatova a snad ani pan rehor se na tu fantasmagoorii nediva uplne nadsene. tedy zbyva stale 11 koalicnich hlasu a ten dvanacty vas. cili to vypada jako velmi pruchozi, bohuzel... nezbyva nez doufat, ze si par koalich zastupitelu uvedomi, ze je lepsi presouvat se po ulici nez kanaly a ruku pro tenhle "zlocin" nezvedne. no a pak nezbyva nez doufat podruhe, tedy ze si obcane zvoli ponekud lepsi spravce sveho mesta, nez je soucasna realitni klika, mastici si jen a jen vlastni kapsy a chovajici se k obcanum jak k nesvepravnym poddanym.

jinak co se tyce toho referenda - myslim, ze otazku "chcete pod skolou bytovky, supermarket a kancelare, nebo verejny prostor a zazemi pro rozvoj skoly" by obcane zodpovedet dokazali. jinou veci asi je, ze by odpoved zrejme nebyla takova, jak by se to nasim realitnim smelinarum hodilo... takze se samozrejme nikdo na nic ptat nebude a poddani budou postaveni pred hotovou vec (presne jak se to pan jirout naucil behem sveho studia marxleninismu a jak to nezapomnel ani po svem prerodu v protokapitalistu ruskeho strihu)

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 14:11

Pane Melesi, nevím co Vám kdo řekl, ale na schůzce o tom, že čistopis je odeslán zpracovateli informace nezazněla. Bylo pouze řečeno, že podklady bude nutno co nejdříve (přibližně do 14-ti dnů) odeslat zpracovateli. Zatím neodešlo nic. Takže asi takhle je to s těmi informacemi, na jejichž nedostatečnost si stěžujete, ale zároveň jim věříte.
M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Emilie (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 19:32

Zdravím všechny diskutující

a připojuji se k paní Věře a k otázce paní Enzily - PROČ se nyní tak spěchá s hledáním řešení, co vybudovat pod školou??

Proč se nemůže toto místo zatím nechat ležet a upřednostnit jiné všci, které dle mého názoru Černošice potřebují více - např. oprava komunikací, dobudování tělocvičny u školy, vyřešení zastínění oken nejnovější školní budovy (jak lituji naše děti, že musí ve vedru sedět za okny) a jistě by se našlo mnoho jiných věcí, než honem honem pospíchat s něčím, co opravdu nespěchá.

Emilie

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2010 22:46

Paní Emílie, zatím se žádné investice neřeší. V tuto chvíli řešíme především zisk pozemků pro město, tedy nabídku bezúplatného darování pozemků městu jejich vlastníky, které za předpokladu, že tento dar přijmeme, pak klidně mohou zůstat ležet až do chvíle, než najdeme finanční zdroje a politickou shodu na jejich zainvestování. Do té doby se žádná investice neodehraje. V další rovině pak řešíme s tím související změnu ÚP, která by měla říkat, co je možné na těchto pozemcích postavit. Po všech těch debatách si už nejsem jist, zda to vysvětluji srozumitelně, takže pokud máte ještě nějaké další dotazy, sem s nimi.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (16.02.2010 22:48)

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 10:04

Michale ahoj,většina zde píšících to chápe,pouze ty nechceš pochopit..Váš mandát brzo skončí.V poslední době se objevilo nejen zde hodně otázek a pochybností o čistotě hospodaření v obci.Z tohoto pohledu to většina zde bydlících vnímá jako poslední pokus "něco urvat".Proto by bylo asi i vhodné ,nechat to rozhodnutí po volbách...

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 11:54

pane strejcku,

reaguji na vase "Pane Melesi, nevím co Vám kdo řekl, ale na schůzce o tom, že čistopis je odeslán zpracovateli informace nezazněla. Bylo pouze řečeno, že podklady bude nutno co nejdříve (přibližně do 14-ti dnů) odeslat zpracovateli. Zatím neodešlo nic. Takže asi takhle je to s těmi informacemi, na jejichž nedostatečnost si stěžujete, ale zároveň jim věříte."

co jste tim ctel, basniku, rici? v prvni vete pisete, ze zadna informace nezaznela, ve druhe pak, ze bylo receno, ze podklady mely byt odeslany do 14 dnu (cili nekdy minuly tyden), coz je stejna informace, ktera se ke me dostala a o ktere pisu, a ktera je podle vas spatna. fakt nechapu.

