cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 5 z 7
Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 10:40

a jaký byl účel této soutěže? Jaká byla koncepce?

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 10:50

Dlouhá desetiletí se oceňovaly jen samé jedničky na druhém stupni. To cítíme všichni stejně, že je sice úctyhodný úspěch, ale ne každý na něj dosáhne. Mezi dětmi je jistě mnoho těch, které vyvinou značné úsilí, které není oceněno.

Myslím, že snahou pana starosty bylo ocenit právě takové děti. Ocenit tedy děti, které se ve vzdělávání zlepší, ikdyž nebudou mít tyto absolutní výsledky. To i já považuji za potřerbné!

Pan starosta si však jako hlavní kritérium zvolil číselně měřitelný výsledek v klasifikaci na závěrečných vysvědčeních. Zde však při přechodu z ročníku do ročníku dochází ke změnám srovnatelných parametrů t.j. počet a druh předmětů. Viz změny mezi prvním a druhým ročníkem.

Od počátku vedeme debatu o tom, že by bylo vhodnější aby dal důvěru třídním učitelům a nechal je pracovat s dalšími, číselně nepodchytelnými kritérii. Z tohoto mu totiž vypadávají i děti integrované se vzdělávacími potížemi jejichž úsilí je často značné!

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 11:06

Děkuji. Raději si ušetřím komentáře. Záměr jistě dobrý, ale asi by bylo dobré, aby koncepci dělal někdo, kdo je pedagogicky vzdělaný nebo alespoň zkušený a třeba zná žáky osobně....No, naštěstí znám mnoho případů opravdových skokanů, kteří po opuštění škol (na jakémkoli stupni) udělali velký skok :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 11:15

ps. byl bych nerad, aby můj komentář byl brán nějak osobně - bohužel tu je taková atmosféra, kdy jiný názor nebo výtka k věcem, které se nás TÝKAJÍ je brána jako osobní útok - vedení města není nic osobního, je to věc veřejná - chcete-li černošická a tudíž je legitimní se ptát, komentovat, kritizovat - zvláště když chvály je dostatek. Věřím, že vedení města se nesanží pro chválu nebo pro politický kapitál, ale pro město. Nemají lehkou pozici. Osobně podobné soutěže zvláště zaštiťované politiky bytostně nemusím, ale to je můj postoj, předsudek, nikomu ho necpu a uznávám, že občas se podaří hezká věc.

Re: Dění kolem školy
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 11:32

Tak to je supr pane Hlaváčku. Počkám. Jenom na okraj, členem rady jeste především jako zástupce obce, tedy občanů - potažmo rodičů. Možnost zveřejnění po ukončení výběrového řízení mohla být už v podmínkách výběrového řízení, pokud to tedy právní oddělení z nějakého důvodu vyžaduje.
M.S.

Re: Dění kolem školy
Autor: What (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 11:43

Paní Capková svými neuváženými prohlášeními zde jste urazila všechny děti, které již tuto cenu dostali. Pokud některé z dětí dostalo cenu nezaslouženě můžou za to jen učitelé, kteří je navrhli. Zrušit soutěž v momentě kdy už někteří učitelé informovali děti i rodiče, že cenu dostanou a děti (a také i rodiče) se na cenu těšili je prostě zrůdnost!!! Nemá nic společného s nějakou koncepcí a působí to demotivačně! Ale snažíte se marně jediným důvodem je msta za nezvolení pí. Kahounové, které odměny od města samozřejmě nesmrdí. Opět vyzývám město, aby přehodnotilo svůj záměr udělit současné ředitelce odměny, protože to co škola předvádí v posledních měsících překračuje všechny meze!!!

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 12:25

Pane What!

Učitelé měli stanovená kritéria starostou, prostým výpočtem aritmetickým průměrem. Pan starosta nepřistoupil na jiné řešení. Jen zahrnuté předměty se mezi prvním a druhým ročníkem změnily.

Uvědomujete si prosím, že tuto soutěž si vymyslel pan starosta? Opravdu nechápu na základě čeho z jejích nedostatků obviňujete pedagogický sbor!

