cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4
Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 14:54

:-)
Cast pravdy mate pane Hlavacku. A pokud si dobre prectete, co jsem napsal, tak mozna i trochu vychladnete ;-). Ano, ja moc dobre vim, ze to nahraval pan Moravec :-). Ale jediny kdo se k tomu z hlediska moralky, prava a zakonu CR postavil z meho pohledu spravne i moralne, byl prave pan Strejcek. Jako jediny zcela verejne sdelil, ze pokud jsou dukazy, patri to policii a soudum (a k takovym dukazum rozhodne prihledne pri svem rozhodovani). Namisto toho Vy a cele VC jste zvolili lidovy soud, kdy se naprosto bezcenne nahravky (jejich prepis) odprezentoval na zastupitelstvu jako uzasne tragikomicke divadlo. A proc bezcenne ? Protoze pane Hlavacku uz vice nez 20 let tady mame svobodu slova a projevu, a kdo si co rika v hospode, na ulici, doma u televize, do telefonu apod, je zcela irelevantni. Podstatne jsou pak ciny, tedy naplneni tech slov (ani policie vas ani me na zaklade pouhych nahravek nemuze usvedcit, natoz odsoudit - VC ale asi mohou, slouzi to prave jen pro spiclovani, aby pak nasli cestu k pravym dukazum). Ja ctim pravo a zakony CR. Proto jsem jako jediny padny argument uznal argument pani Langsadlove, ktery zcela vecne popsal, v cem v te zmene pod skolou je a muze byt problem. A pokud bych byl zastupitel, tak na zaklade tohoto jedineho vecneho argumentu bych tu zmenu vynal (coz by dle meho zastupitelstvo udelalo i bez toho Moravcova divadla). Vubec bych k tomu nepotreboval divadlo s novodobymi lidovymi soudy, ani zadne pripitomele nahravky, navic z meho pohledu dosti za hranou zakona :-) (je ostatne k velke polemice, zda to nebylo divadlo zamerne z obou stran te nahravky :-) - a to ja nevim, muzu se jen domnivat, ale rozhodovat se budu vzdy jen podle faktu a pripadne v kombinaci podle sveho citu, ne podle pouhych domnenek a informaci "jeden 'zly' pan v hospode povidal...")

Spiclovani proste nepatri do rukou ani me, ani Vam, ani panu Moravcovi, u reporteru je to na hrane (vetsinou tim spise jen uskodi, protoze pokud to nema v rukou a pod kontrolou policie a soudy, tak jediny efekt je zvyseni sledovanosti, a tedy i prijmu z reklamy, pro danou televizi nebo jine media, a pripadni "vinici" muzou v poklidu uniknout a znicit dukazy vcas). Z tohoto pohledu je tedy nahravani cehokoliv v hospode treba panem Moravcem zcela irelevantni, a nehodlam to nikomu tolerovat, ani prehlizet, a ani nehodlam tolerovat a podporovat takove, co podobne "dukazy" nevahaji pouzit ve volebnim boji o moc, nebo takove moresy tolerovat a schvalovat. A jak rikam, v teto velmi podobne souvislosti jsem mooooc zvedav, kdoze stal za objednavkou sledovani a spiclovani politiku prostrednictvim ABL :-) :-). To bude taky jeste mazec (shodou okolnosti se VV prezentuji jako strana prav obcanu, a tedy strana slusna, podobne jako VC...). Novodobe hlidky VB uz nastesti VV opustily, ale vcelku hezky to podle me ukazuje smer premysleni lidi kolem VV (v Cernosicich tedy kolem VC a kolem "kauzy nahravky pana Moravce")

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:13

Tomme, ve vašem rozboru opomíjíte fakt, že je rozdíl mezi trestným činem a jednáním, které je nemorální a které lze nazvat vydíráním majitelů pozemků. V případě Dalmatina zřejmě o trestný čin vůbec nešlo, protože výsledek by schválilo kolektivně zastupitelstvo, takže by to pánům Dalmatinům těžko soud dával za vinu. Takže není pravda, že to je práce pro policii a soud a bez toho nemá cenu se čímkoliv zabývat. Navíc bylo třeba se rozhodnout rychle, v řádu týdnů a nečekat několik měsíců nebo let na rozhodnutí soudu (to už by pod školou bylo dávno sídliště a Dalmatini o několik desítek milionů bohatší).

Ty nahrávky podle všech, kdo si je poslechl, velmi přesvědčivě prokazovaly, co bylo připravováno (změna ÚP pod školou, převod Měchur za hubičku Dalmatinům). Když už takové nahrávky existují, považuji za neomluvitelné, když je někdo zatvrzele odmítá vzít v úvahu a podporuje zcela evidentní tunel. Oprávněnost těchto podezření potvrdil sám pan Jirout, když u soudu ohledně našeho článku ve zpravodaji odmítl vypovídat, protože by si mohl přivodil trestní stíhání!! A to se ho soudce zeptal pouze na celkem nevinnou otázku, zda vlastnil akcie ve společnosti Dalmatin. Jaké pro to máte vysvětlení, když nahrávky byly podle vás pouhé divadlo??

