cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567
Aktuální stránka: 7 z 7
Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 09:49

pane starosto,
a co Vás tedy vedlo k tomu, že jste ceny financoval? Normálně by mě to vůbec nezajímalo, ale když se vyskytla informace, kterou jste nyní dementoval, tak bych důvod rád znal.
A ještě otázku ke konkurzu na ředitele. Kdy jste avizovali záměr udělat konkurz? Prostě kdy se pedagogický sbor dozvěděl o tom, že bude konkurz? A bylo zřejmé, že vaším záměren není potvrzení stávajícího vedení? Byly vaše jiné kroky v tomto srozumitelné? Nebo byli překvapeni? Já si totiž nedovedu tu šílenou turbulenci vysvětlit jinak, než že se někdo cítil zrazen. Rád bych si v tom udělal jasno.
Děkuji.

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Korinek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 10:39

Jak mám stručně popsat motivaci lidi podpořit ze svých prostředků prospěšnou věc? Není to jediný případ, u mne ani obecně, není to snad ani výjimečné ani zvláštní. (Zrovna poslední schůze rady přijala tři různé dary - děkujeme).

Ad konkurz - učitele a vedení školy, pokud znají školský zákon, se vlastně o konkurzu dozvěděli v okamžiku srpnového rozhodnutí pana ředitele Mouchy odejít do penze. Ředitele školy totiž není možné vybrat jinak než konkurzem. Rada města jeho přípravu schválila krátce potom, současně s dočasným pověřením paní zástupkyně.

Někdo výše to napsal dobře, a i já dokážu pochopit zklamání z neúspěchu v konkurzu a obavu ze změn. Ale tu "šílenou turbulenci", jak jste napsal, už ne.

Cílem konkurzu nebyla změna vedení. Cǐlem bylo obsadit uvolněnou pozici, mít právoplatně jmenovaného ředitele. Cílem (a zákonnou a morální povinností všech zúčastněných) bylo vybrat nejlepšího kandidáta. V roce 2012 všichni ředitelé/ředitelky obhájili své funkce, letos to dopadlo jinak. Obě paní zástupkyně jsem krátce po konkurzu ujistil, ze bychom si přáli jejich setrvání v jejich funkcích, ale rozhodly se jinak.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 11:04

No, zas mají holky velké štěstí, že se za ně někdo postavil. Bez ohledu na výsledek. Je to obrovská psychická podpora do budoucna, možná že to samy ještě dnes nevědí.

Horší jsou případy, kdy se člověk snaží jak blázen, může duši vypustit, aby cosi fungovalo, a pak přijde kdosi zvenčí, řekne "všechno blbě", udělá z něj totálního vola a ostatní jen mlčí, protože se prostě bojí.

To je pak něco. Neskončit u Chocholouška rovná se malému zázraku...

Sorry, tímto moje malé angažmá v této diskusi končí. Pan Špetlák to umí vyjádřit lépe :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 11:08

pane starosto,
děkuji za odpovědi.
Jedna věc je podpořit dobrou věc. A druhá proč "najednou" starosta platí ze svého akci ve škole. Fakt v tom nic nehledám:-) jen mě zmátlo vysvětlení paní Kalouskové a následně Vaše, kdy jste důvod nevysvětlil. Peníze jste platil jako soukromá osoba, takže si to asi vysvětlení žádá.
Ke konkurzu. Když si přečtu na webu města sdělení k opětovnému výběru pana Mouchy do funkce ředitele, tak bych mohl nabýt dojmu, že vaším záměrem je spíš zachování kontinuity a stability.
Kdy jste tedy oznámili, řekli "bude konkurz a chceme vybrat na základě profesionálních kvalit a ne zásluh, tak s tím počítejte." - tím nechci snižovat ani prof. kvality ani zásluhy. Nechcete mi říct, že jste počítali s tím, že si to dámy domyslí na základě prohlášení ke znovuzvolení pana Mouchy, kde jste řekli, že jste se "radní neformálně a mimo usnesení shodli, že konkurz bude za dva až tři roky po znovuzvolení pana Mouchy" (což tedy bylo před dvěma roky)?
Myslím, že turbulenci jste hodně rozproudili tím, jak jste využili různé společenské skupiny po městě a jejich prostřednictvím rozeslali vaše první prohlášení, a i jeho obsahem, který k pochopení rozhořčení učitelů měl hodně daleko. Rozhodně mi to nepřipadalo jako snaha o uklidnění, naopak. Alespoň to tak působilo na mě.
Bez toho, aby se tyto věci úplně vysvětlily, není šance na uklidnění. Nebo je, ale bude to trvat zbytečně dlouho.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 11:12

