cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 1 z 25
LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2007 04:49

Vazeni Lide,


Jak jste si mozna vsimnuli, obcas jsem napsal neco na Vonoklaske Forum a neco na www.Cernosice.org. No casto me lide ignorovali neb mi rekli ze ziji v jinem svete & nevim o co v CSR jde a vubec a ze me mekne rozum. Jsem presvedcen ze maji vice pravdu nez si mysli. Navice kdyz vezmu v potaz svoji gramatiku, tak to musi byt cteni opravdu jen pro tvrde a otuzile citare.

Pred asi tydnem jsem se rano sprchoval, (ne tak jsem to nemyslel, ja se sprchuji casteji) a me kdyz tece horka voda na hlavu tak to tam hore o neco lepe fachci a ja se rozhodl:

Budu se minimalne vmesovat do diskuze v kolik ma jezdit autobus nahoru a v kolik mel jezdit dolu kdyz vlak prijel pozde neb metro bylo brzy a nemuselo a starosta nic s tim metrem ani vlakem natoz s autobusem roky neudelal ale mel ale ted meji noveho starostu ktery odstopil a cili ten autobus mozna prijede az prijede vlak kdyby metro odjelo pak vlak pozde ale takze novy starosta bude stary ktery jeste neni novy ale metro bude starosta. Mozna.

No kde jsem to zkoncil, jo autobus. Cili ja si otevru na www.cernosice.org ve Forum jeden prispevek ktery pojmenuji: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.

Tam obcas neco napisi nebo nakopiruji a bude to mozna jednou psano v moji kostrbate Cestine, nebo jeste horsi Anglictine, nebo kdyz vypiji prilis mnoho cerveneho vina tak to bude v Hindi. Pozor ale, Hindi vudec neznam, ale tato kondice polevi po vine.

Neznamena to ze obcas se neudrzim a nenapisi neco pod jine vlakno, ale toto by se melo prirozene samo od sebe utlumit. Jiste me jiz trochu znate, a tak nebudete ocekavat nic prevratneho nebo genialniho. Ja bohuzel ztravil hodne casu na technickych universitach kde me byl stale mozek zatemnovan velice podezrelemi a dost pro blaho lidstva zbytecnymi obory.

Timto se snad budou vybijet moje grafomanske tendence aniz by priliz unavovali a otravovali ostani lid. Budu take met vzdy co delat kdyz muj pocitac mysli, coz trva tak od 5 do 30 minuts. Nektere simulace mohou trvat az 96 hodin, ale to pak u toho nesedim a jedu se uklidnovat do Sierra Nevada, kde me obcas medved sezere cokoladu i se staniolem a kotletou v plasticke krabicce.

Samozrejme kdo tam chce cokoliv vepsat nebo se zeptat na USA nebo jinak je vitan. Doufam ze obcas nekdo tam take zavita z Vonoklasu a pripadne bude komentovat neco a nebo udela poznamku o stavu mojeho mozku.

Jo ty Vonoklasy, to je krasne misto. Nevim jestli ja kdy budu moci si financne dovolit jit do penze, ale jestli ano, tak to bude na kopci ve Vonoklasech. Tam si sednu k oknu, otevru bibli nebo neco podobneho co jsem chtel cisti cely zivot a bude me uplne jedno co se deje v Iraqu nebo kdo zase dela ostudu v Bilem Dome.



Zatim mejte Good Luck

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2007 05:08

No tak abych neco hned napsal. Pred nekolika dny par velryb zabloudilo a vplavalo do San Fran zatoky a pak to jeste opravily tim ze zajeli asi 100 km proti proudu reky a ted nevedi co maji delat. Urcite o tom premysli ale zatim nic moc nevymysleli. Mozna uz maji hlad. Mozna se rozhodli ze je cas zacit panikovat

Jiz par dni tam rangers jezdi mezi velrybami a morem v clunech a hrajou jim snad pro ne vabne velrybi volani ze je tam hodne jidla. Toto doposud nepracovalo. Ted zacnuli jim hrad volani chtivych, mladych a statnych velrybych mladiku. To ale take nepracuje. Mozna to nejsou slecny a tak by nebylo divu.