Udělení nebo neudělení odměn paní Kahounové za celoroční řízení školy v souvislosti se skokanem roku je tak ubohé, že to už nebudu dále rozebírat!!!!!!!!!

Re: Dění kolem školy
Autor: What (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 13:13

Paní Capková prosím čtěte mé příspěvky pozorně, když už na ně reagujete. Pedagogický sbor ze žádných nedostatků ceny neobviňuji! Vadí mi pouze to, že kvůli snaze mstít se městu, že ve výběrovém řízení vybralo jinou kandidátku, zruší na poslední chvíli soutěž. Současné ředitelce odměny od města nesmrdí, ale dětem ceny v žádném případě nedopřeje. Pochopil bych kdyby škola soutěž po špatných zkušenostech na začátku roku nevyhlásila, ale zrušit to týden přetím, když už to vědí i ty děti je prostě nemravné!!! Jak mám asi vysvětlit svému 8 letému dítěti, které mělo dostat cenu a poté jsme to měli v restauraci oslavit, že jí nakonec nedostane, protože současné vedení najednou přestalo mít starostu rádo a tak mu letos ceny prostě udělit nedovolí! No nic oslavíme to i bez ceny a budeme se těšit na nové vedení školy a odchod tzv. "zkušených pedagogů". Hezký den!

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 13:23

Paní Capková,
pořád nerozumím tomu "již od začátku...".

Byl z někdo pedagogů před těmi třemi lety schopen vysvětlit panu starostovi, že celá ta soutěž je s prominutím blbost? Dokázal někdo odhadnout ty důsledky?

Proč jste se neozvali více už tenkrát?

PS. Mimochodem, odměňování "sovičkami" byla blbost také...

Veřejné odměňování za osobní výsledky je poněkud prapodivné. Veřejně by se měly odměňovat činy prospěšné veřejnosti (hrdinské, reprezentativní, nad míru povinností ve prospěch veřejnosti...), si myslím...

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 13:41

Pane Whate, kupte potomkovi obrovskou zmrzlinu, ukažte mu, že ho máte rád i bez "skokana" a pokuste se mu v rámci možností vysvětlit, že důležité je to, co má v hlavě a ne na papíře :-))) (i když na tom bohužel stojí svět).

V pubertě by asi byl za zrušení takové soutěže rád :-)))) mrk

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capkova (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 14:10

Pane What!

To že nám podsouváte úmysly, které nemáme, je Vaše špína....

Na pedagogické radě žádná z učitelek nezvedla ruku proti zrušení soutěže.
Pokud už něco přislíbila, jistě najde jiné řešení ke spokojenosti dítěte. Vy jako dospělý si s takovou situací snad poradíte!

Pane podtržítko!

Po boji je každý generál... Já jsem vysvětlila jak se věc vyvíjela, lépe to neumím. Důsledky se v plné nahotě odhalovaly až časem a vím o mnoha lidech, kteří se to marně snažili panu starostovi vysvětlit. Možná mohl na tom někdo trvat... Věcí k řešení je však mnoho a tahle nepatří k těm zásadním ikdyž chápu, že děti to vnímají jinak.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 14:15

Překvapuje mne však, že stejnou vlnu zděšení nepůsobí otazníky nad kapacitou školy a případné stavební úpravy, obzvláště, pokud budou probíhat za provozu!

Taky veřejnost nechává chladnou používání investičního fondu školy na investice nesouvisející s hlavní náplní školy a jiná z mého pohledu velmi závažná témata, která mohou mít na naše děti mnohem zásadnější dopad!

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 14:22

Děkuji za odpověď.