tečko, neřekl bych - jediný rozdíl je v tom, že se musím víc hlídat, protože jsem dobrovolně rezignoval o na svou "svobodu" na tomto fóru :-)) jinak vaše příspěvky jsou rozhodně dost zajímavé a moudré - to k vašemu předposlednímu komentáři :-))

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 11:44

Pane Špetláku, nevím, jak moc se v té minulosti rýpat. Myslím, že s některými lidmi na tom shodu a vzájemné pochopení skoro jistě nenajdeme, a tak cokoliv tady napíšu, nejspíš bude dále pitváno a nemusí to být ku prospěchu věci. Ale nechci nechat Vaši otázku nezodpovězenu.

Mám teď jen tři minuty tak velestručně:

Už u konkurzu v roce 2012 pan Moucha jasně řekl, že nechce dělat ředitele vzhledem ke svému věku dalších 6 let (tak je zákonem nastavené maximum, než se funkce musí znovu přesoutěžit/obhájit), ale cca 2-3 roky. Nakonec to ještě zkrátil.

Konkurz se podle mého názoru nedělá a nemá dělat podle zásluh, ale podle profesních kvalit.

Oznámení o výsledku konkurzu jsme různými cestami rozeslali, jelikož jsme tušili (nebo snad už v té chvíli i věděli), že ve škole vzniklo prohlášení a že se rozesílá všem rodičům... Chtěli jsme tedy dát veřejně vědět stanovisko města. Tušili jsme to i proto, že již předtím došlo k několika nestandardním věcem, například petici, kterou přinesli učitelé přímo do místnosti, kde měla rada v té chvíli zahajovat pohovory s nejlepšími kandidáty, z obsahu té petice a průvodních slov, ale i ze znalosti toho, co se odehrávalo před konkurzem 2012, kdy škola bojovala za pana Dr. Mouchu.

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 11:45

A gratuluji k Vašemu odkopání. Vítám to. (Ještě prozradit dřívější nick?)

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 12:34

to JŠ:

Díky

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 13:28

pane starosto,
ok, myslel jsem, že by jasné odpovědi na moje dvě otázky vnesly nějaké to světlo do nejasností. Nevadí. Přesto věcně: a) co řekl pan Moucha, nesouvisí s tím, na co se ptám. b) To, že odešel také ne. c) Zásluha a znalost prostředí kvality jsou, u některých funkcí podstatné (to ale říkám obecně, nechci snižovat výběr ředitelky, fakt věřím, že se ve škole nic, co by se týkalo žáků, moc nezmění, snad jen ty předokenní žaluzie konečně budou a domluvíte, aby zemědělci neseli řepku apod.) d) části prohlášení zaměstnanců školy se mi také nelíbí, to ale nesouvisí s prohlášením vaším - co by se asi stalo, kdybyste to nechali být? Jak by asi působilo prohlášení zaměstnanců školy samo o sobě?
Nemyslím, že bych se odkopal - to vypadá jinak.-) Nick, t. č. na odpočinku, mi ani předtím nesloužil pro nějaké zakrytí, spíš mi pomáhal snášet trapnost některých mých prohlášení :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (23.06.2014 13:29)

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 13:45

Pane starosto!

Členkou školské rady jsem od konce února LETOS, účastnila jsem se od té doby všech - t.j. dvou schůzí a aktivní jsem začala být okamžitě, což jste nepřehlédl!

