cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 2 z 7
Re: Dění kolem školy
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 30.04.2014 13:15

nevim, je to klišé, ale na tom, že žijeme v době zahazování a výměn asi něco bude.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 01.05.2014 22:07

Za vším je mnoho kdyby.
Ředitel se rozhodl odejít náhle. Dal tím však šanci všem zúčastněným udělat pro školu to nejlepší. Čekala bych, že se obec bude zajímat, kdy je nejlepší školu předávat a tudíž jak vypsat konkurz. Běžná praxe je k 1.8., protože většině ředitelů tehdy končí funkční období. Zde však byla velká šance udělat to praktičtěji. Kdyby nástup nového vedení byl k počátku roku 14, účetní závěrka i inventarizace by byly přirozeně hotovy. Nové vedení by nastoupilo do rozjetého vlaku a mělo by k ruce zorientované pracovníky. Mohlo by pozorovat chod, seznamovat se a rozmýšlet užitečné změny pro další rok. To také uvedla budoucí ředitelka jako svou představu, kterou by ráda realizovala nyní. Žel ta je v současnosti zcela nereálná. Osobně se domnívám, že největší obava zřizovatele byla, že se v takový čas kromě současných zástupkyň nikdo nepřihlásí. Pokud to tak bylo, je v tom predikován výsledek.

Kdyby v minulosti zřizovatel lépe plnil fci. zřizovatele a používal investiční fond školy k hrazení investic ve škole a neřešil si jím díry v městském rozpočtu...... Kdyby zřizovatel nahradil oblíbené sousloví demografická výhoda (což zjednodušeně znamená, že tu údajně máme jakési jiné děti), relevantní demografickou studií, která by říkala jaké budou přírůstky do školy...... Kdyby si zřizovatel zjistil, že nesmí na půdě školy dělat dotazníkové šetření bez předchozího stanovení kriterií hodnocení a jejich zveřejnění..... Cítili by současní zaměstnanci ve svém zřizovateli oporu a asi by tento spor vůbec nevznikl.

Kdyby tedy zřizovatel stejnou energii, jakou vrhl na hledání vizionáře, který z naší školy vytvoří moderní pedagogické pracoviště, (protože dle jeho přístupu jím momentálně není), tak kdyby tuto energii vrhl k vytváření podmínek k naší práci, brzy by se to projevilo i na výuce i pod rukama některé ze současných zástupkyň a neohrozilo by to chod školy. Nebyla by to však efektní, ale efektivní změna.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 02.05.2014 10:25

Ježišmarjá

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2014 07:27

Největší potíže školy jsou načrtnuty v posledních dvou bodech zápisu ze školské rady z 10.4. [www.zscernosice.cz]

Největší problém je kapacita školy. Pro příští rok bude částečně řešitelná slučováním tříd a vytvořením tříd ze všech oddělení družiny v Mokropsech. (Tyto učebny jsou malé i pro prostou třídu, nacpat do nich ještě současně i vše pro družinu rozhodně není ideální!) Otázkou i tak zůstává kam budeme dělit třídy na jazyky.... Školní rok 15/16 už budou učebny chybět. O kapacitě a úrovni šaten, škoda mluvit. Jídelna a kuchyň jedou za kapacitou dávno. Zákonem stanovený horní limit je 30 žáků ve třídě. Zřizovatel má ze zákona povinnost zajistit základní vzdělávání spádovým dětem. Takže otázka dnešní školy není, jak moderně budeme učit, protože v přeplněných třídách se můžeme rozloučit s účinnou integrací žáků, s individuální prací se slabými nebo nadanými.

Zřizovatel slibuje půdní vestavbu na nejstarší budovu v Mokropsech. Má zpracovanou výchozí studii. Od výchozí studie se všemi posudky, jelikož normy pro školy jsou přísné, k cíli 5 učeben (což stejně nestačí)¨je dlouhá cesta. Nemluvě o finančních prostředcích. Studie, kterou jsem viděla má mnoho diskutabilních prvků. Především však taková stavba není proveditelná za dva měsíce prázdnin a nikdo neschválí stavbu nad hlavami žáků za provozu.