Dalsi pokus bude prestat jim prehravat jejich pisne z magnetofonu ale rangers pojedou z druhe strany a budou se je snazit strasit. Nevim jak. Mozna jim budou hrat nejake moderni vresteni znamich zpevanu. To by melo zabrat. Zabralo by to urcite na me, ale ja neplanuji vplavat do reky a ztratit se.

Zitra se tam vypravim a kdyz neco uvidim tam si pak budete moci prohlednou toho fotky.


Preji vam vsem GOOD LUCK


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 20.05.2007 00:24

No tak expedice zkrachovala. Okolo reky vede uzka cesta a jelikoz je sobota a bylo to na radiu bylo tam lidi jako mraku. Snad vsech 10 milionu z teto oblasti San Franciske (SF) zatoky tam bylo. Ja kdyz jsem to videl tak jsem to ani nezkousel se k velrybab prodrat. Ani hejno dinosauru by me k tomu neprinutilo.

Presto jsem zjistil ze to je matka velryba s ditetem velrybatkem. No to teda ty vedci byli dost nevedomi jak jednat z zenskymi. Matce ktera ma starosti aby ji orky nesezrali dite hrat pisne nadrzenych samcu nemyslim ze bylo to nejmamivejsi. No vedci nebo vedkyne nevim, mozna ze soudili sami podle sebe.

Tak abych to opravil a zrekreoval se z dnesni rekreace tak zitra pojedu se podivat na zavod Bay to Breakers. Je to opravdovy zavod od vychodu na zapad pres San Francisco. Nekteri lide to berou vazne ale pro nektere je to frazka a maji jenom u toho legraci. Je to jednou za rok. Ja nekdy se jdu podivat a trochu pri tom fotim. No vsak uvidite.

Jinak jsem planoval si dnes koupit letenku do CSR, ale bohuzel, nebo bohudik, jsem dostal novy kontract tak nikam nejedu a budu toto leto uveznen v priseri moji pracovny. No alepon bude na housky.

Jen tak mimochodem letenky jsou ted hodne drahe, nejlacinejsi to bylo s Polaky ale to leti pres Warsavu kde myslim se musi spat, nebo bdit, to asi jak kdo. Bylo to SF to PRG a zpet za ~$1650.00 na dva mesice.

Good Luck

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: NOVE FOTKY ZE ZAVODU (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2007 03:37

Tak dnes jsem byl na tom zavodu a mate tam pod Nefotogtaf Ludvik > 2005_05_20_Bay to Breakers_1&2 par fotek. Bezelo, slo, pilo & potacelo se 60 000 lidi. Toto se kona kazdy rok. Vyhrala ta hezka holka z Kenya a nejstarsi behna byla 80 leta Japonka, ale ta obcas potrabovala vozicek.

Ma to myslim jinou atmosferu nez v Evrope. Zde se jiz on 1960 veri v "Do your own things", cili delej na co mas naladu. A tak to ma byt ve vsem nasem konani.

Zitra je Pondeli a tak se znovu pokusim jet zkontrolovat ty velryby. Mozne ze uz je budou strasit. Kdyz neco uvidim tak vam sem dar par fotek.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: NOVE FOTKY ZE ZAVODU (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2007 03:55

Jo jeste k tomu zavodu. Obcas tam jsou videt starsi panove kteri jsou nazi ale vypadaji jinak dost vazene. Nekteri muzou byt bankovni manageri neb advokati. Zde se vazenost nebere moc vazne.

Bay to Breakers se bezi vychodu na zapad, od Bay (SF zatoka) k Breakers (vlny ktere se lamou na plazi). Tedy myslim vlny Paci-fiku, coz nema nic zpolecneho z rezanim rukou.

