cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7
Re: Dění kolem školy
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 02:27

K uklidnění situace by bylo nejlepší, aby vedení města zveřejnilo koncepci vítěze a zdůvodnění výběrové komise na jehož základě rada města rozhodla o jmenování ředitelky školy.
Co se týče paní Kahounové, snažil jsem se jí přesvědčit, aby s ohledem na chod školy nedělala unáhlené kroky. K odchodu ze školy má však svoje důvody, které, jak jsem vyrozuměl, nejsou nijak osobní, ale veskrze profesní. To je potřeba respektovat. Trochu mě zaráží ta nabídka odměn za předání školy. Školu přece neopustí jenom tak, ale předpokládám, že ji řádně předá novému vedení. Jak však píše paní Capková výše, je celkem logicky již na novém vedení, aby na základě své koncepce včas zajistilo potřebné pedagogy atd. Konec konců, výběrové řízení bylo v únoru, nová paní ředitelka byla potvrzena v březnu.
M.S.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 08:51

Chápu, že téma je již trochu obehrané, ale přesto - vzpomínáte, jak jsme si na těchto stránkách pěkně podebatovali o referendu? Škola je asi vitálnější téma, přesto vedení města nemá důvod se k němu vyjádřit na těchto stránkách? Je to nějaký posun v přístupu, vzdálení se neoficiálním kanálům? Také bych rád věděl, o co jde - o rekonstrukci školy a podkroví nebo o nějakou výchovně-vzdělávací koncepci? Osobně celou kauzu vnímám jako nepodařenou (příčiny neznám a nehodnotím). Je zřejmé, že kritika vedení města věci školy moc nepomůže. Souhlasím s panem Strejčkem - věcné informace by uklidnění dost prospěly. Otazníky před prázdninami nejsou dobře. Kde se dají sehnat nějaké konkrétní informace?

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 09:29

Jestli dělám někomu medvědí službu, tak jsem to já sama! Nemluvení o problémech ještě nikdy žádný problém nevyřešilo..... Stojí mne to hodně sil čelit urážkám a anonymům a ..... a nenechat se zatlačit do kouta polopravdami.

Taky bych si přála klidné prázdniny bez pochybností. Veřejná debata, ať nepříjemná, je moc důležitá.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 10:28

Ještě si neodpustím paní k paní C. jednu poznámku.

Pustila jste se na půdu poloveřejného diskusního fóra, kde je zvykem se vyjadřovat jak veřejně, tak pod nickem a koneckonců i jako "anonymní hlas".

Věta o "medvědí službě" nebyla míněna jako urážka, pokud ji tak vnímáte, tak je to poněkud zarážející.

Téma o "pravdě a polopravdách" by bylo zrovna v Černošicích na román o několika stech stran.

Je jen divné, že se za tu školu bijete veřejně ¨zejména Vy, Hájíte do úmoru dvě dámy, které zatím nikde nepromluvily. Že si svoji cestu tyto dámy najdou, to je nasnadě, nakonec, ukázaly svoje kvality a černošická škola není jediná na světě. Možná, že jim to nakonec ještě prospěje.

Že je třeba řešit věc naprosto s jasnou, chladnou hlavou, věcně a bez předsudků, v tom má Michal naprostou pravdu. Ojedinělé výkřiky podmíněné momentálním rozrušením nikdy nic nevyřeší.

Tohle chce naprosto konstruktivní přístup zúčastněných stran. Jinak to odnesou hlavně ty děti. Ve výchovném procesu někdy stačí jen minimum nekoncepčnosti a může to do budoucna natropit obrovské škody, z kterých se budou děti a jejich rodiče vzpamatovávat ještě mnoho let.