S pozdravem

"nepatrná tečka" :-)

Re: Dění kolem školy
Autor: okolnostmianonym (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 15:17

Pane Whate,to jste se malinko odkopal.
Cituji:
Opět vyzývám město, aby přehodnotilo svůj záměr udělit současné ředitelce odměny, protože to co škola předvádí v posledních měsících překračuje všechny meze!!!
A následně: Jak mám asi vysvětlit svému 8 letému dítěti, které mělo dostat cenu a poté jsme to měli v restauraci oslavit, že jí nakonec nedostane, protože současné vedení najednou přestalo mít starostu rádo a tak mu letos ceny prostě udělit nedovolí! No nic oslavíme to i bez ceny a budeme se těšit na nové vedení školy a odchod tzv. "zkušených pedagogů".
Takže podstata problému je vlastně v tom že Vaše dítě nedostalo cenu.
Je trapné, když své osobní zájmy vydávate jako zájmy za "blaho nás všech a našich dětí.
Do restaurace s rodinou jděte i bez Skokana.Protože ať je to, jak je to, naše krev je vždy náš největší Skokan (i když skáče jen malinko -třeba).

Re: Dění kolem školy
Autor: What (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 15:38

Ano je to tak jsem naštvaný, protože moje dítě nedostalo cenu :-). Cenu ale mohli dostat děti i z jiných tříd. Myslím, že je trapnější zneužívat děti pro osobní mstu vůči městu. A také mi přijde trapné uplatňovat princip "od města nic!" jen u dětí, ale ředitelka si odměny schválené městem klidně vezme.

Re: Dění kolem školy
Autor: okolnostmianonym (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 15:54

Chápu Vás i pocity dítěte.Prožívám to stále i když jsou moje děti již veliké.
Vážím si Vás.Řekl jste to na férovku.Jsme lidé,nejsme stroje.
Čas tento spor rozsoudí.

Re: Dění kolem školy
Autor: Petr Kolář (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 16:42

Pane Nepatrná tečko a pane Whate, odhalte svoji identitu, jste jeden z vás starosta, nebo dokonce píšete, pane starosto, pod těmito dvěma anonymními adresami? Komu jinému může jít tolik o odměny pro paní Kahounovou než někomu, kdo ji má udělit. Máte vůbec představu, jakou práci paní Kahounová společně s paní Bočkovou odvedla? Nebo jste natolik nepřející, že máte pocit, že učitelé ani ředitelé si vlastně žádné odměny nezaslouží, snad by ještě měli platit vám, když se tolik nadřou, že vaše dítě získá i Skokana. Slova vás obou jsou natolik zlá, že je mi vás upřímně líto. A to si představte, že s takovým postojem ke škole doma vychováváte svoje děti! Jak se potom má dítě orientovat, když doma slyší samé jedovatosti, kterými tady zaplňujete toto fórum. Ani se nejste schopen podepsat a vystupovat pod vlastní identitou - to se potom kritizuje, to se to uráží, to se to píše špína!!!
P.K.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 18:44

Pane Koláři,

odhalovat se nebudu, mám k tomu své (vážné) důvody.
Jedním z nich je i to, aby ta slova byla vnímána bez předsudků.

Nechápu, kde jste vzal to, že mým cílem je nedopřát učitelům či současnému vedení odměny. Pokud si je zaslouží, nechť je dostanou.

Nejsem starostou, nemám děti v místní škole. Nicméně, tohle fórum slouží k výměně názorů a postřehů, takže nevím, co řešíte.

Soutěž o Skokana roku mě dosud nezajímala, nicméně tak, jak to vylíčila paní C., byl tento projekt nedomyšlený.

Není to chybou učitelů, možná ani pana starosty. Bylo to jistě myšleno dobře.

Jen si prostě myslím, že tato soutěž, pokud už byla zahájena na začátku školního roku, tak by měla být bez ohledu na okolnosti prostě dokončena. Protože demotivace dětí a jejich úcta k pedagogům i k vedení obce by byla tímto velmi narušena. Jestli na konci školního roku přijdou děti, které tu soutěž vzaly za svou, domů s pláčem, tak to rozhodně nebudu já, kdo bude na všechny (učitele i vedení obce) nadávat.

Je mi líto, že nedokážete pochopit, že nenávist nemusí být vždy tím hnacím motivem, proč se lidé vyjadřují k jistému tématu.