Zkrátka pan Moravec dal k dispozici důkazy o připraveném špinavém obchodě a většinu zastupitelů to naštěstí přesvědčilo, to je vše.

Tomáš Hlaváček

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:15

Pane Hlaváčku, nemíním s Vámi plemizovat, protože jak víte máme vztahy korektní a i nadále si myslím, že jste z VČ nejschopnějším člověkem se kterým se dá nejenom normálně komunikovat, ale i něčeho dosáhnout (jestli Vám to zní jako ironie v tom předvolebním guláši, tak to prosím berte vážně).
Mám jenom jednu připomínku k informacím, které se mi pan Kořínek snažil zprostředkovat. Já jsem je neodmítl, naopak, napsal jsem panu Moravcovi dopis, že pokud má nějaké informace, tak ať mi je předá. Do dnešního dne mi pan Moravec nejenom nic nepředal, ale ani mi neodpověděl. S praktikami které výše popsal Tomm1 nechci mít nic společného a jenom doufám, že příští vedení města nebude svoje občany lustrovat, nahrávat, odposlouchávat a že především se bude rozhodovat nikoli na základě informací takto získaných, ale na základě informací ověřených a zcela průkazných. To není obhajoba Dalmatinů a pod., to je obhajoba morálky, kterou se pan Moravec zaštítil.
Pokud chcete v Černošicích vážně naslouchat nějaké soukromé detektivní agentuře, tak Bůh s námi.
Prosím, neberte to jako útok proti Vaší osobě, ale to co pan Moravec spolu s Petrem Kubínem nyní vyprodukovali je minimálně na stejné kulturní úrovni, jako pověstný kalendář.
S pozdravem "Černošice - město plné krásy" M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:28

Pane Strejčku, já určitě souhlasím s tím, nahrávání telefonických a osobních rozhovorů není nijak bohulibá činnost a nechci ji nijak podporovat ani obhajovat. V tomto případě ty nahrávky ale obsahovaly tak zásadní informace, že je prostě nešlo ignorovat. Všechny nás to nakonec přesvědčilo o tom, že fámy o připravovaném tunelu se zakládají na pravdě. Za těchto okolností prostě NEŠLO zvednout ruku pro plán, který by Dalmatiny obohatil (a v konečném důsledku město ochudil) o značnou sumu peněz.

Bylo třeba se nějak rozhodnout, buď budu zastávat korektnost při získávání informací anebo zarazím zcela evidentní tunel na město. Vy jste zvolil první, my tu druhou možnost.

Zdravím, Tomáš Hlaváček

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:33

Rozumím, pro mě jste ovšem zároveň posunuli pravidla hry za hranici, kterou považuji minimálně za stejně nebezpečnou a společnosti škodlivou, jako je provázanost podnikatelských zájmů s politikou.
Ale "oukej", hodně štěstí ve volbách M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:35

:-D :-D
To je pane Hlavacku presne to, co jsem rikal :-D

Zadna nahravka NIKDY nebyla a NIKDY nebude v demokratickem, pravnim state DUKAZEM!!! Ze to Vy, VC, mozna i VV, a rada jinych lidi na dukazy povysuje, vcetne pana Moravce, je v mych ocich opravdu obrovsky pruser pro svobodu jako takovou. A jako nekonzistentni vnimam, ze zatimco proti neskodnemu kamerovemu systemu v obci jste meli a mate spoustu vyhrad (protoze to podle vas je spiclovani), tak prime spiclovani v terenu uz vam vubec nevadi... Copak vytahnete a podporite priste ???

Znovu opakuji, ze jediny vecny argument, ktery ohledne lokality pod skolou zaznel, prednesla pani Langsadlova, a byl plne dostacujici. Zmena UP pod skolou se tedy bude projednavat nekolik let, takze policie a soudy by casu i v CR mely dostatek. Vy a VC jste ale propadli vidine zisku lacinych politickych bodu a povysili jste proste spiclovani hospodskeho povidani na dukazy (vzor Svejk a tajna policie - at uz byvala rakouska, nebo STB, nebo jakakoliv jina), a to je opravdu hodne, ale hodne spatne. Verte nebo ne, ale povidat si muze kdo chce co chce, a zadny zaznam takoveho povidani z toho neudela dukaz nebo cin. A v hospode se toho nakecaji "tuny". Za hospodske kecy by sedela v base vic nez polovina naroda, a to doufam uz hned tak nezaziju...

A pri tom pan Korinek byl prvni v diskusi ohledne tech zmen pod skolou, a nic vecneho nezminil (kazdy si to muze poslechnout na zaznamu ;-) ). Uvedl pouze, ze diky informacim od pana Moravce nemuze pro zmenu hlasovat (a pak predal slovo panu Moravcovi). Ani slovo o zatizeni obecniho rozpoctu, a o hrozbe neprijeti UP diky tahnoucim se sporum v teto lokalite, a tim i vyhozeni x set tisic za pripravu zpracivani UP. To zminila az po tom divadle prave pani Langsadlova. JAKO JEDINA !!! A to je taky hodne smutne...

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:39

Souhlasím, že to byla trochu volba mezi dvěma zly, i když míra "zlosti" těch dvou variant se značně lišila.