Do fce mne nominovali mí kolegové, protože věděli, že se o dění ve škole aktivně zajímám tak poslední 4 roky. První roky jsem se snažila v problematice zorientovat a spíš se dívala, poslouchala a ptala. Byl to můj zájem, narozdíl od Vás jsem ho neměla v popisu práce!

Nemohla jsem přehlédnout překračování pravomocí zřizovatele např nařízeními co má a co nemá být na webovkách školy, což je plně v pravomoci ředitele a jiné.

Sám jste přiznal, že jste do letos nevěděl o blížících se problémech s kapacitou školy. Jinými slovy, hmotné zázemí školy jste si za celé své funkční období nepřišli konkrétně prověřit. Jen jste čekali až Vám to někdo řekne.

Můžete si mne napadat, co jsem měla nebo neměla udělat, jak chcete! Já vím své. Když o věcech mluvím, není Vám to vhod a pak mi zas vyčtete, že jsem nemluvila dříve. No hlavně, že víte, co jsem já měla dělat!

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 14:44

Jsem prostě lump, který neudělá nic dobře, vůbec se nezajímá, a ještě překračuje. ;-)

Kdybychom vůbec nevěděli o "problému s kapacitou školy", nenechali bychom LONI zpracovat studii půdní vestavby, ne? Pravda je, že sčítat žáky do tříd a vyptávat se na jejich rozdělování na různé předměty jsem nikdy nešel. Vedení školy bylo citlivé na mnohem menší "zásahy" do své pravomoci, resp. na náš zájem o školu, jak ostatně sama dokazujete.

Omlouvám se za nepřesnost ohledně Vaší účasti ve školské radě - volili jsme ji už na podzim 2012, tak mi nedošlo, že Vy jste tam vlastně nastoupila až letos v lednu, když se zjistilo, že paní Kahounová tam podle zákona už být nesmí /coby pověřená řízením/...

Nicméně školská rada podle zápisů na školním webu jednala za své fungování od roku 2010 jednala o kapacitě jen jednou, a v zápise stojí "a) Školská rada se zajímala o počty učeben v souvislosti se vzrůstajícím počtem dětí v prvních třídách, které postoupí do vyšších ročníků. Nárůst dětí v prvním stupni ZŠ je kompenzován úbytkem dětí z druhého stupně, kteří odcházejí na víceletá gymnázia. Kapacita školy je 710 dětí, v současné době jich zde studuje 670." Takže?

A opakuji, co jsem Vám napsal do odpovědí na Vaše otázky na zřizovatele (viz odkaz výše), že ani v žádné ze 6 koncepcí, které za roky 2012 a 2014 předložila trojice ředitele a dvou zástupkyň, nebylo volání po nových učebnách - jen po šatnách, jídelně, tělocvičně.

A nyní se to najednou staví, že ve škole je kritický nedostatek místa (zatím není, máme průměr 22 žáků ve třídě), a zřizovatel cosi promeškal a měl už dávno vědět. A obviňujete město z jakéhosi prodlení, paradoxně v době, když to dávno řešíme.

No, pokud bychom toho mohli ale už nechat, prosím, důležité mi připadá, že možnost získání dotace se stejně objevila až letos a podání žádosti jsme stihli, takže nám nic neuteklo. Když dotace vyjde, budeme mít v roce 2015 postaveno 5 nových učeben.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 15:04

Pane starosto, nikdy a nikde jsem neřekla, že jste lump!
Možná budete překvapen, ale dokonce si to ani nemyslím!

Pokud ovšem mluvíte o řídících selháních, dovolila jsem se poukázat na ta Vaše.

Žel Vaše fce. je služba a ta přináší nevděčnou práci a práci a práci a to stále pod drobnohledem. To je něco, co moc dobře znám, to my kantoři máme jako denní chleba.

Celou dobu se snažím vysvětlit pouze toto:

Jako zřizovatelé školy máte povinnost zajistit podmínky pro vzdělávání, to jest učebny. Mám-li něco jako povinnost, pak si ji musím hlídat a předvídat.