Kde jste vzal urážku ode mne, to nechápu. Byly to jen dotazy.Toto fórum je přehlídka názorů, většinou poměrně na úrovni, jedovatosti vznikají jinde.

Děkuji za pochopení.

PS.

Pokud zabrousíte výše, tak zrovna ode mne najdete obhajobu učitelů.

Pokud by bylo mým cílem někoho urážet či napadat, tak si můžete být jist, že byste pod tím našel i můj podpis!

Pokud považujete za nenávistný můj projev k panu Whatovi o tom, že má koupit dítěti zmrzlinu, tak je to míněno naprosto jinak. Pan What i následující diskutující to pochopili, Vy nejspíše ne.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 18:54

Ještě dodatek.

Nejspíš Vás rozladil názor na veřejné odměňování dětí za jejich osobní výsledky.

Opravdu si myslím, že není dobré, aby obec odměňovala děti za jejich vysvědčení. Pokud dostanou čokoládu od učitelky za přínos třídě (na to klidně škola, pokud na to má, může vyčlenit malý obnos a naúčtovat ho městu), nebo pohár od rodičů za vysvědčení, tak je to v pořádku, ale vynášení dětí v IL (či na webu města) za studijní výsledky není dobré, a za tím si stojím.

Pokud bude dítě reprezentovat školu v nějaké olympiádě apod. či bude zastupovat město v jiné soutěži, pak je takové veřejné odměňování zcela namístě.

Ovšem nejsem psycholog, to bychom se asi museli zeptat odborníků.

O tom, že by vedení školy nemělo dostat odměnu, nepadlo z mé strany ani slovo. Nakonec, předávání školy je už za běžným rámcem povinností.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2014 19:41

Pane drobná tečko či podtržítko... (asi potřebuji nové brejle, nemohu to rozlišit)

Tento Váš poslední text mne velice potěšil. Děkuji!

Ale také tuším, jak to myslel pan Kolář, takže děkuji i jemu.

Pane What. Byla jsem letos třídní učitelkou po několikaleté pauze. Že já nebudu na skokanovi participovat jsem říkala již na začátku školního roku dávno před konkurzem. Neznám vnitřní důvody všech svých kolegů, ale ti, se kterými jsem já mluvila mají podobné postoje těm mým. Tedy v drtivé většině žádná pomsta!

Mimo jiné souhlasím s panem _, že vůbec nejsem nadšená z devalvace oceňování, které jsme v této společnosti svědky. Také si myslím, že oceněny mají být jiné přednosti a, že je tím význam známek zbytečně nadhodnocen.

Re: Dění kolem školy
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 10:22

Oprava minulého textu

"....motivace dětí a jejich úcta k pedagogům i k vedení obce by byla tímto velmi narušena....

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 10:35

Myslím, že všichni to pochopili...

Co se té motivace týče.

Z osobní zkušenosti o téhle konkrétní mám velké pochybnosti. Malé děti t.j. na prvním stupni by se měly motivovat krátkodobě, aby cíl byl na dosah. Velkým dětem je tahle soutěž trochu volná. Berou to spíš jako náhodu.

Samozřejmě, nechci aby mě někdo chytl za slovo, neplatí to absolutně!

Nic to nemění na tom, že mne vždy mrzí zklamání jednotlivců, ale k těm docházelo i v minulých ročnících, jen z toho nebyla taková aféra.

Re: Dění kolem školy
Autor: What (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 10:42

Soutěž byla řádně vyhlášena dokonce i dnes je ještě vyvěšena na stránkách školy takže se nelze pí. Capková tvářit, že vlastně nebyla. Podstatou celého problému ale je, že někdo ve snaze pomstít se za neúspěch v konkursu neváhá děti o tyto ceny obrat. Sám si ale od města odměnu (je jedno zda zaslouženou nebo ne) vezme. Tomu říkám principiální postoj :-). Už je to ale jedno ještě týden a škola snad od nového roku začne fungovat normálně bez těchto trapných sporů s městem a o to nám všem jde v prví řade. Starosta bohužel (bohudík) nejsem a myslím, že to i z předchozích příspěvků kde kritizuji město lze vydedukovat. Své jméno používat nebudu nestojím o to aby za mé názory nakonec měla ve škole problém dcera nebo její báječná učitelka.