A tak je to se vším. Myslím, že každý soudně uvažující člověk uzná, že tenhle školní mamut má tolik hmotných potíží (o sportovištích se také ví dlouho), že debata o převratně moderním pedagogickém pracovišti je plácnutím do vody.

Už dlouho se mluví o úžasných řešeních , která jsou však hudbou daleké budoucnosti. Nezbývá než se ptát, co bude v budoucích pěti letech, kdy budou i nadále ze školy odcházet 2 ročníky a přicházet jich bude 5?

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2014 09:28

Tak holt budou jezdit do Dobřichovic, tam se staví nová škola....
Jestli se takhle budou dospělí o černošické škole ještě nějakou chvíli handrkovat, tak bude místa dost. :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: .. (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2014 10:50

prosím vás, sleduje někdo scénář? řešíme ještě konkurz na ředitele? vidí někdo kromě paní capkové nějakou souvislost mezi tím, jak se bude škola do budoucna přistavovat, a tím, jak se vybrala nová ředitelka?

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2014 11:16

Ale ona to paní Capková myslí dobře.

Škola praská ve švech už mnoho let. Ani velká přístavba zřejmě nestačila k tomu, aby uspokojila populační boom v Č.

Je jasné, že v přeplněných třídách se učí velmi těžce. Pak nějaké idealistické záměry vést výuku moderně, alternativně či jako "škola hrou" jsou naprosto nereálné. V přeplněné třídě je nutno učit tradiční poněkud konzervativní formou, aby byl udržitelný pořádek.

Na druhou stranu přehnaná vybavenost kvalitu výuky také nezaručí, pokud bude chybět kvalitní pedagogický personál.

Spíš mě udivuje, že paní Capková tak vehementně hájí školu, ze které, jak vrabci vytrubují na internetu, chce odejít. Myslím, že trochu škodí sama sobě :-).

Právo na názor má samozřejmě každý :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2014 11:40

Důvody případného odchodu pani Capkové jsou zveřejněny výše a paní Capková hraje s otevřenými kartami a nikdy se tím netajila! Navzdory tomu to paní Capkovou stále zajímá, protože jí sem chodí vlastní děti a bydlí tu. Navíc sama věnovala této škole hodně energie daleko nad rámec svých povinností. Že ale paní Capková leží lidem v žaludku. Ona to paní Capková přežije!

Souvislost mezi problémy školy a konkurzem je přímá. Zřizovatel na setkání rodičů s budoucí ředitelkou uvedl, že ho tato oslovila svou představou o vzdělávání! Tato představa byla podpořena moderními metodami. Oproti tomu obě zástupkyně více řešily hmotné problémy školy, protože dobře vědí, že moderní metody umíme, leč je nemáme kde dělat. A tak ponesčetněkráte opakuji, že netvrdím, že paní doktorka bude špatná ředitelka, ale tvrdím, že v této situaci by škole prospělo mít v čele ředitelku, která školu dobře zná a mohla by místo seznamování se s prostředím třeba už nyní plánovat se zřizovatelem nutná opatření.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2014 13:17

Nejvíce zarážející však stále zůstává fakt, že kromě zřizovatele nikdo nezná koncepci rozvoje naší školy, se kterou paní ředitelka zvítězila! Před dvěma roky, když došlo na celorepublikové konkurzní šílenství, vydalo MŠMT jakýsi manuál pro zřizovatele, jak při konkurzech postupovat. Vysvětluje tam, jak je koncepce důležitá, protože je to jediný doklad o záměrech uchazeče, který nezapadne časem. To co se řekne u konkurzu, je dále reinterpretováno a navíc, složení zástupců města se může měnit. Po volbách přicházejí noví. Ti pak mají právě vtéto koncepci jediný nástroj, jak ověřovat, zda, a v jakém rozsdahu uchazeč plní svou vlastní vizi.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2014 10:51