Škola byla a je citlivá na zasahování do svých pravomocí, ale k nim kapacita nepatří! Takže prosím nezačněte tvrdit, že byste si to býval rád zjistil, ale že jste se obával reakce vedení! Kdyby někdo z vás, (nikdy jsem uplně nepochopila, kdo jak co má... na starost) úplně normálně oslovil ředitele Mouchu a řekl mu, rád bych věděl co školu nejvíce trápí, určitě by to nepovažoval za zásah do pravomocí.

Máte pravdu, že nejsem ve vedení města. Ano nebyla jsem u Vašich jednání ale zajímala se o ně. Ať již ve Vašich textech nebo v rozhovorech s lidmi, kteří u nich byli.

Od počátku vidím tendenci realizovat jakousi vysněnou podobu školy, něco mezi severským a anglickým střihem, šmrncnuté soukromým gymnáziem. Naše podmínky jsou však zoufale jiné a teď tím NEMYSLÍM ty Vámi vytvořené, ale ty legislativní a systémové v širším slova smyslu. Tím neříkám, že nejdou dělat věci jinak a lépe. Jen to stojí nezměrné úsilí a jde to z tuha. Když pak k tomu ještě nejsou ani ty hmotné podmínky, tak už je to prostě umění možného a v tom bylo současné i minulé vedení mistry.

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 15:51

A já se snažím vysvětlit, že s panem ředitelem Mouchou jsem mluvil x-krát, sám i v rámci jednání rady, komise apod., a také jsme četli koncepce atd. V jednu chvíli na ně odkazujete, nyní jakoby se nedávala důležitost tomu, že tato údajně zásadní věc v nich - ani v našich rozhovorech - nepadla. Ale to je možná jedno, protože za druhé se snažím vysvětlit, že to vlastně není skutečný problém, natož řídící selhání - loni jsme udělali studii vestavby, letos projekt a podali žádost, a dříve to ani nešlo. Mimochodem, už v době pádu hejtmana Ratha se v součtech potřebných státních dotací na školství kolem Prahy počítalo i s naší půdní vestavbou (tj. řešilo se to), ale teprve letos se to dostalo do státního rozpočtu. Výsledek žádosti o dotaci budeme vědět brzy, držme si palce, snad to vyjde.

Re: Dění kolem školy
Autor: Věra Čapková (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 17:45

Dobrý den, nic se neděste mého jména! Od dámy, která zde fundovaně hovoří o pomalu všech problémech vesmíru mě odlišuje háček nad C. Pozorně sleduji diskusi a jsem v šoku a zároveň šťastná, že můj syn už dochodil ZŠ. Chci pouze vyjádřit podporu současnému starostovi a vedení města. Je jistě nesnadné vést rozhovor s lidmi typu paní Capkové, která rozumí úplně všemu - od řízení školy potažmo obce, investiční činnosti, demografickému vývoji, pravidlům soutěží, výchově dětí ... a mohla bych nekonečně pokračovat. Možná, že si zvykla na roli, kterou učitelská profese logicky přináší, že zkrátka ví víc než ti, kterým káže. Ale v komunikaci s dospělými to tak být nemusí!! Černošice mají spoustu problémů a také cílů, kam napřímit investiční prostředky. V minulosti přišlo do školských zařízení spousta prostředků a cítím velkou snahu v investicích ze strany obce školu maximálně podporovat. Ale "proboha" škola není jediná!! Stejně by mohly řvát předškolní zařízení, senioři, obyvatelé s nezpevněnými komunikacemi, chybějícími sítěmi apod. Tahle obec asi nemá na to, aby s každým výkyvem počtu žáků vyšvihla nové křídlo ke škole! A vinit z toho současného starostu je fakt úsměvné. Copak jste dělala před lety paní Capková, když seděl na radnici pan Rádl? Že jsem vás neslyšela protestovat, když se stavěly nesmyslné silnice mezi poly, projektovaly megalomanské kulturáky a "bajkendrajdy" apod.? Skoro si začínám myslet, že sobě nebo někomu jinému připravujete politickou půdu před budoucími volbami,ne? Neumím si ty protesty za každou cenu vysvětlit. Pak už jedině vážná diagnóza. A to bych vám opravdu nepřála. Čapková

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 20:42

Paní Čapková!