Pokud paní C. svoje postřehy dáváte jako jakýsi podnět, tak v tom případě je to asi přínosné. :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:00

Zdravím všechny,

jen krátká reakce na pana Špetláka a Strejčka - jak bylo mnohokrát deklarováno, novou ředitelku konkurzní komise nedoporučila pouze na základě její koncepce. Samotná koncepce je koneckonců vždy dosti obecná a rozdíly mezi koncepcemi jednotlivých účastníků konkurzu nebyly velké (můj osobní názor). Důvody rozhodnutí členů konkurzní komise rada města nezná, každý člen sám za sebe stanovil pořadí kandidátů. Rada města toto rozhodnutí potvrdila. Všechny otázky byly myslím dobře zodpovězeny přímo paní Lisnerovou na setkání s rodiči na konci dubna (kde byla i paní Capková osobně přítomna). V této následné diskuzi už nic nového nevidím.

Zdravím, Tomáš Hlaváček

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:01

Ikdyž působím na lidi jako histrionska tetka, Hlavu mám chladnou! Medvědí službu jsem nevnímala jako urážku, ale jako něco, co tomu dotčenému může ač dobře myšleno spíš uškodit. Tak jste to myslel ne? Tedy škodím sama sobě...

Ač to tak může vypadat, překvapivě vůbec nehájím paní Kahounovou a Bočkovou, že ty dvě se neztratí a že někde rádi využijí jejich kvality, je jasné. O ně se vážně nebojím.

Pouze na nich lze dobře demonstrovat přístup obce. Zasahování do pravomocí ředitele, neúcta k práci, nekoncepčnost a další.....

Jediným mým cílem je nepřispívat k tutlání věcí a přinášet informace do veřejné debaty.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:16

Dobře, pokud to vnímáte tak, jak píšete, tak je mi Vás trochu líto,protože nebudete mít lehký život, ale je to Vaše volba :-))). Nakonec, to je úděl všech těch, kteří tímto způsobem "vynesou kůži na trh".:-)

Michal S. by o tom nejspíš mohl dlouze vyprávět :-)))).

PS. Pokud budete působit jako "histrionská tetka" :-), myslíte, že budou Vaše dobře míněné postřehy brát jako bernou minci? :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:16

Paní Capková,

nikdo nic tady myslím "netutlá", veškeré názory všech byly transparentně zveřejněny. Nicméně opakováním s prominutím lží o nekoncepčnosti, neúctě k práci atd. (a nesmyslným očerňováním města ve věci výstavby tělocvičny před Vašimi žáky (!), jak jsem se nedávno doslechl) jen zbytečně šíříte negativní náladu. Zkuste se prosím už přenést přes ne zcela ideálně realizované akce typu dotazníky přes několika lety (!), Vaše permanentní kritika všeho, co vedení města udělá, je už daleko za hranou toho, čemu dokáži věcně porozumět.

Dejte prosím nové paní ředitelce šanci ukázat, co umí. Pokud jí budete házet klacky pod nohy, tak to jistě jednoduché mít nebude, ale chci věřit, že tak daleko Vaše odhodlání nepůjde.

Zdravím, Tomáš Hlaváček

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:19

Anonymama jsem myslela ty, které mi přišly na mou soukromou emailovou adresu.

Re: Dění kolem školy
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:24

Pane Hlaváčku, rozumím tomu dobře, že rada města formálně potvrdila něco, o čem vlastně nic neví? Ale vždyť právě rada města je orgán, který jako jediný má pravomoc jmenovat ředitele školy a také jediný orgán, který svoje rozhodnutí musí nějak relevantně před veřejností obhájit. Domníval jsem se, že máte nějaké podklady, které když zveřejníte, bude jasno, ať jiš souhlasné, či nesouhlasné. Znovu se tedy ptám, existuje nějaký zápis z jednání komise např. se zdůvodněným doporučujícím stanoviskem pro radu města? Tedy kromě bodovací tabulky. Podle čeho jste se tedy rozhodovali?
Děkuji
M.S.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 11:36

S žáky z vyšších ročníků, v poslední době to byla třída 9.B o věcech hovořím, pokud se mne ptají na můj názor! Jak to dále interpretují není moje věc. Nepředkládám jim hotové pravdy. Stavbu tělocvičny jsem nijak neočerňovala. Zaplať Bůh je dávno fuč doba, kdy mi mohl někdo nařizovat, které své názory před žáky smím říkat. Kdyby lidí, kteří s našimi polodospělci hovořili otevřeně bylo více, mohli by si vytvářet vlastní názor, což rozhodně umí.