V posledním IL jsme si mohli přečíst výpočet kapacity naší školy, kde se říká, že škola má 737 žáků ve 33 třídách, což je průměrně 22 dětí na třídu a tím pádem, že máme dostatečnou rezervu. Takhle to ale nefunguje. Slabší třídy jsou na druhém stupni, ale ne dost slabé aby se daly sesypat. Problém je však hlavně první stupeň. Představme si, že máme např 3. A,B,C,D. C musíme pro případné sesypání rovnou vyřadit, protože je v "Komendě". Mají - li zbývající těch 22, což nemají, mají více, ale i kdyby měly, tak A a B třídy D nepojmou, protože by přesáhly povolených 30 žáků. Jakmile má třída nad 24 žáků, musí se dělit na jazyky. Takže sesypání pomůže málo..... V 1 a 2. třídě mají děti 1h. jazyka. od 3 třídy mají 3 hodiny týdně. Od 7. třídy jim přibývá další jazyk se dvěma hodinami a volitelný předmět s minimálně jednou hodinou. To jsou všechno dělené skupiny. Od sedmého ročníku tak dochází na rozpad třídy šestkrát týdně na dvě až čtyři skupiny!!!!!!

Prostory v půdní vestavbě, pokud zůstává původní krov, dle mých zkušeností a to jsem si ověřovala u škol, které tím prošly, bývají schváleny pouze jako prostory pro praktickou výuku, např VV, Pč, konverzace atd. Rozhodně to nebudou plnohodnotné učebny. Ten prostor si nemůžeme představovat jako ten nad jídelnou. Tento je velice limitován dřevěnými nosnými prvky.

Na kapacitu je ještě třeba nahlížet z dalšího úhlu a to je ten krajem povolený horní strop 800 žáků. Nyní máme 737 žáků.Kapacitu kraj v současném stavu nepovolí navýšit ani o jedno dítě. Když si uvědomíme, že ze školy odcházejí dvě 9. třídy maximálně o 60 dětech a současná hypotetická rezerva je 63 dětí, máme tam teoretický prostor pro 123 dětí. Letos přijde do prvních tříd 110 dětí tuším, ale také jich neodejde 60. Jinými slovy ve školním roce 14/15 se již dostaneme na tu horní hranici. Následný rok ale odejde těch 60, ale přijde nejméně 100! Ze zákona však máme povinnost všechny spádově sem patřící přijmout! Navíc nezůstává žádná rezerva pro běžnou fluktuaci.

Opravdu sázka na nejistou půdní vestavbu bez záložního řešení, je dobrá?

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2014 19:05

Není původní vestavba v rámci možností to nejjednodušší a nejlevnější (dotace)řešení, i přes všechna svá negativa?

Jaká je jiná varianta? Výstavba nové budovy na zelené louce?

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2014 22:06

Možná ano. Nikdo, pokud vím, to nepropočetl. Dotace není jistota a nepředstavujme si, že pokryje všechny náklady. Podstatné ovšem je, že se veřejnost někdo snaží uchlácholit aritmetickým průměrem, který je nesmysl!

Re: Dění kolem školy
Autor: Jan Liška (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 10:57

Abychom si udelali lepší představu, kam se dostaneme v příštích letech, doporučuji okem spočinout na nudných číslech

[cs.wikipedia.org]

teď půjde do první třídy nejsilnější populační ročník 2008, ale vzhledem k trendu porodnosti v uplynulých 5 letech bych to neviděl s kapacitou školy tak černě. Možná bych s výkopovými pracemi na nové školní budově ještě posečkal.

Re: Dění kolem školy
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 11:29

Tak nějak tam nevidím, co nám chce pan Liška sdělit. Vidím v té tabulce, že se snižuje přirozený přírůstek (způsobený úmrtími, což není relevantní pro výpočet školáků).
Počet nově narozených, který je rozhodující v této věci, je pořád dost veliký. A za rok 2013 je stále na úrovni roku 2005.

Re: Dění kolem školy
Autor: Jan Liška (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 12:12

Tak třeba že v roce 2013 se narodilo o 10% děti méně než v roce 2008 a trend je stále klesající. Ale třeba to spolu vůbec nesouvisí...