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 10:52

Tatínku Emy!

Nikdy jsem se netvářila, že soutěž nebyla vyhlášena... Najděte mi kde jsem něco takového řekla?!

Máte nás vážně za pitomce a vůbec nám přisuzujete hodně hnusné vlastnosti!

Vedení školy zrušení soutěže nenavrhlo, vyplynulo to z debat mezi učiteli. Zrušení bylo odsouhlaseno pedagogickou radou a ta má své pravomoce!

S Vaší paní učitelkou se znám několik let a myslím, že máme zcela normální pracovní vztahy a jako člověk je mi velice sympatická a jako profíka si jí vážím. Představa, že kvůli Vašim názorům, změníme své vzájemné vztahy a, že se bude někdo mstít na Vaší dceři je opravdu bláhová, snad z nějaký socialistických seriálů o škole. No ty současné vlastně nejsou asi lepší...

Moc by mne potěšilo, kdybyste konečně připustil, že za vším NENÍ msta!

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 11:05

A jen tak mimochodem...


Jsem máma TŘÍ dětí. Kdybych k tomu přistupovala jako Vy, tak už dnes nemůžou vystrčit paty z domu. A ujišťuji Vás, že samé jedničky nemají!

Navíc stále věřím, že většina lidí není mstivá a proto také dál říkám své názory veřejně ikdyž je dávno jasné, že osoby, kterých se zastávám tu v září nebudou a ty, co tu budou, si to mohou vykládat všelijak. Stále jsem však přesvědčená, že ikdyž rzhodně ne bezchybná, tak má práce a má otevřenost, mají svou cenu.

Opravdu si myslíte, že takhle se chová někdo, kdo je zbabělec, pokrytec a mstivec, jak jste nás vykreslil?

Re: Dění kolem školy
Autor: What (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 12:02

Tak aspoň víte proč by byla cena pro mojí dceru tak důležitá. Jako osobě s poruchou učení, která musí pracovat dvojnásobně aby udržela tempo s ostatními je jakékoliv ocenění znamení, že ta dřina má smysl.

Re: Dění kolem školy
Autor: Lenka Kalouskova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 14:53

Dobrý den,

soutěž Skokan roku vymyslel pan starosta s cílem motivovat žáky k lepším výsledkům. Probíhá letos již potřetí, kritéria byla v průběhu po některých připomínkách ze strany školy upravena. Od té doby jsme žádné další připomínky nezaznamenali. Vloni jsem měla tu čest, společně s panem ředitelem Mouchou dětem ocenění předat, tj. diplom a ceny, které mimochodem zakoupil p. starosta ze svých soukromých peněz. Akce byla školou velmi pěkně zorganizována, moderovali ji žáci vyšších tříd, děti si to užily, na některé se přišli podívat i jejich rodiče.

To, že soutěž byla paní Kahounovou na poslední chvíli odvolána, považuji za profesní selhání vedení školy. Buď měla paní Kahounová výtky k soutěži uplatnit už dávno, nebo ji měla dotáhnout do konce.

Nová ředitelka školy paní Lisnerová přislíbila, že skokany roku ocení v září. Děti, které se na ocenění již těšily, o něj tedy nepřijdou :-)

Chtěla bych poděkovat všem učitelům, kteří se na vybírání skokanů ve své třídě podíleli/podílejí. Je to pro ně práce navíc, pro některé děti ale velmi důležitá.

LK

Re: Dění kolem školy
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 16:33

No vida!

To byla rychlost. Jen by to chtělo uvědomit si jaký precedens to bude.

Pedagogická rada je zákonem povinně sestavený institut, který hlasuje i o mnohem zásadnějších otázkách. Můžeme tedy počítat s tím, že i tato hlasování mohou být direktivně prolomena zřizovatelem?

