cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1314151617181920212223...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 18 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 16:21

Myslím, že jste trefil do černého.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 16:33

stavebníkem haly není škola, takže bych v tom paní ředitelku zas tak nemáchal. Navíc stavbu si má zajistit stavebník resp. dodavatel. Odpovědnost je na městě, škola je v pozici souseda - tedy zjednodušeně řečeno. Jedna věc je nějaký výnos ředitelky, který má přispět k tomu, aby na staveniště nikdo nelezl, a druhá věc je odpovědnost stavebníka a dodavatele za zajištění staveniště. Odpovědnost města (jako samosprávy) a úřadu (jako státní správy) je (nejen) v zajištění bezpečného pohybu v okolí stavby a snížení rušení školy na minimum. Město tu je takovém konfliktu zájmu - neberete mě za slovo, nemyslím to nějak zle :-D prostě je zároveň stavebníkem i samosprávou.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 16:37

No, jestli ta horká jehla nebude způsobena tím, že ředitelku opravdu nenapadlo, že je nutné vysvětlovat funkci oplocení stylem Bedřicha Krause von Zillergut.

Hlavně mít na všechno jasný befély, aby dětičky ani rodičové nedejbože nemuseli nelidsky trpět používáním mozku. Když jsem byl mlád, probíhala u školy též přístavba. A nikdo tehdá nepřišel k úhoně ani o život. A to přesto, že nebyla vydána žádná směrnice ani nařízení, ba dokonce nebylo třeba ani vysvětlovat, co je to výkop a že i v jeho případě platí gravitační zákon.

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 22:12

Když vedení školy nevydá předpis, tak (podle věčných stěžovatelů zde) ohrožuje bezpečnost žáků. Když předpis vydá, tak naopak všechny šikanuje. Normální rodiče i žáci předpis nepotřebují, protože vědí, že tam, kde je nebezpečno, se neleze. A když nějaký předpis vyjde, tak to berou jako fakt, jako potvrzení toho, že bezpečnost žáků není legrace. Ti druzí pak berou zavděk jakoukoliv situací pro kritiku. Toto fórum je fakt mimo...

Re: Začátek školního roku
Autor: zřejmě nenormální rodič (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2015 08:07

Na místo informací, že děti nesmí chodit za viditelné ploty, zajímalo by mne jaké jsou ty neviditelné a přiblblého, rádoby úředního textu s článkem 1 až x, kde si jednotlivé části vzájemně odporují a kde se mimo jiné dozvídáme, že se mezi budovami smějí děti pohybovat jen v doprovodu pedagogů, což fakticky znamená, že by je měli kantoři převádět z učebny do učebny, což je naprostá pitomost a jistě to nebude nikdo dělat a krom toho, že celý ten blábol čiší jedinou potřebou a to krýt si vlastní zadek a vůbec neřeší funkčnost, protože se např. nedozvídáme, že má být zabráněn přístup i od nádraží skrze oraniště a krom toho, že je to celé nesmysl

ocenili bychom

kdyby nám paní ředitelka poslala jednoduchý nákres s prostorem stavby, ne na poslední chvíli, ale třeba s týdenním předstihem nás informovala o zahájení stavby, jednou větou nás požádala o trpělivost a spolupráci a zvýšenou opatrnost.

Neinformovat, informovat narychlo a pitomě, obojí svědčí o malých organizačních schopnostech!

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2015 18:51

A ještě by mohla ředitelka všechny rodiče osobně navštívit u nich doma a zeptat se jich, jestli vše pochopili :-) Normální rodiče se při pochybnostech dnes sebrali a šli si pro informace do školy na rodičák. Ti ostatní pak raději řeší sebemenší pitomost na tomto fóru.

Re: Začátek školního roku
Autor: * (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2015 19:07

RODIČÁK BYL JEN PRO PRVŇÁKY A NEJEDNALO SE O STAVBĚ.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2015 22:39

Mohl by nám "zřejmě nenormální rodič vysvětlit, jak že se stavba haly dotkne "průchodu skrze oraniště", který je od staveniště minimálně 70 metrů daleko?