I Vám hodně zdaru smiling smiley T.H.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:44

A nic neopomijim pan Hlavacku. Kdyby jste vychladl, nez neco napisete, tak by jste se docetl, ze jsem psal, ze je spatne provozovat ksefty po Dalmatinsku, stejne jako je spatne povysovat nahravky z hospody na dukaz, a suplovat tak policii i soudy i kata zaroven.

Ani me neprekvapuje, ze to nejen Vy, ale cele VC, a evidentne i VV, nechapou a nevidi(te) v tom rozdil...

Stejne jako pan Strejcek mi nezbyva nez vam poprat hodne uspechu do voleb. Myslim si, ze by jste meli predvest, co dovedete. Tohle se jiz stalo, a zmenit se to neda. Ja bych ale nedokazal volit ani ODS spojenou s Dalmatinem, ani VC spojene se spiclovanim a s plnou podporou takoveho jednani misto policie a soudu (a s absenci vecne argumentace, kterou predvedla na tom divadelnim zastupitelstvu prave a jen pani Langsadlova).

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 15:58

A preci jen mi hloda jeste jedna myslenka :-) :-)

Porad se tady jako dukaz bere tvrzeni, ze nekdo nekde neco rekl a nekdo to nahral. Co na to majitele tech pozemku pod skolou ??? Ze by jim nevadilo, ze "je udajne nekdo svym zpusobem vydiral" ??? Tomu se mi opravdu veri jen hodne ztuha. Kdopak z tech "zastupu slusnych politiku" kandidujicich ted do voleb a nebo jiz sedicich v zstupitelstvu sel za temi majiteli a vznesl dotaz, jak to tedy je ? A co vlastne majitele chteji ? A nebo je to tak, ze majitelu se na nic ani ti "slusni" politici neptaji, protoze majitele "maji drzet hubu a krok" podle toho, co jim politici namaluji na jejich pozemcich ?

Paklize by me osobne neco znepokojilo tak, jako Vas evidentne ty nahravky, sel bych za majiteli, a ptal bych se jich primo. A pokud bych citil, ze je soucasna dohoda pro ne nevyhodna, nastinil bych jim dalsi, treba vyhodnejsi moznosti (nebo alespon vyhledove zamery mesta - prave abych nasel tady ty oblibene "pruseciky" :-) ). Ale jasne. VC na tohle potrebuji svoleni zastupitelstva (tedy koalice). Vy preci nemuzete jen tak jit a s nekym jednat :-) :-). Nebo to vidim zase spatne ?? :-) :-) Pokud nekde jsou dukazy, tak je nepochybne maji i majitele tech pozemku

Neco tady v tech "dukazech" opravdu hodne nesedi (vcetne toho, ze diky jedinemu vecnemu argumentu se ziskal cas na jednani v radech let - ne diky pochybne nahravce)...

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2010 16:22

Uff, já věděl, že se s Vámi nemám pouštět do diskuze, schopnost chrlit záplavu demagogických argumentů máte opravdu neskutečnou, klobouk dolů.

Fakta:

1. V březnu 2010 bylo třeba přijmout rozhodnutí. Ano nebo ne, nic mezi tím. Ať už nahrávkám budeme říkat důkazy nebo jakkoliv jinak, vyplývala z nich příprava tunelu, který jsem tady popsal. Takže jsem si mohl vybrat jestli se budu tvářit, že se nic takového nechystá, protože "pořizovat nahrávky je nečestné a nesportovní", anebo je vezmu v potaz a ten tunel nepodpořím.

Mě to přijde velmi jasné a kromě ODS a části VPM to naštěstí přišlo jasné všem. Jak jsem už uváděl, nechci podporovat tajné nahrávání kohokoliv kdekoliv, ale takto závažná obvinění prostě nebylo možné ignorovat!

Nějak jste v tichosti přešel informaci o odmítnutí výpovědi pana Jirouta - nějaký váš komentář? Ani to vás nepřesvědčí, že to žádné divadlo nebylo?

A opět jste se uchýlil k manipulativní lži "VC spojené se špiclování... místo policie a soudu". Už jsme si vyjasnili, že jsme nikoho nešpiclovali a toto nebyla záležitost ani pro policii ani pro soud, bylo třeba se rozhodnout, zda předložený návrh podpořit nebo nepodpořit.

2. Ad vydírání majitelů a vaše nechápání: je to velmi prosté, majitelé jsou řadu let zablokováni s pozemky cokoliv dělat. Dalmatini jim nabídli obchod, dejte nám Měchury a my vám zařídíme odblokování pod školou. Nakonec to je pro majitele lepší, než současný stav, takže nakonec kývli.

Ohledně jednání s majiteli - otevíráte znovu téma, které jsme si tady vyjasňovali už hodně dávno, vše k tomu bylo řečeno. Pevně věřím, že nové vedení města s majiteli vyjedná výrazně lepší obchod než ten původní. Vy tomu evidentně nevěříte, víc k tomu nemá cenu uvádět.