Na te plazi u cile kdyby jste se poradne podivali do dalky tak mozna uvidite Cinu.
To by jste se ale musili poradne podivat
yawning smiley)


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2007 12:04

Vůbec nechápu o co Ti jde, a kromě toho umíš blbě česky. Na to si někteří emigranti po deseti letech rádi hrají. Moje ségra emigrovala v r. 1949 vyděšená z komunistů, a když se poprvé v r. 1988 odvážila přijet sem, mluvila lépe než my všichni. Akorát neznala slovo "sámoška", což se dá pochopit. Ahoj. Michal

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2007 15:25

Michale,
Me o nic nejde.
Prominte moji cestinu. Zapominani je individualni vec a hodne take zalezi na tom je-li manzelka Ceska neb cernoska, a take na osobni inteligenci. Ja sice mel manzelky vetsinou Cesky, ale jsem tu jiz 40+ let, a Cesky jsem nikdy moc neumel psat. V 8me tride jsem mel 4ku z Jazyka Ceskeho, a to myslim bylo jeste z protekce.
yawning smiley)

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2007 15:36

Pane Michale,

Kde Vase pani setra zije? V Australii? Tam slo hodne Cechu v 1949. Muje teta zila v Sydney, ale asi v 1957 kdyz se USA otevrela vice sla sem. Vzdy toho trochu litovala, nebot milovala Australii.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Zase Nevelryba (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2007 19:00

Tak ta velryba je totalne nevychovana a nema manyry. Jedu tam asi 70 mil a 70 mil zpet, benzin je drahy jako cert, a ona hrbatice jedna se neracila ani ukazat. Rikam hrbatice neb to pry je "humpback whale"

[www.cnn.com]

Ona si mysli ze je v mori a porad plave na sever jak vlastne ma neb oni ted s malimi maji plavat z Mexika na Aljasku. Problem je ze v mori neni ale je v blizko konce kanalu.

Jedine ryby ktere jsem videl byl balicek rozmrazenych sardinek ktere hnili na silnici. Mate tam jejich fotku.

Zase tam, na Nefotograf Ludvik, dam par fotek, ale neni na nich nic moc a jeste, vsechny moje fotky vzdy jsou skoro neprebrane ani nijak nekraslene. Nemam na to cas ani trpelivost.

Nevim jestli vas takoveto prkotiny budou zajimat, no snad nekoho s tim neurazim.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Zase Nevelryba (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2007 19:14

Jo vcera jsem se tam dostal neb vetsina lidi musila pracovat neb jako skoro kazdy American jsou zdluzeni a museji zarezavat.

V USA byt bez penez a na nule je vlastne projev poradneho bohatsvi. To pak clovek nemusi myslet na dluhy a je skutecne svoboden v teto zemi svobodnych yawning smiley)

Jak je clovek minus tak je zpet v Jizanskem otrokarstvi.


U reky nebylo tam narvano. Byli tam jen pobudove, matky po rozvodu & na statni podpore s detmi, alkoholici, penzisti, TV lidi (ale ti se pretvarovali ze pracuji) a ja.

Ja jsem na prechodu od pobudy na penzistu a jsem dost bohaty. Jsem na nule!

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2007 22:55

Pane Ludviku,

nenechte se odradit. Vase povidani je tady z toho fora jeste to nejzajimavejsi. Ty ostatni blaboly ruznych grafomaniaku v jinych tematech tohoto fora jsou nekdy vazne k zbliti. Ale utesuji se, ze jinde nebude skladba obyvatelstva lepsi, resp. ze ti normalni lidi vetsinou radsi mlci.

Zdravim a dejte vedet, jak to s tou velrybou dopadlo.
Katerina

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Datum: 24.05.2007 23:14

Myslim ze je mozne ze ty velke ryby tam zahynou. Jsou zranene a dost se jim to ve sladke vode horsi. V Pondeli az Stredu zkouseli vsechno a ted je budou jen pozorovat. Tito savci zacinaji panikovat. Zde je vice:

[www.kcra.com]

Co nerikaji je ze tam stale jezdi velike zaoceanske lodi a ty je urcite strasi.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Pasovani je dobra vec (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2007 04:40

Tak se me vratila manzelka ktera ted byla v Praze po 2 letech. Byla tam 1 mesic. No jako kazdy Americo-Czech jen jak prijela tak si dala ne ale v tomto poradi nasledujici vynikajici Ceske jidla ktera zde moc nejsou:
Uzene Koleno
Pivo
Laskonky
Hermelin
Smazeny Hermelin
Hermelinovy salat
Housky
Cesky Chleba
Rohliky
Chlebicky
Uherak
Svickovou
Knedliky (ale ty se tu daji delat)

Zeleninu, ovoce a morske ryby si nedala.