Nekritizuji vše! Toho jsem vážně daleka...

Kritizuji návrh půdní vestavby, bez srovnatelného návrhu jiného, bez únikových schodišť vně pláště budovy. Kritizuji tahanice o odměnu paní Kahounové, které jsou nemravné. Kritizuji pozdě řešenou kapacitu školy o kterou se bojím! Kritizuji vedení města, pokud se chovají jako mocipání a zapomínají svou úlohu vnímat jako dočasnou službu!

Mám ve svém okolí naštěstí dostatek lidí, kteří nedají na povrchní zdání tlusté hubaté tetky a poslouchají obsah toho co říkám. Odmítám se stilizovat do něčeho co nejsem. Jsem teatrální a jiná nebudu!

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 12:32

Můžete mi prosím pane Hlaváčku objasnit, čím házím klacky pod nohy paní doktorce Lisnerové?

Snad tím, že se ptám po její koncepci? Nebo tím, že upozorňuji na nedobře nastavené prioroty obce ve vztahu ke škole? Nebo tím, že se bojím o to, zda jí zajistíte kapacitu školy? Nebo snad tím, že jsem upozornila na nedostatky v návrhu projektu půdní vestavby aby se předešlo zbytečným chybám? Nebo snad tím, že říkám, že paní Kahounová si zaslouží odměnu jen za prostý fakt, že škola rok bez problémů fungovala ačkoliv měla ve vedení jen dva lidí? Nebo snad házím budoucí ředitelce klacky pod nohy tím, že říkám, že střední budova se nejméně zahřívá v létě a že tudíž nejméně potřebuje zateplit, protože bude mít i nejmenší úniky tepla? Nebo tím, že se ptám, kde obec vezme všechny ty miliony? Nebo tím, že jsem zveřejnila dokumentovatelné tlaky obce zamezit pedagogům jako svobodným občanům vyjádřit veřejně názor? Nebo snad upozorňováním na překračování pravomocí zřizovatele?

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 15:03

Pane Strejčku, členové rady města se osobně setkali se 4 kandidáty na prvních místech a i na základě těchto pohovorů si každý člen rady udělal vlastní názor. Tento názor se shodoval s doporučením konkurzní komise. Žádné podklady typu "Kadnitátka A měla lepší maturitní vysvědčení než kandidátka B, a proto jsme vybrali kandidátku A" neexistují a dost dobře ani existovat nemohou - jde o čistě subjektivní hodnocení každého člena rady i komise. Pokud by členové rady města měli jiný názor než konkurzní komise, tak by se konečné rozhodnutí hledalo velmi těžko (vzpomínáte si na kauzu náměstí před kostelem, kdy si neodborná rada města dovolila rozhodnout jinak, než doporučila odborná komise??), ale to naštěstí nenastalo, rozhodnutí rady bylo jednomyslné (a v souladu s konkurzní komisí).

Paní Capková, nezlobte se na mě, ale zatahování DĚTÍ do těchto záležitostí, kterým jednostranně prezentujete svůj subjektivní (kritický) názor, považuji za krajně nevhodné. Na ostatní opětovně urážlivá a nesmyslná obvinění tady nebudu dále reagovat, to nemá smysl.

Jinak jsem nenapsal, že paní Lisnerové klacky pod nohy házíte, jen jsem vyjádřil přání, že to dělat nebudete. Když jí požádáte o její písemnou koncepci, ráda Vám jí jistě dá, já sám to udělat nemohu (bez jejího souhlasu), ale znovu opakuji, že tento text rozhodně nebyl tím rozhodujícím faktorem výběru.