jinak, k vasi odpovedi pani emilii - stale postradam odpoved na snad desetkrat vznesenou otazku, PROC SE MESTO SNAZI OD RESTITUENTU ZISKAT STAVEBNI PARCELY NA KTERYCH Z LOGIKY VECI NENI MOZNE POSTAVIT ZADNOU OV a nikoli plochu urcenou pro OV, ktera dle stavajiciho UP prileha k pozemkum skoly. takhle to - pouzije-li clovek selsky rozum - vypada jen a jen tak, ze je potreba z restituentu vyrazit co nejvic stavebnich parcel a pak je zasmelit (pac jekmile se nekde kolem jakehokoli pozemku toci jirout s pribikem, nezistnost konani jde stranou), o cemz ostatne vypovida i fakt, ze po cele te rosade se plocha urcena pro OV pod skolou vyrazne snizi, i kdyz by vpodstate nemusela, pokud by mesto "sve" pozemky chtelo mit v oblasi OV a nikoli v oblasti parcel. fakt to nechapete?

cele to velmi, ale opravdu velmi smrdi a opravdu nedokazu pochopit, ze to necitite (nebo nechcete citit?).

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 12:48

Ahoj Stando, dokud bude mít koala (i když těsně) hlasy na schválení ÚP, budu vyjednávat. Je mi jasné, že odmítnutí této změny může přinést volební hlasy, ale k čemu nám budou, když bude vše již schváleno. Mojí snahou je zapracovat do návrhu změny naše připomínky. Mám to tedy vzdát?
M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 13:14

A to nikdo z "koaly" nemá školní děti nebo vnoučata?

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 13:22

pro veru:

pripada mi, ze trosku michate hrusky s jabky.

situace je takova: pod skolou maji nejaci lide 32 000 metru POLE, na kterem nemohou stavet. i dohodli se s obci, ze vymenou za nejake pozemky (dle toho, co vime, cca 9 000 m2) bude mozne tato pole zmenit na STAVEBNI PARCELY. na tomto obchodu samotnem neni nic spatneho, neb obe strany na nem mohou vydelat - soucasni majitele tim, ze misto 32 000 metru poli po cca 150 czk za metr budou mit 23 000 metru stavebnich parcel s cenou cca 4000 czk za metr (tedy misto poli za cca 5 milonu parcely za 92 milionu), mesto pak tim, ze ziska pozemky, ktere se budou moci v budoucnu vyuzivat pro potreby skoly tak, jak budou behem let vyvstavat.

a ted:

zatimco napr. panove jasek, dvorak a hradilek (a ja s nimi souhlasim) tvrdi, ze mesto by melo od restituentu vzit "pruh" pozemku pod skolou v zone uzemnim planem oznacene jako OV, a tyto pozemky si rozhodne ponechat (pricemz co na nich bude stat a kdy je v tomto pripade podruzne - jestli to dobre chapu, jejich projekty vyuziti jsou ilustracni - ukazuji, co by na tkovych pozemci mohlo, nikoli muselo stat,
tak panove strejcek, jirout a pribik tvrdi, ze by si mesto melo vzit uzky pruh stavebnich parcel a ty pak pripadne i prodat (rozumej urcite prodat) .

v techto dvou pristupech je prikry rozpor jak co se tyce prinosu pro mesto, tak v mozne osobni zainteresovanosti akteru. treba mi to nejak vysvetlite, ale jak proboha mohou panove jasek a dvorak profitovat z pozemku, u kterych zadaji, aby si je mesto po darovani nechalo a neprodavalo, a aby je nechalo v kategorii OV? (aby bylo jasno, ty pany neznam, nikdy v zivote jsem je nevidel). to preci vubec nedava logiku - kdyby na nich chteli neco trhnout, asi by se je museli snazit nejak dostat do rukou, a rozhodne by nesnizovali jejich cenu urcenim pro OV!

zatimco u party druhe, ktera chce ziskat stavebni parcely a ty pak prodat, se moznych zpusobu, jak na tom trhnout, nabizi veletucet ci velekopa.

opravdu vam prijde, ze panove jasek s dvorakem chteji to same, co panove jirout, pribik a strejcek? ze lide, kteri chteji, aby pozemky u skoly mohly slouzit skole a obci, skacou podle developeru? zkuste se nad tim jeste zamyslet, treba svuj nazor prehodnotite...