Dale si rada zajezdila vlakem a divala se z okna. To tu take neni moc.


Ted co se tyka pasovani. Na tomto zajezdu zena propasovala cely pecen Ceskeho chleba, par kelimku brynzy, tuby kondensovaneho mleka, domaci med a pytliky halusek.

Take dobre je pasovat bramborove knedliky v prasku, panske ponozky znacka Loana, hadry na zem, koste na meteni v byte ne ale to rezne, kondensovane mleko v tube,a uherak.

Vse vetsinou projde jen uherak jiz nejde, neb maji specialne vycvicene psy na salami, vybusniny a drogy. Z tech 3 ja nejradeji uherak. Byla doba kdy nebyl problem, ale tak asi pred 10 lety to zacnuli utahovat. Jednou jsem vezl asi 6 stangli a chytli me. Tak jsem se snazil snist asi 1/4 jedne stangle ale bylo to tezke. Zbytek spalili. Magori!


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Verlryby oz jseo zkoro v Paci-fiku (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2007 05:24

No tak uz to ty ryby prestalo bavit. Oni naposled po nich strikali proudy vody, a to mozna je hlavne otravilo a ja se nedivim. Clovek, vlastne velryba, je furt ve vode, a jen co se vynori tak ji hned polevaji. Asi si ta mama rekla, mam ja tohle vubec zapotreby? To je jako na nejake demonstraci, na to ja kaslu.

Zitra asi budou uz pryc a na ceste na Aljasku. Mozna budou oslabeny a to male velrybatko zezerou orky.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Rybky sli Fikat-Paci (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2007 05:00

No tak uz je ti poblazneni americani, co potrebuji lecit psychologem, prestali bavit a rybky odjeli na sever. Dostali na cestu nater antibiotik a rany se jim dost zahojili.

Ted jiz budou mit jen zle sny o tech divnych zviratech kteri je stale okukovali z takove nehostine oblasti zemekoule. S nemore. Jaky chudaci to museji byt se stale plouzit po sousi bez vody. Vzdyt tam snad ani plankton nemuze byt.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2007 11:28

Ludviku, zdravim a pridavam neco pro pametniky:

I am absolutely not making this incident up; in fact I have it all on
videotape. The tape is from a local TV news show in Oregon, which sent a
reporter out to cover the removal of a 45-foot, eight-ton dead whale that
washed up on the beach. The responsibility for getting rid of the carcass was
placed on the Oregon State Highway Division, apparently on the theory that
highways and whales are very similar in the sense of being large objects.

So anyway, the highway engineers hit upon the plan--remember, I am not making
this up--of blowing up the whale with dynamite. The thinking is that the whale
would be blown into small pieces, which would be eaten by seagulls, and that
would be that. A textbook whale removal.

So they moved the spectators back up the beach, put a half-ton of dynamite
next to the whale and set it off. I am probably not guilty of understatement
when I say that what follows, on the videotape, is the most wonderful event in
the history of the universe. First you see the whale carcass disappear in a
huge blast of smoke and flame. Then you hear the happy spectators shouting
"Yayy!" and "Whee!" Then, suddenly, the crowd's tone changes. You hear a new
sound like "splud." You hear a woman's voice shouting "Here come pieces
of...MY GOD!" Something smears the camera lens.

Later, the reporter explains: "The humor of the entire situation suddenly gave
way to a run for survival as huge chunks of whale blubber fell everywhere."
One piece caved in the roof of a car parked more than a quarter of a mile
away. Remaining on the beach were several rotting whale sectors the size of
condominium units. There was no sign of the seagulls who had no doubt
permanently relocated to Brazil.