Re: Začátek školního roku
Autor: pro pana kolemjdoucího (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2015 00:54

Pane kolemjdoucí,
ač nejsem zřejmě nenormální rodič, rád Vám za něj vysvětlení podám. Je totiž možné, že jste se v příkazu paní ředitelky nedokázal zorientovat a byl bych nerad, kdybyste měl z jeho porušení nepříjemnosti. Ambicí tohoto dokumentu totiž kupodivu je zavazovat nejen učitele a žáky, ale i cizí osoby. V příkazu se tak například stanoví, že návštěvy školy se nepohybují v okolí stavby, takže Vás osobně se to týká enormně, protože jít cestou do školy kolem stavby (být kolemjdoucí) se zakazuje.
Abych to vysvětlení neprotahoval - podle příkazu paní ředitelky, který je k dispozici na internetových stránkách školy, "jediný přístup k budovám D, C, B je kolem budovy D (mezi dětským hřištěm a budovou D)". Pokud tomu správně rozumím, namířit si to do školy přes pěšinu se tedy zapovídá.
Přeji Vám hezký večer.
Honza

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2015 12:00

No nevím nevím. Porozuměl jste tomu tedy i tak, že se nesmí používat ulice Pod školou?

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2015 12:25

Tak jsem si to teda celé podrobně přečetl a poněkud měním názor. Ten "příkaz" je nad moje chápání.

Re: Začátek školního roku
Autor: zřejmě nenormální rodič (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2015 21:10

Nevím již v které části textu, představa opakovaného čtení mne děsí, ale je tam řečeno, že ulice Pod Školou se 9.2. uzavře. Je to totiž příjezdová cesta na staveniště. Příchod skrz pole by znamenal křížení trati školáků a bagrů....

Pak taky nepřesunuli autobusovou zastávku a zároveň děti nesmí vchodem A, takže si to začnou krátit lesíkem, to bude legrace...

No a jestli ještě zavřou vchody B a C, pak se teprv nasmějem!

Re: Začátek školního roku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2015 23:10

Přestože jsem se tu snažil příkaz paní ředitelky vyložit, také bych potřeboval vysvětlení - třeba někdo budete vědět. Pan starosta všechny zve na příští sobotu na položení základních kamenů nové haly. Co to znamená ve vztahu k příkazu paní ředitelky? Když tam žáci, učitelé a konec konců i pan starosta a my ostatní přijdeme, bude příkaz paní ředitelky porušen. Pro pana starostu asi příkaz neplatí, ale co učitelé a žáci? Pro učitele je porušení příkazu dokonce výpovědním důvodem. Nemůžu se zbavit dojmu, že nás ten rošťák Filip Kořínek nabádá k nepravostem a lumpačení a nejspíš se tomu směje pod vousy. Myslím, že by takhle neměl snižovat autoritu paní ředitelky.

Podle zvacího letáčku se na místě budoucí haly bude podávat malé občerstvení, ale protože tam je přístup zakázán, nikdo se občerstvovat nemůže. Nebo bude příkaz platný s výjimkou příští soboty dopoledne a paní ředitelka příkaz dočasně odvolá, aby pak následně odvolala, co odvolala? A pokud nebude příkaz platit jen příští sobotu dopoledne, znamená to, že na místě hrozí nebezpečí trvale, ale příští sobotu dopoledne výjimečně nebezpečí hrozit nebude?

Vážně tomu nerozumím. Jedno řešení se nabízí. Základní kámen nové haly bude položen v místě, kde hala vůbec stát nebude, ale všichni se mohou pohodlně shromáždit. Jako v té scénce Felixe Holzmanna, který hledal šroubek ne na místě, kde ho ztratil, ale tam, kde se lépe hledal. Ani jsem nečekal, že se s panem starostou všichni tak dobře zasmějeme.

A ještě pro pana kolemjdoucího - omlouvám se, že jsem neodpověděl, ale pan zřejmě nenormální rodič odepsal dříve, než jsem se dnes dostal k počítači. Ale ten nickname KOLEMJDOUCÍ jste zvolil bezvadně. Protože všechny, kdo půjdou v dohledné době kolem školy, čeká velké chození okolo, budeme vlastně všichni KOLEMJDOUCÍ. V Paříži byli všichni Charlie, v Černošicích jsme všichni Kolemjdoucí. Gratuluju Vám.

Re: Začátek školního roku
Autor: Pepa (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2015 09:15

Tady se fakt už všichni dočista zbláznili...

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2015 02:29

Základní kámen si rád položím. Mám si přinést vlastní, nebo nějaký dostanu na místě? Aha, tak jsem to dočetl do konce a beru vlastní dle návodu.
M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (06.02.2015 02:32)

Re: Začátek školního roku
Autor: Hradec (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2015 11:16

"Polož si základní kámen, kdož jsi bez viny" napadá mě.

