cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1516171819202122232425...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 20 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: KLDr. (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 21:40

částečně rodilý mluvčí je taková osoba, která se v době svého narození nacházela ve vzdušném prostoru cizího státu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Jan (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2015 10:17

Dobrý den,
je smutné jak někteří lidé (anonymové ať dospělí nebo děti) dokážou zvracet pod rouškou anonymity tolik blbostí. Asi u Vás v Černošické základce selhala protidrogová prevence a občanská výchova za dob normalizace. Je smutné, že se do tohoto kydání hnoje zapojily (z většiny již bývalé) učitelky:-( Jděte raději sázet kytičky a zametat před vlastním prahem namísto drbacích kroužků na nádraži. Poslouchat Ta blitíčka na nádraží a po městě je otravné. Mnohem horší je, když destrukci, negaci a pomluvy šíří učitelé po škole a do hlav dětí. Za co si je pak mají vážit? S úctou ke slušnosti Jan

Brrr... Odstěhujte se do Kocourkova a neničte svým chováním pověst krásného zahradního města Černošice.
Príma den a pijte vodu, ať si kyselými slinami nepoleptáte žaludky. J.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kronikář (IP zapsáno)
Datum: 07.03.2015 12:33

Jane je smutné, ubohé a primitivní dávat do roviny odlišný názor a drogy. Předpokládám, že jste do naší školy nechodil. Pro svoje tvrzení nemáte jediný podložený důkaz. Až nastane situace v tomto městě, kdy odlišný názor bude respektován a nebudou se používát podpásové praktiky, není problém psát pod jmény.
Sám máte také problém to podepsat, tak nedělejte chytrého.Možná tušíte, že i pár facek třeba v hospodě by vás neminulo.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2015 10:02

Dočítáme se v IL i na webu města, že paní učitelka Švabíková se žákyněmi secvičila vystoupení, které bylo ke shlédnutí na pokládání zákl. kamenů haly. Už se nikde nedočteme, že ta děvčata trénují již roky pod vedením někoho jiného a, že pod vedením toho někoho jiného vyhrála mistrovství světa. V rámci fair play, chlubme se cizím peřím!

Re: Začátek školního roku
Autor: Mojmír Macek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2015 22:45

A proč se to nikde nedočteme? Takové skvělé zprávy a článek Vám v IL paní Jakešová určitě ráda uveřejní. Myslím, že hlavně holky šly předvést co umí a bylo to moc prima vystoupení. (y) Pěkný večer M.

Mojmír Macek [www.skolaprodeti.org]

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2015 23:00

To by mne právě zajímalo, proč se to nedočteme. Zřejmě to škola takto nestydatě interpretuje. V rámci roku fair play je to trochu hanebné podepsat se pod dřinu někoho jiného. Pravda je, že holky něco umí a mohou na to být hrdé, to nikdo nezpochybňuje.

Re: Začátek školního roku
Autor: Mojmír Macek (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2015 23:40

Neznám detaily. Když znáte fakta, proč nenapíšete článeček do IL? Do toho! Úspěchy je třeba sdílet, sdílená radost pomáhá. Pěkný večer

Mojmír Macek [www.skolaprodeti.org]

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2015 02:02

Dobrý den pane Macku, myslím, že je především potřeba sdílet vše, nejenom úspěchy, ale i názory ne toliko optimistické, jako je ten Váš. Proto bych v I.L. spíše uvítal otevřenou diskuzi, než pouze "sdílené úspěchy". Vaše výzva však asi zůstane nevyslyšena, protože důvěra některých rodičů v I.L. za poslední půl rok pokud je mi známo hodně utrpěla zejména odmítavým postojem RR k uveřejnění článku, kterého se marně od ledna domáhají. Argumentace RR proč nelze článek uveřejnit došla přes různé technické připomínky k délce textu a pod. až do roviny odkazování na trestní zákoník s upozorněním na sazbu možného odnětí svobody v délce trvání až dvou let! Vzhledem k tomu, že se v článku jedná o přímou osobní zkušenost některých rodičů s panem zástupcem, respektive zkušenost s jeho poněkud arogantnějším vystupování, než jaké bychom od statutárního zástupce školy a pedagoga očekávali, mimochodem upozorňovali na to i někteří členové školské rady a zastupitelé na podzimní schůzce s paní ředitelkou a zcela otevřeně pak i někteří rodiče na schůzce se školskou radou ve škole tuším v listopadu, připadá mi argumentace RR trestním zákoníkem spíše jako zastrašování, než cokoli jiného, potažmo pak Vaše výzva jako sice dobře míněný pokus něco zlepšit, ale zcela vedle.
Pane Macku, nechci Vám brát víru v lepší budoucnost, stále v ní také věřím, už proto, že nic netrvá věčně, ale myslím, že sdílená radost nám v kauze škola příliš nepomůže. Neberte to prosím nijak osobně, je to jenom můj názor na věc.
S pozdravem M.S.
P.S.: Děti byly fajn, ale to jsou děti naštěstí na rozdíl od nás dospělých vždy :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2015 07:52