Re: Dění kolem školy
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 17:35

Zdravím Vás, dovolte několik faktických poznámek po prolétnutí Vašich příspěvků:

- Jsem tu poprvé za mnoho měsíců a nikdy bych nepsal pod anonymem.

- Soutěž o Skokana roku jsem vyhlásil, protože jsem chtěl, aby byly odměněny děti za snahu a zlepšování - protože takovou odměnu může dostat skoro každé dítě, když se bude snažit, zatímco na samé jedničky některé prostě nedosáhnou.

- Soutěž jsem vyhlásil po dohodě s Dr. Mouchou. Po prvním roce vedení školy navrhlo úpravu kritérií, protože započítáním nově zařazeného lehkého předmětu, ze kterého dostal dobrou známku, se čistě matematicky v jedné třídě nejvíce zlepšil v celkovém průměru kluk, který se podle třídní rozhodně nesnažil a nezasloužil si to. Dohodli jsme, že se nově zařazené předměty příště už nebudou počítat, tj. zohledňuje se pouze průměr známek z předmětů, které měla daná třída i loni.

- Podle těchto kritérií se rozdělovaly ceny ve druhém ročníku, loni. Pak už jsem žádné námitky nezaznamenal, a na začátku současného školního roku škola bez připomínek na svém webu soutěž vyhlásila znovu. (Předávání cen opravdu škola loni i předloni pojala slavnostně, se vší vážností, a za to vedení školy i školnímu parlamentu děkuji.)

- Není pravda, že jsem jednou dokonce pro Skokany zapomněl koupit odměny. Ale k menšímu zádrhelu došlo v něčem jiném – měl jsem naopak ceny pouze pro skokany. ;-) Došlo totiž k nedorozumění v tom, jestli je pro jedničkáře kupuje město nebo škola. Vyřešilo se to rychle na místě, žáci to nejspíš ani nepoznali - myslím, že jsem tehdy ceny připravené pouze pro skokany prostě rozdělil na více hromádek (skokani místo dárku a poukázky dostali jen jedno, takže to druhé „zbylo“ na jedničkáře…), možná něco narychlo doplnila ze skladu škola.

- Dovolím si zdůraznit, že Skokany jsem vyhlásil já, a opravdu ceny platím z vlastních prostředků, neplatí je město. Říkám to proto, že nikomu nic nebrání, aby začal podobně odměňovat třeba i další děti - třeba čistě podle návrhu učitelek apod. Nebrání v tom nic ani škole, ani třeba školské radě, městské radě, komukoliv z Vás. Na Thálii nebo Českém lvu se také vyhlašují různé kategorie…

- Není pravda, že v této soutěži nemají šanci tzv. integrované děti. Naopak - jedním z oceněných skokanů byl chlapec se silným autismem. Jeho rodiče mi pak osobně děkovali, že to pro něj bylo ohromné povzbuzení a velká odměna. (A to zas bylo velkým potěšením pro mne, že to plní účel.)

- Není pravda, že soutěž zkreslují nějaké změny předmětů mezi prvním a druhým ročníkem. Podle pravidel od prvních do třetích tříd navrhují skokany učitelky, teprve od čtvrťáků se počítá průměr. Pravidla jsou ke stažení zde: [www.mestocernosice.cz]

- Stížnosti na administrativní náročnost pro učitelky jsem nezaznamenal. Nemohu vyloučit, že si na to učitelé stěžovali svému vedení nebo mezi sebou, ale ke mně to nikdy nedošlo. Bohužel stejně, jako jiné informace, které vedení školy mělo od města, zase nedošly k pedagogům. Pokud je zatížení učitelek mojí anketou neúnosné, a nelze si třeba pomoci nějakým softwarem, který škola nejspíš již používá, proberu s novým vedením školy, zda bude vůbec možné ji znovu vyhlásit pro příští školní rok. Zatím toto téma se mnou ale nikdo neotevřel, škola dvakrát spolupracovala velmi vstřícně.