Problém tkví v tom, že obec některé věci dělat nemusí a některé musí! Tuhle musí!

Co se tejče Rádla, tak jsem byla podepsaná pod několika peticemi. Podpisovala jsem to s dítětem u prsu, pokud se ptáte co jsem tehdy dělala....a podpořila jsem stávající vedení obce jako dobrou možnost, čehož nelituji. To ovšem neznamená, že k nim musím vzhlížet nadosmrti.

Říkám to velice nerada, ale pan Rádl měl jednu přednost. Důvěřoval nám!Paní Langšádlová se zajímala pravidelně a aktivně!!!!! V přepočtu na stav žactva byl rozpočet školy za paní Langšádlové nejvyšší. V porovnání s okolními školami a opět v přepočtu na žactvo, máme jeden z nejslabších rozpočtů.

V politice se zásadně osobně neangažuji! To mne nezbavuje práva na názor.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 21:05

Paní Věro Čapková (pro jistotu celým jménem:-)
považuji za trochu nefér vůči současnému vedení postavit jejich obhajobu na strašákovi nedostatků vedení minulého. Předpokládám, že jim samotným to moc radosti neudělalo.
Také si nemyslím, že je třeba nadále rozdělovat na příznivce a odpůrce někoho. Já se vymezuji vůči určitým věcem, a když si holt někdo sám věc moc "přivlastní", pak nezbývá, něž kritizovat jeho.
Starosta Kořínek je vcelku borec, ale některé věci (asi 5 z 10) nedělá úplně tak, jak si já představuji a proto to komentuji. Nemám ani přehnané sebevědomí ani moc nízké - prostě mám jistotu, že můj hlas nemůže rozviklat stabilitu a kontinuitu, po kterých sám volám. Jen komentuji a hlavně se ptám a jak vidíte, konkrétní odpovědi se mi nedostávají.
Není třeba za vším hledat nějakou konspiraci - na to je toto fórum (navštěvované asi jako fórum českého fanklubu filmů Petera Greenawaye, prostě nadšenci:-) příliš slabé - jak správně vystihla paní Kalousková.
Navíc si nemyslím, že by politická půda v Černošicích byla nějak extra lákavá. Město má dost závazků a současné vedení dost rozjetých projektů, spíš bych to tu nazval tenkým ledem (s trochou nadsázky). Motivy kandidatur můžou být různé – třeba stejné jako navštěvování tohoto fóra, schůzí zastupitelstva, účasti v komisích atp.
Paní Capkovou jste také urážet nemusela (a propos - vůbec se s ní neznám a vyměnili jsme si dva maily na téma tratě). Jak sama řekla, její styl je teatrální (to je asi přehnané), ale musíme ocenit její vytrvalost - koncepce nové ředitelky byla zveřejněna až o tomto víkendu.
Já se tedy musím přiznat, že mi dost vadí ten skokan - je to na můj vkus takové hraběcí - vymyslím si soutěž a dodám ceny, takže ruce pryč - přeháním, ale tak nějak jsem si to z těch nekonkrétních odpovědí poskládal.
Starosta Kořínek přinesl mnoho nadějí a lidé mu chtěli dát prostor, takže asi nebylo moudré ho hned tvrdě kritizovat.
Občanská aktivita je důležitá - řečí pana starosty, který také chce-chtěl? uplatňovat způsob řízení města jako firmy, což je do jisté míry a v určitých ohledech správně: Majitelé firmy, kteří na ni kouknou jednou za 4 roky, ať je ředitel jakkoli výkonný, se nemůžou divit překvapením. Schůze zastupitelstva tuto kontrolní funkci prostě nesuplují, z mnoha důvodů.
Věřím, že budeme schopni se posunout do věcné roviny - kdy "teatrální" forma nemusí nutně odvádět pozornost od obsahu sdělení - lidé jsou různí, věcné nemusí být suché, strohé, strukturované. Věcné je k věci.
Pěkný večer.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (23.06.2014 21:08)

Re: Dění kolem školy
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 22:13

Dobrý den paní Čapková (Věro),
nemusíte být v šoku.