Pane Macku,

Fakt č. 1

titulek u fotky z FB města a na 3. straně IL č.3 2015 tongue sticking out smileyokládání základních kamenů nové sportovní haly zahájilo skvělé úvodní vystoupení děvčat z naší školy (pod vedením paní učitelky Marie Švabíkové)

Fakt č. 2

děvčata trénují již několik let v Aerobic Team Chuchle a to, co ukázaly, se naučily tam.

Fakt.č. 3

Paní učitelka Švabíková má FB a moc dobře ví, že tento zavádějící popisek byl zde zveřejněn 14 dní před vyjitím článku v IL.

Re: Začátek školního roku
Autor: Ivan M. (IP zapsáno)
Datum: 11.03.2015 11:12

Dobrý den,
k tomu panu zástupci. Je to opravdu neuvěřitelně arogantní pán. Nechápe, že zřizovatelem školy je obec, tedy občané a jim se (zprostředkovaně) zodpovídá! Nechápe, že obec zřizuje školu pro své malé občánky - žáky, že rodiče musí dostávat pravidelné, pravdivé výstupy z činnosti a výsledků pedagogické práce. Nechápu, proč je pí. ředitelkou hájen a držen ve funkci. To je mediálně již neudržitelná figura, která kazí obraz školy navenek. Pak jsem se podíval na webovky školy, jakožto prostředníka a denního zprostředkovatele informací ze školy. Někdy méně je lépe a stránky školy se utápí v desítkách odkazů, prapodivné grafiky. V některých rubrikách se rok neaktualizovalo - tak to dejte pryč, jestli o to není zájem (např. školní časopis). Ředitelka, jakožto inspektorka, si libuje ve formálnostech (to také kontrolovala), je to spíše teoretik, je jasné, že její mužstvo nestíhá, navalila toho na učitele hodně a ti nestíhají nebo to jen mastí, aby něco bylo. A ředitel má být chlap. Školy jsou přefemizované a chlapi řeší podstatné věci. Jak říkám, méně je lépe a soustředit se na kvalitu. Jinak profilace školy. Časté stezky zde byly ohledně matematiky, že se musí nechat děti doučovat jinde. Vážení rodiče, to si řekněme na rovinu, že neexistuje učení bez drilu a disciplíny. Některé zde plačky volají po kvalitě, ale zároveň jejich rozmazlení frackové se nechtějí učit a hledají příčiny všude jinde, než u sebe a hloupí rodičové a pomlouvači, tak těm se to hodí. S pozdravem IM.

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2015 14:53

Dobrý den,
ano pan zástupce je velmi arogantní.Již od ledna se pokoušíme do IL protlačit náš článek,který přes Redakční Radu ne a ne projít že by cenzura?Tady máme tu naší -Otevřenou radnici.Tak po vyhrožování trestním zákoníkem RR, jsme věci týkající se pana zástupce vymazali a článek upravili.
Bylo nám konečně přislíbeno,že článek v dubnových IL vyjde.Pan Muller ve svém článku v březnových IL, smí naprosto bezostyšně pomlouvat jednoho ze zastupitelů pana M.Strejčka. Proti tomu RR vůbec nic nenamítala, my se však o panu zástupci nesmíme veřejně zmiňovat.
V článku se veřejně hlásíme,že jsme dali podnět k šetření ČŠI v naší škole.
Pan starosta však nelenil a zveřejnil naše jména na webových stránkách města Černošice ještě dříve.Opět jsme podali podnět k šetření na Úřad o ochraně osobních údajů.Kde vzal tu jistotu,že jsme to byli my,když údaje o osobách podávajících stížnosti by neměly být veřejnosti dostupné?