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 14:47

Pane Melesi, zájmem mým, potažmo VPM je maximalizovat plochu určenou pro veřejnou vybavenost a to jak v ÚP, tak i reálně na ploše diskutovaných pozemků. V rámci svých omezených možností (disponujeme čtyřmi hlasy v zastupitelstvu a nejsme součástí koalice) to také dělám, což ovšem předpokládá nejenom manévrovat v minovém poli, ale především schopnost jít na kompromis.
Možnost prodeje nabytých pozemků rozumějte pouze jako možnost, nikoli "určitě prodat", jak tvrdí pan Meles. Tato varianta by přicházela do úvahy až ve chvíli, kdy většina zastupitelů, tedy nikoli pouze "Strejček, Jirout a Přibík" by shledala jako prioritní investovat např. do výstavby tělocvičny, sportovního zázemí školy, opravy komunikací a pod. a takto by na realizaci těchto priorit získala peníze. Takže Vás opět žádám, abyste nemátl veřejnost a nevydával svoje dedukce za skutečnost.
S pozdravem M.S.
P.S.: Enzilo, zda mají, nebo nemají koaliční zastupitelé děti, tady potažmo jak se k celé věci koala postaví jako celek je věcí koaly. Pouze opakuji, že pokud koala nenajde pro změnu ÚP podporu z vlastních řad, VPM nebude doplňovat chybějící hlasy. Dokud vzájemná podpora koaličních partnerů trvá, vyjednávám.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 14:51

Karle Holube,
prosím Tě, kdy bude to březnové zasedání zastupitelstva - myslím kdy přesně (datum, čas, místo)???

A co všechno se tam má projednávat?

Díky
H.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 17.02.2010 21:52

Ahoj Enzilo, mělo by to dle všeho být 15. března asi v 19 hod v Club Kinu a - jak jsme říkali zamlad- "přiď, bude řiť". Bude se tam totiž projednávat přesně to, co už je asi někde tajuplně projednané, jak vidíš, čouhá z toho leccos, ale pořád je tady ta zatracená a sílící snaha prostých černošických sekáčků trávy (Bukiho termín) to zvrátit do normálna a nerozkradena. Můžeš mít místo v přízemí, či na balkóně, nudit se nebudeš nikde. A vezmi kamarády -(ky)!!
P.S. až to budu vědět nabeton, dám Ti tady vědět
Ahoj, Karel

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 00:38

Karle, v neděli večer tě na schůzce VPM čekají prostí sekáči trávy. Informací dostaneš kolik si řekneš.
Stando promiň, ale padni komu padni.
[www.vecicernosicke.cz]
M.S.

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 10:27

Karle, dík.
Hezký den

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 10:59

Michale to je v pořádku,zase tady nechceš pouze přikyvující ovce bez názoru.
Hlavně se tedy Karle a Michale neporaňte těma kosama..SK

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Vera (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 11:09

Dobrý den Melesi, nemusíte mi opakovat záměry jednotlivých stran, číst umím dobře a na jednotlivé projekty jsem se dívala velmi pečlivě. Jsem možná skeptik, ale na rozdíl od Vás si já dovedu velmi dobře představit motivaci pánů Jaska s Dvořákem. O Vás si ale myslím, že jste hodně naivní, když si myslíte, že tito dva pánové se v celé věci angažují jen tak a nic z toho nemají. Jestliže developer a majitel wellnes a sportovního areálu vstupuje do takovéhoto projektu s vlastním návrhem výstavby sportoviště, tak to asi nedělá pro naše krásné oči. Ve svém projektu zdůrazňuje, že je potřeba vlastnit pozemky nejméně 15 tisíc metrů, které v případě, že je město nezíská výměnou, tak je má nakoupit. Navíc, když se již dnes zanese do územního plánu sportovní a rekreační účel budoucího využití, tak pro jeho návrh také dobře, ne? Možná už mají od Věcí černošických "slíbeno", takže si nejspíš už dnes připravují půdu. Takže ano, opravdu si myslím, že pánové Jasek s Dvořákem jsou stejná banda jako pan Jirout s Přibíkem. Všichni mají své osobní zájmy,jak z toho něco urvat. Něco o podnikání vím, abych si dovolila tvrdit, že chytit kšeft, jakým je výstavba sportoviště je stejně lukrativní jako se obohatit na prodeji pozemků. Vůbec se tedy zmiňovaným pánům nedivím, že tak řvou, když by město chtělo pozemky prodat. Bylo by totiž po kšeftu, víme? Zdravím Věra

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 11:47

:-)
Tak to je trochu divoka dedukce :-). Nicmene, co je spatneho na tom, ze nekdo na necem vydela ? Pokud by slo o to, ze se ziska ten pruh pod skolou, a postavi se tam treba sportoviste (i kdyby byla soukroma), je to podle me lepsi, nez to mestske centrum. Ziskavat pruh smerem k nadrazi je podle me blbost.