Jak to tak sleduji, je tahle diskuse hodně užitečná.
Zaplaťpánbůh za takové šťoury, jakou je "histrionská tetka" :-)). Někdy je to náročné pochopit, oč jde. Ale vězte, že takoví lidé jsou v "občanské společnosti" důležití. Nasazují krk, svoji pověst z možná někdy nepochopitelných, idealistických důvodů ve snaze prospět tomu, aby se v místě dalo žít. Někdy mohou střílet vedle, ale nenechají nás spát. Většinou nemají tak dlouhou výdrž, protože časem se jejich idealismus obrousí, občas dostanou větší či menší ťafku, nebo se prostě unaví.

Ale i jejich přístup má smysl.

Pokud si přečtete tuhle diskusi znovu bez zloby a pokusíte se o nadhled, tak možná pochopíte. Pan starosta to pochopil. Je to pro něj samozřejmě náročné, jistě má k řešení tisíc jiných věcí v Černošicích. Myslím, že není moc lidí, kteří by mu ten post v současné době záviděli.

Tahle obec zažila ledacos. Už je načase, aby to, proč vlastně tohle fórum kdysi vzniklo, začalo přinášet ovoce. A to v podobě vzájemné komunikace, pochopení, výměny pohledů na různé problémy v obci.

Pokud mohu hovořit za svoji osobu, která kdysi pomáhala maličko Michalovi Strejčkovi a jeho okolí tohle fórum rozjet, tak jsem velmi ráda, že právě v téhle hodně ožehavé záležitosti, jakou je vedení školy a výchova budoucích občanů obce, plní svoji úlohu.

Že se ta diskuse, jakkoli se zdá "šílená", vykrystalizuje a posune se jinam, do věcné roviny, to si buďte jista. Možná už se dál nebudou důležité věci projednávat zde, což by možná ani nebylo vhodné, ale důležitá je právě ta vzájemná komunikace.

Děkuji za pochopení

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2014 22:22

Uf!

Histrionská tetka potvrzuje známky značné únavy a navíc už řekla vše a věci se pohly......

Pravdu dí moudrá Enzila ač vůbec nevím kdo to je.

S radostí a nejspíš i s potěšením mých rétorických protivníků, navracím se ke své rodině a svým štětcům a barvičkám.

Zdar, ni zmar!

Re: Dění kolem školy
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2014 13:34

Nemylte se, paní Čapková, to není moudrost,ale počínající senilita.... :-)
Mládí fuč, zbývá trousit moudra... :-DD

Re: Dění kolem školy
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2014 14:14

oprava
Minulý příspěvek byl určen paní Capkové (Magdaleně), co jeden háček dokáže udělat :-)))

Aby nedošlo k mýlce :-))). Týkal se samo mojí osoby, pokus o sebeironii :-DDD

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2014 19:40

Sebeironie pochopena, navzdory únavě.

Čerstvá aktualita:

Děti se samými jedničkami na druhém stupni dostanou své tradiční ocenění letos na náměstí u Centra Vráž v rámci Černošického karnevalu ve 14 hodin.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2014 20:27

nebylo by vhodné vyvážit ocenění jedničkářů oceněním pro ty žáky, kteří si zlepší průměr mezi pololetími a tím je motivovat?

Re: Dění kolem školy
Autor: M.Capková (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2014 22:01

Nebylo by lepší netahat děti po náměstích?

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2014 12:37


Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2014 12:03


Jdi na stránku: Předchozí1234567
Aktuální stránka: 7 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.