TH

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 01:04

právě pane Hlavacku. Bylo potřeba přijmout rozhodnutí a jediný věcný argument byl předložen, a navržena změna vyňata. Na rozdíl od Vás nejsem jasnovidec, a tak nemohu posoudit, zda se nakonec většina rozhodla na základě věcného argumentu, nebo na základě špiclovaní. Mě stačil ten věcný argument, Vám a VČ bohužel nikoliv. Hospodské nahrávky dal budou pouze hospodskými nahrávkami, a jen opravdu šílení lidé a různí tajní fizlove v nich budou hledat jakousi "pravdu" a činy...

Majitelé se svými pozemky mohou pokud vím v rámci UP nakládat dle libosti již teď (není tam pokud vím stavební uzávěra), a je holým faktem, že by takové stavby byly pro obec a lokalitu pod školou mnohem horší. A co se týče jednání s majiteli ala VČ, to si opravdu nedělám iluze. Stačila mi lživá manipulace ohledně ulice Střední. Až dostanete mandát od voličů s větší vahou, rád si počkám na "lepší" výsledek, ale opravdu v něj věřit v provedení VČ nedokážu

Proč kdokoliv odmítne vypovídat není můj problém ani starost. Já jsem jednoznačně řekl, že Dalmatinske obchodování rozhodně nepodporuji. Vše ostatní je záležitost účastníků soudního sporu a jejich zodpovědnost, ne moje, ne Vaše, ne kohokoliv jiného

Takže kde je to moje překrucování faktu opravdu nevidím. Opět pouze jiný názor...

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 08:58

Zajímavé, dalmatinské chování nepodporujete, ale nahrávky, bez kterých by se na celou kauzu Dalamtin vůbec nepřišlo, odmítáte vzít v potaz. Ve vašem podání by tedy vše proběhlo tak, jak si to pan Jirout představoval, nikdo by o Dalmatinu nevěděl a byl by klid smiling smiley) A vystoupení pana Jirouta u soudu, které to celé podtrhlo "není váš poblém ani starost" - to samozřejmě není, ale cosi to o pravdivosti vznesených podezření vypovídá - kdyby měl Dalatin a.s. investovat do penzionu v Krkonoších, jak pánové tvrdili, jistě by nebyl problém o tom soudu povědět, že ano. A ano, je to záležitost účastníků soudního sporu, což je, jak si možná neuvědomujete, právě Daniela Gottelová smiling smiley) Viz rozsudek zde: [www.vecicernosicke.cz]

A majitelé mohou zastavět jenom část pozemků, o kterou v dané kauze vůbec nejde - jde o tu horní část pod školou + Měchury. Ale to také jistě víte.

No nic, toto nikam nevede, věřte čemu a komu uznáte za vhodné, nepovažuji za plodné v této debatě dál pokračovat.

Hezký den, TH

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 10:22

:-D :-D
Ach muj booooze, to je super, jak populisti dokazi vsechno obratit naruby :-D

Ano, Dalmatinske chovani nepodporuji. Ale to neznamena, ze schvaluji postup nekoho nahrat skrytou kamerou/zaznamnikem, pak to zverejnit (misto toho, abych k tomu prizval policii), a tim pripadnym vinikum (Dalmatin nedalmatin) umoznit uniknout, a dat jim dostatek casu na zniceni dukazu. Mozna si to pane Hlavacku neuvedomujete, ale to ze si tady par panu rozjelo ksefty po dalmatinsku je z meho pohledu a z podstatne casti prave "ovoce" vaseho nesnasenliveho pristupu "kritizujeme vsechny a vsechno, s kazdym se pokud mozno rozhadame a kazdeho pokud mozno nasereme, a s nekym se nebudeme bavit vubec, at se deje co se deje...", a to bez ohledu na cokoliv, natoz na nejaky pozitivni prinos pro obec. A evidentne vam ani nedochazi, ze podobnou situaci si prosla i VPM a taky zjistili, ze to k nicemu dobremu ani pozitivnimu nevede. Ale my Cesi jsme nepoucitelni a kazdy holt mame svou vlastni cestu, bez ohledu na to, zda uz nekdo pred nami vyzkousel, ze takto asi ne...

Prosta matematika rika, ze vy jste 4, VPM jsou 4, do vetsiny v zastupitelstvu vam chybi 3 hlasy!!!! Diky vasemu "politickemu pristupu" se s vami ale zadni dalsi 3 proste nechteli bavit. A prave tento vas pristup umoznil, ze si dotycni panove mohli radu veci zkusit tajne odkseftovat. Ale jasne :-). Je jednodussi nic nedelat, hadat se a prudit, a pak pouzit protizakonne nahravky bezcennych hospodskych hovoru jako "dukaz" vasich "cistych rukou". Nezlobte se, ale z tohoto pristupu VC je mi na zvraceni uplne stejne, jako s Dalmatinskych obchodu (ktere mohly vzniknout z velke casti i diky revnivosti VC), a ktere kvuli stejne revnivosti umocnene jeste blbosti a s vidinou zisku lacinych politickych bodu zustanou zakonem a soudy nepotrestane. Stejne tak nevidim nic moralniho na takovem pristupupana Moravce. Od spiclovani je tady policie. Spolupracovniky a tajne agenty z rad ruznych tajnych policii tady z let nedavno minulych resime dodnes a ukazuje se, ze je nam to vlastne jako Cechum z velke casti docela prijemne jednani (protoze i v dnesni dobe jsme schopni pomluvy a hospodske hovory povysovat na "dukazy"...)