Tomáš Hlaváček



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (17.06.2014 15:05)

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 15:27

pane Hlaváčku,
předem hlásím, že nechci rýpat, jen se zeptat:
1. vedení města asi žádnou novou koncepci nemělo (což není nutně špatně), bylo prostě jen nuceno na základě zákona vybrat ředitele školy a shodou okolností se komisařům na základě jejich subjektivních hodnocení (subjektivní neznamená neodborné, neprofesionální nebo špatné - prostě osobní) líbila paní Lisnerová, resp. dostala nejvíc bodů - je to tak?
2. souhlasím, že tahat děti do problému je blbě - to ale dělají shodně obě strany. Víc mi to tedy vadí od radních, ale ne o moc:-)
3. Kde je tedy problém v zateplení a podkroví nebo někde jinde? Udělá v tom někdo jasno?
4. proč neexistuje stanovisko na výtky paní Capkové? Stanovisko pro toto fórum?
4. Co bude jinak 1.9.? Tedy v hrubých rysech, v těch, které jste schopni ovlivnit.
Díky jš

Re: Dění kolem školy
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 15:33

Pane Hlaváčku, že rada rozhodla v souladu s doporučením komise jsem pochopil :-) Chtěl jsem ale něco jiného, chtěl jsem zdůvodnění komise a rady města, proč vybrala koncepci vedení školy reprezentovanou novou paní ředitelkou a ne kandidáty na druhém, třetím ... místě. Přeci nějaké důvody musí existovat proč je někdo první, druhý, třetí, proč je nějaká koncepce lepší a nějaká horší (nebo jenom jiná). Proč třeba Vy osobně jste upřednostnil novou paní ředitelku a na základě jakých informací? Tedy pokud to tak bylo, možná jste byl proti :-) To jsou legitimní dotazy veřejnosti, která postrádá odpověď a tudíž je nejistá. Pak vznikají debaty, kdy už je to jenom o emocích.
Nic ve zlém M.S.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 16:25

Věřte tomu nebo ne, ale žáci vyšších ročníků, kterým je často i 15 let, se prostě ptají! Jak určíte hranici toho, na co mám nebo nemám odpovídat? Vážím si jejich důvěry, že se se svými otázkami na mne obracejí. Roli učitele, který přiměřeně věku odpoví na cokoliv, na co se ho žáci zeptají, jsem si budovala léta a nehodlám ji měnit! Mezi mé odpovědi i v této kauze patřila odpověď, promiňte to nevím, nebo promiňte to jsou informace, které Vám nemohu poskytnout.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 17:09

Otázky pro zřizovatele ZŠ Černošice:

1. Požádal kdokoliv ze zástupců zřizovatele paní doktorku Lisnerovou o možnost zveřejnění její koncepce?

2. Jsou v projektové dokumentaci na půdní vestavbu navržena úniková schodiště po vnějším plášti budovy?

3. Pro jaký druh výuky se s těmito učebnami počítá?

4. Propočetl někdo ze zástupců zřizovatele kolik přesně bude škole chybět učeben a zda případná půdní vestavba tento deficit pokryje?

5. Byl si někdo před podáním žádosti o grant na zateplení budovy D - nad jídelnou (který město nezískalo) relevantním způsobem ověřit energetickou náročnost této budovy? Jinými slovy, bylo z dokumentace k této žádosti dostatečně jasné, že okna se nedají dovřít a že půdní vestavba z devadesátých let nemá dostatečnou izolaci krovu a dochází k tepelnému mostu mezi plechovou střechou a učebnami a tudíž k jejich přehřívání v jarních měsících?

6. Proč se návrhy na dostavbu centrálních šaten a rozšíření kapacity jídelny začal zřizovatel zabývat až nyní, když jsou staré tři roky a pocházejí z koncepcí paní Kahounové a Bočkové?