Re: Dění kolem školy
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 13:25

nebo budem děti učit doma a ze škol naděláme hotely :-)))

Re: Dění kolem školy
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 13:33

To ano, to znamená, že za 6+9 let poklesne (možná, kdyby se tu už nestavělo a nikdo se nepřistěhoval) počet dětí v Černošicích o 10%.
A do té doby?

Jinak, pokud vezmeme letošní končící školní rok za 100%, a aproximuju snižování porodnosti za následujícíh 9 let mě ta tabulka říká toto:


Rok narození..Počet
2000..........90910
2001..........90715
2002..........92786
2003..........93685
2004..........97664
2005.........102211
2006.........105831
2007.........114632........Školní rok...Počet dětí ve škole
2008.........119570.........2014.........908004.........100%
2009.........118348.........2015.........935442.........103%
2010.........117153.........2016.........961880.........106%
2011.........108673.........2017.........977767.........108%
2012.........108576.........2018.........992658.........109%
2013.........106800.........2019.........1001794.........110%
2014.........102211.........2020.........1001794.........110%
2015..........97664.........2021.........993627.........109%
2016..........93685.........2022.........972680.........107%
2017..........92786.........2023.........945896.........104%
2018..........90715.........2024.........918263.........101%
2019..........90910.........2025.........892020.........98%
2020..........89471.........2026.........872818.........96%
2021..........90535.........2027.........854777.........94%
2022..........90657.........2028.........838634.........92%

Takže za deset let bude ve škole už zase stejně dětí jako dnes.

Jinak podle mě by bylo nejlepší stavět nějaká zařízení, ve kterých by byl konstantni počet míst a jejich místnosti by se daly podle potřeby měnit z jeslí na školku, školu nebo domov důchodců ;-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil MichalT (05.06.2014 13:37)

Re: Dění kolem školy
Autor: M.Capková (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 14:00

Že se bude muset něco přistavět, ikdyž všichni víme, že ta vlna žáků dříve či později opadne, je jasné. Stavbě se nevyhneme, protože zřizovatel má zákonnou povinnost podmínky k základnímu vzdělávání zajistit. Kapacita 800 se podaří navýšit papírově i fakticky pouze takovou stavbou, která přinese nejen místa v učebnách, ale i v dalším zázemí, t.j. WC, šatny, jídelna, kuchyň, družina.....

Proto se mi zdá sázka na čtyři a půl účebny na půdě jako málo efektivní. Obávám se, že je opravdu na čase začít uvažovat o nějakém, ne zcela hezkém, leč funkčním řešení, jako třeba kontejnery, které by se pak dále dalo využívat buď jako volnočasové centrum, nízkoprahové centrum, či sociální bydlení, případně se dá rozebrat a sice se ztrátou, ale prodat, či přemístit.

Prostě bych ráda konečně viděla srovnání více řešení, včetně finančních nákladů, časové realizovatelnosti, dalšího využití a všech negativ, tak aby bylo možné odpovědně posuzovat. Že to bude volma mezi blbým a méně blbým, to už je nyní jasné. Je to dané tím, že to obec neřešila dříve! Což je zarážející při dlouholetém převisu ve školkách......

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 20:58

Ano, možná to obec měla začít řešit dříve, ale min. stejný, ne-li větší díl odpovědnosti vidím na straně školy, která na možný problém měla zřizovatele upozornit a vyzvat ho včas k nějakému řešení - urgovat výstavbu nové budovy, atd.. A to mám pocit, že ani paní Capková ani jí adorované ředitelky neučinily. Takže je to kritika možná oprávněná, ale zčásti do vlastních řad smiling smiley