Podobna revnivost pak samozrejme mohla i znamenat, ze by se pripadne navrhovane dalmatinske zmeny UP bez pripadnych nahravek prosadily. Ale pokud by jste jednali korektne a ciste vecne hned po volbach, a pouzili pri kazde zmene UP podobne argumenty jako pouzila pani Langsadlova pro zmenu UP v lokalite pod skolou, tak neverim, ze by jste od koalice nesehnali ty 3 hlasy (a to i bez tech nahravek). Jenze, to je podstatne vice prace, a navic u jednoduchych volicu by jste mohli prijit o nalepku "cistych opozicnich rukou". Je mi jasne, ze je jednodussi lovit politicke body zpusobem kterym to delate, nez tak jak jsem to popsal.

Co se tyce moznosti stavet pod skolou :-). Kazdy se muze podivat na maluvky ala Veci Cernosicke, a porovnat to se stavajicim platnym UP :-). Kazdemu je pak jasne, ze ty pruseciky jsou tam prakticky nulove :-). A paklize by se majitele nasrali a opravdu by zacali stavet a pak prodavat v ramci platneho UP, tak pod skolou uz nebude o cem jednat (a je uplne jedno, jak velka cast je tam ted nakreslena jako VV - plochy verejneho vybaveni). Obec tam totiz nevlastni prakticky nic, a majitele nejsou charita. I na plochach verejneho vybaveni se da postavit spousta soukromych projektu, ktere se skolou nemusi souviset vubec nijak (ale to Vy osobne samozrejme velmi dobre vite, a samozrejme o tom radeji mlzite a mlcite :-) :-) - a majitelum samozrejme nic nebrani takove stavby postavit v ramci stavajicicho UP v tesnem sousedstvi skoly, protoze tam neni stavebni uzavera, a dal smerem dolu to nechat prazdne a bez pristupu od skoly, a az pak pozadat znovu o dalsi zmenu UP :-), kdy uz ale obec nebude mit v podstate co ziskat, kdyz dole budou domy v casti OC - Obytne ciste, a nahore cosi v souladu s plochami VV, ale jaksi ne v soulady s plany na rozsireni arealu skoly a sportovist :-) )

VV, Plochy veřejného vybavení:
jsou určeny pro vybranou část občanského vybavení, která je součástí veřejné infrastruktury zřizované a užívané ve veřejném zájmu (zejména pro školství, zdravotní a sociální služby, komunitní činnost, městskou správu, kulturu, církev, zařízení policie, hasičů a armády).

No nic. Mate pravdu. Vest debatu s Vecmi Cernosickymi je porad a stale ztrata casu. Potrebujete proste vetsinu v zastupitelstvu, aby jste se o nicem moc dohadovat nemuseli. Je to na volicich, ne na me....

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 10:54

Pane TomM 1, asi by jste se měl dotázat přímo místostarostky Langšádlové, než budete psát své bludy. Jaká byla reakce zástupce majitelů pozemků pod školou, poté co plán dalmatinům nevyšel.
PK

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 11:49

:-)
Ono je to tajne ? Veci Cernosicke (tedy verejne) opet neco taji ?? A proc ? :-)

Ja samozrejme nevim, jaka byla reakce majitelu, a uz vubec nevim, proc me VC vybizeji k tomu, abych se na nazor majitelu ptal pani Langsadlove. Pokud je znamo, co na to majitele rikaji, tak proc to tady neuvest k tematu ? Ja se ptal tady, odpovedi mi je, ze se mam ptat nekoho, kdo mi rekne, co si majitele mysli... Rozhodne zvlastni logika uvazovani zastupcu VC... Dokonce to vypada, ze i Vy to vite, ale ani jako zastupce veci verejnych (psano zamerne malymi pismeny - nejde o nazev strany) to verejne nereknete :-)

Porad plati, co jsem napsal. A ze se s priznivci VC neshodnu me neprekvapuje, a ani nemrzi. Navrhovana zmena UP byla vynata, protoze at uz se kolem toho delo cokoliv, tak to proste pro obec mohlo znamenat pri nevyjmuti ztratu minimalne nekolika set tisic za pripravu celeho UP diky tahnoucim se sporum a komplikacim, a soucasnou zmenu UP pokud vim narizuje zakon (jak rikam, me stacil tento vecny argument pani Lagsadlove, a moje pochyby kolem umyslu dalmatinu). Nazor majitelu by me samozrejme zajimal, ale ze vseho nejvic by me zajimala ona udajna smlouva (zminena v nahravkach), na zaklade ktere meli dalmatini mit jakesi predkupni pravo. Bohuzel to vypada, ze zadna takova smlouva neexistuje a neexistovala (protoze nevim, proc takovy dukaz protizakonneho jednani nezverejnit, respektive nepredat policii...), a dal tak existuji pouze "dukazy" v podobe nahravek hospodskeho povidani

Ted se na zastupitelstvu v UP nic extra nedeje (natoz pod skolou) a po volbach se uvidi. Maji to v rukou volici, a pak se ukaze, kdo se s kym dokaze konecne dohodnout na smysluplne cinnosti prospesne pro obec, a ne pro neci ksefty. Spiclovani po hospodach ale rozhodne neni prospesne pro nikoho, a pro nikoho neni prospesna ani podpora takoveho jednani, natoz ze nekdo pouzije takovou nahravku jako dukaz (kterym z logiky veci nikdy byt nemuze - tedy alespon ne v pravnim a demokratickem state, zato v bananistanu a Kocourkovu to mozne je...)