This is a very sobering videotape. Here at the institute we watch it often,
especially at parties. But this is no time for gaiety. This is a time to get
hold of the folks at the Oregon State Highway Division and ask them, when they
get done cleaning up the beaches, to give us an estimate on the US Capitol.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Bum Bac (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2007 20:12

Kdy se to stalo? To bych rad videl!

Jen tak mimochodem Oregon je stracne krasny a Washington je mozna jeste hezci. Vzdy jsem se tam nekam chtel stehovat, ale nikdy k tomu nedoslo.

Oregon vypada dost jako Cechy kdyby v Cechach bylo more.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Bum Bac Bum Bac (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2007 06:22

Myslel jsem Washington stat, ne DC.

GIB, kde vy zijete? Zda se me ze kdyz nemate treba hacek na slove "neco" ze mozna zijete nekde v cizine. Je to tak? Jestli ano tak napiste na:

Ludvik@bekera.com

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Pezte se podivat do San Francisca (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2007 06:56

Go to Google > Maps > Street view > San Francisco

It is NEW & GOOD!

You will have to download small software.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Ha Ker je v Praze, byl by Jachymv? (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2007 00:14

No tak jsem videl jak sestupoval mezi ty bajonety. Jestlipak se alespon trochu bal?

Dale jsem videl demonstraci Na Trzisti. S demonstranty nesouhlasim, ale demonstrace byla krasna jiz jen proto ze mohla byt.

Jiste si par z vas dovede predstavit kdyby v 1960 prijel preza z SSSR a nejaky klaunove demonstrovali byvali pred Sovetskym konzulatem.

Jestli by sli do Jachymova neb one.

Co myslite?


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: ACTIVNI PARTNERSTVI (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 16:20

No tak to vypada ze vas president Klaus a ten premier Mirek jsou chytri. To je dobre.

Doufam ze toto partnerstvi mezi USA & CSR bude jen kvest. Bude to dobre pro zemi Ceskou! To zmeni budoucnost zeme k lepsimu, a nebo alespon zabrani zmenu k horsimu.

Vypada to ze radar bude a bude se radarovat.

Mozna take budou visa a bude jiste par podnikavych mladiku kteri pujdou stat na roh a budou delat kompetici Mexikancum pri hledani prace.
yawning smiley)

Nevim jak radar je zkutecne vojensky dulazity, a kdyz ne moc tak alespon bude barbary strasit, ale to activni partnerstvi pro Cechy dulezite je a bude. Jiste nikdo v Cechach nechce aby nejaci divosi zase prijeli a terorisovali vas a delali vam tam jen zmatek a podupavali travu.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 16:52

Tak si pane Ludvíku můžete otevřít šampaňský. Jistě máte radost.

Jen poznámku - koho přesně myslíte pojmem "divoši"??????

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Me je to dost jedno (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 17:53

Me by to melo byt dost jedno jestli radar bude nebo nebude a jake vztahy CSR bude nebo nebude mit s USA. Moje budoucnost neni svazana s CSR. Muj zajem o dobrou budoucnost Cech je jaksi spise ze setrvacnosti a emocionalnich duvodu. Kdyz by se neco potento u vas, muj zivot zmenen bude jen minimalne. Prestanu tam jezdit na dovolenou a bude konec pasovani halusek v prasku do CA.

Ja rikam vsem necivilisovanym lidem barbari, a nemyslim to nekdy spatne. Lide ve vesnicich v Congu jsou velice hodni ale presto bych je nazval barbary.

Take nazyvam barbari (presne ja rikam wild people (divosi)) vsem kteri se chovaji diktatorsky a kteri znasilnuji jine narody a kteri omezuji lidskou svobodu a zabijeji jine lidi. Kdo to je? No ja si myslim ze to byli Nemci, byli a jiste mohou byti Rusove, Cina mozna nema k tomu daleko. J

Je to USA nekdy? Viz Iraq? Jo to je komplikovane, o tom bychom museli mluvit nad hrnkem dobre kavy. V kratkosti USA ma k tomu zklony ale mnohokrat odolava a casto to mysli dobre. No kdyz se nic nedela tak se nic nezkazi.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: IRAQ (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 18:00