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2014 23:26

Členkou školské rady jsem od března. Od dubna na tento problém upozorňuji,mohu doložit. U jednání pana ředitele Mouchy s vedením města jsem nikdy nebyla přítomna, ale vím, že na pedagogických radách nás ředitel informoval o problematice i o tom, že na ni upozorňoval. V té době našeho zřizovatele však mnohem více zajímalo množství wc papíru, zda je rytířské představení vhodným doplňkem výuky a vyžadovalo odemčené dveře do školy a jiné....Tlačili školu k vytvoření časopisu, o který děti jeví minimální zájem jak při tvorbě, natož při čtení. Školní parlament postupně na popud zřizovatele dvakrát hlasoval o školním hřišti a nakonec si ho zřizovatel stejně vybral sám. Starosta si vymyslel soutěž skokan roku, kterou zatížil třídní učitele další administrativou a nakonec loni nezajistil pro děti ani odměny, očekával, že je zajistí škola. Ta je pružně zajistila v hodině H z vlastních zdrojů. Nevím o tom, že by se zřizovatel aktivně zajímal o potřeby školy.

Důrazně se ohrazuji proti formulaci, že někoho adoruji. Zásadně adoruji pouze Boha jediného a jeho syna!

Současné vedení hájím, plně si u toho vědoma jejich nedostatků, protože je má každý a velmi dobře se známe. Lhostejnost vůči této škole a nečinnost jim však může vyčítat jen někdo, kdo o této problematice vůbec nic neví.

Re: Dění kolem školy
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2014 11:41

Nu rád bych si poslechnul i názor druhé strany, třeba starosty. Nemohu si pomoct, ale mám pocit, že za touto plamennou kritikou čehokoliv, co město udělá, je osobní zášť vyvolaná událostmi z posledních týdnů a měsíců a že pohled zřizovatele na Vámi zmiňované body bude asi odlišný.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2014 14:26

Hovořím plamenně, nejsem politik a nepýším se politickou "korektností". Kdo chce slyšet obsah slyší ho a kdo se chce nechat chlácholit sladkým ptidepe podaným klidnou dikcí, nechť si poslouží.

Nekritizuji vše, pouze to, do čeho opravdu vidím.

Jen zběžně jsem prolétla některé dokumenty a např. na nedostatečnou kapacitu šaten a jídelny upozorňovala ŠR 14,3,2013.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2014 15:00

Kolik žáků je černošických a kolik je z přilehlých obcí?
Dojíždějí do Černošic i děti z Dobřichovic, Řevnic apod?

Jak je to s přijímáním nečernošických dětí do prvních ročníků? A výše?

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2014 15:26

Přesné informace nemám, určitě lze získat u vedení školy. Odhadem je to tak 5% z celku a většina je na druhém stupni. Jsou to děti od Karlštejna až po Radotín.

Spádově k nám patří děti nejen z Černošic, ale i z Vonoklas a Solopysk, možná i Kaly, tou si nejsem jistá.

Nespádové děti nejsme povinni přijmout. Ty, co již máme, nemůžeme vyhodit! Do prvních tříd se nám děti odjinud hlásí zcela vyjímečně. Později přicházely v nouzi. Někde se jim nedařilo ať už prospěchem, nebo vztahově s pedagogem, či nebyli rodiče spokojeni s vedením škol atd. Takto příchozích bylo asi 3krát více, než ze stejných důvodů odcházejících. Tím, že je škola tak velká a má např. vlastní psycholožku, sloužila jako záchrana. Bylo to něco, čím jsme se mohli chlubit a co již nebude možné. Kapacitu školy to však nezachrání.

Spádové přijmout musíme!

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2014 09:54

Někde jsem se dočetla, že obez získala dotaci na výměnu oken a zateplení nejstarší budovy v Mokropsech. Nedočetla jsem se však, kolik bude muset obec přihodit ze svého.... Dnes, kdy se prostředky nedostávají na zajištění kapacity....máme na to dělat něco, co není akutní?

Dobře, nevím, zda někdo spočetl, zda by prostá fasáda, kterou škola potřebuje, nevyšla dráž. Jenže to je zase jen ten efektní povrch. Projdete-li se okolo této budovy, pouhým okem uvidíte, že budova tzv. táhne vodu. Je i toto součástí opravy, nebo se to jen uzavře pod izolaci?