Takze pane Kubine, dekuji za doporuceni nepsat bludy :-) (ale i to je moje pravo a svobodna volba). Ja si zase dovolim doporuceni vuci VC: jednat vecne, bez spiclovani jako s udajnymi "dukazy", a take s doporucenim nespolehat na neci zprostredkovana jednani, ale jednat primo, a to i bez povereni od koalice (pokud mam k necemu pochyby). Dobre umysly zcela jiste nepotrebuji posveceni od koalice, natoz pri jednani s jakymikoliv majiteli o zmenach v UP. Neverim totiz, ze by majitele byli pitomci, co by nedokazali rozlisit kdo s nimi jedna a proc a jakou vahu muzou mit jeho slova pri pripadne zmene UP

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 12:08

Krásně jste to, milý Tomme shrnul, v podstatě za dalmatinský plán můžeme my, protože jsme od začátku nebyli s Jiroutem kamarádi smiling smiley) Gratuluji, zlepšujete se každým příspěvkem!! Se zbylou snůškou vašich fantazií, kde si sám v mnoha ohledech protiřečíte, už opravdu dále nehodlám ztrácet čas. Soudný čtenář doufám pochopí.

Já si za tím, co dělám, stojím a dokáži si to obhájit. Vy ani nemáte odvahu se podepsat. Že se bojíte, aby vás někdo neotravoval? No ano, to bychom se mohli bát všichni, všichni by jenom anonymně kritizovali a Jirout by měl svojí kandidátku jako jedinou.

Mějte se hezky, TH

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 12:58

:-D
A opet pane Hlavacku, zase krasne populisticky prekrouceno :-D :-D

Predevsim, nikde jsem nepsal, ze za jednani Jirouta, Radla a jinych muzete Vy sam nebo VC, coz je samozrejme nesmysl. Napsal jsem, a stojim si za tim, ze Vase jednani a jednani VC umoznuje, aby se do vedeni obce dostali lide s pochybnymi zajmy, a aby se mohli pokouset tyto sve pochybne zajmy naplnovat. Nikdo vam nebranil pristupovat vecne a konstruktivne ke vsem zastupitelum. A pres to se radeji zbyli zastupitele mimo ODS radeji pripojili k ODS. Proc asi ??? ;-) V tomto se samozrejme shodneme. Soudny ctenar si z tohoto rozhodnuti zbylych zastupitelu dokaze zcela nepochybne zaver udelat sam ;-) :-)

A ze se bojim aby ME nekdo neotravoval ??? Opet omyl pane Hlavacku, a opet neumite udrzet v pameti to, co jsem zde pred chvili (vcera) uz asi po 150 napsal: nejde o ME !!! Bohuzel je i mezi vami ve VC spousta takovych, co neumeji rozlisit mezi nazorem MYM, a nazory kohokoliv v MEM OKOLI !!! A to je pro me dosti podstatne. MOJE nazory jsou JEN MOJE nazory, a nezmeni na tom nic ani moje "anonymita", ani muj pripadny podpis. A naprosto chapu, ze pro vas muze byt tezke diskutovat nad nazory, a potrebujete k tomu primo fyzickou osobu, jako rada dalsich (jako ostatne vzdy, kdyz dojdou vecne argumenty). Takze klid ;-) Ja si za svymi nazory stojim, a co tady pisu vam kdykoliv reknu do oci, pokud by na to doslo ;-) :-) Nemam s tim zadny problem, natoz moralni. Problem mam s tim, pokud nekdo moje nazory pouziva treba pri jednani s nekym z meho okoli (tedy podpasove, a to se bohuzel v minulosti delo, a nejak jsem si nevsiml, ze by dotcene osoby od te doby nejak zmenily sve zpusoby, bohuzel...)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 13:26

Ano, každý máme své okolí a každý bychom se na něj mohli vymlouvat, někdo to dělá, někdo ne. Anonymní kritizování je rozšířený fenomén poslední doby a v mnoha případech lékem těchto hrdinů na jejich bolístky jinde. No nic, jen si poslužte. Ono to jde přeci jenom snáze o kdekom bez podpisu napsat, že je blbec, a pak se mu jít smát do obličeje, že ano...

Je zajímavé, jak zaníceně hodnotíte to, o čem evidentně nevíte vůbec nic. Krátce po volbách v roce 2006 vznikla současná koalice, dříve, než jsme se my, tehdy političtí nováčci, vůbec stačili rozkoukat. VV/VC a VPM zkrátka zůstali mimo hru. Tak to prostě je ve všech podobných situacích, někdo je v koalici, někdo v opozici, i když by tam třeba být nechtěl. Vše, co nám tady dáváte za vinu, nastalo až dávno po té. Takže ta logika poněkud skřípe.