7. Připravuje zřizovatel nějaké záložní řešení pro případ, že se praxí ukáže, že škola má opravdu nedostatečnou kapacitu a že ji ani případná půdní vestavba nepokryje?

8. V případě, že obec dotaci na půdní vestavbu získá, jaký má časový plán (alespoň odhadem) na její realizaci? Předpokládá stavbu za provozu?

9. V případě, že tuto dotaci nezíská, jak zajistí kapacitu školy?

10. Je pravda, že zřizovatel nepozval paní Kahounovou na zasedání - hodnocení ředitelů obcí zřizovaných škol? Pokud ano, co ho k tomu vedlo?

11. V získané dotaci na zateplení budovy B a C - nejstarší budova školy je i kompletní výměna oken. Budou se měnit i stávající plastová okna? Jelikož se jedná o celkové zateplení s účelem snížit náklady na vytápění, je v tomto projektu i zateplení stropu respektive podlahy mezi patrem a podkrovím? Dočetla jsem se, že k této stavbě dojde ještě v roce 2014. Bude probíhat o blížících se prázdninách, nebo za provozu?

Za odpovědi předem děkuji!

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 18:49

Pane Strejčku,

jak možná tušíte, ředitele školy není možné vybírat podle matematicky zdůvodnitelných kritérií jako např. stavební firmu na výstavbu silnice. Důvody jsou ryze subjektivní, já osobně jsem hlasoval pro paní Lisnerovou zkrátka proto, že po vyslechnutí její prezentace a rozhovoru s ní jsem nabyl přesvědčení, že ona naší školu dokáže vést ze všech kandidátů zdaleka nejlépe. Žádné ostré uchopitelné kritérium zkrátka neexistuje, jak už to tak při osobních konkurzech bývá - často existuje řada kandidátů, kteří splňují všechny předpoklady, mají dobrou koncepci a byly by objektivně schopni funkci dobře vykonávat, ale přesto z nich musíte vybrat jen jednoho nejlepšího.

Pane Špetláku,

1. Ano
2. Nevím nic o zatahování dětí do této věci radními. Na rozdíl od učitelek radní naše děti neučí.
3. V čem je problém mi také osobně není jasné. Na poslední balík otázek paní Capkové bude připravena souhrnná odpověď.
4. viz výše
5. Hned Od 1.9. se asi nezmění vůbec nic, pochybuji, že se paní Lisnerová chystá k nějakým okamžitým změnám, ale to je samozřejmě otázka hlavně na ní.

Paní Capková,

jedna věc je poskytovat dětem informace a jiná věc je před nimi nepokrytě jednostranně kritizovat vedení města. Děti (i 15-leté) jsou snadnou obětí názorové manipulace, obzvláště od někoho, kdo by jim jako učitel měl jít vzorem.

Tomáš Hlaváček

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 19:11

Pane Hlaváčku, vy jste v té učebně byl?

Když budu žákům vykládat o baroku a pak se jich zeptáte co jsem jim říkala, kolik z nich myslíte, že to zopakuje přesně?

Bude ten můj výklad i pak považován za manipulativní?

Re: Dění kolem školy
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 21:37

Pane Hlaváčku,

výše jste uvedl, že koncepci paní ředitelky bez jejího souhlasu zveřejnit nemůžete (předpokládám, že hovoříte jménem Rady města). Můžete, prosím, vysvětlit, PROČ je třeba souhlasu paní ředitelky? Opravdu by mě to zajímalo. Dle Vašeho vyjádření se jednalo o dokument obecné povahy. Nejedná se tedy zřejmě o její duševní vlastnictví (takové tvrzení by ostatně bylo směšné), ani koncepce nepochybně neobsahuje osobní údaje, nebo dokonce utajované informace. Napište mi, prosím, PRÁVNĚ RELEVANTNÍ argument, který zveřejnění brání. Dle jednoho z Vašich výše uvedených vyjádření "všechny otázky byly myslím dobře zodpovězeny přímo paní Lisnerovou" na setkání s rodiči na Vráži. Na tomto setkání jsem byl a na koncepci padlo opakovaně několik dotazů, ani na jeden z nich však nezazněla konkrétní odpověď. Proč je kolem této koncepce tolik tajností? Proč ji jako rodič nemohu znát? Rád bych věděl, jak bude vyučování v následujících letech vypadat. Zatím jsem si jenom mohl v Informačních listech (zato opakovaně) od zastupitelů z Věcí černošických přečíst, jak úžasně otevřená naše radnice je.