- Nepoužil bych Lenky Kalouskové slova, že paní Kahounová soutěž odvolala. Pouze mne informovala, že mi nepošle podklady. (Mimochodem taky napsala, že při návrhu [odmítnout zpracovat podklady] "nikdo nebyl proti", což opakuje i paní Capková. Tuším, že na otázku typu "jste snad někdo proti?" v současné atmosféře ve škole, proti končícímu vedení, opravdu nikdo nemusel mít sílu nebo chuť ruku zvednout.

- Není mi jasné, jak by zmíněné 8leté dítě jednoho z přispěvatelů mohlo už vědět, že mělo být Skokanem. Já jsem podklady nedostal a podle informací paní Kahounové a paní Capkové se nezdá, že by je škola nejdříve zpracovala, některým oznámila a teprve potom se rozhodla mně je nedat. Možná to byl hypotetický příklad pro účely diskuze? Prosím o korektnost na obou stranách, ať už se mne zastáváte nebo naopak.

- Skokani budou za minulý školní rok vyhlášeni podle platných pravidel, pouze s časovým zpožděním. S novou ředitelkou jsem předběžně dohodnut, požádám o podklady (průměry známek) pro vyhlášení výsledků ji. Věřím, že i učitelky prvních až třetích tříd mi svá doporučení během prázdnin dají.

- Pokud se případně ukáže, že pravidla opravdu stále ještě nefungují úplně dobře, budu připraven pro další ročník diskutovat o možné další změně, nebo soutěž zruším (pokud by škola s jejím vyhlášením, tj. i s následným poskytnutím podkladů nesouhlasila – to se ale na začátku letošního roku nestalo).

- Celou věc z tohoto týdne jednoznačně považuji za truc, a to i vzhledem k celkovému kontextu, ke kterému patří i jiné jednání paní pověřené zástupkyně, včetně odmítnutí podpisu několika dokumentů v tomto týdnu, v jednom případě údajně se slovy, že to podepíše, až dostane odměnu. Škola se tím dostává do poněkud právně složité situace v otázce tzv. BOZP (nová smlouva vzešlá z výběrového řízení má platit od 1.7., jedná se o zákonnou povinnost), a v druhé věci dojde ke zpoždění instalace nového vybavení ve školní kuchyni - jde o vyhlášení vítěze zakázky z výběrového řízení, které město pro školu vstřícně zajistilo. Nějak se s tím srovnáme. Jen je to opravdu smutný pohled.

Nemohu si odpustit šťouchnutí, jestli velká část diskuze na posledních dvou stránkách tohoto vlákna nebyla trochu mimo, když vycházela v tolika případech z mylných informací.

Z časových důvodů se zde nebudu další Vaší diskuze zúčastňovat, ale považoval jsem za potřebné Vám tato upřesnění ze svého pohledu napsat. Omlouvám se za délku příspěvku, je to dáno počtem bodů z diskuze, které podle mne vyžadovaly komentář.

Děkuji všem, kteří se v diskuzi nějakým způsobem přihlásili k tomu, že ocenit žáky za snahu, pochválit je a pozitivně je motivovat, je dobrá věc.

Filip Kořínek

Re: Dění kolem školy
Autor: Lenka Kalouskova (IP zapsáno)
Datum: 21.06.2014 17:41

Zvláštní, že pedagogická rada se takto vyjádřila až po třech letech fungování soutěže a pár dní před vyhlášením výsledků. Kdyby vyhrála konkurz paní Kahounová, také by se vyhlášení soutěže nekonalo?

Že budou některé děti odvoláním soutěže zklamány, je jaksi vedlejší. Přitom o děti jde vždy v první řadě, že? Pod podobnou pseudozáminkou byla zrušena také akce Ruce tleskejte - že se děti těšily, nevadí. Samozřejmě je to msta za rozhodnutí rady města jmenovat ředitelem někoho nového - tu schovaná za rozhodnutí pedagogické rady, tu za jiný pseudoargument.
Je toto profesionální a manažersky zvládnuté jednání?

K chování současného vedení školy mám daleko více výhrad, ale diskrétně je zde nebudu prezentovat. Věřím, že nové vedení bude fungovat opravdu profesionálně.

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 5 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.