Jen pro upřesnění. Tato budova má téměř všechna okna vyměněná. V tomto týdnu, kdy teploty přesahují 30 stupňů je to jediné místo v celém komplexu, kde se dá existovat. Půdní vestavba nad jídelnou se tak přehřívá, že děti jsou nuceny vyučovat se venku. Podobně jsou na tom i 1. třídy v nejnovější budově.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2014 13:10

také by mě zajímalo, proč zejména na nové budově není předokenní stínění - východní fasáda = slunce dopoledne, které by stavu výrazně pomohlo, nebo kdy bude? Ale to asi budu muset napsat někam jinam :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2014 08:13

Od vedení města jsem se v posledních týdnech dozvěděla, že jsou rádi, že zvolili, tak jak zvolili, protože současné vedení školu "menežersky" nezvládlo. Jinými slovy, jsou rádi, že se především paní Kahounové zbavili a holt padla za oběť i paní Bočková.

Pan starosta zvažuje udělení odměny paní Kahounové za druhé pololetí školního roku a podmiňuje to hladkým předáním školy novému vedení.

Rok fungovala škola bez pochybení a zásadních potíží pod vedením 2 osob, které měly přesně jeden týden na to aby se srovnaly s tím, že školu povedou samy. Vedení města jim rozhodně nepomáhalo! Nové vedení naprosto legitimně povede školu ve čtyřech osobách!

Pídila jsem se, co, že jsou ta zásadní pochybení. Dozvěděla jsem se, že paní Kahounová měla zabránit zaměstnancům školy ve veřejných prohlášeních! Měla připravit vše pro příští školní rok, včetně úvazků a smluv. V podstatě vše co paní Kahounová udělá, nebo neudělá, je považováno za schválnost.

Kdybych to chtěla vše vysvětlit, bylo by to hodně dlouhé psaní.... Tak jen pár otázek k zamyšlení!

Má jakýkoliv vedoucí pracovník právo bránit svým zaměstnancům ve svobodném vyjádření názoru?

Bylo dětem letos plynule zajištěno základní vzdělávání?

Fungovalo stravování a další školské služby?


Je možné nasmlouvat VŠECHNY zaměstnance, když bude nastupovat nové vedení?

Je možné nasmlouvat VŠECHNY zaměstnance, když někteří ještě stále zvažují své další působení ve škole?

Je možné připravit úvazky pedag. pracovníků, když nevíte, kdo ve škole bude učit a jakou důležitost některým otázkám bude nové vedení přikládat?

Je možné zajistit zcela bezproblémové předání školy, když v jejím vedení nezůstane ani jedna osoba, která by znala specifika právě této konkrétní školy?

Re: Dění kolem školy
Autor: helena (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2014 19:26

Nevím, ale mám z toho všeho strašně špatný pocit, myslím že tady končí legrace a situace začíná být dosti vážná. Chápu stanoviska obou stran, nicméně ale OBĚ strany by měly chápat i rodiče, kteří začínají mít pocit, že jejich děti se stávají tzv. " rukojmími" v této špatné hře :-(

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capkova (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2014 21:10

Učitelé mají k dětem nejblíže a kdyby chtěli dělat z dětí rukojmí, měli k tomu tisíc a jednu příležitost o žádné využité nevím! Pokud to vnímáte jako hru, tak mne to mrzí, ale věřte, že z naší strany je to obrana vašich dětí....

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2014 22:33

Jestli to bude pokračovat v tomto duchu, tak v září bude škola (co se týká dětí) poloprázdná.

Paní C., jste mluvčí současného vedení školy? Kde jako řadová učitelka (velmi krátkou dobu působící v "radě školy") berete ty informace?

Michal Strejček výše uvedl, že paní K. k problému přistoupila věcně a s rozvahou.

V IL se objevil článek na obranu současného vedení poněkud dramaticky začínající slovy "S hlubokým zármutkem...", ale stanovisko těchto dvou dam tam chybí (nebo špatně vidím?).

Že není situace růžová, je jasné, ale tohle začíná zavánět vyvoláváním paniky. A to není moc dobré, si myslím.

Promiňte paní C., ale z vnějšího naprosto nezúčastněného pohledu se Váš obranářský postoj jeví jako "medvědí služba".

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 2 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.