Mimochodem - pokud nevíte nic o zatahování dětí do problému radními, přečtěte si, prosím, stanovisko Rady města (tedy stanovisko, které jste podepsal) k prvnímu vyjádření učitelů. Možná ale, že mi namítnete, že jste nechtěli zatahovat do problému děti a Vaší snahou bylo jen znevážit učitele a v tom případě budete mít nepochybně pravdu. Jen si nejsem jistý tím, že soustavná difamující vyjádření vedení města na adresu učitelů atmosféře ve škole prospívají. Z krátkého rozhovoru s třídní učitelkou našeho potomka jsem nabyl přesvědčení, že učitelé zájem na konfrontaci neměli, jen si "dovolili ozvat se". Z Vašich vyjádření a článků pana starosty v Informačních listech jsem už však pochopil, že v našem městě se stalo tradičním přístupem neuvažovat o tom, co mi druhý sděluje, ale partnera v diskusi ("protivníka" - abyste mi rozuměl) znectít.

P.V.

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 22:07

Milý P.V., koncepce paní Lisnerové byla součást materiálů pro konkurzní řízení a ty není možné zveřejňovat bez souhlasu daného kandidáta. V tomto duchu byli členové rady informováni právním oddělením. Jak jsem už psal dříve, paní Lisnerová sama jí jistě ráda zpřístupní. Věcně s tím žádný problém nevidím a, jak jsem už psal dříve, neočekávejte od toho něco extra detailního.

Ohledně dětí Vám absolutně nerozumím. Já mám problém s tím, když tato témata učitelé probírají se svými žáky, členové rady samozřejmě nic takového nedělají a se stanoviskem, na které odkazujete, nevidím žádnou souvislost. A mohu Vás ujistit, že nikdo z členů rady o konfrontaci také nestál, ale byli jsme už předem postaveni pod volbu, že buď zvolíme jednu ze zástupkyň nebo "bude vzpoura". A byla. Ale to nebylo z popudu rady města.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 22:16

Pane Hlaváčku prosím, řekněte mi o jaké vzpouře to mluvíte? Také by mne zajímalo kdy učitelé nějakou vzpourou vyhrožovali?

Re: Dění kolem školy
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 22:59

Koncepce je popis budoucnosti pane Hlaváčku. Budoucnosti fungování veřejné instituce, která se podílí na výchově dětí. Jestli Vám právní oddělení tvrdí, že ji nikdo kromě autora a rady města nesmí znát, tak to oddělení rovnou zrušte, protože zřejmě nechápe, co je podstatou veřejné instituce. Kdo jiný má asi právo vědět, jaký výchovný koncept bude na jejich dětech praktikován, než rodiče! Kdo nese odpovědnost za výchovu? Právní oddělení? Tohle řešíme a ne paragrafy. Ale O.K., když už jste před tím právním nesmyslem sklapli patky, tak byste se mohl vyjádřit ne jako člen rady města, ale jako rodič, který jako jeden z mála ví, jaký výchovný proces bude od 1. září na škole praktikován. A prosím žádnou omáčku typu "pozitivní změna" a pod.
M.S.
P.S.: Nabývám dojmu, že je to marný :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (17.06.2014 23:00)

Re: Dění kolem školy
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2014 23:32