Ted se ale kazi. Iraq by mel zkoncit cim drive tim lepe. Problem je ze pan Ker si mysli ze dela dobrou vec. Mozna ze zacal zase chlastat.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2007 23:04

Pane "čechu když se to hodí" Ludvíku, s Vaším označováním různých národů jako barbaři, se jděte vycpat třeba do Washington D.C. !!!
Vaše nemístné invektivy mě fakt s...u a pro pana GIB - Vaše narážka na mého iluzorního velícího důstojníka pouze svědčí o Vaší vlastní duševní malosti.
Pokud mne znáte osobně, tak buďte tak laskav a sdělte mi své obvinění jako chlap.
Chápu, že internetové fórum snese ledacos, nicméně podobné urážky jsou na úrovni bolševické pakáže.....

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2007 08:59

... a kdo neskace, neni Cech.

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Lituji (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2007 14:37

Pane Kouri,

Lituji ze vas moje jedno slovo, barbari, tak rozlitilo. Toto je samozrejme jen muj nazor jak nektere narody vidim, a vy asi mate nazor jiny. Nevim jaky je, ale jiz jen fact ze je vas osobni, ja ho jiste respectuji.

Konecne toto misto je k ucelu vymenovani si osobnich, tim padem ruznych, nazoru. Jinak by asi nebylo o cem zde psat kdyby jsme vsichni videli vse stejne. Kdyby jsme zili, nedej pan Buh, v diktatorsvi, tak by jsme sem asi take lide nepsali.

Jiste je zajimave pro vetsinu lidi se dozvedet jak jini lide vnimaji svet a toto porovnat se svojim vnimanim. Nemyslim ze muzeme rici ze jedno vnimani je spatne a druhe dobre. Je jen jine. Naproti tomu akce lidi jsou dobre a jine spatne.

Nevim co myslite "čechu když se to hodí" . Ja jsem Americky obcan a obcan Ceske Republiky. Z asi ze 75% se citim jako American. Slovu "hodi" jiz vubec nerozumim. Ja od nikoho nic nepotrebuji a kdyz na to mam, coz casto nebyva, tak si delam co se me zachce. Ja nepotrebuji aby se me neco hodilo.

Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Prominte ze se opakuji (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2007 15:13

Prominte ze se opakuji, ale diky nedavnemu vyvoji mezi USA & CSR jaksi jsem citil potrebu sem nakopirovat neco asi najivniho co jsem napsal v minulosti. Doufam ze vam to nevadi.

Ludvik





Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2007 01:19


Co se tyka radaru, nejlepsi pro Cechy by opravdu byl takovyto vyvoj situace:

CS: S tim radarem neni problem.

US: No to je dobre protoze….bla svetove….bla…terror .bla bla.

CS: Kdy zacnete stavet, my vam dame delniky na stavbu k dispozici zadarmo.

US: No to je velkoryse protoze….bla svetove….bla…terror .bla budem vam platit $20 melounu rocne najem, protoze….bla svetove….bla…terror .bla

CS: Mi nechce aby jste platili nam nic

US: No to je uzasne protoze….bla svetove….bla…terror .bla.

CS: A dame vam k dispozici nejake pomahace az to pobezi a ty nemusi take plati

US: No to je dobre protoze….bla svetove….bla…terror .bla. Proc to delate a nic nechce?

CS: Chceme byt dobri pratele na dlouha leta. Nas zde ve stredu Evropy budete vzdy mit. Chcete privest si sem tanky, mate par km2 na to v Jiznich Cechach kdyz chcete. Chcete privest letadla? Udelame vam leteckou zakladnu, zadarmo, na Morave. Chcete si tu letat, neni problem, prodame vam benzin, radi bycho dali, ale musime se trochu koukat kam koruny jdou, stavime demokracii a svobodu, a to vezme penize a pak jsme ne moc velci.

US: No to je OK protoze….bla svetove….bla…terror .bla. A opravdu nic nechcete?

CS: No jednu malickost jestli muzeme poprosit. Kdyz by na nas nekdo zitra neb za sto let sahnul, tak prijedete a pomuzete nam mu rozbijet nos, pripadne mu zlamat nohy a zebra. Take reknete verejne ze nas mate moc radi.