Re: Začátek školního roku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2015 19:21

Taky přijdu kámen položit, už jsem si ho včera připravil. Protože jsem ale pořád neměl jasno v tom, jak to bude s příkazem paní ředitelky a s provozem a bezpečností na stavbě během slavnosti, rozhodl jsem se zavolat na městský úřad. Příjemná paní mě ujistila, že se nemusíme ničeho obávat, protože slavnostnímu položení základního kamene bude po celou dobu přítomen pan starosta.
Když jsem zavěsil, uvědomil jsem si, že to skýtá báječné řešení všech problémů s provozem na stavbě. Pokud bude pan starosta, nejlépe s cedulkou VÍME O TOM na krku, stát od rána do večera na stavbě, nemůže se nikomu nic stát! Potom budou zbytečné nejrůznější zákazy, příkazy, objížďky a zátarasy. Během přestávek zedníků na svačiny by ve volné chvíli mohl pan starosta navíc plašit zajíce na přilehlém poli.
Pokud budete někdo s panem starostou mluvit, navrhněte mu, aby po dobu výstavby haly postával celý týden na stavbě u školy. To by se potom v příštích volbách hlasy vděčných občanů jen sypaly! A po zásluze, protože pan starosta by tím udělal něco dobrého pro obyvatele Černošic. Dokonce se dá říct, že by to tentokrát bylo čistě v jejich zájmu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2015 01:04

Milý Honzo,

moc se mi líbil poslední text a ještě bych navrhoval pro pana starostu cedulku z druhé strany s textem SPOLEČNĚ TO DÁME – pak bude jistě všem jasné, že se nemůže nikomu nic stát!

Jen se teď trochu bojím, aby akce „kameny“ neskončila špatně, člověk nikdy neví, ne každý je tak šikovný, že se trefí na správné místo. A co pak?

Asi také přijdu, abych to viděl na vlastní oči. Tak v sobotu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2015 09:39

Dobrý den,
snad to nebude znít neskromně, ale můj nápad na zvýšení volebních preferencí asi politiky z Věcí černošických zaujal. Dnes ráno mi někdo volal a zlobil se, co že je to za pitomost, aby pan starosta plašil zajíce na poli, kde nic neroste, že by to byla ztráta času. Musím uznat, že měl pravdu.
Včera večer jsem se v hospodě doslechl, že snad město nakoupilo a dalo do Technických služeb navézt pár beden kamenů a chlapi je čistili jeden po druhém, jako když vojáci loupou brambory. Děti pak budou ve škole kameny zdobit a barvit. Myslím, že to nabízí skvělé možnosti. Za minulého starosty Rádla se tady na fóru uvažovalo o postavení obří sochy pana Petráčka z rubaniny. Protože rubanina tentokrát nebude k dispozici a plašit zajíce je nesmysl, mohl by pan starosta vyplnit svůj čas na stavbě něčím jiným. Ze zbylých barevných kamenů by tak například mohl vytvořit hezkou mozaiku, na které s paní ředitelkou statečně bojují proti zlým silám.

Re: Začátek školního roku
Autor: Nezávislý (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2015 10:58

Ano, souhlasím, ještě bych doporučil doplnit text ŠKOLU SI ROZVRACET NEDÁME – vždyť komunisté měli také pěkná a osvědčená hesla: „Republiku si rozvracet nedáme!“ A jak se říká, dějiny se opakují.

Re: Začátek školního roku
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2015 14:14

pane Honzo,

moc se mi zamlouvá vaše představa té barevné sochy pana Petráčka z rubaniny. Nemáte nějaký skic ? obrázek ? prostě nějaké ztělesnění vaší spanilé a nehynoucí myšlenky ? co by jste říkal třeba tomuto nápisu na podstavci pod sochou ,,Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí,, ?

Honzo čekám na vaše vyjádření
Saslík

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2015 19:43

Už nevíte, za co byste tady školu (resp. její vedení) vyplísnili. Slovíčkaření za každou cenu... Když se podíváte na to, jak se škole povedl zápis, den otevřených dveří, vánoční dílny... - vše profesionální a zároveň v pohodové atmosféře (opravdu jsem si nevšiml, že by tam byly tak strašné vztahy, jak se tady píše). A vše navíc s kudlou v zádech od věčných stěžovatelů... Podle mě úspěch současné ředitelky. Teď si to tady odskáču... :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2015 19:53

Pane Saslíku,

děkuji za komplimenty, ale nerad bych se chlubil cizím peřím. Nápad postavit sochu pana Petráčka není můj, o celém plánu moc nevím a výtvarné zpracování sochy pana Petráčka proto bohužel nemám. Ale nezoufejte, možná, že jich brzy budete mít k dispozici několik set! Slyšel jsem totiž, že ve všech třídách naší základní školy dostalo každé dítě za úkol nakreslit v hodině výtvarné výchovy svůj základní kámen nové haly. Pokud se s myšlenkou sochy pana Petráčka ztotožní pan starosta, možná, že bude každé dítě ve škole kreslit, jak by socha pana Petráčka měla vypadat. Ale upřímně vám říkám, že nejsem nadšený představou, kterak děti ve škole povinně kreslí návrh sochy pana Petráčka. Až příliš mi připomíná dobu, kdy všechny děti ve škole povinně kreslily výstřely z Aurory a vyráběly mávátka na prvomájový průvod. A to si Hala VČ (Hala Věry Čáslavské, neplést s Halou Věcí černošických) vážně nezaslouží.