Co se tyce postupu pana Strejcka (drzim mu palce), na rozdil od jinych "opozicnich" zastupitelu zcela spravne chape, ze pokud ted koalici necha volne ruce, tak ze mesto neziska prospesneho pod skolou treba taky vubec nic. Sklizi za to jen kritiku, coz je skoda... Ostatni "kritici" si na cele akci jen honi volebni body (coz je presne pristup "s koalici se nemluvi, natoz s majiteli pozemku..."), a obcani a jejich zajmy jsou az opravdu kdesi hodne daleko (a dava to docela dobrou predstavu o tom, jak budou schopni se tito "domluvit" na reseni problemu obce po volbach - az jim na ten soucasny zpusob "komunikace" dost volicu naleti). Sedet na zadku, a rikat, ze je neco spatne umim taky. Prijit s resenim a jednat o nem s vlastniky je uz o dost tezsi, a co je nejdulezitejsi, pri takovem jednani se lze "umazat" a "namocit", a na to je potreba mit dost odvahy to ustat (hlavne ve smeru vuci kritikum vseho :-), protoze vetsinou jde jen o zavistive kecy s cilem nekomu zamerne skodit a ublizit).

Cekat na dobu az po volbach (jak mnozi alibisticky "hrde po Cesku" navrhuji) se taky muze rovnat situaci, ze si to vlastnici proste dohodnou radsi ted (aby meli sve jiste doma - a ja jim to za zle rozhodne nemam, je to jejich majetek, a maji pravo si s nim nakladat podle sveho, i kdyz se nam to nebude libit), a mesto nebude mit vubec nic prospesneho. Zaroven ale chapu, ze je "lepsi" se divat, jak se v necem mozna "namoci" pan Strejcek (a soucasni radni), zatimco ostatni se budou moci hrde bit v prsa a argumentovat "my jsme se nenamocili, neuspinili, to 'oni', je to jejich vina...".

Vest jednani bez ohledu na osobni zaste a osobni dojmy (pouze s pomoci svych skutecnych schopnosti), to je to, co tady v CR i Cernosicich opravdu poradne chybi. O tom, kdo bude dal v zastupitelstvu ale bohuzel rozhoduji ti sami obcane, pro ktere je vrchol obcanske angazovanosti se pod cosi pouze podepsat, ale uz je jim zatezko prijit tento nazor rici a "obhajit" na zastupitelstvo. Jsem moooooc zvedav, kolik jich bude na breznovem zastupitelstvu, ale nedelam si iluze...

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 11:54

Vážená Věro,
nevěřte všemu, co občan píše. Radimu Jaskovi a Jiřímu Dvořákovi pořádně křivdíte. Žádné pozemkové ani developerské zájmy v lokalitě pod školou nemají. Zato mají v té škole své děti a tam je jejich motivace. Je to možná naivní, ale jejich zájem je opravdu občanský. A pro úplnost je nutno dodat, že se nejedná o žádnou akci VČ.
Zdravím
Šimon Hradilek

Re: Mokropsy - nové městské centrum pod školou
Autor: Vera (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2010 12:43

Pane Hradílku, já jsem se na doporučení Občana skutečně do Aresu podívala a ověřila si údaje, které se ukázaly jako pravdivé. Vy ale mluvíte na základě čeho? Vy jste pánů Jaska a Dvořáka mluvčí, že tvrdíte, co oni chtějí či nechtějí a že za nimi nikdo nestojí? Začínám Občana chápat,když říká, že Vy osobně hrajete velmi zvláštní roli v celé věci. Sám jste podal vlastní návrh řešení a přitom neustále hájíte konkurenci. V tom aby se čert vyznal! Proč to děláte Vy? Zdravím Věra

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.