L.Janášová,J.Valterová,A.Pazderová

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2015 15:08

Pro šťouraly pravopisu-měkké i na konci sloves-myšleno i manželé zde podepsaných osob a další rodiče,kteří nás podporují a jsou také podepsáni v IL pod článkem.Jako ti rodiče.

Re: Začátek školního roku
Autor: chh (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2015 16:34

Taky chodím na nádraží a nic z toho co se zde píše jsem neslyšel. Asi to bude tak, že přání je otcem myšlenky. chytrák

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2015 13:51

Bude to chtít vyndat si z uší sluchátka...

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2015 22:20

Paní ředitelka zase psala.... V textu o konzultačních dnech má několik chyb a ani stylisticky nejsou některé věty úplně dobře srozumitelné. Na člověka, který sám sebe pasoval na češtináře pro 2. stupeň (reálně pedagog tance a učitel pro 1. stupeň) žádná sláva, obzvláště s přihlédnutím na počet emailových schránek, kam to přistálo.

Pasovat sám sebe na něco čím nejsem se tu stává normou, pan zástupce se pasoval na IT specialistu, ale s webovkami si neporadí. No tak snad mu rodiče pomohou.

Re: Začátek školního roku
Autor: Co je moc... (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 09:45

"...stylisticky nejsou některé věty úplně dobře srozumitelné..."

Milé "Vše je možné", ty jsi při vši úctě fakt úplné hovádko, které už neví, jaký další hnůj by na školu nakydal.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 13:31

Souhlasím, hovádko totiž bučí, když se mu nedostává, co potřebuje.

Já potřebuji rozumět textu bez pochybností. Nechci se domýšlet, jak to bylo myšlené.

Když se nedodržují stylistická pravidla, pravda ač nejsou stanovena zákonem, můžeme se dostat v absurditě hodně daleko.

Poprava ne, svoboda! nebo Poprava, ne svoboda! nebo nesrozumitelné : Poprava ne svoboda!

U někoho, kdo káže o osobním pedagogickém vzoru očekávám, že si dá sakra majzla.

Re: Začátek školního roku
Autor: Jiri Sestorad (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 13:45

Vse je mozne - chybi ti tam carka za zavorkou, pred zadna slava! Vse je mozne uz nevis kudy kam, takze hledas uplne blbosti. Proste se smir, ze skolu vede nekdo jiny, nez jsi mela predstavu, nano! Byt reditelkou tak vas vyhazim hned, vsechny revolucionare. Je to vsak noblesni dama, takze vas nechava byt, ale vseho docasu! blba nano! :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 13:52

ať žije domácí výuka...

Re: Začátek školního roku
Autor: Kronikář (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 14:00

Jiri Sestorad je ubožák.

Re: Začátek školního roku
Autor: cc (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 14:06

Pan Jiří je opravdový inteligent.Dle šetření ČŠI vyšlo najevo, že máme nestabilní a z části nekvalifikovaný pedagog.sbor.Jen ať paní ředitelka propouští a za chvíli můžou školu zavřít.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 17:01

Asi panu Jiřímu pokazím odpoledne, ale nejsem učitel/ka z místní školy a ani se neživím češtinou. Na tomto fóru patří má čeština k těm lepším a neoslovuji rodiče z pozice ředitelka. Bystré oko postřehne, že se z mých textů nedá poznat mé pohlaví, takže ta premisa, že jsem nána, může být pravdivá i chybná. Nebo jsem hermafrodit, ale s vlastním názorem a to se tu jaksi nenosí.Protože očekávám další více, či méně inteligentní pokusy prolomit mé inkognito, předem říkám, že na tyto pokusy nebudu vůbec reagovat. Ale rozhodně mne obveselují, takže klidně pište!

Ještě k inspekční zprávě, ta je dost kritická, dělá to však velmi důstojným a šetrným způsobem. Po takovém výsledku obvykle následuje do roka další kontrola. Doporučuji nahlédnout na web ČŠI a podívat se na několik posledních zpráv a jejich časové rozestupy. Je to vypovídající.