Pane Hlaváčku (nebo "Milý pane Hlaváčku", abych se držel Vámi nastaveného oslovení),

ptal jsem se Vás, PROČ, z jakého PRÁVNĚ RELEVANTNÍHO důvodu není možné koncepci zveřejnit. Odpověděl jste mi, že Vás v tom smyslu informovalo právní oddělení. Informace právního oddělení, milý pane Hlaváčku, není právně relevantním důvodem. Stejně tak není právně relevantním důvodem, že koncepce byla součástí materiálů pro konkurzní řízení. Součástí materiálů pro konkurzní řízení, milý pane Hlaváčku, byla třeba i jména a příjmení uchazečů, s jejichž zveřejněním jste problém neměli. Snad by tedy bylo čestnější napsat, že koncepce fungování školy není nic, co by mělo rodiče žáků zajímat. V opačném případě předpokládám, že by Rada města nejspíše - pokud se tedy chce řídit tezí svého právního oddělení - paní ředitelku o zveřejnění koncepce již dávno požádala, protože dotazy na zveřejnění koncepce slyším už asi 3 měsíce. Asi těžko tak mohou činit rodiče jednotlivě, zvláště za situace, kdy se paní ředitelka dosud neujala své funkce.

Nepochybuji o tom, že Vaše postupy považujete za správné a legitimní, to mi psát nemusíte. Napište mi však, prosím, kdo Vám vyhrožoval? Buďte, prosím, naprosto konkrétní. Pokud učitelé takto skutečně postupují, dám svoje dítě ze školy ihned pryč. A ještě, prosím, připište, co rozumíte tou "vzpourou, která byla". Pokud tomu dobře rozumím, pokud si někdo dovolí říci, co považuje za nesprávné, říká se tomu nyní v Černošicích vzpoura? V tom případě je vše jasné a děkuji Vám za to, že jste mi vysvětlil, jak funguje demokracie v naší obci. Vsjo jásno.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 06:50

Pane Hlaváčku!

Mlčenlivost, kterou všichni účastníci konkurzu podepsali se má vztahovati pouze na průběh konkurzu, že aby se zabránilo jeho ovlivňování (dle zákona). Po vyhlášení výsledku a jmenování, je to holý nesmysl!

Tak jak a kdy jsme vyhrožovali?

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capkova (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 07:34

Z ustanovení § 168 odst. 1 písm. e) školského zákona vyplývá, že školská rada se podílí na zpracování koncepčních záměrů rozvoje školy.

Školská rada žádá vedení města o tuto koncepci opakovaně od dubna!Dosud ji neznáme!

Re: Dění kolem školy
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 07:45

Omlouvám se všem ostatním, ale na tuto demagogickou debatu v kruhu a ironicko jízlivé poznámky od anonymního hrdiny opravdu nemám nervy.

1. Koncepce - jak jsem už MNHOHOKRÁT psal, paní Lisnerová Vám jí jistě samá dá. Požádali jste jí o to? Jde Vám o to si jí přečíst (pak by jste to asi udělali)? Nebo si jen "ulevit a zanadávat" (napíšu, nejlépe pod nickem, na fórum)? Já sám s ní v kontaktu nejsem a kdokoliv jí může napsat email stejně jako já nebo jiný člen rady, učitel nebo rodič (a nevím, jestli jí o to už požádal někdo jiný).

Nicméně vzhledem k tomu, že se z koncepce stává, pro mě trochu nepochopitelně, monstr-téma, zkusím zjistit stav zajišťování souhlasu a pak zveřejnit zde. Právní elaborát JUDr. anonyma raději nechávám bez komentáře.

2. Já o žádném "vyhrožování" nepsal, přečtěte si znovu můj příspěvek.

Myslím, že je čas tuto plodnou diskuzi ukončit. Přeji hezký den všem.