Nechme toho už, toto téma se věnuje dnešnímu zasedání zastupitelstva a malinko jsme odbočili.

TH

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 13:59

Nepodsouvejte mi prosim neco, co jsem nerekl ;-). Podsouvani slov delaji prave populiste. Nerekl jsem nikde, ze jste blbec, natoz ze se Vam pak nekde smeji do obliceje, rekl jsem, ze si za svymi nazory stojim, a cokoliv co tady napisu Vam bez potizi reknu kdykoliv a kdekoliv i do oci pokud na to dojde, stejne jako komukoliv jinemu (chapu, ze v tom VC ani Vy rozdil nevidite...). A jakakoliv debata o moji "anonymite" je odboceni od tematu (proc je nutne odbocit od tematu k moji anonymite at si kazdy domysli sam...)

Zanicene jsem videl jak dopadly posledni volby :-). A zanicene jsem videl jak jste urputne bojovali pod taktovkou pani G "proti vsem a vsemu" v minulem volebnim obdobi pred volbami v roce 2006. Bylo pouze logickym zavrsenim techto vasich "politickych zpusobu", ze jste se sami a zcela dobrovolne pripravili o koalicni potencial (podobne jako VPM - a dokud se VPM "politicky chovalo" jako se VC chovaji doted, mel jsem kritiku i vuci VPM), a ostatni radeji sli do koalice s ODS (proc asi, at si opet kazdy domysli sam...). A zanicene jsem videl, jak jediny, kdo projevil ochotu s kymkoliv jednat a to HNED byl prave pan Strejcek :-) :-). U nikoho z VC, tehdy jeste VV, jsem to nezaznamenal ani naznakem mimiky v obliceji (spise naopak - tedy dal tvrdohlavy odpor v podstate proti vsem...)

A mate samozrejme svatou pravdu :-) - protoze presne tak to chodi, kdyz nekdo zbytecne a presprilis prudi, tak se s nim ostatni nejen nekamaradi, ale ani nebavi :-). To jste vystihl naprosto presne. A pak se neni cemu divit, ze jsme tohle volebni obdobi meli prave takove vedeni obce, jake jsme meli (i s jejich pochybnymi ksefty...).

Mimochodem, proc kdyz byla sance zmenit vedeni mesta pod tlakem petice po provaleni Dalmatinu jste nenavrhli alternativni vedeni mesta treba i s podilem v rade mesta pro tehdy koalicni zastupitele mimo ODS ??? Tedy prijatelne alespon pro 3 tehdy jeste koalicni zastupitele ??? Porad s Vami jeste nemluvili ? Ani bych se tomu nedivil. Ale spise jsem zanicene videl, ze jste zadne reseni ani po opakovanych vyzvach neprinesli (proc asi, at si kazdy opet doplni sam...)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 14:39

To opravdu nejde, už jsem zapomněl na naše asi rok staré diskuze, jaký máte "talent".

Přeji vám příjemný zbytek dne.

TH

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 18:23

Tak abychom se vrátili k tématu. Včera večer jsem obdržel od pana Kořínka seznam výhrad k ÚP. Dnes dopoledne jsme jednotlivé body řešili spolu s panem místostarostou a panem ing. Voldřichem na úřadě. Vzhledem k tomu, že některé výhrady neodpovídají skutečnosti, některé jsou subjektivní, či jsou odvozeny z neznalosti procesu změny ÚP, některé jsou pouze formální nepřesností a vzhledem k tomu, že některé jdou spíše proti zadání tak, jsk jej odsouhlasilo zastupitelstvo, např. zachovat genius loci chatových osad, a dále pak obsahují požadavky, které ÚP skutečně neřeší ((např. možnost vyžadovat u nových staveb např. solární kolektory nebo rekuperaci), budou všechny navrženy v rámci usnesení k projednání při přípravě 1. změny ÚP.
Další info zítra, jdu na zastupitelstvo, kde, jak jsem se někde dočetl, spolu s ODS schválím změnu ÚP, k čemuž se asi budu muset rozčtvrtit, protože pro schválení čehokoli je potřeba hlasů 11 a ne 8.
S pozdravem M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2010 23:20

Takže, ÚP byl schválen, jak bylo navrženo. Pokud někdo máte zájem, mohu kompletní dokumentaci dodat na CD. Stačí napsat na mejla v profilu, nebo tady. Vzhledem k tomu, že bylo zároveň zadáno pořízení 1. změny, bude se to hodit všem těm, kteří se o změny ÚP zajímají. Další změnu ÚP již bude schvalovat nové zastupitelstvo.
Mějte se hezky, s pozdravem M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 01:47