Pan starosta na webu města sice uvedl, že inspekce přišla na základě stížnosti tří matek, ale to v její zprávě nikde nenaleznete. Ať už si ony ženy stěžovaly na cokoliv, mají na to právo a obdivuji jejich občanskou statečnost, jelikož se neschovaly např. za název občanského sdružení účelově k tomu vytvořeného, což by byla také možnost.

Je pravda, že obvykle chodí ČŠI kontrolovat nového ředitele až po roce jeho působení a že k tomu tedy musela mít důvod. Těch důvodů však mohlo být a skoro určitě bylo více, než stížnost tří matek, jak se vedení města snaží hlásat.

Re: Začátek školního roku
Autor: Co je moc (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 17:56

Kydat hnůj, jako to tady systematicky dělá "Vše je možné", je velmi snadné. Na zrnko pravdy nabalit hromadu pomluv, lží a polopravd je ještě snadnější. Vše to vyvrátit naopak bývá velmi těžké. Čím častější se podobné nesmysly opakují, tím spíše jim lidé věří. Jen tak dál, kydejte dál, třeba se vám podaří školu rozložit definitivně, budete se moci bít do prsou, jak se vám to hezky povedlo... A odskáčou to zase jenom děti, pro které se vše bude nadále zhoršovat. Zkuste někdy také TVOŘIT a nejenom BOŘIT, ale zřejmě ve své slepé nenávisti ani nechápete, co ta slova znamenají a už vůbec nechápete, o kolik obtížnější je to první oproti tomu druhému.

Už se těším na další várku vašeho hnoje.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 18:36

Budovatelské období, kdy každý, kdo nesouhlasil, byl označen za bořiče krásných zítřků už jsou doufám fuč!

Opakování je matka moudrosti, obzvláště uvádí-li věci na pravou míru. Čas ukáže, kdo lhal.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2015 20:30

Pro "Co je moc" - tvořit je určitě těžší, než bořit. V tom asi s Vámi souhlasí každý. K tomu je ovšem potřeba naslouchat nejenom sobě, ale např. i těm třem, které se nebály podepsat pod žádost o inspekci. Už to, že se nebály, o něčem vypovídá.
Pro "Vše je možné" - ano, čas ukáže, jaký je skutečný stav věci. Myslím, že na konci tohoto školního roku, případně na začátku toho příštího se dá celkem objektivně vyhodnotit, zda pedagogický sbor je stabilní (tedy zda školu opustí, nebo neopustí další učitelé), jak moc je kvalifikovaný a kolik dětí případně přejde na jinou základní školu.
To jsou celkem dobře měřitelné hodnoty, ze kterých se dá posoudit, zda předpoklad vedení města že, a teď mě prosím nechytejte za slovo, když po novém roce ze školy odejde paní učitelka Capková a paní učitelka Němečková, situace se uklidní, stabilizuje a ve výsledném efektu přinese i avizovanou novou kvalitu.
Když jsem někdy v polovině prosince poslal do lednového vydání I.L. článek o škole, ještě ten samý den mi volal pan starosta, že se mu to zdá příliš ostré a v současné chvíli jako přilévání oleje do ohně a zda bych nechtěl jeho znění změnit. Nijak netlačil, prostě mi řekl, co si myslí. Jednalo se především o poslední odstavec, který zněl původně takto:
"Stále věřím, že nebudu další neústupností vedení města přinucen jednat tak, jak mi téměř výhradně zákon umožňuje, tedy podat návrh na odvolání paní PhDr. Romany Lisnerové z funkce ředitelky naší školy. Nicméně, pokud by k takové situaci přeci jenom došlo věřte, že plán B mám připraven."
Řekl jsem si proč ne, nejsem neomylný a možná má v něčem pravdu. Konec článku jsem tedy změnil.
Tento vstřícný krok jsem ovšem podmínil tím, že pokud se nenaplní výše uvedené očekávání vedení města a město nadále bude vůči vedení školy zastávat jako doposud dle mého názoru až příliš nekritický postoj, a zároveň nebude ochotno naslouchat i kritickým hlasům zejména z řad rodičů, budu nucen znovu zvážit, zda k tomuto kroku přistoupit.
Jenom na okraj uvádím, že ten samý den mi napsal i radní pan Müller, který mě přímo vyzval abych článek stáhnul, což jsem odmítl a také radní pan Kratochvíl, se kterým byla debata na téma škola asi nejplodnější. Škoda jen, že následně vyšel komentář pana strosty k mému článku, podepsaný tuším jedenácti zastupiteli, který v podstatě alespoň v tuto chvíli žádnou diskuzi nepřipouštěl a následně pak článek pana Müllera, který nebyl zdaleka tak o škole, jako o mě :-) Necítím se nijak vyjádřením jedenácti zastupitelů poškozen, či snad dokonce uražen (zvláště pak ne vyjádřením pana Müllera), spíše jsem byl zklamán, protože to k plodné diskuzi, která neboří ale tvoří nevede. Naopak mě nutí dělat i nadále poměrně tvrdá rozhodnutí, ze kterých nikdo, tedy ani já asi nemá žádnou radost.
Takže suma sumárum. Přelom roku považuji za chvíli, kdy bude znovu potřeba vyhodnotit situaci a pokud tato nebude dle opakovaně veřejně prezentovaných představ města, budu nucen vrátit se k původnímu znění mého textu.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2015 00:09