Re: Dění kolem školy
Autor: Petr Hrala (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 08:30

Z probíkající diskuze a informací zveřejňovaných např. v IL ve mne stále narůstá pocit, že snad vedení města má skutečně zájem některé detaily konkursu utajovat. Osobně bych předpokládal, že sama rada města bude mít zájem co nejvíce odkrýt důvody svého rozhodování a koncepci nastupující paní ředitelky co nejdříve zveřejnit; argument, že se pro ni vyslovili téměř všichni zúčastnění mi připadá nedostatečný. Mimo jiné by nám to umožnilo i lépe pochopit úmysly města jako zřizovatele školy. Paní ředitelka Lisnerová sama bude dnes již pracovat s pokročilejší verzí své koncepce, asi by ji už ostatně měla mít ve finální podobě.
Takto mám jako nezúčastněný pozorovatel svůj čistě osobní pocit, že:
a) koncepce předložená v průběhu konkursu buď svoji úrovní nijak nevybočovala, a tedy nemohla být jedním z důvodů pro rozhodnutí, anebo obsahovala nějaká kontroverzní sdělení
b) anebo rada města má z nějakých jiných důvodů zájem o těchto detailech pomlčet.

Mrzí mne hlavně, že toto nepochopitelné váhaní (nebo snad arogance?) může poškodit asi především paní ředitelku Lisnerovou resp. její vztah k učitelům školy i rodičům žáků (mezi které již sám nepatřím).

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 08:48

pane Hlaváčku,
chápu vaší rozladěnost a cením si toho, že jste se ujal role na tomto fóru vysvětlovat záhadu kolem školy a konkursu na ředitelku. Pochopte, prosím, že mě zajímá, proč je kolem toho takové dusno - od orgu, přes nástupiště, po hospodu....
Diskuse plodná byla (narážky už tak prostě patří k "dobrému tónu" v Černošicích a myslím, že jsou 50/50 - navíc jsou dost kultivované). Pochopil jsem správně, že v zásadě jde o dvě věci?
1. výchova a vzdělávání - uchazeči nemuseli vysvětlovat nějaké zadání či otázky vycházející z nějaké koncepce - třeba připravené školskou radou? Prostě se vybral uchazeč, který svou prezentací zaujal nejvíc hodnotitelů? Nebyly tedy žádné předem stanovené věcné požadavky (uchazeč musel splnit jen formální požadavky)? Kdyby tomu tak nebylo, pak by asi nebyl problém tyto požadavky zveřejnit? Co se týká výchovy-vzdělání, nepovažuji tento přístup za chybný. Jen se divím, že tak dlouho napínáte mnoho lidí. Nebo se moc změn nechystá? Skoro by mi stačilo znát hlavní „pilíř“ koncepce paní Lisnerové. Nebo alespoň, co Vás osobně nejvíc oslovilo – to už je také vodítko. Upřímně, i kdybyste přišli s nějakým převratným experimentem, tak si prostě počkám, jak to bude v reálu alespoň po půl roce….takže zatím asi o moc nejde, jestli tedy neutečou učitelky – tam je situace jaká?
2. stavební úpravy školy - asi vydatné téma - k tomu se, předpokládám, uchazeči také nemuseli vyjadřovat. To bude plně na odpovědnost radnice. Opět ok, jen považuji za legitimní se ptát na projekt, způsob financování, zda se dbalo na pohodu prostředí v nových učebnách v podkroví – absence předokenních žaluzií na přístavbě skoro 4 roky po převzetí odpovědnosti je indikátor nižšího zájmu o tuto problematiku, nezlobte se.
Myslím, že samotný výběr nové ředitelky je tak trochu vedlejší téma. Paní Lisnerová bude potřebovat opravdu širokou podporu a doufám, že ji místní komunita poskytne.

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.06.2014 09:18

Ps: ještě bych se chtěl zeptat na téma řepka pod školou - nešlo by s majiteli propříště domluvit, aby nájemci pěstovali něco méně alergenního?

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.