Ted me asi nekdo vynada, ale verte, kdyby se Cechum takovito rozhovor podaril, tak budoucnost vlasti, a je to stale jeste dost vlast pro me, bude lepsi! Vim ze hrdost, EU a jine neni lehke prekonat, ale pro bezpecnost naroda se musi udelat vse.

Znam hodne USA, toto by pracovalo, a bylo by to dobre.

Ludvik


Volby: Odpovědět na tento příspěvek•Citovat tento příspěvek
Re: Tak zase neco o radaru :-)
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2007 05:27


PRACOVALO BY TO LEPE NEZ BLANICTI RITIRI.

Skoro urcite to nebude nikdy potreba, ale byla by to lacina pojistka. A cim vice pojistek tim vzdy lepe.

Vjezd do San Francisce uziny byl az paranoicky dobre openvnen a kazdy ve svete to vedel. Samozrejme nikdo nemel chut zkouset kvalitu del a tak se zde nikdy nevystrelilo na nezadouci krizniky.

Clovek nepocita ze mu zchori dum, ale predsi si kupuje pojistku, kdyz tedy je rozumny. Clovek pri svoji prvni svatbe nepocita ze se rozvede, ale predsi sepise predsvatebni smlouvu, kdyz je tedy rozumny.

Male zeme by nemeli byt nerozumne, to se nevyplaci.

Misto me sem odepsat a poslat nadavky o mojem meknoucim mozku, i kdyz to asi je pravda, radsi at si dotycny psavec (psavec tod krasne slovo) jde koupit tlustou knihu svetovych dejin a zacte se do ni.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Gorbacev rika 70% (IP zapsáno)
Datum: 08.06.2007 06:02

Slysel jsem ze Grobacev tvrdi ze 70% Cechu je proti radaru. No jestli to je skutecne pravda tak by melo byt referendum a kdyz lid nebude chtit radar, tak at ho CSR nema.

Nemelo by se delat rozhodnuti proti vuli lidu.

Myslim ze rozdeleni relubliky nebylo take schvaleno narodem. To nema byt.


Ludvik

Re: LUDVIKOVI CESKO - ANGLICKE POZNAMKY Z CA.
Autor: Jindra Vodička (IP zapsáno)
Datum: 08.06.2007 17:14

Pane Ludvíku,

myslím, že nemáte pravdu. Je povinností státu zajistit svým občanům bezpečnost a jí odpovídá právo každého občna na její poskytnutí. Proto se domnívám, a myslím že oprávněně, že v bezpečnostních otázkách by referendum nemělo být přípustné, protože svým případným výsledkem může ve svých důsledcích dostatečnou bezpečnost některým občanům upřít - tedy upřít jim jejich základní práva. A platí, že ani většinovými rozhodnutími nemůžou být žádnému občanu jeho základní práva upřena. A nárok na bezpečnost je podle mého přesvědčení jedním z práv nejzákladnějších.

Pokud je mi známo, ČR nevlastní obranné technologie proti balistickým střelám - ale svoji bezpečnost zabezpečit musíme. Ve svých důsledcích nejen svoji, ale i Evropy, není to snad bohulibé?

Pokud to shrnu, jak jsem výše naznačil, vláda a parlament jsou plně oprávněni (a domnívám se, že i povinni) tímto způsobem zabezpečit naši bezpečnost bez účasti občanů - ostatně občané plně ke všem rozhodnutí legitimují vládu ve svobodných volbách.

A dovolím si ještě poslední poznámku - to, že se dnešní Rusko ve svých hranicích a sférách vlivu ocitlo po r.89 resp. r.91 na úrovni doby Petra Velikého a trpí z toho zřejmou frustrací, mě vážně netrápí, zneklidňuje mě jen typické evropské appeasmentství. Věřím ale, že se s příchodem Merkelové v Německu a Sarkozyho ve Francii začíná blýskat na lepší časy.

S pozdravem

J.V.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Jindra Vodička (08.06.2007 17:17)

Jdi na stránku: 1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 1 z 25


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.