jestli se dostaneme do obecných řečí, že "tvořit je lehčí než bořit" pak nevím, kam to půjde. Ale možná bychom se mohli zamyslet nad tím, kde a kdy začalo to boření - tím nic nenaznačuji, jen chci říct, že to každý uvidí jinde, v jiném okmažiku. Ale vlastně naznačuji - zatím svorně boříme, jedni co stálo, druzí co ještě nestojí. A čas běží :-) ale naštěstí se na tomto fóru ukazují jen hraniční postoje.

Re: Začátek školního roku
Autor: canoe (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2015 19:43

Est autem Slavorum mirabilis error; nam in conviviis et compotacionibus suis pateram circumferunt, in quam conferunt, non dicam consecracionis, sed execracionis verba sub nomine deorum, boni scilicet atque mali, omnem prosperam fortunam a bono deo, adversam a malo dirigi profitentes. Unde etiam malum deum lingua sua Diabol sive Zcerneboch, id est nigrum deum, appellant. --Helmold, Chronica Slavorum, cca 1120

Case study: vrazda dvou zdravých 80-100 letych stromu, ktere se prokazatelne dozivaji az 800 let. Na zahrade ZUS Cernosice staly jeste 10. brezna odpol. Dabel neboli Černobůh (Zcerneboch) a carodejnice, tc tri P: Paříková, Petelíková, Plzáková. viz. [www.mestocernosice.cz]

[www.youtube.com]

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2015 21:55

zkus to psát česky,kajaku...

Re: Začátek školního roku
Autor: Dendrolog (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2015 08:57

Vidím, že naše slavné město má kromě hromady odborníků na vedení osmisethlavé školy, i hromadu dendrologů, kteří jsou připraveni od stolu zpochybnit všechny dosavadní provedené posudky těchto pokácených stromů.

Nerozumím tomu, proč se tady houfně vytváří dojem, že v tom je nějaký nekalý úmysl zlého vedení města - staví se tam snad Lidl nebo něco podobného, kterému musely stromy ustoupit?

Re: Začátek školního roku
Autor: Optimista (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2015 10:05

Nepatří to do tohoto vlákna, ale jen stručně. Možná nejde "jen" o dva stromy, ale hlavně o způsob rozhodování a komunikace (té tak otevřené a křišťálově čisté), čím se mohou oba případy (škola i ZUŠ) navzájem podobat.
Pokud existovaly (desítky) negativních dendrologických posudků, proč s odstraněním stromů nepočítal původní projekt revitalizace zahrady? A pokud se o odstranění obou stromů do 30. 1. 2015 nikde nejednalo, který Deus ex machina náhle svou osvíceností rozhodl? Nekalý úmysl, že někdo chtěl použít kmeny stromů pro stavbu své jachty jsem nikdy nepředpokládal, ale vadí mi, proč se v takovém ne úplně banálním případě rozhoduje mimo obvyklý postup.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1516171819202122232425...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 20 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.