Územní plán Černošic byl před několika hodinami schválen jedenácti hlasy - hlasovala pro něj komplet ODS (Rádl, Jirout, Přibík, Stříbrný, Volejník, Pavlovová, Němec), 3/4 VPM (Strejček, Pajgrt a Řepa) a modelář Apeltauer. Zbylých 10 zastupitelů se zdrželo nebo bylo proti. Na zastupitelstvu bylo konstatováno, že tento dokument obsahuje více než 7 desítek chyb, nesmyslů, nepřesností, rozporů, nesrozumitelných formulací. Zastupitelé s nimi byli seznámeni. Přesto hlasovali tak, jak hlasovali.
Problém je, že územní plán byl schválen v podobě, která je z právního hlediska velmi nejistá, nejasná a nejednoznačná - jednak při svolávání zasedání a předkládání návrhu usnesení byl porušen jednací řád zastupitelstva a jednak samotné usnesení, jímž byl územní plán "přijat", je zmatečné. Není z něj totiž bez naprostých pochyb zřejmé, co bylo zrušeno (územním plánem se totiž zabývalo zastupitelstvo již na minulém zasedání a přijalo k němu několik usnesení) a co je tedy v současnosti schváleno.
V režii místní ODS, části uskupení Volba pro město (vyjma pana Holuba, který jediný si zřejmě zachoval zdravý rozum) a modeláři Apeltauerovi máme nyní přijat/nepřijat zmetek za třičtvrtě milionu a současně návrh na změny tohoto zmetku. Horší už situace být opravdu nemohla. Napadá mě jediné - děkujeme, odejděte!

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 02:07

Věci černošické - zpravodaj Září 2010, cituji:
"Výsledkem našeho posouzení (rozumějte ÚP) je, že jej v zásadě považujeme za kvalitně připravený strategický materiál, s řadou velice kladných prvků a s minimem sporných bodů."
K tomu mohu pouze dodat, že v předloženém materiálu byla na přání pana Řehoře upřesněna pouze definece množství křížení trati s komunikací na formulaci "všechny" a vše ostatní zůstalo v nezměněné podobě. Dále - veškeré sporné body, které jsem již uvedl výše, budou usnesením zastupitelstva řešeny příští změnou ÚP, tak jak bylo navrženo.
Jinými slovy, materiál který byl před čtrnácti dny označen VČ jako "kvalitně připravený, s řadou velice kladných prvkú atd." je nyní, po rozšíření usnesení na řešení výše uvedených sporných bodů označen za zmetek.
M.S.
P.S.: Ke stažení zde: [vpmcernosice.cz]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (08.10.2010 02:11)

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 07:16

"Výsledkem našeho posouzení (rozumějte ÚP) je, že jej v zásadě považujeme za kvalitně připravený strategický materiál, s řadou velice kladných prvků a s minimem sporných bodů."
Ano, je to kvalitní materiál, ale obsahuje kromě řady kladných prvků také řadu chyb, nepřesností a nesmyslů. Zastupitelé s nimi byli seznámeni předem a rovněž byly na zasedání přečteny. Dokument má více než 70 stran a rozsáhlé grafické přílohy. Je celkem pochopitelné, že se tam objevily chyby a nepřesnosti, co je ale nepochopitelné, je úporná snaha ODS, části VPM a pana Apeltauera schválit územní plán i s nimi. Mít na dalších x let územní plán, který byl schválen poměrem 11 pro a 10 proti, asi není úplně dobré. A přitom, jak bylo řečeno i napsáno, obecná shoda na tom, že jde o kvalitní dílko, panuje napříč politickým spektrem. Nám připadá nezodpovědné za statisíce schválit zmetek, rozuměj kupovat věc, která má zjevné vady.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: hup (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 08:21

jak to dopadlo?

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 08:32

Hlasování bylo usnesením jmenovitě, takže:
Milan Stříbrný (ODS)-pro, Aleš rádl (ODS)-pro, Michal Jirout (ODS)-pro, Ivo Němec (ODS)-pro, Michal Přibík (ODS)-pro, Petr Volejník (ODS)-pro, Jiřina Pavlovová (ODS)-pro, Daniela Göttelová (VČ)-proti, Tomáš Hlaváček (VČ)-proti, Filip Kořínek (VČ)-proti, Lenka Kalousková (VČ)-proti, Michal Strejček (VPM)-pro, Aleš Pajgrt (VPM)-pro, Václav Řepa(VPM)-pro, Karel Holub (VPM)-proti,Helena Langšádlová (TOP09)-zdržela se, Jiří Řehoř (TOP09)-nebyl přítomen, Milada Mašatová (ČSSD)-proti,Aleš Šabata (ČSSD)-nebyl přítomen, Lumír Apeltauer (KDU-ČSL)-pro, Jan Prskavec (HNPD)-zdržel se
Sumarizace: 11-pro, 6-proti, 2-zdrželi se, 2-nebyli přítomni
M.S.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 09:35

Omlouvám se za nepřesnost - tedy 11 (ODS, VPM bez p. Holuba a modelář a dotační šikula Apeltauer) zastupitelů územní plán při vědomí, že jeho schválení doprovází řada procesních i věcných pochybení, podpořilo a 10 zastupitelů jej nepodpořilo - ať už hlasováním proti, zdržením se hlasování nebo prostou nepřítomností na zasedání.

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 12:48

TAK SNAD PODPOŘILO ?

Re: mimořádné zasedání zastupitelstva
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 08.10.2010 19:22

a je to...

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.