Děkuji honzovi ze sousedního vlákna, že se podepsal s malým h a předešel tak možné záměně. Když připočtu pana honzaka, mam pocit, že je tu poslední dobou poněkud přehonz(ak)ováno. Pamatuji dobu, kdy tu nebylo přehonzováno, ale bývalo i veselo. I můj poslední příspěvek je smutný. Asi je to dobou.

Re: Začátek školního roku
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2015 12:07

pane Honzo,

celý ten projekt je tak tajemný ! jak o tom tak píšete tak jsem si vybavil obrázek, který na PC malovala sousedovic Alice. K obrázku kechtěla podat více informací a že prý je to úkol do školy.... ale při přislíbení, že si obrázek dám jako tapetu na své PC mi Alice kopii svého nehotového výtvoru darovala. Honzo myslíte si, že by ta skica mohla znázorňovat v dětské fantazi sochu pana Petráčka ? Jsem této představě velmi nakloněn...

[www.imagehosting.cz]

Saslík

Re: Začátek školního roku
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2015 12:09

Honzo,

když na obrázek budete rychle klikat tak budete mít pocit, že se socha pana Petráčka pohybuje a kráčí směrem k vám !

Saslík

Re: Začátek školního roku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2015 22:12

Pane Saslíku,

co mi to děláte, vždyť víte, že už jsem sem nechtěl psát. Ale pokud Vás můj příspěvek potěší, tak tady je.

Obrázek pana Petráčka se mi moc, moc líbí! Za slabinu projektu, který jste předložil, považuji, že socha pana Petráčka je stále situována tak, jak bylo původně zamýšleno, když sem někdo přišel se svěží myšlenkou průplavu na Berounce. Dnes společně budujeme sportovní halu. Nepamatuji se, jak se jmenovala ta firma, která pro starostu Rádla rekontextovala paradigmata, ale to nevadí. Zkuste se poradit s firmou Grido, která ji plně nahradila, pan architekt se určitě kvalifikovaně vyjádří. Mně by se celkem líbilo, kdyby široce rozkročená socha pana Petráčka byla součástí vchodu do haly, to by byla vpravdě brána borců! Pokud by si socha pana Petráčka vykračovala, určitě by to v tuto chvíli nikomu nevadilo. Po staveništi totiž nesmí chodit žáci, učitelé ani cizí osoby, ale sochám to ještě paní ředitelka zakázat nestihla.

Možná, že byste se mohl poradit i s panem normálním rodičem. Určitě je smutný, že se s ním už nikdo bavit nechce. Jestli správně odhaduji, kdo pan normální rodič je, pak by se mu určitě líbilo, kdyby pan Petráček seděl na bicyklu. Podmínkou ovšem je, že by přední kolo muselo směřovat směrem k Egejskému moři. Musíte uznat, že takový vchod do haly nemají nikde na světě!

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2015 22:44

:-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2015 13:35

Honzo,

nikde jsem nepochytil informaci, že by jste sem už nechtěl psát. Doufám, že Vám svým dalším textem a dotazem nezpůsobím nějaký traumatizující zážitek spojený s nutkáním zase odpovědět... a věřte, že Vaší odpovědí budu zas velmi potešen...

možností ohledně využití sochy pana Petráčka je bezpočet... včera se mi zdál sen, že by hlava pana Petráčka mohla být i využita jako vodojemová koule (no uznejte není to báječný nápad ? [img.ihned.cz] ) jižní část koule/hlavy by byla pokryta solárními panely kdy tmavý odstín panelů vytváří vzhled vlasové pokrývky hlavy tzv. kštice. Nevím však jakou barvu vlasů má pan Petráček nebo zda vůbec vlasy má ?
v rámci vašeho návrhu mám dotaz - proč by přední kolo na kterém bude sedět pan Petráček muselo směřovat směrem k Egejskému moři ?

Saslík

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2015 08:44

....Egejské moře, stesk po rodné hroudě a po evropských penězích bez práce?

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2015 08:07

Ten obrázek připomíná bájný Kolos Rhodský! Ke Kolosu Černošickému by po splavněné Berounce připlouvaly výletní lodě, obsazené dychtivými a výběr DPH podporujícími turisty z celého světa. Černošice by tak dosáhly světového věhlasu a to nejen na Litoměřicku!

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1314151617181920212223...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 18 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.